Haku Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenorganisaatioille Poets of Today - Voices of Tomorrow -hankkeen taiteelliseen tiimiin


Poets of Today - Voices of Tomorrow eli "PoT-VoT" on slovenialaisten, puolalaisten,  unkarilaisten, serbialaisten sekä suomalaisten kulttuuritoimijoiden yhteistyöprojekti, joka tuo runoutta kouluihin, lähemmäs nuoria ja paikallisia yhteisöjä. Suomessa hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. 

 

Jokaisessa hankemaassa neljän hengen taiteellinen tiimi työskentelee kymmenen runoilijan ja kahdenkymmenen opettajan kanssa, jotta tavoitamme yhteensä yli tuhat nuorta per osallistuva maa. Koko hankkeessa tavoitteemme on saada yli 5 000 nuorta runouden pariin. Taiteellisessa tiimissä ovat mukana dramaturgi Maarit Mäkinen ja hankkeen päärunoilija Harri Hertell.


Taiteellinen tiimi aloittaa työskentelyn syksyllä 2022 ja työ päättyy vuoden lopussa 2024. 


Haemme nyt jäsenistöstämme kahta organisaatiosta toteuttamaan hanketta Suomessa. Jäsenorganisaatio nimeää henkilön hankkeen taiteelliseen tiimiin ja muodostaa paikallisen tukitiimin.

Taiteellinen tiimi suunnittelee hankkeen taiteellisen toiminnan ja kouluttaa runoilijat (2 x runoilijoiden ja opettajien koulutusta) sekä 4-6 kouluvierailua (runoilija & taiteellisen tiimin vastaava). Tiimiläiset järjestävät kirjallisuustapahtuman omassa kaupungissaan (Poetry walk). Taiteellinen tiimi pääsee kirjoittamaan uuden menetelmän ja osallistumaan runoteosten tekemiseen (toinen julkaistaan Frankfurtin kirjamessuilla). Taiteellisen tiimin osalta hankkeeseen kuuluu myös työskentelyä kumppanimaissa. Taiteelliseen tiimiin valittavien henkilöiden taustaorganisaatioiden tulee olla Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäseniä ja jäsenorganisaatioiden tulee tarjota taiteellisen tiimin jäsenelle myös tukitiimi omasta organisaatiosta. Jäsenorganisaarioilta edellytetään vahvaa kokemusta kouluyhteistyöstä. 


Taiteellinen tiimi tekee hankkeen aikana yhteensä viisi ulkomaanmatkaa, joista ensimmäinen on 7.–12.11.2022 Sloveniaan, Ljubljanaan. Loput hankkeeseen kuuluvat ulkomaan matkat ovat neljän päivän mittaisia ja suuntautuvat Serbiaan, Unkariin, Puolaan ja uudelleen Sloveniaan. Taiteellinen tiimi valmaistautuu ja osallistuu mainittuihin hanketapaamisiin Euroopassa yhdessä liiton projektitiimin kanssa.


Valituille jäsenorganisaatiolle maksetaan hankkeeseen osallistumisesta 15 000 euroa. 


Hanke on upea mahdollisuus tulla mukaan edistämään sanataidetta ja runoutta paikallisesti ja Euroopan viitekehyksessä, mahdollisuus tuoda oma organisaatio tietoisuuteen kansainvälisesti ja tulla luomaan uutta.


Haku päättyy 23.6.2022.

Hakijoille ilmoitetaan valinnoista 12.7.2022 mennessä.Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenorganisaatio

Kuka organisaatiostanne osallistuisi taiteelliseen tiimiin?

Puhelinnumero 

Sähköpostiosoite

Miksi juuri teidän organisaationne tulisi valita mukaan hankkeeseen ja miksi ehdottamanne henkilö olisi sopiva taiteelliseen tiimiin?

Millaisen tukitiimin taiteelliseen tiimin osallistuva henkilö organisaatiostanne saisi?

Millaista kokemusta organisaatiollanne on kouluyhteistyöstä?

Taiteellinen tiimi tekee hankkeen aikana yhteensä viisi ulkomaanmatkaa, joista ensimmäinen on 7.–12.11.2022 Sloveniaan, Ljubljanaan. Jos tulette valituksi, taiteelliseen tiimiin osallistuva henklö on valmis sitoutumaan matkaan. 

Taiteelliseen tiimiin osallistuvan henkilön englannin kielen taito?

Liitä tähän taiteelliseen tiimiin osallistuvan henkilön ansioluettelo.

Kiitos hakemuksestasi!

Mikäli sinulla on kysyttävää hankkeesta, ota yhteyttä:


Ninni Pehkonen, koordinaattori
ninni.pehkonen@lastenkulttuuri.fi
p. 040 800 7296


Aleksi Valta, toiminnanjohtaja
aleksi.valta@lastenkulttuuri.fi
p. 040 820 5425

0%