Kysymys on pakollinen
Antamasi lukuarvo on virheellinen
Sähköpostiosoite on virheellinen

Uutiskirje kesäkuu 2013

Tahmea päätöksenteko

Oikeusministerin olisi uskallettava ottaa sijaissynnytyskysymys selvitettäväksi, isyyslakia uudistavan työryhmän olisi vihdoin otettava kantaa vanhemmuuden määrittymiseen naisparien perheissä ja Sosiaali- ja terveysministeriön olisi tartuttava perhevapaita niskasta ja ryhdyttävä työhön poistamaan sateenkaariperheiden, monikkoperheiden, adoptioperheiden ja yhden vanhemman perheiden perhevapaiden ongelmia. Syksyllä lakivaliokunnan olisi uskallettava viedä avioliittolaki suuren salin äänestykseen.

Kaikki neljä uudistusta mataa tahmeasti eteenpäin näin kesän kynnyksellä. Miten voisimme rohkaista poliitikkoja ja virkamiehiä näissä meille elintärkeissä kysymyksissä? Tsemppavia kirjeitä Anna-Majalle? Isällisiä ohjeita isyyslakia valmistelevalle virkamiestyöryhmälle? Vakuuttavia puhelinsoittoja uudelle peruspalveluministerille? Pääsisinköhän minä treffeille Anne Holmlundin kanssa? Pitääpä kysyä.

Haluamme kiittää kaikesta avusta, joka edistää näiden neljän hankkeen etenemistä. Kukin voi auttaa tavallaan. Vaikka kertomalla kuinka tärkeitä asiat ovat omalle perheelle, ja miksi. Toisilla on yhteyksiä oikeisiin henkilöihin, käyttäkää nyt niitä.

Seuraavat vaalit lähestyvät. Sateenkaariperheet ry on jo alkanut määritellä seuraavia tavoitteita, joilla voidaan edistää sateenkaariperheiden lasten ja vanhempien hyvinvointia Suomessa ja Euroopassa. Yritetään nyt saada ensin nämä keskeneräiset asiat hoidettua alta pois!

Mukavaa kesää kaikille jäsenille, perheille, yhteistyökumppaneille, ammattilaisille ja päättäjille! Osallistukaa lukuisiin kesätapahtumiimme, tutustukaa tänään julkaistuihin uusiin nettisivuihimme ja jatkakaa keskustelua uudelleen avatulla keskustelufoorumilla.

Juha Jämsä
toiminnanjohtaja

juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956


PS. Syksyllä käynnistyy ammatillisesti ohjattu Vanhemman Neuvo -ryhmä, joka on tarkoitettu sateenkaariperheessä eronneille vanhemmille. Tarkoituksena on tukea vanhemmuuden jakamista, joka jatkuu vielä eron jälkeenkin!


TÄSSÄ KIRJEESSÄ LISÄKSI MM:
- Uudet nettisivut avattu tänään!
- Sateenkaariparien tukeminen
- Mediaoppia Genevessä
- KÖLN 2014
- Vanhemman Neuvo eronneille
- Hesari perhevalmennuksesta
- Keskustelufoorumi auennut jälleen!
- Tampere kotieläinpuistossa
- Turku Väestöliitossa
- Espoo luontoretkellä
- Lähde nettivertaisohjaajan koulutukseen
- Viikonloppu-perhevalmennus Ulvilassa
- Rikasta minua marraskuussa
- Ruskaleiri Inarissa
- Pride-ohjelmat perheille
- Itä-Suomi lähtee Visulahteen
- Koululaiset kiipeilee seinille
- Turussa keskustellaan rooleista ja ihanteista

AJANKOHTAISET LAUSUNNOT, TIEDOTTEET JA PÖYTÄKIRJAT
* Lausunto 30.4.2013 sateenkaariperheiden hedelmöityshoidoista julkisissa palveluissa >>
* Hallituksen kokouksen 6.4.2013 päätösluettelo >>
* Tiedotteet Kansainvälisen sateenkaariperhepäivän tapahtumista Turussa >> ja Helsingissä >>
* Koulutushankkeen ensimmäisen toimintavuoden raportti >>

Uutisia ja ajankohtaista

Ensimmäinen suomalainen väitöskirja sateenkaariperheistä julkaistu

Sateenkaariperheiden koulutussuunnittelija Anna Moring väittelee 8.6.2013 sateenkaariperheistä Suomessa. Väitöskirja on nimeltään Oudot perheet - normeja ja ihanteita 2000-luvun Suomessa. Siinä on tarkasteltu sateenkaariperheitä perhelainsäädännön, aikakauslehtien sekä perheille itselleen suunnattujen opaskirjojen kautta.

Tutkimuksessa tarkastellaan muun muassa sitä, minkälaisia tapoja sateenkaariperheillä on toimia silloin kun vanhemmuudelta puuttuu oikeudellinen turva. Siinä myös todetaan, että homoille ja lesboille mahdollisuus vanhemmuuteen ja lapsiperheen perustamiseen on yhä kovin erilainen.

Väitöstilaisuus on kaikille avoin ja sitä voi tulla kuuntelemaan lauantaina 8.6. klo 10 Helsingin yliopiston päärakennuksen uudelle puolelle, Fabianinkatu 33, sali 5, 3. kerros. Tutkimus löytyy myös sähköisenä täältä.

Lämpimästi tervetuloa!

Uudet nettisivut, olkaa hyvät!

Sateenkaariperheet on julkaissut tänään uuden visuaalisen ilmeen mukaiset nettisivut. Myös sisältöä on päivitetty ja laajennettu. Toivomme, että sivusto palvelee nyt paremmin perheitä, ammattilaisia, opiskelijoita ja päättäjiä. Sisältö on joillain sivuilla vielä hiukan vajaavaista, mutta kun annatte meille hetken vielä aikaa, pistämme loputkin osiot täyteen tiukkaa asiaa.

Toivomma jäseniltä ja muilta käyttäjiltä palautetta nettisivuista: Puuttuuko sivuilta jotain, mikä ei toimi, minkä kannattaisi toimia toisin, onko rikkinäisiä linkkejä? Palautetta saa laittaa osoitteeseen juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi

Tervetuloa tutustumaan >>

Sateenkaariparien ammatilliselle ja vertaistuelle valtavasti kysyntää

Yli 80 prosenttia keväällä tehtyyn kyselyyn vastanneista sateenkaaripareista on kaivannut tukea parisuhteelleen.157 vastaajasta jopa seitsemän kymmenestä olisi kiinnostunut osallistumaan parisuhdetta vahvistavaan toimintaan, jos sellaista järjestettäisiin. Vain 1 vastaaja 157:stä katsoo,että sateenkaaripareille on tällä hetkellä tarjolla riittävästi tukea.
 
Sateenkaariperheet on yhteistyössä Parisuhdekeskus Katajan ja muiden kumppanien kanssa hakemassa rahoitusta Sateenkaariparit-hankkeelle. Hankkeen toteutuessa voitaisiin kehittää sateenkaariparien ennalta ehkäisevää, vahvistavaa parisuhdetyötä, tuottaa koulutus- ja oma apu -materiaaleja sekä kouluttaa vertaisohjaajia ja alan ammattilaisia. Kevään kysely suoritettiin hankesuunnitelman tueksi.
 
"Hanke kuulostaa mahtavalta! Toivottavasti se toteutuisi. Tuntuu hankalalta, kun tarvitsisi apua parisuhteessaan, mutta en tiedä mihin suuntaan "uskaltaa" kääntyä. Yksikin sosiaalisesti negatiivinen kokemus tässä kohtaa tuhoaisi parisuhteen, jonka ongelmatkin johtuvat osittain sosiaalisista haasteista."
 
Lisätietoa sateenkaariperheiden parisuhdetoiminnasta täällä >>

Mikäli hankkeen myötä olisi tarjolla sateenkaariparin parisuhdetta vahvistavaa toimintaa, voisin ajatella osallistuvani seuraavaan toimintaan:

Parisuhdeviikonloppu Räfsössä

Prideille kaivataan vapaaehtoisia

Sateenkaariperheiden kolmas parisuhdeviikonloppu järjestettiin toukokuussa luonnonkauniilla Räfsön saarella. Tällä kertaa viikonlopun vetäjänä toimi Henna-Mari Kettusaari ja osallistujia oli 9 paria. Osa pareista oli vanhoja kävijöitä, osa ensikertalaisia. Viikonlopun aikana nautittiin kauniista säästä, luonnosta, hyvästä ruoasta, saunomisesta, jopa Euroviisuista. Mutta ennen kaikkea toisistamme ja puolisoistamme. Oli muutama päivä aikaa katsoa ja kuunnella omaa itseä, omaa puolisoa ja muita pareja. Viikonloppu antoi paljon eväitä ja voimia lapsiperheen arkeen ja puolison huomioimiseen ja huomioiduksi tulemiseen. Kiitämme Räfsön ihanaa henkilökuntaa ja Henskua viikonlopusta. Ensi toukokuussa jälleen tavataan! Lämpimästi kaikki sateenkaariperheelliset ja perhettä suunnitelevat silloin mukaan.

Lisätietoa sateenkaariperheiden parisuhdetoiminnasta täällä >>

Sateenkaariperheillä on ollut tunnetusti ihanaa sateenkaaritavaraa pursuava myyntipöytä lauantain puistojuhlassa. Myynti tapahtuu vapaaehtoisten voimin. Olisitko Sinä valmis viettämään tunnin tai pari myymällä tuotteita ja siinä sivussa tapaamassa ihmisiä la 29.6 kello 13 ja 18 välillä? Ilmoittaudu mukaan ja kerro mihin aikaan haluaisit olla myyjänä. Myyntipöydän päällä on katos suojana pisaroita ja aurinkoa vastaan. Vapaaehtoisille on tarjolla virvokkeita.

Jos on jotakin muuta, mitä haluaisit tehdä puistojuhlassa tai muuten prideviikon aikana, esim. maalata kasvomaalauksia, pitää lapsille muiikki-/leikkuokiota, ohjata jonkin keskusteluryhmän tai ihan mitä vaan, niin kerro se meille.

Vapaaehtoiseksi voit ilmoittautua vaikka heti lähettämällä sähköpostia osoitteella hallitus@sateenkaariperheet.fi

Mediaoppia Genevessä

- Lakioppia Helsingissä syyskuussa

Sateenkaariperheet on mukana eurooppalaisessa yhteishankkeessa, jonka tarkoituksena on tukea sateenkaariperheiden yhteiskunnallista osallistumista ja aktiivista kansalaisuutta. Meidän lisäksemme hankkeeseen osallistuvat sateenkaariperhejärjestöt Kreikasta, Sveitsistä, Italiasta ja Portugalista.

Hankkeen tarkoituksena on kokoontua yhdessä pohtimaan, millaista on olla "sateenkaariperheaktivisti" Euroopassa. Kokemuksia ja ideoita jakamalla voimme yhdessä oppia jotakin uutta. Ensimmäinen varsinainen kokoontuminen järjestettiin toukokuun lopussa Sveitsin Genevessä, ja siihen osallistui neljä Sateenkaariperheet ry:n aktiivista vapaaehtoista. Jokaisella hankkeen tapaamisella on oma teemansa, ja Geneven tapaamisen teema oli mediavaikuttaminen.

Viikonlopun aikana sekä keskusteltiin osallistujien omalla porukalla että työskenneltiin ulkopuolisten ohjaajien avulla työpajoissa. Ensimmäisessä työpajassa toimittaja Taina Tervonen kertoi, millä tavalla oman viestinsä saa parhaiten läpi tiedotusvälineille - miten asia kannattaa esittää, miten kohdata toimittaja ja miten laatia onnistunut lehdistötiedote. Toinen työpaja käsitteli kansalaisvaikuttamisen menetelmiä, ja työpajan ohjaajana toimi AllOut -järjestön Guillaume Bonnet, jolla on kokemusta onnistuneesta vaikuttamistyöstä erityisesti sosiaalista mediaa apuna käyttäen. Työpajassa hän kertoi kansalaisadressien laatimisesta sekä erityisesti siihen liittyvästä videokampanjoinnista. AllOut -järjestön oman, inspiroivan esittelyvideon voi käydä kurkkamaassa täällä >>

Koko viikonloppu työpajoineen ja tapaamisineen oli innostava, kiinnostava ja opettavainen kokemus. Tarkoitus on, että matkassa olleet vapaaehtoiset jakavat nyt oppinsa koko järjestön käyttöön. Suunnitteilla on media-aiheinen työpaja todennäköisesti Sateenkaariperheet ry:n seuraavan vuosikokouksen yhteyteen marraskuussa. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita! Työpajojen materiaali kerätään myös hankkeen kotisivuille, jotka löytyvä osoitteesta lgbt-families.eu. Hankkeen kuulumisia voi seurata myös facebookissa >>

Seuraava hanketapaaminen järjestetään Helsingissä 20.-21. syyskuuta. Tuolloin tapaamisen teemana on sateenkaariperheiden oikeudellinen asema Euroopassa ja sateenkaariperheitä koskeva päätöksenteko Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa. Lisätietoja tapaamisen ohjelmasta on luvassa myöhemmin - tervetuloa mukaan!

KÖLN 1.-4.5.2014

Kesä!

kerää Euroopan sateenkaariperheet yhteen

Sateenkaariperheiden eurooppalainen kattojärjestö järjestää kolmannet sateenkaariperheiden Eurooppa-päivät Saksassa, Kölnissä ensi vappuna. Edellisen kerran vuonna 2012 tapahtuma veti yli tuhat osallistujaa 24 maasta Kataloniaan, Espanjaan. Joukossa 30 suomalaista. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin Pariisissa 2010.

Kölnin tapahtuman ilmoittautumiset avataan ensi talvena, mutta ajankohta kannattaa merkitä jo kalentereihin. Tiedossa on mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa aikuisille, lapsille ja koko perheelle. Tapahtuman teemana ovat koulut ja opetus.

Seuraava uutiskirje ilmestyy kesälomien jälkeen. Elokuun alkupuolella lähtee suppea kirje, jossa syksyn alun kiireisimmät asiat. Elo-syyskuun vaihteessa ilmestyy jälleen seuraava täyden palvelun uutiskirje.

Sateenkaariperheiden henkilökunta lomailee hiukan eri aikoihin pitkin kesää. Heinäkuun 8.-28. päivä kaikki ovat lomalla ja toimisto kokonaan suljettuna.

Vanhemman Neuvo - vanhemmuus sateenkaariperheen eron jälkeen

Ammatillisesti ohjattu ryhmä alkaa syksyllä Helsingissä

Sateenkaariperheet ry käynnistää syksyllä toiminnan eron jälkeisen vanhemmuuden tukemiseksi. Vanhemman Neuvo -kurssilla keskitytään lapseen ja vanhemmuuteen eron jälkeen. Kurssi on tarkoitettu vanhemmille, jotka ovat eronneet puolisostaan sateenkaariperheellisinä. Vanhemmuuden jakaminen jatkuu eron jälkeenkin, joten ryhmä voi olla ajankohtainen vaikka erosta olisikin jo pidempi aika. Pilottikurssi järjestetään Helsingissä, tulevina vuosina selvitetään mahdollisuuksia järjestää toimintaa myös leirimuotoisena, jotta osallistuminen olisi mahdollista useammille.

Syksyn ryhmä kokoontuu yhdistyksen toimitilassa Kotolassa torstai-iltaisin 26.9.-21.11.2012 kello 17.30-20.30. Kurssin vetää Ensi- ja turvakotien liiton Vanhemman Neuvo -koulutuksen saanut Ritva-Liisa Reinold, joka on koulutukseltaan seksuaali- ja pariterapeutti, opiskellut traumaterapiaa ja toiminut aiemmin Transtukipisteen perhetyön koordinaattorina.

Kurssille mahtuu kahdeksan osallistujaa. Osallistujat haastatellaan elo-syyskuussa ennen kurssin alkamista. Jos sattuu niin, että ex-puolisot ilmoittautuvat samalle kurssille, lähtökohtaisesti ensimmäiseksi ilmoittautuneella on etuoikeus osallistumiseen. Kurssin järjestämistä tukee Raha-automaattiyhdistys ja Kansan Sivistystyön Liitto. Osallistumismaksu on avustusten turvin pidetty kohtuullisena: jäsenet 90 euroa / koko kurssi, muut 120 euroa. Käytännön asioihin liittyvät kyselyt järjestösihteerille kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi. Lisätietoa sisällöstä ritva-liisa.reinold@luukku.com. Lisätietoja Vanhemman Neuvo -toiminnasta myös täältä >>

Ilmoittautuminen alkaa heti ja päättyy 27.8: kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi

Sateenkaariperheiden perhevalmennuksesta ja perheiden määrästä

 Helsingin Sanomat kertoi toukokuun 13. päivä isossa uutisessa naisparista, joka osallistui yhdistyksen perhevalmennukseen viime keväänä ja on nyt pienen lapsen vanhempia. Uutisessa kerrottiin sateenkaariperheiden määrän voimakkaasta kasvusta, jota kuvaa hyvin se, että perhevalmennuksemme pullistelevat osallistujista. Lue artikkeli täältä >>

Kasvusta kertovat myös viime viikolla julkaistut perhetilastot. Vaikka tilastokeskuksen luku perheistä, joissa alaikäisiä lapsia asuu rekisteröidyn parin kotitaloudessa, sisältää vain pienen osan sateenkaariperheiden koko määrästä, tämän luvun kehittyminen kuvastaa hyvin kasvutrendiä. Vuonna 2012 Suomessa oli 418 perhettä, jossa rekisteröidyn parin taloudessa asui alaikäinen lapsi/lapsia. Prosentuaalinen kasvu edellisen vuoden luvusta 351 on huima. Perheiden määrän kiihtyvän kasvun trendi on jatkunut jo yli kymmenen vuotta. Sateenkaariperheiden arvion mukaan kaikkien sateenkaariperheiden määrä Suomessa on tällä hetkellä joitakin tuhansia perheitä.

Lisätietoa sateenkaariperheiden perhevalmennuksista ja seuraavista kursseista täällä >>

Keskustelufoorumi auennut jälleen!

Sateenkaariperheet ovat käyneet aktiivista keskustelua omalla internetin keskustelupalstallaan vuosikymmenen ajan. Nyt tuo palvelu on ollut lähes vuoden suljettuna Setan serverillä tapahtuneen tietovuodon takia. Ongelmat on vihdoin ratkaistu ja Seta saanut foorumin jälleen jaloilleen. Toivon mukaan kaikki vanhat ja uudet keskustelijat löytävät nyt takaisin perheiden omalle foorumille ja innostuvat jatkamaan elävää ja vilkasta keskustelua.

Tässä meille iloinen haaste: varmistetaan yhdessä, että keskustelu foorumilla jatkuu!


Sateenkaariperheiden keskustelupalsta on siis Setan keskustelufoorumin alla osoitteessa keskustelu.seta.fi. Perheiden oma palsta on suljettu siten, että uusien käyttäjien tulee pyytää ryhmän jäsenyyttä. Palstan vapaaehtoiset moderoijat hyväksyvät uudet jäsenet yksitellen niin pian kuin mahdollista. Palstalla ei ole ennakkomoderointia, vaan moderoijat seuraavat jo julkaistujen tekstien asiallisuutta. Perheiden palstalla on keskustelu sujunut asiallisesti ja hyvässä hengessä aina ennen. Jatketaan tätä perinnettä. Sateenkaariperheet ry hallinnoi perheiden palstaa, vaikka se sijaitsee Setan foorumilla.

Uudet keskustelijat:
Jotta pääset keskustelemaan foorumille, sinun tulee suorittaa kaksi vaihetta: 1. Rekisteröidy Setan palvelun käyttäjäksi. 2. Hae sateenkaariperheiden ryhmän jäsenyyttä. Rekisteröityminen tapahtuu tavalliseen tapaan palvelun ohjeiden mukaan. Sateenkaariperheiden palstan jäsenyyttä haet menemällä 'Omiin asetuksiin', valitsemalla 'Käyttäjäryhmät', laittamalla ruksin 'Sateenkaariperheiden' kohdalle ja painamalla 'Lähetä'.

Vanhat keskustelijat:
Tietoturvasyistä kaikki vanhat salasanat on asetettu uudestaan. Vanhat käyttäjätilit ovat edelleen olemassa, ja tallessa ovat myös kaikki lähetetyt yksityiset ja julkiset viestit. Jotta pääset käyttämään vanhaa käyttäjätiliäsi, sinun tulee pyytää uusi salasana. Mene kirjautumissivulle ja klikkaa 'Unohdin salasanani'. Järjestelmä kysyy käyttäjätunnustasi ja lähettää uuden salasanan rekisteröityessäsi antamaasi sähköpostiin. Jos et muista käyttäjätunnustasi tai kohtaat muita ongelmia, luen ensin Setan tiedote >> asiasta, usein kysytyt kysymykset >> ja ole tarvittaessa yhteydessä Setan tarjoamiin yhteystietoihin.

Siirry keskustelemaan >>

Elämää sateenkaariperheessä

Kuukausittainen blogi

Kesäkuun blogikirjoitus ei ole vielä ehtinyt ilmestyä.


Se julkaistaan niin pian kuin mahdollista yhdistyksen uusilla nettisivuilla osoitteessa www.sateenkaariperheet.fi/blogi
Nea Weckström

Nea kirjoittaa Elämää sateenkaariperheessä -blogiaan säännöllisesti kerran kuukaudessa. Blogi julkaistaan Sateenkaariperheiden uutiskirjeen lisäksi Perheaikaa.fi -nettipalvelussa.

Tapahtumauutisia

Kansainvälistä sateenkaariperhepäivää juhlittiin toista kertaa 5.5.2013

Kansainvälistä sateenkaariperhepäivää juhlittiin tänä keväänä toista kertaa. Suomessa tapahtumat järjestettiin Turussa ja Helsingissä. Maailmalla tapahtumia järjestettiin viidellä mantereella, yli 20 maassa ja yli 60 kaupungissa. Ensi vuonna päivää juhlitaan entistä suurempana 4.5.2014.

Katso lisää kuvia kotisivuilta >> ja facebookista >>

Turku

Helsinki

Turussa kansainvälisen sateenkaariperhepäivän juhlinta huipentui sateenkaariperheiden lasten oman valokuvanäyttelyn avajaisiin Perhetalo Heidekenillä. Näyttely on esillä perhetalossa 14.6 asti (Sepänkatu 3, Turku).
    
    Lapset kertovat kuvillaan oman näkemyksensä perheestä. Näyttelyssä on valokuvia sateenkariperheiden lapsilta Turusta, Helsingistä, Oulusta ja Mikkelistä. Myöhemmin näyttely lähtee kiertämään myös muualle Suomeen. Näyttelyn on ideoinut ja koonnut kuvataiteilija Marjukka Irni.

Helsingin tapahtumassa raviontola dtm:ssä yleisöä viihdyttivät Out'n loud, Pellekaija Pum ja Peppi Pitkätossu. Tapahtumassa tehtiin myös yhteisötaideteos Heidi Lunabban johdolla. Kaikki perheet saivat maalata oman tai haaveidensa perheen suurelle kankaalle, josta valmistetaan myöhemmin valtava banderolli pridekulkueissa ja muissa tapahtumissa käytettäväksi. Kissa koristeli lapsia kasvomaalauksin koko tapahtuman ajan ja jääkarhut jakoivat jäätelöä juhlijoiden viilentämiseksi. Tanssilattialla oli erilaisia rakenteluelementtejä, kulkupelejä ja leluja lasten käytettäväksi. Askarteluintoiset piirsivät ja väkersivät rannekoruja. Tilaisuudessa oli myös valokuvaaja ottamassa halukkaista perhepotretteja, joita voidaan käyttää yhdistyksen tiedotuksessa. Kuvattavat saivat kiitoksesti kuvatiedoston myös itselleen.

Pellekaija Pumin "Ähäkutti"-nimisessä ohjelmassa oli rytmijalkaa vipattavaa lastenmusaa asiaankuuluvin lisukkein: leikitystä, tanssia, jekkua, huumoria, laulatusta ... Helsingin gaykuoro Out 'n loud esitti valikoiman lastenlauluja, joita oli vasta esitelty kuoron omassa lastenkonsertissa. Rainer Kauniston nuket elävöittivät kuoron esitystä.

Tampereen sateenkaariperheet Kotieläinpuistossa

Sunnuntaina 26.5 aurinko paistoi mahtavasti Pirkanmaalla ja Sateenkaariperheet kiittelivät hyvää tuuriaan, sillä oli suunniteltu yhteinen retki Mouhijärvelle Kiviniityn kotieläinpuistoon. Kahdeksan perheen voimin ihastelimme pupuja, marsuja, kanoja, kukkoja, lampaita lehmiä, possuja, poroja, strutsia ja muita eläimiä. Lapset olivat innoissaan, kun pääsivät vähän koskettamaan ja syöttämään joitakin tarhojen asukkaista. Eläinten ihmettelyn lisäksi aika kului mm. sähkömönkijöiden, polkuautojen, trampoliinien ja pomppulinnan parissa. Välillä kokoonnuimme retkilounalle grillimakkaroiden merkeissä. Hieno päivä upeassa seurassa!

Turun alkutaipalelaiset tutustumiskäynnillä Väestöliiton klinikalle

Turun Väestöliittoon oli tutustumassa yhdeksän lapsesta haaveilevaa. Ryhmä sai lämpimän vastaanoton. Tapaamisen aikana kävi selväksi, että klinikalla ollaan hyvin halukkaita palvelemaan sateenkaari-ihmisiä parhaalla mahdollisella tavalla. Tilaisuus oli vapaamuotoinen, hoitaja kävi läpi koko prosessin ja kysymyksiä sai esittää aina, kun tuli mieleen. Lopuksi esiteltiin vielä tiloja. Kotiin lähtiessä kaikki saivat mukaansa käyntikortit ja heitä kannustettiin ottamaan yhteyttä ja kyselemään rohkeasti, vaikkei asia olisi vielä aivan akuuttikaan.

Espoon Villa Elfvikissä luontoretkellä

Kymmenkunta perhettä osallistui Villa Efvikin ohjatulle luontoretkelle toukokuun lopussa. Osallistujista suurin osa oli alle kouluikäisiä. Opas tutustutti lapsia luonnon huikeaan maailmaan, ja matoasioitakin pohdittiin. Myös lintutornista käsin päästiin ihailemaan upeaa ja monipuolista luonnonsuojelualuetta. Puolentoista tunnin tutkimusmatkailun jälkeen retkeläisille maistui hyvin eväät ja maukas retkikakku. Sisällä luontotalossa osa jaksoi vielä tutustua suomalaiseen luontoon maan ja vedenpinnan alla,  ihastella liito-oravan elämää, tarkastella vettä microskoopilla ja pukeutua itse eläimeksi.

Perheaikaa-vapaaehtoisten virkityspäivä

Perheaikaa nettivertaisohjaajat virkistäytyivät kaksipäiväisillä kevätkauden lopettajaispäivillä.

Perjantaina 3.5 vapaahetoiset suunnistivat ravintola A21 Diningiin herkuttelemaan 7 ruokalajin illallisella. Illallista kyyditti kutakin annosta innoittanut suomalainen järvimaalaus ja siihen liittyvä tarina. Illalisen päätteeksi koitti parituntinen nauruterapia Kultturitalolla, jossa StandUp-koomikko Sami Hedberg hauskuutti yleisöä.

Seuraavana aamuna tavattiin Halkolaiturilla ja purjelaiva Svanhild otti kyytiinsä hiukan jännittyneen vapaaehtoisten joukon. Odotuksista huolimatta purjelaiva ei keinunut lainkaan. Purjehdusta suosi mitä aurinkoisin kevätsää. Auringon paistaessa vapaaehtoiset nostivat ja laskivat purjeet. Välissä syötiin, juotiin, leikittiinkin hieman sekä nautittiin Helsingin rannikon maisemista ja käsittämättömästä rauhasta.

Lähde mukaan tekemään Perheaikaa.fi-toimintaa osallistumalla elokuussa alkavaan maksuttomaan nettivertaisohjaajan koulutukseen. Katso lisätiedot alta tulevista koulutuksista.

Haluatteko tapahtumanne tälle palstalle?

Jos haluatte kertoa tapahtumastanne kaikille jäsenillemme, lähettäkää tapahtumaa koskeva lyhyt teksti (noin 5-7 lausetta) ja kuvatiedosto(t) osoitteeseen info@sateenkaariperheet.fi. Kuvitiedostojen ei tarvitse olla korkeatasoisia.

Tulevat koulutukset

Lähde nettivertaisohjaajan koulutukseen syksyllä 2013

Haluatko tulla mukaan toteuttamaan vertaistoimintaa netissä?

Koulutuksessa saat eväät toimia sateenkaariperheiden nettivertaistoiminnan ohjaajana Perheaikaa.fi-palvelussa. Koulutuksesta on toki hyötyä monessa muussakin vertaistyöskentelyssä ja etenkin netissä tapahtuvissa palveluissa. Koulutukseen osallistujat saavat valmiuden ohjata chatteja, nettiluentoja, nettikursseja, suljettuja ryhmiä sekä keskustelupalstoja. Lisäksi koulutus antaa valmiuksia kohdata vanhempia netissä, tarjoaa käytännön työvälineitä erilaisten ryhmien ohjaamiseen sekä tukee ohjaajien omaa jaksamista vapaaehtoistoimijoina.

Koulutus sisältää kolme lauantaipäivää. Koulutus on maksuton ja osallistujien matkat, majoitus ja päivärahat maksetaan. Koulutus on myös mahdollista liittää opintoihin, ja siitä on mahdollista kerätä 3 opintopistettä. Valmistuneet nettivertaisohjaajat toteuttavat monenlaista toimintaa osana sateenkaariperheiden omien ohjaajien porukkaa. Ilmoittautumiset koulutukseen  tällä lomakkeella >>

Lisätietoja nettisivuilla >>

Perhevalmennukset vuonna 2013

Marraskuun viikonloppukurssi Ulvilassa, Porin lähellä - ilmoittautumiset avattu NYT

Kaikille lasta suunnitteleville, lasta odottaville ja lapsen hiljattain saaneille perheille suunnattu Sateenkaariperheiden perhevalmennus toteutetaan joko seitsemänä luentona tai viikonloppukurssina. Kouluttajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset kouluttajat ja kokemuskouluttajina tavalliset sateenkaariperheiden vanhemmat. Lisätietoja perhevalmennuksesta nettisivuilla >>
    
Ulvilan (Pori) viikonloppukurssi 15.-17.11.2013
Sitovat ilmoittautumiset 10.10. mennessä nettilomakkeella >>
Viikonloppukurssi järjestetään yhden viikonlopun aikana (21 oppituntia) Porin lähellä Ulvilassa, Silokallion leirikeskuksessa. Valmennus alkaa perjantaina noin kello 18 ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Valmennukseen on mahdollista osallistua myös majoittumatta paikan päällä, jos asuu riittävän lähellä. Silokallio on leirikeskus, jossa majoitutaan perheittäin 1-4 hengen huoneissa. Silokallio sijaitsee 30km päässä Porista ja 7km päässä Kullaasta. Yhdistys ei järjestä kuljetusta, mutta kimppakyytejä voidaan yrittää tarvittaessa järjestää. Kurssi itsessään on maksuton, mutta veloitamme osallistumismaksuja majoittumisen ja ruokailujen osalta. Majoitus sisältää lakanat ja saunan. Kurssia tukee taloudellisesti Raha-automaattiyhdistys ja Kansan Sivistystyön Liitto.
    
Kursille mahtuu noin 25 henkeä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Majoituksen ja ruokailujen hinta viikonlopun ajalta:
130 euroa yhdistyksen jäseniltä
150 euroa muilta

Helsingin iltakurssi 29.10.-10.12.2013
Helsingin iltakurssi järjestetään seitsemänä peräkkäisenä tiistai-iltana yhdistyksen toimistolla ydinkeskustassa, osoitteessa Yrjönkatu 29 A 1 (Forumin kortteli) kello 18.00-20.30. Sitovat ilmoittautumiset 16.10. mennessä nettilomakkeella >>  (Ilmoittautumiset hyväksytään tulojärjestyksessä. Kurssille otetaan maks 40 henkeä. Ne, jotka eivät mahdu mukaan syksyn kurssille, voivat ilmoittautua kevään 2014 iltakurssille tai marraskuun viikonloppukurssille)

Rikasta minua -kurssi vertaisohjaajan koulutukseen suuntautuville pareille

Kirkkonummen Hotelli Majvik 22.-24.11.2013

Marraskuussa 2013 ei järjestetä kaikille avointa parisuhdeviikonloppua vaan syksyn viikonloppu on suunnattu niille pareille, jotka suuntautuvat parisuhdetoiminnan vertaisohjaajiksi. Viikonloppu vedetään Rikasta minua -mallin mukaisesti. Viikonloppu ei ole vielä varsinainen ohjaajakurssi, mutta se orientoi ohjaajan tehtävään, koska varsinaisella ohjaajakurssilla on tarkoitus opetella nimenomaan Rikasta minua -menetelmän käyttämistä vertaistoiminnassa. Marraskuussa vertaisohjaajiksi suuntautuvat parit pääsevät siis käytännössä testaamaan Rikasta minua -mallia osallistujina.

Kurssille mahtuu kuusi pariskuntaa. Ilmoittautumiset alkavat alkusyksystä 2013. Ilmoittautujat mahdollisesti haastatellaan ennen kurssille hyväksymistä. Kurssi järjestetään Hotelli Majvikissa, Kirkkonummella. Kurssin osallistumismaksu pidetään kohtuullisena RAYn ja KSLn avustusten turvin. Kurssi ja täysihoito maksanevat noin 150 euroa / osallistuja. Tarkemmat tiedot syksyllä.

Lisätietoa sateenkaariperheiden parisuhdetoiminnasta täällä >>

Tulevat tapahtumat

Moninaisuus kuvakirjassa - lastenkirjaseminaari 26.6.

Sateenkaariperhe suomalaisessa lastenkirjassa - onko sitä?

Sateenkaariperheet ry järjestää yhteistyössä Kulttuuria kaikille -hankkeen kanssa seminaarin ja kaksi työpajaa 26.6. klo 10-16 Lasten kulttuurikeskus Annantalossa, Helsingissä.

Oletko kirjoittamassa tai kuvittamassa lastenkirjakäsikirjoitusta sateenkaariperheteemasta tai perheiden moninaisuudesta? Miten lastenkirjan kuvituksen voisi toteuttaa kaavoja kumoten ja moninaisuutta esiin tuoden? Tai oletko muuten vain kiinnostunut keskustelemaan siitä, miten taiteellisesti korkeatasoinen lastenkirja voi olla myös normikriittinen?

Sateenkaariperheet ja Kulttuuria kaikille -palvelu tarjoaa Helsinki Pride -viikon yhteydessä seminaaripäivän, jonka aikana saat tietoa, vinkkejä ja henkilökohtaista ohjausta työskentelyysi. Ohjausta saa molemmilla kotimaisilla kielillä.

Aamupäivän seminaarissa saat tuhdin tietopaketin sateenkaariperheistä sekä lastenkirjallisuuden tutkijan ja tekijöiden näkökulmia normikriittiseen kuvakirjaan. Iltapäivä koostuu kuvittajille suunnatusta taiteilijoiden ja kuvittajien vetämästä työpajasta sekä kirjoitusklinikasta, jossa saat henkilökohtaista ohjausta ja palautetta käsikirjoitukseesi kirjailijoilta ja alan asiantuntijoilta.

Ilmoittaudu mukaan 15.6. mennessä osoitteeseen info@sateenkaariperheet.fi. Pelkkään seminaariin voi ilmoittautua 26.6 saakka. Kerro ilmoittautuessasi, haluatko osallistua kuvitustyöpajaan vai kirjoittajaklinikalle. Voit osallistua myös pelkästään aamupäivän seminaariin, eikä sinun tarvitse tulla käsikirjoituksen kanssa. Kirjoittajaklinikalle tulevat lähettävät käsikirjoitusluonnoksensa 20.6. mennessä yllä olevaan osoitteeseen. Klinikan vetäjät tutustuvat niihin etukäteen.

Seminaariohjelma tarkentuu kevän aikana ja löytyy osoitteesta: www.kulttuuriakaikille.info
www.kulttuuriakaikille.info

Ruskaleirille kannattaa ilmoittautua nyt!

Ruskaleiri järjestetään ke-su 11-15.9 Inarissa, Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Vasatokassa.  Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vielä muutama perhe mahtuu mukaan.
Voit ilmoittautua leirille tällä lomakkeella >>

Ruskaleiriä viitoittavat viisi peruselementtiä tuli, vesi, maa, tuuli ja tyhjyys. Kullekin elementille on varattu oma päivänsä, jonka touhut kiertyvät jollakin tavoin päivän elementin ympärille.

Ohjelma sisältää mm.
- Retket porotilalle ja saamelaiskulttuuri- museo Siidaan
- Valokuvasuunnistusta
- pieniä vaelluksia ja luontoretkiä
- rakentamista
- musiikkihetken porosoittimilla
- joukutyöpajan
- luonnonmateriaaleilla askartelua
- saunomista ja nuotioiltoja

Leirin lopullinen hinta määräytyy leiriläisten määrän mukaan. Ilmoittautuessaan sitoutuu maksamaan enintään alla mainitut maksimihinnat. Hinta sisältää ohjelman, täysihoidon ja majoituksen. Matkakuluista vastaa jokainen perhe itse. Liinavaatteet sisältyvät hintaan. Jos et/ette jostain syystä halua majoittua leirikeskuksessa, vaan vierailla leirillä päiväaikaan, tai ette pysty olemaan paikalla koko leiriaikaa, ota yhteys järjestösihteeriin, niin muokataan leirihinta sinun osallistumisesi mukaiseksi. Myös muut leiritiedustelut järjestösihteerille.

Maksimihinnat:
Neljä yötä, eli ke-su
Aikuinen, jäsen 230 euroa / ei-jäsen 300 euroa
3-17-vuotiaat, jäsen 60 euroa / ei-jäsen 100 euroa
0-2-vuotiaat, 20 euroa

Leirillä tutustumaan koko perheen voimin Lapin luontoon. Luontoelämysten lisäksi tutuksi tulevat ainakin saamelaisten kulttuuri, porot ja perinteinen käsillä tekeminen. Leiripaikkaan voi tutustua täällä >>

Sateenkaariperheiden ohjelmaa kesän Prideilla


Pirkanmaan Pride
eli Leimautumispäivät Tampereella 11-15.6.
HelsinkiPride 24-30.6.
Tampere Pride 18-21.7.
PoriPride 19.7.2013, www.poripride.fi

Jos olet innokas järjestämään perhetapahtumaa oman paikkauntasi Prideilla, Sateenkaariperheet ry on taloudellisesti tukena. Kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman pian järjestösihteeriin! Myös jos haluatte Prideilla myydä sateenkaariperheiden hyväksi tuotteita, olkaa yhteydessä ajoissa, niin saamme tuotteet toimitettua hyvissä ajoin.

PIRKANMAA PRIDE ELI LEIMAUTUMISPÄIVÄT TAMPEREELLA


Lauantaina 15.6. klo 11 Werstaalla (yläkerran Työväentalo) Sateenkaariperheiden tapaaminen. Luvassa mm. lasten musiikkileikkituokio ja leppoisaa yhdessäoloa. Tapaamisen jälkeen siirrytään yhdessä piknikille Laikun lavan läheisyyteen Leimautumispäivien pääjuhlaa seuraamaan.


HELSINKI PRIDE


Ma 24.6 kello 10-16 Henkilökohtaista sateenkaariperheneuvontaa. Kotolassa Yrjönkatu 29 A. Jos haluat pohtia sateenkaariperheiden työntekijän kanssa perheen perustamiseen liittyviä asioita, tai kuinka kertoa perhemuodostanne eri tilanteissa, tai miten kertoa lapselle vanhemmat seksuaalisesta/sukupuolisesta suuntautumisesta, tai mitä byrokraattisia kiemuroita perhe-elämään liittyy, tai jotakin ihan muuta, varaa oma tunnin aikasi osoitteesta info@sateenkaariperheet.fi tai 050-321 7976

Ti 25.6 kello 17-20 Sateenkaarevien perheiden perhetapaaminen. Kotolassa, Yrjönkatu 29 A. Kulkueeseen banderollien ja muun rekvisiitan valmistamista, leikkiä, seurustelua ja vapaata oleskelua koko perheelle. Kahvi/teetarjoilu ja nyyttäripöytä.

Ke 26.6. kello 10-12 Moninaisuus kuvakirjassa lastenkirjaseminaari. Kello 13-16 työpajat kirjoittajille ja kuvittajille. Katso erillinen mainos yllä. Annantalolla, Annankatu 3. Etukäteisilmoittautuminen järjestösihteerille.

Ke 26.6 kello 18-20 Isätapaaminen
. Kotolassa, Yrjönkatu 29 A. Sateenkaariperheiden miesten ja miestenmielisten oma ryhmä. Tule keskustelemaan isyydestä ja perheydestä. Kahvi/teetarjoilu.

To 27.6 kello 19-21 Alkutaipaipalelaisten tapaaminen. Kotolassa, Yrjönkatu 29 A. Tapaaminen kaikille vanhemmuuden alkutaipaleella oleville, vanhemmuudesta haaveileville, raskautumista yrittävillä, odottajille, vauvaperheille. Tapaamisessa alustus Mistä aloittaa, jos haaveilee lapsesta. Muu aika osallistujien tarpeista ja toiveista lähtevää keskustelua.

To 27.6  kello 18-20
Sateenkaariperheiden kouluikäisten oma ilta. Iltaan ovat tervetulleita kaikki hlbtiq-vanhempien 8-17-vuotiaat lapset. Toiminnallisessa illassa on luvassa seinäkiipeilyä Helsingin kiipeilykeskuksessa Tapanilan Erällä, Erätie 3. Kiipeilyn jälkeen yhdistys tarjoaa koululaisille picnic-evästä. Oikeaan ruokamäärään varautumista varten toivomme ennakkoilmoittautumista info@sateenkaariperheet.fi tai 050-321 7976. Tapaaminen kiipeilykeskuksen ovilla kello 18, tai jos kaipaat kyytiä, niin sovitusta paikasta.

Pe 28.6 kello 18-20 Miten lapsia tehdään -tilaisuus
. Kotolassa, Yrjönkatu 29 A. Tilaisuus kaikille, jotka ovat kiinnostuneita miten lapsia sateenkaariperheissä saadaan. Koulutussuunnittelija Tiia Aarnipuu opastaa lapsenteon mahdollisuuksien äärelle. Kahvi/teetarjoilu.

La 29.6 kello 10-12 Perhepicnic
Kaisaniemen puistossa suihkulähteen päässä olevan leikkipuiston viereisellä nurmialueella. Picnicillä syödään eväitä, leikitään ja valmistaudutaan yhdessä kulkueeseen

La 29.6. kello 13 kulkue lähtee Senaatintorilta. Perheille on varattu oma osionsa kulkueesta - kuunnelkaa kuulutuksia niin löydätte paikan.

La 29.6. kello 14 alkaen puistojuhlassa yhdistyksen myyntipöytä.
Puistojuhla järjestetään jälleen Hakasalmen puistossa, joka on Finlandia-talon vieressä.

Vertaisryhmätoiminta netissä - perheaikaa.fi

Sateenkaariperheiden vertaisryhmä-chatit ja muun sateenkaariperheille suunnatun sisällön löydät osoitteesta Perheaikaa.fi. Videoista löytyy useita sateenkaariperheitä koskevia tietoiskuja. Luennoissa löytyy sateenkaariaiheinen Miten lapsia tehdään.

Perheaikaa-palvelun chatit, luennot ja ryhmät ovat kesätauolla kesä-elokuun. Keskustelupalsta toimii läpi kesän.

Nyt chatteihin, luennoille ja keskustelupalstalle voi osallistua myös rekisteröimättä. Rekisterlityminen palveluun on kuitenkin helppoa, ilmaista ja anonymiteetin säilyttävää.

KYSY ASIANTUNTIJALTA -chat järjestetään kerran kuussa, yleensä kuun ensimmäinä maanantai kello 12-13.30. Syksyn chat ajat ovat seuraavat 2.9, 7.10, 4.11 ja 9.12.

Teema-chateista, luennoista, suljetuista ryhmistä ym tiedotetaan tulevissa jäsenkirjeissä. Toiveita niiden aiheiksi voi lähettää järjetösihteerille tai kirjoittaa keskustelufoorumille. Lisätietoa yhdistyksen Perheaikaa.fi-toiminnasta myös kotisivuilla >>

Vaikka yhdistyksen oma keskustelupalsta on palannut toimimaan, Perheaikaa.fi-palvelussa jatkuvat myös sateenkaariperheiden keskustelut. Sateenkaariperheteemaisen keskustelun löydät toiseksi viimeisenä sivun alalaidasta Lapsi perheessä -alueelta.

Yhteistyökumppanit tiedottavat

Pirkanmaan SETA ry 40v:
Vagabondin tanssit aikuiseen makuun perjantaina 14.6. Tampereen YO-talolla, Kauppakatu 10,  klo 21- Tanssimusiikkia, nostalgisia iskelmiä, euroviisuja, discoa YO-talolla on paljon tilaa tanssahdella hyvän musan tahtiin ja nauttia hyvästä seurasta viilentävien juomien kera.Tervetuloa tapaamaan tuttuja vuosien varrelta! Liput: 3/5 euroa + narikka. Tanssit tarjoaa: pirkanmaanseta.fi

Porin pääkirjastossa avautuu 4.6.2013 Pride-näyttely,
jossa esitellään Pride-tapahtuman historiaa, Seta ry:n jäsenjärjestöjä sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvää kaunokirjallisuutta. Näyttelyn avajaiset ovat 5.6.2013 klo 13 Porin pääkirjastossa. Avajaisissa puhujina Porin kirjastotoimenjohtaja Asko Hursti sekä Seta ry:n varapuheenjohtaja Mikko Väisänen. Tervetuloa avajaisiin!

Isäntäperheitä vaihto-oppilaille sateenkaariperheistä?
Saksa, Sveitsi, Thaimaa, Meksiko, Japani... Rohkeita lukioikäisiä nuoria maailman eri kolkista saapuu vaihto-oppilasjärjestö YFU:n kautta Suomeen vaihto-oppilaaksi elokuussa 2013. Ryhtyisikö sinun perheesi isäntäperheeksi? Perheen ei tarvitse suunnitella elämäänsä uusiksi vaihto-oppilaan takia, vaan ottaa hänet mukaan arjen tavalliseen menoon. Tärkeintä on vilpitön halu tutustua ulkomaiseen nuoreen. Perhe saa kansainvälistä meininkiä kotiinsa ja usein myös elinikäisen ystävyyssuhteen. Lue lisää ja ilmoittaudu isäntäperheeksi nyt: www.yfu.fi/isantaperheeksi

Haastattelupyyntöjä

Monikkosateenkaariperhe Monikkoperheiden jäsenlehteen
Suomen Monikkoperheet ry, joka edustaa kaksosten ja kolmosten perheitä, haluaisi tehdä jäsenlehteensä haastattelun sateenkaariperheestä, jossa elää monikkolapsia. Kiinnostuneiden yhteydenotot juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi.

Pelasta perheemme Supermarjo

Etsimme perheitä mukaan Livin uuteen tv-sarjaan, jossa Supermarjona tuttu Marjo Niittyviita ja Uudenmaan Marttojen neuvoja Hanna Pikkarainen valmentavat perheitä kohti parempaa arkea. Mukaan voivat hakea kaikenlaiset perheet kokoonpanosta riippumatta. Mukaan toivottaisiin sateenkaariperheitä. Ohjelman kuvaukset alkavat kesällä 2013, ja hakemuksen voi jättää oheisen linkin kautta >>

Kesällä naimisiin aikova pari
Olen savonlinnalainen freelancetoimittaja ja suunnittelen juttua Sunnuntaisuomalaiseen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tarkoitus olisi löytää samaa sukupuolta oleva pariskunta, joka suunnittelee liittonsa rekisteröimistä kesällä 2013. Pariskunta voi asua missäpäin Suomea tahansa. Tekisin jutun, jossa kerrotaan parin taustoista ja hääsuunnitelmista. Juttu tulisi ulos jo 9.6. Haastattelu pitäisi saada tehtyä viimeistään 3.6. alkavan viikon alussa. Myös puhelinhaastattelu onnistuu hätätilanteessa. Tässä olisi hyvä tilaisuus saada julkisuutta tärkeälle asialle. Yhteydenotot: Milka Hellsten, hellstenmilka@gmail.com, 050-492 8979

Koti jaettuna kahdella
Etsin eron kokeneita perheitä tulevaan valokuvakirjaani nimeltä Koti jaettuna kahdella. Kirja kertoo perheen merkityksestä vanhempiensa eron kokeneiden henkilöiden, lasten ja aikuisten, näkökulmasta. Kirjassa lapset rakentavat perhekokonaisuuksia perhemuotokuvien ja niihin kytkeytyvien kertomusten avulla. Lapsi /kuvan päähenkilö saa kutsua kuvaan itse valitsemansa perheenjäsenet sekä rakentaa kuvan toiveidensa mukaisesti. Kuva on muotokuva perheestä, jonka lapsi kokee omakseen riippumatta jäsenten keskinäisistä suhteista toisiinsa. Lapsi saa myös kuvan muistoksi itselleen. Jos innostuit ja haluaisit osallistua mukaan ota rohkeasti minuun yhteyttä, kerron mielelläni projektista lisää. Valokuvaaja Susanna Kekkonen, 050 9106028, susanna@susannakekkonen.com

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä on nyt yli 1000  tykkääjää!

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita!

Myös sateenkaariperhejärjestöjen kattojärjestö Nelfa löytyy Facebookista. 'Tykkää' meistä niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Nelfasta>>
Tykkää Tahdon2013 -kampanjasta>>

Poimintoja Facebookista

Tahdon2013-kampanja julkaisi kansainvälisen sateenkaariperhepäivän kunniaksi kivan artikkelin "Ihan tavallinen perhe".

Kuva: Karoliina Kasurinen.

Orava tuli tervehtimään pieniä luonnontutkijoita, kun ateenkaariperheet retkeilivät Espoossa Villa Elfvikin upeassa ympäristössä.

Kuva: Kaisa Niittynen.

Ranskalaislehti Têtu nosti kesäkuun numeronsa kanteen homoisän - ensimmäistä kertaa historiansa aikana.

Kuv
assa Rémy pienen poikansa kanssa.

Tapahtumakalenteri

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >>

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelu

Pohdituttaako perheenperustaminen? Onko haasteita viranomaistahojen, palvelujen tai suvun kanssa? Kuinka toimii KELA ja hedelmöityshoitoklinikat? Kuinka lakeja tulkitaan? Mietityttääkö jokin asia arjessa, perhe-elämässä tai lasten asioissa?

PUHELIN

Neuvontaa saa numerosta 050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina, jotka ovat

tiistaisin kello 12-13
torstaisin kello  9-10

SÄHKÖPOSTI

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse info@staankaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä kahden arkipäivän kuluessa.

CHAT

Neuvontapalveluihin kuuluu myös kuukausittainen ´kysy sateenkaariperheasiantuntijalta -chat´. Reaaliajassa toimiva chat löytyy Väestöliiton Perheaikaa-sivustolta www.perheaikaa.fi. Chatiin voi tulla keskustelemaan ja esittämään kysymyksiään. Chatti jää kesätauolle, muytta syyskuun alusta chatit jatkavat uudella paikalla aina kuun ensimmäinen maanantai, paitsi joulukuussa toinen maanantai, kello 12-13.30. Syksyn chat ajat ovat siis 2.9, 7.10, 4.11 ja 9.12.

Chatissa kirjoittaessa kannattaa huomioida, että  muut chatissa olijat näkevät keskustelun. Muuten neuvontapalvelu on luottamuksellista eikä kysymyksiä tai muita tietoja rekisteröidä millään tavalla.

Paikalliset tapaamiset ja tapahtumat

UUTTA:
Turussa keskustelua vanhemmuuden rooleista ja ihanteista
Helsingissä lasten ensiapukurssi
Helsingissä koululaisten seinäkiipeilyilta

Yhteinen retkipäivä Visulahteen Itä-Suomen sateenkaariperheellisille 9.6.

Matkat taittuvat omin kyydein. Sateenkaariperheet ry osallistuu kustannuksiin. Rannekkeen omavastuuosuudeksi jää 10 euroa per henkilö. Alle 3-v. ilmaiseksi.

Päivän aikataulu:
klo 10.45 Tapaaminen portilla. Kerätään omavastuuosuudet (huom. tasaraha!) ja sovitaan paikka yhteiselle lounaspiknikille.
klo 11.00 Puiston portit aukeavat -> riehakasta toimintaa.
klo 14.00 Piknik omin eväin. Lounas tai välipala, jokaisen perheen omien tarpeiden mukaan.
-> riehakas toiminta jatkuu.
klo 17.00 Puisto sulkeutuu. Halukkaille mahdollisuus omakustanteiseen yhteiseen ruokailuun.

Alueella on mahdollista ruokailla ja yöpyä. Tarkempaa tietoa vaihtoehdoista sekä ajo-ohjeet löytyvät osoitteesta www.visulahti.fi . Toisen päivän lippu puistoon 11,50 €.

Lisätietoja retkestä:
jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: joensuu@sateenkaariperheet.fi
Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: info@sateenkaariperheet.fi
Lahti
: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: info@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: rovaniemi@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI

Paikallistiimi: Hanna, Kirsi ja Anu, helsinki@sateenkaariperheet.fi

Kesällä retkiä! Seuraa pääkaupunkiseudun sateenkaariperheiden facebook-sivuja!

Pääkaupunkiseudun perhetapaamiset ovat olleet kerran kuussa sunnuntaisin klo 15-18 Leikkipuisto Linjassa osoitteessa Toinen Linja 6, 00530 Helsinki.  Syksyksi pohdinnassa jatkuvatko tapaamiset Linjassa vai jossakin muualla.  Lisätietoa Leikkipuisto Linjasta >>

Helsingin paikallisvastaava tiimistä joutui muutama jäsen valitettavasti jäämään pois mm. paikkakunnalta muuton vuoksi. Tiimi kaipaa lisää innokkaita ja aktiivisia jäseniä. Tiimiläisenä sinun on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista toimintaa pääkaupunkiseudulla järjestetään. Eikä ideoita tarvitse toteuttaa yksin! Erityisen toivottavaa olisi löytää tiimiin kotivanhempia, jotka pystyisivät välillä perhetapaamista edeltävänä perjantaina hakemaan tapaamispaikan avaimen leikkipuisto Linjasta, ja palauttamaan sen ma. Tiimiläisten tärkeimpänä tehtävänä on organisoida tapaamisia, retkiä ym. Apua toteutukseen saadaan mm. sosiaali- ja terveysalan opiskelijoilta. Useimmiten tiimiläisten eri tarvitse tehdä sen ihmeemmin tapahtuman eteen kuin päättää esim. retkikohde ja -aika, ja tehdä asiasta muutaman virkkeen mainos. Osa tiimiläisistä vastaa perhetapaamisten ovien avaamisesta, kahvin keitosta yms., mutta niin, että jokaista tapaamista kohden ei tarvitse jokaisen varautua vastuutehtäviin tai edes läsnäoloon. Yhdistys tukee taloudellisesti retkiä ja maksaa mahdollisten ohjaajien palkkiot. Tiimiläisenä tutustut helposti paikkakuntasi muihin perheellisiin ja pääset tekemään hauskoja asioita. Kysy lisää ja ilmoita kiinnostuksestasi paikallistiimille.

Koululaisten toiminnallinen ilta kiipeilyn merkeissä

To 27.6  kello 18-20 Sateenkaariperheiden kouluikäisten oma ilta. Iltaan ovat tervetulleista kaikki hlbtiq-vanhempien 8-17-vuotiaat lapset. Toiminnallisessa illassa on luvassa seinäkiipeilyä Helsingin kiipeilykeskuksessa Tapanilan Erällä, Erätie 3. Kiipeilyyn tarvittavat välineet saadaan kiipeilykeskuksesta. Vaatteiden olisi hyvä olla joustavat, farkuilla voi olla haastava kiipeillä. Sukat olisi hyvä olla mukana.
 
Kiipeilyn jälkeen yhdistys tarjoaa koululaisille picnic-evästä. Oikeaan ruokamäärään ja erityisruokavalioihin varautumista varten toivomme ennakkoilmoittautumista info@sateenkaariperheet.fi tai 050-321 7976. Tapaaminen kiipeilykeskuksen ovilla kello 18, tai jos kaipaat kyytiä, niin sovitusta paikasta

Alkutaipale-ryhmä
Yhteydenotot ja kyselyt: alkutaipale.helsinki@sateenkaariperheet.fi

Alkutaipale-ryhmä on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnittelelville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme, teemme retkiä ja piknikejä. Kokoonnumme yleensä torstaisin Kotolassa. Olet tervetullut mukaan olit/tte sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet.

Seuraava tapaaminen torstaina 27.6 klo 19-21 Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 4.krs. Tapaamisessa on alustus "mistä aloittaa, jos haaveilee lapsesta", minkä jälkeen vapaamuotoista ja osallistujalähtöistä keskustelua.

Kevään perhevalmennusryhmän päättäjäispicnic - kaikki alkutaipalelaiset tervetulleita

Vanhan kirkon puistossa ti 11.6 kello 18

Isätapaaminen
Kerran kuukaudessa säännöllisesti kokoontuva sateenkaariperheiden miesten ja miestenmielisten oma ryhmä. Tervetuloa mukaan! Säännöllisesti kokoontuvan ryhmän myötä toivotaan, että päästään käymään keskustelua hiukan syvemmin kuin aiemmin harvakseltaan kokoontuessa. Katsotaan miten tämä toimii! Syksyn tapaamiset ovat vielä avoinna.

Seuraava tapaaminen prideviikolla: 26.6. kello 19-21

Pääkaupunkiseudun arkitapaamiset
Vauva- ja leikki-ikästen perheiden kovasti suosimat arkitapaamiset jatkuvat myös kesäkuussa. Arkitapaamisiin ovat tervetulleita kaikenikäiset aikuiset ja lapsen, vaikka ajankohdasta johtuen tapaamiset kiinnostavat varmasti eniten kotivanhempia. Välillä tapaamisissa on alustaja tai teema, mutta aina on aikaa vapaalle juttelulle ja leikille. Toimistolta löytyy leluja ja siellä on myös mahdollista lämmittää ruokaa lapsille. Yhdistys tarjoaa teetä, kahvia, mehua ja keksejä. Mukanaan voi tuoda muita syötäviä nyyttärihengessä.

Tapaamisajat kesäkuussa: 4.6.  ja 18.6.  klo 10 - 12 sekä 11.6 kello 18-20
Loppukesän tapaamiset:  20.8., 3.9. ja 17.9 klo 10-12

 4.6 Sateenkaareva lastenkirjallisuus

Tutustutaan yhdistyksen uusiin sateenkaariperheaiheisisiin kirjoihin ja pohditaan muutoin lasten kirjallisuutta. Mukaan voi ottaa omat kirjavinkit.

11.6. Lasten ensiapu,  huom klo 18-20

Ensiaputaidot ovat kullanarvoisia, mutta etenkinlapsiperheissä niille on jatkuvaa käyttöä. Perheiden aikuiset pääsevätopiskelemaan lapsen ensiaputaitoja SPR:n koulutussuunnittelijan MariKaihovaaran opastuksella. Voi olla, että isommat leikki-ikäiset jakoululaisetkin saavat osansa opista.
 
Kotolasta on varattu iltaa varten iso tila koulutukselle jakaksi pienempää lasten muulle touhulle. Jo tiedät innokkaan vapaaehtoisenlapsenvahdin, joka tulisi koulutuksen ajaksi Kotolaan leikittämään lapsia, seolisi hieno juttu. Ohjelmassa myös kahvittelua ja nyyttäripöytä.

18.6. nyyttäripicnik Miian, Paulan, Pepin ja Main pihalla. Pihalta löytyy trampoliini, riippukeinu, leluja yms. Lämpimällä säällä voidaan laittaa vauvoille kahluuallas. Sateella siirrytään sisätiloihin. Osoite on Oulunkyläntie 3 B (Käpylän ja Koskelan rajalla). Paikalle pääsee mm. busseilla 65A ja 55. Oulunkylän ja Käpylän juna-asemilta kävelyä on alle 1 km. Oulunkyläntien varressa on myös hyvin paikkoja omilla autoilla liikkuville. Lisätietoja Miialta puh. 050 4132 397.

Paikka (paitsi 18.6): Sateenkaariperheiden toimisto Kotola, Pirtti-tila, Yrjönkatu 29 A, Helsinki. Rattaat/vaunut saa sisälle toimiston aulaan suoraan Pirtin oven viereen. Lisätietoja: Miia Kajava, puh. 050 4132 397 tai miialuukkonen@gmail.com tai Kaisa Niittynen, puh. 050-321 7976 tai kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi.

Prideviikolla enemmän perheohjelmaa kuin ikinä
Prideviikolla Helsingissä tapahtuu perheasioiden tiimoilta lähes joka päivä. Katso tarkemmat tiedot jäsenkirjeen Pride-osiosta.

Oma facebook-ryhmä
Pääkapunkiseudun sateenkaariperheillä on oma suljettu facebook-ryhmä, "Pääkaupunkiseudun Sateenkaariperheet". Ryhmän jäsenyys ja sinne kirjoittelut eivät näy kenellekään muulle kuin ryhmän jäsenille. Ryhmään pääsee vain sen ylläpitäjien tai jo jäsenenä olevien lisäämänä. Ryhmässä tiedotetaan pääkapunkiseudun tapahtumista, haastattelupyynnöistä ja muusta ajankohtaisesta. Siellä voi kuka tahansa kuulutella seuraa vaikkapa uimarannalle tai museoretkelle. Myös kaikenlainen sateenkaariperheellisyyteen liittyvä keskustelu on sallittua.

Jos haluat liittyä ryhmään kysy fb-kavereiltasi ovatko he jo ryhmän jäseniä, ja voisivatko lisätä sinut. Tai pyydä toiminnanjohtaja Juha Jämsää,  järjestösihteeri Kaisa Niittystä tai hallituksen jäsen Tanja Rintalaa ystäväksesi ja liittämään sinut ryhmään.

Jo ryhmään kuuluvat, liittäkää kavereitanne ryhmään, jotta mahdollisimman moni pääsisi osalliseksi ryhmän annista.

JOENSUU

Paikallistiimi: Tuulia, joensuu@sateenkaariperheet.fi

Joensuussa järjestetään tapaamisia, joista sovitaan perheiden kesken sähköpostitse. Jos olet kiinnostunut osallistumaan vapaamuotoiseen seurusteluun ja toimintaan, ota yhteyttä joensuu@sateenkaariperheet.fi, niin liitetään sinut sähköpostilistallemme. Tervetuloa mukaan!

Joensuun perheet osallistuvat 9.6. Itä-Suomen sateenkaariperheiden yhteiselle retkelle Visulahteen. Katso tarkemmat tiedot paikallistoiminnan uutisista yltä!

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Heljä Siitari, jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

Kuukausitapaamiset  joka kuun kolman torstai kello 17-18.30, mutta ei kesä-elokuussa. Sähly kouluikäisille vanhempineen on tauolla kesän ajan.

Jyväskylän perheet osallistuvat 9.6. Itä-Suomen sateenkaariperheiden yhteiselle retkelle Visulahteen. Katso tarkemmat tiedot paikallistoiminnan uutisista yltä!

KUOPIO

Kuopion perheet osallistuvat 9.6. Itä-Suomen sateenkaariperheiden yhteiselle retkelle Visulahteen. Katso tarkemmat tiedot paikallistoiminnan uutisista yltä!

Alueelle tarvitaan edelleen uusia jäseniä paikallistiimiin. Kuopion aikoinaan aktiiviset tapaamiset ovat olleet nyt kaksi vuotta katkolla tekijöiden puutteessa. Paikallisen tapaamistoiminnan pyörittäminen ei vaadi paikallistiimin jäseniltä kovinkaan paljoa ja toiminnalle saa täyden tuen yhdistyksen järjestösihteeriltä. Voimme olla avuksi tilojen varaamisessa, tiedottamisessa ja ideoinnissa. Innokkaat voivat olla yhteydessä info@sateenkaariperheet.fi.

Retki Kuopion HopLopiin

Sunnuntaina 8.9.2013 kello 13-18
Lisätietoja retkestä seuraavassa jäsenkirjeessä

Aikuiset ja alle 1-vuotiaat riekkuvat HopLopissa veloituksetta, muiden pääsymaksuun osallistuu Sateenkaariperheet ry, niin että omavastuu per lapsi on 5e. Seikkailupuiston monet aktiviteetit takaavat huikean hauskan ja monipuolisen sekä motorisesti kehittävän leikkikokemuksen kaiken ikäisille vauvasta vanhempiin. Sukella seikkailuun Ahdin valtakunnan leikki- ja kiipeilyelementteihin ja pelaa jännittäviä pelejä yhdessä kaverin kanssa. Leikkialueeltamme löytyy mahtava valikoima erilaisia leikki- ja liikunta-aktiviteetteja, kuten liukumäkiä ja -ratoja, tunneleita, pomppulinnoja tai vaikkapa jännittävä pallosotapelialue. HopLopissa aika ei käy pitkäksi. Täällä viihtyy koko perhe.

KYMENLAAKSO / KOTKA

Kymenlaaksoon on suunnitteilla toimintaa. Jos olet kiinnostunut olemaan mukana käynnistämässä sitä, ota yhteyttä järjestösihteeriin.

MIKKELI

Yhteyshenkilö: Iina Särkkä, 050 531 1171, mikkeli@sateenkaariperheet.fi

Mikkelissä tavataan perheiden kotona. Lisätietoa yhdyshenkilöltä.

Mikkelin perheet osallistuvat 9.6. Itä-Suomen sateenkaariperheiden yhteiselle retkelle Visulahteen. Katso tarkemmat tiedot paikallistoiminnan uutisista yltä!

OULU

Paikallistiimi: Suvi ja Jenni, oulu@sateenkaariperheet.fi

Avoimen päiväkodin Sateenkaariperhetapaamiset ovat kesän ajan tauolla, mutta mahdollisesti järjestämme puistotapaamisia, joista saat lisätietoa osoitteesta oulu@sateenkaariperheet.fi. Elokuussa jatketaan kuukausittaisia tapaamisia.

PORI

Porissa on perhetoimintaa. Kysy lisää, sateenkaariperheet@100seta.fi

ROVANIEMI

Paikallistiimi: Riikka, rovaniemi@sateenkaariperheet.fi

Rovaniemellä tavataan perheiden kotona. Kyselyt paikallistiimille.Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet! Tarjoilut nyyttäriperiaatteella.

TAMPERE

Paikallistiimi: Marjut ja Sini, tampere@sateenkaariperheet.fi

Ennakkoilmoituksesta poiketen: Kesäkuun tapaaminen on siirretty osaksi Setan Leimautumispäivien ohjelmaa. Tapaamme lauantaina 15.6. klo 11 Werstaalla (yläkerran Työväentalo). Luvassa mm. lasten musiikkileikkituokio ja leppoisaa yhdessäoloa. Tapaamisen jälkeen onkin hyvä siirtyä piknikille Laikun lavan läheisyyteen Leimautumispäivien pääjuhlaa seuraamaan. Ilmoitelkaa tulostanne joko sähköpostitse tai facebookissa, niin tiedetään varautua riittävillä tarjottavilla. Mehut ja keksit pyrimme järjestämään joka tapaamiseen.

Heinäkuun tapaaminen 21.7. Paikka ja aika vielä auki, ehdota jotain.
Pridet ovat samaan aikaan, mennäänkö esim. puistopiknikille? Lapsille leikkimieliset "olympialaiset"?

Heittäkää rohkeasti ideoita tapaamisten suhteen, jotta saataisiin niistä mahdollisimman onnistuneita ja tarkoitustaan palvelevia. Odotukset kun ovat aika moninaiset, toteutustapojakin voidaan siis muokkailla. Lisätietoa toiminnasta ja esim. facebookin ryhmään liittymisestä: tampere@sateenkaariperheet.fi.

TURKU

Paikallistiimi: Minna, Marjukka, Juha ja Anu, turku@sateenkaariperheet.fi

Keskustelua vanhemmuuden rooleista ja ihanteista
ti 4.6. klo 18-20. Yhdistyksen koulutussuunnittelija Tiia Aarnipuu on vetämässä  keskustelua, joka järjestetään Turun Seikkailupuiston iltapäiväkerhon tiloissa (kokoonnutaan klo 18.00 Seikkailutalossa). Tilaisuus on tarkoitettu vain aikuisille, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tervetuloa! 
Tilaisuuden ajaksi on järjestetty myös lastenhoito, mutta ilmoittautumisaika siihen on jo mennyt. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysellä: turku@sateenkaariperheet.fi.

Sateenkaariperheiden lasten kuvaama Minun perheeni -valokuvanäyttely on nähtävillä 14.6. asti perhetalo Heidekenillä (Sepänkatu 3, sisäänkäynti sisäpihan kautta) arkipäivisin klo 8-16. Näyttely löytyy katutason kerroksen käytävän seiniltä, ulko-oven jälkeen ensin suoraan eteenpäin ja sitten mutka vasemmalle.

Turun seudun sateenkaariperheillä on tiedottamista varten sähköpostilista, johon voi ilmoittautua mukaan ilmoittamalla sähköpostiosoitteensa: turku@sateenkaariperheet.fi.

Olemme myös facebookissa: Tiedotukseen painottuva sivusto löytyy täältä >> Lisäksi Turun seudun sateenkaariperheille on perustettu suljettu facebook-ryhmä, jossa myös voi keskustella toiminnasta  ja muista sateenkaariperheasioista luottamuksellisemmin.  Ryhmään pääsee laittamalla pyynnön ylläpitäjälle täällä >>

Turussa järjestetään myös erityisesti uusille perheille ja perhettä suunnitteleville suunnattua alkutaipaletoimintaa. Jos haluat mukaan alkutaipalelaisten sähköpostilistalle, ilmoita
sähköpostiosoitteesi: mjkarvonen@gmail.com. Toistaiseksi alkutaipalelistaa on käytetty lähinnä tapahtumista tiedottamiseen, mutta siellä voi myös esim. kysellä kokemuksia, esittää toiveita toiminnasta tai kutsua toisia alkutaipalelaisia tapaamisiin. 


Sateenkaariperheet ry
Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976

Koulutussuunnittelija
Tiia Aarnipuu
tiia.aarnipuu@sateenkaariperheet.fi
050 410 6772

Puheenjohtaja
Emmi Pihlajaniemi
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
050 513 7765

Kaikkien perheiden Suomi -hanke

Projektipäällikkö
Anna Moring
anna.moring@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0832

Suunnittelija
Jenni Kerppola-Pesu
jenni.kerppola-pesu@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0831

Neuvontapalvelu
Puhelimitse 050 321 0048 tiistaisin kello 12-13 ja torstaisin kello  9-10
sekä sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. Katso myös neuvonta-chat ajat muualta tästä kirjeessä.

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi -sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen.

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2013.

Emmi Pihlajaniemi / puheenjohtaja
Joanna Marjanen / varapuheenjohtaja
Sari Makkonen
Paula Myöhänen
Liisa Rytkönen-Kontturi
Tanja Rintala
Anu Pellinen
Hanna Wahlsten / varajäsen
Jenni Häivälä / varajäsen

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

1/1