Haku toisen asteen kulttuurikasvatussuunnitelman pilotteihin

Nyt, kun yli 70 prosentilla suomalaisista kunnista on kulttuurikasvatussuunnitelma, on aika kääntää katseita ja kehitysaskelia uuteen suuntaan. Toisen asteen kulttuurikasvatussuunnitelmat ovat herättäneet laajaa kiinnostusta, ja joissain kunnissa on tehty edistyksellistä työtä niiden laatimiseksi.


Kulttuurikasvatussuunnitelmien edistämishankkeessa halutaan olla mukana tässä kehityksessä, ja hanke tarjoaa kolmelle kunnalle mahdollisuuden päästä pilotoimaan itselleen toisen asteen kulttuurikasvatussuunnitelmaa lastenkulttuurin asiantuntijoiden ohjauksessa ilmaiseksi.


Ilmoittautuminen on auki 15.9. asti. Valinnat tehdään 15.10. mennessä, ja niistä ilmoitetaan suoraan kuntien yhteyshenkilöille.

Koulutuspalvelut

Kunnille tarjotaan kolmen kerran koulutuspaketti, jossa kunnan eri toimialojen henkilöt sekä lastenkulttuurin asiantuntija kokoontuvat suunnittelemaan yhdessä kunnalle omaa toisen asteen kulttuurikasvatussuunnitelmaa erityisesti ammatillisen koulutuksen puolelle. Koulutuksien sisällöt räätälöidään aina kunnan ja suunnitelman laatimisprosessin tarpeiden mukaisesti. Koulutukset toteutetaan joko etä- tai lähitoteutuksena kunnan ja kouluttajien toiveiden mukaisesti.


Koulutuspalvelut ovat kunnalle ilmaiset.


Koulutukset ovat tarjolla vain suomeksi.

Kenet voidaan valita pilotteihin?

Pilotissa laaditaan kulttuurikasvatussuunnitelma toiselle asteelle painopisteenä ammatillisen koulutuksen puoli. Pilotteihin valittavilla kunnilla pitää olla olemassa ja käytössä perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelma, jotta kunnalla on edellytykset luoda toimiva ja jatkuva toisen asteen kulttuurikasvatussuunnitelma. 

0%