Ilmoittautuminen: A&DO-seminaari 2023

Tekijä, kokija, oppija – museot uutta yleisösuhdetta rakentamassa

Arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen ADO-hankkeen päätösseminaari


Keskiviikko 1.11.2023 klo 9.30–16.15  

Vuosali, Kulttuurikeskus Vuotalo, Mosaiikkitori 2 Helsinki
Maksuton | ennakkoilmoittautuminen 25.10.2023 mennessä


Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon valtakunnallinen arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen A&DO-hanke on matkustanut halki Suomen. Hankkeen päätepysäkki on Vuosaari, missä oppimisen innostava A&DO Labra -konttinäyttely on esillä elo-syyskuussa. Kolmivuotinen hanke huipentuu seminaariin, joka kokoaa oppimisen ja yleisötyön ammattilaiset päivän polttavien kysymysten äärelle Vuotaloon marraskuussa.


Miten kulttuurilla ja taiteella voidaan vahvistaa yksilön osallisuutta omassa ympäristössään? Millaisen roolin museot voivat ottaa osallisuustyössä? Millaisia keinoja museoilla maailmalla on kohdata ja palvella yhteisöjä omien seiniensä ulkopuolella?


Seminaarin ensimmäisessä osassa sukelletaan yhteiskehittämisen teemoihin. Aamun aikana kuullaan Helsingin suurimman kaupunginosan Vuosaaren yhteiskehittämisestä ja pohditaan A&DO-hankkeen esimerkin pohjalta, mitä voidaan saavuttaa, kun asiantuntijuus on jaettua.


Kansainvälistä näkökulmaa aiheeseen antavat oppimisen johtaja Joanna Mawdsley V&A Dundeesta sekä oppimisen ja osallistumisen kuraattori Keri Ryan M+ -museosta Hong Kongista. Sekä V&A Dundee että M+ ovat menestyksekkäästi rakentaneet ja tukeneet yhteisöjä.


Suomen kulttuurirahaston tukeman Museovisio-hankkeen tavoitteena on ollut uudistaa museoita aikaisempaa kiinnostavimmiksi, houkuttelevimmiksi ja paremmin tietoa välittäviksi. Seminaarin lopuksi arvioidaan, miten tavoitteissa on onnistuttu. Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteinen A&DO-hanke ja Museo Leikki antavat innostavan esimerkin siitä, millaisia toimintatapoja Museovisio-apurahan turvin on voitu kehittää.


Paikan päälle seminaariin voidaan ottaa yhteensä 200 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen: yhdellä lomakkeella voi tehdä ilmoittautumisen ainoastaan yhdelle henkilölle. Lomakkeen onnistunut lähettäminen on merkki onnistuneesta ilmoittautumisesta.


Lisätietoja

Tietosuoja

Yhteystiedot

Etunimet:

Sukunimet:

Puhelinnumero:

Sähköpostiosoite:

Ilmoittautuminen

Osallistun seminaarin paikan päällä Vuotalossa keskiviikkona 1.11.2023.

Saavutettavuus

Erityisruokavaliot ja allergiat

Saavutettavuustarpeet

A&DO:n uutiskirje 

Tilaan A&DO:n uutiskirjeen yllä antamaani sähköpostiosoitteeseen:

0%