Kysymys on pakollinen
Antamasi lukuarvo on virheellinen
Sähköpostiosoite on virheellinen


Sateenkaariperheet UUTISKIRJE

Kiitos meille!

JOULUKUU 2012


Vuosi 2012 on ollut Sateenkaariperheille - meidän yhdistyksellemme - mahtavien mullistusten vuosi. Kiitos meille kaikille sen tekemisestä mahdolliseksi! Olemme nyt tärkeä yhteiskunnallinen toimija ja tärkeä tuki sateenkaariperheille eri elämäntilanteissa.

Vuonna 2012 yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut suuremmaksi kuin koskaan, olemme järjestäneet useampia leirejä, enemmän perhetapaamisia, isompia tapahtumia ja parempaa neuvonta- ja tukitoimintaa kuin milloinkaan aikaisemmin!

Kiitos kymmenille - ellei jopa sadoille - ihmisille, jotka ovat tämän kaiken mahdollistaneet! Teidän ansiostanne Suomi on jälleen hiukan parempi paikka elää ja kasvattaa lapsiaan.

Kiitos paikallistiimien, hallituksen ja työryhmien jäsenet, kiitos leiritiimit ja lastenvahdit, kiitos lukuisien ryhmien, tapaamisten ja tapahtumien järjestelijät, kiitos työntekijät ja palkatut ohjaajat, kiitos opiskelijat ja opinnäytetyöntekijät, kiitos kaikki te, jotka olette lukuisin pienin tavoin vieneet tietoa eteenpäin sateenkaariperheistä ja sateenkaariperheiden omasta yhdistyksestä, kiitos jäsenet, jotka jäsenyydellänne osoitatte tukenne työllemme!

Toivotan sydämestäni teille rauhallista ja virkistävää vuodenvaihteen aikaa. Tavataan ensi vuonna uusin voimin!

Uuden vuoden lähestyessä odotamme innolla Raha-automaattiyhdistyksen joulukuussa julkaisemia avustusesityksiä. Jos hyvin käy, ensi vuonna käynnistyy Monimuotoiset perheet -verkoston suuri yhteishanke, joka on saanut nimen Kaikkien perheiden Suomi. Hankkeen aikana pyritään vaikuttamaan suomalaiseen perhepolitiikkaan ja palvelujärjestelmään, jotta ne tulevaisuudessa vastaisivat paremmin perheiden tosiasiallista moninaisuutta. Sateenkaariperheet ry on lupautunut vastaamaan hankkeen hallinnosta.

* Seuraava uutiskirje ilmestyy tammi-helmikuun vaihteessa 2013
* Toimisto on suljettuna vuodenvaihteessa  22.12.-6.1.

Juha Jämsä
toiminnanjohtaja

juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

PS. Muista lukea uusi blogi-kirjoitus

TÄSSÄ KIRJEESSÄ LISÄKSI MM:
- Blogi: Elämää sateenkaariperheessä
- Vuosikokous: lähde hallitukseen
- Kevään parisuhdeviikonlopun ilmoittautumiset
- Talvileirillekin mahtuu vielä
- Koululaisten ja vanhempien yhteinen leiri
- Perhekirjaa taas saatavana

AJANKOHTAISET LAUSUNNOT, TIEDOTTEET JA PÖYTÄKIRJAT
* Lausunto sijaissynnytystä koskevasta arviomuistiosta Oikeusministeriölle 13.11.2012 >>


Uutisia ja ajankohtaista

Lastenkirjaseminaari Prideille

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta: Isyysvapaat etäisille

Sateenkaariperheet ry:n lastenkirjahanke on saanut kumppanikseen Kulttuuria kaikille -palvelun. Yhteistyön tuloksena syntyi ajatus lastenkirja-aiheisesta miniseminaarista ja workshopeista ensi kesän Prideille, alustava päivä on keskiviikko 26.6.2013 ja paikka Annantalo. Tervetuloa mukaan kaikki lastenkirjamieliset ja aiheesta muuten kiinnostuneet! Tarkemmasta ohjelmasta tiedotetaan lähempänä.

Sateenkaariperheet ry:täkin asiantuntijana kuunnellut eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta esittää tuoreessa lausunnossaan, että myös niillä isillä, jotka eivät asu lastensa äidin kanssa, tulisi olla oikeus isyysvapaisiin. Samalla valiokunta vaatii moninaisten perheiden perhevapaatilanteen kartoittamista ja kiirehtii tähän liittyvää selvitystyötä. Ehkä jo vuonna 2020 myös etäisät saisivat jäädä isyysvapaalle?

Vuosikokous ja sääntöuudistus

Kiinnostaako hallitustyöskentely?

Vuosikokous ja sääntöuudistus - joku varmaan jo nukahti otsikon lukiessaan. Yhdistyksen ja sen hallinnon kehittämisestä kiinnostuneille taas yritämme rakentaa aiempaa parempia puitteita tehdä sitä kehitystyötä, jota voimakkaasti kasvava yhdistyksemme tarvii.

Vuosikokous järjestetään la 9.2.2012 kello 18 Helsingissä, Yrjönkatu 29A.


Aiemmista vuosista poiketen vuosikokousta ei järjestetä perheleirin yhteydessä vaan Helsingissä paikallistoiminnan kehittämispäivien yhteydessä.  Kehittämispäiville kerääntyvät paikallistiimien tekijät eri puolilta Suomea. Tapahtuma on luonteva tilaisuus käyttää myös jäsenten ylintä päätösvaltaa. Tervetuloa mukaan! Ihan jokaisella jäsenelle on kokouksessa oma sijansa. Samalla voit tutustua yhdistyksen uusiin, upeisiin toimitiloihin!

Ehdotettu sääntömuutos: kaksi vuosikokousta, hallituksen koko kasvaa

Hallitus ehdottaa vuosikokouksen hyväksyttäviksi uusia sääntöjä yhdistykselle. Sääntöuudistus on tarpeen yhdistyksen toiminnan kasvun takia. Pääasiallinen ehdotus on, että yhden vuosikokouksen sijaan ryhdytään järjestämään syys- ja kevätkokoukset erikseen, mikä helpottaa yhdistyksen hallinnon järjestämistä merkittävästi nykyisestä. Lisäksi ehdotetaan, että hallitukseen voidaan vuosikokouksen päätöksellä valita kaksi henkilöä enemmän kuin nyt. Sääntöjen sanamuotoja on myös uudistettu joiltain osin.

Hallituksen esitys uusiksi säännöiksi >>

On taas tullut aika huhuilla kasaan Sateenkaariperheet ry:n hallitusta seuraavalle vuodelle.

Hallituksessa pääset näköalapaikalta seuraamaan järjestömme monipuolista toimintaa ja vaikuttamaan siihen. Hallitus tukee järjestömme työntekijöitä ja toimii heidän työnantajanaan, mutta myös hallituslaisten omaa vapaaehtoistyöpanosta tarvitaan - tekemistä riittää varmasti jokaiselle omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Mitään sen kummempia ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita, innostus ja kiinnostus riittävät! Tarkoitus on järjestää ensi vuonna uudelle hallitukselle perehdytyspäivä, jotta vuosi lähtisi mukavasti käyntiin.

Hallitus kokoontuu enintään 10 kertaa vuodessa. Suurin osa kokouksista on ainakin tähän asti pidetty toimistollamme Helsingissä, mutta joka vuosi on kuitenkin kokoustettu myös muualla päin Suomea. Sateenkaariperheet ry korvaa matkakustannukset niille, jotka joutuvat matkaamaan kokoukseen kauempaa. Tapana on myös ollut, että kokoukset on pidetty sunnuntaisin klo 11 eteenpäin - mutta tästä voi sitten uusi hallitus keskenänsä neuvotella.

Hallitus valitaan paikallistoiminnan kehittämispäivien yhteydessä järjestettävässä vuosikokouksessa Helsingissä 9.2.2013. Jos kiinnostuit (tai tiedät jonkun, joka saattaisi kiinnostua), ota yhteyttä allekirjoittaneeseen!

Emmi Pihlajaniemi
puheenjohtaja / Sateenkaariperheet ry

puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
040 562 1767


Elämää sateenkaariperheessä

UUTTA: kuukausittainen blogi

Isänpäivän lähestyessä esikoisemme päiväkodista soitettiin ja kysyttiin kenelle me haluamme, että tyttäremme tekee isänpäiväkortin. Vaikka kyse olikin vain yhdestä kortista, ilahduin suuresti tästä puhelusta. Päiväkodin henkilökunta halusi huomioida meidän kahden äidin perheen, eivätkä vain olettaneet tyttäremme tekevän isänpäiväkortin kuten kaikki muut lapset. Päätimme, että tänä vuonna tyttäremme saa tehdä kortin isoisälleen.


Mietin mitä ajatuksia isänpäivä herättäisi kohta nelivuotiaassa tyttäressämme. Asia, jota hän ei tähän mennessä ollut pohtinut juuri mitenkään nousisi varmasti esiin viimeistään tässä vaiheessa. Odotin siis joka päivä jonkinlaista merkkiä siitä, että tyttö haluaisi käsitellä asiaa edes jollakin tavalla.

Mietin päässäni valmiiksi miten selittäisin kolmevuotiaalle, miksi hänellä on isän ja äidin sijasta kaksi äitiä. Vaikka tyttärillämme onkin kaksi huolehtivaa ja rakastavaa äitiä ei silti voi kieltää sitä totuutta, että lasten tekemiseen tarvitaan aina myös luovuttaja, isä. Ei olisi millään tavalla reilua uskotella lapsille mitään muuta. Olemme alusta alkaen päättäneet olla rehellisiä tyttärillemme heidän biologisen isänsä suhteen ja haluamme aina selittää asiat mahdollisimman avoimesti heidän iälleen sopivalla tavalla. Emmekä ikinä aio jättää yhtäkään heidän kysymystään ilman vastausta.

Eräänä päivänä tyttäreni sitten esitti kysymyksen, mutta ei niin kuin olin itse kuvitellut hänen kysyvänsä. Kysymys ei ollutkaan "miksi minulla ei ole isää". Sen sijaan hän kysyi miksi eräällä pojalla on myös isä eikä kaksi äitiä. Kerroin erilaisista perheistä niin kuin olin kuvitellutkin kertovani, mutta en ollut ajatellutkaan kertovani ydinperheistä niiden olematta itsestäänselvyys. Ilahduin siitä avoimuudesta, jonka vain lapsi osaa niin aidosti osoittaa. Ymmärsin itsekin aina ajattelevani juuri meidät erilaisena perheenä ja oletin tietenkin tyttäremme heti ajattelevan samalla tavalla. Mukamas niin avoimena ihmisenä sainkin hyvän opetuksen, aina voi ajatella myös toisin.

Isänpäivä oli meidän perheessä melkein kuin mikä tahansa muukin sunnuntai. Kenellekään ei viety aamupalaa sänkyyn, mutta kävimme toki tapaamassa isoisää ja tyttäremme sai antaa itse tekemänsä hienon isoisänpäiväkortin. Yhtäkään kysymystä liittyen omaan isään ei tullut. Kuitenkin me äidit muistimme häntä lämmöllä ja suurella kiitollisuudella. Se, mitä hän meille antoi, on suurinta mitä ihminen ikinä voi toiselle antaa, mahdollisuuden olla perhe.


Nea Weckström


Nea kirjoittaa tästä lähtien Elämää sateenkaariperheessä -blogiaan säännöllisesti kerran kuukaudessa. Blogi julkaistaan Sateenkaariperheiden uutiskirjeen lisäksi Perheaikaa.fi -nettipalvelussa.


Tapahtumauutisia

Perhevalmennus Ylöjärvellä

Kahdeksantoista lasta odottavaa tai lapsesta haaveilevaa, tulevaa sateenkaariperheellistä kokoontui sateiseksi marraskuun viikonlopuksi Ylöjärvelle Antaverkan vanhaan kartanoon. Perhevalmennusviikonlopun aikana käytiin läpi tuhti paketti asiatietoa, kuultiin muiden kokemuksia ja keskusteltiin, mutta ehdittiin myös saunoa ja viettää iltaa kodalla. Mukaan jokainen sai  reilun nivaskan lukemista. Leirin palaute kertoi osallistujien kokeneen leirin hyvin antoisaksi ja tarpeelliseksi itselleen. Vaikka oli hiukan rankkaa saada muutaman päivän aikana  hirmuinen määrä tietoa lasten tekemisestä, byrokratiasta, palveluista ja muusta tärkeästä, koettiin leirin tunnelma kannustavaksi, avoimeksi ja lämpimäksi. Erityisesti kiiteltiin kokemuskouluttajia, jotka olivat leirillä kertomassa omista kokemuksistaan sateenkaarilapsiperheellisenä.

Seuraava perhevalmennus järjestetään  iltakurssina Helsingissä 16.4.2013 alkaen ja seuraava viikonloppukurssi syksyllä 2013. Helsingin kurssin ilmoittautuminen on jo avattu.
Tarkemmat tiedot kurssin sisällöstä ja vuoden 2013 kursseista nettisivulta >>


Tulevat tapahtumat

Parisuhdeviikonloppu Porkkalanniemen saaristossa toukokuussa

Räfsön leirikeskus, Kirkkonummi 17.-19.5.2013

Ilmoittaudu 30.4.2013 mennessä tällä lomakkeella >>

Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki sateenkaariperheelliset ja sateenkaariperheellisyyttä suunnittelevat parit. Parisuhteen hyvinvointi on yksi lasten hyvinvoinnin kulmakivistä. Viikonloppu järjestetään Räfsön leirikeskuksessa Porkkalanniemen saaristossa, Kirkkonummella, Helsingin kupeessa. Leirikeskus sijaitsee upealla paikalla ja leirikeskuksen tarjoama ruoka hivelee makuaisteja. Leirin vetäjänä toimii Henna-Mari (Hensku) Kettusaari, joka on vetänyt Helsingissä jo viisi parisuhdekurssia ja yhden parisuhdeviikonlopun samaa sukupuolta oleville pareille.

Viikonloppu on parisuhderetriitti, jossa työskennellään pareittain. Lapset eivätkä vauvat voi osallistua retriittiin. Viikonlopun aikana etsitään oman parisuhteen vahvuuksia ja voimistutaan niistä. Samalla rikastutaan muiden osallistujien kokemuksista. Viikonlopun hinta sisältää leirin ohjelman, majoittumisen ja täysihoidon.

Sateenkaariperheet ry:n jäsenet: 110 euroa henkilöltä eli 220 euroa pariskunnalta.
Muut: 135 euroa henkilöltä eli 270 euroa pariskunnalta.

Lisätietoja tapahtumasta kotisivuilta >>

Viikonloppuun osallistuvilla on mahdollisuus harkita osallistumista parisuhderyhmän vertaisohjaajan koulutukseen, jota varten Sateenkaariperheet ry on yhdessä Parisuhdekeskus Katajan kanssa hakenut hankerahoitusta Raha-automaattiyhdistykseltä vuosille 2013-2015.

Talvileiri 1.-3.2.2013 Lapualla - vielä voi ilmoittautua


Leiri järjestetään  Pohjanmaalla Lapualla Wanhan Karhumäen leirikeskuksessa pe-su 1-3.2.2013
Mukaan on tähän mennessä ilmoittautunut 17 aikuista, 14 kouluikäistä ja 13 alle kouluikäistä lasta.

Luvassa ainakin aikuisten omaa aikaa  jonkin tärkeän (vielä avoinna olevan) teeman ja hyvinvoinnin parissa, monipuolista perheiden yhteistoimintaa, ulkorientoja, pelejä, askartelua, kaikkien ikäryhmien lapsille omia juttuja ja iloista yhdessäoloa.

Leirin lopullinen hinta määräytyy leiriläisten määrän mukaan. Ilmoittautuessaan sitoutuu maksamaan enintään alla mainitut maksimihinnat. Hinta sisältää ohjelman, täysihoidon ja majoituksen. Matkakuluista vastaa jokainen perhe itse. Liinavaatteet eivät sisälly hintaan.

Maksimihinnat sisätiloissa yövyttäessä:
Aikuinen, jäsen 140 euroa / ei-jäsen 200 euroa
2-17-vuotiaat, jäsen 40 euroa / ei-jäsen 100 euroa
0-1-vuotiaat, 15 euroa

Leiripaikkaa voi kurkistella leirikeskuksen nettisivuilla >>

Ilmoittautuminen talvileirille jatkuu vielä. Ilmoittaudu nettilomakkeella >>

Koululaisten toiminta

LEIRIT 2013

KOULULAINEN + VANHEMPI -LEIRI 1.-3.3.2013
Keväällä koululaisille on tiedossa viikonloppuleiri Antaverkan leirikeskuksessa Ylöjärvellä 1.-3.3.2013, lähellä Tamperetta. Leiri tullaan järjestämään pitkälti koululaisten vuoden 2012 leireillä ja koululaiskyselyssä antaman palautteen ja toiveiden mukaiseksi. Ohjelmassa siis paljon erilaista toimintaa, pelaamista ja kokkailua. Ajatus on, että koululaiset voivat osallistua tälle leirille yksi vanhemmista mukanaan. Alle kouluikäiset lapset eivät voi osallistua tälle leirille edes vanhemman mukana. Jos perhe katsoo parhaaksi tai vanhemman mukaan tulo ei ole muutoin järjestettävissä, voi leirille tulla myös ilman vanhempaansa. Antaverkassa majoitutaan 6-10 hengen huoneissa. Leirikeskuksen kotisivut >> Tiedustelut järjestösihteerille. Ilmoittautuminen avataan myöhemmin.

Kesän perheleirillä koululaisilla on oma ohjelmansa ja ohjaajansa. Talvileirillä ja ruskaleirillä ohjelma on enemmän suunnattu koko perheelle, mutta hyvin myös kouluikäisten tarpeet ja toiveet huomioiden. Joka leirillä on myös jotain aivan omaa kouluikäisille.

TOIMINNALLISET ILLAT

Toiminnallisia iltoja tullaan jatkaamaan myös vuonna 2013. toiminnalliset illat kestävät 2-3 tuntia ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Toiminnallisissa illoilla puuhataan jonkin teeman ympärillä. Alkuvuodesta on vuorossa ilta uimisen ja lautapelien merkeissä, myöhemmin keväällä lähdetään ainakin kokeilemaan kalliolaskeutumista ja yösuunnistukselle Pikkukoskelle. Toiveita ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan. Siis yhteys järjestösihteeriin. Toiminnallisia iltoja kehitetään ja järjestetään koululaisten omien toiveiden ja kiinnostusten kohteiden mukaan.

Vertaisryhmät netissä - perheaikaa.fi

Sateenkaariperheiden vertaisryhmä-chatit ja muun sateenkaariperheille suunnatun sisällön löydät osoitteesta Perheaikaa.fi. Helpoiten löydät sisällöt, jos kirjaudut palveluun ja valitset mielenkiinnon kohteeksesi sateenkaariperheet. Videoista löytyy useita sateenkaariperheitä koskevia tietoiskuja.

Joka kuukausi järjestetään KYSY ASIANTUNTIJALTA -chat kuun ensimmäinen (tammikuussa kolmas) keskiviikko kello 10-11. Seuraavat chat-päivät ovat 5.12 ja 16.1.

Keskustelufoorumi sateenkaariperheille

Setan alaisuudessa toimiva keskustelufoorumi on yhä poissa käytöstä. Sen uudelleen avaamisen ajankohdasta ei ole tietoa. MUTTA perheaikaa.fi -sivuilla on nyt ikioma alue sateenkaariperheiden keskustelulle.

Kun menee perheaikaa.fi ja valitsee etusivulta "keskustelut", löytyy sateenkaariperheet-keskustelualue aivan viimeisenä sivun alalaidasta Lapsi perheessä alueelta. Sinne voi avata keskusteluja, mistä vain haluaa, myös lapsihaaveiluista ja odotusajasta. Kaikki sateenkaariperheellisyyttä koskevat keskustelut toivotaan käytävän täällä, jotta ne löytyvät helposti. Uuden foorumin käynnistyminen vie aina jonkin aikaa ja ihmiset löytävän sinne pikkuhiljaa. Keskustelua kannattaa kuitenkin käydä ja uusia aiheita aloittaa, sillä se nopeuttaa fooruminen toimintaan lähtemistä. Keskustelupastalla ei saa jakaa yhteystietojaan, mutta jos haluat jatka yksityisesti keskustelua jonkun palstalaisen kanssa, voitte vaihtaa yhteystietojanne, ottamalla yhteyttä järjestösihteeriin.

Werstas tallentaa tavarasi

Työväenmuseo Werstas Tampereella kerää aineistoa sateenkaarielämästä Suomessa ennen ja nyt. Tällä hetkellä tarvitsemme esineitä, valokuvia, tarinoita, vaatteita, lehtiä ja flyereita  yms. erityisesti ensi kesän näyttelyä varten. Kesällä 2013 Werstaalla on esillä LHBTIQ-aihepiiriin liittyvä näyttely, jonka nimi on Hilpeys ja ennakkoluulo. Näyttelyä teemme yhdessä Pirkanmaan Setan kanssa.

Werstas kaipaa kipeästi kaikenlaisia lahjoituksia. Voimme tulla Werstaalta myös esittelemään keruuta johonkin tilaisuuteenne. Mielellämme myös järjestämme jonkinlaisen instant-jahjoitustilaisuuden, jos se tuntuu hyvältä ajatukselta. Lisätietoja täältä >>

Jälleen saatavana: Perhekirja

Yhdistys on hankkinut kustantajalta satsin Todd Parrin kirjoittamaa ja kuvittamaa Perhekirja-nimistä kuvakirjaa. Kirjassa käydään läpi perheiden moninaisuutta, myös joitakin sateenkaarevia perhemuotoja huomioiden. Perusteos kotiin ja vaikkapa joululahjaksi päiväkotiin tai kenelle vaan lapsiperheelle tai lasten kanssa toimivalle.

Hinta 10 euroa. Voi ostaa toimistolta (Yrjönkatu 29 A, Helsinki) tai nettikaupasta viikosta 49 alkaen www.sateenkaariperheet.fi/kauppa

Haastattelupyyntöjä

Kysely gay-matkailusta
Olethan jo osallistunut tutkimukseen gay-matkailusta? Tutkimuksen tavoitteena on haastaa tähän kohderyhmään liittyvät stereotypiat sekä selvittää millaisia matkailijoita suomalaiset homot ja lesbot oikeasti ovat. Kyselyyn vastaaminen kestää vain noin 15 minuuttia.  Jokainen vastaus on arvokas! Kyselylomakkeeseen >>

Etsin sateenkaariperheiden äitejä valokuvausprojektiini
Olen valokuvauksen opiskelija Yrkeshögskolan Noviasta, Pietarsaaresta. Olen aloittamassa opinnäytetyöni tekemisen, joka käsittelee äitiyttä. Etsin nyt sateenkaariperheiden äitejä valokuvattaviksi Pirkanmaan, Pohjanmaan (Pietarsaari-Kokkola-Uusikaarlepyy) ja pääkaupunkiseudun alueilta. Tarkoitukseni on kuvata muotokuvia nuorista sateenkaariperheiden äidistä/äideistä heidän lapsen/lastensa kanssa. Kuvien pääosassa olisi kuitenkin äiti/äidit. Valokuvauksen lisäksi haastattelisin myös kuvattavia heidän kokemuksistaan äitiydestä. Valokuvaaminen sijoittuisi aikavälille marras-helmikuu. Toivoisin, että voisin käydä kuvaamassa muutamia kertoja perheiden luona. Kerrallaan vierailuni kestäisi muutaman tunnin.

Opinnäytetyöni julkaistaan koulumme lopputyönäyttelyssä Vaasassa keväällä 2013. Tämän lisäksi teetän työstäni kirjan, joka jää koulumme arkistoon. Muista mahdollisista julkaisuista kysyn aina luvan etukäteen kuvattavilta. Kuvattavat saavat projektiin osallistumisesta muistoksi valokuvan. Otathan rohkeasti yhteyttä sähköpostitse, jos olisit halukas kuvattavaksi tai sinulla on jotain kysyttävää projektistani!

Ystävällisin terveisin, Aino vuokola, sähköposti: aino.vuokola@hotmail.com

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä jo yli 700 tykkääjää!

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita!

Myös sateenkaariperhejärjestöjen kattojärjestö Nelfa löytyy Facebookista. 'Tykkää' meistä niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Nelfasta>>

Poimintoja Facebookista

5.11. julkaistiin video näkymättömistä vanhemmista. Video on osa All Outin, NELFAn, ILGA Europen ja MEP Michael Cashmanin kampanjaa sateenkaariperheiden oikeuksien ja vapaan liikkuvuuden takaamiseksi Euroopassa. Videoon liittyy vetoomus sateenkaariperheiden aseman tunnustamiseksi kaikissa EU-maissa. Vetoomuksen voi allekirjoittaa osoitteessa http://www.allout.org/invisibleparents . Video löytyy täältä.

Ranskalainen sateenkaariperhe päätti osallistua Ranskassa parhaillaan käytävään keskusteluun omakuvalla - homofobisen keskustelun keskellä perhe ei löytänyt sanoja. Kuvan otti lapsen isoäiti.

Espanjan korkein oikeus vahvisti tasa-arvoisen avioliittolain olevan perustuslain mukainen. Päätös lopetti viimeisetkin pullikoinnit samaa sukupuolta olevien parien avioliittoa vastaan. Onnea Espanja.

Tapahtumakalenteri

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >>

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelu

Pohdituttaako perheenperustaminen? Onko haasteita viranomaistahojen, palvelujen tai suvun kanssa? Kuinka toimii KELA ja hedelmöityshoitoklinikat? Kuinka lakeja tulkitaan? Mietityttääkö jokin asia arjessa, perhe-elämässä tai lasten asioissa?

PUHELIN

Neuvontaa saa numerosta 050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina, jotka ovat

tiistaisin kello 12-13
torstaisin kello  9-10

SÄHKÖPOSTI

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse info@staankaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä kahden arkipäivän kuluessa.

CHAT

Neuvontapalveluihin kuuluu myös viikoittainen ´kysy sateenkaariperheasiantuntijalta -chat´. Reaaliajassa toimiva chat löytyy Väestöliiton Perheaikaa-sivustolta www.perheaikaa.fi. Chatiin voi tulla keskustelemaan ja esittämään kysymyksiään

Joka kuun ensimmäinen keskiviikko (ellei toisin mainita) kello 10-11, eli 5.12 ja 16.1.

Chatissa kirjoittaessa kannattaa huomioida, että  muut chatissa olijat näkevät keskustelun. Muuten neuvontapalvelu on luottamuksellista eikä kysymyksiä tai muita tietoja rekisteröidä millään tavalla.

Paikalliset tapaamiset ja tapahtumat

UUTTA:
Turussa uudenlaista toimintaa: Iloa ja välittämistä parisuhteen arkeen
Parisuhde- ja vanhemmuustyöpaja Turun seikkailutalossa sunnuntaina 27.1.2013 klo 16.30. Katso lisätiedot Turun tapahtumien kohdalta.
Helsinkiläiset risteilevät tammikuussa Tukholmaan
Katso lisätiedot Helsingin tapahtumien kohdalta.

Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: joensuu@sateenkaariperheet.fi
Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: info@sateenkaariperheet.fi
Lahti
: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: info@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: rovaniemi@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI

Paikallistiimi: Hanna, Tanja, Kirsi, Anu ja Jonna, helsinki@sateenkaariperheet.fi

Pääkaupunkiseudun perhetapaamiset ovat joka kuun toinen sunnuntai 9.12. klo 15-18 Leikkipuisto Linjassa osoitteessa Toinen Linja 6, 00530 Helsinki. Lisätietoa leikkipuisto Linjasta >>

Pääkaupunkiseudun paikallistiimi kaipaa vielä muutamia jäseniä. Mukana on jo useampi innokas tapaamisjärjestäjä, mutta jotta homma toimisi toivotunlaisesti, olisi vielä pari ihmistä hyvä saada mukaan. Paikallistiimi suunnittelee ja organisoi pääkaupunkiseudun tapaamisia, retkiä ja muita kokoontumisia. Yhdessä on mukava ideoida eikä kenenkään vastuulle tule kovin monen tapaamisen isäntänä/emäntänä toimimista. Tiimin käsissä on minkälaista toimintaa pääkaupunkiseudulta jatkossa löytyy. Tule mukaan vaikuttamaan, tutustumaan uusiin ihmisiin ja hoitamaan vaikkapa yhden tapaamisen ovien avaus- ja kahvinkeittovuoro vuodessa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset järjestösihteerille.

Alkutaipale-ryhmä
Yhteydenotot ja kyselyt: alkutaipale.helsinki@sateenkaariperheet.fi

Alkutaipale-ryhmä on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnittelelville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme, teemme retkiä ja piknikejä. Kokoonnumme yleensä torstaisin Kotolassa kello 18:00. Olet tervetullut mukaan olit/tte sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet.

Seuraavat tapaamiset: 29.11, 13.12, 10.1. ja 24.1.

Isätapaaminen
Lokakuun lopulta alkaen kokeillaan käynnistää kerran kuukaudessa säännöllisesti kokoontuva sateenkaariperheiden miesten ja miestenmielisten oma ryhmä. Tervetuloa mukaan! Säännöllisesti kokoontuvan ryhmän myötä toivotaan, että päästään käymään keskustelua hiukan syvemmin kuin aiemmin harvakseltaan kokoontuessa. Katsotaan miten tämä toimii! Kokoontumiset ovat Helsingin keskustassa yhdistyksen toimistolla joka kuukauden viimeinen torstai kello 19-21.

Seuraavat tapaamiset: to 31.1. kello 19-21

Koululaisten pikkujoulut
Koululaisten oman pikkujoulut piti  järjestetään Helsingissä yhdistyksen toimistolla pe 30.11 kello 17.30-20. Vähäisen ilmoittautujamäärän vuoksi pikkoulut ON PERUTTU .

Risteily la-ma 12-14.1.2013
Lähde pimeyttä pakoon risteilylle muiden sateenkaarevien perheiden kanssa. Kaksi yötä laivalla ja määränpäänä Tukholma, jossa odottaa aina ihana lasten suosikki Junibacken, mahtava lapsiystävällinen museotarjonta, hlbtq-kirjakauppa Hallonsgrottan ja vaikka mitä muuta.
 
Kuusi ensimmäisenä ilmoittautunutta perhettä saa risteilynsä hintaan 8e/hytti (4h B-hytti) ja loput 44e/hytti (4h B-hytti). Ikkunallisesta hytistä joutuu maksamaan muutaman kympin enemmän.  Laivana Viking Linen uusittu Mariella. Laiva lähtee Helsingin Katajanokalta la 12.1 kello 17:30. Sunnuntaina ollaan Tukholmassa kello 10-16:30. Laiva rantautuu takaisin Helsinkiin ma 14.1 kello 10:10
 
Ilmoittautumiset Helsingin paikallistiimille helsinki@sateenkaariperheet.fi (joilta saa alennukseen oikeutettavat alennuskoodit).

JOENSUU

Paikallistiimi: Tuulia, joensuu@sateenkaariperheet.fi

Joensuussa järjestetään syksyn aikana tapaamisia, joista sovitaan perheiden kesken sähköpostitse. Jos olet kiinnostunut osallistumaan vapaamuotoiseen seurusteluun ja toimintaan, ota yhteyttä joensuu@sateenkaariperheet.fi, niin liitetään sinut sähköpostilistallemme. Tervetuloa mukaan!

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Heljä Siitari, jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

Kuukausitapaamiset  seuraavasti:  29.11 klo 17.30-19, Matarankatu 6, kansalaistoiminnan keskus, 2 krs.
Sählyä kouluikäisille vanhempineen  1.11 alkaen  keskiviikkoisin klo 19.30-20.30 Voionmaan koulu.

KUOPIO

Alueelle tarvitaan edelleen uusia jäseniä paikallistiimiin. Kuopion aikoinaan aktiiviset tapaamiset ovat olleet nyt puolitoista vuotta katkolla tekijöiden puutteessa. Paikallisen tapaamistoiminnan pyörittäminen ei vaadi paikallistiimin jäseniltä kovinkaan paljoa ja toiminnalle saa täyden tuen yhdistyksen järjestösihteeriltä. Voimme olla avuksi tilojen varaamisessa, tiedottamisessa ja ideoinnissa. Innokkaat voivat olla yhteydessä info@sateenkaariperheet.fi.

KYMENLAAKSO / KOTKA

Kotkaan on tulossa lähikuukausina ensimmäinen sateenkaariperhetapaaminen. Sen järjestää Kymelaakson Seta, mutta Sateenkaariperheet ry avustaa järjestelyissä. Tarkoituksena on saada aikaan mukava päivä perheille, mutta myös kartoittaa alueen perheiden määrää ja toiveita jatkotoimintaan.

MIKKELI

Paikallistiimi: Iina Särkkä, 050 531 1171, mikkeli@sateenkaariperheet.fi

Mikkelissä tavataan perheiden kotona. Lisätietoa yhdyshenkilöltä.

OULU

Paikallistiimi: Suvi ja Jenni, oulu@sateenkaariperheet.fi

Tapaamiset joka kuukauden kolmas sunnuntai klo 14.30-17 (16.12, 20.1, 17.2) Oulun keskustan avoimessa päiväkodissa (Ns. Vihreä Talo, Uusikatu 27). Oulun sateenkaariperheiden tapaamisista ilmoitellaan myös ryhmän omalla s-postilistalla: oulu@sateenkaariperheet.fi. Kysy liittymisohjeet paikallistiimiltä.

PORI

Tapaamiset on tarkoitus aloittaa Porissa pian! Lisätietoja seuraavissa jäsenkirjeissä.

ROVANIEMI

Paikallistiimi: Riikka, rovaniemi@sateenkaariperheet.fi

Rovaniemellä tavataan perheiden kotona. Kyselyt paikallistiimille.Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet! Tarjoilut nyyttäriperiaatteella.

TAMPERE

Paikallistiimi: Marjut ja Sini, tampere@sateenkaariperheet.fi

9.12   Delfinaario, jonka jälkeen kahvittelut myöhemmin sovitussa paikassa

Tarkemmat infot tapahtumista lähempänä sähköpostitse ja facebookissa. Kysy sähköpostilla ohjeet facebookin ryhmään liittymisestä. Muistakaa palauttaa kyselykaavake osoitteeseen tampere@sateenkaariperheet.fi.

TURKU

Paikallistiimi: Minna, Marjukka, Juha ja Anu, turku@sateenkaariperheet.fi
 
Syyskaudella 2012 kuukausitapaamisia järjestetään Turun Seikkailupuiston Seikkailutalossa klo 16.30-19 seuraavina sunnuntaina: 9.12. Tervetuloa tapaamaan toisia sateenkaariperheitä ja sellaiseksi haluavia, vaihtamaan kokemuksia ja kertomaan toiveitasi! Lapsille seikkailutalosta löytyy leluja, mikro, hoitopöytä, pottia yms. tarvittavaa. Tarjoilut järjestetään nyyttäriperiaatteella. Kysy halutessasi lisätietoja: turku@sateenkaariperheet.fi tai ilmesty paikan päälle!

Alkutaipale-ryhmä
Myös erityisesti uusille perheille ja perhettä suunnitteleville suunnattu alkutaipaletoiminta on käynnistymässä Turussa. Jos haluat mukaan alkutaipalelaisten sähköpostilistalle, laita postia ja ilmoita sähköpostiosoitteesi: turku@sateenkaariperheet.fi

Parisuhde- ja vanhemmuustyöpaja, Iloa ja välittämistä parisuhteen arkeen
Parisuhde- ja vanhemmuustyöpaja Turun seikkailutalossa sunnuntaina 27.1.2013 klo 16.30
Lapsiperheen voimavara on vanhempien toimiva ja lämmin parisuhde. Vanhemmuus saa voimaa puolison antamasta tuesta ja huolenpidosta. Parisuhde & vanhemmuus työpajassa on lyhyitä alustuksia aiheesta sekä parikohtaisia harjoituksia, joita voi ottaa mukaan myös omaan arkeen. Työpajan ohjaajana toimii KM Milla Sahla, joka on erityistason paripsykoterapeutti ja seksuaalineuvoja sekä parisuhdekurssien ohjaaja.

YHTEYSTIEDOT

Sateenkaariperheet ry
Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976

Koulutussuunnittelija
Anna Moring
anna.moring@sateenkaariperheet.fi
050 410 6772

Puheenjohtaja
Emmi Pihlajaniemi
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
040 5621 767

Neuvontapalvelu
Puhelimitse 050 321 0048 tiistaisin kello 12-13 ja torstaisin kello  9-10
sekä sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa.

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi -sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen. sateenkaariperheet.fi/liittyminen.html

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2012.

Emmi Pihlajaniemi / puheenjohtaja
Joanna Marjanen / varapuheenjohtaja
Sari Makkonen
Paula Myöhänen
Liisa Rytkönen-Kontturi
Sini Huttunen
Tanja Rintala / varajäsen
Taina Jääskeläinen / varajäsen

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

1/1