Uusi yliopisto, urbaani kylä vai työmarkkinat osaajille? Mikä muuttaisi muuttoliikkeen suuntaa?
– K8-kaupunkiseudun kehitysehdotukset –

asiantuntijapaneeli & verkkoseminaari 


Tervetuloa ilmoittautumaan verkkoseminaariin! Tilaisuuden tarkoituksena on keskustella Siirtolaisuusinstituutin tuottamista kehitysehdotuksista, joilla pyritään vahvistamaan Seinäjoen kaupunkiseudun (K8) sekä laajemmin Etelä-Pohjanmaan veto- ja pitovoimaa työikäisen väestön ja nuorten silmissä. Seudun tulevaisuudesta ja uusista kehityspoluista käytävään keskusteluun osallistuu ennen kaikkea asiantuntijoista koostuva paneeli, mutta myös muiden osallistujien kommenteille on varattu aikaa seminaarissa. Tilaisuus on avoin kaikille asiantuntijoille, sidosryhmille ja seudun asukkaille.SEMINAARIOHJELMA:

13:00 -13:30 Kehittämisehdotusten esittely | Siirtolaisuusinstituutti


13:30-13:50 Teema 1: Työmarkkinoiden kehittäminen
Keskustelun avauskommentti: Tutkimusjohtaja Jari Kolehmainen | Epanet/TUNI


13:50-14:10 Teema 2: Koulutuksen kehittäminen
Keskustelun avauskommentti: Johtaja Juha Alarinta | Seinäjoen yliopistokeskus


14:30-14:50 Teema 3: Asuinympäristön, palvelujen ja tapahtumien kehittäminen
Keskustelun avauskommentti: Professori Ari Hynynen | Epanet/TUNI


14:50-15:10 Teema 4: Lasten ja nuorten kaupungin kehittäminen
Keskustelun avauskommentti: opiskelija Sanna Kantola | SeAMK

15:10-15:30 loppukeskustelu ja yhteenveto

Jokaisen teeman avauskommentti on tiivis 10 minuutin asiantuntijakatsaus kehitysehdotuksiin, jota seuraa avoin keskustelu yhdessä muiden panelistien ja yleisön kanssa. Seminaarin kokonaiskesto on noin 2h 30min.


Ilmoittaudu seminaariin 24.2.2021 mennessä ja jaa meille omat ajatuksesi Siirtolaisuusinstituutin laatimista kehitysideoista olevaan kommenttilaatikkoon. Kommentit huomioidaan päivän keskustelussa.

Koronaepidemiasta johtuen seminaari järjestetään sähköisesti käyttäen hyväksi Zoom -ohjelmistoa. Zoom toimii suoraan web-selaimessa eikä seminaaria varten tarvitse asentaa ylimääräisiä ohjelmistoja tietokoneelle. 

Nimi:

Organisaatio ja tehtävä:

Sähköpostiosoite:

Voit jättää ensimmäisen kommenttisi kehitysehdotuksista jo tähän. Mihin kehitysehdotuksista pitäisi tarttua ja millä tavoin ehdotusta edistettäisiin?

Jos haluat jättää seminaariin liittyvää palautetta, voit kirjoittaa sen tähän: 

Siirtolaisuusinstituutti on muuttoliikkeiden tutkimukseen ja dokumentointiin erikoistunut yksityinen tutkimuslaitos. Instituutti tuottaa tämän päivän suomalaiseen yhteiskuntaan, sen muuttoliikkeisiin sekä maahanmuuttoon ja aluekehittämiseen liittyvää akateemista tieteellistä tutkimusta. Tämän lisäksi Siirtolaisuusinstituutti julkaisee myös suomalaisten yhteiskunnan historiallisiin muuttoliikkeisiin liittyvää tutkimusta ja ylläpitää suomalaiseen siirtolaisuuteen liittyvää arkistoa sen päätoimintapaikassa Turussa. Siirtolaisuusinstituutin toiset toimipisteet sijaitsevat Seinäjoella ja Vaasassa.