Vuoden palkittavat 2023

Valitse suosikkisi alla olevista ehdokkaista. Eniten ääniä kummastakin kategoriasta saanut ehdokas palkitaan tunnustuksella.

Vuoden ratsastaja -ehdokkaat

Jonna Aaltonen

Hyvinkääläinen Jonna Aaltonen on tehnyt lyhyen ajan sisällä vaikuttavan nousun parakouluratsastuksessa. Tämä 44-vuotias ratsastaja sai kansainvälisen paraluokituksensa vasta keväällä 2023, mutta on kauden aikana ehtinyt saavuttaa useita voittoja ja sijoituksia kansainvälisissä parakouluratsastuskilpailuissa. Ratsastaja oli ensimmäisenä vuotenaan pararatsastajana sijalla 15. pararatsastuksen EM-kilpailuissa ryhmässä V ja hänellä on olemassa mahdollisuus saada maapaikka Pariisin paralympialaisiin vuoden 2023 tulosten perusteella. Jonnaa kuvaillaan esimerkilliseksi ratsastajaksi, joka ei ole antanut periksi kohdatessaan vastoinkäymisiä ja omistautuu taidolla ja intohimolla tekemiseensä lajin parissa. Jonna edusti kaudella 2023 Dressage Team Traversia. 


Maria Astikainen-Helbig

Western Riders Savon edustusratsastaja Maria Astikainen-Helbig on lännenratsastuksen pitkän linjan pioneeri. Pohjois-Savon Lapinlahdella asuvan, 40-vuotiaan reining-kuningattaren viimeisimpiin saavutuksiin kuuluu hopeamitali NRHA reiningin EM-kilpailuista. Maria ei ole ainoastaan menestynyt kilpaurheilija, vaan myös tunnollinen ja omistautunut opettaja ja valmentaja, sekä kokenut hevosten kouluttaja. Mariaa luonnehditaankin iloisena ja kannustavana valmentajana, joka toimii esikuvana monille ratsastajille. 


Jone Illi

Myrkyn yksityisratsastajia edustava 16-vuotias Jone Illi ei liikoja esittelyjä kaipaa. Ilmiöksikin tituleerattu karijokelainen nuorimies jatkoi kaudella 2023 nousukiitoaan esteratsastuksen huipulle. Hän edusti menestyksekkäästi Suomea junioreiden EM-kilpailuissa, nappasi kansallisilla areenoilla SM-kullan nuorten kategoriassa, ja haali ylivoimaisen pistesaaliin yli 2000:lla pisteellään SRL:n vuosittaisessa ranking-tilastossa. Viimeisimpänä ansiolistalta löytyvät kansainväliset sijoitukset maailmantähtien joukossa Helsinki Horse Show’ssa.


Veera Manninen

Lahjakas pieksämäkeläinen kenttäratsastaja Veera Manninen on saavuttanut lyhyessä ajassa paljon. Vakuuttavan tulostasonsa ansiosta 24-vuotias Veera ratsasti Suomelle maapaikan Pariisin olympialaisiin. Veera oli Sir Gregillä neljäs pitkässä neljän tähden kilpailussa Sopotissa viime toukokuussa. Hän on osoittanut, että Suomesta käsin on mahdollista menestyä kansainvälisesti ja nousta maailman huipulle. Veeraa kuvaillaan ystävälliseksi urheilijaksi, joka ottaa hevosten hyvinvoinnin huomioon kaikessa toiminnassaan. Veera edustaa Ratsastusseura Pikadoreja. 


Ville Vaurio

34-vuotias kouluratsastaja Ville Vaurio Vantaalta vakuutti kaudella 2023 ja ansaitsi paikkansa suomalaisen kouluratsastuksen kirkkaassa kärjessä. Vaikka hänellä oli ollut muutaman vuoden tauko kansainvälisistä kilpailuista, valloitti hän kansainväliset areenat näyttävästi viemällä kirkkaimman mitalin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa ja nousemalla Riesenbeckin EM-kilpailuiden joukkueeseen. Kansallisella tasolla hän antoi taidonnäytteensä voittamalla senioreiden SM-kultaa. Ville on ollut mahdollistamassa Suomelle joukkuepaikkaa Pariisin olympialaisista. Villen jäsenseura on Dressage Team Travers ry. 

Valitse Vuoden ratsastaja 2023

Vuoden hevonen -ehdokkaat

Celtas Quillian

Suomalainen puoliveriruuna, 10-vuotias Celtas Quillian on saavuttanut huomattavaa menestystä lyhyessä ajassa nuoren ratsastajansa Jone Illin kanssa aina 150 cm:n tasolle asti. Vuonna 2023 ratsukko keräsi useita voittoja ja sijoituksia kansainvälisistä esteratsastuskilpailuista. Celtas Quillian ilmentää erinomaisesti suomalaisen hevoskasvatuksen laadukkuutta. 


Greek Air

Emma Kanervan ratsastama Greek Air on vakiinnuttanut paikkansa kouluratsastuksen huipulla. 13-vuotias saksalaisruuna on GP-luokkia tanssahdellen saavuttanut useita arvokkaita sijoituksia kovatasoisissa kilpailuissa, vastassaan muun maailman huippuratsukot. Greek Air on yltänyt yli 80 prosentin tulokseen kansainvälisessä Grand Prix -vapaaohjelmassa. Kouluhevosten maailmanlistalla se on 35 parhaan joukossa. Kilpailusaavutusten kautta Greek Air ratsastajansa kanssa varmisti Suomelle maapaikan Pariisin olympialaisiin. Hevosen omistaja on saksalainen Gert Saborowski. 


Kooihuster Harro

Kokenut valjakkoponi Kooihuster Harro on omistaja-ajurinsa Raisa Takkisen kanssa valloittanut viime vuosina kansainvälisiä kilpailukenttiä. Tämän 16-vuotiaan welsh part bredin saavutuksista vuonna 2023 voi päällimmäisenä mainita SM-kullan, PM-hopean, ja MM-kisojen 13. sijan. Ponia kuvaillaan elegantiksi ja rehdiksi työmyyräksi, jonka saumatonta yhteistyötä ajurin ja avustajan kanssa on aina ilo katsella. Tämä poni on ehdotonta kansallista (ja kansainvälistä) valjakkoponien eliittiä! 


Liekin Toivo

Liekin Toivo eli Topi on 13-vuotias opetusratsu Rauhalan tallilla. Tämä monipuoliseen käyttöön soveltuva läsipää kuuluu tallin luottoratsuihin, joka on auttanut lukuisia ratsastajia ratsastusuransa alkuun. Vaikka Topi ei ehkä suurilla areenoilla loista, on hän silti korvaamaton osa ratsastuksen ruohonjuuritasoa opettaessaan kaiken tasoisille harrastajille ratsastuksen saloja ja kannustaen heitä pitkäjänteisesti löytämään oman polkunsa ratsastuksen maailmassa. Hevosen omistaa Överbyn Talli Ahtiainen ja Latvala Ay.


Sir Greg

14-vuotias Sir Greg on tullut tutuksi Veera Mannisen ratsuna kansainvälisissä kenttäratsastuskilpailuissa. Tämä rohkea ja ketterä oldenburg-ruuna keräsi kaudella 2023 useita sijoituksia kansainvälisissä 4* kilpailuissa ja menestys johti Pariisin olympialaisten maapaikan saavuttamiseen. Sir Greg on syntynyt Suomessa ja sen omistaa Equisport Tolmu Team, Pia Nuuttila ja Petri Tolmunen. 


Valitse Vuoden hevonen 2023

0%