Mistä ponnistan

Oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua ja elämää varten.


Tehtävänkuvaus ja ohjeet

_______________________________________


Käyt parhaillaan rippikoulua. Rippikoulun opetus painottuu leirijaksolle. Jotta saisit leirijaksosta mahdollisimman paljon irti, siihen on tärkeää valmistautua.


Rippikoulussa puhutaan ja käsitellään monia sellaisia asioita, joita et välttämättä ole vielä pohtinut. Rippikoulu onkin luonteva ja turvallinen paikka pysähtyä pohtimaan elämän suuria kysymyksiä, kuten: Kuka minä olen? Miksi olemme täällä? Miksi minä olen syntynyt Suomeen ja joku toinen vaikkapa Syyriaan? Kuka Jumala on? Onko Jumalaa olemassa? Onko sillä merkitystä, kuinka elän? Mitä tapahtuu, kun kuolen? Kehitänkö minä maailmaa/yhteiskuntaa hyvään vai huonoon suuntaan? Tarvitseeko minun kantaa vastuuta muista ihmisistä? Miksi maailmassa on niin paljon pahuutta? 


Voit rippikoulussa oppia uutta ja pohtia vaikeitakin asioita. Millaiset ovat sinun taustasi ja lähtökohdat rippikouluun, millaisia asioita sinun läheiset ihmisesi pitävät arvossaan, ja mitä he ajattelevat. Näitä asioita saat lähteä selvittämään tässä rippikoulutehtävässäsi!


Tehtävään sisältyy oman sukupuun rakentamista, kaksi tai kolme haastattelua (huoltajat, isovanhemmat ja kummit), sekä omaa pohdintaasi. Tehtävässä on sinulle valmiit kysymykset haastatteluja varten, mutta voit keksiä itse kysymyksiä lisää! HUOM! kaikkiin kysymyksiin ei ehkä löydy vastausta.


Parasta olisi, että tekisit haastattelut kasvotusten. Tehtävässä voit käyttää erilaisia kuvayhteys sovelluksia (whatsappia, skypeä, facetimeä, teamsia, tms) tai tehdä ne soittamalla.


Jos sinulla ei enää ole elossa esim. isovanhempaa, voit valita hänen tilalleen jonkun muun aikuisen ihmisen lähipiiristäsi. Setä, täti, eno, tai joku muu. Vähintään kaksi mutta mielellään kolme eri haastateltavaa on hyvä löytää. 


HUOM! Tehtävä on ennen kaikkea itseäsi varten!Toivon tehtävän myötä sinulle mukavia ja syvällisiä hetkiä läheistesi kanssa!


Kysymyksiin vastaaminen on vapaaehtoista!

Voit kirjoittaa ajatukset itsellesi muistiin ja palata niihin rippikoulussa. Voit halutessasi kirjoittaa vastaukset tähän kyselyyn. 


Eli sinun ei ole pakko vastata kysymyksiin kirjallisesti tässä kyselyssä, mutta niihin saa vastata, jos se sinulle itsellesi OK.


Vastuksesi ovat luottamuksellisia ja niitä ei jaeta, käytetä tai kopioida mihinkään.


Vastaksesi poistetaan kyselystä, kun olet saanut niistä kuittauksen, että olet tehtävän suorittanut!


Tekniset ohjeet

Tehtävää ei tarvitse eikä kannata tehdä kerralla.  Tehtävän voit tallentaa ja jatkaa myöhemmin. Kun tallennat saat sähköpostin, jossa on linkki tehtävääsi.Sivulla 2 on sukupuu tehtävä

Sivulla 3 kysymykset vanhemmille

Sivulla 4 kysymykset isovanhemmille

Sivulla 5 kysymykset kummille

Sivuilla 6-7 kysymyksiä itsellesi rippikoulua varten

Sivulla 8 tehtävä kuitataan tehdyksi

Etu- ja sukunimesiMene seuraavalle sivulle ja jatka tehtävän tekemistä.

Voit myös tallentaa tehtävän ja jatkaa sitä myöhemmin. Jatkamista varten sinun tulee antaa toimiva sähköpostiosoite, johon linkki lähetetään.

0%