Kysymys on pakollinen
Antamasi lukuarvo on virheellinen
Sähköpostiosoite on virheellinen

Uutiskirje tammikuu 2014

Tämä uutiskirje keskittyy kevätkauden tapahtumiin

Uusi vuosi - vanhoja hyviä ja uusia innostavia

Uusi vuosi on vierähtänyt käyntiin aktiivisena myös sateenkaariperherintamalla. Alkuvuosi pitää sisällään paljon mielenkiintoisia tapahtumia. Kuukausittainen toiminta käynnistyy Porissa, jossa perhetapaamisista vastuun on ottanut esikoistaan odottava pariskunta. Kuopiossa toiminta on lähtenyt uudelleen käyntiin pienen tauon jälkeen uuden paikallistiimin johdolla. Seinäjoen ja Kymenlaakson perheet suunnittelevat paikallistoiminnan aloittamista.

Mikä parasta, enää ei tarvitse asua suurimmilla paikkakunnilla saadakseen vertaistukea ja tutustuakseen muihin sateenkaareviin perheisiin, netissä nimittäin tapahtuu paljon!

Setan alustalla toimivalle sateenkaariperhefoorumille tulee päivittäin uusia jäsenhakemuksia. Vuoden tauon jälkeen keskustelu on alkanut käynnistyä etenkin perhettä perustavien keskuudessa.

Perheaikaa.fi -sivustolla on tulossa aktiivinen kevät. Kuukausittaisten neuvontaan ja vapaaseen keskusteluun pohjautuvien chattien lisäksi tarjolla on chatteja moneen eri tarpeeseen ja nettiluentoja lähetetään lähes joka kuukausi. Kevään aikana käynnistyy kaksi suljettua ryhmää perusteellisempaa ajatusten vaihtoa varten. Lisäksi sivustolta löytyy sateenkaariperheaiheisia videopätkiä ja artikkeleita. Tarkempaa tietoa perheajasta löydät tästä kirjeestä.

Uuden paikallistiimin, aikuisten ryhmän tai harrastusryhmän lapsille voi pistää pystyyn kuka tahansa. Neuvoja ja tukea tähän saa allekirjoittaneelta. Yhdistys tarjoaa hyvät puitteet toteuttaa itseään vapaaehtoistyöntekijänä. Jos haaveissasi on järjestää perhepäivä, aikuisten illanvietto tai toimia millä tahansa tapaa sateenkaarevien perheiden hyväksi, älä epäröi ottaa yhteyttä ja kertoa ideastasi tai toiveistasi.

Keväällä on tarjolla perhetapaamisten ja aikuisten ryhmien lisäksi kolme leiriä: perheleiri, koululaisten leiri  ja parisuhdeviikonloppu. Leireille kokoontuu perheitä ympäri Suomen viettämään mukavaa aikaa yhdessä. Leirien ohjelma on rakennettu siten, että kukin valitsee ohjelmasta itseään kiinnostavat toiminnat ja muun ajan voi vaikka retkeillä metsässä oman perheen kanssa. 

Vertaistuessa on voimaa. Ei tarvitse olla erityisen tuen tarpeessa oleva tai yksinäinen, jotta vertaistoiminta olisi oma juttu. Moni huomaa, että on hauska kohdata muita hyvin samojen asioiden kanssa eläviä ihmisiä tai olla yksi omansalainen perhe isossa joukossa perheiden moninaisuutta. Lapsille muiden oman perheen kaltaisessa perheessä elävien lasten kanssa puuhaaminen on yleensä omaa perheidentiteettiä ja myönteistä minäkuvaa vahvistavia tekijöitä. Moni on löytänyt tapaamisista ja leireiltä yllättäen hyviä ystäviä. Osalle riittää, että leiri toimii paikkana, jossa kukaan ei kyseenalaista omaa perhettä ja saa viettää perheen laatuaikaa valmiiden pitopöytien äärellä.

Toimintaa on moneen junaan ja tarpeeseen, kannattaa kokeilla, löytyykö tarjonnasta jotain itselle. Jos ei löydy, olisimme iloisia, jos kuulisimme konkreettisia kehitysehdotuksia tai puuttuvaksi kokemaansa toimintaa innostuisi joku lähteä organisoimaan.

Elämysrikasta toimintakevättä toivottaen,

Kaisa Niittynen
järjestösihteeri

kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050-321 7976

TÄSSÄ KIRJEESSÄ LISÄKSI MM:
* Kiintymyssuhdeilta Hgissä ja netissä
* Talvileirin ja koululaisleirin ilmoittautumiset
* Isätoimintaa
* Parisuhdelauantai huhtikuussa
* Parisuhdeviikonloppu toukokuussa
* Toiminta netissä
* Paikallinen toiminta - paljon uutta
* Uutta materiaalia opettajille
* Koulutus satenkaaripareista Hgissä
* Iso joukko haastateltavia ja kuvattavia haussa

Tilaa tämä uutiskirje suoraan sähköpostiisi >>
(jäsenille uutiskirje lähetetään automaattisesti kuukausittain)
Jäseneksi voivat liittyä kaikki, tutustu jäsenyyteen täällä >>

Tulevat tapahtumat

Kiintymyssuhdeilta Helsingissä ja netissä

Ti 21.1.2014 kello 18-19:30 Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Hki.
Kiintymyssuhde on kovasti tapetilla ollut aihe viime vuosina. On puhuttu paljon yhden hoivaajan merkityksestä lapselle. Sateenkaariperheiden järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan siitä minkälaisia mahdollisuuksia on lapsella luoda kiintymyssuhteita, jos vanhempia onkin kolme tai neljä, tai lapsella on useampi koti, tai kuinka ero vaikuttaa kiintymyssuhteeseen. Keskustelua alustamassa TtM, terveydenhoitaja ja kouluttaja Sanna Mäkipää.

Sanna Mäkipää luennoi aluksi aiheesta ja luento esitetään samaa aikaa netissä Perheaikaa.fi-palvelussa. Luennon jälkeen nettikamera sammuu ja paikan päällä olijat jatkavat ajatusten vaihtoa Sannan johdolla. Osallistujia ei missään vaiheessa kuvata. Lastenhoito voidaan järjestää, jos siihen ilmoitetaan olevan tarvetta. Ilmoita kiinnostuksesta lastenhoidon suhteen pikimmiten järjestösihteerille.

Luento lähetetään netissä
täällä >>

Koululainen + vanhempi -leiri järjestetään jälleen Ylöjärvelle maaliskuussa

Maaliskuussa koululaiset pääsevät jälleen viettämään viikonloppua vanhempiensa seurassa Ylöjärvelle Antaverkan leirikeskukseen. Leiri järjestetän 28.-30.3.2014. Leiri tulee maksamaan aikuisjäseneltä enintään 100e ja koululaiselta 50e.

Tiedossa koululaislähtöistä toimintaa. Leiriläisten yhdessä kokoamaa leirijuhlaa vietetään jälleen lauantaina. Leikit, leipomiset, pelit ja muut touhut tekevät leiriläisiä tutuiksi toisilleen. Tietysti ohjelmaan kuuluu myös kota-ilta, ulkoilua sään asettamissa rajoissa ja mahdollisuus saunoa. Toiveita viikonlopun sisällöstä otetaan vastaan.

Ilmoittautua voi täällä>>

Talvileirille pääsee vielä mukaan

Leiri järjestetään tällä kertaa pe-su 31.1.-2.2.2014 Lappohjassa Suomen eteläisellä rannikolla Tammisaaren ja Hangon välimaastossa, 120km Turusta kaakkoon ja 110km Helsingistä lounaaseen. Leiripaikkana toimii Suomen lastenhoitoyhdistyksen ylläpitämä Loma- ja kurssikeskus Högsand. Högsandissa jokaisella perheellä on oma huone, useimmissa huoneissa myös oma wc. Leiripaikasta löytyy mm. sisäuima-allas, leikkihuone, palloiluhalli, ulkoleikkipaikkoja ja paljon ryhmätiloja.
Hinnat ovat nyt selvillä. Jäsenille (v. 2014 jäsenmaksu maksettuna) leiri maksaa aikuiselta 130e (200e), lapsilta 50e (80e) ja taaperoilta 10e (20e).

Talvileirillä satsataan perheiden yhteiseen ohjelmaan, mutta aikuisille on luvassa myös omia tuokioita, sillä aikaa kun lastenvahdit pitävät huolta jälkikasvusta.

Ohjelmassa tulee olemaan seikkailurata (myös aikuisille), uimista, talvista grillailua, eri ikäisten omia touhuja, koululaisille teatteria, arkartelua, lautapelihetkiä, keskusteluja...

Ilmoittautuminen leirille on auki. Voit ilmoittautua täällä >>

PE 31.1.
15-17 Saapuminen ja majoittuminen
Himmelipaja auki koko leirin ajan
16.30-18 PÄIVÄLLINEN
18-19 Leirin avajaiset
19-21 Sauna ja uintia
19.30- ILTAPALA majoitustiloissa, voi syödä kun itselle sopii
21-24 univahdit
21-24 Aikuisten peli- ja tutustumisilta, isojen koululaisten oma illanvietto

LA 1.2.
8-9 AAMUPALA
9-10 Yhteinen päivän aloitus ja ryhmiin meno
10-12 Eri ikäryhmien omat touhut, mm. pikkukoululaisten teatterikerho, aikuisten keskustelu- ja toimintapajat
12-13 LOUNAS
13-14.30 Ulkoilua ja hiljaista päiväuniaikaa majoitustiloissa. Ulkona seikkailurata ja jos lunta niin mäenlaskua, hiihtoa yms.
14.30-15 VÄLIPALA
15-16.30 Nahka-askartelupaja
16-16.30 Musiikkituokio
16.30-17.30 PÄIVÄLLINEN
17.30- 19.30 Sauna ja uintia
18-20 Nuotio
19-20 ILTAPALA
21-24 univahdit
21-24 Aikuisten ajankohtaisilta

SU 2.2.
8-9 AAMUPALA
9-10 Yhteinen päivän aloitus
10-12 Geokätköilyreitti, norsujalkapallomatsi
12 Yhteinen lopetus
12.15-13 LOUNAS

Ammatillisesti ohjattu ryhmä luomuvanhemmille
eli heteroliitossa lapsia saaneille sateenkaariuusperheellisille

Viisi tiistaita käsittävä ryhmä kokoontuu Kotolassa, Helsingissä. Jokaisella kerralla on oma teemansa. Koko ryhmän ajan mukana kulkee aiheena oma identiteetti ja sen rakentuminen. Mitä useammalle kerralle osallistut, sitä enemmän saat irti, mutta voit tulla mukaan myös yksittäisille kerroille. Ryhmä on vetäjän psykoterapiaopintojen lopputyö. Ryhmä on vertaistuellinen. Ryhmään ilmoittautuminen toivottavaa (mutta ei pakollista) kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin aina kello 17:30-19:30, Yrjönkatu 29 A 1, Salonki-tila Kotolan perällä.
Ennen ryhmän alkua voi  tarvittaessa lämmittää syötävää Kotolan keittiössä.

Kertojen aiheet karkeasti:
28.1. Ex-puoliso
4.2. Sukulaiset ja ystävät
11.2. Ulos kaapista ja ihmisiä kohtaamaan
25.2. Lapsen tarpeet ja niiden huomioiminen
11.3. Uusi elämä uusperheenä

Isille ja lapsille toiminnallisia iltoja

Kotolan parisuhdelauantai 12.4.2014

Isien ja lasten omat toiminnalliset illat käynnistyivät Helsingissä lokakuussa kiipeilykeskusvierailulla.

Hiihtolomalla La 22.2. 2014 on vuorossa jäitä pitkin tehtävä retki Vartiosaareen seikkailemaan ja mökkigrillailemaan

Pääsiäisen tapahtumapäivä on vielä hiukan auki, mutta 17-21.4. välillä on tiedossa laskeutumista Käärmekalliolta.

Mukaan ovat tervetulleita myös kummisedät, enot, isoisät ym. lapsineen. Yli 10-vuotiaat lapset ovat tervetulleita myös ilman aikuista.

Tule mukaan! Ilmoittautumisia toivotaan järjestösihteerille, jolta saa myös lisätietoja.

Järjestämme Kotola-naapuriemme kanssa Helsingissä parisuhdelauantain, joka on tarkoitettu sateenkaariperheille, adoptio-odottajille ja -vanhemmille sekä kahden kulttuurin pareille. Ohjelmaa on mm. odottajille, haastavia vuosia eläville ja pitkään yhdessä olleille. Varaa viikonloppu omasta ja puolisosi kalenterista! Lisätietoa tulossa seuraavassa uutiskirjeessä ja nettisivuillemme. Kotola: Yrjönkatu 29 A 1, Hki


Sateenkaariperheiden parisuhdeviikonloppu toukokuussa

Yhdistyksen seuraava sateenkaariperheiden parisuhdeviikonloppu järjestetään Kirkkonummen Räfsössä äitienpäiväviikonloppuna 9.-11.5.2014. Ilmoittautumiset avataan seuraavassa uutiskirjeessä kuun vaihteessa.

Vertaisryhmätoiminta netissä - perheaikaa.fi

Sateenkaariperheiden vertaisryhmä-chatit ja muun sateenkaariperheille suunnatun sisällön löydät osoitteesta Perheaikaa.fi. Videoista löytyy useita sateenkaariperheitä koskevia tietoiskuja. Luennoissa löytyy esimerkiksi sateenkaariaiheinen Miten lapsia tehdään.

Nyt chatteihin, luennoille ja keskustelupalstalle voi osallistua myös rekisteröimättä. Rekisteröityminen palveluun on kuitenkin helppoa, ilmaista ja anonymiteetin säilyttävää.

KYSY ASIANTUNTIJALTA -chat järjestetään kerran kuussa, yleensä kuun ensimmäinä maanantai kello 12-13.30. Seuraavat ajat 3.2, 10.3, 7.4, 5.5 ja 2.6.

SEURAAVAT TAPAHTUMAT PERHEAJASSA:


Ti 21.1.2014 kello 18-19 Luento: Kiintymyssuhde sateenkaarevissa perheissä
Luennoitisjana Sanna Mäkipää, TtM, terevydenhoitaja ja kouluttaja.
Luennolla puhutaan siitä, minkälaisia mahdollisuuksia on lapsella luoda kiintymyssuhteita, jos vanhempia onkin kolme tai neljä, tai lapsella on useampi koti, tai kuinka ero vaikuttaa kiintymyssuhteeseen. Luento lähetetään netissä täällä >>

To 13.2.2014 kello 18:30-20 Vertaischat: Sateenkaariperheenä päivähoidossa ja koulussa
Millaisia odotuksia tai toiveita perheessänne on koulun ja päiväkodin suhteen? Mitä toivoisitte saavanne kuulla palveluiden piirissä jo olleilta?  Millaisia kokemuksia koulusta ja päivähoidosta, mitä niiltä toivottaisiin lisää?

Pe 14.2.2014 kello 12-13 Luento: Pohdittavaa Apilaperheille
Useissa sateenkaariperheissä vanhemmuutta jaetaan myös muuten kuin puolisoiden kesken. Perheen voi perustaa kaksi ystävystä tai esimerkiksi kaksi pariskuntaa yhdessä. Vanhemmuuden jakaminen voi olla valtava ilo. Se on yhtä aikaa myös haaste. Yhteiskunta pyrkii monin tavoin edistämään vanhemmuuden onnistunutta jakamista heteroparien perheissä. Mutta kun vanhemmuutta jakaa useampi kuin kaksi aikuista tai esimerkiksi kaksi ystävystä, on syytä kiinnittää erityistä huomiota joihinkin seikkoihin jo ennen lapsen syntymää. Luennoitsijana Sateenkaariperheet ry:n toiminnanjohtaja Juha Jämsä

17.2.-17.3.2014 Suljettu ryhmä heteroliitossa lapsia saaneille hlbtiq-ihmisille

Ryhmään osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen. Rekisteröidy www.perheaikaa.fi -sivustolla ja ilmoittaudu ryhmään. Ilmoittauminen aukeaa viikolla 50. Hyväksyntä ryhmään tulee ilmoittautumisajan päätyttyä joko perheaikaa -palveluun yksityisviestinä (kirjautumisen jälkeen näkyy kirjekuori yläreunassa oman nimimerkin vieressä) tai jos olet ryhmään ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittanut sähköpostisosoitteesi, niin sinne.

Ti 18.3.2014 kello 18:30-20 Vertaischat: Kun lapsella on monta vanhempaa tai vanhemmat ovat (vain) ystäviä
Chat kolmi- ja neliapilaperheille, muille monivanhempaisille perheille sekä perheille, jossa vanhemmuus ei perustu vanhempien väliseen rakkaussuhteeseen, vaan lapsi tehty vanhemmuuskumppanipohjalta.

24.3.-22.4.2014 Vapaaehtoisten suljettu ryhmä (4 vkoa)
Ryhmä Sateenkaariperheet ry:ssä vapaaehtoisina toimiville. Ajatusten ja ideoiden vaihtoa, vertaistukea ja yhteisiä suunnitelmia. Ilmoittautuminen on avattu perheaikaa.fi-sivustolla.

To 10.4.2014 kello 18:30-20 Vertaischat: Sinkkuvanhemmat
Keskustelu on auki kaikille sinkkuna lapsia saaneille ja tällä hetkellä sinkkuna eläville vanhemmille. Tule mukaan keskustelemaan sinkkuvanhemman huolista, iloista ja erityiskysymyksistä! Aihe vapaa.

Huhtikuussa 2014  (päivä ilmoitetaan myöhemmin) Luento: Läheisenä sateenkaariperheelle

Kansainvälisen Sateenkaariperhepäivän (4.5.2014)  jälkeinen viikko, eli vko 19, on perheaikaa -sivustolla sateenkaariperheteemaviikko. Viikon aikana järjestetään ainakin yksi luento ja vertaischat. Tämän lisäksi sivustolle nousee tavallista enemmän materiaalia perheiden monimuotoisuudesta.

Teema-chateista, luennoista, suljetuista ryhmistä ym tiedotetaan tarkemmin tulevissa jäsenkirjeissä. Toiveita niiden aiheiksi voi lähettää järjetösihteerille tai kirjoittaa keskustelufoorumille. Lisätietoa yhdistyksen Perheaikaa.fi-toiminnasta myös kotisivuilla >>

Vaikka yhdistyksen oma keskustelupalsta on palannut toimimaan, Perheaikaa.fi-palvelussa jatkuvat myös sateenkaariperheiden keskustelut. Sateenkaariperheteemaisen keskustelun löydät toiseksi viimeisenä sivun alalaidasta Lapsi perheessä -alueelta.

Tapahtumakalenteri

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >>

Paikalliset tapaamiset ja tapahtumat

UUTTA:
Porissa alkaa nyt toiminta kerran kuukaudessa
Jyväskylässä lasketteluretki
Kuopiossa retki hiihtämään ja uimaan
Seinäjoelle suunnitellaan toimintaa
Helsingissä kiintymyssuhteesta luento ja keskusteluilta
Helsingissä eterosuhteessa lapsia saaneille ohjattu ryhmä

Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: info@sateenkaariperheet.fi
Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: kuopio@sateenkaariperheet.fi
Lahti
: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: pori@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: rovaniemi@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI

Paikallistiimi: Hanna, Kirsi, Anu, Minna ja Johanna,  helsinki@sateenkaariperheet.fi

PERHETAPAAMISET

Perhetapaamiset on suunnattu kaikille perheille vanhempien lukumäärästä tai parisuhdekuvioista riippumatta. Olipa lapsellasi yksi tai seitsemän vanhempaa, olitpa eronnut, sinkku, poly, ydinperheessä elävä, vasta lapsista haaveileva tai lapsikatraan vanhempi, tule mukaan viettämään mukavaa aikaa tai vähintään juomaan kupponen teetä tai kahvia. Pääkaupunkiseudun tapaamiset järjestetään tulevaisuudessa etupäässä Sateenkaariperheiden toimistolla, Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Hki. Mutta myös retkiä tehdään. Tänä syksynä kokeillaan vaihtaa sekä aikaa, että viikonpäivää, jotta mahdollisimman monella olisi aikataulujen puolesta joskus mahdollisuus päästä mukaan.

Ennakkotietoa kevään 2014 perhetapaamisista:
su 19.1. klo 10-14 Sunnuntaibrunssi
ke 5.2. klo 17-19  Runebergin torttujen leipomisilta
ti 4.3. klo 17 alkaen Kaivopuistossa laskiaismeininkiä
la 29.3 - jokin perhetapaaminen
su 13.4 klo 10-14 Sunnuntaibrunssi
24.5 tai 7.6. Eläinaiheinen retkikohde

su 19.1. Brunssi 10-14 Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Hki, 4krs
Tuo brunssipöytään jotakin tarjottavaa. Herkutellaan yhdessä, jutellaan ja puuhataan muuta mukavaa.
Kotola on kokonaan käytettävissämme, rattaat voi tuoda sisään ja hoitopöytä, leluja ym löytyy.
Brunssilla kuppikakkujen koristelupaja.

ARKITAPAAMISET

Vauva- ja leikki-ikästen perheiden kovasti suosimat arkitapaamiset jatkuvat Kotolassa toistaiseksi joka viikko. Arkitapaamisiin ovat tervetulleita kaikenikäiset aikuiset ja lapset, vaikka ajankohdasta johtuen tapaamiset kiinnostavat varmasti eniten kotivanhempia. Välillä tapaamisissa on alustaja tai teema, mutta aina on aikaa vapaalle juttelulle ja leikille. Kotolasta löytyy leluja ja siellä on myös mahdollista lämmittää ruokaa lapsille. Yhdistys tarjoaa teetä, kahvia, mehua ja keksejä. Mukanaan voi tuoda muita syötäviä nyyttärihengessä.

Tapaamisaika on aina tiistaina kello 10-12:
21.1.
28.1.Heijastinaskartelua
4.2. Sukupuutyöskentelyä
11.2. Käsinuken tekemistä
18.2. Värikylpyä
25.2.
Maaliskuulle suunniteltu ohjelmaksi musiikkituokio, pullan leipomista ja taimien kasvattelua

ALKUTAIPALE-RYHMÄ
Yhteydenotot ja kyselyt: info@sateenkaariperheet.fi

Tammikuun kokoontuminen to 23.1. kello 18-20
Alkutaipale-illat on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnittelelville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme, teemme retkiä ja piknikejä. Kokoonnumme yleensä Kotolassa. Olet tervetullut mukaan olit/tte sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet. Alkutaipaleillat ovat kaikille avoimia, eli voit osallistua tapaamisiin milloin haluat.
Kevään muut alkutaipalepäivät: To 27.2., Ti 25.3., To 24.4.. Ti 20.5.
Prideviikolle myös tulossa tapaaminen, johon tervetulleita kaikki koko Suomesta!

LUOMUISÄT JA -ÄIDIT

Ryhmä miehille ja naisille, jotka ovat saaneet lapsia heteroliitossa, ja jotka ovat eronneet tai harkitsevat sitä homo-/bi-identiteetin löytymisen myötä tai elävät yhä heteroliitossa, mutta ovat tai haluaisivat olla myös samasukupuolisessa suhteessa samaan aikaan. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ratkaisevasta elämänmuutoksesta, sen harkitsemisesta, erilaisista suhteista (ex)puolisoihin, lastenkasvatuksesta ja ulostulosta sekä saadaan ideoita ja vertaistukea uuteen, erilaiseen vanhemmuuteen homo-/bi-miehenä tai -naisena. Luomuvanhempien ryhmä on tauolla ohjatun ryhmän ajan, kts. alla.

AMMATTILLISESTI OHJATTU RYHMÄ LUOMUVANHEMMILLE eli
HETEROLIITOSSA LAPSIA SAANEILLE HLBTIQ-IHMISILLE

Kuusi tiistaita käsittävä ryhmä kokoontuu Kotolassa. Jokaisella kerralla on oma teemansa. Mitä useammalle kerralle osallistut, sitä enemmän saat irti, mutta voit tulla mukaan myös yksittäisille kerroille. Ryhmä on vetäjän psykoterapiaopintojen lopputyö. Ryhmä on vertaistuellinen. Ryhmä kokoontuu tiistaisin aina kello 17:30-19:30, Yrjönkatu 29 A 1, Salonki-tila Kotolan perällä. Jotta vetäjä voisi hiukan valmistautua siihen, millainen joukko osallistujia on tulossa, ilmoittautumisia toivotaan osoitteeseen kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
14.1. Oma identiteetti ja sen rakentuminen
28.1. Ex-puoliso
4.2. Sukulaiset ja ystävät
11.2. Ulos kaapista ja ihmisiä kohtaamaan
25.2. Lapsen tarpeet ja niiden huomioiminen
11.3. Uusi elämä uusperheenä


KIINTYMYSSUHDEILTA
Ti 21.1.2014 kello 18-19:30
Keskustelua alustamassa TtM, terveydenhoitaja ja kouluttaja Sanna Mäkipää.
Minkälaisia mahdollisuuksia on lapsella luoda kiintymyssuhteita, jos vanhempia onkin kolme tai neljä, tai lapsella on useampi koti, tai kuinka ero vaikuttaa kiintymyssuhteeseen. Sanna Mäkipää luennoi aluksi aiheesta ja luento esitetään samaa aikaa netissä Perheaikaa.fi-palvelussa. Luennon jälkeen nettikamera sammuu ja paikan päällä olijat jatkavat ajatusten vaihtoa Sannan johdolla. Osallistujia ei missään vaiheessa kuvata. Lastenhoito voidaan järjestää, jos siihen ilmoitetaan olevan tarvetta. Ilmoita kiinnostuksesta lastenhoidon suhteen pikimmiten järjestösihteerille.
Luento lähetetään netissä
täällä >>

POP UP -TAPAAMISIA PUISTOISSA YM.
Alkuyksyn tapaamisissa heräsi esiin idea, että perhetapaamisia voisi järjestää vaihdellen eri leikkipuistoissa,, retkikohteissa tai missän vaan. Järjestäjänä voisi toimia kunkin alueen sateenkaariperheet. Yhden tapaamisen järjestäminen ei ole kauhean suuri vaiva, mutta tuottaisi iloa monelle ja perheistä olisi hauskaa käydä tutustumassa uusiin puistoihin. Uusia ihmisiä ehkä innostuisi mukaan tapaamiseen, kun sellainen järjestetään omilla kotikulmilla. Paikallistiimi haastaan jokaisen perheen varaamaan yksin tai tuttujen perheiden kanssa yhden tapaamiskerran. Paikallistiimiltä saa kaiken tarvittavan tuen ja avun tapaamisen järjestämiseen.

Tapaamisen voi järjestää myös ulkona (esim. leikkipuistossa), jolloin riittää, että ilmoittaa tapaamispaikan ja -ajan järjestösihteerille ja pääkaupunkiseudun paikallistiimille. Ulkotapaaminen puistossa voi tapahtua vaikka arki-iltapäivänä, tai voit kutsua muut perheet mukaan museo- tai teatteriretkelle tai vaikkapa sisäleikkipuistoon.

Ohjeistus siitä, kuinka varataan oman lähialueen leikki- tai asukaspuisto sateenkaariperhetapaamista varten.  Mieti muutama vaihtoehtoinen päivämäärä, jolloin voisit emännöidä/isännöidä perhetapaamisen. Mene oman puistosi henkilökunnan juttusille ja kerro, että puistossa haluttaisiin järjestää perhekahvilatyyppinen tapaaminen alueen sateenkaareville perheille. Kerro toimivasi tapaamisen yhteys-/vastuuhenkilönä ja Sateenkaariperheet ry:n edustajana. Yhdistyksellämme on sopimus Helsingin kaupungin sosiaalivirastolta, että saamme käyttää tapaamisiimme ilmaiseksi heidän hallinnoimia puistojaan. Sopikaa päivämäärä ja kellonaika. Yleensä puistotapaamiset ovat olleen kello 15-19, mutta ne voivat olla ihan mihin aikaan järjestäjille parhaiten vain sopii. Ilmoita järjestösihteerille ja pääkaupunkiseudun paikallistiimille suunnitelmasi. Yhdistys kustantaa teet, kahvit ja mehut.  Tapaamisessa voi olla teemaa tai jotakin tekemistä, tai vain vapaata olemista ja juttelua, aivan kuten järjestäjä haluaa. Jos on into järjestää jotakin, josta syntyy kuluja, on sekin mahdollista, kunhan vain sovit asiasta järjestösihteerin kanssa.

INTOA OLLA JÄRJESTÄMÄSSÄ TOIMINTAA TAI VAIKUTTAMASSA SIIHEN?

Pääkapunkiseudun paikallistiimiin mahtuu vielä muutama innokas jäsen. Tiimiläisenä sinun on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista toimintaa pääkaupunkiseudulla järjestetään. Eikä ideoita tarvitse toteuttaa yksin! Erityisen toivottavaa olisi löytää tiimiin kotivanhempia, jotka pystyisivät välillä perhetapaamista edeltävänä perjantaina hakemaan tapaamispaikan avaimen leikkipuisto Linjasta, ja palauttamaan sen maanantaina. Tiimiläisten tärkeimpänä tehtävänä on organisoida tapaamisia, retkiä ym. Apua toteutukseen saadaan mm. sosiaali- ja terveysalan opiskelijoilta. Useimmiten tiimiläisten eri tarvitse tehdä sen ihmeemmin tapahtuman eteen kuin päättää esim. retkikohde ja -aika, ja tehdä asiasta muutaman virkkeen mainos. Osa tiimiläisistä vastaa perhetapaamisten ovien avaamisesta, kahvin keitosta yms., mutta niin, että jokaista tapaamista kohden ei tarvitse jokaisen varautua vastuutehtäviin tai edes läsnäoloon. Yhdistys tukee taloudellisesti retkiä ja maksaa mahdollisten ohjaajien palkkiot. Tiimiläisenä tutustut helposti paikkakuntasi muihin perheellisiin ja pääset tekemään hauskoja asioita. Kysy lisää ja ilmoita kiinnostuksestasi paikallistiimille.

Pääkaupunkiseudun oma facebook-ryhmä
Pääkapunkiseudun sateenkaariperheillä on oma suljettu facebook-ryhmä, "Pääkaupunkiseudun Sateenkaariperheet". Ryhmän jäsenyys ja sinne kirjoittelut eivät näy kenellekään muulle kuin ryhmän jäsenille. Ryhmään pääsee vain sen ylläpitäjien tai jo jäsenenä olevien lisäämänä. Ryhmässä tiedotetaan pääkapunkiseudun tapahtumista, haastattelupyynnöistä ja muusta ajankohtaisesta. Siellä voi kuka tahansa kuulutella seuraa vaikkapa uimarannalle tai museoretkelle. Myös kaikenlainen sateenkaariperheellisyyteen liittyvä keskustelu on sallittua. Jos haluat liittyä ryhmään kysy fb-kavereiltasi ovatko he jo ryhmän jäseniä, ja voisivatko lisätä sinut. Tai pyydä toiminnanjohtaja Juha Jämsää,  järjestösihteeri Kaisa Niittystä tai hallituksen jäsen Tanja Rintalaa ystäväksesi ja liittämään sinut ryhmään. Jo ryhmään kuuluvat, liittäkää kavereitanne ryhmään, jotta mahdollisimman moni pääsisi osalliseksi ryhmän annista.

JOENSUU

Paikallistiimi: info@sateenkaariperheet.fi

Joensuussa etsitään uutta tapaamisten koollekutsujaa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan vapaamuotoiseen seurusteluun ja toimintaan, ota yhteyttä.

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Heljä Siitari, jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

Sähly/peli-illat jatkuvat sunnuntaisin maaliskuun loppuun asti klo 17-18 Cygnauksen koululla, sisään Keskikadun puolelta (Voionmaankatu 18).

Laskettelua Laajavuoressa pe 7.2. klo 17 alkaen, mikäli on lunta ja rinteet auki. Jos laskettelu ei onnistu niin sitten mennään luistelemaan Viitaniemen tekojäälle klo 18.15-19.15.

KUOPIO

Paikallistiimi: Outi ja Susanna, kuopio@sateenkaariperheet.fi

Vesileppis-päivä 15.2.2014 klo 12-
Paikka Leppävirralla, kyseessä siis kylpylä ja hiihtoareena. Suunnitelmamme olisi että jokainen voi hiihtää ja/tai käydä kylpylässä. Syödään myös yhdessä, mutta keskustellaan mukaan tulevien perheiden kesken, että syödäänkö omia eväitä vai lounastetaanko paikallisessa ravintolassa. Yhteisten suunnitelmien tekemiseksi päivään osallistuvia pyydetään ilmoittautumana paikallistimmille mieluiten tammikuun aikana.

Lisätietoja Vesileppiksestä >>

Kuopion seudulla on kaksi aktiivista perhettä käynnistämässä uudelleen säännöllistä toimintaa. Jos olet kiinnostunut olemaan mukana, ota yhteyttä heihin.

KYMENLAAKSO / KOTKA

Kymenlaaksoon on ainakin yksi perhe valmiina järjestämään toimintaa. Jos olet kiinnostunut olemaan mukana käynnistämässä sitä, ota yhteyttä järjestösihteeriin.

MIKKELI

Yhteyshenkilö: Iina, 050 531 1171, mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Mikkelissä tavataan perheiden kotona. Lisätietoa yhteyshenkilöltä.

OULU

Paikallistiimi: Suvi ja Jenni, oulu@sateenkaariperheet.fi

Tapaamiset joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai Keskustan avoimella päiväkodilla (ns. Vihreä talo) osoitteessa Uusikatu 27.
Tammikuun tapaaminen pidetään poikkeuksellisesti sunnuntaina 19.1.
Kevään muut tapaamispäivät: 2.2., 2.3., 6.4. ja 4.5.
Tapaamisaika on klo 14.30-17
.

Tarjoilut nyyttäriperiaatteella. Tervetuloa niin uudet kuin aiemmat kävijät!
Ryhmä on avoin kaikille sateenkaariperheasioista kiinnostuneille, niin perhettä suunnitteleville kuin sateenkaariperheellisille ja heidän läheisilleen.

Ryhmän omalle postituslistalle päästäksesi, laita viestiä osoitteeseen oulu@sateenkaariperheet.fi

PORI

Paikallistiimi: Elina ja Johanna, pori@sateenkaariperheet.fi

Porissa käynnistyy NYT toiminta!
Näillä näkymin tapaamispäivät olisivat seuraavat maanantait: 27.1., 17.2., 17.3., 14.4., 19.5. ja 16.6.
Tapaamisaika on 18-19.30.
Paikkana on Satakunnan yhteisökeskus (Isolinannkatu 16, Pori), ja siellä Sali.

Tervetulleita ovat niin perheelliset, odottavat kuin omaa lasta vielä suunnittelevat ihmiset!

ROVANIEMI

Paikallistiimi: Riikka, rovaniemi@sateenkaariperheet.fi

Rovaniemellä tavataan perheiden kotona. Kyselyt paikallistiimille.Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet! Tarjoilut nyyttäriperiaatteella.

TAMPERE

Paikallistiimi: Marjut ja Sini, tampere@sateenkaariperheet.fi

Sunnuntaina 19.1 klo 14-15.30 kokoonnutaan Nokialle Vauhtikettuun

Yli kolmivuotiaille on tiedossa monipuolinen ohjattu liikuntatuokio, vanhemmille pienten lasten kera varattu oma tila. Ilmoittautuminen etukäteen olisi kiva.

Helmikuun tapaamisen vietämme ulkona. Tapaaminen on 16.2 kello 15-17. Lisätietoja myöhemmin facebook -sivuillamme.

16.3 on tapaamiseen varattu Virelän liikuntasali (Tuohikorventie 27-29, 33340 Tampere). Tapaamisen tarkempi sisältö selviää myöhemmin.Tampereen joulukuun tapaamisessa vietimme pikkujoulua. Oli pientä purtavaa, joulumuskari ja joulupukki paketteineen.

TURKU

Paikallistiimi: Minna, Marjukka, Juha ja Anu, turku@sateenkaariperheet.fi

Uusi tapaamispaikka ja -aika:
Seuraavat sateenkaariperhetapaamiset pidetään sunnuntaina 19.1.2014  ja 9.2.2014
klo 14-16.30
Turun Seikkailupuiston iltapäiväkerhon tiloissa, sisäänkäynti pitkän vihreän rakennuksen takaa (ip-kerho, Alatalo). Mukaan pientä purtavaa nyyttäripöytään. Tiloista löytyy mm. mikro ja leluja. Aivan vauvaikäisille sopivia leluja tuolla ei välttämättä ole, joten perheen pienimmille voi ottaa omaa viihdykettä mukaan. Jatkoille voi lähteä tapaamisen jälkeen Kupittaan urheiluhallin lasten liikunnan ihmemaahan.

Tervetuloa mukaan toimintaan kaikki uudet ja vanhat perheet, perheellisyydestä haaveilevat tai muuten kiinnostuneet! Tammikuun tapaamisessa on tarkoitus suunnitella kevätkauden toimintaa, joten tule kertomaan toiveesi. Jos et pääse paikalle, kerro toiveesi sähköpostitse ennen tapaamista: turku@sateenkaariperheet.fi.

Helmikuun tapaamiseen tulee ihmisiä Turun vapaasta koulusta kertomaan Turun vapaa koulu -hankkeen päiväkotitoiminnasta ja koulusuunnitelmista, joissa mm. sukupuolisensitiivisyys on huomioitu.

Turun seudun sateenkaariperheillä on tiedottamista varten sähköpostilista, johon voi ilmoittautua mukaan ilmoittamalla sähköpostiosoitteensa: turku@sateenkaariperheet.fi.

Olemme myös facebookissa: Tiedotukseen painottuva sivusto löytyy täältä >> Lisäksi Turun seudun sateenkaariperheille on perustettu suljettu facebook-ryhmä, jossa myös voi keskustella toiminnasta  ja muista sateenkaariperheasioista luottamuksellisemmin.  Ryhmään pääsee laittamalla pyynnön ylläpitäjälle täällä >>

Tulevat koulutukset

Perhevalmennuskurssit 2014

Sateenkaariparisuhteen tukeminen ja eroauttaminen

Perhevalmennus järjestetään vuonna 2014 keväällä ja syksyllä iltakurssina Helsingissä ja marraskuussa viikonloppukurssina jossain muualla Suomessa (paikka varmistuu lähiaikoina). Kurssit on tarkoitettu kaikille lasta suunnitteleville, lasta odottaville ja lapsen hiljattain saaneille sateenkaariperheille.

Kurssilla tarjotaan tietoa erityisesti sateenkaariperheiden perheellistymiseen liittyvistä erityishaasteista, käydään läpi perheiden oikeuksia etuuksiin ja ongelmiin etuuksien haussa, syntymässä olevan lapsen juridisen tilanteen turvaamiseen liittyvissä hakemuksissa, sateenkaariperheiden parisuhteen tyypillisistä sudenkuopista, kolmen ja neljän vanhemman perheiden erityishaasteista jne.

Helsingin iltakurssi 8.4.-6.5.2014

Helsingin iltakurssi järjestetään viitenä peräkkäisenä tiistai-iltana yhdistyksen toimistolla ydinkeskustassa, osoitteessa Yrjönkatu 29 A 1 (Forumin kortteli) kello 18.00-21.00

Sitovat ilmoittautumiset 31.3. mennessä nettilomakkeella >>

Ilmoittautumiset hyväksytään tulojärjestyksessä. Kurssille otetaan maks 40 henkeä. Ne, jotka eivät mahdu mukaan kevään kurssille, voivat ilmoittautua syksyn 2014 iltakurssille tai marraskuun viikonloppukurssille. Kurssi on maksuton. Lisätietoja kursseista täällä >>

Muiden vuoden 2014 kurssien ilmoittautuminen avataan myöhemmin

Tulossa keväällä: seminaari parisuhteiden tukemisesta ja eroauttamisesta sateenkaariperheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille ja muille kiinnostuneille

Aika: 20.3.2014 klo 9.30-16
Paikka: Balder-Sali, Aleksanterinkatu 12, Helsinki
Hinta: 40 euroa

Seminaarissa tarjotaan tietoa ja toimintatapoja sateenkaariparien kanssa työskentelyyn ja kuullaan kokemuksia perheiden ja parien kanssa työskennelleiltä ammattilaisilta sekä perheiltä itseltään. Seminaarin järjestävät Sateenkaariperheet ry sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke Sateenkaariperheiden lasten ja vanhemmuuden haavoittuvuudet ammattilaisten tietoisuuteen. Kumppaneina toimivat Kataja-Parisuhdekeskus ry ja Ensi- ja turvakotien liiton neuvokeskus.

Ilmoittautuminen viimeistään torstaina 6.3.2014: tiia.aarnipuu@sateenkaariperheet.fi 
Lisätietoja täällä >>AVOIN KOULUTUSPÄIVÄ SATEENKAARIPERHEISTÄ OULUSSA

Torstaina 15. päivänä toukokuuta 2014,

Sateenkaariperheet ry:n koulutushanke järjestää yhteistyössä Hyvän mielen talo ry:n kanssa kaikille avoimen koulutuspäivän Oulussa, Hyvän mielen talolla (Puusepänkatu 4). Lisätietoja seuraavissa uutiskirjeissä.

Haastattelupyyntöjä

Perheitä kuvattavaksi Kaksi äitiä-sarjaan?
Etsin naisparien lapsiperheitä kuvattavaksi Kaksi äitiä-valokuvasarjaani. Kuvaus tapahtuu perheiden kotona, joten etsin etenkin Pirkanmaalla tai Etelä-Suomen alueella asuvia perheitä. Kuvauksesta saa muistoksi muutaman kuvan omaan käyttöönsä. Yksi valitsemani kuva tulee osaksi Kaksi äitiä-sarjaa. Kuvan yhteyteen liitän lyhyen kuvauksen perheen äitien ajatuksista. Tätä varten haastattelen äitejä perhe-elämäänsä liittyen. Sarjan kuvia on ollut esillä näyttelymuodossa Vaasassa, Turussa ja Helsingissä. Sarja tulee kokonaisuudessaan esiin Helsinkiin vuonna 2015. Valokuvat ja kuvaus sarjasta löytyy osoitteesta: www.ainovuokola.com/kaksiaitia. Ota yhteyttä sähköpostitse, niin jutellaan lisää! aino.vuokola@hotmail.com

Imettämisestä kertovaan dokumenttisarjaan
etsitään mies-tai naisparia, joilla on nyt pieni vauva TAI vauva syntymässä alkuvuodesta 2014. Sarjan tuottaa Liisa Akimof/Production House. Lisätietoja: mia.holopainen@luukku.com

Heterosuhteessa aiemmin elänyt naispari haastateltavaksi Kauneus&Terveys-lehden juttuun
Hei! Etsin Kauneus&Terveys-lehden juttuun haastateltavaksi naisparia, joista molemmat olisivat olleet aiemmin heterosuhteessa, mutta eronneet ja päätyneet yhteen. Juttu ei käsittele seksuaalivähemmistöjä sinänsä vaan aiheena ovat eronneiden uudet parisuhteet ja se, että kertaalleen eronneet valitsevat kumppaninsa usein erilaisin perustein kuin ensimmäisellä kerralla. Toisella kierroksella normit ja ulkoiset tekijät, kuten puolison työ tai koulutus, tässä tapauksessa sukupuoli, eivät välttämättä saa samanlaista painoarvoa. Tarkoitus on kertoa, mitä oma ero opetti parisuhteesta ja kumppanin valinnasta. Juttuun tulee kaksi pariskuntaa, joista toista siis vielä etsin. Juttuun tulee myös kuva. Ota yhteyttä mahdollisimman pian tammikuun aikana. Kerron jutusta mielelläni lisää! Yst.t. Emmi Oksanen, vapaa toimittaja, oksanen.emmi@gmail.com, p. 050 358 2373

Nais- tai miesparin perhe tai apilaperhettä haetaan
Kuuluuko perheeseesi lapsen lisäksi kaksi äitiä tai kaksi isää? Oletko valmis kertomaan siitä muille,
suostumaan kuvattavaksi? Tarkoituksenani on kirjoittaa ja kuvata pitkähkö, reportaasinomainen juttu sateenkaariperheen elämästä. Ensisijaisesti työ on osa visuaalisen journalismin maisteriopintoja, periaatteessa se voidaan myöhemmin myydä eteenpäin johonkin hieman korkeamman profiilin aikakausilehteen. Jutun lähtökohta on ihmisläheinen, sen tavoite muistuttaa elämän monimuotoisuudesta. Iloista ja suruista, onnehetkistä ja peloista, jotka koskettavat kaikkia perheitä, olipa perhemuoto mikä tahansa. Inhimillisen välittämisen sanoma on journalistisesti aina ajankohtainen. Ja yhtäkkiä julkisessa keskustelussa tilaa saaneet vastakkaiset äänenpainot, tekevät aiheesta entistä tärkeämmän. Jutun tekeminen edellyttäisi vähintään yhtä kokonaista kuvauspäivää ja yhtä haastattelutuokiota eli se vie jonkin verran aikaa. Haastateltaat voivat olla mistä päin Suomea tahansa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: jukka.naaranlahti@uta.fi/ 0503437153. Tampereen yliopiston visuaalisen journalismin nettisivut: vjmmagazine.uta.fi

Odotetaanko teillä kaksosia?
yle.fi/olotilan toimittaja etsii haastateltavaa kaksosraskauden kokemisesta kertovaan juttuun, yhteys anni.alatalo@yle.fi, kiitos! Tarkoituksena on pohtia nimenomaan ja pelkästään kaksosraskauden olemusta - ei parisuhteen olemusta. Olisi todella hienoa saada juttuun sateenkaariperhe, vaikka se ei aiheena olekaan, ja juuri siksi.

Sateenkaariperheiden kokemuksia lasten hankkimisesta

Olemme kaksi journalistiopiskelijaa Tampereen yliopistosta ja teemme juttua sateenkaariperheen kokemuksista lasten hankkimisessa. Etsimme haastateltavaksi ja kuvattavaksi henkilöitä, jotka ovat kohdanneet perheen perustamisessa jonkinlaisia vastoinkäymisiä tai vaikeuksia. Olemme kiinnostuneita niistä ajatuksista ja valinnoista, joita perhe käy läpi lasta hankkiessaan.Teemme aiheesta kuvallisen lehtijutun ja kuvajournalismin kandidaatin tutkintoon kuuluvan audiovisuaalisen kuvatarinan. Jos haluatte kertoa perheenne kokemuksista lapsen hankkimisessa, olemme erittäin kiinnostuneita kuulemaan tarinanne. Kuvajournalistiopiskelija Riina Rinne, +358 400 854 324, riina.rinne@uta.fi ja journalistiopiskelija Saara Kokko, +358 40 831 9361, saara.kokko@uta.fi

Yhteistyökumppanit tiedottavat

Älä oleta! Normikriittinen opetusmateriaali opettajille julkaistiin

Joulukuussa julkaistiin ensimmäinen suomenkielinen normikriittinen opettajille suunnattu materiaali "Älä oleta".  Julkaistu opas sisältää ehdotuksia siitä, miten oppilaitoksia ja opetusta voitaisiin uudistaa. Se esittelee keinoja puuttua syrjiviin normeihin ja tehdä koulusta yhdenvertaisempi ja turvallisempi oppimisympäristö kaikille.  Opas on ladattavissa verkosta ja tilattavissa myöhemmin tiedotettavalla tavalla järjestöjen kautta.  Vinkkaa lastesi opettajalle oppaasta!
Opas löytyy täältä >>
Tiedote oppaan julkaisusta >>

Yhteinen elämämme -ryhmä sateenkaaripareille

Olet tervetullut mukaan pohtimaan parisuhdettasi ja siihen liittyviä kysymyksiä yhdessä kumppanisi kanssa. Ryhmä on kokoontunut tutulla nimellä jo vuosia, mutta meillä on nyt käytössä uudistettu materiaali. Tule mukaan pilottihankkeeseen! Ryhmään mahtuu kuusi paria ja se kokoontuu maanantaisin 24.2, 3.3, 10.3, 17.3, 31.3 ja 7.4. klo 18 - 20. Paikkana toimii Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön keskus Snellu, Toinen linja 8. Ohjaajina ryhmässä toimivat perheterapeutti Terhi Väisänen Kataja ry:stä ja Henna-Mari Kettusaari Snellusta. Parit tavataan erikseen ennen ryhmän alkua, jolloin voitte vielä tarkastella, onko ryhmä juuri teitä palveleva. Osallistumismaksu on 20 e/pari sis. tarjoilut. Ilmoittautumiset ja lisätiedot 3.2.2014 mennessä hkettusaari@evl.fi tai puh.09 - 2340 2355

Päksyssä sateenkaareva olkkari

Pääkaupunkiseudun yksin- ja yhteishuoltajat ry:n Olohuone-toimintaan kuuluu myös yksin- ja yhteishuoltajien sateenkaariperheille suunnattu Olohuone! Tervetuloa Saateenkaarevaan Olkkariin Pikku-Huopalahden Viiri-puistoon (Herukkakuja 3, 00300 HKI)

Sateenkaareva Olohuone on suunnattu HLBT-yksin- ja yhteishuoltajavanhemmille ja heidän lapsilleen.
Olohuone on vapaamuotoinen ja avoin kohtaamispaikka, jossa voit tavata muita samanlaisessa elämäntilanteessa eläviä sateenkaari-yh-perheellisiä. Olkkarissa on tarjolla kahvia/teetä/mehua sekä pientä välipalaa lapsille ja aikuisille. Paikalla on myös lastenhoitajat.

Tarjoilujen ja lastenhoitajien määrän vuoksi toivottavaa olisi ilmoittaa osallistumisestaan etukäteen vetäjälle: (p. 044 333 4035 / emmi.christensen (a) welho.com)! Paikalle voi kuitenkin saapua myös ilmoittamatta. Lisätietoja yhdistyksestä ja Olohuone-toiminnasta löydät täältä >>

Tulevien Sateenkaari-olkkarien alustava (!)

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelu

Pohdituttaako perheenperustaminen? Onko haasteita viranomaistahojen, palvelujen tai suvun kanssa? Kuinka toimii KELA ja hedelmöityshoitoklinikat? Kuinka lakeja tulkitaan? Mietityttääkö jokin asia arjessa, perhe-elämässä tai lasten asioissa?

PUHELIN

Neuvontaa saa numerosta 050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina, jotka ovat

tiistaisin kello 12-13
torstaisin kello  9-10

SÄHKÖPOSTI

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse info@staankaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä kahden arkipäivän kuluessa.

CHAT

Neuvontapalveluihin kuuluu myös kuukausittainen ´kysy sateenkaariperheasiantuntijalta -chat. Reaaliajassa toimiva chat löytyy Väestöliiton Perheaikaa-sivustolta www.perheaikaa.fi. Chatiin voi tulla keskustelemaan ja esittämään kysymyksiään. Chatti on yleensä kuun ensimmäisenä maanantaina kello 12-13.30. Tulevat chattiajat 3.2, 10.3, 7.4, 5.5 ja 2.6.

Chatissa kirjoittaessa kannattaa huomioida, että  muut chatissa olijat näkevät keskustelun. Muuten neuvontapalvelu on luottamuksellista eikä kysymyksiä tai muita tietoja rekisteröidä millään tavalla.

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä on nyt yli 1300  tykkääjää!

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita!

Myös sateenkaariperhejärjestöjen kattojärjestö Nelfa ja  Monimuotoiset perheet -verkosto löytyvät Facebookista. 'Tykkää' meistä niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Monimuotoisista perheistä>>
Tykkää Nelfasta>>

Sateenkaariperheet ry
Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976

Koulutussuunnittelija
Tiia Aarnipuu
tiia.aarnipuu@sateenkaariperheet.fi
050 410 6772

Puheenjohtaja
Emmi Pihlajaniemi
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
050 513 7765

Kaikkien perheiden Suomi -hanke

Projektipäällikkö
Anna Moring
anna.moring@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0832

Suunnittelija
Jenni Kerppola-Pesu
jenni.kerppola-pesu@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0831

Neuvontapalvelu
Puhelimitse 050 321 0048 tiistaisin kello 12-13 ja torstaisin kello  9-10
sekä sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. Katso myös neuvonta-chat ajat muualta tästä kirjeessä.

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi -sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen.

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2014

       Emmi Pihlajaniemi, Helsinki (puheenjohtaja)
        Joanna Marjanen, Vantaa
        Tanja Rintala, Salo
        Paula Myöhänen, Mikkeli
        Anu Pellinen, Espoo
        Riku Karppinen, Tampere
        Anne Jaakkola,  Lahti
        Hannele Kupari, Vantaa
        Krister Karttunen, Helsinki
        Iina Särkkä, Mikkeli (varajäsen)
        Anneli Gustafsson, Vantaa (varajäsen)

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

1/1