Varaa paikkasi: Teemaopastus / Queer-katse arkkitehtuurin ja tilan historiaan

Varaa paikkasi teemaopastukselle tällä lomakkella!


Kenen historiasta oikeastaan puhumme, kun puhumme Wivi Lönnin historiasta? Miten sukupuoli ja seksuaalisuus liittyvät arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun historiaan? Tai miten erilaiset tilat ovat vaikuttaneet marginalisoitujen identiteettien näkyvyyteen? Eläköön Wivi Lönn -näyttelystä alkava ja Helsingin katukuvaan jalkautuva teemaopastus Queer-katse arkkitehtuurin ja tilan historiaan johdattaa kuulijansa tarkastelemaan Eläköön Wivi Lönn -näyttelyä sekä arkkitehtuurin ja Helsingin katukuvan historiaa kriittisin silmin.


Opastuksen aikana tutustutaan teemoihin perehtyneen oppaan kanssa muun muassa vallan ja kaupunkikuvan suhteisiin, näkyvyyden ja näkymättömyyden teemoihin sekä siihen, missä vähemmistöalakulttuureihin kuuluvat ihmiset tapasivat toisiaan 1900-luvun Helsingissä.


Opastussarja toteutetaan Arkkitehtuurimuseon ja Sateenkaarihistorian ystävät ry:n yhteistyönä. Opastussarjan on käsikirjoittanut historiantutkija Jean Lukkarinen. Oppaana toimii taide- ja yhteisöpedagogi, taiteilija ja filosofi Kaura Raudaskoski. Opastussarja on osa Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn ohjelmaa.


Tervetuloa!


Yhdelle teemaopastukselle otetaan yhteensä 25 osallistujaa. Paikat täytetään varausjärjestyksessä. Opastusmaksu (10/5/0 €) suoritetaan paikan päällä Arkkitehtuurimuseon asiakaspalvelupisteessä saapumisen yhteydessä lukuunottamatta maksuttomia teemaopastuksia. Huomioithan, että varaus on sitova ja henkilökohtainen: yhdellä lomakkeella voi tehdä ainoastaan yhden varauksen yhdelle henkilölle. Lomakkeen onnistunut lähettäminen on merkki onnistuneesta varauksesta. Osallistumisohjeet toimitetaan osallistujille sähköpostitse noin vuorokautta ennen teemaopastusta. Jos joutuisit perumaan osallistumisesi, ota yhteyttä: jemina.lindholm@mfa.fi


Tietosuoja

Yhteystiedot

Nimi:

Puhelinnumero:

Sähköpostiosoite:

Varaa paikkasi

Sunnuntai 22.5.2022 – Eläköön Wivi Lönn! -festivaali 2022

Sunnuntai 12.6.2022 – Helsinki-päivä 2022 (maksuton)

Sunnuntai 3.7.2022 – Helsinki Pride 2022 (maksuton)

Sunnuntai 14.8.2022

Sunnuntai 18.9.2022

Sunnuntai 23.10.2022

Sunnuntai 13.11.2022 – Sateenkaarihistoriakuukausi 2022 (maksuton)

Sunnuntai 11.12.2022

Arkkitehtuurimuseon uutiskirje

Tilaan Arkkitehtuurimuseon uutiskirjeen yllä antamaani sähköpostiosoitteeseen:

0%