Kysymys on pakollinen
Antamasi lukuarvo on virheellinen
Sähköpostiosoite on virheellinen

Uutiskirje huhtikuu 2013

Tahdon

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliitosta on kerännyt allekirjoittajia ennen näkemätöntä vauhtia. Tasa-arvoinen avioliitto on myös polttava puheenaihe ympäri maailmaa. Parempaan tulevaisuuteen kurkotetaan yhtä aikaa esimerkiksi Ranskassa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Tämän viikon uutisista on kuultu, että Uruguaysta on tulossa seuraava valtio, joka luopuu syrjivästä avioliittolainsäädännöstä

Sateenkaariperheet ry on yksi Tahdon2013 -kampanjan kumppaneista ja minulla itselläni oli suuri ilo olla yksi hankkeen "vireillepanijoista". Tänä keväänä on kampanjan myötä otettu tärkeä askel kohti yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa. Nyt on käynnistetty prosessi, joka johtaa avioliittoinstituution vahvistumiseen ja perhe-elämän kunnioittamiseen.

Lapsen kasvatukseen tarvitaan koko kylä, koko yhteisö. Tämä pitää paikkansa myös sateenkaariperheiden lasten osalta. Avioliitto suojaa lapsia juridisesti. Sen lisäksi avioliiton solmiminen ja muut perhe-elämään liittyvät rituaalit myös sitovat perheen, lapset ja vanhemmat, osaksi yhteisöä ja osalliseksi yhteisön tuesta. Myös tästä syystä avioliittolain laajentaminen on merkityksellistä samaa sukupuolta oleville pareille ja heidän lapsilleen. Sen kautta he tulevat paremmin osallisiksi yhteisöjensä tarjoamasta tuesta ja turvasta.

Avioliittolain uudistuksella ei luoda uusia parisuhteita tai synnytetä uusia lapsia. Sen sijaan uudistamisella voidaan edistää olemassa olevien parisuhteiden ja vanhemmuuksien hyvinvointia. Uudistumisen myötä avioliittolaki pystyy entistä paremmin turvaamaan puolisoiden ja ennen kaikkea lasten hyvinvointia suomalaisessa yhteiskunnassa. Avioliitto yhteiskunnallisena instituutiona vahvistuu.

Jokainen lapsi ansaitsee sen, että yhteiskunta tukee hänen vanhempiensa mahdollisuuksia huolehtia hänen hoivastaan niin hyvin kuin mahdollista. Pian kenenkään lapsen ei enää tarvitse kysyä: "Miksi minun vanhempani eivät voi mennä naimisiin?"

Tämä on koko Suomen yhteinen hanke. Me voimme tehdä tämän yhdessä. Peruskysymysten äärellä voimme löytää yhteisen tahdon.

Tahdon!

Juha Jämsä
toiminnanjohtaja

juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

PS. Sateenkaariperheet ry järjestää Helsingin Pride-viikolla lastenkirjaseminaarin!

TÄSSÄ KIRJEESSÄ LISÄKSI MM:
- Blogi
- Uusi koulutussuunnittelija
- Värikylpyjä
- Lastenkirjaseminaari
- Ruskaleiri
- Out'n'Loudin lastenkonsertti
- Lägg näsan i blöt!
- Parisuhde paineiden alla

AJANKOHTAISET LAUSUNNOT, TIEDOTTEET JA PÖYTÄKIRJAT
* Mielipidekirjoitus Aamulehdessä 19.3. >>
* Lausunto isyyslain uudistamisesta 12.3. >>

Uutisia ja ajankohtaista

Lasten kaikkien läheisten nimet aloitteeseen!

Olethan allekirjoittanut jo kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista? Kun oma nimi on varmasti annettu (siis joko verkkopankkitunnuksilla tai virallisella lomakkeella), on aika muistuttaa omien lasten isovanhempia, enoja, serkkuja ja muita sukulaisia ja läheisiä asian tärkeydestä. Voit välittää linkkiä sähköiseen allekirjoitukseen tai tulostaa paperisia lomakkeita jaettavaksi kaikille lapsesi läheisille. Paperiset lomakkeet voi lähettää joko Sateenkaariperheet ry:n toimistolle tai suoraan kampanjatoimistoon (osoite lomakkeessa). Hyvä idea on varata nippu lomakkeita esimerkiksi käsilaukkuun, jotta niitä on aika mukana allekirjoitettavaksi!

Kaikkien perheiden Suomi -hanke sai työntekijät

Sateenkaariperheet ry:n hallinoiman Kaikkien perheide Suomi -hankkeen johtoryhmä valitsi hankkeen työntekijät. Hanke on Monimuotoiset perheet -verkoston yhteinen vaikuttamistyön hanke.  Projektipäälliköksi valittiin FM Anna Moring ja suunnittelijaksi valittiin TtM Jenni Kerppola-Pesu. Hanke pyörähtää käyntiin loppukevään aikana. www.monimuotoisetperheet.fi

Anna Moring siirtyy uuteen tehtäväänsä Sateenkaariperheet ry:n koulutushankkeesta. Koulutushanke jatkuu henkilömuutoksista huolimatta osaavissa käsissä. Koulutushankkeen uuden työntekijän esittely alla. Annan tavoittaa jatkossa osoitteesta anna.moring@monimuotoisetperheet.fi.

Sateenkaariperheiden uusi koulutussuunnittelija

Pätevien tekijöiden joukko kasvaa!

Sateenkaariperheiden uutena koulutussuunnittelijana aloittaa FM Tiia Aarnipuu. Tiian tehtävänä on saattaa OKM:n rahoittama koulutushanke loppuun. Hanketta on jäljellä noin yksi vuosi, jatkorahoitus on mahdollinen. Tiia aloittaa osa-aikaisesti keväällä ja kokoaikaisesti elokuussa. Hänet tavoittaa osoitteesta tiia.aarnipuu@sateenkaariperheet.fi.

Tiia Aarnipuu kokenut kouluttaja ja tuntee sateenkaariperheiden erityiskysymykset perhepalveluissa. Tiia on toiminut Sateenkaariperheet ry:n ensimmäisenä puheenjohtajana 1997-2002 sekä Seta ry:n puheenjohtajana 2001-2005. Lisäksi hän kirjoittanut esimerkiksi Sateenkaariperheiden ABC-kirjan ja ollut mukana kirjoittamassa Sateenkaariperheet ja hyvinvointi -teosta. Hän on kirjoittanut myös muita teoksia sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta.

  

Auta saamaan rahoitus parisuhdehankkeellle - vastaa kyselyyn!

Sateenkaariperheet hakee yhdessä Parisuhdekeskus Katajan kanssa rahoitusta sateenkaariparit-hankkeelle. Tavoitteena parantaa sateenkaariparien mahdollisuuksia saada asiantuntevaa tukea parisuhtelleen.

Jos kuulut seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön, autathan käyttämällä 2 minuuttia aikaasi hankesuunnittelmaa tukevaan kyselytutkimukseen vastaamiseen?

Vastaa kyselyyn täällä >>

Setan hallitus vierailulla

Nelfa etsii päivittäjää

Sateenkaariperheet kutsui Setan hallituksen kokoustamaan uusiin toimitiloihinsa Kotolaan. Ennen Setan hallituksen kokousta esiteltiin Setan hallitukselle uusia tiloja ja toimintaa. Keskusteltiin myös ajankohtaisista vaikuttamistyön kysymyksistä perhekysymyksissä. Kiitos käynnistä!

Seta käynnistää keskustelufooruminsa uudestaan. Etsimme nyt muutamaa vapaaehtoista moderoimaan sateenkaariperheille suunnattua palstaa. Yhteydenotot: juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi

Sateenkaariperheiden eurooppalainen kattojärjestö Nelfa etsii vapaaehtoista hoitamaan kotisivujen päivitystä. Tehtävän hoitaminen ei vaadi suuria teknisiä taitoja vaan intoa toteuttaa Nelfan hallituksen toivomat tekstien ja kuvien päivitykset sivustolle. Sivustoa päivitetään nettisovelluksen kautta. Arivoitu työmäärä: pari tuntia kuuakudessa. Yhteydenotot Nelfan varapuheenjohtajalle Juha Jämsälle juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi

Kansainvälinen sateenkaariperhepäivä jälleen sunnuntaina 5.5.

Kansainvälistä sateenkaariperhepäivää juhlitaan tänä vuonna toista kertaa ympäri maailman. Päivän aikana järjestetään iloisia ja näkyviä tapahtumia sateenkaariperheille. Silloin iloitaan ja ollaan ylpeitä omasta perheestä. Suomessa kansainvälisenä sateenkaariperhepäivänä järjestetään sateenkaariperheiden lasten valokuvanäyttelyn avajaiset Turussa ja koko perheen tapahtuma Helsingissä. Tapahtuman kansainväliset
nettisivut >>

Turku

Helsinki

Turussa järjestetään kansainvälisenä sateenkaariperhepäivänä valokuvanäyttelyn avajaiset. Näyttelyssä esitellään sateenkaariperheiden lasten ottamia valokuvia

Näyttelyyn etsitään edelleen taiteilijoita, perheiden lapsia. Alla olevassa mainoksessa lisää tietoa osallistumisesta. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 15.4. saakka!

Näyttelyn avajaiset ja perhetapaaminen järjestetään kello 14 alkaen Perhetalo Heidekenilla osoitteessa Sepänkatu 3. Tervetuloa ihan kaikki, uudet ja vanhat, Turusta ja muualtakin, ja riippumatta siitä osallistuvatko näyttelyyn itse. Avajaisten yhteydessä on pientä tarjoilua ja ohjelmaa lapsille.

Koko perheen tapahtuma ravintola dtm:ssä. Tule nauttimaan iloisesta yhdessäolosta, upeista esiintyjistä ja aktiviteeteista sekä tekemään yhteisötaideteosta Heidi Lunabban johdolla.
Luvassa hauska yhteisöllinen koko perheen tapahtuma. Tarkempi ohjelma ja aikataulu julkaistaan myöhemmin. Lisätietoja >>

Tapahtuman järjestävät Sateenkaariperheet ry ja Kristiina Puukko. Menossa mukana dtm ja Mehubileet. Tilaisuus on avoin kaikille. Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Haluatko auttaa?
Tapahtumassa on tarjolla monenlaista hommaa. Voit auttaa esimerkiksi roudaamisessa, somistustalkoissa tai yhteisötaideprojektissa. Osaatko tehdä kasvomaalauksia, ilmapallohahmoja tai jotain muuta, mitä? Tehdään tästä yhdessä iso ja hauska tapahtuma! Lisätietoja: kristiina.puukko(at)gmail.com / 040 569 4711

Jäsenkortteja on toimitettu ensimmäinen erä

Uuden ilmeen omaavat jäsenkortit on postitettu kaikille, jotka olivat maksaneet jäsenmaksunsa 25.3 mennessä. Jos et ole saanut korttia, vaikka olet maksanut jäsenmaksusi ennen tuota, ota yhteyttä. Huhtikuun puolivälissä lähetämme seuraavan sarjan kortteja. Muistathan maksaa jäsenmaksusi! Laskut on lähetty sähköpostilla.

Jäsenmaksun maksettuasi saat alennuksia yhdistyksen tapahtumien osallistumismaksuista, ennen kaikkea leirimaksuista. Myös muut Setan jäsenjärjestöt ja jotkin yritykset tarjoavat alennettuja osallistumis- ja pääsymaksuja kaikille Setan jäsenjärjestöjen jäsenille.

Jäsenyys ei kuitenkaan ole mikään kanta-asiakasohjelma vaan ennen kaikkea tuen ilmaus yhdistyksen päämäärille ja tavoitteille. Jäsenmaksusi maksamalla olet kasvattamassa yhdistyksen ja koko sateenkaariperheliikkeen painoarvoa yhteiskunnallisessa kamppailussa lastemme paremman tulevaisuuden puolesta. Huolehdithan, että maksusi on hoidettu!

Jäsenasioissa voit olla yhteydessä info@sateenkaariperheet.fi

Elämää sateenkaariperheessä

Kuukausittainen blogi

Tässä kuussa tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä kun minä ja rakas puolisoni menimme kihloihin ja vuosi siitä kun rekisteröimme meidän parisuhteemme. Yhteistä elämää olemme eläneet tovin kauemmin ja meillä on kaksi ihanaa tytärtä. Tärkeitä haaveita meillä on kaksi, että saisimme mennä naimisiin ja että puolisostanikin tulisi tyttäriemme virallinen huoltaja. Samoja haaveita jakavat kanssamme tuhannet perheet.

Tässä kuussa tulee kuluneeksi kahdeksan kuukautta siitä, kun ensimmäisen kerran soitin sosiaalitoimeen saadakseni perheensisäisen adoptioprosessin käyntiin. Tämän kahdeksan kuukauden aikana soittokertoja on kertynyt kymmenkunta ja me odotamme edelleen prosessin käynnistymistä. Jokainen puhelu on päättynyt siihen, että he ovat luvanneet soittaa meille pian takaisin, mutta yhtäkään puhelua ei ole tullut. Joka kerta he kysyvät samat asiat ja kuulostavat yhtä välinpitämättömiltä ja epähalukkailta tehdä asian eteen mitään.

Olemme molemmat puolisoni kanssa täysi-ikäisiä, rekisteröidyssä parisuhteessa ja lapset ovat biologisesti minun, joten lain mukaan mitään estettä perheen sisäiselle adoptioprosessille ei pitäisi olla. Silti joudumme jatkuvasti pettymään ja taistelemaan saadaksemme asian edes aluilleen.

Ihmiset kysyvät usein miksi avioliitto on meille niin tärkeä asia, miksi emme tyydy rekisteröityyn parisuhteeseen? Rekisteröidyssä parisuhteessa meillä on samat velvollisuudet kuin avioliitossa, mutta ei samoja oikeuksia esimerkiksi yhteisen sukunimen suhteen. Miksi meidän pitäisi tyytyä rekisteröityyn parisuhteeseen, miksi emme saisi olla ihan tavallinen aviopari muiden joukossa? Myös virallisen huoltajuuden suurta merkitystä ihmetellään, mitä merkitystä sillä on perheemme arjessa? Ei mitään, mutta miten sitä voisikaan tyytyä siihen, ettei ole mitään oikeuksia omien lastensa suhteen? Kun huoltajuutta ei ole, pelkkä oikeus saada allekirjoittaa lasta koskevia papereita saa valtavan merkityksen. Entä mitkä ovat lasten oikeudet ei viralliseen vanhempaansa, jos biologiselle vanhemmalle tapahtuu jotakin? Siinä tapauksessa he menettävät molemmat vanhempansa. 

Tässä kuussa tulee myös täyteen 22 vuotta siitä kun minä synnyin. Elämäni aikana moni sateenkaariperheiden oikeuksista on parantunut, vaikka meidän asema yhteiskunnassa ei edelleenkään ole täysin tasavertainen ja monet meille kuuluvat oikeudet ovat vielä saavuttamatta. Mutta me jatkamme yhdessä perheidemme puolesta taistelemista ja meidän onneksemme sadat tuhannet ihmiset taistelevat kanssamme.

Nea Weckström

Nea kirjoittaa Elämää sateenkaariperheessä -blogiaan säännöllisesti kerran kuukaudessa. Blogi julkaistaan Sateenkaariperheiden uutiskirjeen lisäksi Perheaikaa.fi -nettipalvelussa.

Tapahtumauutisia

Helsingin arkitapaamisessa värikylvettiin

Maaliskuun viimeisessä arkitapaamisessa tutustuttiin värikylpemiseen. Posti toi aamulla Kotolaan paketin, jonka lähettäjä (kansallispuistossa asuva peikko) toivoi lapsilta apua taideteoksien tekemiseen. Paketista löytyi peikon viime kesänä keräämiä marjoja, joita maisteltiin ja tunnusteltiin kokonaisina, soseena, hillona, jäisinä ja lämpiminä. Lopputuloksena syntyi myös paperille (sekä vaatteille) hienoja teoksia, signeerauksena pienen taiteilijan jalan -tai kädenjälki.

Koululaiset leireilivät Ylöjärvellä

Kahdeksan koululaista ja kuusi vanhempaa viettivät huikeaa viikonloppua talvisessa Antaverkan leirikeskuksessa. Ulkona leikittiin useita pihaleikkejä, aikuiset ja lapset yhdessä. Vapaaehtoinen keittiöhenkilökunta piti huolen siitä ettei nälkä päässyt yllättämään. Leirin kohokohta oli lauantai-illan leirijuhla, johon koululaiset valmistivat herkkuja ja esityksiä. Luovuus päästettiin valloilleen improvisaatioharjoituksissa, joista myös aikuiset innostuivat kovasti. Juhla päättyi herkutteluun ja huimaan Trivial Pursuit-peliin lapset vastaan aikuiset (lapset voittivat niukasti). Nukkumaan ei olisi tehnyt mieli mennä millään. Viikonlopun aikana myös saunottiin, juteltiin aikuisten kesken, naurettiin eniten makkara-leikissä, syötiin suklaabanaaneja kodassa ja toteutettiin toiveohjelmaa.

Koululaiset toiminnassaMaaliskuiseen toiminnalliseen lauantaihin osallistui 8-vuotias, kolme 9-vuotiasta, 11-vuotias, kolme 12-vuotiasta ja 14-vuotias. Kirpeä kevättalvinen päivä aloitettiin polskimalla pari tuntia Helsingin Mäkenlänrinteen uimahallissa. Koululaiset innostuivat eniten hyppimään ja sukeltelemaan renkaita. Uimisen jälkeen suunnattiin maaseudun rauhaan Sipooseen. Vatsat saatiin täyteen itse väkerretyistä tortilloista ja pikkuherkuista. Lautapelejä pelatessa aika vierähti iltaan asti.

Helsingin perheillassa taiteiltiin kipsitöitä


Huhtikuu käynnistyi pääsiäisen jälkeen yhteisen askartelun merkeissä. Tällä kertaa kokeiltiin kipsitöiden tekoa kymmenen lapsen ja muutaman aikuisen voimin. Iltaan mennessä muoteista syntyi pieniä ja isoja teoksia, muun muassa dinosauruksia ja mereneläviä. Muutama teos jäi vielä odottamaan kuivumista ja muutaman viikon kuluttua olevaa toista perhe-iltaa, jolloin keskitytään teosten maalaamiseen.

Haluatteko tapahtumanne tälle palstalle?

Jos haluatte kertoa tapahtumastanne kaikille jäsenillemme, lähettäkää tapahtumaa koskeva lyhyt teksti (noin 5-7 lausetta) ja kuvatiedosto(t) osoitteeseen info@sateenkaariperheet.fi. Kuvitiedostojen ei tarvitse olla korkeatasoisia.

Tulevat koulutukset

Kaikille avoin koulutus sateenkaariperheistä Turussa 15.5.

Sateenkaariperheet perhetyön asiakkaina on avoin koulutustilaisuus Turussa Sosiaalikeskuksen Linnankadun auditoriossa (Linnankatu 23) keskiviikkona 15.5. klo 16:30-19:30.

Tilaisuus on avoin kaikille, tervetulleita ovat niin perheet, perheiden kanssa toimivat ammattilaiset, alan opiskelijat kuin kuka tahansa muukin, jota asia kiinnostaa.

Alustava ohjelma:

16:30             Tervetuloa
16:45             Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt perhetyön asiakkaina
17:15             Sateenkaariperheiden lasten ja vanhemmuuden erityistilanteita
17:45             Tauko
18:00             Sateenkaariperheiden kokemuksia perhetyön asiakkaina - neuvoja ja vinkkejä ammattilaisille
19:00             Keskustelua ja kysymyksiä

Ilmoittautumisia pyydetään 5.5. mennessä osoitteeseen anna.moring@sateenkaariperheet.fi

Perhevalmennukset vuonna 2013

Kaikille lasta suunnitteleville, lasta odottaville ja lapsen hiljattain saaneille perheille suunnattu Sateenkaariperheiden perhevalmennus toteutetaan joko seitsemänä luentona tai viikonloppukurssina. Kouluttajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset kouluttajat ja kokemuskouluttajina tavalliset sateenkaariperheiden vanhemmat.

Seuraava perhevalmennus järjestetään  iltakurssina Helsingissä 16.4.2013 alkaen ja seuraava viikonloppukurssi 15.-17.11.2013 (paikka ei vielä selvillä). Helsingin kevätkurssin ilmoittautuminen jatkuu vielä 9.4. saakka. Tarkemmat tiedot kurssin sisällöstä ja vuoden 2013 kursseista nettisivulta >>

Tulevat tapahtumat

Moninaisuus kuvakirjassa - lastenkirjaseminaari

Sateenkaariperhe suomalaisessa lastenkirjassa - onko sitä?

Sateenkaariperheet ry järjestää yhteistyössä Kulttuuria kaikille -hankkeen kanssa seminaarin ja kaksi työpajaa 26.6. klo 10-16 Lasten kulttuurikeskus Annantalossa, Helsingissä.

Oletko kirjoittamassa tai kuvittamassa lastenkirjakäsikirjoitusta sateenkaariperheteemasta tai perheiden moninaisuudesta? Miten lastenkirjan kuvituksen voisi toteuttaa kaavoja kumoten ja moninaisuutta esiin tuoden? Tai oletko muuten vain kiinnostunut keskustelemaan siitä, miten taiteellisesti korkeatasoinen lastenkirja voi olla myös normikriittinen?

Sateenkaariperheet ja Kulttuuria kaikille -palvelu tarjoaa Helsinki Pride -viikon yhteydessä seminaaripäivän, jonka aikana saat tietoa, vinkkejä ja henkilökohtaista ohjausta työskentelyysi. Ohjausta saa molemmilla kotimaisilla kielillä.

Aamupäivän seminaarissa saat tuhdin tietopaketin sateenkaariperheistä sekä lastenkirjallisuuden tutkijan ja tekijöiden näkökulmia normikriittiseen kuvakirjaan. Iltapäivä koostuu kuvittajille suunnatusta taiteilijoiden ja kuvittajien vetämästä työpajasta sekä kirjoitusklinikasta, jossa saat henkilökohtaista ohjausta ja palautetta käsikirjoitukseesi kirjailijoilta ja alan asiantuntijoilta.

Ilmoittaudu mukaan 1.5. mennessä osoitteeseen info@sateenkaariperheet.fi. Kerro ilmoittautuessasi, haluatko osallistua kuvitustyöpajaan vai kirjoittajaklinikalle. Voit osallistua myös pelkästään aamupäivän seminaariin. Kirjoittajaklinikalle tulevat lähettävät käsikirjoitusluonnoksensa 1.6. mennessä yllä olevaan osoitteeseen. Klinikan vetäjät tutustuvat niihin etukäteen.

Seminaariohjelma tarkentuu kevän aikana ja löytyy osoitteesta: www.kulttuuriakaikille.info
www.kulttuuriakaikille.info

Kesäleirin ilmoittautuminen on käynnissä

Leiri järjestetään Pietarsaaressa, Pörkenäsin leirikeskuksessa to-ma 8-12.8.2013 . Lisätietoja leirikeskuksesta löydät täältä >>. Perheleirin yhteydessä järjestetään koululaisten leiri. Vuosien varrella kerätyissä leiripalautteissa on käynyt ilmi, että osa perheistä toivoo pidempää leiriä, osa taas pystyy olemaan aina vain pe-su. Tänä kesänä kokeilemme leiriä hiukan aiemmasta poikkeavalla tyylillä. Osa leiriläisistä voi saapua jo torstai-iltapäivänä ja loput perjantaina. Leirikeskuksessa on rippileiri perjantaihin saakka, joten puolet majoitustiloista vapautuu vasta pe. Jokainen voi myös päättää jatkaako leiriään sunnuntaihin vai maanantaihin saakka. Torstaina ja maanantaina ei ole päiväsaikaan lastenhoitoa eikä eri ikäisten omia ryhmiä, vaan tarkoituksena on viettää suht vapaata ja mukavaa leiriaikaa perheiden kesken. Ohjattu toiminta painottuu pe-su-välille. Perheen tulee valita lomakkeesta, minä päivinä he haluaisivat leireillä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu tällä lomakkeella >>

Leirin lopullinen hinta määräytyy leiriläisten määrän mukaan. Ilmoittautuessaan sitoutuu maksamaan enintään alla mainitut maksimihinnat. Hinta sisältää ohjelman, täysihoidon ja majoituksen. Matkakuluista vastaa jokainen perhe itse. Liinavaatteet eivät sisälly hintaan. Ne täytyy jokaisen perheen tuoda mukanaan. Liinavaatteita voi myös vuokrata leirikeskuksesta. Jos et/ette jostain syystä halua majoittua leirikeskuksessa, vaan vierailla leirillä päiväaikaan, ota yhteys järjestösihteeriin, niin muokataan leirihinta sinun osallistumisesi mukaiseksi. Jos olet kiinnostunut olemana mukana leiriä järjestävässä leiritiimissä, ilmoita siitä mahdollisimman pian.  Myös muut leiritiedustelut järjestösihteerille, 050-321 7976 tai kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi.

Maksimihinnat:

Neljä yötä, eli to-ma
Aikuinen, jäsen 220 euroa / ei-jäsen 350 euroa
2-17-vuotiaat, jäsen 50 euroa / ei-jäsen 100 euroa
0-1-vuotiaat, 25 euroa

Kolme yötä, eli to-su tai pe-ma
Aikuinen, jäsen 180 euroa / ei-jäsen 300 euroa
2-17-vuotiaat, jäsen 40 euroa / ei-jäsen 80 euroa
0-1-vuotiaat, 20 euroa

Kaksi yötä, eli pe-su
Aikuinen, jäsen 130 euroa / ei-jäsen 250 euroa
2-17-vuotiaat, jäsen 30 euroa / ei-jäsen 60 euroa
0-1-vuotiaat, 15 euroa

Vielä pari paria mahtuu parisuhdeviikonloppuun

Ruskaleiri Inarissa

Räfsön leirikeskus, Kirkkonummi 17.-19.5.2013

Ilmoittaudu 30.4.2013 mennessä tällä lomakkeella >>
Lisätietoja tapahtumasta kotisivuilta >>

Sateenkaariperheet ry:n jäsenet: 110 euroa henkilöltä eli 220 euroa pariskunnalta.
Muut: 135 euroa henkilöltä eli 270 euroa pariskunnalta.

Syyskuussa 2013 sateenkaariperheillä on mahdollisuus leireillä Lapin ruskassa. Ruskaleiri järjestetään 11-15.9 Inarissa, Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Vasatokassa.  Ilmoittautuminen ruskaleirille käynnistyy toukokuussa.

Luontoelämysten lisäksi tutuksi tulevat ainakin saamelaisten kulttuuri, porot ja perinteinen käsillä tekeminen. Leiripaikkaan voi tutustua täällä >>

Out'n'Loudin lastenkonsertti Helsingissä 28.4.

Kimalteleva kultakurkkukuoro soinnuttaa stratosfääriin mm. lastenlaulut Kuningas Ei!, Räyh! ja Sambalele.

Kuoron showhun yhdistetään nyt todennäköisesti maailman ensimmäistä kertaa nukketeatteria. Nukketeatteriveteraani Rainer Kauniston nuket yllättävät ja loihtivat kuoron konsertista kevään aurinkoisimman koko perheen iltapäivän.

Konsertit pidetään Gyllenberg-Salissa, Kulttuuritalo Sandelsissa, Töölönkatu 2.

Liput 8/12 €, alle 2-vuotiaat ilmaiseksi

Koululaisten toiminta Helsingissä

Paneeli sukupuolesta ja kasvatuksesta Joensuussa


Toiminnallisia iltoja tullaan jatkaamaan myös vuonna 2013. Toiminnalliset illat kestävät yleensä 2-3 tuntia (joskus pidempään)  ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Toiminnallisissa illoilla puuhataan jonkin teeman ympärillä. Toukokuulle on suunnitteilla kalliolaskeutumista Vantaan Käärmekalliolta. Toiveita ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan. Siis yhteys järjestösihteeriin. Toiminnallisia iltoja kehitetään ja järjestetään koululaisten omien toiveiden ja kiinnostusten kohteiden mukaan. Koululaisille järjestetään omaa toimintaa myös valtakunnallisilla perheleireillä.

Tervetulleita ovat kaikki sateenkaarevien perheiden 7-17-vuotiaat!

Joensuun seudun Seta järjestää yhdessä Joensuun feministien kanssa paneelikeskustelun sukupuolesta ja kasvatuksesta osana Joensuun Pride-viikkoa Hohto 2013. Paneeli järjestetään 14.5.2013 ja siinä keskustellaan niin sukupuolisensitiivisestä kasvatuksesta kuin sateenkaariperheistä ja muusta aiheeseen liittyvästä. Paneelissa on myös Sateenkaariperheet ry:n edustaja.

Vertaisryhmät netissä - perheaikaa.fi

Sateenkaariperheiden vertaisryhmä-chatit ja muun sateenkaariperheille suunnatun sisällön löydät osoitteesta Perheaikaa.fi. Helpoiten löydät sisällöt, jos kirjaudut palveluun ja valitset mielenkiinnon kohteeksesi sateenkaariperheet. Videoista löytyy useita sateenkaariperheitä koskevia tietoiskuja.

Joka kuukausi järjestetään KYSY ASIANTUNTIJALTA -chat kuun ensimmäinen (toukokuussa toinen) keskiviikko kello 10-11. Seuraava chat-päivä 8.5.

ALKUTAIPALE -chat ke17.4. kello 18:30-20:00
Jos lapsesi on vasta haaveissa, vatsanahan alla kasvamassa tai tuhisevana nyyttinä sängyn uumenissa, olet tervetullut pohdiskelemaan ja suunnittelemaan perheasioita muiden vanhemmuuden alkutaipaleella olevien kanssa.

Viikko 18 (29.4- 5.5) on perheaikaa -sivustolla sateenkaariperheiden teemaviikko. Tällöin on Perheaikaa koko viikon  täynnä sateenkaarevaa asiaa. Päivämäärät seuraavassa jäsenkirjeessä.


Haluatko tulla mukaan toteuttamaan vertaistoimintaa netissä?
Lähde nettivertaisohjaajan koulutukseen syksyllä 2013!

Koulutuksessa saat eväät toimia sateenkaariperheiden nettivertaistoiminnan ohjaajana Perheaikaa.fi-palvelussa. Koulutus sisältää kolme lauantaipäivää. Koulutus on maksuton ja osallistujien matkat, majoitus ja päivärahat maksetaan. Valmistuneet nettivertaisohjaajat toteuttavat monenlaista toimintaa osana sateenkaariperheiden omien ohjaajien porukkaa. Ilmoittautumiset koulutukseen myöhemmin keväällä. Kiinnostuneiden on hyvä ilmoittaa alustavasta mielenkiinnostaan jo nyt järjestösihteerille. Yhteystiedot kirjeen lopussa.

Keskustelufoorumi sateenkaariperheille

Setan alaisuudessa toimiva keskustelufoorumi on yhä poissa käytöstä. Sen uudelleen avautumista on luvattu tälle keväälle. MUTTA perheaikaa.fi -sivuilla on nyt ikioma alue sateenkaariperheiden keskustelulle.

Kun menee perheaikaa.fi ja valitsee etusivulta "keskustelut", löytyy sateenkaariperheet-keskustelualue toiseksi viimeisenä sivun alalaidasta Lapsi perheessä alueelta. Sinne voi avata keskusteluja, mistä vain haluaa, myös lapsihaaveiluista ja odotusajasta. Nyt sieltä löytyy myös useampi ilmoitus vanhemmuuskumppanien hakemisesta. Kaikki sateenkaariperheellisyyttä koskevat keskustelut toivotaan käytävän täällä, jotta ne löytyvät helposti. Uuden foorumin käynnistyminen vie aina jonkin aikaa ja ihmiset löytävän sinne pikkuhiljaa. Keskustelua kannattaa kuitenkin käydä ja uusia aiheita aloittaa, sillä se nopeuttaa fooruminen toimintaan lähtemistä. Keskustelupastalla ei saa jakaa yhteystietojaan, mutta jos haluat jatka yksityisesti keskustelua jonkun palstalaisen kanssa, voitte vaihtaa yhteystietojanne, ottamalla yhteyttä järjestösihteeriin.

Yhteistyökumppanit tiedottavat

Lägg näsan i blöt!
Sinnesfest för alla barn 6.4. i Helsingfors


Välkommen på barnfest för alla barn till Annegården i Helsingfors Lördagen 6.4. kl 12-16.

Under festen bjuds det på mer än 20 verkstäder, teaterföreställningar och program. Festen ger möjlighet
för alla barn, med eller utan funktionsnedsättning, att skapa och ha roligt tillsammans med konst och kultur.

Regnbågsfamiljer kan vara intresserade av till exempel följande programpunkter:

Regnbågsrum, i andra våningen

I föreningen Regnbågsankans lekrum kan barnen ta en paus mellan festens workshops: leka fritt, vila en stund bland dynorna eller fläta regnbågsband.

Sagohörnan
Författaren Minna Lindeberg läser sin bok Allan och Udo som handlar om två män som är ihop med varandra. Sagan tolkas till finlandssvenskt teckenspråk av Ellen Hoang och Eveliina Kuusinen. Illustrerad av Linda Bondestam. Arr. Servicen Kultur för alla och Schildts & Söderström
kl. 14.30 Sagostund, Kultur för alla (sagan teckentolkas), Auditorium
kl. 15.00 Sagostund, Kultur för alla (sagan teckentolkas), Auditorium

* * *

Lastenjuhla kaikille lapsille
Helsingin Annantalossa lauantaina 6.4. klo 12-16

Juhlassa on yli 20 erilaista työpajaa, teatteriesitystä tai ohjelmanumeroa, joihin voivat osallistua kaikki lapset toimintarajoitteista riippumatta. Juhlassa on muun muassa Regnbågsankanin sateenkaarileikkihuone ja satunurkkauksessa luetaan Minna Lindenbergin miesparin elämästä kertovaa kirjaa Allan och Udo.

Vapaa pääsy - fritt inträde

Parisuhde paineiden alla

Parisuhdepäivät Helsingissä 7.-8.11.2013. Lisätietoja www.parisuhdekeskus.fi.

Parisuhdetta kuormittavat monet ulkopäin tulevat tekijät. Näitä ovat mm. henkilökohtaiset vaikeudet, sairaudet, huoli lapsista tai lapsettomuus, päihteet sekä yhteiskunnan asenteet ja muutokset. Voivatko nämä tekijät tuhota hyvänkin suhteen? Mukana myös puheenvuoro Sateenkaariperheen sosiaaliset haasteet parisuhteen uhkana.

Yhteistyössä: Kataja- Parisuhdekeskus ry.  Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Kirkkohallituksen kasvatus - ja perheasiat, Nyyti ry, Suomen Uusperheellisten liitto, Seta ry., Yhdenvertainen vanhuus hanke, Sateenkaariperheet ry., Ensi- ja turvakotien liiton Neuvokeskus, Suomen kasvatus- ja perheneuvontaliitto, lapsettomien yhdistys Simpukka ry. sekä Väestöliitto

Haastattelupyynnöt

AVAn Erilaiset äidit TV-sarja oli huikea menestys viime vuonna. Aito Media etsiikin nyt äitejä sarjan toiselle tuotantokaudelle!

Sarjassa seurataan Helsingissä, Tampereella
ja lähikaupungeissa synnyttäviä äitejä, joiden
laskettuaika on keväällä tai kesällä 2013.

Ensimmäiseltä kaudelta tuttuun tapaan ohjelmaan haetaan monipuolisesti erilaisten äitien näkökulmia,koskien odotusaikaa, synnytystä ja vanhemmuutta. Olit yksinhuoltaja tai suurperheellinen, edustat mitä kulttuuria tai uskontoa tahansa, olemme kiinnostuneita odotusajan kokemuksistasi ja mielipiteistäsi.
Erityisesti nyt haetaan perhettä, jossa samaa sukupuolta olevia vanhempia tai vanhemmat
elävät polyamorisessa suhteessa. Lapsen laskettu aika olisi hyvä olla tulollaan vuonna 2013.

Mikäli kiinnostuit, lähetä hakemus osoitteeseen
aidit@aitomedia.fi. Lisätiedustelut numerosta:
050 5643547, kerromme mielellämme lisää!

Kokemusta sijaissynnytyksestä?

Etsin päähenkilöitä dokumenttielokuvaani: Elämän lahja toiselle. Dokumenttielokuva käsittelee sijaissynnytystä ja etsin henkilöitä, joilla on mahdollisesti henkilökohtaisia kokemuksia aiheesta ja on halukas kertomaan niistä elokuvassani. Jos haluat kuulla lisää dokumenttielokuvasta ota rohkeasti yhteyttä minuun. Niina Ylipahkala, 0504925421, niina.ylipahkala(at)edu.tokem.fi, Kemi-Tornion Ammattikorkeakoulu

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä aivan pian jo 1000  tykkääjää!

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita!

Myös sateenkaariperhejärjestöjen kattojärjestö Nelfa löytyy Facebookista. 'Tykkää' meistä niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Nelfasta>>
Tykkää Tahdon2013 -kampanjasta>>

Poimintoja Facebookista

Tahdon 2013 -tunnusbiisi on "Yhteensovitaan"

Räppäri Timi Lexikon on tehnyt Tahdon 2013 -kampanjalle tunnusbiisin. Kuuntele täältä.

Kuva kampanjan avajaisista Helsingin DTM:stä 19.3.2013, tarkkasilmäiset bongaavat kuvasta myös toiminnanjohtajamme Juha Jämsän.

Uusi Seelanti laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot 12.3.2013, Uruguayn parlamentti seurasi esimerkkiä vain muutamaa viikkoa myöhemmin.

Tätä vauhtia Suomi uhkaa jäädä globaalista kehityksestä pahasti jälkeen.

Kuvassa Uuden Seelannin parlamenttitalo.

Sateenkaariperheiden eurooppalaisen kattojärjestön Nelfan vuosikokous järjestettiin Lontoossa lauantaina 23.3. Nelfan varapuheenjohtajana jatkaa Juha Jämsä Sateenkaariperheet ry:stä. Tykkää Nelfan Facebook-sivusta ja pysyt kärryillä sateenkaariperheiden tilanteen kehittymisestä myös Euroopan tasolla!

Kuvassa Nelfan väkeä kokoustamassa.

Gay Parent Magazine on saatavilla nyt myös sähköisenä versiona. Kyseessä on yhdysvaltalainen sateenkaariperheiden aikakauslehti. Uusimman numeron teemana on hedelmöityshoidot, lisäksi haastatellaan julkkisisiä, muun muassa Elton Johnia ja Ricky Martinia.

Lataa (maksullinen, 1,99 dollaria) numero
täältä.

Tapahtumakalenteri

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >>

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelu

Pohdituttaako perheenperustaminen? Onko haasteita viranomaistahojen, palvelujen tai suvun kanssa? Kuinka toimii KELA ja hedelmöityshoitoklinikat? Kuinka lakeja tulkitaan? Mietityttääkö jokin asia arjessa, perhe-elämässä tai lasten asioissa?

PUHELIN

Neuvontaa saa numerosta 050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina, jotka ovat

tiistaisin kello 12-13
torstaisin kello  9-10

SÄHKÖPOSTI

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse info@staankaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä kahden arkipäivän kuluessa.

CHAT

Neuvontapalveluihin kuuluu myös viikoittainen ´kysy sateenkaariperheasiantuntijalta -chat´. Reaaliajassa toimiva chat löytyy Väestöliiton Perheaikaa-sivustolta www.perheaikaa.fi. Chatiin voi tulla keskustelemaan ja esittämään kysymyksiään

Kevään viimeinen neuvontachat pidetään 8.5 .

Chatissa kirjoittaessa kannattaa huomioida, että  muut chatissa olijat näkevät keskustelun. Muuten neuvontapalvelu on luottamuksellista eikä kysymyksiä tai muita tietoja rekisteröidä millään tavalla.

Paikalliset tapaamiset ja tapahtumat

UUTTA:
Paikkakuntien omat facebook-ryhmät
Turussa retki Hop Lopiin
Tampereelta matkataan kylpylään

Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: joensuu@sateenkaariperheet.fi
Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: info@sateenkaariperheet.fi
Lahti
: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: info@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: rovaniemi@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI

Paikallistiimi: Hanna, Tanja, Kirsi, Anu ja Jonna, helsinki@sateenkaariperheet.fi

Pääkaupunkiseudun perhetapaamiset ovat kerran kuussa sunnuntaisin klo 15-18 Leikkipuisto Linjassa osoitteessa Toinen Linja 6, 00530 Helsinki.  Tarjoilut nyyttärimeiningillä.  Lisätietoa Leikkipuisto Linjasta >>

Kevään tapaamisajat ovat: 14.4 ja 12.5.

Alkutaipale-ryhmä
Yhteydenotot ja kyselyt: alkutaipale.helsinki@sateenkaariperheet.fi

Alkutaipale-ryhmä on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnittelelville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme, teemme retkiä ja piknikejä. Kokoonnumme yleensä torstaisin Kotolassa kello 18:00. Olet tervetullut mukaan olit/tte sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet.

Seuraava tapaaminen torstaina 18.4. klo 18:00 Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 4.krs. Tapaamisessa on kertomassa omista kokemuksistaan sateenkaarevassa perheessä varttunut Salla.

Isätapaaminen
Kerran kuukaudessa säännöllisesti kokoontuva sateenkaariperheiden miesten ja miestenmielisten oma ryhmä. Tervetuloa mukaan! Säännöllisesti kokoontuvan ryhmän myötä toivotaan, että päästään käymään keskustelua hiukan syvemmin kuin aiemmin harvakseltaan kokoontuessa. Katsotaan miten tämä toimii! Kokoontumiset ovat Helsingin keskustassa yhdistyksen toimistolla joka kuukauden viimeinen torstai kello 19-21.

Seuraavat tapaamiset:  25.4 ja 30.5. kello 19-21

Pääkaupunkiseudun arkitapaamiset
Helmikuussa Sateenkaariperheiden toimistolla Kotolassa aloitettiin aamupäivien arkitapaamiset.  Luvassa on mm. kätilöopiskelijoiden järjestämää vauva/taaperomuskaria ja välillä tapaamiset ovat vapaamuotoisia ilman varsinaista ohjelmaa. Ajankohdasta johtuen tapaamiset kiinnostavat varmasti eniten kotivanhempia, mutta mukaan ovat tietysti tervetulleita kaikenikäiset lapset ja aikuiset. Toimistolta löytyy leluja ja siellä on myös mahdollista lämmittää ruokaa lapsille.

Yhdistys tarjoaa teetä, kahvia, mehua ja keksejä. Mukanaan voi tuoda muita syötäviä nyyttärihengessä.

Tapaamisajat maalis- ja huhtikuussa:  9.4 ja 23.4  klo 10 - 12.

Paikka: Sateenkaariperheiden toimisto Kotola, Pirtti-tila, Yrjönkatu 29 A, Helsinki. Rattaat/vaunut saa sisälle toimiston aulaan suoraan Pirtin oven viereen. Lisätietoja: Miia Kajava, puh. 050 4132 397 tai miialuukkonen@gmail.com tai Kaisa Niittynen, puh. 050-321 7976 tai kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi.

Oma facebook-ryhmä
Pääkapunkiseudun sateenkaariperheille on perustettu oma suljettu facebook-ryhmä, "Pääkaupunkiseudun Sateenkaariperheet". Ryhmän jäsenyys ja sinne kirjoittelut eivät näy kenellekään muulle kuin ryhmän jäsenille. Ryhmään pääsee vain sen ylläpitäjien tai jo jäsenenä olevien lisäämänä. Ryhmässä tiedotetaan pääkapunkiseudun tapahtumista, haastattelupyynnöistä ja muusta ajankohtaisesta. Siellä voi kuka tahansa kuulutella seuraa vaikkapa pulkkamäkeen tai museoretkelle. Myös kaikenlainen sateenkaariperheellisyyteen liittyvä keskustelu on sallittua.

Jos haluat liittyä ryhmään kysy fb-kavereiltasi ovatko he jo ryhmän jäseniä, ja voisivatko lisätä sinut. Tai pyydä toiminnanjohtaja Juha Jämsää,  järjestösihteeri Kaisa Niittystä tai hallituksen jäsen Tanja Rintalaa ystäväksesi ja liittämään sinut ryhmään.

Jo ryhmään kuuluvat, liittäkää kavereitanne ryhmään, jotta mahdollisimman moni pääsisi osalliseksi ryhmän annista.

JOENSUU

Paikallistiimi: Tuulia, joensuu@sateenkaariperheet.fi

Joensuussa järjestetään tapaamisia, joista sovitaan perheiden kesken sähköpostitse. Jos olet kiinnostunut osallistumaan vapaamuotoiseen seurusteluun ja toimintaan, ota yhteyttä joensuu@sateenkaariperheet.fi, niin liitetään sinut sähköpostilistallemme. Tervetuloa mukaan!

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Heljä Siitari, jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

Kuukausitapaamiset  joka kuun kolman torstai kello 17-18.30, eli seuraavat tapaamiset ovat: 18.4 ja 16.5. Tapaamispaikkana Jyväskylän Setan toimisto Matarankatu 6, 2.kerros, 40100 Jyväskylä.

Sähly kouluikäisille vanhempineen on tauolla kevään ajan, koska vuoro sijoitettiin sählypaikan toimesta liian myöhäiseen iltaan.

KUOPIO

Alueelle tarvitaan edelleen uusia jäseniä paikallistiimiin. Kuopion aikoinaan aktiiviset tapaamiset ovat olleet nyt puolitoista vuotta katkolla tekijöiden puutteessa. Paikallisen tapaamistoiminnan pyörittäminen ei vaadi paikallistiimin jäseniltä kovinkaan paljoa ja toiminnalle saa täyden tuen yhdistyksen järjestösihteeriltä. Voimme olla avuksi tilojen varaamisessa, tiedottamisessa ja ideoinnissa. Innokkaat voivat olla yhteydessä info@sateenkaariperheet.fi.

KYMENLAAKSO / KOTKA

Kotkaan on tulossa lähikuukausina ensimmäinen sateenkaariperhetapaaminen. Sen järjestää Kymenlaakson Seta, mutta Sateenkaariperheet ry avustaa järjestelyissä. Tarkoituksena on saada aikaan mukava päivä perheille, mutta myös kartoittaa alueen perheiden määrää ja toiveita jatkotoimintaan.

MIKKELI

Yhteyshenkilö: Iina Särkkä, 050 531 1171, mikkeli@sateenkaariperheet.fi

Mikkelissä tavataan perheiden kotona. Lisätietoa yhdyshenkilöltä.

OULU

Paikallistiimi: Suvi ja Jenni, oulu@sateenkaariperheet.fi

Tapaamiset joka kuukauden kolmas sunnuntai klo 14.30-17 ( 21.4 ja 19.5) Oulun keskustan avoimessa päiväkodissa (Ns. Vihreä Talo, Uusikatu 27). Oulun sateenkaariperheiden tapaamisista ilmoitellaan myös ryhmän omalla s-postilistalla: oulu@sateenkaariperheet.fi. Kysy liittymisohjeet paikallistiimiltä.

PORI

Porissa on toimintaa. Kysy lisää, sateenkaariperheet@100seta.fi

ROVANIEMI

Paikallistiimi: Riikka, rovaniemi@sateenkaariperheet.fi

Rovaniemellä tavataan perheiden kotona. Kyselyt paikallistiimille.Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet! Tarjoilut nyyttäriperiaatteella.

TAMPERE

Paikallistiimi: Marjut ja Sini, tampere@sateenkaariperheet.fi

Keväälle on suunnitteilla lasten ensiapuun liittyvää koulutusta, liikuntaseikkailua, valokuvausprojektia yms yms. Rohkeasti uudet ja vanhat mukaan tapaamisiin, keskusteluihin ja lasten leikkituokioihin. Kehitetään toimintaa yhdessä haluttuun suuntaan!

Tarkemmat infot tapahtumista lähempänä sähköpostitse ja facebookissa. Kysy sähköpostilla ohjeet facebookin ryhmään liittymisestä: tampere@sateenkaariperheet.fi

TURKU

Paikallistiimi: Minna, Marjukka, Juha ja Anu, turku@sateenkaariperheet.fi
 
Tervetuloa tapaamaan toisia sateenkaariperheitä ja sellaiseksi haluavia, vaihtamaan kokemuksia ja suunnittelemaan loppuvuoden toimintaa! Lapsille seikkailutalosta löytyy leluja, mikro, hoitopöytä, pottia yms. tarvittavaa. Tarjoilut järjestetään nyyttäriperiaatteella. Kysy halutessasi lisätietoja: turku@sateenkaariperheet.fi tai ilmesty paikan päälle!

Huhtikuussa menemme lauantaina 13.4. porukalla valloittamaan Piispanristin sisäleikkipuiston HopLopin, os. Jännekatu 1. Tavataan klo 16 kassojen luona, ennakkoilmoittautumista ei tarvita jos olette ajoissa paikalla. Mukaan tasarahana 2 euroa sisäänpääsymaksun omavastuuosuutta jokaiselta vähintään 1-vuotiaalta lapselta. Alle 1-vuotiaat ja aikuiset ilmaiseksi. Yhdistys maksaa loppuosan sisäänpääsymaksuista. Piispanristille pääsee kauppatorilta Turun kaupungin busseilla 11 ja 111-116. Turun kaupungin sisäinen bussilippu kelpaa kaupungin rajan pysäkille asti Piispanristin Prismalle, josta on muutaman sadan metrin kävelymatka HopLoppiin.

Kansainvälistä sateenkaariperhepäivää vietetään 5.5., jolloin tulossa sateenkaariperheiden lasten valokuvanäyttelyn avajaiset Perhetalo Heidekenillä klo 14 alkaen. Lisätietoa tämän kirjeen alussa ja seuraavissa jäsenkirjeissä.

Turun seudun sateenkaariperheillä on tiedottamista varten sähköpostilista, johon voi ilmoittautua mukaan ilmoittamalla sähköpostiosoitteensa: turku@sateenkaariperheet.fi.

Nyt olemme myös facebookissa: Tiedotukseen painottuva sivusto löytyy täältä >>
Lisäksi Turun seudun sateenkaariperheille on perustettu suljettu facebook-ryhmä, jossa myös voi keskustella toiminnasta  ja muista sateenkaariperheasioista luottamuksellisemmin. Keskustelut näkyvät vain ryhmän jäsenille, mutta ryhmän jäsenet näkyvät julkisesti. Ryhmään pääsee laittamalla pyynnön ylläpitäjälle täällä >>

Alkutaipale-ryhmä
Myös erityisesti uusille perheille ja perhettä suunnitteleville suunnattu alkutaipaletoiminta on käynnistymässä Turussa. Jos haluat mukaan alkutaipalelaisten sähköpostilistalle, ilmoita sähköpostiosoitteesi: mjkarvonen@gmail.com. Toistaiseksi alkutaipalelista on ollut hiljainen, mutta kuka tahansa voi olla aloitteellinen tapaamisten virittelemisessä.

Sateenkaariperheet ry
Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976

Koulutussuunnittelija
Tiia Aarnipuu
tiia.aarnipuu@sateenkaariperheet.fi
050 410 6772

Puheenjohtaja
Emmi Pihlajaniemi
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
040 5621 767

Kaikkien perheiden Suomi -hanke

Projektipäällikkö
Anna Moring
anna.moring@monimuotoisetperheet.fi
(puhelinnumero tulossa)

Suunnittelija
Jenni Kerppola-Pesu
jenni.kerppola-pesu@monimuotoisetperheet.fi
(puhelinnumero tulossa)

Neuvontapalvelu
Puhelimitse 050 321 0048 tiistaisin kello 12-13 ja torstaisin kello  9-10
sekä sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa.

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi -sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen. sateenkaariperheet.fi/liittyminen.html

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2013.

Emmi Pihlajaniemi / puheenjohtaja
Joanna Marjanen / varapuheenjohtaja
Sari Makkonen
Paula Myöhänen
Liisa Rytkönen-Kontturi
Tanja Rintala
Anu Pellinen
Hanna Wahlsten / varajäsen
Jenni Häivälä / varajäsen

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

1/1