Päihdetilannekysely

Pohjois-Savo 10/2022

PÄIHDETILANNEKYSELY

 -Ota kantaa kuntasi päihdetilanteeseen!  


Tässä kyselyssä voit tuottaa arvokasta tietoa kuntasi/kaupunkisi päihdetilanteesta,päihteiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden ja  rahapelien ehkäisemisen ja niiden aiheuttamien haittojen vähentämisen keinoista. Tietoa hyödynnetään kunnan ja hyvinvointialueen  hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen suunnittelussa osana ehkäisevää päihdetyötä.


Kun kyselyssä kysytään tupakka- ja nikotiinituotteista, tarkoitetaan savukkeita, nuuskaa ja sähkösavukkeita.  Rahapeleillä tarkoitetaan kaikkea sellaista pelaamista, jossa voitto tai tappio on rahaa tai rahan arvoista.  Rahapeleihin luetaan siis niin rahapeliautomaatit kuin myös esimerkiksi raha-arvat ja lotto.

 

Kyselyyn voi osallistua nimettömästi ja luottamuksellisesti. Kysely on jaossa mm. kunnan verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja joidenkin tapahtumien yhteydessä.

Kyselylomakkeen voi täyttää ja palauttaa paperisena myös kunnan sivuilla mainituissa paikoissa  yleisimmin kirjastoissa. 


Kyselyn tuloksista tiedotetaan ja raportoimaan niin, että yksittäisten vastaajien vastaukset  eivät ole tunnistettavissa. Tiedonkeruusta vastaa asuinkuntasi ja käsittelyn käsittelystä vastaa Pohjois-Savon HYTE- tiimi.


Jokainen näkemys ja idea on arvokas työmme kehittämisessä. Vastaavanlaisia kyselyjä toteutetaan muillakin paikkakunnilla ja alueilla Suomessa, ja  kansallinen ehkäisevää päihdetyötä tekevien kehittämisverkosto voi verrata eri alueilla esiin tulevia näkemyksiä. 


Kiitos, jos Sinulla on hetki aikaa auttaa meitä paikallisen ehkäisevän päihdetyön kehittämisessä! 


Lisätietoja kyselystä: Helena Törmi;helena.tormi@kuh.fi


Taustatiedot

1. Sukupuoli

2. Ikä

3. Ammattiryhmä

4. Oletko  tällä hetkellä pääasiassa

Valitse tilannettasi kuvaava vaihtoehto

5. Asuinkunta

0%