Verkkoluento: GEENIEN MERKITYS - Tietoa biologian vaikutuksesta lahjasoluilla lapsiperheellistymiseen

Tervetuloa seuraamaan Helminauha-hankkeen ja Inka Hyötylänmäen yhteistä verkkoluentoa!

Verkkoluento tarjoaa lahjasoluhoidoilla lasta toivoville ja lapsiperheellistyneille sekä lahjasoluilla alkunsa saaneille tietoa geenien merkityksestä. Geenit ovat meille merkittävä asia, mutta ne eivät määrittele kaikkea meissä.


Aika: tiistaina 21.5.2024 klo 17.00–18.15

Paikka: Zoom-verkkoalusta

Luennoitsija: Inka Hyötylänmäki,  Inka Hyötylänmäki, LuK, aikuiskouluttaja ja Fertimentin perustaja
Kenelle: Kaikille geenien merkityksestä kiinnostuneille


Lisätietoa luennosta:


Genetiikan maisteriopiskelija, LuK aikuiskouluttaja ja Fertimentin perustaja Inka Hyötylänmäki avaa luennollaan lahjasoluhoitoihin liittyvää biologista näkökulmaa ja geenien merkitystä. Hyötylänmäki käy luennolla läpi peruskäsitteitä, kuten mitä tarkoittavat geenit, DNA ja kromosomit. 


Luennolla avataan epigenetiikan käsitettä, eli mikä on ympäristön vaikutus geeneihin sekä kerrotaan, mitä tarkoittaa mikrokimerismi ja mikä on sen merkitys lasta odottavan terveyteen. Luennolla käsitellään myös periytymiseen liittyviä tekijöitä. Luento lisää ymmärrystä geenien merkityksestä, ympäristön vaikutuksista geeneihin ja periytymiseen vaikuttavista tekijöistä. Geenit ovat kehityksemme kannalta merkittävä asia, mutta ne eivät kuitenkaan määrittele kaikkea meissä.


Inka Hyötylänmäki on Luk aikuiskouluttaja ja Fertimentin perustaja. Hän on itse lahjoittanut munasolujaan ja tahattoman lapsettomuuden teemat ovat hänelle tuttuja henkilökohtaisella tasolla ja myös asiantuntijana. 


Tällä lomakkeella voit esittää ennakkokysymyksiä luennoitsijalle. Kysymykset käydään läpi luento-osuuden jälkeen ja niitä voi lähettää chattiin myös luennon aikana.


Tilaisuus on maksuton.


Osallistujat sitoutuvat noudattamaan Helminauhan turvallisemman tilan periaatteita.

Ennakkokysymyksiä Inka Hyötylänmäelle:


Ennakkokysymyksiä tai terveisesi Helminauha-hankkeelle:


Lämpimästi tervetuloa verkkoluennolle!

Lähetä kysely klikkaamalla Lähetä vastaukset -painiketta sivun oikeasta alakulmasta.

0%