RIL-MENTOROINTI 2022

Hei sinä nuori! Onko sinulla selvät sävelet polustasi työelämässä? Kaipaatko tueksesi alalla jo kannuksensa hankkineen näkemyksiä ja sparrausta?

Vai oletko sen sijaan jo kokeneempi alan osaaja, joka ottaa ensimmäisiä askelia johtajapolulla, tai on jo hieman pidemmällä sen varrella, ja haluaisit vaihtaa ajatuksia työelämän koukeroista kokeneen johtajan kanssa?

Vai haluaisitko mieluummin jakaa kokemuksiasi pienryhmässä ja kuulla parin muun aktorin ja ryhmäsi mentorin ajatuksia siitä, mihin asioihin uralla kannattaisi panostaa juuri nyt?

Entä sinä alan piinkova ammattilainen ja johtaja; haluaisitko ammentaa oppejasi nuoremmalle asiantuntijalle tai toisessa johtajan roolissa toimivalle ja saada itse siinä samalla uusia näkökulmia?

Tarjoamme myös muutamalle ennakkoluulottomalle RILiläiselle uuden mahdollisuuden - tutustumisen käänteismentoroinnin saloihin. Käänteismentorointi on mentoroinnin muoto, jossa perinteiset mentoroinnin roolit on käännetty niin, että kokemattomampi toimii mentorina kokeneemman sijaan. RILin käänteismentoroinnissa mentori ja aktori vaihtavat rooleja puolivälissä mentorointimatkaa, eli molemmat toimivat mentoreina ohjelman aikana.

RILin Mentorointiohjelma käynnistyy vuonna 2022 jälleen entistä ehompana! Untuvikko- ja ryhmämentorointiohjelmaa jatketaan, samoin viime kierroksella pilotoitua johtajamentorointia. Uutuutena pilotoimme käänteismentoroinnin. Mentorointiohjelma kestää noin 9 kuukautta.

Vuonna 2022 mentoripolkuja on siis neljä. Valitse tässä kyselyssä, mihin ohjelmaan haet ensisijaisesti.

1. Mentoriohjelma untuvikot

2. Mentoriohjelma ryhmämentorointi

3. Mentoriohjelma johtajat

4. Käänteismentorointi

Hae mukaan! Haluamme tarjota vuoden 20202 aikana järjestömme jäsenille hienon mahdollisuuden kehittyä ja kehittää yli kokemus- ja ikärajojen.


Keräämme tällä kyselyllä tiedot mentorin roolista kiinnostuneilta kokeneemmilta ammattilaisilta sekä mentoroinnista kiinnostuneilta aktoreilta. 

Mentorointia varten on luotu verkkosivu, jossa hankkeen taustoja ja prosessin kulkua kuvataan tarkemmin. Käy tutustumassa siihen ennen tämän kyselyn täyttämistä täällä

Tämä kysely on auki 6.2.2022 saakka. Kaikille kyselyyn vastanneille lähetetään lisätietoja 18.2.2022 mennessä.


Aloitustilaisuus järjestetään maalis-huhtikuussa. Tästä tulee infoa myös 18.2.2022 mennessä.


Tervetuloa mukaan - kehitetään toimialaa yhdessä eteenpäin!

1/5