Ilmoittautuminen Suomen nuoret lesket ry:n verkkovertaisryhmään/ryhmiin


Tapahtumakuvaus

Tarjoamme vertaistukea leskille säännöllisesti verkossa. Ryhmässä pääset jakamaan ajatuksia saman kokeneiden kanssa. Voit osallistua omalla tavallasi, puhua ja jakaa asioita sen verran kuin itse koet sopivaksi. Vertaistukiryhmässä puhutaan luottamuksella henkilökohtaisista asioista. Ryhmässä on vaitiolovelvollisuus.

Jokaisessa ryhmässä on teema, sekä pieni alustus ohjaajalta. Lisäksi varataan hyvin aikaa vapaalle keskustelulle. Päätämme jokaisen vertaisryhmän yhteiseen rentoutushetkeen, se voi olla esimerkiksi mielikuva- tai hengitysharjoitus. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä Johanna Niskanen. 


Ilmoittautuminen
Ryhmään voit osallistua asuinpaikasta riippumatta. Osallistuminen on maksutonta. Voit ilmoittautua joko yhdelle kerralle, tai saman tien useammalle. Voit myös tehdä lisäilmoittautumisen myöhemmin toiselle kerralle, se onnistuu tämän saman lomakkeen kautta. Ilmoittauduthan viimeistään tapaamispäivänä ennen kello 17.00.


Kun lähetät tämän lomakkeen, saat automaattisesti sähköpostiisi lomakkeen sisällön ja yhteenvedon siitä, mihin ryhmään/ryhmiin olet ilmoittautunut.

Osallistuminen
Verkkovertaisiin osallistuminen tapahtuu Zoom-videoyhteyden kautta. Voit osallistua ryhmään tietokoneella, puhelimella tai tabletilla. Lähetämme sinulle toisen sähköpostin lähempänä tapahtumaa, siinä saat liittymislinkin ja ohjeet Zoom-sovelluksen lataamiseen.

Jos et pääsekään osallistumaan, ilmoitathan siitä meille, jotta vapautamme paikan toiselle osallistujalle! /johanna.niskanen@nuoretlesket.fi

Verkkovertaisryhmät: (Voit osallistua kertaluontoisesti tai kaikkiin tapaamisiin.)

Torstai 5.11. 18-19.30 
Jaksaminen ja voimavarat

Miten jaksat tällä hetkellä? Mitkä asiat tuovat energiaa ja voimaa arkeesi? Syvennymme teemaan Hidasta elämää -kuvakorttien avulla.

Torstai 12.11. 18-19.30 (Ryhmä TÄYNNÄ!)
Kun hän on poissa - runoja ja mietelmiä surusta.
Onko runous koskettanut sinua kaipauksen hetkellä? Lähestymme surua ja menetystä runojen avulla. Voit lukea ääneen sinua koskettaneen runon/runoja. Jos haluat, voit jakaa ajatuksiasi liittyen runoon.

Torstai 19.11. 18-19.30 (Ryhmässä tilaa)

Kokonaisvaltainen suru.
Kuinka sinun elämäsi on muuttunut leskeytymisen myötä? Oletko saanut tukea? Tänä torstaina keskustelemme surusta ja elämäntilanteen tuomasta kokonaiskuormituksesta.

Torstai 26.11. 18-19.30 (HUOM! ryhmä Täynnä!) 

Voit ilmoittautua varalle! Varasijalle ilmoittautuneille lähetetään viesti jos ryhmään tulee peruutuksia. 

Kiitollisuus.

Mitkä asiat ovat hyvin? Mitä arvokasta sinulla on elämässäsi juuri nyt?  Käsittelemme kiitollisuutta Hidasta elämää -harjoituskorttien avulla. Käytämme tällä kerralla myös kynää ja paperia ja teemme voimalauseen.

Torstai 3.12. 18-19.30 (ryhmä TÄYNNÄ!)

Voit ilmoittautua varalle! Varasijalle ilmoittautuneille lähetetään viesti jos ryhmään tulee peruutuksia. 

Jaksaminen ja voimavarat. 
Miten jaksat tällä hetkellä? Mitkä asiat tuovat energiaa ja voimaa arkeesi? Syvennymme teemaan Hidasta elämää -kuvakorttien avulla. Tämä ryhmä on suunnattu erityisesti vastikään leskeytyneille. (Kun leskeytymisestä on kulunut 0-1 vuotta.)

Torstai 10.12. 18-19.30 (HUOM! ryhmä TÄYNNÄ!) 

Voit ilmoittautua varalle! Varasijalle ilmoittautuneille lähetetään viesti jos ryhmään tulee peruutuksia. 


Joulunaika ja kaipaus.
Joulun aika tuo usein mieleen muistoja edesmenneestä puolisosta ja voimistaa surun ja kaipauksen tunteita. Millaisia asioita tai perinteitä sinä kaipaat ja muistelet jouluna? Ryhmässä voit jakaa muistoja haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi näyttää valokuvan, esineen, tai lukea kirjoituksen. Pohdiskelemme, millaisia omia perinteitä voisi luoda muuttuneessa tilanteessa.

Torstai 17.12. 18-19.30 (ryhmä TÄYNNÄ!)

Voit ilmoittautua varalle! Varasijalle ilmoittautuneille lähetetään viesti jos ryhmään tulee peruutuksia. 

Kun joulusta tulee erilainen.

Mitä ajatuksia ja tuntemuksia joulunaika sinussa herättää? Onko joulu peruttu? Miten joulu vietetään? Kenen kanssa? Leskeytymisen myötä juhlapyhiin liittyvät perinteet muuttuvat. Lesket viettävät joulua monilla eri tavoilla. Jos sinusta tuntuu, että oma joulu ei ole “kunnollinen joulu” et todennäköisesti ole yksin tämän ajatuksen kanssa! Annamme yhdessä luvan omannäköiseen jouluun.

Etu- ja sukunimi

Sähköposti

Puhelinnumero

Leskeytymisvuosi

Lisätietoja:

Jäsenyys 

Mikäli et ole vielä jäsen, haluaisitko liittyä? 

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voivat liittyä kaikki työikäisenä leskeytyneet. Jäsenet voivat osallistua yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin jäsenhintaan. He saavat postitse yhdistyksen jäsenlehden, sähköiset jäsenkirjeet sekä tietoa tapahtumista ja ajankohtaisista asioista. Heidän käytössään on ilmainen lakineuvonta, joka toimii ajanvarauksella kerran kuukaudessa. Kun liityt jäseneksi, saat postitse liittymispaketin, joka sisältää leskioppaan ja laskun jäsenmaksun maksamista varten. Mikäli sinulla on alaikäisiä lapsia, saat mukana myös lapsen suru -oppaan. Yhdistyksen jäsenmaksu on 20€/vuosi.

0%