Uutiskirje elokuu 2020

Elämän täytyy jatkua ja kehittyä koronan varjossakin

Päättäjillä on kädet täynnä koronaan liittyviä tehtäviä, niin kuin on meillä järjestökentän toimijoillakin. Välillä tuntuu, että kaikki aika menee työn uudelleen organisointiin ja ohjeistamiseen. Mutta samalla tavalla kuin meidän järjestöjen täytyy koronasta huolimatta jatkaa ihmisten tukemista ja kohtaamista, täytyy päättäjien jatkaa elintärkeiden uudistusten toteuttamista. Translain valmistelun aloittamisella on jo todella kiire, samoin kuin perhevapaa- ja vanhemmuuslakiuudistuksillakin. Myös järjestöjen rahoitus on saatava paikattua budjettiriihessä syyskuussa!

Meillä Sateenkaariperheissä syksyn tapahtumat käynnistyvät niin normaalisti kuin mahdollista. Suurin osa tapahtumistamme pyritään järjestämään normaalisti kasvokkain. Olemme luoneet tapahtumiimme ohjeistuksen, jolla pyritään varmistamaan tapahtumien turvallisuus. Osan tapahtumistamme järjestämme etäyhteyksin. Näin esimerkiksi perhevalmennuksemme tavoittaa maantieteellisesti laajemman ryhmän osallistujia. Osan tapahtumista ja kokouksista järjestämme hybridimallilla, eli etä- ja läsnäosallistumista yhdistellen. Joitakin tapahtumia joudumme ikävä kyllä jättämään myös välistä, mutta tilalla on sitäkin enemmän ihan uudenlaisia tapahtumia. Perheet viettävät myös pridejä Kuopiossa, Helsingissä ja Joensuussa. Tässä kirjeessä siis lopulta hengästyttävä määrä tapahtumia koronasyksyn iloksi!

Poikkeusaikana muutos on pysyvä asiantila ja me kaikki joudumme joustamaan. Ryhmänvetäjämme ja paikallistiimiemme vapaaehtoiset ansaitsevat aivan erityisen suuret kiitokset tärkeän työmme jatkamisesta koronan varjossa! Paikallistiimimme suunnittelevat parhaillaan myös ensi vuoden toimintaa. Nyt olisi erinomainen aika lähteä oman alueesi tiimiin mukaan ideoimaan ja toteuttamaan. 😊

Tiedot tapahtumistamme löydät tästä uutiskirjeestä, Facebookista ja tapahtumakalenteristamme >> 
Koronaohjeistus kaikkiin tapahtumiimme >>

Juha Jämsä

toiminnanjohtaja
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Sisällysluettelo:

• Uutisia ja ajankohtaista
• Tapahtumauutisia
• Tulevat koulutukset ja tapahtumat
• Vertaistoiminta netissä
• Neuvontapalvelu
• KAIKKI PAIKALLISET TAPAHTUMAT
  uutiskirjeen lopussa

AJANKOHTAISET LAUSUNNOT, TIEDOTTEET JA PÖYTÄKIRJA
• Lausunto 30.6. ulkoministeriölle valtioneuvoston ihmisoikeusselonteon valmistelusta >>

Tilaa tämä uutiskirje suoraan sähköpostiisi >>
(jäsenille uutiskirje lähetetään automaattisesti)
Jäseneksi tai kannatusjäseneksi voivat liittyä kaikki, liity nyt >>

Uutisia ja ajankohtaista

Uusia opinnäytetöitä sateenkaariperheistä

Löydät kotisivuiltamme listan mielenkiintoisista sateenkaariperheitä koskevista opinnäytetöistä >> Tässä makupalaksi tänä vuonna lisätyt gradut:

Eira, Miisa (2020): Täällä sateenkaaren alla: sateenkaariperheiden vanhempien, opettajien sekä opiskelijoiden näkökulmia sateenkaariperheen ja koulun välisestä yhteistyöstä. Kasvatustieteen pro gradu, Jyväskylän yliopisto.

Nakari, Verna (2020): Vanhemmuuden merkityksiä: diskurssianalyysi sosiaalisten äitien haastatteluista. Sosiologian pro gradu, Itä-Suomen yliopisto.

Salo, Linda (2020): Grounded theory -tutkimus sateenkaarivanhemmuudesta ja vanhempana kasvamisesta. Kasvatustieteen pro gradu, Lapin yliopisto.

Segerholm, Petri (2019): Jos olisi osaamista ja uskallusta – kohti sateenkaarevaa perhehoitoa. Sosionomi YAMK, Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Jos haluat, että lisäämme listalle oman opinnäytetyösi, laita viestiä info@sateenkaariperheet.fi

❤️ Anna lahjaksi uusi elämä ❤️

Julkiset hedelmöityshoitoklinikat etsivät siittiöiden luovuttajia, jotta esimerkiksi naisparien ja itsellisten naisten lapsettomuushoitoja voidaan tehdä julkisessa terveydenhuollossa! Myös useat trans-, muun- ja intersukupuoliset tarvitsevat lahjasoluhoitoja.

Olemme tehneet työtä jo toistakymmentä vuotta, jotta julkiset klinikat avaisivat ovensa. Nyt kun ovet ovat vihdoin auki, tarvitsemme vielä sinun panoksesi: tässä on mahdollisuutesi antaa valtavan merkittävä lahja sitä tarvitsevalle!

Yhteistyökumppanimme Simpukka ry:n Helminauha-hankkeen sivuilta löydät paljon tietoa, joka on suunnattu sukusolujen lahjoittajalle >> Linkit eri sairaanhoitopiirien sukusolupankkeihin löydät esimerkiksi kotisivuiltamme >>

Teemme yhtä aikaa aktiivista työtä miesten ja miesparien perheellistymismahdollisuuksien eteen. Ajamme sijaissynnytystä, kehitämme mahdollisuuksia sijais- ja adoptiovanhemmuuteen ja tuemme apilaperheiden perustamista ja vanhemmuuskumppanien löytymistä. Lisätietoa eri tavoista perustaa sateenkaariperhe >>

Apilaperheellinen/kumppanuusvanhempi, vastaa kyselyymme 30.8. mennessä

Yhä useampi haaveilee omasta apilaperheestä. Suomalaisten apilaperheiden kokemuksista ja ajatuksista on hirvittävän vähän tietoa. Sateenkaariperheet ry kaipaa perheiden vanhempien näkemyksiä kehittääkseen toimintaansa, tehdäkseen oikeanlaista edunvalvontaa ja osatakseen neuvoa kumppanuusvanhemmuudesta haaveilevia. Yritämme saada rahoituksen kumppanuusvanhemmuushankkeeseen, jonka suunnittelua varten vanhempien vastaukset ovat äärimmäisen tärkeitä. Auta meitä ja vastaa kyselyyn 30.8. mennessä täällä >>

Vielä muutama päivä aikaa hakea kumppanuusvanhemmuusohjelman toiselle kaudelle

Kumppanuusvanhemmuudesta kiinnostuneita ja vanhemmuuskumppania etsivillä on jälleen mahdollisuus saada konkreettista apua ja tukea prosessiinsa. Nelosen Lapsi tuntemattoman kanssa (kyllä, nimi kuvaa hienoa sarjaa tosi huonosti) -sarjan ensimmäinen kausi saavutti keväällä 2020 suuren suosion ja sai kansan syvät rivit pohtimaan perhemuotojen moninaisuutta uudelleen, myönteisemmällä asenteella.
Jos sinulla itseksesi tai yhdessä puolisosi kanssa on haaveissa lapsi, jonka vanhemmuuden ilot ja haasteet jakaisitte mielellänne jonkun muun henkilön tai parin kanssa, ohjelma on juuri sinua varten. Mukaan voit hakea elokuun loppuun saakka. Sateenkaariperheet ry on ohjelman teossa mukana asiantuntijatahona. Lue lisää täältä >>

Lisäalennus jäsenille kirjatilauksista ja liity jäseneksi nyt, saat käsidesin!

Sateenkaariperheet ry:n jäsenenä saat syyskuun loppuun asti alennusta normaalistikin edullisemmasta jäsenhinnasta ylimääräiset 5 € / kirja. Tarjous koskee kaikkia myymiämme kirjoja.

Alennetut hinnat (hintoihin lisätään postitus- ja käsittelykulut):
• Entiset heterot. Kuinka löysin itseni sateenkaaren alta / 20 €
• Sateenkaariperheet ja hyvinvointi. Käsikirja lasten ja perheiden kanssa työskenteleville / 5 €
• Sateenkaaren alla. Kertomuksia perheistä / 10 €
• Sateenkaariperheiden vanhemmat. Kokemuksia lasten hyvinvoinnista, perhesuhteista ja tuen saannista / 10 €
• Sateenkaariperheiden lasten ja nuorten hyvinvointi ja kokemukset / 0 € (maksat ainoastaan postitus- ja käsittelykulut)

Löydät lisätietoja kirjoista ja kaikki tilauslomakkeet täältä >>


Kirja-alennus on voimassa 30.9.2020 saakka tai niin kauan kuin kirjoja riittää. Jäsenalennuksen saamiseksi vuoden 2020 jäsenmaksun tulee olla maksettu.

Onko jäsenmaksu maksamatta? Kaikki 26.8.-30.9.2020 välisenä aikana jäsenmaksunsa maksaneet saavat kätevästi taskuun mahtuvan Sateenkaariperheiden logolla varustetun käsidesin.

Ellet vielä ole jäsen, liity nyt >>

Uutisia lyhyesti

Venäjä rajoitti transsukupuolisen huoltajan oikeuksia lapsen "mielenterveyden ja kehityksen turvaamiseksi"
Nyt eurooppalaiset kattojärjestömme Transgender-Europe ja Ilga-Europe ovat kirjoittaneet asiasta tehtyyn valitukseen liittyen Euroopan tuomioistuimelle lausunnon, jossa avataan laajasti transihmisten vanhemuutta tutkimuksen ja ihmisoikeuskäytännön näkökulmista. Lausunto kokonaisuudessaan >>

Save the date: Syksyn toimintapäivä taas 7.11.2020
Järjestimme viime vuonna ensimmäistä kertaa syyskokouksemme yhteydessä syksyn toimintapäivän. Viime vuonna järjestimme syyskokouksen lisäksi paikallistiimien vapaaehtoisillemme suunnittelupäivän, koululaisille retken ja perheille illallisjuhlan. Tänä vuonna poikkeusaika saattaa vaikuttaa muihin suunnitelmiin, mutta ainakin syyskokous on joka tapauksessa lauantaina 7.11.2020. Tiedotamme myöhemmin, mitä muita tapahtumia samassa yhteydessä mahdollisesti järjestetään. Merkitkää kuitenkin päivä kalentereihinne!

Syksyn pridet
Elo-syyskuussa järjestetään kolme pride-tapahtumaa: Kuopio Pride 29.8.-5.9., Helsinki Pride 7.-13.9. ja Pohjois-Karjala Pride 23.-26.9. Perheille suunnatut ohjelmat löydät tämän uutiskirjeen tulevista tapahtumista sekä paikallisista tapahtumista.

Järjestöjen rahoitusta ei saa päästää rapautumaan
Monimuotoiset perheet -verkosto vaatii kannanotossaan >> että hallituksen on varmistettava budjettiriihessään sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoituksen kestävyys. Sote-järjestöjen avustusten leikkaaminen on lyhytnäköistä politiikkaa tilanteessa, jossa koronaviruksesta toipuminen tulee kuormittamaan entisestään sosiaali- ja terveyspalveluja sekä lisäämään matalan kynnyksen palveluiden tarvetta. Leikkaukset myös uhkaavat etenkin pienten järjestöjen toimintaedellytyksiä.

Sateenkaari-ihmiset kysyivät ja me vastasimme - Kuinka perustaa sateenkaariperhe?
Moni asia varmasti mietityttää sateenkaariperheen perustamisessa: Kuinka saada adoptio homona? Mikä on apilaperhe? Onko sijaissynnyttäminen mahdollista Suomessa? Blogisti Joonas Pesonen sai kymmenittäin kysymyksiä Instagramissa >> liittyen perheen perustamiseen homona tai sinkkuna. Me vastasimme kaikkiin kysymyksiin >> Lisätietoja myös omilta nettisivuiltamme >> 

Seuraavat uutiskirjeet
Vuoden 2020 syyskauden uutiskirjeet julkaistaan 8.10. ja 10.12.

Vaikuttamistyön ajankohtaista

Epidemian aika on lykännyt lukuisia lainsäädäntöhankkeita, johon pyrimme vaikuttamaan. Olemme jo huolestuneita, ehditäänkö kaikkia hankkeita viedä läpi tällä hallituskaudella, ellei toimeen pian ryhdytä. Translain uudistaminen olisi erityisesti syytä saada käyntiin ilman enempää viivytystä. Vanhemmuuslainkin valmistelu on hidastunut. Vaadimme edelleen hallitukselta, että lain tulee sisältää olennaiset uudistukset niiden lasten osalta, joiden vanhempi kuuluu sukupuolivähemmistöön ja joilla on useampi kuin kaksi tosiasiallista vanhempaa. Perhevapaauudistus on samoin vietävä läpi huomioiden useamman vanhemman perheet ja sukupuolen moninaisuuden. Sijaissynnytyslainsäädännön valmistelu vaatii myös paljon aikaa ja siihenkin on ryhdyttävä ihan lähiaikoina.

Tapahtumauutisia

Sateenkaarisirkus

Sirkus Magenta tarjosi mahdollisuuden maksuttomaan aikuis-lapsi-sirkusteluun Helsingissä. Koko kesäkuun kestäneistä sateenkaariperheiden ikiomista kursseista toinen oli suunnattu taaperoille ja pienille leikki-ikäisille, ja toiseen pääsivät myös pienet koululaiset. Kurssilaiset oppivat käyttämään sirkuksen erilaisia välineitä ja tekemään monenlaisia aikuinen-lapsi-temppuja. Koronan vuoksi jokainen perhe taiteili omalla alueellaan ja koko porukan yhteistemput jäivät seuraavaan kurssiin. Lopputunnelmakierros kertoi, että kaikkien mielestä oman lapsen tai aikuisen kanssa yhteinen tekeminen oli ollut kaikkien mielestä ihan kaikkein parasta. Uusien taitojen opettely yhdessä oli hikistä, mutta hauskaa puuhaa.

Sateenkaarevat tanssituokiot verkossa

Toukokuussa tanssinopettaja ja tanssitaitelija Ville Nylén otti yhdistykseemme yhteyttä ja kertoi haluavansa ilahduttaa sateenkaariperheitä tänä outona keväänä, jolloin harrastukset menneet tauolle eikä kavereita ole nähnyt ehkä lainkaan. Niinpä Ville toi tanssin perheiden kotiin ja järjesti verkossa kolmen kerran tanssituokiot 1-3- vuotiaille ja 4-6-vuotiaille.
(Kuva: Aki Lintumäki)

Koululaisten leiri

Koululaisten leiri oli tänä vuonna pieni ja leppoisa. Yhdeksän koululaista ja kaksi ohjaajaa Turusta, Tampereelta ja Helsingistä ui, hoiti lampaita, seikkaili, pelasi ja grillasi vaahtokarkkeja täydellisen kesäisen viikonlopun Vartiosaaren merenrantahuvilaidyllissä.

Rankka ja upea Halti

Sateenkaariperheiden kuusipäiväinen Haltin vaellus (110km) oli onnistunut ja tapahtumarikas. Sää vaihteli auringonpaisteesta rankkasateeseen, mutta etupäässä ilma oli mainio. Maisemat olivat kaiken kipuamisen arvoiset. Maasto osoittautui haastavaksi, pitkät kivikkoiset osuudet,sekä jokien ylitykset vaativat jaloilta ja kengiltä paljon. Sauvat olivat kulkiessa ehdottomat. Kohtasimme matkan varrella erinäisiä haasteita ja selätimme ne yhdessä. Haltin huiputimme sankassa sumussa, rankan nousun päätteeksi. Yövyimme etukäteen varatuissa varaustuvissa. Tuvissa pystyi kuivattamaan kastuneet varusteet, sekä keräämään voimia seuraavaa päivää varten.
Lapin lumouksessa päätettiin, että vaellus järjestetään myös ensi vuonna. Tästä vaelluksesta tulee lisää tietoa myöhemmin.

"Mä tiedän miltä susta tuntuu"

Sijaisperheet viettivät rennon vertaisviikonlopun Kangasalla. Ohjelmaa oli niin aikuisille ja lapsille erikseen kuin perheille yhdessäkin. Aikuiset pääsivät pohtimaan neuropsykiatrista erityisyyttä ja sen huomioimista arjessa. Myös sijaisvanhemmuuden erityisyys puhututti osallistujia. Lapset saivat nauttia kesäisestä päivästä lastenohjaajien kanssa ja päästää luovuuden irti leirityynyliinojen maalauksessa. Viikonlopun ehdoton suosikki oli kuitenkin uiminen! Niin uima-altaassa kuin järvessä. Sijaisperheet totesivat vertaistoiminnan antavan voimaa ja iloa arkeen!

Väriä perhoitoon

Perhehoitoliitto toimii Väriä perhehoitoon -hankkeen yhtenä yhteistyökumppanina. Yhteistyössä Perhehoitoliiton kanssa järjestettiin valtakunnallinen verkkokoulutus sateenkaari-ihmisten kohtaamisesta perhehoidon kentällä. Koulutus oli tarkoitettu perhehoidon vertaistoiminnan ja vertaisuuteen perustuvan tuen järjestäjille ja ohjaajille sekä perhehoitajien ennakkovalmentajille. Koulutuksessa pohdittiin mm. kuinka vertaisuuteen perustuvassa toiminnassa kaikilla olisi hyväksytty ja turvallinen olo olla oma itsensä.

Tulevat tapahtumat ja koulutukset

HUOM:  Lue korona-ajan poikkeusjärjestelyistä päivittyvässä uutisessa >>

Vapaaehtoistoiminta Sateenkaariperheet ry:ssä -verkkotilaisuus

Mitä voisin tehdä omien lapsieni hyväksi? Millaista vapaaehtoistoimintaa Sateenkaariperheissä voi tehdä? Kuinka vapaaehtoisista huolehditaan? Tule kuulemaan, miten voit olla osa upeaa ja iloista vapaaehtoistemme joukkoa. Minustako vapaaehtoinen -verkkotilaisuus ma 31.8. klo 21-22. Voit osallistua tilaisuuteen, vaikka lapsesi pörräisivät ympärillä. Ilmoittaudu mukaan täällä >>, niin lähetämme sinulle osallistumislinkin.

Kuopio Pride

Kuopion ensimmäinen pride! Alla perheille tarkoitettua ohjelmaa:

• La 29.8.2020 Kaikille lapsiperheille avoin lasten ja perheiden Pride-startti Kuopion perheentalolla klo 9-15. Luvassa musiikkia, herkkuja sekä askartelupiste! Musiikkileikkikoulutuokio klo 11 ja klo13, vetäjänä Laura Känninen. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n sekä MLL Kuopion paikallisyhdistys ry:n kanssa.

• Ti 1.9.2020 Sateenkaareva perhekahvila klo 9-15 Kuopion perheentalolla, tarjolla aamukahvit sekä tietoa Setan toiminnasta sekä sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta. Järjestäjänä Pohjois-Savon Seta ry, yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry /Kuopion Perheentalo. Paikalla myös seksuaalineuvojaopiskelija Ella Rotgers.

• To 3.9.2020 Lasten satutunti järjestetään klo 17-19 Kuopion perheentalolla, ohjelmassa Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen (entinen Transtukipiste) satuja lapsille sukupuolen moninaisuudesta. Tilaisuus järjestetään yhdessä Pelastakaa Lapset Ry:n kanssa, tervetuloa kuuntelemaan!

Kokonaisuudessaan Kuopio Priden ohjelma löytyy täältä >>

Helsinki Pride 2020

Ohjelmaa perheille

Tarkemmat tiedot päivitetään 31.8. mennessä tänne >>

MAANANTAI 7.9.

KURVISSA
• 18.30-20.30 Sosiaaliset vanhemmat 

VERKOSSA
• 21-22:30 Lahjasolulasten (tulevat) vanhemmat -chat

TIISTAI 8.9.

KURVISSA 
• 10-12.30 Perhekahvila
• 16.30-18.30 Myöhäisheränneet
• 18.30-20.30 Isien ilta

VERKOSSA (ilmoittautuminen, lisätietoja alempana)
• 17-19 Mikä ihmeen sateenkaari? -luento läheisille (Perhesuhdekeskus, Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus, Kirkkonummen suom. srk ja Hgin srk-yhtymä)
• 20-21 S**kelin suhteet! -luento ihmissuhteista (Perhesuhdekeskus)

KESKIVIIKKO 9.9.

KURVISSA 
• 10-16 Henkilökohtaista perheellistymisneuvontaa, kasvotusten tai etäyhteydellä, varaa aikasi vertaistoiminnan koordinaattorilta (yhteystiedot kirjeen lopussa)
• 16.30-18.30 Sukupuoleltaan moninaisten perhekahvila
• 18.30-20.30 Alkutaipale

MUUALLA
•10 Tanssiva satuhetki sateenkaaren väreissä, Annantalo

TORSTAI 10.9.

KURVISSA
• 18.00-20.30 Vanhemmuuskumppanuusilta

MUUALLA
•10 Satuhetki. Draghenkilö Maimu Bruswood os. Huolirinta esittää sadun, Annantalo.
•11.30-12.30 ja 18.30-19.30 Minun näköiseni dinoraurus -esitys yli 6-vuotiaille, Pride House/Kansallismuseo
• 13-16 Infopiste sijaisvanhemmuudesta, Väriä perhehoitoon -hanke, Pride House / Kansallismuseo. Lisätietoa >>

PERJANTAI 11.9

KURVISSA
• 10-15 Tukikäyntejä Perhesuhdekeskuksen perhetyöntekijälle. Varaa aika sähköpostitse terhi.vaisanen@perhesuhdekeskus.fi.

VERKOSSA
• 16.30-18.30 Miten lapsia tehdään -tilaisuus

MUUALLA:
• 15.30-17.30 Haasteita suvun kanssa, Hgin srk-yhtymä, Kolmas linja 22B, 4. krs (Perhesuhdekeskus ja Kirkko Helsingissä)

LAUANTAI 12.9.

MUUALLA
• 16-18 Perhepiknik. Sateenkaariperheet voivat kokoontua yhteiselle pride-puistopiknikille Kaisanimen puiston leikkipuistossa ja sen viereisellä nurmialueella. Piknik on vapaamuotoinen eikä paikalla ole vastuuhenkilöitä. Omat eväät, hyvä mieli ja sateenkaarirekvisiittaa mukaan!.
• 13:45- Koululaisten (ja vanhempien) luontopakopeli kahdeksas ihme, Leppävaara kiipeilykeskus Huippu. Ennakkoilmoittautuminen hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi

SUNNUNTAI 13.9.

MUUALLA
• 11-12 Koko perheen retki Fazerille, omavastuuhinta aikuiset 7e ja lapset 5e, ennakkoilmoittautuminen hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi

Pohjois-Karjala Pride

Joensuussa Pride-tapahtuma 23.-26.9. Seuraa ilmoittelua yksittäisten tapahtumien osalta esimerkiksi Facebookista.

• Lauantaina 26.9. Kuhasalossa kaikkien yhteinen Metsäpride tapahtuma klo 13-16 välisenä aikana. Rasteja, ohjelmaa, nuotioeväitä Kalmonkatiskalla, yhdessä oloa. Soveltuu koko perheelle. Vapaa pääsy. Ennakkoon ilmoittautuneille perillä ilmaiset eväspussit (veg.) Lähtö Kuhasalon (Kukkosensaari) parkkipaikalta vapaasti klo 13-15 välillä. Säänmukainen varustus. Omia eväitä voi myös varata. Pridepukeutuminen ja -rekvisiitta on tervetullutta. Tule ja tuo kaikki kaverisikin! Ilmoittautumiset/lisätiedot 22.9. mennessä: joensuu@sateenkaariperheet.fi

Vanhemmuuskumppanuusilta

Ilta järjestetään to 10.9. klo 18-20.30 Kurvissa tai korona-tilanteen huonontuessa verkossa. Ilta on tarkoitettu vanhemmuuskumppanien etsijöille, kumppanuusvanhemmille ja apilaperheellisille.

Illan ensimmäinen osuus on keskustelullinen luento, jossa paneudutaan vanhemmuuden jakamisen ristiriitoihin ja niistä selviämiseen.Toisessa osiossa vanhemmuuskumppania etsivät pääsevät tutustumaan toisiinsa ja kumppanin jo löytäneet jatkavat keskusteluja ohjatusti keskenään. Niille, jotka vielä etsivät vanhemmuuskumppania, ilta tarjoaa tukea etsintään sekä konkreettisen mahdollisuuden tavata henkilö tai henkilöitä, joiden kanssa lähteä yhteistä vanhemmuutta tarkemmin miettimään.

Jotta osaamme varautua osallistujien määrään ja toiveisiin, toivomme ennakkoilmoittautumista täällä >>

Mikä ihmeen sateenkaari?

Mikä ihmeen sateenkaari? on sateenkaari-ihmisten vanhemmille, isovanhemmille, sisaruksille ja muille läheisille suunnattu tilaisuus ti 8.9.2020, jossa saa tietoa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta sekä siitä, kuinka olla tukena sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöön kuuluvalle läheiselleen.

Tilaisuus koostuu luennosta ja keskusteluosiosta. Voit osallistua yhteen tai molempiin osioihin. Tilaisuus järjestetään verkkoalustalla. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen, ja kaikille osallistujille lähetetään etukäteen ohjeet luennolle liittymiseksi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä >>

Järjestäjät: Perhesuhdekeskus, Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus, Kirkkonummen suomalainen seurakunta ja Helsingin seurakuntayhtymän Snellu.

S**kelin suhteet!

Palaako joskus pinna ihmissuhteisiin? Tuntuuko joskus siltä, että mitä nyt pitäisi tehdä?

Verkkoluennolla ti 8.9.2020 käsitellään rakkaus-, perhe- ja ystävyyssuhteiden suruja ja iloja sekä pohditaan, vaikuttaako sateenkaarevuus ihmissuhteisiin. Luennoitsijana toimii Perhesuhdekeskuksen perhetyöntekijä, perhe- ja paripsykoterapeutti Terhi Väisänen.

Luennolle osallistutaan anonyymillä nimimerkillä. Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä >>

Verkkovertaisohjaajakoulutukseen mahtuu vielä muutama - kaksi päivää aikaa ilmoittautua

Helsingissä ja verkossa su 30.8.2020 noin klo 10-17. Järjestämme yhden päivän kurssin, joka tarjoaa työkaluja toimimaan ohjaajana chateissa, videotapaamisissa ja verkkoryhmissä esim. Hyvä kysymys -sivustolla. Lisäksi kurssilla opitaan, miten onnistuu vuorovaikutus videovälitteisessä tai kirjoittamiseen perustuvissa vertaisryhmässä ja kuinka ohjaajan rooli muuttuu, kun ei tavatakaan kasvotusten ja kuinka toimitaan yllättävissä ja haastavissa tilenteissa. Tämä on hyvä tapa päästä mukaan sateenkaariperheiden vapaaehtoisten joukkoa.

Verkossa tapahtuva vertaistoiminta on ollut kysyttyä ja korona-epidemia on lisännyt kysyntää entisestään. Jotta sateenkaariperheet ja etenkin perheiden aikuiset riippumatta asuispaikastaan ja mahdollisuuksistaan osallistua kasvotusten tapahtuville kursseille, olisivat vertaistoiminnan piirissä, on verkkovertaistoimintaa kehitettävä ja kasvatettava entisestään. Tarvitsemme siihen sinun apuasi! Kurssille osallistuvien matkakulut korvataan ja päivän aikana tarjotaan ruoat. Ilmoittaudu mukaan täällä >> tai kysy lisää työntekijöiltä.

Rakkaussuhdetta vahvistavat tapahtumat

Su 6.9. klo 15-18 Rakkaussuhdetuokio OULUSSA
Kaipaan kainaloa vai kaipaanko kainaloa? Tuokio pitää sisällään alustuksia sekä pohdintatehtäviä. Tule mukaan yksin, kaveri(e)n tai kumppani(e)n kanssa! Ilmoittaudu ja lue lisää täältä >>

Rikasta minua -rakkaussuhde-viikonloppu 6.-8.11. Kangasalla
Kurssilla keskitytään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin. Lue lisää ja ilmoittaudu täällä >>

Haluaisitko sinä Rakkaussuhdetuokioiden ohjaajaksi Helsingissä? Oulussa järjestetään Rakkaussuhdetuokioiden ohjaajakoulutus 26.9. Katso erillinen tapahtumailmoitus alla!

Rakkaussuhdetuokioiden ohjaajakoulutus 26.9.2020 Oulussa

Etsimme lisävahvistusta mahtavaan vapaaehtoisohjaajiemme joukkoon! Syyskuiseen koulutukseen mahtuisi vielä mukaan, jos haluat ohjata Rakkaussuhdetuokioita Helsingissä, Kuopiossa tai Joensuussa. Ohjaajana voi toimia yksin tai kumppanin kanssa.

Rakkaussuhdetuokio on yleensä 3h mittainen rakkaussuhdeilta tai -iltapäivä, vähän kuin minirakkaussuhdekurssi. Niitä on eri teemoilla: Kaipaan kainaloa, Voimavarat, Vuorovaikutus, Ristiriidat, Odotukset ja toiveet, sekä Tunteet. Rakkaussuhdetuokiot on suunnattu sateenkaari-ihmisille ja heidän kumppaneilleen. Tuokio pitää sisällään lyhyitä alustuksia teemaan liittyen ja osallistujien työskentelyä harjoitusten parissa.

Kaikki materiaalit, koulutus ja tuki Rakkaussuhdetuokioiden ohjaamiseen tulee Perhesuhdekeskuksesta. Ohjaajakoulutukseen osallistujille maksetaan matka- ja majoituskulut.

Lisätietoja Perhesuhdekeskuksen verkkosivuilla >>

Lämpimästi tervetuloa mukaan mahtavaan porukkaamme! <3

Sateenkaariperhe-chatit

Tervetuloa vertaischatteihin! Onpa sinulla minkä tahansa ikäinen lapsi tai vanhemmuus vasta unelman tasolla, olet tervetullut sateenkaariperhe-chatteihin:
Kaikenlaiset sateenkaariperheet ja -suunnittelijat ke 16.9. klo 21-22:30
Kumppanuusvanhemmat ja -vanhemmuutta suunnittelevat ti 29.9. klo 21-22:30
Lahjasolulasten (tulevat) vanhemmat ma 7.9. klo 21-22:30

Chateissa keskustellaan anonyymisti nimimerkeillä. Voit osallistua joko rekisteröitymällä Hyvä kysymys -sivuston käyttäjäksi tai väliaikaisella nimimerkillä. Kyseessä ovat vertaischatit, joissa pääset juttelemaan muiden sateenkaariperhevanhempien tai -vanhemmuudesta haaveilevien kanssa. Paikalla, chatteja ohjaamassa, on aina myös Sateenkaariperheiden työntekijä. Chatteihin pääset osallistumaan Hyvä kysymys -sivustolla >>

Ilmoittaudu Voimaa uusperheen arkeen -viikonloppuun

Sateenkaariuusparien oma viikonloppu tulee jälleen! Tällä kertaa aikuiset viettävät vertaisaikaa täysihoidossa Inkoon saaristossa pe-su 25.-27.9.2020. Ilmoittautuminen ja lisätietoja täältä >>

Perhevalmennukset

Perhevalmennus on tarkoitettu kaikille lasta suunnitteleville ja lasta odottaville sateenkaariperheille. Kurssilla tarjotaan tietoa sateenkaariperheiden perheellistymiseen liittyvistä erityishaasteista, vaihtoehtoisista tavoista saada lapsi, sateenkaariperheiden juridiikasta, oikeudesta perhe-etuuksiin, perheiden kokemuksista perhepalveluissa ja läheisverkostossa sekä sateenkaari-rakkaussuhteiden ja -erojen erityispiirteistä.

Kurssit ovat maksuttomia. Lisätietoja valmennuksesta täällä >>

Syksyn perhevalmennusten ilmoittautumiset ovat nyt auki!

Verkkokurssi
3.9.-1.10. joka torstai klo 18-20.30.  Lisätietoja ja ilmoittautumiset täällä >>

Viikonloppukurssi
Helsingissä pe-su 
23.10.-25.10. Lisätietoja ja ilmoittautumiset täällä >>

Valtakunnallisessa eroseminaarissa vielä tilaa

Valtakunnallinen eroseminaari koostuu syksyn aikana kahdesta lähitapaamisesta (la-su) Tampereella sekä verkkotyöskentelystä niiden välillä viikoittain. Lähitapaamiset ovat 10.-11.10. ja 5.-6.12. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä >>

Perhesuhdekeskus on järjestänyt kaikille sateenkaari-ihmisille suunnattuja eroseminaareja vuosittain sekä Helsingissä että valtakunnallisesti vuodesta 2017 lähtien. Eroseminaari on ammatillisesti ohjattu ja se pohjautuu suomalaiseen eroseminaariin, joka on vakiintunut eroauttamisen malli. Menetelmä ja vertaistuki auttavat selviämään erokriisistä, vahvistavat itsetuntemusta ja antavat työkaluja elämässä eteenpäin.

Tapahtumakalenteri

29.8.-5.9. Kuopio Pride
30.8. Verkkovertaisohjaajakoulutus, Helsinki
31.8. Vapaaehtoistoiminta Sateenkaariperheet ry:ssä -tilaisuus, verkko
3.9.-1.10. Perhevalmennus, verkko
6.9. Rakkaussuhdetuokio, Oulu
7.9. Lahjasolulasten (tulevat) vanhemmat -chat, verkko
7.-13.9. Helsinki Pride
8.9. Mikä ihmeen sateenkaari? -tilaisuus, verkko
8.9. S**kelin suhteet! -luento, verkko
10.9. Vanhemmuuskumppanuusilta, Helsinki tai verkko
14.9.-23.11. Eroryhmä, Helsinki
16.9. Kaikenlaiset sateenkaariperheet ja -suunnittelijat -chat, verkko
18.-20.9. Paikallistoiminnan kehittämispäivät, Turku
23.-26.9. Pohjois-Karjala Pride
25.-27.9. Voimaa uusperheen arkeen, Inkoo
26.9. Rakkaussuhdetuokioiden ohjaajakoulutus, Oulu
29.9. Kumppanuusvanhemmat ja -vanhemmuutta suunnittelevat -chat, verkko
3.10. Lahjasoluperheiden valmennus, Tampere/verkko
10.10.-6.12. Eroryhmä, Tampere/verkko
23.-25.10. Perhevalmennus, Helsinki
6.-8.11. Rikasta minua -rakkaussuhdeviikonloppu, Kangasala
7.11. Toimintapäivä jäsenille, Helsinki
13.-15.11. Käännetään vielä yksi kivi -viikonloppukurssi eroa pohtiville, Helsinki
10.12. Väriä perhehoitoon -hankkeen loppuseminaari, Helsinki
9.-11.4. Talvileiri, Lahti
7.-11.7. Kesäleiri, Pudasjärvi

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin, joka sisältää myös paikalliset tapahtumat, löydät nettisivuiltamme >>

Uutiskirjeen lopussa kaikki paikallistoiminnan tapahtumat!

Suurin osa toiminnastamme on paikallistiimien vapaaehtoisten eri paikkakunnilla toteuttamaa.

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelu

PUHELIN
Keskiviikkoisin klo 12-13 ja torstaisin klo 9-10 numerossa 050 321 0048. 

SÄHKÖPOSTI
Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse neuvonta@sateenkaariperheet.fi Sähköposteihin vastataan yleensä viikon kuluessa. Jos vastausta ei kuulu, voit lähettää kyselyä, tuliko viesti perille.

CHAT
Neuvontapalveluihin kuuluu myös Kysy sateenkaariperheasiantuntijalta -chat.

Syksyn 2020 chatit:
ke 16.9. kello 21-22:30
ma 19.10. kello 12-13:30
pe 27.11. klo 12-13:30

Sateenkaariperheiden chatissa voit keskustella muiden sateenkaariperheellisten tai -perheestä haaveilevien vertaisten kanssa tai kysyä mieltäsi askarruttavista asioista chatin ohjaajalta, joka on Sateenkaariperheet ry:n työntekijä. Chattiin voi osallistua nimimerkillä eikä se vaadi rekisteröitymistä. Chatit löydät täältä >>

Perhesuhdekeskuksen puhelinpalvelu

Puhelinpalvelu on auki maanantaisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 8-10 numerossa 050 444 4446.
Pohdituttaako sinua jokin perhe- tai ihmissuhteessasi? Onko sinulla huoli perhetilanteestasi? Huolesi voi koskea pari- tai monisuhteen pulmia, erotilannetta, vanhemmuuden jakamista, uusperheyttä, kumppanuusvanhemmuutta, apilaperheyttä tai haasteita suvun tai läheisten kanssa. 
Puhelinpalvelu tarjoaa tukea kaikkien sateenkaari-ihmisten perhe- ja läheissuhteisiin. Palvelu on suunnattu sekä sateenkaari-ihmisille että sateenkaari-ihmisten läheisille. Puhelimeen vastaa perhetyöntekijä, perhe- ja paripsykoterapeutti Terhi Väisänen.
Ota rohkeasti yhteyttä! Jo yksikin keskustelu ammattilaisen kanssa voi auttaa.
Päivystyschatit klo 19-20 maanantaisin 31.8., 21.9., 26.10. ja 30.11.: Voit ottaa ensikontaktisi perhetyöntekijäämme Terhi Väisäseen myös päivystyschatin kautta, jossa voit kirjoitella tilanteestasi kahden kesken Terhin kanssa. Chatissa Terhin kanssa pääsee juttusille jonotusperiaatteella. Lisätietoja ja linkki chattiin löytyy täältä >>

Sinuiksi -neuvontapalvelu ja -chatit

Sinuiksi-neuvontapalvelun tavoitteena on auttaa ihmisiä tulemaan sinuiksi seksuaalisen suuntautumisensa ja sukupuoli-identiteettinsä kanssa. Sinuiksi järjestää paljon chatteja. Tarkista chat-aikataulu täältä >>

Katso neuvontapalvelun aikataulu täältä >>

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä on yli 4800 seuraajaa Facebookissa

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita! 'Tykkää' meistä, niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä >>
Tykkää Väriä perhehoitoon -hankkeesta>>
Tykkää Perhesuhdekeskuksesta >>
Tykkää Monimuotoisista perheistä >>
Tykkää Nelfasta >>

Sateenkaariperheet myös Twitterissä >>

Voit seurata tilimme kautta järjestön kuulumisia ja saat vinkkejä sateenkaariperheitä koskeviin juttuihin netissä. Twiittejä sateenkaariperheistä löytyy myös aihetunnisteella #sateenkaariperhe

Paikalliset tapahtumat

UUTTA

• Rovaniemellä retki laavulle
• Kuopion prideissa paljon lastenohjelmaa
• Joensuussa metsäpride perheille
• Hämeenlinnassa ratsastusta ja metsäretki

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät täältä >>

Paikallistiimien tarvitsemat ohjeistukset ja lomakkeet löytyvät helposti kotisivuiltamme >>

Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Häme / Hämeenlinna: hame@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: joensuu@sateenkaariperheet.fi
Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Keski-Uusimaa: keskiuusimaa@sateenkaariperheet.fi
Kokkola: kokkola@sateenkaariperheet.f
Kuopio: kuopio@sateenkaariperheet.fi
Kymenlaakso:
kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: pori@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: rovaniemi@sateenkaariperheet.fi
Seinäjoki: seinajoki@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HUOM:  lue korona-ajan poikkeusjärjestelyistä päivittyvässä uutisessa >>

HELSINKI

Paikallistiimi: Anna, Arhi, Hanna, Johanna, Kirsi, Maria, Saara, Sonja ja Verna, helsinki@sateenkaariperheet.fi

Paikallistiimin tavoittaa perhetapaamisten ja perhekahvilan aikana numerosta 050 440 6517.

Kaikki kokoontumiset, retket ja muu paikallistiimin toiminta järjestetään vapaaehtoisvoimin - olisiko sinulla kiinnostusta osallistua järjestelyihin? Tiimissä on mukavaa suunnitella ja järjestää toimintaa. Kaikenlainen osaaminen on tervetullutta ja osallistumalla järjestelyihin pääset vaikuttamaan toiminnan sisältöihin! Ota rohkeasti yhteyttä tiimiin sähköpostitse helsinki@sateenkaariperheet.fi tai vertaistoiminnan koordinaattori Kaisaan.

PERHEKAHVILA

Perhekahvila kokoontuu tiistaiaamuisin klo 10–12 Kurvissa, Hämeentie 29, 7. krs. Perhekahvila on mukavaa yhdessäoloa, juttelua, kahvittelua ja lasten vapaata leikkiä. Yhdistys tarjoaa kahvia, teetä, mehua ja keksejä. Rattaat saa toimistoon sisälle. Hoitopöytä, potta, mikro, syöttötuoleja, leikkihuone yms. löytyy. Avoimet ovet eli tervetuloa niin uudet kuin vanhatkin!

AIKUISET KATSOMAAN ISÄNI MARIANNE -LEFFAA
Su 30.8. klo 18.30(-20.30) aikuisten leffaretki Elokuvan jälkeen halukkaan voivat istahtaa vielä juttelemaan leffasta (ja elämästä) johonkin lähiravintolaan. Omavastuuhinta 5e/hlö. Ilmoittaudu mukaan hki.ilmot@sateenkaariperheet.fi Lue elokuvasta lisää täältä >>

SATUHETKI
Tanssiva satuhetki goes Pride ke 9.9. klo 10 Annantalolla. Satuhetkessä tanssitaan sateenkaaren väreissä ihmisten ja perheiden monimuotoisuutta juhlien. Tanssijat ja lukija esittävät hauskan ja yleisöä osallistavan sadun. Esitys sopii kaikille, erityisesti 2-7-vuotiaille ja heidän perheilleen. Vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautuminen täällä >>

ALKUTAIPALE-ILTA
Ke 9.9. klo 18.30-20.30 Kurvissa. Alkutaipale-illat on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnitteleville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme. Olet tervetullut mukaan olit/te sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet. Suunnitelmissa tapaamiset myös loka-, marras- ja joulukuulle. Alkutaipale-illat ovat kaikille avoimia, eli voit osallistua tapaamisiin milloin haluat.

SUKUPUOLELTAAN MONINAISTEN PERHEKAHVILA
Perhekahvilaa pidetään syksyllä kuusi kertaa keskiviikkoisin: 9.9., 23.9., 7.10.,11.11., 18.11. ja 16.12. Tapaamisaika aina klo 16.30-18.30. Perhekahvila on luonteeltaan vapaamuotoinen ja varsinaista ohjattua toimintaa ei ole, ellei siitä erikseen tiedoteta. Perhekahvilaan ovat tervetulleita kaikki perheet joissa joku perheen jäsenistä on sukupuoleltaan moninainen. Myös perhettä suunnittelevat ovat tervetulleita. Sateenkaariperheiden toimitiloissa, Hämeentie 29.

ITSELLISTEN JA/TAI SATEENKAAREVIEN LAPSITOIVERYHMÄ
Helminauha-hankkeen >> ryhmä on tarkoitettu kaikille itsellisille ja/tai sateenkaareville lahjasoluilla lasta toivoville, joilla ei ole lapsia. Ryhmä kokoontuu syksyllä 2020 vielä kolme kertaa: tiistaina 29.9., 27.10. ja 24.11. klo 18.00 Sateenkaariperheet ry:n tiloissa. Ryhmän tapaamisiin tulee ilmoittautua etukäteen sähköpostilla: helsinki.itselliset.simpukka@gmail.com 

HELSINKI PRIDE 7.-13.9.

Kaikki Sateenkaariperheiden järjestämän Helsinki Pride -viikkoon kuuluvat tapahtumat löytyvät uutiskirjeestä Tulevat tapahtumat ja koulutukset -kohdasta. Tapahtumien tarkemmat tiedot päivitetään viimeistään 31.8. sivuillemme >>

MISTÄ LISÄTIETOA?
Facebook-sivu: tiedotukseen painottuva sivusto Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheet, seuraa tykkäämällä sivusta täällä >>
Facebook-ryhmä: luottamukselliselle keskustelulle (Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheet), liity ryhmään laittamalla vertaistoiminnan koordinaattorille sähköpostia ja pyydä liittämään sinut ryhmään.
Sähköpostilista: liittyminen viestillä osoitteeseen helsinki@sateenkaariperheet.fi

HÄME

Paikallistiimi: Johanna ja Reetta, hame@sateenkaariperheet.fi

29.8 Aulangon tallit klo 10-12, poniratsastusta halukkaille, tutustutaan myös muihin eläimiin ja lopuksi yhteinen eväiden syönti.
26.9 Metsäretki klo 10-12
Pieni patikointi yhdessä, jonka jälkeen eväiden syöntiä nuotiolla. Retkikohde varmistuu myöhemmin.
10.10. Retki Aulangon kylpylään klo 10-12
14.11 Tapaamispaikka ja -aika tarkentuu  myöhemmin.
5.12 Pikkujoulut

JOENSUU

Paikallistiimi: Henna, joensuu@satenkaariperheet.fi

PRIDET
Joensuussa Pride-tapahtuma 24.-26.9. Seuraa ilmoittelua yksittäisten tapahtumien osalta esimerkiksi Facebookista. Lauantaina 26.9. Kuhasalossa kaikkien yhteinen Metsäpride tapahtuma klo 13-16 välisenä aikana. Rasteja, ohjelmaa, nuotioeväitä Kalmonkatiskalla, yhdessä oloa. Soveltuu koko perheelle. Vapaa pääsy. Ennakkoon ilmoittautuneille perillä ilmaiset eväspussit (veg.) Lähtö Kuhasalon (Kukkosensaari) parkkipaikalta vapaasti klo 13-15 välillä. Säänmukainen varustus. Omia eväitä voi myös varata. Pridepukeutuminen ja -rekvisiitta on tervetullutta. Tule ja tuo kaikki kaverisikin! 

Ilmoittautumiset/lisätiedot 22.9. mennessä: joensuu@sateenkaariperheet.fi

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Eeka, jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

Sähköpostilista: liittyminen viestillä osoitteeseen jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Facebook-sivu: tiedotukseen painottuva sivusto Jyväskylän seudun sateenkaariperheet, seuraa tykkäämällä sivusta täällä >>
Suljettu Facebook-ryhmä: luottamukselliselle keskustelulle Sateenkaariperheet Jyväskylä, liity ryhmään laittamalla pyyntö ylläpitäjälle täällä >>

KESKI-UUSIMAA

Paikallistiimi: Paula ja Sanna, keskiuusimaa@sateenkaariperheet.fi

Liity mukaan Keski-Uudenmaan suljettuun Facebook-ryhmään täällä >>

KOKKOLA

Paikallistiimi: Elina, Laura ja Maria, kokkola@sateenkaariperheet.fi

Kokkolan sateenkaariperheet järjestää tapaamisia ja toimintaa, joista sovitaan Facebook-ryhmässä. Kokkolan sateenkaariperheet -ryhmän löydät täältä >>

KUOPIO

Paikallistiimi: Hertta ja Sofia, kuopio@sateenkaariperheet.fi

KUOPIO PRIDE -VIIKON OHJELMAA PERHEILLE

La 29.8.2020
Kaikille lapsiperheille avoin lasten ja perheiden Pride-startti Kuopion perheentalolla klo 9-15. Luvassa musiikkia, herkkuja sekä askartelupiste! Musiikkileikkikoulutuokio klo 11 ja klo13, vetäjänä Laura Känninen. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n sekä MLL Kuopion paikallisyhdistys ry:n kanssa.

Ti 1.9.2020
Sateenkaareva perhekahvila klo 9-15 Kuopion perheentalolla, tarjolla aamukahvit sekä tietoa Setan toiminnasta sekä sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta. Järjestäjänä Pohjois-Savon Seta ry, yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry /Kuopion Perheentalo. Paikalla myös seksuaalineuvojaopiskelija Ella Rotgers.

To 3.9.2020
Lasten satutunti järjestetään klo 17-19 Kuopion perheentalolla, ohjelmassa Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen (entinen Transtukipiste) satuja lapsille sukupuolen moninaisuudesta. Tilaisuus järjestetään yhdessä Pelastakaa Lapset Ry:n kanssa, tervetuloa kuuntelemaan!

Kokonaisuudessaan Kuopio Priden ohjelma löytyy täältä >>

NUORTEN PAKOPELI-ILTA
Syksyllä Kuopiossa ke 30.9. klo 18 jälkeen nuorille, jotka vähintään yläkouluikäisiä pakohuonepeli Arwoituksessa. Omavastuuhinta n. 10e riippuen pelaajamäärästä. Sitova ennakkoilmoittautuminen pakollinen, kuopio@sateenkaariperheet.fi, 23.9. mennessä. Mukaan mahtuu maks. 11 osallistujaa. Vain aivan terveenä saa tulla pelaamaan!

HOPLOP-RETKI
Ke 28.10. HopLop-tapaaminen klo 18 alkaen. Mukaan tulossa muutama teinikaitsija lapsille, jotta aikuiset pääsevät myös juttelemaan rauhassa kahvikupin äärellä. Jos mukaan tulee kahdeksan yli 2-vuotiasta, on lapsilta omavastuu 7e, aikuiset ilmaiseksi. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.10., kuopio@sateenkaariperheet.fi

EX-TEMPORE
Kuopion Sateenkaariperheiden Facebook-ryhmässä myös ideoidaan ex-tempore-tapaamisia esim. Matkuksen uudelle leikkipaikalle tai picnic-tapaamista esim. Pölhönsaaren grillikatokselle.

Tapaamisista ja muista Kuopion alueen asioista keskustellaan omassa Facebook-ryhmässä, johon voit liittyä täällä >>

KYMENLAAKSO / KOTKA

Paikallistiimi: Veera, kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi

Jos haluat liittyä Kymenlaakson sateenkaariperheiden Facebook-ryhmään, jossa tapaamisista sovitaan, laita sähköpostia paikallistiimille.

MIKKELI

Paikallistiimi: mikkeli@sateenkaariperheet.fi

Mikkelissä tavataan perheiden kotona, lisätietoa sähköpostitse. Mikkeli Pride on tältä vuodelta peruttu koronan vuoksi.

OULU

Paikallistiimi: Suvi, oulu@sateenkaariperheet.fi

Lämpimästi tervetuloa Oulun alueen syyskauden sateenkaariperhetapaamisiin!

PERHETAPAAMISET
Meille on varattu Vihreältä talolta (Uusikatu 27) seuraavat sunnuntait: 13.9.; 11.10.; 22.11. ja 20.12. Tapaamisaika on klo 13-15.

Facebookista löytyy sivu Oulun seudun sateenkaariperheet >>, jossa tiedotetaan tulevista tapahtumista ja tapaamisista. Oulun sähköpostilistalle voit liittyä laittamalla viestiä osoitteeseen oulu@sateenkaariperheet.fi

PORI

Porin toiminta jatkuu, kun löytyy uusia vapaaehtoisia organisoimaan sitä. Kysy lisää tai ilmoita innokkuudestasi vertaistoiminnan koordinaattorille (yhteystiedot uutiskirjeen lopussa).

ROVANIEMI

Paikallistiimi: Sini, rovaniemi@sateenkaariperheet.fi

ULKOILURETKI
Koko perheen ulkoiluhetki su 13.9 klo 14-16. Aloitetaan Angry Birds puistossa ja kävellään yhdessä Jyrhämän laavulle paistamaan yhdistyksen tarjoamia vaahtokarkkeja. Tule mukaan rentomieliseen tapaamiseen sekä ideoimaan tulevia tapahtumia.

Pohjois-Suomen sateenkaariperheille on oma Facebook-ryhmä Sateenkaariperheet Lapissa. Liity mukaan täällä >>

SEINÄJOKI

Paikallistiimi: Maria ja Karoliina, seinajoki@sateenkaariperheet.fi
Seinäjoelle kaivataan uusia tekijöitä! Millaista toimintaa sinä toivoisit perheille tai perheiden aikuisille. Ota yhteyttä tiimiin ja kerro, millaista toimintaa haluaisit olla järjestämässä. 

TAMPERE

Paikallistiimi: Ulla, Anna, Elias, Sari ja Heidi, tampere@sateenkaariperheet.fi

PERHETAPAAMISET
Perhetapaaminen kaikille perheille Kuplassa Koivistonkylässä 6.9. klo 15-17, omavastuu 2€/lapsi, maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen etukäteen, lisätiedot tapahtumakutsusta. Perhetapaaminen ja nosh vaate-esittely 20.9. klo 14.30 Huushollissa. Lisätietoja tapahtumakutsusta.

ALKUTAIVAL
Alkutaival-ryhmä kokoontuu taas syyskaudella Setan toimistolla 16.9.,14.10.,11.11. ja 9.12. klo 17.30. Ryhmä järjestetään etänä jos tilanteet muuttuvat.  

LAHJASOLULASTEN VANHEMMILLE  
Helminauha-hankkeen järjestämä perhevalmennus lahjasolulasten vanhemmille la 3.10 klo 10-17.15, maksuton. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä >>

Tykkää Tampereen sateenkaariperheiden Facebook-sivusta >> ja liity suljettuun Tampereen sateenkaariperheet -Facebook-ryhmään, niin saat ajantasaiset tiedot myös muista tulevista perhetapaamisista, pienten tapaamisista, alkutaipale- ja yh-tapaamisista. Liittyminen tapahtuu lähettämällä postia osoitteeseen: tampere@sateenkaariperheet.fi

TURKU

Paikallistiimi: Elina, Tiia, Tanja, Minna ja Marjukka, turku@sateenkaariperheet.fi

Turun seudun sateenkaariperheille järjestetään syksyllä kaksi perhetapaamista ja yksi alkutaipaletapaaminen. Kaikki ovat kuitenkin tervetulleita kaikkiin tapaamisiin. Tapaamiset pidetään ulkona koronatilanteen takia. Tapaamiset pidetään säävarauksella, joskaan normi syyskeli eli pieni sade ei haittaa. Joulukuussa järjestetään tonttujuhla, jos koronatilanne sallii. Siitä ja mahdollisesta muusta ohjelmasta tiedotetaan lisää myöhemmissä uutiskirjeissä. 

PERHETAPAAMISET
Su 13.9. klo 15-17 Majakkarannan leikkipaikalla (virallisesti Kahvelin leikkipaikka, Tuhtopolku 4, 20810 Turku)
Su 22.11. klo 15-17 Seikkailupuistossa (Kupittaankatu 2, 20520 Turku; kokoontuminen riippusillan luona)

ALKUTAIPALETAPAAMINEN
Su 11.10. klo 15-17 Muumileikkipuistossa (virallisesti Villkkilänmäen leikkipaikka 1, Tapulikatu 9, 20810 Turku)

Suljettuun Fb-­keskusteluryhmäämme voit liittyä täällä >> Tiedotusta voi seurata julkisella Facebook-sivullamme, täällä >>

Lämpimästi tervetuloa tapaamisiin saamaan vertaistukea ja tutustumaan mukaviin ihmisiin!

Sateenkaariperheet ry
Hämeentie 29, 00500 Helsinki 


www.sateenkaariperheet.fi
info@sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
R Räihä
r.raiha@sateenkaariperheet.fi
050 525 7999

Vertaistoiminnan koordinaattori
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976

Projektipäällikkö
Väriä perhehoitoon -hanke

Heidi Puustinen
heidi.puustinen@sateenkaariperheet.fi
050 3260 777


Perhesuhdekeskus

Johtava asiantuntija
Sanna Metsäpuu
sanna.metsapuu@perhesuhdekeskus.fi
050 410 6772

Perhetyöntekijä
Terhi Väisänen
terhi.vaisanen@perhesuhdekeskus.fi
050 431 4600

Monimuotoiset perheet -verkosto

Johtava asiantuntija
Anna Moring
anna.moring
@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0832

Erityisasiantuntija
Sara Mäkäräinen
sara.makarainen
@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0831

Erityisasiantuntija
Tiina-Emilia Kaunisto
tiina-emilia.kaunisto
@monimuotoisetperheet.fi
040 529 9928

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2020

Puheenjohtaja
Krister Karttunen, Helsinki 
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
050 513 7765

Jäsenet:

Tiia Sudenkaarne, Turku (varapuheenjohtaja)
Kris Clarke, Helsinki
Marjukka Irni, Turku
Anu Kantola, Helsinki
Markus Oja, Lempäälä 
Petri Segerholm, Helsinki
Julian Honkasalo, Helsinki (varajäsen)
Hertta Ollikainen, Kuopio (varajäsen)

0%