Kumppanuusvanhempien  ennakkovalmennus

Kurssi kaikille kumppanuusvanhemmuutta suunnitteleville Tampereella Toimintakeskus AitOssa pe-su 26.-28.5.2023

Tervetuloa kumppanuusvanhempien ennakkovalmennuksen!


Valmennuksessa käydään läpi mahtava määrä tietoa, jota jokainen lapsiperheellistymisen tielle lähtevä ja kumppanuusvanhemmuutta harkitseva tai suunnitteleva tarvitsee. Valmennus on suunnattu kaikille kumppanuusvanhemmuudesta kiinnostuneille sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta


Ennakkovalmennuksessa osallistujat saavat luotettavaa tietoa ja ohjeita liittyen lapsiperheellistymistapoihin, perhelainsäädäntöön ja -etuuksiin, perhedynamiikkaan, vähemmistöstressiin sekä lapsen etuun ja oikeuksiin. Valmennus antaa tuleville vanhemmille valmiuksia ristiriitojen ratkaisemiseen ja lapsen edun pitämiseen perheen päätöksenteon keskiössä. Mikä tärkeintä osallistujat pääsevät myös verkostoitumaan ja jakamaan ajatuksia muiden kumppanuusvanhemmuutta suunnittelevien kanssa ja kuulevat kumppanuusperheiden oikeita kokemuksia.


Kurssille otetaan yhteensä 20 osallistujaa. Kurssi toteutuu minimissään 10 osallistujalla. Kurssi pidetään suomeksi. Osallistujat voivat halutessaan käyttää myös esim. englantia ja pyrimme yhdessä siihen, että kaikki tulevat ymmärretyiksi. Kurssilla ei kuitenkaan ole tulkkausta.


Kurssi on maksuton, mutta tällä täysihoidollisella ja majoituksen sisältävältä kurssilta joudumme veloittamaan osallistujilta 50e omavastuuhinnan. Kouluttajina toimivat Kumppanuusvanhemmaksi-hankkeen työntekijät Hanna Ruohonen ja Kaisa Niittynen. Viimeisellä kurssikerralla mukana on myös kokemuskouluttajia.


Kurssilla majoitutaan kahden hengen huoneissa. Jos haluat yhden hengen huoneen, saat sellaisen maksamalla lisähinnan 36e.


Kevään 2023 viikonloppuennakkovalmennus järjestetään 25km Tampereen keskustasta sijaitsevassa toimintakeskus AitOssa. Perjantai iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään 26.-28.5.2023. Ennen viikonloppua kokoonnumme ensimmäiselle kurssikerralle verkkoon ma 15.5. klo 18-20:30

Kurssiaiheet
1. Johdanto ja tutustuminen
2. Minä kumppanuusvanhempana ja lapsen näkökulma
3. Miten lapsia tehdään, vanhempien väliset sopimuksest ja laki
4. Vanhempien väliset suhteet ja perhearki
5. Arjen kokemuksia perhe-elämästä ja palveluista 


Valmennukseen kuuluu myös henkilö/perhekohtainen ohjauskäynti perhevalmentaja Kaisa Niittysen kanssa. Valmennuksen aikana sovitaan osallistujien kanssa mahdollisesti syksyllä pidettävästä yhteistapaamisesta verkossa syksyllä 2023.


HUOM! Peruutusehdot

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Muistathan ilmoittaa, jos ette pääsekään osallistumaan valmennukseen. Peruutukset voi ilmoittaa sähköpostitse: kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi. Peruutus on 24.4. asti maksuton, sen jälkeen joudumme perimään 100% kurssimaksusta. Vahvistus kurssille mahtumisesta tulee 1-2 viikon kuluessa ilmoittautumisesta. Ei siis aihetta huoleen, vaikka postia ei tule heti. Tarkemmat kurssitiedot lähetetään ilmoittautuneille toukokuun alussa. Lähettämällä ilmoittautumisen sitoudut näihin ehtoihin.


Kurssi toteutetaan Kansan Sivistysön liiton KSL ry:n  ja Stean tuella. Tästä seuraava ennakkovalmennus verkkokurssina 28.10.-22.11.2023


Lomakkeen vastaukset tulevat ainostaan kurssin vetäjien tietoon. 
Tietosuojaselosteeseemme (GDPR) voit tutustua täällä>>

Kurssilla noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. Käythän katsomassa ne täältä>>

Kurssille osallistuvien nimet

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Muiden osallistujien sähköpostiosoitteet (jos haluavat saada postia vetäjiltä)

Keräämme muutamia taustatietoja osallistujista, jotta osaamme sovittaa ohjelman teidän tarpeisiinne ja suunnitella ryhmätöitä jne. Kiitos vastaamisesta!

Tilannettani/tamme voi kuvata parhaiten seuraavasti

Jos et löytänyt yllä olevasta listasta sopivaa kuvausta, voit tähän kuvailla perheenne / suunnittelemanne perheen omin sanoin

Onko joku perheessä jo raskaana / odotatteko lasta jo muulla tavoin (esim. adoptiojonossa, koulutettuna sijaishuoltoperheenä tms)

Suhde sateenkaariperheyteen

Onko perheessänne jo lapsia?

Jotain muuta, mitä haluatte ohjaajien tietävän perheestänne tai perhesuunnitelmistanne etukäteen?

Ruokavalio 1. perheenjäseneltä

Muut ruokavalion rajoitukset 1. perheenjäseneltä

Ruokavalio 2. perheenjäseneltä

Muut ruokavalion rajoitukset 2. perheenjäseneltä

Ruokavalio 3. perheenjäseneltä

Muut ruokavalion rajoitukset 3. perheenjäseneltä

Ruokavalio 4. perheenjäseneltä

Muut ruokavalion rajoitukset 4. perheenjäseneltä

Haluan majoittua

Jos tiedät, kenen kanssa haluat majoittua samassa huoneessa, kerro se tässä.

Onko sinulle/teillä jotakin haasteita osallistumisen suhteen tai pohdituttaako osallistumisessa jokin?

Kysyttävää? Ajatuksia? Ideoita? Toiveita?
Tähän voit kirjata ne :)

Meille on tärkeää saada tietoa toimintamme pidemmän aikavälin vaikuttavuudesta. Tämän vuoksi toivoisimme, että voisimme kysyä teiltä muutamia asioita ennakkovalmennukseen ja siitä mahdollisesti saatuihin hyötyihin liittyen myös jälkikäteen. Voimmeko lähettää sähköpostiisi lyhyen, anonyymin seurantakyselyn 6-12kk ennakkovalmennukseen osallistumisesi jälkeen?

Muista lähettää ilmoittautumisesi alla olevalla painikkeella!

Lähettämällä tämän lomakkeen, annat suostumuksen käsitellä henkilötietojasi Sateenkaariperheet ry:n tietosuojaselosteen mukaisesti: sateenkaariperheet.fi/tietosuojaseloste

1/1