Kysymys on pakollinen
Antamasi lukuarvo on virheellinen
Sähköpostiosoite on virheellinen

Uutiskirje kesäkuu 2014

Hallitus näki lapsen oikeudet

Suomen hallitus teki tänään vastuullisen päätöksen valmistella isyyslain uudistuksen yhteydessä pykälät, jotka mahdollistaisivat äitiyden vahvistamisen lain nojalla tietyillä edellytyksillä.

Toivomme päätöksen johtavan siihen, että uudistuksen astuessa voimaan vähintään ne naisparien lapset, jotka ovat saaneet alkunsa hedelmöityshoidoilla, voitaisiin automaattisesti olettaa puolisoiden yhteisiksi lapsiksi. Avoparin kohdalla vanhemmuus vahvistettaisiin tunnustamalla samoin kuin heteroparien perheissä.

Tällainen uudistus poistaa tarpeen perheen sisäiseen adoptioon näissä tilanteissa. Lapsen juridinen asema on tällöin selvä syntymästä lähtien.

Hallitus oli vielä viime kuussa aikeissa tehdä esityksen, jossa naisparien lapsia ei olisi huomioitu. Laajan vaikuttamistyön ja mielenosoituksen jälkeen hallitus tuli onneksi lopulta toiseen loppupäätelmään. Tuhannet kiitokset kaikille vaikuttamiseen osallistuneille. Tästä uutiskirjeestä löydät kivoja kuvia maanantaina mielenosoituksesta!

Seuraamme lainsäädäntöhankkeen etenemistä tiiviisti.

Juha Jämsä
toiminnanjohtaja

juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

PS.
Juhan ja Kaisan lomien takia yhdistyksen toimisto on suljettuna 11.-22.6. ja 7.7.-12.8.

TÄSSÄ KIRJEESSÄ LISÄKSI MM:
* Prideille vapaaehtoiseksi!
* Tutkimushankkeelle rahoitus
* Syksyllä paljon avoimia koulutuksia
* Kaikki PRIDE -tapahtumat!
* Syksyn parisuhdekurssit
* Terveiset Turun aktiivisesta keväästä

Tilaa tämä uutiskirje suoraan sähköpostiisi >>
(jäsenille uutiskirje lähetetään automaattisesti kuukausittain)
Jäseneksi tai kannatusjäseneksi voivat liittyä kaikki, tutustu jäsenyyteen täällä >>

Uutisia ja ajankohtaista

Mielenosoitus isyyslaista teki tehtävänsä:
Hallitus alkaa valmistella äitiyttä koskevia pykäliä isyyslakiin!

Maanantaina 2.6.oikeusministeriön eteen kerääntyi 200-300 ihmistä vaatimaan sateenkaariperheiden lasten oikeusturvan huomioimista isyyslakiuudistuksessa.

Isyyslaki on ollut uudistettavana jo kolmen vuoden ajan. Koko lainsäädäntöhankkeen ajan naisparien lasten asemaan on valmistelussa kiinnitetty huomiota. Toukokuun puolivälissä hallitus kuitenkin kertoi, että naisparien lasten aseman vahvistamiseen liittyviä pykäliä ei kuitenkaan oltaisi lisäämässä hallituksen lopulliseen esitykseen. Kiivaan vaikuttamistyön, julkilausumien ja mielenosoituksen jälkeen oikeusministeri tiedotti tänään 4.6., että hallitus jatkaa äitiyttä koskevien pykälien valmistelua isyyslakiin. Hallituksen toukokuun päätöstä perusteltiin erilaisilla käsityksillä hallitusohjelman sisällöstä. Uusien pykälien työstäminen vie oman aikansa. Tiedotamme tarkemmin kun saamme lisää tietoa.

Hallituksen lasten oikeuksia ja Suomen kv-velvoitteita halveksuvan toukokuisen päätöksen vuoksi noin 200-300 ihmistä kerääntyi 2.6. oikeusministeriön eteen vaatimaan naisparien lasten huomioimista isyyslaissa. Mielenosoittajatt olivat kaiken ikäisiä ja monen värisiä. Joukossa myös lasten suosion voittaneet Mimi ja Kuku. Mielenosoituskansaa haastatteli esimerkiksi Inhimilliset uutiset >>

Lisätietoa isyyslaista, sen vaikutuksista ja lainsäädäntöhankkeesta löydät seuraavista linkeistä:

* Tiedote 20.5.2014: Suomi sitoutui hlbti-oikeuksien edistämiseen - samaan aikaan hallitus hylkäsi sateenkaariperheet
* Tiedote 20.5.2014: Mielenosoitus isyyslaista
* Tiedote 21.5.2014: NELFA calls on Finnish government to fulfill its promise to advance the rights of rainbow families
* Tiedote 2.6.2014: Sateenkaariperheiden lasten oikeusturvasta huolehdittava

Sinua tarvitaan Helsinki Prideille vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoiseksi Helsinki Priden puistojuhlaan? Tule mukaan myymään sateenkaarilippuja tai vahtimaan pomppivia lapsia!  Lauantaina 28.6. vietetään Helsinki Priden kulkue- ja puistojuhlapäivää. Sateenkaariperheet ry on menossa mukana, ja talkooavuksi kaivataan innokkaita vapaaehtoisia! Tehtäviä ovat ainakin:
 
- Sateenkaarilippujen myyminen ennen Pride-kulkuetta Senaatintorilla (klo 12-13)
- Sateenkaariperheiden omien myyntituotteiden myyminen puistojuhlan aikana (klo 13->). Ota itsellesi vaikkapa tunnin pesti myyntipöydän takana. Se on kivaa!
- Lasten pomppulinnan vahtiminen puistojuhlan aikana (vuoroissa, klo 14->)
- Mikä vaan mukava ja lapsia ilahduttava juttu, jota haluat tehdä! Perheiden puistojuhla-alueelle kaivataan esiintyjiä, lasten leikittäjiä, kasvomaalaajia, ihan mitä vain.
 
Pienikin apu ja hetki riittävät, koko päiväksi ei tarvitse sitoutua. Luvassa hauskoja hetkiä hyvässä seurassa!  Jos kiinnostuit, kerro itsestäsi mahdollisimman pian Emmille: puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi

Ikioma perheeni

Vihdoin on ilmestynyt suomenkielinen lastenkirja, jonka pääteemana on sateenkaariperheessä eläminen! Kirjassa on kaunis tarina ja kaunis kuvitus, joiden takana ovat ammattilaiset Tittamari Marttinen & Aiju Salminen (kustantaja Pieni Karhu). Marttinen on palkittu lastenkirjailija ja julkaissut kymmeniä lastenkirjoja. Salminen on julkaissut Helsingin Sanomissa Potaatit-sarjakuvaa.

Osta uusi kirjayhdistykseltä ja saamme osan myyntituotosta työmme tueksi. Kiitos!
Kirja soveltuu kaikille lapsille kaikenlaisissa perheissä. Kirjan voit ostaa toimistoltamme tai tilaisuuksistamme. Voit tehdä tilauksen myös alla olevalla lomakkeella, jolloin saat kirjan postitse heti kun ehdimme toimittaa sen: my.surveypal.com/kirjatilausikiomaperheeni

Uutisia lyhyesti

Satenkaariperheiden lasten hyvinvointikartoitukselle rahoitus

Sateenkaariperheet ry sai toukokuussa myönteisen rahoituspäätöksen tutkimushankkeelle, jossa on seuraavan kahden vuoden ajan tarkoituksena tutkia sateenkaariperheiden kouluikäisten lasten hyvinvointia. Hankkeeseen ollaan juuri rekrytoimassa tutkijaa. Hankkeen tuotoksena julkaistaan lasten hyvinvointia koskeva tutkimusraportti sekä toimenpidesuositukset sateenkaariperheiden lasten hyvinvoinnin lisäämiseksi. 100 000 euron avustus myönnettiin valtion Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämishjelman tavoitteita edistävästä määrärahasta.

Kotihoidontuen jakaminen

Hallitus päätti rakennepaketin yhteydessä jakaa perheiden oikeuden kotihoidontukeen puoleksi vanhempien kesken. Lain säätäminen on osoittautunut hyvin hankalaksi, koska perheiden tilanteet ovat niin moninaisia. Kaikkien perheiden valinnanmahdollisuudet tulevat vähenemään. Sateenkaariperheet ry on ollut kuultavana jo kahteen otteeseen ja pyrkii varmistamaan, että sateenkaariperheiden valinnanmahdollisuudet eivät rajoitu vielä muitakin perheitä enemmän. Lausunto ministeriön työryhmälle laista lasten hoidon tuista

Hedelmöityshoitosuositus

STM:n jo alkuvuodesta valmistunut kiireettömän hoidon suositus satenkaariperheiden hedelmöityshoidoista jumittaa edelleen ministeriössä. Emme ole saaneet ministeriöstä tietoa milloin suositus vihdoin julkaistaan.

Asiantuntijakuulemiset vihdoin päättyneet avioliitolain käsittelyssä

Kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliitosta kevään ajan käsitellyt eduskunnan lakivaliokunta on vihdoin saanut hoidettua kaikki haluamansa asiantuntijakuulemiset. Valiokunta on kuullut poikkeuksellisen paljon asiantuntijoita, ja on melko ilmeistä, että sillä on myös haluttu viivästää prosessia. Nyt valiokunnassa kuitenkin siirrytään keskustelu- ja päätöksentekovaiheeseen. Aloitteen monimutkaista käsittelypolkua eduskunnassa selventää Tahdon 2013 -kansalaisliike kotisivullaan >>

Toimiston kesäaukioloajat

Juhan ja Kaisan lomien takia yhdistyksen toimisto on suljettuna 11.-22.6. ja 7.7.-12.8.

Tapahtumauutisia

Kansainvälistä sateenkaariperhepäivää juhlittiin Suomessa neljällä paikkakunnalla

Helsingissä perheet tutustuivat Korkeasaaren eläimiin ja herkuttelivat mehulla ja pullalla. Vaaeleanpunaisia marenkeja ja sateenkaarilippuja oli jaossa. Turussa vitettiin lastenjuhlia, joissa riitti kaikille mukavaa puuhaa. Tampereen sateenkaariperheet hurvittelivat Särkänniemessä, ja Oulussa tehtiin paikallinen ennätys perhetapaamisen osallistujamäärässä.

Kuinkas juhlitaan ensi vuonna?

Tulevat koulutukset

Avoimia koulutuksia syksyllä 2014

Koulutusta transihmisten perhekysymyksistä

Koulutushanke järjestää kaikille avoimia maksuttomia seminaaripäiviä sateenkaariperheiden kohtaamisesta useissa kaupungeissa vielä syksyllä 2014. Kiertue alkaa Jyväskylästä tiistaina 30. syyskuuta. Jyväskylässä paikkana on kansalaistoiminnankeskus Matara.

Lokakuussa koulutetaan Kuopiossa, ja marraskuussa Joensuussa sekä Porissa. Porin koulutus jakautuu kahdelle iltapäivälle: 27. ja 28.11. Kuopion ja Joensuun päivämäärät vahvistuvat syksyn alussa. Joulukuussa kiertue jatkuu vielä Tampereelle.

Koulutuspäivien yhteyteen voidaan järjestää myös keskustelutilaisuuksia tai esim. "Miten lapsia tehdään"-iltoja paikallisten sateenkaariperheellisten kanssa. Lisätietoja antaa koulutussuunnittelija Tiia Aarnipuu: tiia.aarnipuu@sateenkaariperheet.fi

Ensi keväänä, 12.-13.3.2015, järjestetään yhteistyössä Transtukipisteen ja Trasek ry:n kanssa Helsingissä kahden päivän täydennyskoulutuskokonaisuus sukupuolen moninaisuudesta perheissä ja transihmisten vanhemmuudesta.

Lisätietoja koulutussuunnittelija Tiia Aarnipuulta.

Kouluttaudu kouluttajaksi

Setan kouluttajakoulutus järjestetään Helsingissä, Setan toimistolla 30.-31.8.2014. Koulutus on suunnattu Setan ja jäsenjärjestöjen nykyisille ja tuleville aktiiveille. Peruskoulutus antaa valmiudet toteuttaa kouluvierailuja sekä vierailuja muun muassa nuorisotaloille ja erilaisille leireille. Koulutuksessa perehdytään perustietoihin hlbtiq-teemasta, tutustutaan toiminnallisiin harjoitteisiin, harjoitellaan omista kokemuksista kertomista, tutustutaan esiintymisen ja kouluttamisen saloihin sekä mietitään haastavien tilanteiden hallintaa. Ilmoittautumisia vastaanottaa koulutussuunnittelija Marita Karvinen, marita.karvinen@seta.fi. Syksyllä toteutetaan myös kouluttajakoulutus Turussa, draamatyöpajakoulutus Helsingissä sekä kouluttajien täydennyskoulutus aiheesta normikriittinen pedagogia.

Tulevia parisuhdekursseja

Sateenkaariperheet ry on mukana Kataja ry:n Sateenkaariparit-hankkeessa. Hanke alkaa hiljalleen poikia toimintaa eri puolilla Suomea. Syksyllä tiedossa seuraavat tapahtumat:

KESÄKUU: Kataja ry järjestää parisuhdeillan sateenkaaripareille Helsinki Pride -viikolla
ELOKUU: Kataja ry järjestää kaikille pareille suunnatun Tahdolla ja taidolla -ryhmän Helsingissä. Ryhmä on ammattilaisten vetämä iltaryhmä.
SYYSKUU: Pirkanmaan Seta järjestää kaikille sateenkaaripareille suunnatun Rikasta minua -kurssin Valkeakoskella. Kurssi on koulutettujen vertaisohjaajien vetämä viikonloppukurssi.
MARRASKUU: Snellu järjestää kaikille sateenkaaripareille suunnatun Yhteinen Elämämme -viikonloppuleirin. Kurssi on ammattilaisten vetämä viikonloppukurssi.

Lisätietoja kaikista kursseista täällä >>

Sateenkaariperheet ry järjestää parisuhdetoimintaa lapsiperheellisille tai sitä suunnitteleville sateenkaaripareille. Syksylle ei ole suunnitteilla erityisesti lapsiperheille suunnattua kurssia, mutta vuonna 2015 on tarkoitus järjestää 2-3 viikonloppukurssia perheellisille tai sitä pohtiville.

Perhevalmennukset 2014

Sateenkaariperheiden perhevalmennus on tarkoitettu kaikille lasta suunnitteleville, lasta odottaville ja lapsen hiljattain saaneille sateenkaariperheille.

Kurssilla tarjotaan tietoa sateenkaariperheiden perheellistymiseen liittyvistä erityishaasteista, käydään läpi perheiden oikeuksia etuuksiin ja ongelmia etuuksien haussa, syntymässä olevan lapsen juridisen tilanteen turvaamiseen liittyvissä hakemuksissa, sateenkaariperheiden parisuhteen tyypillisistä sudenkuopista, kolmen ja neljän vanhemman perheiden erityishaasteista jne. Kurssit ovat maksuttomia, viikonloppukursseilla maksetaan vain ylläpito. Lisätietoja kursseista täällä >>

Marraskuun viikonloppukurssi

14-16.11.2014 Hollolassa
Sitovat ilmoittautumiset 19.10. mennessä nettilomakkeella >>

Helsingin iltakurssit

Helsingin iltakurssit järjestetään viitenä peräkkäisenä tiistai-iltana yhdistyksen toimistolla ydinkeskustassa, osoitteessa Yrjönkatu 29 A 1 (Forumin kortteli) kello 17.30-20.30.

Syksyn kurssi 7.10.-4.11.2014
Sitovat ilmoittautumiset 31.8. mennessä nettilomakkeella >>

Tulevat tapahtumat

Perheiden Pride-ohjelmat kesällä

Pirkanmaan pride -Leimautumispäivät Tampereella 6.-7.6.2014

Sateenkaariperheet osallistuvat tapahtumaan lauantaina järjestämällä oman tapaamisen
pride-marssin ja Laikunlavalla järjestettävän päätapahtuman jälkeen 7.6 klo 14.30-16.30 Werstaalla, Werstaan Pajassa (Väinö Linnan Aukio 8). Ohjelmassa työpajatyyppisesti askartelua, kasvomaalausta, kahvittelua / mehuttelua ja piirtämistä. Lapset pääsevät piirtämään kuvan perheestään ja taideteokset asetetaan näytille Ideapakin Name It -liikkeeseen seuraavalla viikolla. Luvassa myös pienimuotoiset arpajaiset, missä luvassa hyvät palkinnot - kolikot siis mukaan!

Myös Kataja-parisuhdekeskus ry tulee esittelemään Sateenkaariparit-projektiaan. Leimareiden kaikki ohjelma löytyy täällä>>

Pietarsaaressa järjestetään Jeppis Pride 25-26.7.

Aivan ensimmäiset pridet Pietarsaaressa. Luvassa monipuolinen kulttuuritapahtuma.
Tarjolla monenlaista ohjelmaa, josta tarkemmat tiedot täällä>>

Åland Pride 16-19.7. Maarianhaminassa
mm. la 19.7 paraati ja su 20.7. Family Fest
Ohjelma ja lisätietoa täällä>>

Helsinki Pride 23-29.6.2014

Katso uutiskirjeen alussa oleva kutsu vapaaehtoiseksi Prideille!

Henkilökohtaistaneuvontaa perheasioissa Ma 23.6. klo 10-16
Varaa aika ja tule juttelemaan lapsihaaveistasi tai perhe-elämän kiemuroista. Ajanvaraus: info@sateenkaariperheet.fi. Kotola, Yrjönkatu 29 A 1

Miten lapsia tehdään? Ma 23.6. klo 18-20
Tilaisuus kaikille omasta lapsesta haaveileville. Tule kuulemaan ja keskustelemaan sateenkaarevasta lapsenhankinnasta. Kotola, Yrjönkatu 29 A 1

Perhetapaaminen Ti 24.6. klo 10-12
Vapaamuotoista hengailua ja kahvittelua. Mahdollisuus askarrella kulkuerekvisiittaa. Vaalea paita/body mukaan, jos tahdot kangastusseilla tuunata sitä. Tarjoilut nyyttäriperiaatteella. Kotola, Yrjönkatu 29 A 1

Minun perheeni -valokuvanäyttely 24.6.-11.7.
Ti 24.6. kello 17-19 Minun perheeni-valokuvanäyttelyn avajaiset Luckanissa, Simonkatu 8.
Minun perheeni -valokuvanäyttelyssä on sateenkaariperheiden lasten ottamiakuvia perheistään. Kuvaustyöpajat on järjestänyt valokuvaaja Marjukka Irni vuosina 2012-2013. Näyttely on esillä 24.6.-11.7.2014 Luckanin aukioloaikojen puitteissa ma-la (www.luckan.fi), Simonkatu 8, Helsinki.Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Sateenkaariperheet ja Luckan.

Luomuvanhempien eli heteroliitossa lapsia saaneiden tapaaminen ti 24.6. kello 17.30
Café Lasipalatsin terassilla, Lasipalatsin sisäpihalla, Mannerheimintie 22-24. Pöydässä sateenkaarilippu. Sateen sattuessa tapaaminen siirtyy Kotolaan, Yrjönkatu 29 A 1.

Miten miehet tekevät lapsia?  Ke 25.6. klo 18-20
Millaiset ovat miesten mahdollisuudet saada lapsi? Keskustelua alustamassa Sateenkaariperheet ry:n toiminnanjohtaja Juha Jämsä. Kotola, Yrjönkatu 29 A 1

Perheretki Sea Lifeen ja eväsretki Lenininpuistoon to 26.6. kello 16.
50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta pääsevät sisään ilmaiseksi. Ilmoittautumiset: kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi. Sea Life, Tivolitie 10. Lenininpuisto, Linnanmäen sisäänkäyntiä vastapäätä ja Vesijärvenkadulta

Alkutaipaletapaaminen  to 26.6. klo 17-20
Vapaamuotoinen tapaaminen kaikille vanhemmuuden alkutaipaleella oleville. Oletpa odottava, yrittävä, haaveileva tai vauvaperheellinen, tämä tilaisuus on sinulle. Kotola, Yrjönkatu 29 A 1

Isätapaaminen  pe 27.6. klo 18-20
Tapaaminen kaikille isille ja isänmielisille. Kotola, Yrjönkatu 29 A 1

Koululaisten kalliolaskeutumisilta  pe 27.6. klo 18-20
Laskeutuminen tapahtuu Vantaan Ikean takana Käärmekalliolla. Vanhemmat voivat halutessaan myös osallistua. Kokoontuminen Ikean parkkipaikan Lahdentien päädyssä lastauskatoksen alla. Ilmainen Ikea-bussi Itäkeskuksesta ja Hakanimestä. Ennakkoilmoittautumiset toivottavia: info@sateenkaariperheet.fi

Perhepiknik la 28.6. klo 10-12
Kaisaniemen puiston Tenniskentän viereinen aidaton leikkikenttä ja nurmialue. Sadesäällä sisätilapiknik Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 1.

Kulkue la 28.6 klo 13 Senaatintorilta Sinebrychoffinpuistoon. Sateenkaariperheillä oma kohta kulkueessa. Seuraa kuulutuksia. Kulkueessa perheillä on aiheena värikässirkus. Yhteinen sateenkaarenkirjava sirkus riehakkaalla tunnelmalla saadaan aikaan sopivalla pukeutumisella ja rekvisiitalla. Aiheen mukaista asua päälle ainakin lapsille sekä soittimet, liput, hyrrät, saippuakuplat ym. käsiin jokaiselle. Näytetään kaikille se riemu ja onni, mitä tunnemme perheistämme!

Puistojuhla la 28.6 n. klo 13.30-17 Sinebrychoffin puistossa
Perheille on varattu oma piknik-alue, jonne perheet ystävineen voivat asettautua viettämään yhteistä puistojuhlaa. Alue sijaitsee mäen päällä lammen lähistöllä. Perhealueella pomppulinna sekä pientä ohjelmaa lapsille.

Muistathan, että Sateenkaariperheet ry:n jäsenkortilla ostat liput Priden bileisiin normaalia edullisemmin!

Koko Helsinki Pride-ohjelmatarjonta täällä>>

Suurin osa toiminnasta on paikallistiimien eri paikkakunnilla toteuttamaa:
Uutiskirjeen lopussa kaikki paikallistoiminnan tapahtumat!

Vertaisryhmätoiminta netissä - perheaikaa.fi

Sateenkaariperheiden vertaisryhmä-chatit ja muun sateenkaariperheille suunnatun sisällön löydät osoitteesta Perheaikaa.fi. Videoista löytyy useita sateenkaariperheitä koskevia tietoiskuja. Luennoissa löytyy esimerkiksi sateenkaariaiheinen Miten lapsia tehdään.

Nyt chatteihin, luennoille ja keskustelupalstalle voi osallistua myös rekisteröimättä. Ryhmiin ja kursseille osallistuminen vaatii aina rekisteröitymisen. Rekisteröityminen palveluun on kuitenkin helppoa, ilmaista ja anonymiteetin säilyttävää.

INNOSTUSTA KIRJOITTAMISEEN?

Perheaikaa.fi -sivusto kaipaa sateenkaariperheitä käsitteleviä artikkeleja. Olisitko sinä kiinnostunut kirjoittamaan ytimekkäitä asiapitoisia tekstejä liittyen sateenkaariperheyteen? Artikkeleja lukevat niin perheelliset kuin laaja joukko ammattilaisia. Etenkin neuvoloiden työntekijät ovat valtavan suuri sivuston käyttäjäkunta. Artikkeleja voi lähettää ja lisätietoja kysellä järjestösihteeriltä (yhteystiedot kirjeen lopussa). Tässä muutamia esimerkkejä sivuston artikkeleista: artikkeli 1, artikkeli 2 ja artikkeli 3.

SEURAAVAT TAPAHTUMAT PERHEAJASSA:

Perheaikaa jää kesätauolle. Kesän aikanakin keskustelupalsta toimii ja vanhoja juttuja, videoita ja luentoja voi käydä katselemassa.

Syksyn toiminnot ovat suunnittelun alla. Vapaa-aiheiset chatit, joissa myös mahdollisuus saada neuvontaa jatkuvat syksyllä seuraavasti maanantaisin 18.8., 1.9., 29.9. ja 27.10. tuttuun kellonaikaan, 12-13.30.

Toiveita chattien, luentojen ja suljettujen ryhmien aiheiksi voi lähettää järjetösihteerille tai kirjoittaa keskustelufoorumille. Lisätietoa yhdistyksen Perheaikaa.fi-toiminnasta myös kotisivuilla >>

Vaikka yhdistyksen oma keskustelupalsta on palannut toimimaan, Perheaikaa.fi-palvelussa jatkuvat myös sateenkaariperheiden keskustelut. Sateenkaariperheteemaisen keskustelun löydät toiseksi viimeisenä sivun alalaidasta Lapsi perheessä -alueelta.

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelu

Pohdituttaako perheen perustaminen? Onko haasteita viranomaistahojen, palvelujen tai suvun kanssa? Kuinka toimii KELA ja hedelmöityshoitoklinikat? Kuinka lakeja tulkitaan? Mietityttääkö jokin asia arjessa, perhe-elämässä tai lasten asioissa?

Neuvontapalvelut ovat kesätauolla Juhannusviikon (vko 23) sekä 7.7-12.8.2014.

Ma 23.6. klo 10-16 Henkilökohtaista neuvontaa perheasioista
Varaa aika ja tule juttelemaan lapsihaaveistasi tai perhe-elämän kiemuroista.)Ajanvaraus: info@sateenkaariperheet.fi. Kotola, Yrjönkatu 29 A 1

PUHELIN

Neuvontaa saa numerosta 050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina, jotka ovat

tiistaisin kello 12-13
torstaisin kello  9-10
Huom, kesätauko  11.6.-12.8


SÄHKÖPOSTI

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse info@staankaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä kahden arkipäivän kuluessa.
Huom, kesätauko  7.7.-12.8

CHAT

Neuvontapalveluihin kuuluu myös kuukausittainen ´kysy sateenkaariperheasiantuntijalta -chat. Reaaliajassa toimiva chat löytyy Väestöliiton Perheaikaa-sivustolta www.perheaikaa.fi. Chatiin voi tulla keskustelemaan ja esittämään kysymyksiään. Chatti on yleensä kuun ensimmäisenä maanantaina kello 12-13.30. Tulevat chattiajat 18.8., 1.9., 29.9. ja 27.10.

Chatissa kirjoittaessa kannattaa huomioida, että  muut chatissa olijat näkevät keskustelun. Muuten neuvontapalvelu on luottamuksellista eikä kysymyksiä tai muita tietoja rekisteröidä millään tavalla.

Haastattelupyyntöjä

MYÖHÄÄN HERÄNNYT HAASTATTELUUN
Olen tekemässä Anna-lehteen puheenaihejuttua työnimellä "keski-ikäisenä ulos kaapista". Juttu käsittelee naisia, jotka ovat aiemmin olleet parisuhteessa miehen kanssa, mutta ovat yli 35-vuotiaina jättäneet parisuhteensa, ja alkaneet seurustella naisen kanssa. Etsin juttuun nimetöntä (tai nimellistä) haastateltavaa kertomaan, minkälaisia tuntemuksia kävi tuossa prosessissa läpi, miten ympäristö reagoi, oliko aina tiennyt pitävänsä myös naisista vai oliko se yllätys itsellekin, mitä piti ottaa huomioon jne...löytyisikö teidän kauttanne minulle joku haastateltava? Tässä onnistuu myös puhelinhaastattelu. Jutussa on myös asiantuntija kertomassa, miten asia kannattaa tuoda lähipiirissä esiin jne.. Elisa Hurtig, toimittaja. GSM 050 4497427, elisa.hurtig@otavamedia.fi

OPINNÄYTETYÖ VERTAISTUESTA KAIPAA VASTAAJIA VERKOSSA
Olemme kaksi Tampereen ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijaa ja teemme opintoihimme liittyvää opinnäytetyötä, jossa tutkimme sateenkaariperheiden kokemuksia, ajatuksia ja toiveita vertaistuesta. Olemme laatineet e-kyselyn, johon toivomme vastauksia 15.6.2014 mennessä.
Toivomme tulevasta opinnäytetyöstämme olevan hyötyä myös Sateenkaariperheet ry:lle vertaistoiminnan järjestämisessä. Tutkimustulokset julkaistaan ainoastaan opinnäytetyössämme eikä yksittäinen vastaaja ole tunnistettavissa tuloksista. Kyselyssä ei kysytä henkilötietoja ja vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Kaikki vastaukset hävitetään analysoinnin jälkeen.

Kiitos jo etukäteen!
Kysely löytyy täältä täältä>>

Jos haluatte kysyä meiltä jotain ja olla meihin yhteydessä, meidät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse. Annu Kontkanen, 0503475115, annu.kontkanen@soc.tamk.fi. SannamariHangaslammi, 0407650055 sannamari.hangaslammi@soc.tamk.fi

Vertaistuki on kokemusten ja tiedon vaihtoa, jossa samankaltaisia prosesseja läpikäyneet ihmiset saavat vastavuoroisesti tukea toinen toisiltaan, joko kasvotusten tai internetin välityksellä.
Vertaistukitoiminta on järjestettyä toimintaa kahden ihmisen välillä tai ryhmässä, jossa vertaistukea tapahtuu (ryhmät, tapaamiset, leirit, internet, yms). Kyselyyn voi vastata juuri niin pitkästi tai lyhyesti kuin haluaa.

ODOTTAVIA ÄITEJÄ ETSITÄÄN
Aito Media kuvaa parhaillaan Toisenlaiset äidit -tv-ohjelman ensimmäistä tuotantokautta Liv-kanavalle. Nyt kuvattavat jaksot nähdään syksyllä 2014.
 
Etsimme vielä yhtä äitiä mukaan ohjelman kuvauksiin.
 
Aito Medialla on paljon kokemusta tv-ohjelmien kuvaamisesta erityistä huomaavaisuutta ja varovaisuutta vaativissa tilanteissa. Lupa-asiat ja korrekti kuvaustapa ovat yhtiössä tinkimättömiä. Toimintatapaamme kuuluu aina hyvän yhteisymmärryksen saavuttaminen yhteistyötahojen kanssa ennen kuvauksia. Koemme, että ennalta sopiminen on ehdottoman tärkeää, jotta jokainen osapuoli tietää mitä olemme tekemässä ja kenen puoleen voi kääntyä missäkin tilanteessa. Tämä vain muistutuksena, jos tulevat äidit ovat huolissaan kuvausten kulusta ja toimintatavoistamme :)

Mikäli kysymyksiä heräsi, ohjelman tuottaja Pia Winter vastaa niihin mielellään: 050 4015845. Mukaan ohjelmaan voit ilmoittautua tuotantokoordinaattori Sissi Leppäselle
 +358 50 377 9389, sissi.leppanen@aitomedia.fi

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä on yli 1600  tykkääjää!

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita!

Myös Sateenkaariparit-hanke, sateenkaariperhejärjestöjen kattojärjestö Nelfa ja  Monimuotoiset perheet -verkosto löytyvät Facebookista. 'Tykkää' meistä niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Sateenkaaripareista>>
Tykkää Monimuotoisista perheistä>>
Tykkää Nelfasta>>

Poimintoja Facebookista

Jani Toivola vieraili HeSetan blogissa otsikolla "Ehdottoman rakkauden peili"

"Suomessa on silmänkantamattomiin yhteiskunnastaan kiinnostuneita nuoria. Yksilöitä, jotka vaalivat sydämessään tärkeää arvoa jokaisen yhdenvertaisuudesta. Jokaisen oikeudesta onneen. Jokaisen elämän kauneudesta ja ainutlaatuisuudesta. He ovat valmiita puhumaan, kohtaamaan, synnyttämään keskustelua ja elämään elämää itsensä kautta", kirjoitti viisi kuukautta sitten isäksi tullut kansanedustaja ja Nuorten Priden kummi Jani Toivola HeSetan blogin vieraskynä-tekstissään 27. toukokuuta.

Lue lisää täältä.

Tapahtumakalenteri

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >>

Paikalliset tapaamiset ja tapahtumat

Kuulumisia Turun aktiivisesta keväästä

Turussa järjestettiin kansainvälisen sateenkaariperhepäivän ympärillä paljon sateenkaariperhetoimintaa niin perheille kuin perhettä suunnitteleville.

Huhtikuun lopussa kävimme polskimassa Caribian kylpylässä ja kansainvälistä sateenkaariperhepäivää 4.5. juhlimme vauhdikkaasti kerhokeskus Mukkelis Makkeliksen temppuradoilla.

Homo- ja transfobian vastaista päivää 17.5. vietimme päiväristeilyllä Maarianhaminaan, jolloin tutuiksi tulivat niin kahden eri laivan leikkipaikat kuin buffetpöytäkin.

Alkutaipaletoimintana järjestettiin toukokuun alussa Miten lapsia tehdään? -keskustelutilaisuus yhteistyössä Turun seudun Setan kanssa ja Mitä klinikalla tapahtuu? -klinikkavierailu Väestöliiton Turun lapsettomuusklinikalle.

Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: info@sateenkaariperheet.fi
Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: kuopio@sateenkaariperheet.fi
Kymenlaakso:kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi
Lahti
: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: pori@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: rovaniemi@sateenkaariperheet.fi
Seinäjoki: seinajoki@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI

Paikallistiimi: Kirsi, Anu, Minna, Reeta ja Sanna  helsinki@sateenkaariperheet.fi

ARKITAPAAMISET KESÄLLÄ
Arkitapaamiset jatkuvat tiistaisin klo 10-12 läpi kesän Kotolassa, sään salliessa lähipuistoissa tms. Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheiden fb-ryhmässä tiedotetaan suunnitelmista (ks.liittymisohjeet Helsingin osuuden lopusta). Tarkasta tapaamispaikka fb-sivuilta tai sähköpostilla paikallistiimiltä. Syyskauden ensimmäinen arkitapaaminen Kotolassa ti 5.8.2014 klo 10-12.
Kotola: Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Hki. Tervetulleita ovat kaikenlaiset perheet, lasta odottavat ja omasta lapsesta haaveilevat, ja heidän lähi-ihmisensä.

RETKI FALLKULLAN KOTIELÄINTILALLE 8.6.
Kaikkien perheiden yhteinen retkipäivä Helsingin omalle maatilalle Fallkullaan Tapanilaan. Sieltä löytyy eläimiä niin sisältä kuin ulkoakin, leikkialue, kahvila, eväiden syöntipaikkoja... Ei sisäänpääsymaksua. Kokoonnutaan yhdessä klo 11 sisäänkäynnin edustalla olevan puutarhakeinun luona. Eläimiin tutustumisen jälkeen yhteinen piknik (omat viltit ja eväät mukaan). Sateen sattuessa kahvitellaan sisätiloissa - Fallkullan kesäkahvila on avoinna klo 10.30-14. Kesäkahvilassa kelpaa vain käteinen. Julkisilla esim. N-junalla Tapanilan asemalle, josta 0,5 km kävelymatka, seuraakylttejä asemalta. Fallkullan osoite Malminkaari 24, Helsinki.

SEA LIFEEN RETKI 26.6.
Perheretki Sea Lifeen ja eväsretkelleLenininpuistoon To 26.6. kello 16.
50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta pääsevät sisään ilmaiseksi. Ilmoittautumiset järjestösihteerille.
Sea Life,Tivolitie 10, Hki. Lenininpuisto, Linnanmäen sisäänkäyntiä vastapäätä ja Vesijärvenkadulta

PRIDE-PIKNIK
Ennen kulkuetta la 28.6. pidetään perhepiknik Kaisaniemen puistossa klo 10-12 pienen leikkipaikan luona (huom. ei aidattu leikkipuisto, vaan tennis- ja jalkapallokenttien välissä oleva pienempi leikkipaikka). Kannattaa varustautua hiekkaleluilla, puistossa ISO hiekkalaatikko. Meidät tunnistaa sateenkaarilipusta. Huonolla säällä tavataan Kotolassa. Piknikin jälkeen suunnataan yhtä matkaa kulkueen aloituspaikalle Senaatintorille.

SYKSYN 2014 PERHEOHJELMAA
Luontoretki Villa Elfvikissä, Espoossa 24.8.14 klo 11 alkaen (Elfvikintie 4, Espoo). Tavataan luontotalon edessä ja lähdemme kävellä luonnonsuojelun alueella (mahd. saamme vielä opastusta), tehdään vaikka piknik sen jälkeen. Luontotalossa löytyy näyttely Espoon arvokasta luontoa sekä kahvila "Cafe Satakieli" (avoinna viikonlopuisin klo 10-16, maksu vain käteisellä) - tervetuloa mukaan!.

Myöhemmin syksyllä viikonlopputapaaminen leikkipuisto Mustakivessä Vuosaaressa, ja joulukuussa vietetään pikkujouluja Kotolassa. Suunnitteilla myös sirkuskoulua ja 3-6-vuotiaiden oma kerho.

KOULULAISET
Kalliolaskeutumista Prideviikolla pe 27.6. kello 18-20 Vantaan Ikean lähellä Käärmekalliolla. Myös koululaisten vanhemmat ovat tervetulleita laskeutumaan. Kokoontuminen Ikean parkkipaikan Lahdentien päädyssä lastauskatoksen alla. Ilmainen Ikea-bussi Itäkeskuksesta ja Hakanimestä.
Ilmoittautumisia toivotaan järjestösihteerille.

ALKUTAIPALE-RYHMÄ
Yhteydenotot ja kyselyt: info@sateenkaariperheet.fi

Prideviikolla tavataan to 26.6. kello 17-20, Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Hki, Salonki-tila
Alkutaipale-illat on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnitteleville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme, teemme retkiä ja piknikejä. Ellei muuta ilmoiteta kokoonnumme yleensä Kotolassa. Olet tervetullut mukaan olit/tte sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet. Alkutaipaleillat ovat kaikille avoimia, eli voit osallistua tapaamisiin milloin haluat.

Alkutaipaleen omaan facebook-ryhmään
voi pyytää jäsenyyttä laittamalla pyynnön sähköpostiosoitteeseen: helsinki@sateenkaariperheet.fi. Alkutaipalesivun ylläpitäjä lähettää sinulle tämän jälkeen sähköpostitse liittymiskutsun. Facebookryhmässä päivitetään tulevat tapahtumat ja vaihdetaan kuulumisia.

LUOMUISÄT JA -ÄIDIT ELI HETEROLIITOSSA LAPSIA SAANEET

Ryhmä miehille ja naisille, jotka ovat saaneet lapsia heteroliitossa, ja jotka ovat eronneet tai harkitsevat sitä homo-/bi-identiteetin löytymisen myötä tai elävät yhä heteroliitossa, mutta ovat tai haluaisivat olla myös samasukupuolisessa suhteessa samaan aikaan. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ratkaisevasta elämänmuutoksesta, sen harkitsemisesta, erilaisista suhteista (ex)puolisoihin, lastenkasvatuksesta ja ulostulosta sekä saadaan ideoita ja vertaistukea uuteen, erilaiseen vanhemmuuteen homo-/bi-miehenä tai -naisena. Seuraava tapaaminen ti 24.6 kello 17.30-20 cafe Lasipalatsin terassilla, jos sataa kovasti, niin Kotolassa (Pirtti-kokoushuone), Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Hki.

HENKILÖKOHTAISTA NEUVONTAA PERHEASIOISTA Ma 23.6. klo10-16
Varaa aika ja tule juttelemaan lapsihaaveistasi tai perhe-elämän kiemuroista.) Ajanvaraus: info@sateenkaariperheet.fi,  Kotola Yrjönkatu 29 A 1

MITEN LAPSIA TEHDÄÄN? Ma 23.6. klo 18-20
Tilaisuus kaikille omasta lapsesta haaveileville. Tule kuulemaan ja keskustelemaansateenkaarevasta lapsenhankinnasta.)
Kotola, Yrjönkatu 29 A 1


MITEN MIEHET TEKEVÄT LAPSIA?  Ke 25.6. klo 18-20
Millaiset ovat miesten mahdollisuudet saada lapsi? Keskustelua alustamassaSateenkaariperheet ry:n toiminnanjohtaja Juha Jämsä.
Kotola, Yrjönkatu 29 A 1


ISÄTAPAAMINEN Pe 27.6. klo 18-20
Tapaaminen kaikille isille ja isänmielisille.
Järj. Sateenkaariperheet ry
Kotola, Yrjönkatu 29 A 1


MINUN PERHEENI -VALOKUVANÄYTTELY 24.6.-11.7.
Ti 24.6. kello 17-19 Minun perheeni -valokuvanäyttelyn avajaiset Luckanissa, Simonkatu 8.
Minun perheeni -valokuvanäyttelyssä on sateenkaariperheiden lasten ottamia kuvia perheistään. Kuvaustyöpajat on järjestänyt valokuvaaja Marjukka Irni vuosina 2012-2013. Näyttely on esillä 24.6.-11.7.2014 Luckanin aukioloaikojen puitteissa ma-la (www.luckan.fi), Simonkatu 8, Helsinki. Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Sateenkaariperheet ja Luckan.

Pääkaupunkiseudun oma facebook-ryhmä
Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheillä on oma suljettu facebook-ryhmä, "Pääkaupunkiseudun Sateenkaariperheet". Ryhmän jäsenyys ja sinne kirjoittelut eivät näy kenellekään muulle kuin ryhmän jäsenille. Ryhmään pääsee vain sen ylläpitäjien tai jo jäsenenä olevien lisäämänä. Jos haluat liittyä ryhmään kysy fb-kavereiltasi ovatko he jo ryhmän jäseniä, ja voisivatko lisätä sinut. Tai pyydä toiminnanjohtaja Juha Jämsää,  järjestösihteeri Kaisa Niittystä sähköpostitse liittämään sinut ryhmään. Jo ryhmään kuuluvat, liittäkää kavereitanne ryhmään, jotta mahdollisimman moni pääsisi osalliseksi ryhmän annista.

JOENSUU

Paikallistiimi: info@sateenkaariperheet.fi

Joensuussa etsitään uutta tapaamisten koollekutsujaa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan vapaamuotoiseen seurusteluun ja toimintaan, ota yhteyttä.

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Heljä, jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

Kesäkuussa 10.6. retki Visulahteen yhdessä Jyväskylän, Mikkelin ja Kuopion sateenkaariperheiden kanssa. Tapaaminen portilla klo 11.00. Mukaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat! Kimppakyytejä voidaan järjestellä, mikäli ilmoittautuu etukäteen joko Mikkelin tai Jyväskylän sateenkaariperhe-spostiin.

Yhdistys maksaa osan pääsymaksusta, itselle jää maksettavaksi 10e per henkilö, varaa kymppi käteisenä ja tasarahana. Alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. Sinne voi ottaa omia eväitä mukaan tai myös paikan päältä voi ostaa ruokaa.

Visulahdesta löytyy lisätietoja täältä>>

Tarkemmat tiedot tapaamisista saa liittymällä sähköpostirinkiin. Pyynnön voi lähettää jyväskylän ryhmän sähköpostiin.

KUOPIO

Paikallistiimi: Outi ja Susanna, kuopio@sateenkaariperheet.fi

Kesäkuussa 10.6. retki Visulahteen yhdessä Jyväskylän, Mikkelin ja Kuopion sateenkaariperheiden kanssa. Tapaaminen portilla klo 11.00. Mukaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat! Kimppakyytejä voidaan järjestellä, mikäli ilmoittautuu etukäteen joko Mikkelin tai Jyväskylän sateenkaariperhe-spostiin.


Yhdistys maksaa osan pääsymaksusta, itselle jää maksettavaksi 10e per henkilö, varaa kymppi käteisenä ja tasarahana. Alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. Sinne voi ottaa omia eväitä mukaan tai myös paikan päältä voi ostaa ruokaa.

Visulahdesta löytyy lisätietoja täältä>>

Kuopion tapaamisista ilmoitellaan ja muistaa asioista keskustellaan omassa facebook-ryhmässä, johon voit liittyä täällä>>

KYMENLAAKSO / KOTKA

Paikallistiimi: Veera, kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi

Kymenlaakson sateenkaariperheet järjestävät retken Tykkimäen huvipuistoon la 7.6. Mukaan ovat tervetulleita Kotkan ja Kouvolan seudun sateekaariperheiden lisäksi myös muualla asuvat sateenkaariperheet. Tarkemman tapaamisajan saat laittamalla sähköpostia osoitteeseen kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi.

 
Tervetuloa kaikki sateenkaariperheelliset ja perhettä suunnittelevat!

MIKKELI

Yhteyshenkilö: Iina, 050 531 1171, mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Mikkelissä tavataan perheiden kotona. Lisätietoa yhteyshenkilöltä.

Kesäkuussa 10.6. retki Visulahteen yhdessä Jyväskylän, Mikkelin ja Kuopion sateenkaariperheiden kanssa. Tapaaminen portilla klo 11.00. Mukaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat! Kimppakyytejä voidaan järjestellä, mikäli ilmoittautuu etukäteen joko Mikkelin tai Jyväskylän sateenkaariperhe-spostiin.
Yhdistys maksaa osan pääsymaksusta, itselle jää maksettavaksi 10e per henkilö, varaa kymppi käteisenä ja tasarahana. Alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. Sinne voi ottaa omia eväitä mukaan tai myös paikan päältä voi ostaa ruokaa.

Visulahdesta löytyy lisätietoja täältä>>

OULU

Paikallistiimi: Suvi ja Jenni, oulu@sateenkaariperheet.fi

Oulun Sateenkaariperheet tapaavat kesän aikana piknikin ja puistotapaamisten merkeissä. Tapaamispäivistä ja -paikoista tiedotetaan Oulun omalla sähköpostilistalla, jolle voi liittyä laittamalla viestiä osoitteeseen oulu@sateenkaariperheet.fi
Avoimen päiväkodin tapaamiset jatkuvat sunnuntaina 7.9. Siitä eteenpän tapaamiset joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai Keskustan avoimella päiväkodilla (ns. Vihreä talo) osoitteessa Uusikatu 27. Tapaamisaika on klo 14.30-17. Syksylle on suunnitteilla ainakin mökkiviikonloppu ja retki Hoploppiin.

Ryhmän omalle postituslistalle päästäksesi, laita viestiä osoitteeseen oulu@sateenkaariperheet.fi

PORI

Paikallistiimi: Elina ja Johanna, pori@sateenkaariperheet.fi

Porissa tapaamiset hyvässä vauhdissa!

Porissa on aloitettu kevään aikana säännölliset sateenkaariperhetapaamiset. Kevätkauden viimeinen tapaaminen on maanantaina 16.6. klo 18-19.30 Satakunnan yhteisökeskuksen Salissa (Isolinnankatu 16, käynti sisäpihalta). Tapaamiset jatkuvat jälleen syyskuussa, ajankohdasta ja paikasta tiedotetaan myöhemmin esimerkiksi 100setan facebook- ja nettisivuilla. Toiveita, ideoita ja kysymyksiä voi lähettää läpi koko kesän osoitteeseen sateenkaariperheet@100seta.fi.

Tervetulleita ovat niin perheelliset, odottavat kuin omaa lasta vielä suunnittelevat ihmiset!

ROVANIEMI

Paikallistiimi: Riikka, rovaniemi@sateenkaariperheet.fi

Rovaniemellä tavataan perheiden kotona. Kyselyt paikallistiimille.Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet! Tarjoilut nyyttäriperiaatteella.

SEINÄJOKI

Paikallistiimi: Maria ja Karoliina, seinajoki@sateenkaariperheet.fi

Mitä sydämellisimmin tervetuloa Seinäjoen sateenkaariperheiden tapaamisiin! Tapaamiset ovat Kepossa (Kivistöntie 23) joka kuukauden kolmantena sunnuntaina klo 16.30-18.30. Seuraavat tapaamiset 15.6., 20.7. ja 17.8. Tarjoilut nyyttäriperiaatteella. Lisäksi saatamme järjestää treffejä myös muina aikoina osallistujien innokkuuden mukaan. Muun muassa näistä höpistään fb-ryhmässämme, jonne pääset liittymään lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: 
seinajoki@sateenkaariperheet.fi

Tervetuloa kaikki sateenkaariperheelliset sekä perhettä suunnittelevat!

TAMPERE

Paikallistiimi: Anne, Marjut ja Sini, tampere@sateenkaariperheet.fi

Pirkanmaan Sateenkaariperheet tapaavat 7.6 klo 14.30-16.30 Werstaalla, Werstaan Pajassa (Väinö Linnan Aukio 8)
Ohjelmassa työpajatyyppisesti askartelua, kasvomaalausta, kahvittelua / mehuttelua ja piirtämistä. Lapset pääsevät piirtämään kuvan perheestään ja taideteokset asetetaan näytille Ideapakin Name It -liikkeeseen seuraavalla viikolla. Luvassa myös pienimuotoiset arpajaiset, missä luvassa hyvät palkinnot - kolikot siis mukaan! Tule viettämään kanssamme mukava hetki uusien ja vanhojen tuttavuuksien parissa.
Ennakkoilmoittautuminen ei pakollista, mut mielellään niitä otetaan joko sähköpostitse tai face-ryhmässä.

Heinäkuussa ei ole tapaamisia, elokuusta eteenpäin tavataan taas kerran kuussa. Näistä tapaamisista tiedotetaan myöhemmin.

Keväällä saatiin käyntiin niin Alkutaipale- kuin Koululaisryhmäkin. Nämä tapaamiset jatkuvat erikseen ilmoitettavina ajankohtina.

Kaikki tapaamisemme tiedotetaan Sateenkaariperheiden
 ja Tampereen Setan kalenterissa sekä Facebook -ryhmässämme. Lisätietoa toiminnasta ja mm.
face-ryhmään liittymisestä saat osoitteesta tampere@sateenkaariperheet.fi

TURKU

Paikallistiimi: Minna, Marjukka, Juha ja Anu, turku@sateenkaariperheet.fi

Kesällä Turussa pidetään taukoa toiminnasta aktiivisen kevään jälkeen. Jos ennen seuraavan uutiskirjeen ilmestymistä keksitään vielä järjestää joku kesätapaaminen, siitä tiedotetaan sähköpostilistalla (ilmoittautumiset: turku@sateenkaariperheet.fi) ja facebook-sivuilla. Säännöllisemmät kuukausitapaamiset käynnistyvät taas syyskuussa.

Paikallistiimiin mahtuisi myös syksystä alkaen 1-2 uutta innokasta jäsentä mukaan. Tervetuloa suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa! Se ei vie mahdottoman paljoa aikaa, ja voit itse vaikuttaa, mitä haluat olla tekemässä (esim. alkutaipaletoimintaa, koululaisten toimintaa tms.). Uutena asiana paikallistiimiläisillä on mahdollisuus osallistua myös työnohjaukseen.

Toiminta on avointa kaikille. Tervetuloa mukaan! Kysy halutessasi lisätietoja: turku@sateenkaariperheet.fi tai ilmesty paikan päälle!

Turun seudun sateenkaariperheillä on tiedottamista varten sähköpostilista, johon voi ilmoittautua mukaan ilmoittamalla sähköpostiosoitteensa: turku@sateenkaariperheet.fi.

Olemme myös facebookissa: Tiedotukseen painottuva sivusto löytyy täältä >> Lisäksi Turun seudun sateenkaariperheille on perustettu suljettu facebook-ryhmä, jossa myös voi keskustella toiminnasta  ja muista sateenkaariperheasioista luottamuksellisemmin.  Ryhmään pääsee laittamalla pyynnön ylläpitäjälle täällä >>

Sateenkaariperheet ry
Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi
info@sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
(saldovapailla ja lomilla 10.-22.6. ja 30.6.-12.8)
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
(saldovapailla ja lomilla 11.-22.6. ja 7.7.-12.8)
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976

Koulutussuunnittelija
(12.-22.6. ja heinäkuussa)
Tiia Aarnipuu
tiia.aarnipuu@sateenkaariperheet.fi
050 410 6772

Puheenjohtaja
Emmi Pihlajaniemi
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
050 513 7765

Kaikkien perheiden Suomi -hanke

Projektipäällikkö
Anna Moring
anna.moring@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0832

Suunnittelija
Jenni Kerppola-Pesu
jenni.kerppola-pesu@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0831

Neuvontapalvelu
Puhelimitse 050 321 0048 tiistaisin kello 12-13 ja torstaisin kello  9-10
sekä sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. Katso myös neuvonta-chat ajat muualta tästä kirjeessä.

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi -sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen.

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2014

Emmi Pihlajaniemi, Helsinki (puheenjohtaja)
Joanna Marjanen, Vantaa (varapuheenjohtaja)
Tanja Rintala, Salo
Paula Myöhänen, Mikkeli
Anu Pellinen, Espoo
Riku Karppinen, Tampere
Sari Kemppinen,  Helsinki
Hannele Kupari, Vantaa
Krister Karttunen, Helsinki
Iina Särkkä, Mikkeli (varajäsen)
Anneli Gustafsson, Vantaa (varajäsen)

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

1/1