Free your mind - katse tulevaan ja uutta virtaa freelance-työhön

Suomen freelance-journalistit järjestää Free your mind -teemapäivän perjantaina 11.11.2022 hotelli Rantapuistossa Helsingissä. Tapahtumassa pureudutaan tällä kertaa tulevaisuuteen ja freelancerina kehittymiseen. Mitä journalistin olisi hyvä tietää tulevaisuusajattelusta? Millainen on journalistin rooli ilmastokriisin ajassa? Miten ratkoa freelancerina työskentelyn haasteita? Keskustelulle ja kohtaamisille on varattu runsaasti aikaa, sekä vapaamuotoisesti että esimerkiksi palautetyöpajan muodossa. Päivän päätteeksi on luvassa illallinen, vapaata seurustelua ja pieni yllätysesitys. Tarkempi ohjelma löytyy verkkosivuiltamme.


Pitkämatkalaiset voivat saapua paikalle jo torstaina illalla ja jäädä hotelliin mahdollisesti myös perjantain ja lauantain väliseksi yöksi. Majoitus järjestetään yhden hengen huoneissa. Majoitus on tarkoitettu erityisesti pitkämatkalaisille, ja majoitustilaa on käytössä rajallinen määrä.


Apurahaa voi hakea 270 euron osallistumismaksuun. Lisäksi pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevat voivat hakea apurahaa enintään 206 euron majoituskuluihin (103 euroa per yö) ja matkakuluihin, kuitenkin niin, että pikkustipendi voi olla enintään 499 euron suuruinen. Illallinen on omakustanteinen (53 euroa + juomat).

Hakemalla apurahaa hakija sitoutuu maksamaan tapahtuman osallistumismaksun, hakemansa majoituksen sekä omakustanteisen illallisen, joka maksaa 53 euroa.


Ohjeita ja ehtoja apurahamenettelyyn:


  • Pikkustipendi maksetaan hakijan henkilökohtaiselle tilille, josta tulee maksaa Free your mind -tapahtuman lasku.
  • Päätökset pikkustipendin saajista tehdään syyskuun alkupuolella. Apurahansaajille lähetetään tarkemmat ohjeet apurahan maksattamisesta.
  • Mikäli pikkustipendin saaja ei vahvista ottavansa apurahaa vastaan sunnuntaihin 11.9.2022 mennessä, katsotaan, että hakija on luopunut pikkustipendistä ja se voidaan siirtää eteenpäin. Pikkustipendin saajiin ollaan yhteydessä ensisijaisesti sähköpostilla, ja jos henkilöä ei tavoiteta, lähestytään puhelimitse.
  • Pikkustipendi ei vaikuta muihin apurahoihin, eli sitä voi hakea, vaikka olisi saanut hiljattain lehdistön freelance-apurahan tai Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön apurahan. Free your mind -tapahtumaan myönnettävä pikkustipendi ei myöskään aiheuta karenssia muihin apurahoihin.
  • Free your mind -tapahtumaa varten myönnettävä pikkustipendi on veroton.
  • Apuraha pitää käyttää Free your mind -tapahtumaan. Osallistumisesta tulee toimittaa tosite Suomen freelance-journalisteille osallistujille toimitettavien ohjeiden mukaisesti. Mikäli apurahansaaja ei osallistu Free your mind -tapahtumaan eikä apurahansaajalla ole esittää sairauslomatodistusta tai muuta pätevää syytä, voidaan apuraha periä takaisin.
  • Apurahaa hakee luonnollinen henkilö, ei toiminimi tai muu yritys. Tämän vuoksi apurahahakemukseen pitää laittaa henkilökohtaisen tilin numero.


Hakemalla apurahaa hakija hyväksyy em. ehdot.

Hakijan tiedot

Hakijan etunimi

Hakijan sukunimi

Hakijan henkilötunnus

Hakijan postiosoite

Hakijan postinumero ja -toimipaikka

Hakijan sähköpostiosoite

Ilmoitamme päätöksistä ensisijaisesti tähän sähköpostiosoitteeseen. Tähän osoitteeseen lähetetään myös kopio hakemuksestasi.

Hakijan puhelinnumero

Mikäli emme tavoita sähköpostitse, otamme yhteyttä tähän puhelinnumeroon.

Hakijan henkilökohtainen tilinumero IBAN-muodossa

Koska stipendi myönnetään luonnolliselle henkilölle, se maksetaan henkilökohtaiselle tilille. Mikäli ilmoitat toiminimen tai yrityksen tilin stipendiä varten, saattaa verottaja tulkita stipendin veronalaiseksi ansiotuloksi.

Hakemus 

Apurahan enimmäismäärä on 499 euroa.

Haen apurahaa 

Minkä suuruisiin matkakuluihin haet lisäksi apurahaa?

Erittele tähän, mihin käytät hakemasi apurahan: mistä mihin matkustat, millä välineellä ja mitä se maksaa. Jos haet matkakuluihin enemmän rahaa kuin matkustaminen oikeasti maksaa, tulee ylimääräinen apuraha palauttaa. Tämän vuoksi matkojen hinnat kannattaa arvioida mahdollisimman realistisesti.

Minkä suuruista apurahaa haet yhteensä?

Kirjoita tähän osallistumismaksun sekä mahdollisten majoitusten ja matkakulujen yhteissumma.

Mahdolliset allergiat ja ruokavaliot

Mitä hyötyä sinulle olisi Free your mind -tapahtumasta? (Enintään 1000 merkkiä)

SFJ saa julkaista nimeni apurahansaajana verkkosivuilla ja muussa viestinnässä.

Olen tutustunut SFJ:n tietosuojaselosteeseen, ja tietoni saa tallentaa sen mukaisesti. Tietoni saa tarkastaa Journalistiliiton jäsenrekisteristä.

Tietosuojaseloste on osoitteessa https://www.freet.fi/tietoa-yhdistyksesta/sfjn-tietosuojaseloste/

Kiitos vastauksista!

Lopuksi lähetä hakemus. Saat kopion hakemuksesta ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

0%