Kumppanuusvanhempien  ennakkovalmennus

Kurssi kaikille kumppanuusvanhemmuutta suunnitteleville Helsingissä 20.4.-18.5.2022

Tervetuloa kumppanuusvanhempien ennakkovalmennuksen!


Valmennuksessa käydään läpi mahtava määrä tietoa, jota jokainen lapsiperheellistymisen tielle lähtevä ja kumppanuusvanhemmuutta harkitseva tai suunnitteleva tarvitsee. Valmennus on suunnattu kaikille kumppanuusvanhemmuudesta kiinnostuneille sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta


Ennakkovalmennuksessa osallistujat saavat luotettavaa tietoa ja ohjeita liittyen lapsiperheellistymistapoihin, perhelainsäädäntöön ja -etuuksiin, perhedynamiikkaan, vähemmistöstressiin sekä lapsen etuun ja oikeuksiin. Valmennus antaa tuleville vanhemmille valmiuksia ristiriitojen ratkaisemiseen ja lapsen edun pitämiseen perheen päätöksenteon keskiössä. Mikä tärkeintä osallistujat pääsevät myös verkostoitumaan ja jakamaan ajatuksia muiden kumppanuusvanhemmuutta suunnittelevien kanssa ja kuulevat kumppanuusperheiden oikeita kokemuksia.


Kurssille otetaan yhteensä 20 osallistujaa. Kurssi pidetään suomeksi. Osallistujat voivat halutessaan käyttää myös esim. englantia ja pyrimme yhdessä siihen, että kaikki tulevat ymmärretyiksi. Kurssilla ei kuitenkaan ole tulkkausta.


Kurssi on maksuton. Kouluttajina toimivat Kumppanuusvanhemmaksi-hankkeen työntekijät Tikli Oikarinen ja Kaisa Niittynen. Viimeisellä kurssikerralla mukana on myös kokemuskouluttajia.


Kevään 2022 ennakkovalmennus järjestetään Helsingin Sörnäisissä viiden keskiviikkoillan kurssina 20.4.2022 alkaen. Mikäli koronatilanne estää lähikurssin toteuttamisen, kurssi pyritään toteutettamaan verkossa, Zoomissa, niin, että klo 18-20:30 kaikki kurssilaiset ovat videoyhteydessä toisiinsa.

Kurssiajat
ke 20.4.klo 18-20:30, Johdanto ja tutustuminen
ke 27.4. klo 18-20:30, Minä kumppanuusvanhempana ja lapsen näkökulma
ke 4.5. klo 18-20:30, Miten lapsia tehdään, vanhempien väliset sopimuksest ja laki
ke 11.5.  klo 18-20:30, Vanhempien väliset suhteet ja perhearki
ke 18.5. klo 18-20:30, Arjen kokemuksia perhe-elämästä ja palveluista 


Valmennukseen kuuluu myös henkilö/perhekohtainen ohjauskäynti perhevalmentaja Kaisa Niittysen kanssa. Valmennuksen aikana sovitaan osallistujien kanssa mahdollisesti syksyllä pidettävästä kuudennesta yhteistapaamisesta syksyllä 2022.


HUOM! 

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Muistathan ilmoittaa, jos ette pääsekään osallistumaan valmennukseen. Peruutukset voi ilmoittaa sähköpostitse: kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi. Vahvistus kurssille mahtumisesta tulee 1-2 viikon kuluessa ilmoittautumisesta. Ei siis aihetta huoleen, vaikka postia ei tule heti. Tarkemmat kurssitiedot lähetetään ilmoittautuneille huhtikuun alussa.


Kurssi toteutetaan Kansan Sivistysön liiton KSL ry:n  ja Stean tuella. Seuraava ennakkovalmennus järjestetään syksyllä 2022.


Lomakkeen vastaukset tulevat ainostaan kurssin vetäjien tietoon. 
Tietosuojaselosteeseemme (GDPR) voit tutustua täällä>>

Kurssille osallistuvien nimet

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Muiden osallistujien sähköpostiosoitteet (jos haluavat saada postia vetäjiltä)

Jos kurssi joudutaan vallitsevan koronatilanteen ja siitä johtuvien kokoontumisrajoitusten vuoksi siirtämään verkkoon, olet(te)ko mukana verkkokurssilla?

Keräämme muutamia taustatietoja osallistujista, jotta osaamme sovittaa ohjelman teidän tarpeisiinne ja suunnitella ryhmätöitä jne. Kiitos vastaamisesta!

Tilannettani/tamme voi kuvata parhaiten seuraavasti

Jos et löytänyt yllä olevasta listasta sopivaa kuvausta, voit tähän kuvailla perheenne / suunnittelemanne perheen omin sanoin

Onko joku perheessä jo raskaana / odotatteko lasta jo muulla tavoin (esim. adoptiojonossa, koulutettuna sijaishuoltoperheenä tms)

Onko perheessänne jo lapsia?

Jotain muuta, mitä haluatte ohjaajien tietävän perheestänne tai perhesuunnitelmistanne etukäteen?

Onko sinulle/teillä jotakin haasteita osallistumisen suhteen tai pohdituttaako osallistumisessa jokin?

Kysyttävää? Ajatuksia? Ideoita? Toiveita?
Tähän voit kirjata ne :)

Meille on tärkeää saada tietoa toimintamme pidemmän aikavälin vaikuttavuudesta. Tämän vuoksi toivoisimme, että voisimme kysyä teiltä muutamia asioita ennakkovalmennukseen ja siitä mahdollisesti saatuihin hyötyihin liittyen myös jälkikäteen. Voimmeko lähettää sähköpostiisi lyhyen, anonyymin seurantakyselyn 6-12kk ennakkovalmennukseen osallistumisesi jälkeen?

Muista lähettää ilmoittautumisesi alla olevalla painikkeella!

Lähettämällä tämän lomakkeen, annat suostumuksen käsitellä henkilötietojasi Sateenkaariperheet ry:n tietosuojaselosteen mukaisesti: sateenkaariperheet.fi/tietosuojaseloste

1/1