Ilmoittautuminen Suomen nuoret lesket ry:n verkkovertaisryhmään/ryhmiin

Tapahtumakuvaus


Tarjoamme vertaistukea leskille säännöllisesti verkossa. Ryhmässä pääset jakamaan ajatuksia saman kokeneiden kanssa. Voit osallistua omalla tavallasi, puhua ja jakaa asioita sen verran kuin itse koet sopivaksi. Vertaistukiryhmässä puhutaan luottamuksella henkilökohtaisista asioista. Ryhmässä on vaitiolovelvollisuus.

Ryhmässä on teema, sekä pieni alustus ohjaajalta. Lisäksi jokaisessa ryhmässä on hyvin aikaa vapaalle keskustelulle. Päätämme vertaisryhmän yhteiseen rentoutushetkeen, se voi olla esimerkiksi mielikuva- tai hengitysharjoitus. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä Johanna Niskanen. Ilmoittautuminen

Ryhmään voit osallistua asuinpaikasta riippumatta. Osallistuminen on maksutonta. Voit ilmoittautua joko yhdelle kerralle, tai saman tien useammalle, vaikka kaikille. Saat sähköpostiisi muistilistan ilmoittautumisistasi. Sieltä voit tarkastaa, mille kerroille olet ilmoittautunut.


Voit ilmoittautua tämän lomakkeen kautta myös myöhemmin. HUOM! Jos teet uuden ilmoittautumisen, tarkasta sitä ennen sähköpostiisi saapuneesta muistilistasta, mihin ryhmiin olet jo ilmoittautunut, jotta et ilmoittaudu samaan ryhmään kahta kertaa. 


Ilmoittauduthan viimeistään tapaamispäivänä ennen kello 17.00.


Lähempänä tapahtumaa saat toisen sähköpostin, jossa on liittymislinkki ja ohjeet Zoom-sovelluksen lataamiseen.


Osallistuminen


Verkkovertaisiin osallistuminen tapahtuu Zoom-videoyhteyden kautta. Voit osallistua ryhmään tietokoneella, puhelimella tai tabletilla. 

Jos et pääsekään osallistumaan, ilmoitathan siitä Johannalle, jotta paikka vapautuu toiselle osallistujalle! /johanna.niskanen@nuoretlesket.fiJos sähköposteja ei löydy


Tarkasta ensimmäisenä roskaposti
Joskus viesti voi syystä tai toisesta päätyä roskapostiin.


Pidä huolta, että sähköpostissasi on tilaa
Useimmissa sähköposteissa (gmail, hotmail) on rajaton tila sähköposteille, eivätkä ne koskaan täyty. Lähettämämme kooste ja Zoom-linkki eivät ole isokokoisia ja saapuvat tavallisesti perille ongelmitta. Jos sähköpostisi saattaa joskus täyttyä, niin pidä huolta, että postilaatikossa on tilaa sekä silloin, kun lähetät tämän lomakkeen, että tapaamispäivänä kello viiden jälkeen.

Verkkovertaisryhmät: (Voit osallistua valintasi mukaan joko kertaluontoisesti tai osaan/kaikkiin tapaamisiin.)

Torstai 6.5.2021, klo 18-19.30

Lesken ystävyysuhteet ja uusi parisuhde

Ovatko ystävyyssuhteesi muuttuneet leskeyden myötä? Miten koet suhteet puolison sukuun ja muihin sukulaisiin? Entä oletko pohtinut uuden parisuhteen mahdollisuutta? Oletko kohdannut ongelmia uuteen parisuhteeseen liittyen? Keskustelemme kaikista kumppanin menettäneen ihmissuhteista ja siitä, mitä kaikkea niihin voi liittyä.

HUOM! Torstai 13.5.2021 - ei tapaamista

Torstai 20.5.2021, klo 18-19.30

Selviytymistarina, "Surun kanssa sovinnossa"

Tapaamisessamme vierailemassa nuorena leskeytynyt Pia Jylhä, joka menetti 35 -vuotiaana äkillisesti puolisonsa reilut 14 vuotta sitten. Elämän jatkuminen kahden hyvin pienen lapsen kanssa tuntui mahdottomalta ja väliin epätoivoiseltakin. Menetyksestä huolimatta elämä on saanut olla hyvää ja onnellista. Perhe asuu Tikkakoskella, Keski-Suomessa ja heillä eletään elämää täysillä, niin sanotusti kaikilla mausteilla :) Pialle voit esittää etukäteen leskeyteen ja selviytymiseen liittyviä kysymyksiä sähköpostiin pia.jylha@gmail.com  tiistaihin 18.5 mennessä.  

Torstai 27.5.2021, klo 18-19.30

Voimavarat ja selviytyminen, kokonaisvaltainen hyvinvointi

Miten voit tällä hetkellä? Mitkä asiat lisäävät hyvinvointiasi? Oletko käsitellyt puolison menetystä tekemällä jotain luovaa? Oletko tehnyt isoja muutoksia elämässäsi? Tule mukaan kertomaan, mikä sinua on auttanut käsittelemään menetystäsi.

Teemme myös kirjallisia harjoituksia, kartoitamme oman hyvinvoinnin tilaa. Varaa lähellesi muistiinpanovälineitä omia huomioitasi varten.

Torstai 3.6.2021, klo 18-19.30

Virtuaaliretkellä

Matkailemme etänä ristiin rastiin kartalla ja suunnittelemme kivoja kohtaamisia. Voit kertoa, mihin veisit ryhmämme vierailulle, jos tulisimme käymään! Sillä näin on, että vinkit kivoista ulkoilmakohteista ovat tässä ajassa tervetulleita. Keskustelemme myös kesästä ja kesän suunnitelmista.

HUOM! Torstai 10.6. - ei tapaamista

Torstai 17.6.2021, klo 18-19.30

Musiikin voimauttava vaikutus

Nuoret lesket lähtevät kesälaitumelle hyvällä mielellä. Nostetaan yhdessä kuplivat maljat kesälle. Voimabiisit auttavat jaksamaan ja parantavat mielialaa, vievät eteenpäin. Mikä on sinun voimakappaleesi? 

Jos haluat jakaa ryhmälle kappaleen, toimi näin: etsi youtube-linkki kappaleeseen. Lähetä linkki ryhmän ohjaajan sähköpostiin yhtä päivää ennen tapaamista. johanna.niskanen@nuoretlesket.fi. Voit osallistua tapaamiseen myös vain kuuntelemalla toisten kappaleita.

17.6. jälkeen verkkovertaiset jää kesätauolle ja jatkuu syksyllä 2021. Tätä varten ollaankin kouluttamassa uusia vapaaehtoisia heti elokuussa. Tähän koulutukseen ilmoittautuminen avautuu kesäkuussa. Mikäli tämä uusi vapaaehtoistehtävä kiinnostaa, niin tule mukaan koulutukseen. Koulutus on maksuton eikä siihen osallistuminen vielä velvoita toimimaan verkkovertaisryhmän ohjaajana. Lisätietoja aiheeseen liittyen saat Emilialta: emilia.riikonen@nuoretlesket.fi, sekä aivan pian myös yhdistyksen nettisivuilta.

Etu- ja sukunimi

Sähköposti

Puhelinnumero

Leskeytymisvuosi

Mistä sait tiedon tästä ryhmästä?

Jostain muualta, mistä:

Lisätietoja/ideoita:

Tässä voit myös ehdottaa teemaa tapaamiselle

Jäsenyys 

Mikäli et ole vielä jäsen, haluaisitko liittyä? 

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voivat liittyä kaikki työikäisenä leskeytyneet. Jäsenet voivat osallistua yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin jäsenhintaan. He saavat postitse yhdistyksen jäsenlehden, sähköiset jäsenkirjeet sekä tietoa tapahtumista ja ajankohtaisista asioista. Heidän käytössään on ilmainen lakineuvonta, joka toimii ajanvarauksella kerran kuukaudessa. Kun liityt jäseneksi, saat postitse liittymispaketin, joka sisältää leskioppaan ja laskun jäsenmaksun maksamista varten. Mikäli sinulla on alaikäisiä lapsia, saat mukana myös lapsen suru -oppaan. Yhdistyksen jäsenmaksu on 20€/vuosi.

0%