Kuopion Lucia 2021

Kuopion Lucia 2021 -äänestysKuopion Lucia 2021 -äänestys on auki ja aikaa äänestää on perjantaihin 10.12. klo 12 asti. Vain äänestysajan puitteissa annetut äänet lasketaan. Äänestäneiden kesken arvotaan Kuopion Joulutorin tuotepaketti. Voit äänestää suosikkiasi tällä lomakkeella!


Lucia kulkueineen esiintyy Kuopion Joulutorilla lauantaina 11.12. klo 14.00, jossa myös eniten ääniä saanut ehdokas kruunataan vuoden Lucia-neidoksi. Kruunaamassa on Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen.


Klo 17.00 Lucia-kulkue esiintyy Puijon kirkolla ruotsinkielisissä kauneimmissa joululauluissa: https://www.kuopionseurakunnat...


Lucia-perinne Kuopiossa
Kuopion Pohjola-Nordenin Lucia-perinne on alkanut jo vuonna 1990. Lucia-ehdokkaat tulevat kuopiolaisista lukioista. Lucia-kulkue vierailee Kuopion alueen sairaaloissa, kouluissa ja vanhainkodeissa tuomassa iloa, valoa ja joulumieltä yhdessä kuorolaisten kanssa. Tänä vuonna vierailuja ei rajoituksista johtuen voida tehdä, joten kulkue saapuu Kuopion Joulutorille ilahduttamaan toriväkeä.


Kuopion Lucia 2021- ehdokkaat

1. Meri-Maria Juutinen

Koulu: Kuopion Taidelukio Lumit
Harrastukset: Kuoro ja Partio

Miksi haluan Lucia-neidoksi?

En ole ikinä ollut ja olisin hyvin kiinnostunut olemaan mukana tässä. Pidän myös paljon juttelemisesta joten jutteleminen ei ole ongelma. 

Kiitos!

2. Alina Kantoluoto

Koulu: Kuopion klassillinen lukio
Harrastukset: mm. partio ja pianonsoitto
Miksi haluan Lucia- neidoksi:
Muistan sen olleen yläasteella mukava kokemus. Lisäksi olisi kiva mahdollisuus päästä laulamaan yhdessä porukassa, ja samalla haastaa itseä menemällä epämukavuusalueelle.3. Eleonoora Määttä

Koulu: Kuopion Lyseon lukio
Harrastukset: Harrastuksiini kuuluu lenkkeily, koiran hoito ja Lyseon yleiskuorossa toimiminen.
Miksi haluan Lucia-neidoksi?
Haluaisin Lucia neidoksi, sillä tykkään laulaa, varsinkin joululauluja. Olen halukas oppimaan uutta ja opinkin sen nopeasti. Tulen myös hyvin toimeen muiden ja varsinkin pienten lasten kanssa, sillä itselläni on paljon pienempiä sisaruksia. Lucia neitona oleminen kuulostaa hyvin vastuulliselta ja tärkeältä työltä, jota olisi kunnia olla tekemässä yhdessä muiden kanssa.

4. Saimi Miettinen

Koulu: Kuopion taidelukio Lumit
Harrastukset: Harrastan tanssia sekä käyn laulutunneilla ja kuorossa. Tykkään myös kirjoittamisesta ja olen osa Savon Sanomien nuorten toimitusta.
Miksi haluan Lucia-neidoksi?
Asuin Ruotsissa varhaislapsuuteni. Lucia-neitona sain olla ensimmäisen kerran n. 4-vuotiaana päiväkotini Lucia-juhlassa. Meillä oli kauniit valkeat mekot ja kynttilät, jota muistelen lämmöllä. Ruotsalaisella kulttuurilla ja Lucia-juhlalla on edelleen suuri paikka sydämessäni. Pidän musiikista, kohtaamisista ihmisten kanssa sekä joulunajasta. Olisi hienoa saada uusia kokemuksia ja päästä laulamaan mukavia yhteislauluja. Luciana voisin tuoda ihmisille valoa ja lämpöä kylmän talven keskelle.

5. Lotta Paija

Koulu: Kuopion Lyseon lukio
Harrastukset: Jalkapallo, musiikin kuuntelu (+ Lyseon kuoro) ja lukeminen.
Miksi haluan Lucia-neidoksi?
Haluaisin Lucia-neidoksi elämyksen takia. Tapahtuma olisi varmasti hienoa kokea eri näkökulmasta.

6. Liina Repo

Koulu: Kuopion Lyseon lukio
Harrastukset: Harrastan tanssia Kuopion konservatoriolla, olen harrastanut sitä yli 10 vuotta. Lisäksi harrastin viulunsoittoa 10 v. ja kävin laulutunneilla, nyt laulan ja soitan omalla ajallani. Olen myös ollut töissä Kuopion kaupunginteatterilla kahdessa musikaalissa.
Miksi haluan Lucia-neidoksi?
Haluaisin Lucia neidoksi, koska olen pienestä pitäen rakastanut perinnettä ja olin myös ensimmäisellä luokalla ala-asteella Lucia neito. Halusin hakea myös edellisenä vuonna, mutta silloin minulla oli niin paljon muuta tekemistä koulun ja harrastuksien suhteen. Tämä antaisi myös esiintymiskokemusta lisää. 

”Iloa ja valoa kaikille!”

7. Eira-Maria Väätäinen

Koulu: Kuopion taidelukio Lumit
Harrastus: Tanssi, kirjoitus, huumori
Miksi haluan Lucia-neidoksi?
Haluan Luciaksi koska ajattelen että se on kaunis perinne. Tämänkaltaiset juhlat ovat kauniita tapoja olla rakkaidensa kanssa, ja aistia se. Varsinkin näin joulun aikaan tämmöiset jutut ovat tärkeitä. Ihmiset voivat olla yhdessä ja tehdä kivoja juttuja, ilman sitä että omistaisi sellaista lähipiiriä joka sen mahdollistaisi. Lucia olisi myös kiva olla, koska pidän tärkeänä ilon tuomisesta ihmisille. Haluan olla mukana tämän ruotsalaisen perinteen levittämisessä Suomessa. Lucian kaltoin haluan tuoda valoa talven pimeyteen. Hyvää Joulun odotusta!

8. Silja Virolainen

Koulu: Kuopion taidelukio Lumit 
Harrastukset: Minulla on aika pitkä taitoluistelutausta, ja tykkään myös ylipäätään liikunnasta ,ja kun aikaa koululta riittää niin pyörin kaikenlaisten taidejuttujen parissa maalaamisesta teatteriin ja musiikkiin. 
Miksi haluan Lucia-neidoksi? 
Kaunis Lucia-perinne on kaikille yhteinen maailmankatsomuksesta ja joulumielisyydestä riippumatta; Ajatus valon tuomisesta pimeyteen on osuva, sillä uskotun legendan mukaan Lucia koki traagisiakin asioita, ja tämä onkin mielestäni perinteen tärkein sanoma: Vääryyttä kohdannut Lucia edustetaan selviytyjänä ja valon tuojana joulun alla, aikana, jolloin ihmiset saattavat juhlia vuoden riemukkainta, tai synkintäkin aikaa. Tätä ajatusta kantaen olisi mahtavaa saada olla Lucia-neito. 

9. Angelina Zanina

Koulu: Kuopion klassillinen lukio
Harrastukset: kävelylenkit
Miksi haluan Lucia -neidoksi:
Lucia symboloi minun mielestäni valoa ja positiivisuutta. Hän on myös tuonut maailmaan hyvää, ja itsekin rakastan hyväntekeväisyyttä, ja yritän aina auttaa jopa tuntemattomia, jos he tarvitsevat apua. Yksi suurimmista vahvuuksistani on esiintyminen. Rakastan esiintymistä ja pärjään hyvin monenlaisten ihmisten kanssa, erityisesti lapsien.

Suosikkini Kuopion Lucia 2021 -neidoksi on:

Jätä alle yhteystietosi (nimi, puhelinnumero ja paikkakunta) mikäli haluat osallistua Kuopion Joulutorin tuotepaketti -arvontaan. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, ja palkinto luovutetaan Kuopion Joulutorilla.

Kiitos osallistumisesta! 

Tervetuloa seuraamaan Lucia-kruunajaisia Kuopion Joulutorille lauantaina 11.12. klo 14.00.Voit nyt sulkea lomakkeen.

0%