Uutiskirje 1/2021
julkaisupäivä 26.2.2021

Perhevapaauudistus vaatii vielä korjauksia

Vuosi alkoi monikkotoiminnan osalta hienosti. Saimme eteenpäin hakemuksen uudesta hienosta hankkeesta, julkaisimme Kaksoset ja kolmoset koulussa -oppaan ja uudet nettisivut sekä Kaksosten päivän juhlinnan lomassa noin 300 henkeä kuunteli tiedewebinaariamme Onnellisen kaksosuuden reseptistä?.

Viime viikolla tunnelma muuttui, kun perhevapaauudistuksen luonnosesitys tuli julki. Luonnosesitys on hieno niille perusperheille, joihin tulevaisuudessa odotetaan yhtä lasta. Jos sen sijaan lapsia onkin kerralla tulossa kaksi, kolme tai neljä, esitys ei olekaan yhtä hieno. Esityksen mukaan kaksosten vanhempien yhtäaikaisesti pidettävien vanhempainrahapäivien määrä vähenisi kuudella päivällä. Viesti epäkohdasta on mennyt montaa kautta hallituksen ja työryhmän tietoon, joten toivomme asian vielä lausuntokierroksella muuttuvan niin, että yhtäaikaisesti pidettävien päivien määrä lisääntyy nykyisestä. Lisäksi esitämme, että ”lisälasten”, eli samasta raskaudesta toisena, kolmantena ja neljäntenä syntyvistä myönnettäisiin nykyistä enemmän vanhempainrahapäiviä. 

Monimuotoiset perheet -verkosto tulee myös lausumaan esityksestä. Esityksessä näkyy se, että tällä kertaa monimuotoisten perheiden verkoston järjestöt eivät olleet mukana työryhmässä kertomassa yksityiskohdittain, millä tavoin perheiden monimuotoisuus heikentää etuuksien tasa-arvoisuutta. Toivottavasti hallitus on kuitenkin niin valveutunut, että se ottaa kaikki vielä korjausta vaativat yksityiskohdat huomioon tehdäkseen kaikille perheille aidosti hyvän perhevapaamallin.


Vielä pitää jaksaa poikkeusoloja. Voimia ja nautinnollisia ulkoilupäiviä lumen keskelle kaikille!

Ulla Kumpula

Toiminnanjohtaja

Suomen Monikkoperheet ry

Tämä uutiskirje sisältää:

• Monikkoperheet: Kaksosten vanhempien oikeutta pitää samaan aikaan perhevapaita korjattava lausuntokierroksella

• Kaksoset ja kolmoset koulussa -opas ilmestyi

• Nettisivumme uudistuivat
• Usein kysytyt kysymykset somessa

• Asiantuntijachatteja Hyvä kysymys -verkkopalvelussa

• Kaksosten päivän webinaari keräsi laajan yleisön

• Odotatko kaksosia tai kolmosia? Tilaa maksuton infopaketti

• Haku käynnissä kesän 2021 tuetuille monikkoperhelomille

• Voimaa vertaisuudesta kotoisa loma monikkoperheille 15.-16.5.2021 (la-su)

• Monikkoperheet-lehti 1/2021 ilmestyy 10.3.2021

• Järjestön uusi strategia pitää sisällään digiä, asiantuntijuutta ja innovatiivisuutta

• Anna tukesi monikkoperheille - lahjoita

• Suomen Monikkoperheet ry

• Yhteystiedot

Monikkoperheet: Kaksosten vanhempien oikeutta pitää samaan aikaan perhevapaita korjattava lausuntokierroksella

Julkaisimme 18.2.2021 tiedotteen, jossa otimme kantaa hallituksen esitysluonnokseen perhevapaaudistukseksi. 


Hallituksen esitysluonnoksen mukaan kaksosperheessä oikeus käyttää perhevapaapäiviä yhtäaikaisesti vähenee kuudella päivällä. Kolmosten syntyessä yhtäaikaisesti pidettävien päivien määrä pitenisi kuudella päivällä.


- Monikkoperheet toivoivat uudistukselta eniten sitä, että vanhemmat voisivat itse päättää heille myönnettyjen vanhempainpäivärahapäivien puitteissa sen, kuinka pitkään heidän vauvansa tarvitsevat molempia vanhempia yhtäaikaisesti hoitamaan lapsia kotona. Uudistuksessa kaksosperheen yhtäaikaisesti pidettävien päivien määrää kuitenkin esitetään vähennettäväksi. Tämä tuskin on ollut valmistelevan työryhmän tarkoitus, Suomen Monikkoperheet ry:n toiminnanjohtaja Ulla Kumpula kertoo.


Monikkoperheiden ja monimuotoisten perheiden osalta mallissa on vielä hiottavaa tasa-arvoisen kohtelun varmistamiseksi. Järjestö aikoo antaa lausunnon esitykseen. Järjestö uskoo, että kun päättäjät huomioivat vielä monimuotoisten perheiden järjestöiltä saadut parannusehdotukset, on mahdollista tehdä uudistus, joka aidosti toteuttaa uudistukselle asetetut tavoitteet kaikkien perheiden kohdalla.


Lue koko tiedote täältä


Lue lisää muiden monimuotoisten perheiden tilanteesta Monimuotoiset perheet -verkoston tiedotteesta https://monimuotoisetperheet.fi/perhevapaauudistusta-viela-hiottava-monimuotoisten-perheiden-nakokulmasta/


Kaksoset ja kolmoset koulussa -opas ilmestyi

Kaksoset ja kolmoset koulussa -opas on ilmestynyt. 19-sivuinen opas on ladattavissa maksuttomasti osoitteesta www.monikkoperheet.fi/kouluopas.

 
Opas on tarkoitettu erityisesti monikkovanhemmille, esiopettajille ja koulun henkilöstölle. Opas antaa tietoa mm. luokkavalinnasta (sama/eri luokat), yksilöllisyyden tukemisesta ja monikkolasten keskinäisen suhteen ja kehityksen erityispiirteistä. Oppaan julkaisija on Suomen Monikkoperheet ry.


Jaathan tietoa tästä uudesta oppaasta myös omissa verkostoissasi!  

Nettisivumme uudistuivat 

Järjestömme uudet nettisivut avautuivat tammikuun lopulla osoitteessa www.monikkoperheet.fi. Sivujen uudistuksella haluttiin tehdä sivuista entistä saavutettavammat. Sivu-uudistuksella saatiin myös raikkautta ja selkeyttä lisää. Samalla työntekijöiden sähköpostiosoitteet muuttuivat monikkoperheet.fi-päätteisiksi.

Usein kysytyt kysymykset somessa

Sosiaalisen median kanavillamme Facebookissa ja Instagramissa on käynnistynyt Usein kysytyt kysymykset -sarja, jossa julkaisemme kuukausittain uuden monikkoperheaiheisen kysymyksen ja vastauksen siihen. Sarjan aloitti kysymys monikkolasten koulunkäynnistä. Käy lukemassa vastaus some-kanavistamme.

Asiantuntijachatteja Hyvä kysymys -verkkopalvelussa

Tarvitsetko apua monikkoperheen arkeen? Lastenpsykiatri vastaa chatissa. Chat-keskustelu on maksutonta ja tapahtuu nimimerkillä.  


Katso varattavissa olevat ajat osoitteessa: https://www.hyvakysymys.fi/ajanvarauschat/

Laitathan varaamasi ajan itsellesi ylös, chatajasta ei tule sinulle enää erillistä muistutusta ennen chattia.

 

Ajanvarauschat on kahdenkeskinen reaaliaikainen kirjoitettu keskustelu asiantuntijan kanssa. Keskustelu käydään nimimerkin turvin. Suomen Monikkoperheet ry:n ajanvarauschat Väestöliiton Hyvä kysymys -alustalla on tarkoitettu kaksosten, kolmosten ja nelosten vanhemmille kertaluonteiseen neuvontaan. Voit kysyä ja keskustella asiantuntijan kanssa teemoista, joihin kaipaat neuvoja. Asiantuntijoina toimivat kokeneet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, joilla on erityisosaamista monikkoperheisiin liittyen.

 

Chatiin osallistuminen on maksutonta ja chatiin osallistutaan aina nimimerkillä. Voit osallistua chattiin kahdella tavalla:

 

1.Hyvä kysymys -sivustolle kirjautuneena

Jos olet kirjautunut nimimerkillä Hyvä kysymys -palveluun, varattu chat-aika näkyy sivustolla omissa tiedoissasi ja omista tiedoistasi pääset myös mukaan chattiin, kun asiantuntija sen avaa sovittuna ajankohtana. Viestissä on myös linkki, jota painamalla varauksen voi perua. Peruutuksesta lähtee asiantuntijalle ilmoitus. Peruthan ajanvarauksesi jos et voikaan käyttää sitä. Mikäli asiantuntija joutuu perumaan varauksen, tulee siitä käyttäjän sähköpostiin ilmoitus.

 

2.Nimimerkillä ja sähköpostiosoitteella ilman sivustolle kirjautumista

Mikäli luot tunnuksen yksittäistä chatia varten, saat vahvistuksen varatusta ajasta sähköpostiisi. Varaus tulee vahvistaa tunnin sisällä varauksen tekemisestä vahvistusviestissä olevaa linkkiä painamalla. Vahvistuksen jälkeen samaan sähköpostiosoitteeseen lähetetään varauksen tiedot sekä linkki, jolla chat-vastaanotolle pääsee sovittuna ajankohtana.

 

HUOM. varatusta ajasta ei tule sinulle enää erillistä muistutusta, joten muista itse huolehtia siitä, että olet chatissa paikalla sovittuna kellonaikana. Jos chat on jo alkanut, eikä se näy kutsulinkilläsi avautuvassa näkymässä, päivitä selaimen sivu. Palvelun käytössä suositeltava selain on Chrome.

 

Hyvä kysymys -chatit eivät ole virallisen terveydenhuollon palvelua.

Kaksosten päivän webinaari keräsi laajan yleisön

Kaksosten päivänä 2.2.2021 järjestetty kaksosaiheinen tiedewebinaari keräsi laajan yleisön. Webinaarisivu ladattiin kaikkiaan 350 kertaa. Webinaari keräsi runsaasti positiivista palautetta ja myös uutta vastaavaa webinaaria toivotaan toteutettavaksi. 

Kiitos webinaarin puhujille sekä kaikille webinaariin osallistuneille! Tallenne webinaarista on tulossa kevään aikana. Tiedotamme asiasta nettisivuillamme sekä some-kanavissamme. 

Odotatko kaksosia tai kolmosia? Tilaa maksuton infopaketti

Tervetuloa monikkovanhemmuuteen -infopaketti on tarkoitettu kaksosia tai kolmosia odottavalle perheelle ja alle puolivuotiaiden monikkolasten vanhemmille. Infopaketti sisältää monisikiöraskaudesta ja monikkovanhemmuuteen valmistautumisesta kertovia tietomateriaaleja ja linkkitietoja tietomateriaaleihin, joista monikkovauvoja odottava perhe erityisesti hyötyy odotusvaiheessa. Sen lisäksi paketti sisältää tietoa oman alueen monikkoperheyhdistyksestä.


Tilaukset Suomen Monikkoperheet ry:stä. Vain kotimaan toimitukset.

Infopaketti tilataan täyttämällä alla oleva tilauslomake.
Tilaa maksuton infopaketti täyttämällä tilauslomake

Kesän 2021 tuetuille monikkoperhelomille on haku käynnissä

Lomajärjestöt järjestävät lomia yhteistyössä eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Suomen Monikkoperheet ry on yksi yhteistyökumppaneista. Anomme joka vuosi monikkoperheiden haettaviksi omia lomajaksoja. Lomien tarkoituksena on, että perheet saisivat irtautumisen arjesta ja tapaisivat lomailun ohella myös toisia monikkoperheitä.


Lapsiperheille suunnatut tuetut lomat ovat viiden vuorokauden mittaisia, ohjelmallisia lomajaksoja. Lomaan sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala). Lomasta peritään perheiltä omavastuuosuus. 


Tietoa hakemisesta

Perhe hakee tuettua lomaa lomajärjestöjen sähköisen lomahaun kautta. Suomen Monikkoperheet ry ei tee päätöksiä lomalle pääsevistä perheistä, vaan päätöksen tekee lomajärjestö. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi (Jos olet saanut loman vuonna 2019, voit seuraavan kerran hakea lomaa vuonna 2021). Hakemus tulee täyttää perusteellisesti ja huolellisesti, sillä valinta tehdään hakemusten perusteella. Lomatuki myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein.


Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry:n lomat:

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Perhelomilla 1-3-vuotiaiden lastenhoito (4x2h). Lomille otetaan 10 perhettä. Loman omavastuuosuus on 20€/vrk (100€ 5 vrk) aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.


27.6.-2.7.2021, Nuorisokeskus Piispala (Kannonkoski). Haku päättyy 27.3.2021.
 

11.-16.7.2021, Tanhuvaaran urheiluopisto (Savonlinna). Haku päättyy 11.4.2021.  HUOM! Tälle lomalle ensisijaisesti haku monikkoperheyksinhuoltajille.

25.-30.7.2021, Rokua Health & Spa (Rokua, Pohjois-Suomi). Haku päättyy 25.4.2021.Hyvinvointilomat ry:n loma:

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus perhehuoneissa, yhteistä ohjattua ohjelmaa kaksi kertaa päivässä, paitsi tulo- ja lähtöpäivänä, ryhmämuotoista lastenhoitoa 2 x 2h /lomajakso 3-6-vuotiaille lapsille. Lomalle otetaan noin 9 perhettä. Loman omavastuuosuus on 20€/vrk eli yhteensä 100€ / hlö.


5.-10.7.2021, Liikuntakeskus Pajulahti (Nastola). Huom! tässä hakuaika 1.2.2021-31.3.2021. 


Lue lisää tuetuista monikkoperhelomista internetsivuiltamme.

Voimaa vertaisuudesta kotoisa loma monikkoperheille 15.-16.5.2021 (la-su)

Haemme nyt osallistujia, jotka haluavat testata uutta lomailutapaa! Maaseudun Terveys ja lomahuolto ry (MTLH ry) järjestää virtuaalisesti ohjattuja lomia, joille osallistutaan kotona ja kodin lähiympäristössä.

Kaksi päivää kestävä loma on osallistujille ilmainen. Luvassa on monipuolista ohjelmaa, hyvää ruokaa ja vertaistuokioita. Lomalle osallistuu monikkoperheellinen vertaisohjaaja.

Digirespa auttaa lomalaisia virittäytymään lomatunnelmaan. MTLH ry kehittää tätä lomakonseptia osallistujien antaman palautteen perusteella.

Lomalle osallistumiseen tarvitset älylaitteen, toimivan internet-yhteyden, valmiuden videoyhteyteen sekä sähköpostiosoitteen.

Yhteistyössä Kuortaneen Urheiluopisto ja Suomen Monikkoperheet ry.

Tervetuloa kotoisalle lomalle!


HAKUOHJE
Täytä hakulomake tästä! Haku päättyy pe 5.3.2021.
Loman saaneille lähetetään kutsu 15.4. mennessä.
Lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.
Osallistu lomainfoon 10.5.2021 klo 16.00.
Nauti lomasta!

Pilottiloma on osallistujille maksuton eikä siitä tule karenssia muille MTLH:n lomille. 

Lisätietoja MTLH ry, sirpa.otava@mtlh.fi

Monikkoperheet-lehti 1/2021 ilmestyy 10.3.2021

Vuoden ensimmäinen lehti ilmestyy 10.3.2021. Lehdessä mm.:

* Yhä useampi lapsiperhe haluaa asua vuokralla kaupungissa

* Ihmeelliset vuodet opastaa vanhemmat lasten sujuvampaan arkeen

* ”Joku toinen joka ymmärtää minua täysin” – Kolmosodottajat tutustuivat valmennuksessa

* Monikkoperheet kotona töissä: vähemmän stressiä, tehokkuudesta karsimatta


Suomen Monikkoperheet ry julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää valtakunnallista Monikkoperheet-lehteä. Lehti sisältää asiantuntija-artikkeleita, kertomuksia, kokemuksia monikkoarjesta, monikkolasten eri ikäkausista, vanhemmuudesta sekä itse monikkolapsena, -nuorena sekä -aikuisena elämisestä.


HUOM! Monikkoperheet-lehti kuuluu vuonna 2021 Etelä-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Helsingin, Hyvinkään, Kaakon, Keski-Suomen, Pirkanmaan, (Pohjois-Karjalan), Pohjois-Suomen, Päijät-Hämeen sekä Turun Seudun Monikkoperheet ry:n omaan jäsenmaksuun. Muiden yhdistysten jäsenten tulee halutessaan tilata lehti kattojärjestön toimistolta. Suluissa olevassa yhdistyksessä voit valita jäsenyyden ilman lehteä tai lehden kanssa.


Monikkoperheet-lehti maksaa alueyhdistyksen jäsenelle 16,50 euroa / 1-4 lehdet ja ei-jäsenelle 30 euroa. Lehden tilaus on vuosikohtainen. Jos tilaat lehden kesken vuotta, saat tilauslaskun mukana jo ilmestyneet lehden numerot (jäsenmaksuun kytkeytyvissä tilauksissa jo ilmestyneiden lehtien toimitustavat vaihtelevat, pääosin niitä jaetaan yhdistysten tapahtumissa tai niitä on saatavilla yhdistyksen jäsensihteeriltä).


Lue lisää lehdestämme ja tee tilaus täältä.

Järjestön uusi strategia pitää sisällään digiä, asiantuntijuutta ja innovatiivisuutta

Suomen Monikkoperheet ry:n strategia vuosille 2021-24 pitää sisällään innovatiivisuutta, kokeilevuutta ja digitaalisuutta. Tartuimme alkuvuodesta toimeen strategian viitoittamalla tiellä. Heti tammikuussa lähti aivan uudenlainen hankehakemus, joka toteutuessaan tarkoittaa huomion suuntaamista nuoriin ja aikuisiin monikkosisaruksiin sekä nuorten monikkosisarusten vanhempiin. Digitaaliset kokeilut jatkuvat alkuvuoden Moni-Digi -hankkeessa (etämonikkoperhevalmennukset, ajanvaraus-chatit lastenpsykiatrin kanssa, verkkoluennot) ja ensimmäisen tiedewebinaarin (2.2.2021) myötä. Korona siirsi jo järjestön hallinnon ja työskentelyn lopullisesti verkkoon ja osa käytännöistä jää varmasti elämään koronan helpotettuakin. Mihin vielä päädymmekään, kun näin vauhdilla digiloikkaamme!

Uusia suunnitelmia

Järjestön vaikuttamistyölle, asiantuntijatyölle ja viestinnälle laaditaan uudet suunnitelmat, joiden tekemiseen osallistuvat niin työntekijät, yhteistyökumppanit kuin vapaaehtoiset. Tavoitteena on, että työtä tehdään entistäkin laajemmin verkostoissa ja osallisuutta lisäten. Huonolla tolalla nämä asiat eivät ole olleet tähänkään asti, mutta tässä järjestö haluaa olla vieläkin parempi. 

Vaikuttamistyöllä edesautetaan monikkoperheiden huomioimista yhteiskunnallisesti. Asiantuntijatyössä laajennetaan asiantuntijoiden verkostoa ja vahvistetaan järjestön asiantuntijabrändiä. Monikkoperheellisyyttä ja monikkoutta koskeva asiantuntijatieto tulee olla helposti saatavilla digitaalisesti. Viime vuosina olemme tuottaneet ahkerasti omia pienimuotoisia sähköisiä tieto-oppaita. Näin myös tammikuussa 2021 julkaistun Kaksoset ja kolmoset koulussa -oppaan osalta. On jännittävää nähdä, mikä on pääasiallinen tiedon julkaisemisen muoto sitten, kun strategiakautemme päättyy 2024. 

Viestintämme terävöityy siten, että järjestön viestintä tukee entistä enemmän järjestön strategian ja vuosittaisten toimintasuunnitelmatavoitteiden toteutumista. 

Kattojärjestö yhdistysten tukena

Alueelliset jäsenyhdistyksemme ovat monikkoperhetoiminnan selkäranka, jota kattojärjestö tukee aktiivisesti jatkossakin ja antaa yhdessä toimien sysäyksiä uuteen. Haluamme edelleen olla järjestö, johon vapaaehtoisten on helppoa ja mieluisaa tulla mukaan. Jäsenyhdistyksiä autamme kouluttamalla, neuvonnalla, aktiivisella yhteydenpidolla ja hakemalla yhdistysten käyttöön "toimintatonniavustuksia" (Stea jäsenjärjestöavustus). Etämonikkoperhevalmennuksia kannustamme edelleen niin, että jokaisella monikkoperhevalmennusta tarvitsevalla olisi mahdollisuus saada monikkoperhevalmennusta.

Kaiken kaikkiaan järjestö tekee kaikkensa, jotta monikkoyhdistystoiminnan piirissä on mahdollisuudet innovatiivisuuteen. Se tarkoittaa mm. vastaamista toimintaympäristön muutoksiin tai Veikkauksen rahoituksen muutoksiin, uusien digityökalujen parempaa hyödyntämistä, työntekijöiden mahdollisuuksia toimia innovatiivisesti, vapaaehtoisten osallisuutta, verkostoitumista tai rohkeaa kokeilemista. 

Tule mukaan!

Jatkamme myös entisiä toimintojamme, kuten tuetut perhelomat, Monimuotoiset perheet -verkostotyö monikkoperheiden asioiden esiintuojana ja kansainvälinen työmme. 

Tule mukaan toimintaan ja tehdään yhdessä monikkoperheitä auttavia asioita.
Nyt on mitä parhain hetki lähettää toimintaideoita kattojärjestöön, osallistua kehittämistyöpajoihin, ilmoittautua vapaaehtoiseksi tai antaa ideoita paikalliseen toimintaan. Ja tietysti osallistua toimintaan.

Anna tukesi monikkoperheille

Väsymys on yksi monikkoperheen arjen haasteista. Useamman lapsen syntymä yhtäaikaisesti koettelee perheen voimavaroja. Anna tukesi monikkoperheiden ennaltaehkäisevään työhön ja autat perheitä jaksamaan paremmin.


Kerättävät varat käytetään kaksosten, kolmosten ja nelosten perheiden hyvinvointia edistävään työhön mahdollistamaan monikkoperheiden voimaannuttavia keskinäisiä kohtaamisia.


Keräysluvan tiedot ja löydät täältä.

Voit osallistua lahjoittamalla:

• Tilisiirtona:

Maksa haluamasi summa keräystilille FI37 5290 0220 5519 05

Käytä viitettä 20199234. Saaja: Suomen Monikkoperheet ry.


• Tekstiviestillä:

Lahjoita 5 euroa, lähetä tekstiviesti 5 MONIKKO numeroon 16588.

Lahjoita 10 euroa, lähetä tekstiviesti 10 MONIKKO numeroon 16588. 
Lahjoita 20 euroa, lähetä tekstiviesti 20 MONIKKO numeroon 16588. 
Lahjoita 30 euroa, lähetä tekstiviesti 30 MONIKKO numeroon 16588. 
Lahjoita 40 euroa, lähetä tekstiviesti 40 MONIKKO numeroon 16588.


• Facebookissa:

Voit lahjoittaa Suomen Monikkoperheet ry:n Facebook-sivuston kautta. 

Haluamasi suuruinen lahjoitus tehdään klikkaamalla kansikuvan alla olevaa Lahjoita-nappia.


Voit myös perustaa oman varainkeruukampanjan Facebookissa Suomen Monikkoperheet ry:lle. Valitse Facebookin valikosta kohta Varainkeruukampanjat, sen jälkeen klikkaa Kerää varoja, valitse Hyväntekeväisyys ja järjestöksi Suomen Monikkoperheet ry. Voit juhlistaa varainkeruukampanjalla esimerkiksi syntymäpäivääsi.


• Mobilepaylla:

Voit lahjoittaa Mobilepay-sovelluksella, jonka voit ladata ilmaiseksi älypuhelimeesi. Syötä haluamasi summa ja lähetä se numeroon 33679. Ruudulle tulee näkyviin järjestömme nimi sekä logo ennen kuin pääset hyväksymään maksun.


• Paypalilla:

Lomake Paypalilla lahjoittamiseen löytyy nettisivuiltamme.

Suomen Monikkoperheet ry

Vertaistukea, vaikuttamista ja tietoa kaksos- ja kolmosperheiden tueksi 

Suomen Monikkoperheet ry on vuonna 1995 perustettu järjestö, joka toimii alueellisten monikkoperheyhdistysten (17) valtakunnallisena kattojärjestönä. Järjestön kotipaikka on Jyväskylä. Toimintamme päärahoittaja on Veikkaus/Stea

Alueyhdistykset

Alueellisten monikkoperheyhdistysten tehtävänä on järjestää omalla toimialueellaan perheille vertaistapaamisia, tapahtumia sekä antaa eri tavoin tukea ja tietoa monikkoperheen arkeen. Alueyhdistykset toimivat vapaaehtoisvoimin. Pienimmät yhdistykset ovat noin 30 jäsenperheen yhdistyksiä, suurin yhdistys kattaa 600 perheen jäsenistön. Jäseneksi haluava henkilö/ perhe liittyy jäseneksi omalla alueellaan toimivaan monikkoperheyhdistykseen ja tämän oman yhdistyksensä kautta he kuuluvat myös Suomen Monikkoperheet ry:n. Henkilöjäsenet eivät voi suoraan liittyä Suomen Monikkoperheet ry:n jäseneksi (poikkeuksena kannatusjäsenet). Alueyhdistysten yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

Yhteystiedot

Suomen Monikkoperheet ry

Ilmarisenkatu 17 A

40100 Jyväskylä

toimisto@monikkoperheet.fi
www.monikkoperheet.fi


Tilaukset, osoitteenmuutosilmoitukset ja yleistiedustelut :

Ensisijaisena toiveena sähköpostiyhteydenotto yleisosoitteeseemme 
toimisto@monikkoperheet.fi tai Internetsivujemme lomakkeiden kautta.

Löydät meidät facebookista sivuilta:
-Suomen Monikkoperheet ry

-Valtakunnallinen Kaksosten päivä

Löydät meidät Twitteristä tunnuksella:@Monikkoperheet​

Löydät meidät Instagramista tunnuksella: monikkoperheet

Johtaminen ja talous, yritysyhteistyö, Monikkoperheet-lehden päätoimittaja, materiaalituotanto, median yhteydenotot, vaikuttamistoiminta ja kansainvälinen työ.

Toiminnanjohtaja Ulla Kumpula 

050 3280 730, toiminnanjohtaja@monikkoperheet.fi

FB: UllaKumpula Finnish Multiple Births


Alueellisten monikkoperheyhdistysten ohjaus ja tukeminen, monikkoperhevalmennustoiminta, vapaaehtoisten ohjaus ja paikallinen vaikuttaminen, viestintä sekä Monikkoperheet-lehden toimitussihteerin tehtävät.

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Raisa Ojaluoto

045 882 5383, koordinaattori@monikkoperheet.fi

FB: Raisa Suomen Monikkoperheet Ry


Asiakaspalvelu, tuotetilaukset, laskutus, internetsivut, perhelomat, jäsenasiat ja osoitteenmuutokset, tervetulopaketit, alueyhdistysten ohjaus ja tukeminen sekä viestinnän tehtäviä.

Järjestösihteeri Tiina Matala

050 4359 004, jarjestosihteeri@monikkoperheet.fi

FB: Tiina Suomen Monikkoperheet Ry

Tämä on Suomen Monikkoperheet ry:n uutiskirje. Kirje ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Voit lähettää uutiskirjeeseen tarkoitetun aineiston: toimisto@monikkoperheet.fi.


Saat tämän uutiskirjeen, koska olet tilannut sen tai sinut on liitetty uutiskirjeen tilaajalistaan asiaa kysymällä, esim. jäseneksi liittymislomakkeella. Tutustu tietosuojaselosteeseemme internetsivuillamme.


Peruuta uutiskirjeen tilaus lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen toimisto@monikkoperheet.fi. Viestin otsikoksi "Perun uutiskirjeen".

Voit tilata uutiskirjeen lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen toimisto@monikkoperheet.fi. Viestin otsikoksi "Tilaan uutiskirjeen". 

Palautetta, kysymyksiä tai kommentteja Suomen Monikkoperheet ry:lle

0%