Testaa taloutesi tilanne

1/3 Suhde omaan talouteen

Oletko tehnyt ostoksia, joiden hankkimista olet katunut jälkikäteen?

Kyllä

En

Näitä sattuu, et ole ainoa! 60 % suomalaisista on joskus katunut tekemiään ostoksia. Jos virheostoksia tapahtuu harvoin ja ne eivät ole kalliita, sinulla ei ole suurta syytä huoleen.

Hienoa! Osaat pitää pään kylmänä ja arvioida ostoksiasi järkevästi. 40 % suomalaisista vastasi samalla tavalla kanssasi.

Onko sinulla talouteesi liittyviä tavoitteita vähintään 10 vuoden päähän?

Kyllä

Ei

Mainiota! Pitkäjänteisyys on avainasemassa taloudelliseen menestykseen. 55 %:ia suomalaisista vastasi kanssasi samalla tavalla.

45 %:lla suomalaisista ei ole pitkäaikaisia taloudellisia tavoitteita - vaikka kannattaisi olla. Kun teet itsellesi myös talouteen liittyviä tavoitteita ja toimit aktiivisesti niiden eteen, olet paremmin varautunut tulevaisuuteen ja esimerkiksi mahdollisiin eteen tuleviin yllätyksiin.

Tuntuuko taloudellinen tulevaisuutesi turvalliselta?

Kyllä

Ei

Hienoa! Olet selkeästi osannut tehdä oikeita päätöksiä taloutesi turvaksi. 59 % suomalaisista kokee samoin.

41 % suomalaisista ei koe tulevaisuutta taloudellisesti turvatuksi. Korjausliikkeitä kannattaa tehdä niin pian kuin mahdollista. Apua on saatavilla.

Onko taloudellinen tilanteesi aiheuttanut sinulle unettomia öitä?

Kyllä

Ei

37 % suomalaisista on kanssasi samassa tilanteessa. Unettomuus on selvä merkki siitä, että jotain pitäisi muuttaa. Kysy tarvittaessa apua ja ota oma taloutesi haltuun.

Hyvä! 63 % suomalaisista ei koe unettomia öitä talousasioidensa vuoksi.

Teetkö elämässäsi aktiivisesti ratkaisuja, joilla edistät tavoitteidesi täyttymistä?

Kyllä

En

Mahtavaa! 66 % suomalaisista toimii aktiivisesti tavoitteiden täyttymiseksi.

Oma aktiivisuus on tärkeää, jotta tavoitteet toteutuvat. 34 % suomalaisista ei tee aktiivisia valintoja tavoitteiden täyttymiseksi.

0%