Rikastu ryhmässä -työnohjausryhmä

Kaipaatko vuorovaikutusta ammatillisen kehittymisen tueksi? Tiina Komin vetämä Rikastu ryhmässä -työnohjaus perustuu ajatukseen, että yksin on vaikea kehittää bisnestä. Työnohjausryhmässä käsitellään keskustellen ja harjoitusten avulla freelancereille tärkeitä asioita, kuten uusien asiakkaiden ja tilausten hankkimista, oman kilpailukyvyn parantamista, itsensä johtamista, erilaisia hankaluuksia, epävarmuuden sietämistä, talouden tasapainottamista, markkinointia sekä uusien tuotteiden ja palvelujen kehittämistä.


Syyskuussa Helsingissä aloittava työnohjausryhmä on räätälöity vapaille journalisteille, visualisteille, kääntäjille ja kustannustoimittajille. Ensimmäisen tapaamisen tarkka aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Loput tapaamisajat ja tapaamisten teemat ryhmä sopii yhdessä. Kaikkiaan ryhmä kokoontuu parin tunnin tapaamisiin osallistujamäärästä riippuen 6–10 kertaa. Ryhmän käynnistämisen minimivaatimus on viisi osallistujaa, ja osallistujia voi olla enintään kahdeksan.


Ryhmää vetävä Tiina Komi on Suomen Työohjaajat ry:n hyväksymä työnohjaaja, kouluttaja, innovaattori ja pitkän linjan freelance-toimittaja. Hän on erikoistunut itsensätyöllistäjien sparraamiseen ja on pitänyt työnohjausryhmiä jo vuosia journalisteille ja muille luovien alojen yrittäjille.


Työnohjaus maksaa 380 euroa. Kurssimaksuun voi hakea 340 euron apurahaa, ja lisäksi on 40 euron omavastuuosuus. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevat voivat hakea apurahaa myös matkakuluihin, kuitenkin niin, että pikkustipendi voi olla enintään 499 euron suuruinen. Hakemalla apurahaa hakija sitoutuu maksamaan kurssimaksun.


Ohjeita ja ehtoja apurahamenettelyyn:


  • Pikkustipendi maksetaan hakijan henkilökohtaiselle tilille, josta tulee maksaa Rikastu ryhmässä -työnohjauksen lasku.
  • Päätökset pikkustipendin saajista tehdään syyskuun alkupuolella. Apurahansaajille lähetetään tarkemmat ohjeet apurahan maksattamisesta.
  • Mikäli pikkustipendin saaja ei vahvista ottavansa apurahaa vastaan sunnuntaihin 11.9.2022 mennessä, katsotaan, että hakija on luopunut pikkustipendistä ja se voidaan siirtää eteenpäin. Pikkustipendin saajiin ollaan yhteydessä ensisijaisesti sähköpostilla, ja jos henkilöä ei tavoiteta, lähestytään puhelimitse.
  • Pikkustipendi ei vaikuta muihin apurahoihin, eli sitä voi hakea, vaikka olisi saanut hiljattain lehdistön freelance-apurahan tai Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön apurahan. Rikastu ryhmässä -työnohjaukseen myönnettävä pikkustipendi ei myöskään aiheuta karenssia muihin apurahoihin.
  • Rikastu ryhmässä -työnohjausta varten myönnettävä pikkustipendi on veroton.
  • Apuraha pitää käyttää Rikastu ryhmässä -työnohjaukseen. Osallistumisesta tulee toimittaa tosite Suomen freelance-journalisteille osallistujille toimitettavien ohjeiden mukaisesti. Mikäli apurahansaaja ei osallistu Rikastu ryhmässä -työnohjaukseen eikä apurahansaajalla ole esittää sairauslomatodistusta tai muuta pätevää syytä, voidaan apuraha periä takaisin.
  • Apurahaa hakee luonnollinen henkilö, ei toiminimi tai muu yritys. Tämän vuoksi apurahahakemukseen pitää laittaa henkilökohtaisen tilin numero.


Hakemalla apurahaa hakija hyväksyy em. ehdot.

Hakijan tiedot

Hakijan etunimi

Hakijan sukunimi

Hakijan henkilötunnus

Hakijan postiosoite

Hakijan postinumero ja -toimipaikka

Hakijan sähköpostiosoite

Ilmoitamme päätöksistä ensisijaisesti tähän sähköpostiosoitteeseen. Tähän osoitteeseen lähetetään myös kopio hakemuksestasi.

Hakijan puhelinnumero

Mikäli emme tavoita sähköpostitse, otamme yhteyttä tähän puhelinnumeroon.

Hakijan henkilökohtainen tilinumero IBAN-muodossa

Koska stipendi myönnetään luonnolliselle henkilölle, se maksetaan henkilökohtaiselle tilille. Mikäli ilmoitat toiminimen tai yrityksen tilin stipendiä varten, saattaa verottaja tulkita stipendin veronalaiseksi ansiotuloksi.

Hakemus 

Apurahan enimmäismäärä on 499 euroa.

Haen apurahaa

Minkä suuruisiin matkakuluihin haet apurahaa?

Erittele tähän, mihin käytät hakemasi apurahan: mistä mihin matkustat, millä välineellä ja mitä se maksaa. Jos haet matkakuluihin enemmän rahaa kuin matkustaminen oikeasti maksaa, tulee ylimääräinen apuraha palauttaa. Tämän vuoksi matkojen hinnat kannattaa arvioida mahdollisimman realistisesti.

Minkä suuruista apurahaa haet yhteensä?

Kirjoita tähän kurssimaksun ja mahdollisten matkakulujen yhteissumma.

Mitä hyötyä sinulle olisi Rikastu ryhmässä -työnohjauksesta? (Enintään 1000 merkkiä)

Mitä toiveita ja odotuksia sinulla on Rikastu ryhmässä -työnohjaukseen? (Enintään 1000 merkkiä)

Mikäli saan apurahan, yhteystietoni (nimi, puhelin, sähköposti) ja vastaukset kahteen edelliseen kysymykseen voi antaa ryhmän ohjaajalle Tiina Komille.

SFJ saa julkaista nimeni apurahansaajana verkkosivuilla ja muussa viestinnässä.

Olen tutustunut SFJ:n tietosuojaselosteeseen, ja tietoni saa tallentaa sen mukaisesti. Tietoni saa tarkastaa Journalistiliiton jäsenrekisteristä.

Tietosuojaseloste on osoitteessa https://www.freet.fi/tietoa-yhdistyksesta/sfjn-tietosuojaseloste/

Kiitos vastauksista!

Lopuksi lähetä hakemus. Saat kopion hakemuksesta ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

0%