Laadun rakentaja 2020
äänestys yleisön suosikista


Kenelle rakentamisen hyvä laatu on kunnia-asia? Kenen asenteesta ja ammattitaidosta kannattaa ottaa oppia? Kuka ansaitsee näkyvän tunnustuksen laadukkaasta työstään? Tämä selviää Laadun rakentaja 2020 -kilpailussa!


Tänä vuonna Laadun rakentaja -kisan voittajan valitsee asiantuntijaraati:

- Olli Nikula (Rakennusteollisuus RT:n hallituksen puheenjohtaja, Saint-Gobain Finland oy:n toimitusjohtaja)

- Teemu Vehmaskoski (Rakennuslehti, Sanoma Tekniikkajulkaisut oy:n toimitusjohtaja)

- Teppo Salmikivi (Rakentamisen Laatu RALA ry:n hallituksen puheenjohtaja, Helsingin yliopiston toimitilajohtaja)

Lue lisää kilpailusta Rakennusteollisuus RT:n kilpailusivustolta


Myös yleisö saa valita oman suosikkinsa - tutustu finalisteihin videoilla ja äänestä parasta laadun tekijää! Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan 500 euron lahjakortilla rautakauppaan. Yleisöäänestys on käynnissä 4.10. saakka.

Yleisöäänestykseen osallistuneet voivat osallistua myös arvontaan, jossa on palkintona 200 euron lahjakortti rautakauppaan.

Katso videot
ja äänestä suosikkiasi!

Henna-Riikka Erola & tiimi | Skanska Talonrakennus Oy

Henna-Riikka Erolan johtamaan maalaritiimiin kuuluvat hänen lisäkseen Essi EerolaKirsi Laakko ja Saaramaria Hautakangas. Jo kolme vuotta yhdessä työskennellyt tiimi on saanut erityistä kiitosta sekä asiakkailta, esimiehiltä että kollegoilta monipuolisesta osaamisestaan, itseohjautuvasta ja tunnollisesta työskentelyotteestaan sekä asenteestaan, jolla hommat tehdään laadukkaasti kerralla kuntoon. Osana parhaan lopputuoksen tavoittelua Erola paneutuu erityisesti myös työn digitaaliseen dokumentointiin – tallessa pysyvät niin materiaalitiedot, työvaiheet ja niiden tekijät kuin töiden hyväksyjätkin.

Jani Hartikainen | Kumoni Oy

Jani ”Hevi” Hartikainen on saanut lempinimensä lujan luonteensa ja periksiantamattomuutensa ansiosta. Näistä ominaisuuksista on ollut hyötyä työmailla jo 90-luvun puolesta välistä alkaen, jolloin hän valmistui kirvesmieheksi. Töitä on riittänyt niin talouden nousuissa kuin laskuissakin, ennen kaikkea rautaisen ja monipuolisen osaamisen ansiosta. Työmaan lisäksi hän on toiminut nokkamiehenä myös urheilun parissa, KuPSin kapteenina. Jalkapallotausta antaakin erinomaista potkua myös työmaan tiimityöskentelyyn.

Jekora Vornanen | NCC Suomi Oy

Myös Jekora Vornanen on aloittanut uransa rakennusalalla jo 90-luvulla. Rakennusmiehen tehtävien lisäksi hän toimii työsuojeluvaltuutettuna, joten yhteys laadun ja turvallisuuden välillä on hänelle itsestään selvä. Vornanen havainnoi jatkuvasti työmaaympäristöä, jotta vaaratilanteita ja laatupoikkeamia ei pääse syntymään ja riskitekijöihin päästään puuttumaan jo etukäteen. Hän kannustaa kaikkia haastamaan omaa asennettaan joka päivä: sekä laatu että turvallisuus syntyvät vain oikealla asenteella.

Sakari Aalto | Skanska Talonrakennus Oy

Sakari Aalto on aloittanut uransa kirvesmiehenä ja työnsä ohessa kouluttautunut eteenpäin vanhemmaksi työnjohtajaksi asti. Aalto tarkkailee laatua koko rakennushankkeen kattavana kokonaisuutena, jossa kaikki lähtee suunnittelun osaamisesta. Mahdollisiin epäkohtiin on tartuttava hanakasti heti kun niitä huomaa. Kollegoiden ja muidenkin yhteistyökumppaneiden keskuudessa Aalto on pidetty kaveri oikeudenmukaisuutensa, jämäkkyytensä ja tinkimättömien laatuvaatimustensa ansiosta. Etenkin haastavissa kohteissa monet toivovat pääsevänsä hänen kanssaan samalle työmaalle, koska silloin syntyy varmasti hyvä lopputulos.

Tom Helenius | Bonava Suomi Oy

Tom Helenius ei koe tekevänsä vain töitä, vaan hän on työmaalla tekemässä sitä, mitä kaikkein eniten haluaa: tuottaa asiakkaille hyvää mieltä ja toteuttaa heidän unelmiaan. Heleniuksen toimintaa ohjaa jatkuva kriittisyys omaa tekemistä kohtaan sillä ajatuksella, että hyvänkin voi tehdä aina toisin, eli paremmin. Hän arvostaa erityisen paljon ammattitaitoista työvoimaa, jonka avulla päästään laadukkaan lopputuloksen lisäksi myös huomattavasti parempaan työturvallisuuteen, koska osaavat kaverit eivät ota turhia riskejä.

Pekka Ruokonen | SRV Rakennus Oy

Pekka Ruokosella on tarkka resepti laadun rakentamiseen: jos työturvallisuus, työssä viihtyminen ja työntekijöiden osaaminen ovat kohdallaan, laatua syntyy kuin itsestään. Parhaillaan hän johtaa Supercellin puurunkoisen pääkonttorin rakentamista Helsingin Jätkäsaaressa. Siellä ei laadussa anneta piirunkaan vertaa periksi, vaan toimiston halutaan, Supercellin pelien tavoin, huokuvan laatua. Useista hyödyntämistään yhteistyön muodoista Ruokonen nostaa esiin ”työntekijöiden johtoryhmän”, joka on suora palautekanava tekijöiltä johdolle. Sen ansiosta pieniinkin epäkohtiin päästään tarttumaan nopeasti ja tehokkaasti.

Anna äänesi parhaan laadun tekijälle 4.10. mennessä!


Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 200 euron lahjakortti rautakauppaan. 

Jätä yhteystietosi (nimesi ja sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi), jos haluat osallistua arvontaan:

Voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti ja voittajan nimi ilmoitetaan myös kilpailusivustolla. EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti osallistuneiden yhteystietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin, luovuteta eteenpäin eikä säilytetä arvonnan jälkeen.

Laadun rakentaja 2020 -kilpailun järjestävät:

0%