Verkkoluento: Johdatus yksilönkehityksen genetiikkaan

Tervetuloa seuraamaan Inka Hyötylänmäen ja Simpukka ry:n järjestämää Johdatus yksilönkehityksen genetiikkaan -luentoa 14.12.2023 klo: 18–19.30. Inka on genetiikan ja molekulaaristen biotieteiden maisteriohjelman opiskelija Helsingin yliopistosta ja on opinnoissaan keskittynyt sukusolujen ja varhaisalkion genetiikkaan sekä aikuispedagogiaan.


Luennon tavoitteena on syventää tietoa raskautumisesta ja sen haasteista geneettisestä näkökulmasta, minkä avulla esimerkiksi kromosomipoikkeamien roolia varhaisiin keskenmenoihin voi olla helpompi ymmärtää. Lisäksi tutustumme luennolla muun muassa munasolun ja siittiön kromosomistoon, mutaatioihin, tuulimunan muodostumiseen sekä pohdimme lahjasoluja ja sijaiskohdun käyttöä geneettisestä näkökulmasta. Luentoon on sisällytetty aikaa myös kysymyksille ja avoimelle keskustelulle. 


Luento sopii kaikille aihealueesta kiinnostuneille. Käsittelemme aihetta yleisellä tasolla, joten luentoon osallistuminen ei edellytä ennakkotietoa aihealueesta. Halutessasi voit varata muistiinpanovälineet luentoa varten.


Verkkoluento toteutetaan Zoom.us-verkkoalustalla ja osallistuminen on maksutonta.

Mitä haluat kysyä luennoitsijalta?

Haluatko esittää toiveita luennolle?

Kiitos kysymyksestäsi, nähdään luennoilla!

0%