Lounastauko-keskustelu: Garden Futures

Perjantaina 10.11.2023 klo 12-13 

Designmuseon luentosalissa 

Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen

Lounastauko-keskustelussa tutustutaan Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa -näyttelyyn avajaispäivänä. Tutustuttamaan näyttelyyn saapuvat näyttelyn kuraattori Viviane Stappmanns Vitra Design Museumista, Nieuwe Instituutin ohjelmajohtaja Flora van Gaalen, sekä Designmuseon näyttelyamanuenssi Ksenia Kaverina. Keskustelua johdattelee Designmuseon näyttelyintendentti Suvi Saloniemi. Keskustelu on englanniksi.


Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa -näyttely on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon ensimmäinen yhteisnäyttely matkalla kohti uutta arkkitehtuuri- ja designmuseota. Se rönsyää molempiin museoihin ja valtaa näyttelytilat sekä Kasarmikadulla että Korkeavuorenkadulla 10.11.2023 alkaen. Arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen kautta puutarhoja lähestyvä Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa on Vitra Design MuseuminWüstenrot Foundationin ja Nieuwe Instituutin kiertävä näyttely ja Helsinki on sen ensimmäinen kiertokohde.

Garden Futures -näyttely osoittaa, että yksityisinkin puutarha on monin tavoin sidoksissa ympäröivään yhteiskuntaan. Meneillään oleva murros saa katsomaan puutarhaa toisesta näkökulmasta: romanttisen pakopaikan sijaan puutarhoja tarkastellaan nyt esimerkiksi aktivismin, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja luonnon monimuotoisuuden kautta. Esiin nousee esimerkiksi se, miten monilla tuntemistamme länsimaisten puutarhojen peruskasveista on juuret syvällä kolonialismissa. Näyttelyssä nähdään paitsi puutarhaan liittyvää muotoilua ja maisema-arkkitehtuuria myös puutarhaa käsitteleviä taideteoksia. Kiertonäyttelyn kansainvälistä näkökulmaa tuetaan paikallisilla esimerkeillä ja projekteilla.

Ilmoittautuminen

Etunimi

Sukunimi

Sähköpostiosoite

Tilaan Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteisen uutiskirjeen yllä antamaani osoitteeseen

Kiitokset
Empirica Research Group / Aalto University, Grano, Tikkurila, Versowood, VM-Carpet

Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo kansainvälisesti ainutlaatuisine kokoelmineen muodostavat tulevaisuudessa uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon. Museolle suunnitellaan uudisrakennus Helsingin Eteläsatamaan Makasiinirantaan. Lähivuosien ajan Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon toiminta jatkuu yhteisellä ohjelmistolla tutuissa osoitteissa Helsingin Kaartinkaupungissa.

Lue lisää ja tilaa uutiskirje: admuseo.fi

Kuva: © Vitra Design Museum, Kuvitus: Lorenz Klingebiel ja Dominik Krauss. Kuvituksen pohjana käytetty valokuva: Les Jardins de Marqueyssac, Dordogne, France, © Laugery

0%