Kysymys on pakollinen
Antamasi lukuarvo on virheellinen
Sähköpostiosoite on virheellinen


Sateenkaariperheet UUTISKIRJE

Kaikkien lasten oikeudet jakamattomia

MAALISKUU 2012

Sateenkaariperheet ry toivoi, että nykyinen hallitus olisi vihdoin ottanut osaksi hallitusohjelmaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöpolitiikan toimintaohjelman, ja siten lopulta myöntänyt, että valtiovallalla on kokonaisvastuu myös tämän vähemmistön perusoikeuksien toteutumisesta.

Vastuu jäi edelleen ottamatta, mutta lohdutukseksi meille tarjottiin kansallista perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelmaa, joka julkaistaan lähiaikoinaensimmäisen kerran. Ihmisoikeustoimintaohjelman osana valtio voisi huolehtia myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja heidän lastensa oikeuksista, sanottiin.

Toimintaohjelman julkaisu lähiaikoina jännittää nyt kovasti.Onko siinä todella huomioitu sitä faktaa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ja heidän lapsensa ovat viimeinen merkittävä vähemmistö, joiden perus- ja ihmisoikeuksista Suomen valtio ei kanna kokonaisvaltaista vastuuta? Valmisteluista tihkuneiden tietojen perusteella ei oikein hyvältä näytä.

Ensimmäiseen ihmisoikeustoimintaohjelmaan kohdistuu paljon odotuksia. On epärealistista, että se voisi kovinkaan paljoa paikata seksuaali-ja sukupuolivähemmistöpolitiikan puutetta. Ehkä parasta, mitä toimintaohjelma voisi poikia, olisi rehellinen huomio siitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja heidän lastensa oikeuksia ei saada hyväksyttävälle tolalle ilman omaa, hyvin resursoitua ohjelmaa.

Juha Jämsä
toiminnanjohtaja

juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

TÄSSÄ KIRJEESSÄ LISÄKSI MM:
* Etsitään järjestösihteeriä
* Ero-opas ilmestynyt
* Kansainvälinen sateenkaariperhepäivä 6.5.
* Sateenkaariperheiden Eurooppapäivät
* Isäksi sijaissynnytysjärjestelyn kautta?
* Kevään parisuhdeviikonloppu
* Kaikkien kaupunkien tapaamiset!

Etsitään järjestösihteeriä

määräaikaiseen työsuhteeseen 1.5.-31.12.2012

Järjestösihteerin työnkuvaan liittyvät tehtävät koostuvat leiri- ja vertaisryhmätoiminnan koordinoinnista, jäsenten palveluneuvontatehtävistä ja järjestön hallintoon liittyvistä toimistotöistä. Sateenkaariperheet ry järjestää useita perhe-, lasten ja teemaleirejä vuodessa. Paikallista vertaistoimintaa järjestetään kymmenellä paikkakunnalla. Työ vaatii matkustamista ja sopeutumista ilta- ja viikonlopputöihin. Työ suoritetaan pääasiassa Helsingin keskustassa sijaitsevassa yhdistyksen toimistossa.

Työn menestyksekäs hoitaminen vaatii:
•    Vankkaa kokemusta järjestötyöstä
•    Kokemusta tapahtumien järjestämisestä, vapaaehtoisten ohjaamisesta, kokouskäytännöistä ja tiedottamisesta
•    Taloushallinnon perusteiden tuntemusta
•    Organisointi- ja priorisointikykyä ja ajankäytön hallintaa
•    Sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista hallintaa

Lisäksi luemme hakijan eduksi:
•    Sateenkaariperheiden aseman, juridiikan ja haasteiden tuntemuksen
•    Sosiaali-, terveys- ja kasvatustoimen palveluiden tuntemuksen
•    Soveltuvan koulutuksen (esim. sote- ja nuorisoalojen koulutus)
•    Monipuoliset ATK-taidot

Työsuhde on määräaikainen rahoituksesta johtuvista syistä, mutta tehtävän vakinaistaminen myöhemmin on mahdollista. Työsuhteeseen sovelletaan sosiaalialan järjestöjen työehtosopimusta. Työnkuvan vaativuus vastaa työehtosopimuksen vaativuusluokkaa 4 ja lähtöpalkka määräytyy sen perusteella. Lisäksi Sateenkaariperheet ry maksaa 2,5% työnantajakohtaisen lisän lähtöpalkan päälle. Näillä perusteilla lähtöpalkka on 2007,83 euroa kuukaudessa. Lisäksi ilta- ja viikonloppulisät  sekä mahdolliset kokemuslisät maksetaan työehtosopimuksen mukaisesti.

Pyydämme lähettämään työhakemukset ansioluetteloineen toiminnanjohtaja Juha Jämsälle sähköisesti osoitteeseen juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi viimeistään tiistaina 13.3. klo 16.00

Lisätietoja:
Juha Jämsä, toiminnanjohtaja           
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi, 044 997 1956

Sateenkaariperheiden ero-opas ilmestynyt

Sateenkaariperheiden ero-opas on painettu kirjanen, jonka on kirjoittanut yhdistyksen pitkäaikainen, entinen puheenjohtaja Kaisa Niittynen. Opasta on tehty yhdessä Lastensuojelun Keskusliiton EroNeuvo -hankkeen asiantuntijoiden kanssa. Oppaan kirjoittamisen ja painatuksen on rahoittanut Seta-säätiö apurahalla.

Vanhempiensa eron kokee Suomessa vuosittain 30 000-40 000 lasta. Tähän joukkoon mahtuu myös merkittävä määrä sateenkaariperheiden lapsia. Laki kohtelee eri lailla perheitä riippuen siitä, ovatko vanhemmat samaa tai eri sukupuolta. Perhemuoto vaikuttaa siis eron jälkeisiin toimenpiteisiin ja vaihtoehtoihin. Oppaan tarkoitus on tuoda eronneelle, eroavalle tai eroa pohtivalle sateenkaariperheen vanhemmalle tietoa eron toteutuksesta, käytännön järjestelyistä ja eron vaikutuksista. Oppaan tavoitteena on auttaa selviytymään erosta eteenpäin niin, että kaikki osapuolet, erityisesti lapset, ovat säästyneet tarpeettomalta kärsimykseltä, löytäneet uusia voimavaroja ja voivat nähdä eron jälkeisen elämän monet mahdollisuudet.

Voit noutaa oppaan yhdistyksen toimistolta tai tilata sen maksutta alla olevasta linkistä. Toimitusaika on joitakin viikkoja.

Tilaa ero-opas kotiisi >>

Paikallisen toiminnan kehittämispäivä

Sateenkaariperheissä toimii paljon vapaaehtoisia eri tehtävissä ympäri maata. Uusina kaupunkeina ovat tämän vuoden alusta aloittaneet Mikkeli ja Joensuu. Hallitus ja kaikkien kaupunkien tapaamisvastaavat kerääntyvät ensimmäistä kertaa yhteiseen kehittämispäivään 21.4. Tampereelle. Tarkoituksena on suunnitella tulevaa paikallistatoimintaa ja sen kehittämistä. Kaikilla paikkakunnilla järjestetään säännöllisiä vapaamuotoisia tapaamisia. Sen lisäksi joillakin paikkakunnilla on käyty retkillä tai esimerkiksi pelattu sählyä. Onko sinulla ideoita tai toiveita, joita voitaisiin toteuttaa oman kaupunkisi toiminnassa?

Kuopiossa ei ole vähään aikaan järjestetty tapaamisia tapaamisvastaavan puutteen takia. Nyt olisi hyvä mahdollisuus jollekin kuopiolaiselle osallistua kehittämispäivään saamaan ideoita toiminnan uudelleen käynnistämiseksi.

Kokemuskouluttajaksi perhevalmennukseen?

Yli 50 hengen joukko tulevia sateenkaariperheellisiä aloitti seitsemänviikkoisen Sateenkaariperheen perhevalmennuksen tiistaina 28.2. Seitsemän luennon joukossa on kolme luentoa, johon kaipaisimme jo perheellistyneiden "kokemuskouluttaja"-paneelia. Kokemuskouluttajat kertovat omista arjen kokemuksistaan perhettä suunnitteleville ja perhevalmennuksen osallistujat saavat kysellä ja ammentaa konkareiden kokemuksista. Kokemuskouluttajapaneelit ovat osa muuta ohjelmaa kullakin tapaamiskerralla. Kokemuskouluttajille varataan noin 30-60 minuuttia kultakin tapaamiselta.

Kokemuskouluttaja ei tarvitse mitään muuta kuin intoa auttaa uusi tulokkaita. Ole yhteydessä toiminnanjohtaja Juha Jämsään niin pian kuin mahdollista ja sovi osallistumisestasi. Kaikki luennot järjestetään tiistai-iltaisin kello 18-20 Helsingin keskustassa, eläinmuseon vieressä sijaitsevassa yliopiston Economicum-rakennuksessa.

Kokemusvalmentajia tarvittaisiin yhteensä 5-10 kappaletta seuraaviin luentoihin. Ensimmäiseen toivotaan nimenomaan apilaperheen vanhempia. Voit osallistua niille kerroille, jotka kiinnostavat sinua / teitä.

* Vanhemmuussuhde keskusteltavana 20.3.
* Lapsi osaksi sateenkaariperhettä ja sukua 27.3.
* Sateenkaariperhe hyvinvointipalveluissa ja vertaistuessa 10.4.

juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi, 044 997 1956
Lisätietoja valmennuksesta kotisivuilta >>

Kesäleirin työryhmään?

Kesällä 2012 sateenkaariperheiden kesäleiri järjestetään tavanomaista hulppeammissa ja isommissa puitteissa Itä-Suomen ikimetsien suojassa lomakeskus Metsäkartanossa.

Pistäkää kalentereihinnne 5.-8.7.2012!

Lisätietoja Metsäkartanosta>>

Leirityöryhmään kaivataan 4-6 innokasta tekijää hallituksen ulkopuolelta. Leirityöryhmän jäsenet panostavat leirin järjestelyihin ennen leiriä ja leirin aikana. Työryhmän jäseniltä vaaditaan sitoutumista, mutta kiitokseksi leirityöryhmän jäsenet saavat osallistua leirille maksutta.

Ilmoittautumiset leirityöryhmään info@sateenkaariperheet.fi

Kansainvälisen sateenkaariperhepäivän tapahtumia Suomessa

Toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina vietetään ensimmäistä kertaa kansainvälistä sateenkaariperhepäivää.  Silloin sateenkaariperheet kerääntyvät iloisiin tapahtumiin ympäri maailman. Päivä on ilon ja ylpeyden juhla. Tule sinäkin mukaan päivän tapahtumiin.

Suomessa kansainvälistä sateenkaariperhepäivää vietetään ainakin kolmella paikkakunnalla:

* Turussa järjestetään lasten ja vanhempien yhteinen valokuvaustyöpaja
* Jyväskylässä järjestetään jotain kivaa alueen perheille
* Helsingissä järjestetään tapahtuma koko perheelle. Lisäksi osana Helsinki African Film Festivalia esitetään sateenkaariperheteemainen elokuva Etelä-Afrikasta

Lisätietoja kaikista tapahtumista kevään mittaan.

Kansainvälisen sateenkaariperheiden päivän järjestävät yhteistyössä eurooppalaisten sateenkaariperhejärjestöjen kattojärjestö Nelfa sekä Yhdysvaltain, Kanadan ja Brasilian valtakunnalliset sateenkaariperhejärjestöt. Kaikissa näissä maissa järjestetään eri kaupungeissa lukuisia iloisia tapahtumia perheille. Tapahtuman myötä pyritään saamaan huomiota sateenkaariperheille myönteisellä tavalla. Päivän aikana saadaan sateenkaariperheiden videotervehdyksiä eri puolilta maailmaa.

Tiedote kansainvälisestä sateenkaariperhepäivästä
Nelfan kotisivuilla >>

Uutta Barcelonan
Sateenkaariperheiden EurooppapäivistäSateenkaariperheiden Eurooppapäivien upea ohjelma on julkaistu täällä >>

Eurooppapäivien vasemmalla puolella oleva juliste on ladattavissa ja tulostettavissa täällä >>

Lomakeskuksessa on edelleen huoneita vapaina. Lennot ovat hiukan kallistuneet kun ajankohta lähenee, mutta lippuja on yhä mahdollisuus löytää noin 200 euron hintaan / henkilö, esim www.vertaa.fi

Sateenkaariperheiden Eurooppapäivät tuovat yhteen useita satoja perheitä kymmenistä maista. Huhtikuun 28. päivän ja toukokuun 1. päivän välisenä aikana valtaamme kokonaisen lomakylän Lloret de Marissa, Barcelonan lähellä. Tiedossa sosiaalista, hauskaa ja myös opettavaista ohjelmaa mukaan lukien retkiä Barcelonaan ja muualle. Hyvin edullinen osallistumismaksu, noin 300 euroa perheeltä, sisältää kaiken ohjelman, majoituksen, retket ja ruokailut. Koulutukselliset osiot järjestetään rinnakkain lasten oman monikielisen ohjelman kanssa. Suomesta lähdössä tapahtumaan mukaan useita perheitä. Tule sinäkin!

Tapahtuman ilmoittautuminen täällä >>
Lisätietoa tapahtumasta ja lomakylästä täältä >>

Milloin:huhtikuun 28. - toukokuun 1. päivänä, 2012
Missä: lomakeskuksessa Lloret deMarissa, Barcelonan lähellä, Espanjassa
Mitä: verkostoitumista, jakamista, oppimista ja hauskaa tekemistä, retkiä Barcelonaan ja muualle.
Kenelle: vanhemmille, lapsille, tuleville vanhemmille, ystäville, kasvattajille, sukulaisille jne.
Kuka: Sateenkaariperheet ry järjestää yhdessä muiden Nelfaan kuuluvien järjestöjen kanssa.
Kuinka paljon: noin 300 euroa koko perheeltä, sisältää kaiken ohjelman, majoituksen, retket ja ruokailut. Lennot Suomesta alkaen 173 euroa / henkilö (esim. 26.4.-2.5.). Lennot kallistuvat mitä lähemmäksi ajankohta tulee.

Isäksi adoption tai sijaissynnytysjärjestelyn kautta?

Osana Sateenkaariperheiden Eurooppapäiviä järjestetään koko päivän seminaari adoptiosta ja sijaissynnytysjärjestelyistä homomiehille. Sijaissynnytys ei ole Suomessa virallisesti mahdollista. Tosin asiasta on juuri käynnistymässä julkinen keskustelu myös Suomessa. Osa suomalaisista mies- ja heteropareista on hakeutunut ulkomaille sijaissynnytysjärjestelyihin. Ulkomailla suoritettu adoptio voidaan joissain tilanteissa vahvistaa Suomessa.

MEN HAVING BABIES -seminaari

• Kattava seminaari adoptiosta ja sijaissynnytyksestä
• Palveluntarjoajien näyttely  
• Johtavien eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten klinikoiden ja toimistojen esitelmiä

Sunnuntaina 29.4. kello 10.00-17.30 Sateenkaariperheiden Eurooppapäivillä Lloret de Marissa, Barcelonan lähellä. Voit osallistua koko 4-päiväiseen tapahtumaan tai ainoastaan koko päivän seminaariin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset >>
Tapahtuman Facebook-ryhmä >>

Kevään parisuhdeviikonloppu toukokuussa

Sateenkaariperheet ry:n toinen parisuhdeviikonloppu järjestetään 4.-6.5. jälleen Kirkkonummella.

Viikonloppu järjestetään Räfsön leirikeskuksessa. Leirin vetävät Liisa ja Pentti Tuovinen. Tuoviset ovat vetäneet nais- ja miesparien parisuhdekursseja Helsingissä ja toimineet aktiivisesti Yhteys-liikkeessä. Liisa veti marraskuussa Sateenkaariperheiden ensimmäisen parisuhdeviikonlopun, joka palautteen perusteella oli todellinen menestys.

Viikonloppu on parisuhderetriitti, jossa työskennellään pareittain. Lapset eivätkä vauvat voi osallistua retriittiin. Viikonlopun aikana etsitään oman parisuhteen vahvuuksia ja voimistutaan niistä. Samalla rikastutaan muiden osallistujien kokemuksista.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset kotisivuilta >>
Kotisivulla myös tarina edellisestä parisuhdeviikonlopusta.

Uusi jäsenkortti - maksa jäsenmaksu


Vuoden 2012 jäsenkortit lähetetään noin viikon päästä niille jäsenille, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa. Jäsenkortti on uudistunut. Sille on suunniteltu uusi ulkoasu ja se painetaan luottokortin kokoiselle muovikortille. Kortti on helppo säilyttää lompakossa. Tulevina vuosina jäsen saa vuositarran, joka liimataan korttiin.

Lastenkirjan käsikirjoituksia

Lahjoita helposti

Lastenkirja hankkeen työryhmä etsii edelleen julkaisukelpoisia, sateenkaariperheitä käsitteleviä lasten (kuva)kirjan käsikirjoituksia. Yhdistyksen budjetissa on varauduttu julkaisemaan vuoden 2012 aikana kaksi omakustanteista lasten kuvakirjaa.

Tiedustelut ja käsikirjoituksen työryhmän vetäjälle sini.huttunen@welho.com

Seta on julkaissut keskitetyn tavan lahjoittaa rahaa helposti Setan jäsenjärjestöille. Oheisen linkin kautta voit valita minkä jäsenjärjestön toimintaa haluat tukea taloudellisesti ja maksaa lahjoituksesi kätevästi pankkitunnuksillasi. Sateenkaariperheet ry on Setan jäsenjärjestö.
 
www.seta.fi/lahjoitus

Haastattelupyyntöjä

FST5
 
Ruotsinkieliseen aamu-tv-ohjelmaan Min Morgoniin FST5:lla haluaisimme kutsua parin, joka alkavalla viikolla viettää 10 v hääpäiväänsä rekisteröidyssä parisuhteessa. Pari joka puhuu ruotsia ja voisi tulla vieraaksemme joskus alkavalla viikolla. 8.3.2002 oli käytännössä ensimmäinen päivä jolloin pystyi rekisteröimään parisuhteensa, vaikka laki astui voimaan 1.3.   Kiitollisena vastauksesta!  Ystävällisin terveisin, Elvira Törnqvist, Min Morgon, FST5, 0405597169

KARJALAINEN

Sanomalahti Karjalainen on tekemässä juttua ilman juridista isää elävistä lapsista. Juttu julkaistaan lisäksi Etelä-Suomen Sanomissa, Keskisuomalaisessa ja Savon Sanomissa. Etsimme haastatteluun naisparia tai yksinhuoltajaäitiä, jolla on lapsi tai lapsia, joilla ei ole vahvistettua isää. Tarkoitus on tuoda myönteisessä valossa esille erilaisia perhemalleja - juridisesti isättömät lapset eivät kuitenkaan tilastojen valossa ole varsinaisesti harvinaisuuksia. Haastattelukysymykset koskevat lähinnä periaatteellisia asioita: Kuinka lapsenne itse suhtautuu perhemalliin (siinä vaiheessa kun asian pohtiminen kouluiässä tms. tulee esiin, vai tuleeko lainkaan)? Miten keskustelette asiasta lapsen kanssa, vai onko keskusteluihin tarvetta? Tarvitaanko kasvatuksessa ns. miehen mallia ja jos, mistä olette sitä saaneet? Onko perhemuoto aiheuttanut ympäristön taholta syrjintää/ muita epätoivottuja reaktioita? Miten toivoisitte yhteiskunnan parantavan perhemuotonne asemaa ja tukevan perhettänne? Haastattelu voidaan tehdä tarvittaessa nimettömänä ja puhelimitse. Haastattelu on tehtävä viimeistään torstaina 8.3.2012, mieluiten mahdollisimman pian. Toivoisin yhteydenottoja sähköpostitse tai puhelimitse: terhi.nevalainen@karjalainen.fi, 050-3500242. Terhi Nevalainen, artikkelitoimittaja, Karjalainen.

VAUVA

Etsimme haastatteluun miesparia, jolla olisi lapsi tai apilaperhettä. Koska erilaisten perheiden kirjo on viime vuosina kasvanut, haluamme uudistuvassa Vauva-lehdessä kertoa monenlaisista perheistä: ydinperheistä, uusperheistä, uusperheiden uusperheistä ja sateenkaariperheistä. Ihanaa kevään odotusta toivottaen, Maria Tuominen | toimituspäällikkö, Vauva, 040 825 7684.

Tykkää meistä

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: lähes päivittäin uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita!

Myös sateenkaariperhejärjestöjen verkosto Nelfa löytyy Facebookista. 'Tykkää' meistä niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Nelfasta>>

Paikalliset tapaamiset ja tapahtumat

UUTTA PAIKALLISTOIMINNASSA

Joensuussa ja Mikkelissä on nyt aloitettu sateenkaariperheiden tapaamistoiminta. Aluksi aloitetaan pienestä, mutta ajan myötä toivotaan, että perheitä alkaa tapaamisissa käydä useamminkin. Nyt kaikki Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan perheet joukolla tapaamisiin, jotta saadaan alueillenne pysyvää toimintaa!

Huhtikuussa paikallisvastaavat ja hallitus kokoontuvat paikallistoiminnan kehittämispäivään. (Ks. tarkemmin muualla tässä uutiskirjeessä)

Toukokuun 6. päivänä pyritään järjestämään mahdollisimman monessa kaupungissa Kansainvälisen sateenkaariperhepäivän iloisia tapahtumia. (Ks. tarkemmin muualla tässä uutiskirjeessä)

HELSINKI

Tapaamisvastaava: Kristiina Puukko, kristiina.puukko@gmail.com, 040 569 4711

Pääkaupunkiseudun tapaamiset ovat sunnuntaisin 18.3., 15.4. ja 20.5. klo 16-18 Leikkipuisto Linjassa osoitteessa Toinen Linja 6, 00530 Helsinki.Lisätietoa leikkipuisto Linjasta >>

Lisätiedot 18.3. tapaamisesta löytyvät tapahtuman Facebook-sivulta >>


Paikkakunnalla juhlitaan myös kansainvälistä sateenkaariperhepäivää 6.5. Tarkemmat tiedot myöhemmin.

JOENSUU

Tapaamisvastaava: katajavu@student.uef.fi

Joensuun seuraava paikallistapaaminen on la 14.4. tai su 15.4., teemme päiväretken Huhmarin vesimaailmaan Polvijärvelle. Lisätiedot ja tarkemman aikataulun saa sähköpostiosoitteestani katajavu@student.uef.fi.

JYVÄSKYLÄ

Tapaamisvastaava: Heljä Siitari hsiitari@hotmail.com

Jyväskylässä sateenkaariperheiden sähly jatkuu kevätlukukauden ajan parillisten viikkojen maanantaina klo 18-19 Jokelan koululla Palokassa. Jos olet tulossa, laita sähköpostia tapaamisvastaavalle, niin tiedän tulla aukaisemaan oven.

Kuukausitapaamiset on katkolla kunnes Setan toimisto pääsee muuttamaan uusiin tiloihin Matarankadulle näillä näkymin helmikuussa, ja kiinnostuneet ottakoot yhteyttä tapaamisvastaavaan.

Paikkakunnalla juhlitaan myös kansainvälistä sateenkaariperhepäivää 6.5. Tarkemmat tiedot myöhemmin.

KUOPIO

Alueelle tarvitaan edelleen uutta tapaamisvastaavaa. Innokkaat voivat olla yhteydessä info@sateenkaariperheet.fi. Nyt olisi hyvä aika kertoa mielenkiinnosta, jotta ehtisi mukaan paikallistoiminnan kehittämispäivään Tampereella 21.4.

MIKKELI

Tapaamisvastaava: Iina Särkkä, 050 531 1171, mikkelinsateenkaariperheet@gmail.com
 
Mikkelissä tapaaminen 12.03.2012 klo 17.30 lamminmäenkatu 7. Puhutaan tarkemmin alueen tulevaisuudesta ja alueemme järjestäytymisestä, joten olisi kiva jos tulisi immeisiä paikalle runsain määrin.

OULU

Tapaamisvastaavat: Suvi ja Jenni, oulunsateenkaariperheet@luukku.com

Tapaamiset periaatteessa joka kuukauden kolmas sunnuntai klo 14.30-17 Oulun keskustan avoimessa päiväkodissa (Ns. Vihreä Talo, Uusikatu 27). Seuraava tapaaminen su 18.3. Kevään tapaamisista tarkempaa tietoa seuraavissa uutiskirjeissä ja tapaamisvastaavilta.

Päiväkodilla on todella hyvät tilat leikkeihin ja paljon leluja. Tiloissa on myös hyvät lastenhoitomahdollisuudet, sittereitä, syöttötuoleja ja mikro löytyy. Tapaamiset ovat olleet perinteisesti nyyttärihengessä. Tervetuloa mukaan niin uudet kuin vanhatkin kävijät, lasten kanssa tai ilman! Oulun sateenkaariperheiden tapaamisista ilmoitellaan myös Oulun ryhmän omalla s-postilistalla. Kysy liittymisohjeet tapaamisvastaavalta.

ROVANIEMI

Tapaamisvastaava: Hanna Peltomaa hanna.peltsi@gmail.com

Rovaniemellä tavataan perheiden kotona. Kyselyt tapaamisvastaavalta.Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet! Tarjoilut nyyttäriperiaattella.

TAMPERE

Tapaamisvastaavat: Joanna Marjanen & Marjut tampereensateenkaariperheet@gmail.com

Tampereella tavataan tänä keväänä toiminnallisemmissa merkeissä, Ikurin Virelässä (Tuohikorventie 27-29, 33340 Tampere). Virelässä voidaan pystyttää temppurata lapsille tai touhuta salissa vapaasti ja myös kahvio on käytettävissä, joten mukaan voi tulla ihan pientenkin kanssa. Virelä on varattu Sateenkaariperheille su 18.3. klo 10-12 ja su 15.4. klo 10-12. Pukeutumiskoodi rento/liikunnallinen.

Virelän tapaamisten lisäksi tarkoituksemme on käydä luistelemassa, elokuvissa, delfinaariossa, pulkkamäessä... Näistä tapaamisista sovitaan erikseen ja parhaiten kärryillä pysyy, kun liittyy facebook-ryhmäämme (ryhmä on sen verran hyvin salattu, että tarvitaan yhteydenotto jompaan kumpaan tapaamisvastaavista ryhmään päästäkseen) tai postituslistallemme tästä linkistä >>

TURKU

Tapaamisvastaava: Anu Lankinen turunsateenkaariperheet@gmail.com
 
Turussa sateenkaariperhetapaamiset jatkuvat Seikkailupuiston Seikkailutalossa sunnuntai-iltapäivisin noin kerran kuussa. Seuraavat tapaamiset ovat klo 16.30-19 seuraavina sunnuntaina 18.3. ja 29.4.  Ajankohtaisin tieto tapaamisista löytyy rainbow-foorumilta. Kysellä voi myös tapaamisvastaavalta sähköpostitse.
 
Seikkailutalosta löytyy leluja, mikro, hoitopöytä yms. varustukset. Kysy halutessasi lisätietoja sähköpostilla, tai ilmesty paikan päälle. Lämpimästi tervetuloa kaikki uudet ja vanhat kävijät!

Paikkakunnalla juhlitaan myös kansainvälistä sateenkaariperhepäivää 6.5. Tarkemmat tiedot myöhemmin.

YHTEYSTIEDOT

Sateenkaariperheet ry c/o Seta ry
Mannerheimintie 170 A, 00300 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi -sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen. sateenkaariperheet.fi/liittyminen.html

Puheenjohtaja
Juha Jämsä, juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi, 044 - 997 1956

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2011. (Uusi hallitus valitaan 11.2.2012)

Juha Jämsä / puheenjohtaja
Maarit Nissilä / varapuheenjohtaja
Emmi Pihlajaniemi / sihteeri
Joanna Marjanen / rahastonhoitaja
Sini Huttunen
Sari Miettinen
Tanja Rintala
Minna Karinkanta / varajäsen
Kaisa Niittynen / varajäsen

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

1/1