Kysymys on pakollinen
Antamasi lukuarvo on virheellinen
Sähköpostiosoite on virheellinen

Uutiskirje helmikuu 2014

Kansainvälisyys, miehet ja sijaissynnytys

Puheenjohtajalta:

Pääsin perheeni kanssa juhlimaan pikkujoulua yhdessä Italian Emilia-Romagnan maakunnan sateenkaariperheellisten kanssa. Tunnelma pikkujouluissa oli tuttu ja kodikas: Poksahtelevia ilmapalloja, piparkakkujen koristelua, kaatuilevia mehulaseja, aikuisten hyvään alkuun pääseviä ja mehulasin kaatumiseen keskeytyviä keskusteluja, joka puolella vilistäviä iloisia lapsia.

Koska aurinko paistoi ja juhlapaikan edessä oli mukava leikkipuisto, juhlat jatkuivat ulkona, ja keskusteluihinkin oli taas helpompi keskittyä. Vaihdoimme kokemuksia puolin ja toisin, myös järjestötoiminnasta. Kerroin Sateenkaariperheet ry:n perhevalmennuksista ja parisuhdetoiminnasta, kuulin italialaisen sisarjärjestömme tekemistä kouluvierailuista ja siitä, miten sateenkaariperheistä voi kertoa koulun henkilökunnalle hauskoin, toiminnallisin menetelmin.

Kuulin myös, että yli puolet Italian sateenkaariperhejärjestö Famiglie Arcobalenon jäsenistä on miehiä, jotka ovat lapsiperheellistyneet sijaissynnytysjärjestelyn kautta - määrä tuntui kotimaiseen tilanteeseen verrattuna yllättävän suurelta. Erilaiset apilaperhemuodot taas kiinnostivat keskustelukavereitani. Italiassa apilaperhe ei ole sateenkaariperheen perhemuotona läheskään niin yleinen kuin Suomessa.
 
Sateenkaariperheet ry:n kevätkokouksessa 22.3. hyväksytään järjestömme perhepoliittinen strategia vuosille 2014-2019. Hallitus haluaa nostaa strategiaan muutaman erityisen painopistealueen, ja yksi ehdotus tällaiseksi tulevien vuosien painopistealueeksi on miesten perheellistymismahdollisuudet. Voisiko kotimaisella lailla säädelty sijaissynnytysmahdollisuus olla yksi vaihtoehto miesten lapsiperheellistymiselle myös Suomessa? Jos aihe kiinnostaa, tervetuloa osallistumaan Näkökulmia sijaissynnytykseen -keskustelutilaisuuteen, jonka Sateenkaariperheet järjestää yhdessä Setan, Simpukka ry:n ja Kohtuuttomat ry:n kanssa 12.3. Eurooppasalissa Helsingissä. Tarkemmat tiedot tilaisuudesta tässä uutiskirjeessä.
 
Toukokuun alussa tarjoutuu myös loistava mahdollisuus tutustua eurooppalaiseen sateenkaariperhetodellisuuteen Sateenkaariperheiden Eurooppa-päivillä Saksan Kölnissä! Koko perheelle suunnattu tapahtumaviikonloppu kerää yhteen satoja lapsiperheitä ympäri Eurooppaa - luvassa takuuvarmasti pitkän viikonlopun verran joka puolella vilistäviä iloisia lapsia, kaatuneita mehulaseja ja mielenkiintoisia keskusteluja! Lisätietoa tapahtumasta tässä uutiskirjeessä.

Emmi Pihlajaniemi
Puheenjohtaja


puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
050 513 7765

PS
. Sateenkaariperheet täydentää hallitustaan yhdellä jäsenellä kevätkokouksessa. Jos järjestömme toiminnan suunnittelu hallituksessa kiinnostaa, kysy lisätietoja minulta.

TÄSSÄ KIRJEESSÄ LISÄKSI MM:
* Kevään sadat paikallistapahtumat kirjeen lopussa!
* Sijaissynnytysyhteistyötä Atlantin yli
* Kotolan parisuhdelauantai
* Parisuhdehanke käynnistyy
* Lasten hyvinvointitutkimus
* Valokuvanäyttely Ouluun keväällä
* Blogi ilmestynyt jälleen
* Kiintymyssuhteet sateenkaariperheessä
* Rikasta minua -kurssi
* Seminaari parisuhteen tukemisesta ja eroauttamisesta
* Kesäleiri on aivan kohta!
* Tee kansainvälinen sateenkaariperhepäivä
* Nettiluento: Pohdittavaa apilaperheille
* Kuopiossa retki Vesileppikseen
* Porissa alkanut sateenkaariperhetoiminta
* Turun tapaamisessa vierailee Vapaa koulu
* Jyväskylässä lasketellaan

AJANKOHTAISET LAUSUNNOT, TIEDOTTEET JA PÖYTÄKIRJAT
* Tiedote 13.12.2013: Tahdon2013-kansalaisaloite on upea kansalaistoiminnan voimannäyte
* Lausunto 15.1.2014 isyyslakityöryhmän mietinnöstä
* Hallituksen kokouksen 13.12.2013 päätösluettelo >>
* Hallituksen kokouksen 26.1.2014 päätösluettelo >>

Tilaa tämä uutiskirje suoraan sähköpostiisi >>
(jäsenille uutiskirje lähetetään automaattisesti kuukausittain)
Jäseneksi voivat liittyä kaikki, tutustu jäsenyyteen täällä >>

Uutisia ja ajankohtaista

Näkökulmia sijaissynnytykseen

Keskustelutilaisuus järjestetään 12.3. kello 12.30-16.45 Eurooppasalissa

Sijaissynnytys on juridisesti, psykologisesti ja sosiaalisesti monimutkainen kysymys, joka yhtä kaikki vaatii ratkaisua. Sijaissynnytysjärjestelyt yleistyvät koko ajan Suomessa ja maailmalla. Suomen laki ja palvelujärjestelmä eivät tue eivätkä tunnista sijaissynnytysjärjestelyitä.

Keskustelutilaisuudessa asiantuntijat ja asianomaiset alustavat lyhyillä puheenvuoroillaan keskustelua sijaissynnytyksestä. Keskustelussa mukana mm. Väestöliiton apulaisylilääkäri Viveca Söderström-Anttila, perheoikeuden asiantuntija dosentti Liisa Nieminen ja Sateenkaariperheiden toiminnanjohtaja Juha Jämsä. Keskustelun panelistien ja yleisön kesken vetää Monimuotoiset perheet -verkoston projektipäällikkö Anna Moring. Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilu.

Keskustelutilaisuuden lisätiedot ja ohjelma >>

Sijaissynnytysyhteistyötä Atlantin yli

Kevätkokous 2014

Yhdysvaltalainen Men Having Babies -yhdistys jakaa nimenomaan miespareille tietoa Yhdysvaltain sijaissynnytyskäytännöistä, mutta myöntää miespareille myös avustuksia sijaissynnytysjärjestelyihin. Yhdistyksen tavoitteena on edistää miesparien mahdollisuuksia vanhemmuuteen. Sijaissynnytysjärjestelyt ovat Yhdysvalloissa miespareille mahdollisia, mutta hyvin kalliita.

Avustusohjelma on suunnattu myös muiden maiden miespareille kunhan miesparin kotimaasta löytyy yhteistyökumppani Men Having Babies -yhdistykselle. Sateenkaariperheet ry neuvottelee parhaillaan yhteistyöstä ja sen vaatimuksista. Jos suomalaiset miesparit kiinnostuvat avustusohjelmasta, kannattaa olla yhteyksissä jo hyvissä ajoin. Avustuksista huolimatta sijaissynnytyksen kustannukset ovat huomattavia.

Lisätietoa Gay Parenting Assistance Programista >>

Kevätkokouksessa vahvistetaan esimerkiksi yhdistyksen kanta sijaissynnytykseen
 

Tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen lauantaina 22.3. kello 17 alkaen yhdistyksen toimitiloissa Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 1, Helsinki. Päätöksiä tulevista poliittisista tavoitteista ja aktivistien tapaamista kautta maan. Pientä purtavaa ja kahvitarjoilu.
 
Kevätkokouksessa vahvistetaan perhepoliittiset tavoitteet seuraaville viidelle vuodelle, mukaan lukien tavoitteet sijaissynnytyksen suhteen. Lisäksi hyväksytään vuoden 2013 tilinpäätös, myönnetään hallitukselle vastuuvapaus ja täydennetään hallitusta yhdellä jäsenellä. Hallitustyöskentelystä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi jo ennen kokousta. Kokouksen arvioidaan kestävän noin tunnin verran.
 
Lisätietoja Sateenkaariperheiden kevätkokouksesta 2014 >>

Kotolan parisuhdelauantai

Varaa viikonloppu omasta ja puolisosi kalenterista!

Järjestämme Kotola-naapuriemme kanssa Helsingissä parisuhdelauantain, joka on tarkoitettu sateenkaariperheille, adoptio-odottajille ja -vanhemmille sekä kahden kulttuurin pareille. Tule kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja vaihtamaan ajatuksia rakkaudesta, läheisyydestä, pulmien ratkaisusta, vanhemmuudesta, vuorovaikutuksesta ja perheiden arjesta Parisuhdelauantaihin 12.4.2014 klo 10.00-18.00! 

Tilaisuuteen mahtuu 30 paria (ei mahdollisuutta lastenhoitoon), joten toimi nopeasti. Osallistumismaksu 30 € / pari tai henkilö (päivään voi osallistua siis myös ilman puolisoa). Hinta sisältää ohjelman sekä aamu- ja iltapäiväkahvit. Tilaisuus järjestetään Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 1, Helsinki. Ohjelmassa on useita rinnakkaisia worshopeja, joista voitte valita itseänne eniten kiinnostavat näkökulmat. Ohjelma on viimeistelyä varten valmis ja julkaistaan näinä päivinä tässä linkissä >>

Parisuhdehanke käynnistyy!

Kolmivuotinen Parisuhteen hyvinvointia sateenkaaripareille -hanke on käynnistynyt Ray:n projektiavustuksen turvin. Hankkeen tavoitteena on edistää sateenkaariparien parisuhteiden hyvinvointia. Tähän pyritään kehittämällä Sateenkaariperheiden,Transtukipisteen ja Setan paikallisjärjestöjen parisuhdetta tukevaa toimintaa ja tuottamalla materiaalia toiminnan tueksi. Samalla hanke viestii sateenkaariparien parisuhteiden hyvinvoinnin ja tukemisen merkityksestä laajemminkin yhteiskunnassa. Sateenkaaripareiksi hankkeessa luetaan kaikki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien parisuhteet.

Sateenkaariparit-hankkeen aikana tullaan järjestämään monenlaista parisuhdetta tukevaa toimintaa yhdessä hankkeen kumppanien kanssa. Tällaista toimintaa voivat olla esimerkiksi viikonlopun mittaiset parisuhdekurssit ja -retriitit, parisuhdeteemaiset luennot ja erilaiset vertaisryhmät. Yksi hankkeen päätoimintatavoista onkin vertaisohjaajien koulutus, joka alkaa pilottiryhmän koulutuksella jo tämän kuun lopulla.
 
Hanketta hallinnoi pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Kataja Parisuhdekeskus ry. Sateenkaariperheet on ollut mukana hankkeen suunnittelussa alusta asti ja toimii hankkeen pääkumppanina. Hanke alkaa hiljalleen tämän kevään aikana. Setan paikallisjärjestöjen toiveita on jo alettu kartoittamaan ja ohjausryhmää ollaan asettamassa. Hankkeella on oma Facebook-sivu (käy tykkäämässä ja pysyt ajantasalla). Maaliskuussa hanke käynnistetään virallisesti Sateenkaariperheiden järjestämässä koulutuksessa sateenkaariparien tukemisesta ja eroauttamisesta.
 
Tykkää hankkeesta Facebookissa >>
Lisätietoja avausseminaarista tässä uutiskirjeessä ja täällä >>
Hankkeen perustiedot Katajan kotisivuilla >>
Seuraava Sateenkaariperheiden parisuhdekurssi toukokuussa >>

Hallitus 2014 puhkuu intoa - lähde mukaan työryhmiin!

Uusi hallitus kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa aiempaa suurempana. Uusien sääntöjen mahdollistamana syyskokous valitsi hallitukseen puheenjohtajan lisäksi peräti kahdeksan hallituksen jäsentä ja kaksi varajäsentä. Kaikki hallituksen jäsenet osallistuivat järjestäytymiskokoukseen ja puhkuivat intoa ja ideoita. Alkava kausi pyöräytettiin käyntiin organisoitumalla työryhmiksi ja valiokunniksi. Varapuheenjohtajaksi valittiin Joanna (Jonna) Marjanen. Kaikkien kokousten päätösluettelot löydät kotisivuilta ja uutiskirjeen alkuosasta.

Sateenkaariperheiden hallitus perusti ensimmäisessä kokouksessaan myös kaksi jäsenille avointa työryhmää kehittämään yhdistyksen toimintaa. Jos kansainvälisyys tai miesten asiat kiinnostavat, ota yhteyttä: puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi, niin pääset mukaan!
 
Kansainvälisten asioiden työryhmä
Työryhmässä seurataan sateenkaariperheasioita kansainvälisellä tasolla sekä suunnitellaan ja toteutetaan järjestön omaa kansainvälistä toimintaa.
 
Miestyöryhmä
Työryhmän tarkoituksena on kehittää järjestön mies- ja isätoimintaa sekä pohtia järjestön perhepoliittisia tavoitteita miesnäkökulmasta. Työryhmän jäsenet voivat edustaa mitä sukupuolta tahansa.

Haetaan rahoitusta lasten hyvinvointitutkimukselle

Sateenkaariperheiden
avustukset 2014

Sateenkaariperheet ry on hakenut tutkimushankkeelle avustusta hallituksen lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelman määrärahoista. Hanke edistäisi kehittämisohjelman tavoitetta 4.2., jonka mukaan hallitus lisää "tutkimustietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin sekä sateenkaariperheisiin kuuluvien lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja edistää sukupuoli- ja heteronormatiivisten rakenteiden aiheuttamien riskien tunnistamista." Toistaiseksi sateenkaariperheiden lasten hyvinvoinnista ei Suomessa ole olemassa systemaattisesti kerättyä tietoa.

Hankkeen aikana kartoitetaan olemassa oleva tutkimustieto ja tehdään lomakekysely sateenkaariperheissä eläville koululaisille ja heidän vanhemmilleen. Hankkeen loppuraporttina julkaistaan aineiston analyysin tulokset ja toimenpide-ehdotukset. Kirja julkaistaan Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksen julkaisusarjassa.

Hankkeessa yhdistyksen kumppaneina toimivat  Väestöliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Tampereen yliopiston hoitotieteen laitos. Rahoitus ratkeaa huhtikuussa.

Sateenkaariperheet ry:n suurin rahoittaja on Raha-automaattiyhdistys. Rayn avustus ei noussut vuodelle 2014, vaikka olimme hakeneet suurehkoa  korotusta toiminnan laajuuden, kysynnän, jäsenmäärän ja kohderyhmän huiman kasvun perusteella. Avustuspäätöksen hyvä uutinen oli avustuslajin muuttuminen kohdennetusta avustuksesta yleisavustukseksi. Se on helpompi hallinnoida, ja sitä pidetään jatkuvaluonteisempana avustuksena.

Koska avustustaso ei noussut, emme voi rekrytoida kolmatta vakituista työntekijää ja joudumme jonkin verran karsimaan olemassa olevaa toimintaa, koska kulut yleisesti nousevat jonkin verran. Ensi vuonna toivomme toisenlaista päätöstä Rahiksesta.

Muu yhdistyksen rahoitus tulee jäsenmaksuista, omasta varainhankinnasta, Opetus- ja kulttuuriministeriöltä, Euroopan Komissiolta ja Kansan sivistystyön liitolta, sekä Helsingin, Tampereen ja (uutena vuodelle 2014) Turun kaupungeilta.

Jäsenistö ennätyssuuri
 - tule sinäkin mukaan joukkoon!

Toiminnanjohtaja Lastensuojelun Keskusliiton hallitukseen

Vuoden 2013 päättyessä Sateenkaariperheet ry:llä oli jäsenmaksun maksaneita jäseniä hurjat 641 kappaletta! Edellinen ennätys oli 477 jäsentä. Kiitos kaikille maksaneille yhdistyksen äänen vahvistamisesta. Vanhat jäsenet ovat saaneet tammikuussa jäsenmaksulaskunsa vuodelle 2014. Jos et ole saanut laskua, ole yhteydessä jasenet@sateenkaariperheet.fi.

Uudet jäsenet voivat lukea jäsenyydestä ja liittyä jäseneksi täällä >>

Sateenkaariperheet ry:n toiminnanjohtaja Juha Jämsä valittiin kattojärjestömme Lastensuojelun Keskusliiton hallituksen varajäseneksi kaudelle 2014-2016. Lastensuojelun Keskusliitto on lastensuojelualan kattojärjestö Suomessa ja pitkäaikainen yhteistyökumppanimme esimerkiksi koulutusyhteistyössä, Kaikkien perheiden Suomi -hankkeessa ja tulevassa Sateenkaariperheiden lasten hyvinvointikartoitus -hankkeessa. Lastensuojelun Keskusliiton korkeatasoisessa Lapsen maailma -lehdessä on käsitelty sateenkaariperheteemaa monipuolisesti vuosien saatossa. Keskusliiton uutiskirjeen voivat kaikki kiinnostuneet tilata.

Uusi kasvo Kotolassa

Sateenkaariperheillä toimii ainakin huhtikuun alkuun saakka harjoittelijana Riina Roponen. Häntä voi nähdä Kotolassa arkitapaamisissa tiistaisin ja kerran kuussa Alkutaipaleryhmän vetäjänä. Riina osallistuu  myös talvi- ja koululaisleirille.

Paikallistiimit voivat ehdottaa järjestösihteerille tapaamisia, joihin Riina voisi tulla vetämään mukavaa lastenohjelmaa ja tapaamaan paikallisia perheitä. Yhdistys korvaa matkakulut.

Helsingin paikallistiimi järjestää arkitapaamisia Kotolassa tiistaisin kello 10-12. Paikalla on ollut vaihtelevasti 5-10 vanhempaa lapsineen. Arkitapaamisissa vaihdetaan kuulumisia ja jaetaan vauva-arkeen liittyviä asioita. Arkitapaamisissa on tämän kevään aikana heijastimen tekoa, värikylpy, sukupuunteko sekä villasukkakäsinuken teko. Arkitapaamisissa tunnelma on rento ja mukava.

Lyhyesti

Sateenkaariperheiden lasten valokuvanäyttely Ouluun keväällä

Sateenkaariperheiden lapset pääsivät pari vuotta sitten ottamaan kuvia teemalla 'Minun perhe' kun Turun paikallistiimi järjesti Kansainvälisenä sateenkaariperhepäivänä (toukokuun 1. sunnuntai) valokuvatyöpajan lapsille. Vuosi sitten Turussa vietettiinkin Kansainvälistä sateenkaariperhepäivää lasten oman valokuvanäyttelyn juhlallisilla avajaisille. Tänä vuonna näyttely matkustaa ilahduttamaan oululaisia. Näyttely on nähtävillä 31.3.-25.4.2014 Kulttuuritalo Valven kahvilassa, jossa teoksia voi ihailla viikon jokaisena päivänä paitsi sunnuntaisin. Tarkemmat tiedot avajaisista ja lehdistötilaisuudesta seuraavassa uutiskirjeessä.

Julkaise artikkeli Perheaikaa.fi:ssä

Oletko innokas kirjoittaja? Haluaisitko kirjoittaa artikkeleita sateenkaariperheyteen liittyen? Oletko mahdollisesti tehnyt opinnäytetyön sateenkaariperheistä ja haluasit julkaista siitä tiiviin artikkelin?

Perheaikaa.fi -sivustolle kaivataan lisää sateenkaariperheaiheisia kirjoituksia. Joka kuukausi on mahdollista julkaista uusi artikkeli. Sivustolla käy paljon sateenkaarevia vanhempia, mutta myös runsas joukko muita perheellisiä sekä ammattilaisia, mm. neuvolan työntekijöitä. Voit kirjoittaa yhden tai useampia artikkeleja. Jos kiinnostaa, ota pian yhteyttä ja lähetä esimerkkitekstisi järjestösihteerille.

Tarinoita perheen perustamisesta kaivataan

Sateenkaariperheet ry on tuottamassa sateenkaariperheiden perhevalmennuksen verkkokurssiksi Väestöliiton Perheaikaa-sivustolle (www.perheaikaa.fi). Verkkokurssin toteuttamiseen kaivataan vertaistuen mahdollistamiseksi lyhyitä tarinoita perheen perustamiseen liittyvistä kokemuksista (pohdinnat, keskeiset kysymykset, toiveet, huolet; mistä sai tukea ja tietoa). Lisätietoja ja tarkennettuja kysymyksiä kirjoittamisen tueksi saat projektityöntekijä Merja Rankiselta, merja.rankinen@sateenkaariperheet.fi. Yhteydenotot mielellään 14.2.2014 mennessä.

Toimisto hiihtolomalla

Etelä-Suomen hiihtoloman aikaan 15.-23.2. sekä toiminnanjohtaja että järjestösihteeri ovat ylityövapailla. Järjestösihteeri vielä seuraavankin viikon.

Otetaan vastaan tietokone

Kone on tulossa yhdistyksen toimiston käyttöön. Koneen ei tarvitse olla huipputehokas eikä upouusi. Täytyy kuitenkin olla toimiva ja sen verran nopea, että perusohjelmat pyörivät kitkatta. Käyttöjärjestelmän tulee olla Windows (vähintään Vista tai uudempi). Kone voi olla joko kannettava tai pöytäkone. Pöytäkoneeseen toimistolla on jo olemassa näyttö.  Löytyykö nurkista ylimääräisiä koneita, joista voisi luopua? Yhteydenotot info@sateenkaariperheet.fi

Elämää sateenkaariperheessä

Kuukausittainen blogiTänä aamuna heräsin lapsien huutoon, kun he istuivat syömässä aamupalaa paremman puoliskoni kanssa. Puin päälleni aamutakin ja raahauduin keittiöön katsomaan kuinka paahtoleivät lensi ja jogurtit kaunisti laminaattilattiaa. Näin meillä useinmiten aloitetaan aamut. Nuorimmaisella palaa käpy, kun ruoka ei ole nenän edessä välittömästi ja vanhimmainen taas kiukuttelee muuten vain. Aamut ovat hankalia koko meidän perheelle ja aamupalaa on hankala nauttia yhdessä, kaikki samaan aikaan tyytyväisenä. Mutta en koe tätä maailmanloppuna, niinkuin useammat varmasti kokisivat.

Aamupalan jälkeen lapset lähtevät leikkimään ja koirat pitää käyttää ulkona tarpeillaan. Lounaan jälkeen nuorimmainen menee päiväunille ja vanhempi saa kahdenkeskeistä aikaa joko Äidin tai Mamman kanssa. Välillä istutaan jäähyllä ja välillä halaillaan. Rakastetaan. Niinkuin jokaisessa perheessä. Enkä vaihtaisi tätä mihinkään, vaikka välillä tekisi mieli lähettää lapset ja eläimet kuuta kiertävälle radalle.

Elokuun alussa perheemme kasvaa yhdellä jäsenellä mikäli kaikki sujuu hyvin. Ultrassa kaikki näytti olevan kunnossa ja maaliskuun puolessavälissä selviää suoko luoja meille lisää tyttöjä tähän perheeseen vai kenties pojan. Olimme suunnitelleet tätä jo kauan ja onneksi saimme tällekin lapselle saman luovuttajan kuin tytöillemme. Mutta tällä kertaa minä olen raskaana, eikä puolisoni. Se on uutta minulle. Tällä kertaa minä synnyttäisin meille yhteisen lapsen.

Nina Blomerus

Nea ja Nina kirjoittavat Elämää sateenkaariperheessä -blogia perhe-elämästään kerran kuukaudessa. Kaikki kirjoitukset löytyvät osoitteesta www.sateenkaariperheet.fi/blogi. Siellä voit myös kommentoida kirjoitusta. Blogi julkaistaan Sateenkaariperheiden uutiskirjeen lisäksi Perheaikaa.fi -nettipalvelussa.    

Tapahtumauutisia

Kiintymyssuhteista sateenkaariperheissä

Kiintymyssuhdeteorialla  joskus puolletaan konservatiivista perhekäsitystä, mutta kiintymyssuhteiden kautta voi ymmärtää myös perheiden moninaisuutta. Usein sateenkaariperheissä, erityisesti kahden kodin perheissä mietitään miten me vahvistamme oman lapsemme kiintymyssuhteita

Tammikuussa TtM Sanna Mäkipää luennoi teemasta, minkä jälkeen käytiin elävä keskustelu. Luento-osuus on katsottavissa Perheaikaa.fi-palvelussa.

Luennolla pohditaan sitä, mitä merkitsee lapsen kiintymyssuhteen kannalta se, kun lapsella on apilaperhe, eli useampi kuin kaksi vanhempaa. Lisäksi mietinnän alla mitä kiintymykselle tapahtuu, jos vanhemmat eroavat. Millaista ovat vanhemmuus ja lapsen tarpeet erotilanteessa? Luennon ja luentokalvot löydät täältä >>

Lissabonissa sateenkaariperheet aktiivisina kansalaisina

Neljä Sateenkaariperheet ry:n edustajaa osallistui Euroopan komission rahoittamaan oppimiskumppanuushankkeen kokoontumiseen Lissabonissa tammikuun alussa 2014. Kokoontumisen aikana osallistuimme workshoppeihin ja kuulimme lukuisia mielenkiintoisia esityksiä, joissa esiteltiin kokoontumisen teemaan, sateenkaariperheellisen aktiiviseen kansalaisuuteen liittyvää toimintaa niin Portugalissa kuin muissakin osallistujamaissa.

Karismaattiset puhujat, innostavat projektit ja ajatuksia herättävät esitykset täyttivät kokoontumispäivät. Itselleni mieleenpainuvimpia olivat mm. Sveitsin Regenbogenfamilien esittelemä Parent Finder- nettipalvelu, jonka avulla vanhemmaksi aikovat voivat löytää vanhemmuuskumppaneita, joiden kanssa muodostaa apila- tai ystäväperheitä, Italian sateenkaariperhejärjestö Famiglie Arcobalenon esittelemä juuri muotoiltu virallinen kannanotto sijaissynnytyskysymykseen sekä  Portugalilaisen Rea Ex Aequo nuorisojärjestön ja HLBT-ihmisten vanhempien ja läheisten järjestön Amplosin toiminnasta kertovat esitelmät.

Kaiken kaikkiaan oli avartavaa kuulla sateenkaariperheiden elämästä ja kohtaamista haasteista eri puolella Eurooppaa, mutta myös saada inspiroitua vuorovaikutuksesta motivoituneiden ja energiaa puhkuvien sateenkaariperheaktivistien kanssa. On muuten eri asia olla aktiivinen kansalainen kuin aktivisti kansalainen - aktivisti kansalainen avaa silmiä ja tuottaa uusia ajatuksia yhteisössään eikä tyydy uimaan virran mukana.  Matkalla Emmi Christensen sekä matkakumppanit Joanna Marjanen, Paula Myöhänen & Tanja Rintala.

Talvileiri

Lappohjaan saapui perjantaisessa lumisateessa 15 perhettä pitkin poikin Suomea. Ensimmäisenä päivänä tutustuttiin ja leikittiin koko perheen voimin. Uima-altaassa oli iloista pulikoida ennen nukkumaanmenoa. Illalla aikuiset saivat omassa rauhassa pelata lautapelejä ja tutustua toisiinsa. Lapset nukkuivat sikeästi hoitajien vahtiessa heidän untaan.

Lauantaina koululaiset tekivät ilmaisuharjoituksia ja kehittivät oman näytelmän sateenkaariperheiden teini-ikäisten johdolla. Näytelmä nimeltään "Hawai'in matkailu avartaa" esitettiin muulle leiriväelle iltapäivällä. Aikuiset keskustelivat päivän aikana omissa hetkissään sateenkaariperhe-erityisiä asioita sekä muita ajankohtaisuuksia. Lumituisku taukosi hetkeksi ja yhdessä perheet pääsivät kokeilemaan talvista seikkailurataa ja peuhaamaan lumessa. Loppuiltapäivä tehtiin nahkatöitä, vietettiin musiikkituokiota, uitiin, saunottiin ja Yle Puheen Reeta Aarnio kävi haistelemassa leiritunnelmia. Iltapalalla grillattiin makkaroita ja sateenkaarivaahtokarkkeja.

Jokainen leiriaamu aloitettiin yhteisellä leikki- ja lauluhetkellä, joihin leiri myös päätettiin. Koko leirin ajan valokuvakehyksessä pyöri kuvashow leirin perheistä, joten jokainen lapsikin saattoi paremmin hahmottaa ketkä kuuluivat mihinkin perheeseen. Sunnuntaina lumisade oli tyystin lakannut ja auringon pilkahdellessa aikuiset ja lapset ottivat toisistaan mittaa norsujalkapallo-ottelussa, jonka lapset voittivat 4-2. Pihapiiriin oli rakennettu geokätköilyreitti, jolla löydettiin mitä erilaisempia kätköjä, ja jotain aarretta tarttui joka lapselle matkaankin.

Sukupuita arkitapaamisessa

Itsenäisyyspäivän juhla

Helsingin paikallistiimi järjesti perheille juhlan Itsenäisyyspäivänä. Alkumaljojen noston jälkeen saattoi valita herkutteleeko notkuvassa nyyttäripöydällä, tanssahteleeko discossa vai paneutuuko askartelemaan.

Lapsista ehkä hauskinta oli tuijotella discon värivaloja, mutta myös seinälle heijastetut Suomen luonnossa Finlandia Hymnin saattelemana seikkailevat videot kiinnostivat.

Pääkaupunkiseudun arkitapaamisissa on usein jotakin pientä puuhaa myös aikuisille. Viimeksi rakennettiin sukupuita.

Tulevat koulutukset

Rikasta minua -parisuhdekurssi

Paikallistoiminnan kehittämispäivät

järjestetään  9.-11.5.2014 Kirkkonummella, Porkkalanniemessä, Räfsön saaressa.

Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki sateenkaariperheelliset ja sateenkaariperheellisyyttä suunnittelevat parit. Parisuhteen hyvinvointi on yksi lasten hyvinvoinnin kulmakivistä.

Viikonlopun aikana etsitään oman parisuhteen vahvuuksia ja voimistutaan niistä. Samalla rikastutaan muiden osallistujien kokemuksista. Viikonloppuun osallistuvilla on mahdollisuus harkita osallistumista parisuhderyhmän vertaisohjaajan koulutukseen. Leirin vetävät helmikuun vertaisohjaajakurssilta valmistuneet kaksi paria Kataja Parisuhdekeskuksen ohjauksessa. Leirikeskus sijaitsee upealla paikalla ja leirikeskuksen tarjoama ruoka hivelee makuaisteja.

Viikonlopun hinta sisältää leirin ohjelman, majoittumisen ja täysihoidon. Sateenkaariperheet ry:n jäsenet: 120 euroa henkilöltä eli 240 euroa pariskunnalta. Muut: 145 euroa henkilöltä eli 290 euroa pariskunnalta. Ilmoittauduthan 22.4. mennessä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset
täällä >>

Helsingissä 22.-23.3.

Tapahtuma on tarkoitettu yhdistyksen kaikille paikallisille ja valtakunnallisille vapaaehtoisille, sisältäen paikallistiimien jäsenet, ryhmänohjaajat ja hallituksen jäsenet.

Kehittämispäivillä saadaan tietoa ajankohtaisista asioista, jaetaan kokemuksia vapaaehtoistyöstä, suunnitellaan tulevaa toimintaa, keskustellaan yhdistyksen tavoitteista ja osallistutaan mielenkiintoisiin koulutuksiin. Tänä vuonna koulutusosuuden teemoja ovat polyamoria ja esiintymistaidot.

Tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran.
Tapahtuman ohjelma alkaa lauantaina 22.3. kello 10 ja päättyy sunnuntaina kello 15. Lauantai on kaikille vapaaehtoisille suunnattu päivä. Sunnuntaina keskitytään paikalliseen vertaistoimintaan. Kehittämispäivä järjestetään Kotolassa ja yhdistys maksaa kauempaa tulevien matkat ja majoituksen. Yhdistys tarjoaa kaikki ruokailut viikonlopun aikana. Lauantain työskentely huipentuu yhdistyksen kevätkokoukseen kello 17 alkaen ja yhteiseen illanviettoon päivällisineen sen jälkeen.

Jos olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena yhdistyksessä, ole yhteydessä omaan paikallistiimiisi (yhteystiedot uutiskirjeen lopussa) tai info@sateenkaariperheet.fi

Perhevalmennukset 2014

Sateenkaariparisuhteen tukeminen ja eroauttaminen

Myös syksyn iltakurssin ilmoittautuminen avattu!

Sateenkaariperheiden perhevalmennus on tarkoitettu kaikille lasta suunnitteleville, lasta odottaville ja lapsen hiljattain saaneille sateenkaariperheille.

Kurssilla tarjotaan tietoa sateenkaariperheiden perheellistymiseen liittyvistä erityishaasteista, käydään läpi perheiden oikeuksia etuuksiin ja ongelmia etuuksien haussa, syntymässä olevan lapsen juridisen tilanteen turvaamiseen liittyvissä hakemuksissa, sateenkaariperheiden parisuhteen tyypillisistä sudenkuopista, kolmen ja neljän vanhemman perheiden erityishaasteista jne. Kurssit ovat maksuttomia, viikonloppukursseilla maksetaan vain ylläpito. Lisätietoja kursseista täällä >>

Helsingin iltakurssit

Helsingin iltakurssit järjestetään viitenä peräkkäisenä tiistai-iltana yhdistyksen toimistolla ydinkeskustassa, osoitteessa Yrjönkatu 29 A 1 (Forumin kortteli) kello 18.00-21.00. Ilmoittautumiset hyväksytään tulojärjestyksessä. Kursseille otetaan maks 40 henkeä.

Kevään kurssi 8.4.-6.5.2014

Sitovat ilmoittautumiset 31.3. mennessä nettilomakkeella >>

Syksyn kurssi 7.10.-4.11.2014
Sitovat ilmoittautumiset 31.8. mennessä nettilomakkeella >>

Marraskuun viikonloppukurssi

Marraskuun kurssipaikka selviää lähiaikoina.

Sateenkaariparit-hankkeen avausseminaari

Seminaari parisuhteiden tukemisesta ja eroauttamisesta sateenkaariperheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille ja muille kiinnostuneille.

Aika: 20.3.2014 klo 9.30-16
Paikka: Balder-Sali, Aleksanterinkatu 12, Helsinki
Hinta: 40 euroa

Seminaarissa tarjotaan tietoa ja toimintatapoja sateenkaariparien kanssa työskentelyyn ja kuullaan kokemuksia perheiden ja parien kanssa työskennelleiltä ammattilaisilta sekä perheiltä itseltään. Seminaarin järjestävät Sateenkaariperheet ry sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke Sateenkaariperheiden lasten ja vanhemmuuden haavoittuvuudet ammattilaisten tietoisuuteen. Kumppaneina toimivat Kataja-Parisuhdekeskus ry ja Ensi- ja turvakotien liiton neuvokeskus. Lisätietoja täällä >>

Ilmoittautuminen viimeistään torstaina 6.3.2014: tiia.aarnipuu@sateenkaariperheet.fi AVOIN KOULUTUSPÄIVÄ SATEENKAARIPERHEISTÄ OULUSSA

Torstaina 15. päivänä toukokuuta 2014,

Sateenkaariperheet ry:n koulutushanke järjestää yhteistyössä Hyvän mielen talo ry:n kanssa kaikille avoimen koulutuspäivän Oulussa, Hyvän mielen talolla (Puusepänkatu 4). Lisätietoja seuraavissa uutiskirjeissä.

Tulevat tapahtumat

Koululainen + vanhempi -leiri järjestetään jälleen Ylöjärvelle maaliskuussa

Maaliskuussa koululaiset pääsevät jälleen viettämään viikonloppua vanhempiensa seurassa Ylöjärvelle Antaverkan leirikeskukseen. Leiri järjestetän 28.-30.3.2014. Leiri tulee maksamaan aikuisjäseneltä enintään 100e ja koululaiselta 50e.

Tiedossa koululaislähtöistä toimintaa. Leiriläisten yhdessä kokoamaa leirijuhlaa vietetään jälleen lauantaina. Leikit, leipomiset, pelit ja muut touhut tekevät leiriläisiä tutuiksi toisilleen. Tietysti ohjelmaan kuuluu myös kota-ilta, ulkoilua sään asettamissa rajoissa ja mahdollisuus saunoa. Toiveita viikonlopun sisällöstä otetaan vastaan.

Ilmoittautua voi täällä>>

Sateenkaariperheiden Eurooppapäivät Kölnissä 1.-4.5.

Nelfa järjestää joka toinen vuosi Sateenkaariperheiden Eurooppapäivät. Vuonna 2010 Pariisin tapahtumaan osallistui yli 500 henkeä. Vappuna 2012 Barcelonaan kokoontui yli 1000 henkeä 24 maasta. Suomesta osallistujia oli 30.

Kolmas Satenkaariperheiden Eurooppapäivät järjestetään Saksan Kölnissä 1.-4.5.2014. Tapahtuman teemana on "Different Families -Same Schools. Bringing the Rainbow into the Schools of Europe", eli luvassa on luentoja ja työpajoja erityisesti sateenkaariperheistä koulumaailmassa. Asiaohjelman lisäksi tiedossa on myös paljon yhteistä, mukavaa tekemistä koko perheelle - esimerkiksi kansainvälisen sateenkaariperhepäivän juhlimista todella kansainvälisessä porukassa ja jännittävässä paikassa - seikkailumuseossa!

Tapahtuman osallistumismaksu on aikuisilta 110 euroa, 4+ -vuotiailta lapsilta 35 euroa, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Osallistumismaksu sisältää majoituksen, ateriat, lastenhoitopalvelut, kaupunkikiertoajelun sekä sateenkaariperhepäivän ohjelman.

Tarkka ohjelma valmistuu myöhemmin keväällä. Näillä näkymin ilmoittautumisia ryhdytään ottamaan vastaan vasta maaliskuun alussa. Merkitkää päivämäärä kuitenkin jo kalenteriin ja alkakaa silmäillä lentoja! Mitään varauksia ei kuitenkaan kannata tehdä ennen ilmoittautumista, koska tapahtumassa on rajattu määrä paikkoja.

Kesäleiri Sauvossa pe-ma 4-7.7.2014

Kesäleiriin on enää 21 viikkoa!

Leiri on tällä kertaa saaristomaisemissa Lounais-Suomessa Sauvossa 50km Turusta.

Leirikeskus on iso, mutta suurin osa majoitustiloista on sellaisia, että samaan majoitustilaan täytyy sijoittaa vähintään kaksi perhettä. Muutamia yhden perheen mökkejä löytyy myös. Leiriläisten toiveita kuullaan majoitukseen liittyen. Leirille voi tulla myös omalla teltalla/asuntoautolla/asuntovaunulla. Teltat sijoitetaan lähelle wc- ja suihkutiloja. Lisätietoja leirikeskuksesta täällä>>


Leirin hinta riippuu jälleen hieman osallistujien määrästä. Yhdistyksen jäsenille leiri on muita halvempi. Nämä ovat maksimihinnat, joista hinta saattaa vielä laskea. Oman majoitustilan mukanaan tuoville 20% alennus hinnoista.

Sateenkaariperheet ry:n jäsenet:
aikuiset 180 euroa, 2-17-vuotiaat 40 euroa ja alle 2-vuotiaat 20 euroa

Muut:
aikuiset 240 euroa, 2-17-vuotiaat 60 euroa ja alle 2-vuotiaat 30 euroa


Leirin pistävät pystyyn leiritiimi, johon kuuluu järjestösihteerin lisäksi joukko vapaaehtoisia leiriläisiä. Leiritiimin jäseneksi ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeessa. Leiritiimin jäsenet saavat vapautuksen omasta henkilökohtaisesta leirimaksustaan, eli perheenjäsenet osallistuvat leirille normaalihinnalla.

Leirillä tulee olemaan jälleen monipuolinen ohjelma. Touhua riittää koko perheelle sekä joka ikäryhmälle erikseen. Vapaaehtoiset lastenohjaajat pitävät huolta lapsista ikäryhmäohjelmien aikana sekä illalla lasten nukkuessa. Tarkempaa tietoa ohjelmasta, kun leiritiimi pääsee vauhtiin.

Leirille voit ilmoittautua tämän linkin kautta >>

Ammatillisesti ohjattu ryhmä luomuvanhemmille
eli heteroliitossa lapsia saaneille sateenkaariuusperheellisille

Vielä kolmena tiistaina ryhmä kokoontuu Kotolassa, Helsingissä. Jokaisella kerralla on oma teemansa. Koko ryhmän ajan mukana kulkee aiheena oma identiteetti ja sen rakentuminen. Mitä useammalle kerralle osallistut, sitä enemmän saat irti, mutta voit tulla mukaan myös yksittäisille kerroille. Ryhmä on vetäjän psykoterapiaopintojen lopputyö. Ryhmä on vertaistuellinen. Ryhmään ilmoittautuminen toivottavaa (mutta ei pakollista) kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin aina kello 17:30-19:30, Yrjönkatu 29 A 1, Salonki-tila Kotolan perällä.
Ennen ryhmän alkua voi  tarvittaessa lämmittää syötävää Kotolan keittiössä.

Kertojen aiheet karkeasti:
11.2. Ulos kaapista ja ihmisiä kohtaamaan
25.2. Lapsen tarpeet ja niiden huomioiminen
11.3. Uusi elämä uusperheenä

Isille ja lapsille toimintaa

Koululaisten tapahtumapäivät

Isien ja lasten omat toimintapäivät aloitettiin syksyllä 2013, ja niitä jatketaan joka toinen kuukausi, jos osallistujia riittää.

Hiihtolomalla La 22.2. 2014 kello 14 on vuorossa yhdessä pienperheyhdistyksen mieskavereiden kanssa aarteenmetsästystä. Tapaaminen Vanhankaupunginkosken parkkipaikalla. Jotta teitä osataan odottaa, ilmoittauduttehan etukäteen järjestösihteerille.

Pääsiäisen tapahtumapäivä on vielä hiukan auki, mutta 17-21.4. välillä on tiedossa laskeutumista Käärmekalliolta.

Mukaan ovat tervetulleita myös kummisedät, enot, isoisät ym. lapsineen. Yli 10-vuotiaat lapset ovat tervetulleita myös ilman aikuista. Ilmoittautumisia toivotaan järjestösihteerille, jolta saa myös lisätietoja.

Koululaisperheiden retki Vartiosaareen naistenpäivänä la 8.3.

Seikkailu jäitä pitkin saareen, jossa mukavaa touhua sekä grillailua mökissä. Tapaaminen Tammisalossa Mäntypaadentien ja Jatasalmentien kulmassa kello 11. Tapaamiskohdassa on hyvin paikkoja autoille ja bussi 83 tuo Herttonimen metroasemalta 400m päähän (Pellonperäntie-nimisellä pysäkillä pois).

Jotta oikeaan määrään ja laatuun grillattaavaa osataan varautua, toivotaan ennakkoilmoittautumisia järjestösihteerille viimeistään pe 7.3. Säävaraus. Koululaisten lumessa kulkutaitoiset pikkusisarukset ovat tervetulleita mukaan perheidensä kanssa.

Koululaisten ja vanhempien leirin (28-31.3) ilmoittautuminen aimmin tässä kirjeessä.

Kansainvälinen sateenkaariperhepäivä lähestyy
- tule tekemään päivästä unohtumaton

Kansainvälisenä sateenkaariperhepäivänä järjestetään sateenkaariperheille iloista ja näkyvää koko perheen toimintaa ympäri Suomen ja koko maailman. Päivää juhlitaan aina toukokuun 1. sunnuntaina, joka tänä vuonna on 4. toukokuuta.

Turun sateenkaariperhepäivän tapahtumalle on jo tekijänsä, mutta muissa kaupungeissa on paikka auki innokkaille tapahtumajärjestäjille!

Tapahtuman järjestäjänä saat toimiston ja hallituksen tuen, ja pienen määrärahan. Tapahtuma saa olla juuri sinun / teidän näköinen. Helsingissä on Kotola varattuna päivän tapahtumaa varten, mutta tapahtuman voi hyvin järjestää muuallakin. Kiinnostuitko? Ole yhteydessä info@sateenkaariperheet.fi

Tsekkaa aiempia tapahtumia Suomessa >>
Tsekkaa aiempia tapahtumia maailmalla >>

Suurin osa toiminnasta on paikallistiimien eri paikkakunnilla toteuttamaa:
Uutiskirjeen lopussa kaikki paikallistoiminnan tapahtumat!

Vertaisryhmätoiminta netissä - perheaikaa.fi

Sateenkaariperheiden vertaisryhmä-chatit ja muun sateenkaariperheille suunnatun sisällön löydät osoitteesta Perheaikaa.fi. Videoista löytyy useita sateenkaariperheitä koskevia tietoiskuja. Luennoissa löytyy esimerkiksi sateenkaariaiheinen Miten lapsia tehdään.

Nyt chatteihin, luennoille ja keskustelupalstalle voi osallistua myös rekisteröimättä. Ryhmiin ja kursseille osallistuminen vaatii aina rekisteröitymisen. Rekisteröityminen palveluun on kuitenkin helppoa, ilmaista ja anonymiteetin säilyttävää

SEURAAVAT TAPAHTUMAT PERHEAJASSA:


To 13.2.2014 kello 18:30-20 Vertaischat: Sateenkaariperheenä päivähoidossa ja koulussa
Millaisia odotuksia tai toiveita perheessänne on koulun ja päiväkodin suhteen? Mitä toivoisitte saavanne kuulla palveluiden piirissä jo olleilta?  Millaisia kokemuksia koulusta ja päivähoidosta, mitä niiltä toivottaisiin lisää?

Pe 14.2.2014 kello 12-13 Luento: Pohdittavaa Apilaperheille
Useissa sateenkaariperheissä vanhemmuutta jaetaan myös muuten kuin puolisoiden kesken. Perheen voi perustaa kaksi ystävystä tai esimerkiksi kaksi pariskuntaa yhdessä. Vanhemmuuden jakaminen voi olla valtava ilo. Se on yhtä aikaa myös haaste. Yhteiskunta pyrkii monin tavoin edistämään vanhemmuuden onnistunutta jakamista heteroparien perheissä. Mutta kun vanhemmuutta jakaa useampi kuin kaksi aikuista tai esimerkiksi kaksi ystävystä, on syytä kiinnittää erityistä huomiota joihinkin seikkoihin jo ennen lapsen syntymää. Luennoitsijana Sateenkaariperheet ry:n toiminnanjohtaja Juha Jämsä

17.2.-17.3.2014 Suljettu ryhmä heteroliitossa lapsia saaneille hlbtiq-ihmisille

Ryhmään osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen. Rekisteröidy www.perheaikaa.fi -sivustolla ja ilmoittaudu ryhmään. Ilmoittauminen aukeaa viikolla 50. Hyväksyntä ryhmään tulee ilmoittautumisajan päätyttyä joko perheaikaa -palveluun yksityisviestinä (kirjautumisen jälkeen näkyy kirjekuori yläreunassa oman nimimerkin vieressä) tai jos olet ryhmään ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittanut sähköpostisosoitteesi, niin sinne.

Ma 10.3. kello 12-13.30 Vapaa chat, jossa voit kysellä asioista sateenkaariperheiden työntekijältä tai keskustella muiden sateenkaarevasta vanhemmuudesta kiinnostuneiden kanssa.

Ti 18.3.2014 kello 18:30-20 Vertaischat: Kun lapsella on monta vanhempaa tai vanhemmat ovat (vain) ystäviä
Chat kolmi- ja neliapilaperheille, muille monivanhempaisille perheille sekä perheille, jossa vanhemmuus ei perustu vanhempien väliseen rakkaussuhteeseen, vaan lapsi tehty vanhemmuuskumppanipohjalta.

24.3.-22.4.2014 Vapaaehtoisten suljettu ryhmä (4 vkoa)
Ryhmä Sateenkaariperheet ry:ssä vapaaehtoisina toimiville. Ajatusten ja ideoiden vaihtoa, vertaistukea ja yhteisiä suunnitelmia. Ilmoittautuminen on avattu perheaikaa.fi-sivustolla.

Ma 7.4. kello 12-13.30 Vapaa chat, jossa voit kysellä asioista sateenkaariperheiden työntekijältä tai keskustella muiden sateenkaarevasta vanhemmuudesta kiinnostuneiden kanssa

To 10.4.2014 kello 18:30-20 Vertaischat: Sinkkuvanhemmat
Keskustelu on auki kaikille sinkkuna lapsia saaneille ja tällä hetkellä sinkkuna eläville vanhemmille. Tule mukaan keskustelemaan sinkkuvanhemman huolista, iloista ja erityiskysymyksistä! Aihe vapaa.

Huhtikuussa 2014  (päivä ilmoitetaan myöhemmin) Luento: Läheisenä sateenkaariperheelle

Ma 5.5. kello 12-13.30 Vapaa chat, jossa voit kysellä asioista sateenkaariperheiden työntekijältä tai keskustella muiden sateenkaarevasta vanhemmuudesta kiinnostuneiden kanssa

Kansainvälisen Sateenkaariperhepäivän (4.5.2014)  jälkeinen viikko, eli vko 19, on perheaikaa -sivustolla sateenkaariperheteemaviikko. Viikon aikana järjestetään ainakin yksi luento ja vertaischat. Tämän lisäksi sivustolle nousee tavallista enemmän materiaalia perheiden monimuotoisuudesta.

Ma 2.6. kello 12-13.30 Vapaa chat, jossa voit kysellä asioista sateenkaariperheiden työntekijältä tai keskustella muiden sateenkaarevasta vanhemmuudesta kiinnostuneiden kanssa

Teema-chateista, luennoista, suljetuista ryhmistä ym tiedotetaan tarkemmin tulevissa jäsenkirjeissä. Toiveita niiden aiheiksi voi lähettää järjetösihteerille tai kirjoittaa keskustelufoorumille. Lisätietoa yhdistyksen Perheaikaa.fi-toiminnasta myös kotisivuilla >>

Vaikka yhdistyksen oma keskustelupalsta on palannut toimimaan, Perheaikaa.fi-palvelussa jatkuvat myös sateenkaariperheiden keskustelut. Sateenkaariperheteemaisen keskustelun löydät toiseksi viimeisenä sivun alalaidasta Lapsi perheessä -alueelta.

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelu

Pohdituttaako perheenperustaminen? Onko haasteita viranomaistahojen, palvelujen tai suvun kanssa? Kuinka toimii KELA ja hedelmöityshoitoklinikat? Kuinka lakeja tulkitaan? Mietityttääkö jokin asia arjessa, perhe-elämässä tai lasten asioissa?

PUHELIN

Neuvontaa saa numerosta 050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina, jotka ovat

tiistaisin kello 12-13
torstaisin kello  9-10

SÄHKÖPOSTI

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse info@staankaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä kahden arkipäivän kuluessa.

CHAT

Neuvontapalveluihin kuuluu myös kuukausittainen ´kysy sateenkaariperheasiantuntijalta -chat. Reaaliajassa toimiva chat löytyy Väestöliiton Perheaikaa-sivustolta www.perheaikaa.fi. Chatiin voi tulla keskustelemaan ja esittämään kysymyksiään. Chatti on yleensä kuun ensimmäisenä maanantaina kello 12-13.30. Tulevat chattiajat 10.3, 7.4, 5.5 ja 2.6.

Chatissa kirjoittaessa kannattaa huomioida, että  muut chatissa olijat näkevät keskustelun. Muuten neuvontapalvelu on luottamuksellista eikä kysymyksiä tai muita tietoja rekisteröidä millään tavalla.

Haastattelupyyntöjä

Imettämisestä kertovaan dokumenttisarjaan etsitään mies-tai naisparia, joilla on nyt pieni vauva TAI vauva syntymässä alkuvuodesta 2014. Sarjan tuottaa Liisa Akimof/Production House. Lisätietoja: mia.holopainen@luukku.com

Heterosuhteessa aiemmin elänyt naispari haastateltavaksi Kauneus&Terveys-lehden juttuun
Hei! Etsin Kauneus&Terveys-lehden juttuun haastateltavaksi naisparia, joista molemmat olisivat olleet aiemmin heterosuhteessa, mutta eronneet ja päätyneet yhteen. Juttu ei käsittele seksuaalivähemmistöjä sinänsä vaan aiheena ovat eronneiden uudet parisuhteet ja se, että kertaalleen eronneet valitsevat kumppaninsa usein erilaisin perustein kuin ensimmäisellä kerralla. Toisella kierroksella normit ja ulkoiset tekijät, kuten puolison työ tai koulutus, tässä tapauksessa sukupuoli, eivät välttämättä saa samanlaista painoarvoa. Tarkoitus on kertoa, mitä oma ero opetti parisuhteesta ja kumppanin valinnasta. Juttuun tulee kaksi pariskuntaa, joista toista siis vielä etsin. Juttuun tulee myös kuva. Ota yhteyttä mahdollisimman pian tammikuun aikana. Kerron jutusta mielelläni lisää! Yst.t. Emmi Oksanen, vapaa toimittaja, oksanen.emmi@gmail.com, p. 050 358 2373

Nais- tai miesparin perhe tai apilaperhettä haetaan
Kuuluuko perheeseesi lapsen lisäksi kaksi äitiä tai kaksi isää? Oletko valmis kertomaan siitä muille,
suostumaan kuvattavaksi? Tarkoituksenani on kirjoittaa ja kuvata pitkähkö, reportaasinomainen juttu sateenkaariperheen elämästä. Ensisijaisesti työ on osa visuaalisen journalismin maisteriopintoja, periaatteessa se voidaan myöhemmin myydä eteenpäin johonkin hieman korkeamman profiilin aikakausilehteen. Jutun lähtökohta on ihmisläheinen, sen tavoite muistuttaa elämän monimuotoisuudesta. Iloista ja suruista, onnehetkistä ja peloista, jotka koskettavat kaikkia perheitä, olipa perhemuoto mikä tahansa. Inhimillisen välittämisen sanoma on journalistisesti aina ajankohtainen. Ja yhtäkkiä julkisessa keskustelussa tilaa saaneet vastakkaiset äänenpainot, tekevät aiheesta entistä tärkeämmän. Jutun tekeminen edellyttäisi vähintään yhtä kokonaista kuvauspäivää ja yhtä haastattelutuokiota eli se vie jonkin verran aikaa. Haastateltaat voivat olla mistä päin Suomea tahansa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: jukka.naaranlahti@uta.fi/ 0503437153. Tampereen yliopiston visuaalisen journalismin nettisivut: vjmmagazine.uta.fi

Odotetaanko teillä kaksosia?
yle.fi/olotilan toimittaja etsii haastateltavaa kaksosraskauden kokemisesta kertovaan juttuun, yhteys anni.alatalo@yle.fi, kiitos! Tarkoituksena on pohtia nimenomaan ja pelkästään kaksosraskauden olemusta - ei parisuhteen olemusta. Olisi todella hienoa saada juttuun sateenkaariperhe, vaikka se ei aiheena olekaan, ja juuri siksi.

Yhteistyökumppanit tiedottavat


Yhteinen elämämme -ryhmä sateenkaaripareille

Olet tervetullut mukaan pohtimaan parisuhdettasi ja siihen liittyviä kysymyksiä yhdessä kumppanisi kanssa. Ryhmä on kokoontunut tutulla nimellä jo vuosia, mutta meillä on nyt käytössä uudistettu materiaali. Tule mukaan pilottihankkeeseen! Ryhmään mahtuu kuusi paria ja se kokoontuu maanantaisin 24.2, 3.3, 10.3, 17.3, 31.3 ja 7.4. klo 18 - 20. Paikkana toimii Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön keskus Snellu, Toinen linja 8. Ohjaajina ryhmässä toimivat perheterapeutti Terhi Väisänen Kataja ry:stä ja Henna-Mari Kettusaari Snellusta. Parit tavataan erikseen ennen ryhmän alkua, jolloin voitte vielä tarkastella, onko ryhmä juuri teitä palveleva. Osallistumismaksu on 20 e/pari sis. tarjoilut. Ilmoittautumiset ja lisätiedot 3.2.2014 mennessä hkettusaari@evl.fi tai puh.09 - 2340 2355

Kerro sateenkaarinuoruudesta Suomessa

Kerro sateenkaarinuoruudesta Suomessa! Millaista on elää nuorena lesbona, homona, biseksuaalina, transihmisenä, transvestiittina, sukupuolettomana, intersukupuolisena, queer-nuorena, aseksuaalina tai muuten seksuaalisuuden ja sukupuolen normeja haastavana? Entä millaista se oli ennen?
 
Kerro kokemuksesi tai muistosi elämästä nuorena, joka kuuluu seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön, kokee tai on kokenut epävarmuutta seksuaalisuudestaan tai sukupuolestaan tai on haastanut seksuaalisuutta ja sukupuolta määrittäviä normeja.  Kirjoittamalla elämästäsi olet mukana tuottamassa yhä monipuolisempaa kuvaa nuoruudesta Suomessa eri aikoina. Kokemuksia kerätään 27.1.-30.4.

Lisätietoja täällä>>

Päksyssä sateenkaareva olkkari

Pääkaupunkiseudun yksin- ja yhteishuoltajat ry:n Olohuone-toimintaan kuuluu myös yksin- ja yhteishuoltajien sateenkaariperheille suunnattu Olohuone! Tervetuloa Saateenkaarevaan Olkkariin Pikku-Huopalahden Viiri-puistoon (Herukkakuja 3, 00300 HKI)

Sateenkaareva Olohuone on suunnattu HLBT-yksin- ja yhteishuoltajavanhemmille ja heidän lapsilleen.
Olohuone on vapaamuotoinen ja avoin kohtaamispaikka, jossa voit tavata muita samanlaisessa elämäntilanteessa eläviä sateenkaari-yh-perheellisiä. Olkkarissa on tarjolla kahvia/teetä/mehua sekä pientä välipalaa lapsille ja aikuisille. Paikalla on myös lastenhoitajat.

Tarjoilujen ja lastenhoitajien määrän vuoksi toivottavaa olisi ilmoittaa osallistumisestaan etukäteen vetäjälle: (p. 044 333 4035 / emmi.christensen (a) welho.com)! Paikalle voi kuitenkin saapua myös ilmoittamatta. Lisätietoja yhdistyksestä ja Olohuone-toiminnasta löydät täältä >>

Tulevien Sateenkaari-olkkarien alustava (!) aikataulu

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä on nyt yli 1300  tykkääjää!

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita!

Myös Sateenkaariparit-hanke, sateenkaariperhejärjestöjen kattojärjestö Nelfa ja  Monimuotoiset perheet -verkosto löytyvät Facebookista. 'Tykkää' meistä niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Sateenkaaripareista >>
Tykkää Monimuotoisista perheistä>>
Tykkää Nelfasta>>

Poimintoja Facebookista

Kaksi äitiä on valokuvasarja naisparien lapsiperheistä Suomessa. Sarjan valokuvia on ollut esillä näyttelymuodossa Vaasassa, Turussa ja Helsingissä vuonna 2013. Valokuvaaja Aino Vuokila etsii lisää perheitä kuvattavaksi osaksi sarjaa. Yhteydenotot info@sateenkaariperheet.fi

Katsele valokuvia täältä >>

Miespari muistelee 46-vuotista yhteistä matkaa, ja kertoo lapsestaan ja lapsenlapsestaan. Katso hellyttävä video täällä >>

Paulilla ja Tommylla on viisi lasta. Jouluna lapset tietämättään auttavat Tommya kosimaan Paulia. Katso pystytkö pitämään silmäsi kuivina kun katsot kotivideon täältä >>


Delegaatio viemässä kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista eduskunnan puhemiehelle! Mukana Sateenkaariperheiden toiminnanjohtaja.

Katso luovutustilaisuuden jälkeinen lehdistötilaisuus täällä >>


Miespari tyttärensä kanssa Coca-Colan mainoksessa Super Bowlissa. Yhtiön ajatellaan tällä mainoksella paikkaavan Sochin sponsorina tahraamaansa mainetta.

Katso uutinen ja mainosvideo täällä >>

Tapahtumakalenteri

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >>

Paikalliset tapaamiset ja tapahtumat

UUTTA:
Kuopiossa retki Vesileppikseen
Porissa alkanut toiminta

Turun tapaamisessa kyläilee Vapaa koulu
Jyväskylässä lasketellaan

Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: info@sateenkaariperheet.fi
Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: kuopio@sateenkaariperheet.fi
Lahti
: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: pori@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: rovaniemi@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI

Paikallistiimi: Hanna, Kirsi, Anu, Minna ja Johanna,  helsinki@sateenkaariperheet.fi

PERHETAPAAMISET
Perhetapaamiset on suunnattu kaikille perheille vanhempien lukumäärästä tai parisuhdekuvioista riippumatta. Olipa lapsellasi yksi tai seitsemän vanhempaa, olitpa eronnut, sinkku, poly, ydinperheessä elävä, vasta lapsista haaveileva tai lapsikatraan vanhempi, tule mukaan viettämään mukavaa aikaa tai vähintään juomaan kupponen teetä tai kahvia. Pääkaupunkiseudun tapaamiset järjestetään tulevaisuudessa etupäässä Sateenkaariperheiden toimistolla, Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Hki. Mutta myös retkiä tehdään. Tänä syksynä kokeillaan vaihtaa sekä aikaa, että viikonpäivää, jotta mahdollisimman monella olisi aikataulujen puolesta joskus mahdollisuus päästä mukaan.

Ennakkotietoa kevään 2014 perhetapaamisista:
ti 4.3. klo 17 alkaen Kaivopuistossa laskiaismeininkiä
la 29.3 - jokin perhetapaaminen
su 13.4 klo 10-14 Sunnuntaibrunssi
24.5 tai 7.6. Eläinaiheinen retkikohde

ARKITAPAAMISET

Vauva- ja leikki-ikästen perheiden kovasti suosimat arkitapaamiset jatkuvat Kotolassa toistaiseksi joka viikko. Arkitapaamisiin ovat tervetulleita kaikenikäiset aikuiset ja lapset, vaikka ajankohdasta johtuen tapaamiset kiinnostavat varmasti eniten kotivanhempia. Välillä tapaamisissa on alustaja tai teema, mutta aina on aikaa vapaalle juttelulle ja leikille. Kotolasta löytyy leluja ja siellä on myös mahdollista lämmittää ruokaa lapsille. Yhdistys tarjoaa teetä, kahvia, mehua ja keksejä. Mukanaan voi tuoda muita syötäviä nyyttärihengessä.

Tapaamisaika on aina tiistaina kello 10-12:
11.2. Käsinuken tekemistä
18.2. Värikylpyä
25.2.
Maaliskuulle suunniteltu ohjelmaksi musiikkituokio, pullan leipomista ja taimien kasvattelua

ALKUTAIPALE-RYHMÄ
Yhteydenotot ja kyselyt: info@sateenkaariperheet.fi

Helmikuun kokoontuminen To 27.2. kello 18-20
Alkutaipale-illat on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnittelelville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme, teemme retkiä ja piknikejä. Kokoonnumme yleensä Kotolassa. Olet tervetullut mukaan olit/tte sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet. Alkutaipaleillat ovat kaikille avoimia, eli voit osallistua tapaamisiin milloin haluat.
Kevään muut alkutaipalepäivät: Ti 25.3., To 24.4.. Ti 20.5.

Alkutaipaleen omaan facebook-ryhmään
voi pyytää jäsenyyttä laittamalla pyynnön sähköpostiosoitteeseen: harjoittelija@sateenkaariperheet.fi. Alkutaipalesivun ylläpitäjä lähettää sinulle tämän jälkeen sähköpostitse liittymiskutsun. Facebookryhmässä päivitetään tulevat tapahtumat ja vaihdetaan kuulumisia.

Prideviikolle myös tulossa tapaaminen, johon tervetulleita kaikki koko Suomesta!

LUOMUISÄT JA -ÄIDIT

Ryhmä miehille ja naisille, jotka ovat saaneet lapsia heteroliitossa, ja jotka ovat eronneet tai harkitsevat sitä homo-/bi-identiteetin löytymisen myötä tai elävät yhä heteroliitossa, mutta ovat tai haluaisivat olla myös samasukupuolisessa suhteessa samaan aikaan. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ratkaisevasta elämänmuutoksesta, sen harkitsemisesta, erilaisista suhteista (ex)puolisoihin, lastenkasvatuksesta ja ulostulosta sekä saadaan ideoita ja vertaistukea uuteen, erilaiseen vanhemmuuteen homo-/bi-miehenä tai -naisena. Luomuvanhempien ryhmä on tauolla ohjatun ryhmän ajan, kts. alla.

AMMATTILLISESTI OHJATTU RYHMÄ LUOMUVANHEMMILLE eli
HETEROLIITOSSA LAPSIA SAANEILLE HLBTIQ-IHMISILLE

Kuusi tiistaita käsittävä ryhmä on kokoontunut Kotolassa. Vielä ehdit mukaan. Jokaisella kerralla on oma teemansa. Mitä useammalle kerralle osallistut, sitä enemmän saat irti, mutta voit tulla mukaan myös yksittäisille kerroille. Ryhmä on vetäjän psykoterapiaopintojen lopputyö. Ryhmä on vertaistuellinen. Ryhmä kokoontuu tiistaisin aina kello 17:30-19:30, Yrjönkatu 29 A 1, Salonki-tila Kotolan perällä. Jotta vetäjä voisi hiukan valmistautua siihen, millainen joukko osallistujia on tulossa, ilmoittautumisia toivotaan osoitteeseen kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
11.2. Ulos kaapista ja ihmisiä kohtaamaan
25.2. Lapsen tarpeet ja niiden huomioiminen
11.3. Uusi elämä uusperheenä


Pääkaupunkiseudun oma facebook-ryhmä
Pääkapunkiseudun sateenkaariperheillä on oma suljettu facebook-ryhmä, "Pääkaupunkiseudun Sateenkaariperheet". Ryhmän jäsenyys ja sinne kirjoittelut eivät näy kenellekään muulle kuin ryhmän jäsenille. Ryhmään pääsee vain sen ylläpitäjien tai jo jäsenenä olevien lisäämänä. Jos haluat liittyä ryhmään kysy fb-kavereiltasi ovatko he jo ryhmän jäseniä, ja voisivatko lisätä sinut. Tai pyydä toiminnanjohtaja Juha Jämsää,  järjestösihteeri Kaisa Niittystä sähköpostitse liittämään sinut ryhmään. Jo ryhmään kuuluvat, liittäkää kavereitanne ryhmään, jotta mahdollisimman moni pääsisi osalliseksi ryhmän annista.

JOENSUU

Paikallistiimi: info@sateenkaariperheet.fi

Joensuussa etsitään uutta tapaamisten koollekutsujaa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan vapaamuotoiseen seurusteluun ja toimintaan, ota yhteyttä.

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Heljä Siitari, jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

Sähly/peli-illat jatkuvat sunnuntaisin maaliskuun loppuun asti klo 17-18 Cygnauksen koululla, sisään Keskikadun puolelta (Voionmaankatu 18).

Laskettelua Laajavuoressa pe 7.2. klo 17 alkaen,
mikäli on lunta ja rinteet auki. Jos laskettelu ei onnistu niin sitten mennään luistelemaan Viitaniemen tekojäälle klo 18.15-19.15.

KUOPIO

Paikallistiimi: Outi ja Susanna, kuopio@sateenkaariperheet.fi

Vesileppis-päivä 15.2.2014 klo 12-
Paikka Leppävirralla, kyseessä siis kylpylä ja hiihtoareena. Suunnitelmamme olisi että jokainen voi hiihtää ja/tai käydä kylpylässä. Syödään myös yhdessä, mutta keskustellaan mukaan tulevien perheiden kesken, että syödäänkö omia eväitä vai lounastetaanko paikallisessa ravintolassa. Yhteisten suunnitelmien tekemiseksi päivään osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan paikallistiimille! Lisätietoja Vesileppiksestä >>

Kuopion seudulla on kaksi aktiivista perhettä käynnistämässä uudelleen säännöllistä toimintaa. Jos olet kiinnostunut olemaan mukana, ota yhteyttä heihin.

KYMENLAAKSO / KOTKA

Kymenlaaksoon on ainakin yksi perhe valmiina järjestämään toimintaa. Jos olet kiinnostunut olemaan mukana käynnistämässä sitä, ota yhteyttä järjestösihteeriin.

MIKKELI

Yhteyshenkilö: Iina, 050 531 1171, mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Mikkelissä tavataan perheiden kotona. Lisätietoa yhteyshenkilöltä.

OULU

Paikallistiimi: Suvi ja Jenni, oulu@sateenkaariperheet.fi

Tapaamiset joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai Keskustan avoimella päiväkodilla (ns. Vihreä talo) osoitteessa Uusikatu 27. .
Kevään tapaamispäivät: 2.3., 6.4. ja 4.5.
Tapaamisaika on klo 14.30-17
.

Tarjoilut nyyttäriperiaatteella. Tervetuloa niin uudet kuin aiemmat kävijät!
Ryhmä on avoin kaikille sateenkaariperheasioista kiinnostuneille, niin perhettä suunnitteleville kuin sateenkaariperheellisille ja heidän läheisilleen.

Ryhmän omalle postituslistalle päästäksesi, laita viestiä osoitteeseen oulu@sateenkaariperheet.fi

PORI

Paikallistiimi: Elina ja Johanna, pori@sateenkaariperheet.fi

Porissa käynnistyy NYT toiminta!
Näillä näkymin tapaamispäivät olisivat seuraavat maanantait: 17.2., 17.3., 14.4., 19.5. ja 16.6.
Tapaamisaika on 18-19.30.
Paikkana on Satakunnan yhteisökeskus (Isolinannkatu 16, Pori), ja siellä Sali.

Tervetulleita ovat niin perheelliset, odottavat kuin omaa lasta vielä suunnittelevat ihmiset!

ROVANIEMI

Paikallistiimi: Riikka, rovaniemi@sateenkaariperheet.fi

Rovaniemellä tavataan perheiden kotona. Kyselyt paikallistiimille.Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet! Tarjoilut nyyttäriperiaatteella.

Rovaniemellä vietetään Arctic Pridea 21-23.2.2014. Jos olet innokas pistämään pystyyn perhetapaamista, ole yhteydessä meihin ja Arctic Priden järjestäjiin. Lisätietoja Prideista täältä>>

TAMPERE

Paikallistiimi: Marjut ja Sini, tampere@sateenkaariperheet.fi


Helmikuun tapaamisen vietämme ulkona. Tapaaminen on 16.2 kello 15-17. Lisätietoja myöhemmin facebook -sivuillamme tai sähköpostitse.

16.3 on tapaamiseen varattu Virelän liikuntasali (Tuohikorventie 27-29, 33340 Tampere). Tapaamisen tarkempi sisältö selviää myöhemmin.

Liittymistä facebook-ryhmään voit pyytää paikallistiimiltä.

TURKU

Paikallistiimi: Minna, Marjukka, Juha ja Anu, turku@sateenkaariperheet.fi


Su 9.2. Perhetapaaminen Seikkailupuiston ip-kerhon tiloissa klo 14-16.30. Sisäänkäynti pitkän vihreän talon takaa (Ip-kerho, Alatalo). Turun vapaa koulu kertomassa demokraattisesta ja sukupuolisensitiivisestä päiväkoti- ja koulutoiminnastaan klo 15 alkaen. Tarjoilut nyyttäriperiaatteella.
 
Su 9.3. Perhetapaaminen ip-kerhon tiloissa klo 14-16.30. Nyyttärit.
 
Su 6.4. Pääsiäisaskartelua ja ja intialaista päähierontaa
Vasaramäessä klo 15-17. Osoitetiedot saat ilmoittautumalla mukaan: turku@sateenkaariperheet.fi.
 
La 26.4.  klo 15 menemme Caribian kylpylään. 0-2-vuotiaat ilmaiseksi, muilta omavastuuhinta on 3 euroa per uimari.
 
Su 4.5. Kansainvälisen sateenkaariperhepäivän lastenkutsut, lisätietoa myöhemmin.
 
Toukokuussa tulossa lisäksi Miten lapsia tehdään? -tilaisuus sekä klinikkavierailu Väestöliiton Turun klinikalle. Ajankohdat tarkentuvat myöhemmin.

Toiminta on avointa kaikille ja Caribian omavastuuosuutta lukuunottamatta maksutonta. Tervetuloa mukaan! Kysy halutessasi lisätietoja: turku@sateenkaariperheet.fi tai ilmesty paikan päälle!

Turun seudun sateenkaariperheillä on tiedottamista varten sähköpostilista, johon voi ilmoittautua mukaan ilmoittamalla sähköpostiosoitteensa: turku@sateenkaariperheet.fi.

Olemme myös facebookissa: Tiedotukseen painottuva sivusto löytyy täältä >> Lisäksi Turun seudun sateenkaariperheille on perustettu suljettu facebook-ryhmä, jossa myös voi keskustella toiminnasta  ja muista sateenkaariperheasioista luottamuksellisemmin.  Ryhmään pääsee laittamalla pyynnön ylläpitäjälle täällä >>


Sateenkaariperheet ry
Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi
info@sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976

Koulutussuunnittelija
Tiia Aarnipuu
tiia.aarnipuu@sateenkaariperheet.fi
050 410 6772

Puheenjohtaja
Emmi Pihlajaniemi
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
050 513 7765

Kaikkien perheiden Suomi -hanke

Projektipäällikkö
Anna Moring
anna.moring@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0832

Suunnittelija
Jenni Kerppola-Pesu
jenni.kerppola-pesu@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0831

Neuvontapalvelu
Puhelimitse 050 321 0048 tiistaisin kello 12-13 ja torstaisin kello  9-10
sekä sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. Katso myös neuvonta-chat ajat muualta tästä kirjeessä.

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi -sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen.

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2014

       Emmi Pihlajaniemi, Helsinki (puheenjohtaja)
        Joanna Marjanen, Vantaa
        Tanja Rintala, Salo
        Paula Myöhänen, Mikkeli
        Anu Pellinen, Espoo
        Riku Karppinen, Tampere
        Anne Jaakkola,  Lahti
        Hannele Kupari, Vantaa
        Krister Karttunen, Helsinki
        Iina Särkkä, Mikkeli (varajäsen)
        Anneli Gustafsson, Vantaa (varajäsen)

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

1/1