Sateenkaariperheet UUTISKIRJE
TAPAAMISET JA TAPAHTUMAT

JOULUKUU 2012

Tämä on vihonviimeinen jäsenkirje tältä vuodelta. Kirjeessä keskitytään etupäässä lähikuukausien tapahtumiin. Monella paikkakunnalla on suunnitteilla vaikka mitä hauskaa. Helsingissä retkeillään jo välipäivinä SeaLifeen ja risteillään tammikuussa. Jyväskylässä sählytään ilman taukoa, Tampereella temppurataillaan ja lasketaan mäkeä, ja  Turussa järjestetään parityöpaja. Maaliskuu tuo koululaisille monta kivaa juttua: he leireilevät vanhempineen leppoisasti Ylöjärvellä ja viettävät uinti- ja pelipäivää pääkaupunkiseudulla. Päivämäärät näihin ja muihin tapaamisiin löydät jäljempänä tästä kirjeestä.

Päärahoittajamme Raha-automaattiyhdistys julkaisi avustusesityksensä 20.12. Yhdistyksemme saama avustus nousi hieman, joskaan ei merkittävästi,  joten toiminta jatkuu entiseen malliin. Vapaaehtoisia tarvitaan entistä enemmän. Vapaaehtoisten voimin aikaansaadaan mm. kaikki vertaistoiminta. Vapaaehtoiset rules!

 Rahoituksen sai myös  Monimuotoiset perheet -verkoston suuri nelivuotinen yhteishanke, joka on saanut nimen Kaikkien perheiden Suomi. Hankkeen aikana pyritään vaikuttamaan suomalaiseen perhepolitiikkaan ja palvelujärjestelmään, jotta ne tulevaisuudessa vastaisivat paremmin perheiden tosiasiallista moninaisuutta. Sateenkaariperheet ry on lupautunut vastaamaan hankkeen hallinnosta.

Nautinnollisia vuodenvaihteen päiviä sekä iloa lisääntyvästä valosta ja lumen tuomista mahdollisuuksista!

* Seuraava uutiskirje ilmestyy tammi-helmikuun vaihteessa 2013
* Toimisto ja inopalvelu ovat suljettuna vuodenvaihteessa  22.12.-6.1.

TÄSSÄ KIRJEESSÄ LISÄKSI MM:
- Talvileiri
- Koululaisten ja vanhempien yhteinen leiri
- Koululaisten uinti- ja pelipäivä
- Perhevalmennus
- Paikalliset tapaamiset ja tapahtumat
- Yhteystiedot

Tulevat tapahtumat

Talvileiri 1.-3.2.2013 Lapualla - vielä voi ilmoittautua


Leiri järjestetään  Pohjanmaalla Lapualla Wanhan Karhumäen leirikeskuksessa pe-su 1-3.2.2013
Mukaan on tähän mennessä ilmoittautunut 17 aikuista, 14 kouluikäistä ja 13 alle kouluikäistä lasta.

Luvassa ainakin aikuisten omaa aikaa  jonkin tärkeän (vielä avoinna olevan) teeman ja hyvinvoinnin parissa, monipuolista perheiden yhteistoimintaa, ulkorientoja, pelejä, askartelua, kaikkien ikäryhmien lapsille omia juttuja ja iloista yhdessäoloa.

Leirin lopullinen hinta määräytyy leiriläisten määrän mukaan. Ilmoittautuessaan sitoutuu maksamaan enintään alla mainitut maksimihinnat. Hinta sisältää ohjelman, täysihoidon ja majoituksen. Matkakuluista vastaa jokainen perhe itse. Liinavaatteet eivät sisälly hintaan.

Maksimihinnat sisätiloissa yövyttäessä:
Aikuinen, jäsen 140 euroa / ei-jäsen 200 euroa
2-17-vuotiaat, jäsen 40 euroa / ei-jäsen 100 euroa
0-1-vuotiaat, 15 euroa

Leiripaikkaa voi kurkistella leirikeskuksen nettisivuilla >>

Ilmoittautuminen talvileirille jatkuu vielä. Ilmoittaudu nettilomakkeella >>

Koululaisten toiminta

LEIRIT 2013

KOULULAINEN/SET + VANHEMPI -LEIRI 1.-3.3.2013
Keväällä koululaisille on tiedossa viikonloppuleiri Antaverkan leirikeskuksessa Ylöjärvellä 1.-3.3.2013, lähellä Tamperetta. Leiri tullaan järjestämään pitkälti koululaisten vuoden 2012 leireillä ja koululaiskyselyssä antaman palautteen ja toiveiden mukaiseksi. Ohjelmassa siis paljon erilaista toimintaa, pelaamista ja kokkailua. Ajatus on, että koululaiset voivat osallistua tälle leirille yksi vanhemmista mukanaan. Alle kouluikäiset lapset eivät voi osallistua tälle leirille edes vanhemman mukana. Jos perhe katsoo parhaaksi tai vanhemman mukaan tulo ei ole muutoin järjestettävissä, voi leirille tulla myös ilman vanhempaansa. Antaverkassa majoitutaan 6-10 hengen huoneissa. Leirikeskuksen kotisivut >> Tiedustelut järjestösihteerille.

Ilmoittautuminen avataan 20.12. Ilmoittautua voit järjestösihteerille: kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi tai 050-321 7976

PERHELEIRIT
Kesän perheleirillä koululaisilla on oma ohjelmansa ja ohjaajansa. Talvileirillä ja ruskaleirillä ohjelma on enemmän suunnattu koko perheelle, mutta hyvin myös kouluikäisten tarpeet ja toiveet huomioiden. Joka leirillä on myös jotain aivan omaa kouluikäisille.

TOIMINNALLISET ILLAT

UIMISTA, PELEJÄ JA TORTILLOJA 23.3.2013
Koululaisten vuoden ensimmäinen toiminnallinen päivä alkaa Itäkeskuksen uimahallista kello 13. Joukko kokoontuu uimahallin edessä kello 13. Ohjelmassa vapaata uintia jaksamisen mukaan noin pari tuntia. Uimahallissa peruauima-altaiden lisäksi vesiliukumäkiä, poreallas, kylmä-allas ja hyppytorni. Mukana on valvojat, mutta myös oma vanhempi saa tulla mukaan. Uinnin jälkeen siirrytään autoilla kolmen koululaisen kotiin Sipooseen, jossa päivä jatkuu pelaamisen merkeissä. Jokainen saa itse täyttää omat tortillansa ja ehkä jotakin herkkujakin on luvassa. Illaksi kaikki kyyditetään kotiin tai sovittuun paikkaan Hellsingissä. Jotta osataan järjestää riittävä määrä autokyytejä ja ostaa oikea määrä ruokaa, olisi ilmoittautumisen tapahduttava viimeistään 15.3.2013 järjestösihteerille (kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi tai 050-321 7976)

Toiminnallisia iltoja tullaan jatkaamaan myös vuonna 2013. toiminnalliset illat kestävät yleensä 2-3 tuntia (joskus pidempään)  ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Toiminnallisissa illoilla puuhataan jonkin teeman ympärillä. Ensimmäisenä on vuorossa ilta uimisen ja lautapelien merkeissä, myöhemmin keväällä lähdetään ainakin kokeilemaan kalliolaskeutumista ja yösuunnistukselle Pikkukoskelle. Toiveita ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan. Siis yhteys järjestösihteeriin. Toiminnallisia iltoja kehitetään ja järjestetään koululaisten omien toiveiden ja kiinnostusten kohteiden mukaan.

Perhevalmennus
Seuraava perhevalmennus järjestetään  iltakurssina Helsingissä 16.4.2013 alkaen ja seuraava viikonloppukurssi syksyllä 2013. Helsingin kurssin ilmoittautuminen on jo avattu.

Tarkemmat tiedot kurssin sisällöstä ja vuoden 2013 kursseista nettisivulta >>

Tapahtumakalenteri

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >>

Paikalliset tapaamiset ja tapahtumat

UUTTA:
Turussa uudenlaista toimintaa: Iloa ja välittämistä parisuhteen arkeen
Parisuhde- ja vanhemmuustyöpaja Turun seikkailutalossa sunnuntaina 27.1.2013 klo 16.30. Katso lisätiedot Turun tapahtumien kohdalta.
Helsinkiläiset risteilevät tammikuussa Tukholmaan
Katso lisätiedot Helsingin tapahtumien kohdalta.

Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: joensuu@sateenkaariperheet.fi
Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: info@sateenkaariperheet.fi
Lahti
: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: info@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: rovaniemi@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI

Paikallistiimi: Hanna, Tanja, Kirsi, Anu ja Jonna, helsinki@sateenkaariperheet.fi

RETRI SEALIFEEN  pe 28.12 kello 10

Sateenkaariperheet ry:n jäsenkortilla omavastuu sisäänpääsystä 3e/hlö (normaalihinta 9-15,50). Alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. Kokootuminen Sea Lifen aulassa naulakoiden luona klo 10. Viimeisimpänä uutuuntena huumaavan lumoava meduusadisco. Ei ennakkoilmoittautumista. Ole ajoissa paikalla. Tervetuloa mukaan!


Pääkaupunkiseudun perhetapaamiset ovat kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 15-18 Leikkipuisto Linjassa osoitteessa Toinen Linja 6, 00530 Helsinki. Kevään tapaamiset ovat: 13.1, 17.2, 10.3, 14.4 ja 12.5  Lisätietoa leikkipuisto Linjasta >>

Pääkaupunkiseudun paikallistiimi kaipaa vielä muutamia jäseniä. Mukana on jo useampi innokas tapaamisjärjestäjä, mutta jotta homma toimisi toivotunlaisesti, olisi vielä pari ihmistä hyvä saada mukaan. Paikallistiimi suunnittelee ja organisoi pääkaupunkiseudun tapaamisia, retkiä ja muita kokoontumisia. Yhdessä on mukava ideoida eikä kenenkään vastuulle tule kovin monen tapaamisen isäntänä/emäntänä toimimista. Tiimin käsissä on minkälaista toimintaa pääkaupunkiseudulta jatkossa löytyy. Tule mukaan vaikuttamaan, tutustumaan uusiin ihmisiin ja hoitamaan vaikkapa yhden tapaamisen ovien avaus- ja kahvinkeittovuoro vuodessa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset järjestösihteerille.

Alkutaipale-ryhmä
Yhteydenotot ja kyselyt: alkutaipale.helsinki@sateenkaariperheet.fi

Alkutaipale-ryhmä on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnittelelville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme, teemme retkiä ja piknikejä. Kokoonnumme yleensä torstaisin Kotolassa kello 18:00. Olet tervetullut mukaan olit/tte sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet.

Seuraavat tapaamiset: 10.1. ja 24.1.

Isätapaaminen
Lokakuun lopulta alkaen kokeillaan käynnistää kerran kuukaudessa säännöllisesti kokoontuva sateenkaariperheiden miesten ja miestenmielisten oma ryhmä. Tervetuloa mukaan! Säännöllisesti kokoontuvan ryhmän myötä toivotaan, että päästään käymään keskustelua hiukan syvemmin kuin aiemmin harvakseltaan kokoontuessa. Katsotaan miten tämä toimii! Kokoontumiset ovat Helsingin keskustassa yhdistyksen toimistolla joka kuukauden viimeinen torstai kello 19-21.

Seuraavat tapaamiset: to 31.1. kello 19-21


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Risteily la-ma 26-28.1.2013
Lähde pimeyttä pakoon risteilylle muiden sateenkaarevien perheiden kanssa. Kaksi yötä laivalla ja määränpäänä Tukholma, jossa odottaa aina ihana lasten suosikki Junibacken, mahtava lapsiystävällinen museotarjonta, hlbtq-kirjakauppa Hallonsgrottan ja vaikka mitä muuta.
 
Kuusi ensimmäisenä ilmoittautunutta perhettä on saanut risteilynsä hintaan 8e/hytti (4h B-hytti). Vielä on mahdollisuus päästä mukaan hintaan 44e/hytti (4h B-hytti). Ikkunallisesta hytistä joutuu maksamaan muutaman kympin enemmän.  Laivana Viking Linen uusittu Mariella. Laiva lähtee Helsingin Katajanokalta la 26.1 kello 17:30. Sunnuntaina ollaan Tukholmassa kello 10-16:30. Laiva rantautuu takaisin Helsinkiin ma 28.1 kello 10:10
 
Ilmoittautumiset Helsingin paikallistiimille helsinki@sateenkaariperheet.fi (joilta saa alennukseen oikeutettavat alennuskoodit).

JOENSUU

Paikallistiimi: Tuulia, joensuu@sateenkaariperheet.fi

Joensuussa järjestetään tapaamisia, joista sovitaan perheiden kesken sähköpostitse. Jos olet kiinnostunut osallistumaan vapaamuotoiseen seurusteluun ja toimintaan, ota yhteyttä joensuu@sateenkaariperheet.fi, niin liitetään sinut sähköpostilistallemme. Uudet perheet lämpimästi tervetulleita! Mukaan kaivataan lisää porukkaa!

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Heljä Siitari, jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

Kuukausitapaamisia pidetään osoitteessa Matarankatu 6, kansalaistoiminnan keskus, 2 krs klo 17.30-19, mutta tammikuussa pidetään vielä joululomaa tapaamisten suhteen. Seuraavassa jäsenkirjeessä kevään tapaamisajat.

Sähly kouluikäisille vanhempineen  jatkuu heti tauotta keskiviikkoisin klo 19.30-20.30 Voionmaan koulu.

KUOPIO

Alueelle tarvitaan edelleen uusia jäseniä paikallistiimiin. Kuopion aikoinaan aktiiviset tapaamiset ovat olleet nyt puolitoista vuotta katkolla tekijöiden puutteessa. Paikallisen tapaamistoiminnan pyörittäminen ei vaadi paikallistiimin jäseniltä kovinkaan paljoa ja toiminnalle saa täyden tuen yhdistyksen järjestösihteeriltä. Voimme olla avuksi tilojen varaamisessa, tiedottamisessa ja ideoinnissa. Innokkaat voivat olla yhteydessä info@sateenkaariperheet.fi.

KYMENLAAKSO / KOTKA

Kotkaan on tulossa lähikuukausina ensimmäinen sateenkaariperhetapaaminen. Sen järjestää Kymelaakson Seta, mutta Sateenkaariperheet ry avustaa järjestelyissä. Tarkoituksena on saada aikaan mukava päivä perheille, mutta myös kartoittaa alueen perheiden määrää ja toiveita jatkotoimintaan.

MIKKELI

Paikallistiimi: Iina Särkkä, 050 531 1171, mikkeli@sateenkaariperheet.fi

Mikkelissä tavataan perheiden kotona. Lisätietoa yhdyshenkilöltä.

OULU

Paikallistiimi: Suvi ja Jenni, oulu@sateenkaariperheet.fi

Tapaamiset joka kuukauden kolmas sunnuntai klo 14.30-17 ( 20.1, 17.2) Oulun keskustan avoimessa päiväkodissa (Ns. Vihreä Talo, Uusikatu 27). Oulun sateenkaariperheiden tapaamisista ilmoitellaan myös ryhmän omalla s-postilistalla: oulu@sateenkaariperheet.fi. Kysy liittymisohjeet paikallistiimiltä.

PORI

Tapaamiset on tarkoitus aloittaa Porissa pian! Lisätietoja seuraavissa jäsenkirjeissä.

ROVANIEMI

Paikallistiimi: Riikka, rovaniemi@sateenkaariperheet.fi

Rovaniemellä tavataan perheiden kotona. Kyselyt paikallistiimille.Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet! Uusia kasvoja toivotaan mukaan toimintaan! Tarjoilut nyyttäriperiaatteella.

TAMPERE

Paikallistiimi: Marjut ja Sini, tampere@sateenkaariperheet.fi

Pirkanmaalla kokoonnutaan 13.1 Virelässä temppuradan ja leppoisan yhdessäolon merkeissä. Helmikuussa vuorossa on pulkkamäki, päivämäärä ja paikka ilmoitetaan seuraavassa jäsenkirjeessä.

Tarkemmat infot tapahtumista lähempänä sähköpostitse ja facebookissa. Kysy sähköpostilla ohjeet facebookin ryhmään liittymisestä. Muistakaa palauttaa kyselykaavake osoitteeseen tampere@sateenkaariperheet.fi.

KOKEMUSKOULUTTAJAKOULUTUS 6.3.

Olisiko sinusta jakamaan kokemuksiasi Sateenkaariperheiden kouluttajana?
Sateenkaariperheille ja Setan Yhdenvertainen vanhuus -hankkeelle on räätälöity oma kokemuskouluttajien koulutusiltapäivä Tampereelle keskiviikkona 6.3.2013. Koulutuksessa käsitellään kokemuskouluttamiseen liittyviä asioita tiiviisti ja käytännönläheisesti. Ilmoittautumiset ja tarkemmat aikataulut vuoden ensimmäisessä jäsenkirjeessä, mutta kiinnostuneet kokemuskouluttajat merkitkää aika ja paikka kalentereihin jo nyt!

TURKU

Paikallistiimi: Minna, Marjukka, Juha ja Anu, turku@sateenkaariperheet.fi
 
Syyskaudella 2012 kuukausitapaamisia järjestetään Turun Seikkailupuiston Seikkailutalossa klo 16.30-19 seuraavina sunnuntaina: 27.1., 24.2. ja 24.3.2013. Nyyttärit, keskustelua, leikkiä, toiminnan suunnittelua jne.
Tammikuun tapaamisessa 27.1. järjestetään aikuisille suunnattu parityöpaja klo 17-18.30, jonka ajaksi järjestetään yhteinen lastenhoito sitä tarvitseville. Ilmoittautumiset ennakkoon mahdollisimman hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään 20.1.: turku@sateenkaariperheet.fi. Ilmoita myös, jos olet et aio osallistua työpajaan mutta olisit käytettävissä yhtenä lastenhoitajana. Kuvaus parityöpajasta:
Iloa ja välittämistä parisuhteen arkeen
Lapsiperheen voimavara on vanhempien toimiva ja lämmin parisuhde. Vanhemmuus saa voimaa puolison antamasta tuesta ja huolenpidosta. Parisuhde & vanhemmuus -työpajassa on lyhyitä alustuksia aiheesta sekä parikohtaisia harjoituksia, joita voi ottaa mukaan myös omaan arkeen. Työpajan ohjaajana toimii KM Milla Sahla, joka on erityistason paripsykoterapeutti ja seksuaalineuvoja sekä parisuhdekurssien ohjaaja.

Tervetuloa tapaamaan toisia sateenkaariperheitä ja sellaiseksi haluavia, vaihtamaan kokemuksia ja kertomaan toiveitasi! Lapsille seikkailutalosta löytyy leluja, mikro, hoitopöytä, pottia yms. tarvittavaa. Tarjoilut järjestetään nyyttäriperiaatteella. Kysy halutessasi lisätietoja: turku@sateenkaariperheet.fi tai ilmesty paikan päälle!

Lisäksi keväällä on tulossa HopLop-visiitti huhtikuussa ja kv. sateenkaariperhepäivänä 5.5. valokuvanäyttelyn avajaiset, joista tietoa myöhemmin.

Alkutaipale-ryhmä
Myös erityisesti uusille perheille ja perhettä suunnitteleville suunnattu alkutaipaletoiminta on käynnistymässä Turussa. Jos haluat mukaan alkutaipalelaisten sähköpostilistalle, laita postia ja ilmoita sähköpostiosoitteesi: turku@sateenkaariperheet.fi

Parisuhde- ja vanhemmuustyöpaja, Iloa ja välittämistä parisuhteen arkeen
Parisuhde- ja vanhemmuustyöpaja Turun seikkailutalossa sunnuntaina 27.1.2013 klo 16.30
Lapsiperheen voimavara on vanhempien toimiva ja lämmin parisuhde. Vanhemmuus saa voimaa puolison antamasta tuesta ja huolenpidosta. Parisuhde & vanhemmuus työpajassa on lyhyitä alustuksia aiheesta sekä parikohtaisia harjoituksia, joita voi ottaa mukaan myös omaan arkeen. Työpajan ohjaajana toimii KM Milla Sahla, joka on erityistason paripsykoterapeutti ja seksuaalineuvoja sekä parisuhdekurssien ohjaaja.

YHTEYSTIEDOT

Sateenkaariperheet ry
Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976

Koulutussuunnittelija
Anna Moring
anna.moring@sateenkaariperheet.fi
050 410 6772

Puheenjohtaja
Emmi Pihlajaniemi
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
040 5621 767

Neuvontapalvelu
Puhelimitse 050 321 0048 tiistaisin kello 12-13 ja torstaisin kello  9-10
sekä sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. TAUOLLA 22.12.2012-6.1.2013

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi -sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen. sateenkaariperheet.fi/liittyminen.html

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Terveisesi yhdistyksen työntekijöille ja hallitukselle

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

1/1