Uutiskirje tammikuu 2015

Äitiyslaki. Nyt.

Ennen joulua Kristillisdemokraatit uhkasivat lähteä hallituksesta, jos hallitus antaa esityksen äitiyslaiksi. Muut hallituspuolueet eivät ole ottaneet kantaa Kristillisdemokraattien uhkaukseen äitiyslain osalta.

Juhannuksena kaikki muut ministerit Kristillisdemokraattien ministeriä lukuunottamatta päättivät, että esitys äitiyslaiksi valmistellaan. Esitys on täysin valmiina ministeriössä. Nyt hallitukselle ja oikeusministeri Henrikssonille rohkeutta antaa esitys eduskunnalle välittömästi!

Juha Jämsä
toiminnanjohtaja

juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

PS. Tässä kirjeessä paljon tietoa vuoden 2015 tapahtumista perheille!

Tilaa tämä uutiskirje suoraan sähköpostiisi >>
(jäsenille uutiskirje lähetetään automaattisesti kuukausittain)
Jäseneksi tai kannatusjäseneksi voivat liittyä kaikki, tutustu jäsenyyteen täällä >>

Uutisia ja ajankohtaista

Sateenkaariperheiden lasten hyvinvoinnista on nyt julkaistu laaja kirjallisuuskatsaus!

Sateenkaariperheiden lapset voivat vähintään yhtä hyvin kuin muiden perheiden lapset, osoittaa 40 vuoden ajalta kansainvälisissä tutkimuksissa karttunut tutkimustieto.

Tuoreimmat tutkimukset viittaavat jopa siihen, että sateenkaariperheissä voidaan muita perheitä paremmin: lapset ovat mm. vähemmän masentuneita, heillä on vähemmän sosiaalisia ongelmia, ja he pärjäävät koulussa paremmin. Nämä tulokset selittynevät vanhempien motivoituneisuudella lasten saamiseen ja lasten hyvinvointiin panostamisella. Kaikissa perheissä vanhemmuuden laadulla on vaikutusta lapsen kehitykseen, mutta vanhemman seksuaalisella suuntautumisella ei. Sateenkaariperheissä lasten ja vanhempien väliset suhteet ovat keskimäärin hyvin lämpimät.

Sateenkaariperheen lapsilla on vastaavanlaiset vertaissuhteet kuin muidenkin perheiden lapsilla, mutta he kokevat myös kiusaamista, kuten lapset yleisestikin.

Nämä tulokset nousivat esille, kun joulukuussa julkaistiin sateenkaariperheiden lasten hyvinvointia kartoittava kirjallisuuskatsaus. Sen on kirjoittanut Sateenkaariperheet ry:n tutkija Kia Aarnio. Julkaisun yhteydessä Väestöliitossa järjestettiin seminaari, jossa tutkija, Sateenkaariperheet ry:n koulutussuunnittelija Tiia Forsström ja Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksen johtaja Anna Rotkirch keskustelivat yhdessä yleisön kanssa.

Kirjallisuuskatsaus ja seminaari pohjustavat kyselylomaketutkimusta, jonka aineisto kerätään alkuvuodesta 2015. Tarkoituksena on kartoittaa ensimmäistä kertaa suomalaisten sateenkaariperheiden lasten haavoittuvuuksia ja vahvuuksia.

Tutkimukseen toivotetaan tervetulleiksi kaikki sateenkaariperheiden 10—18-vuotiaat lapset vanhempineen.

Kirjallisuuskatsaus löytyy täältä >>

Uutisia lyhyesti

Sateenkaariperheiden perhevalmennusta nyt myös verkkokurssina!

Marraskuussa aukesi sateenkaariperheiden perhevalmennus verkkokurssina Perheaikaa.fi-palvelussa. Kurssi on itseopiskelumateriaali, jonka voi käydä omaan tahtiinsa. Kurssi toimii esimerkiksi orientoivana materiaalina varsinaiselle perhevalmennuskurssille. Vuoden 2015 kursseista tietoa myöhemmin tässä uutiskirjeessä.

Vinkkejä monimuotoisten perheiden kohtaamiseen

Monimuotoisetperheet.fi-sivustolle on koottu vinkkejä ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat esim. adoptio-, monikko- tai sijaisperheitä. Vinkit on jaoteltu perhetyypeittäin.

Yhdistykselle uusi puheenjohtaja ja uusi hallitus

Yhdistykselle valittiin marraskuussa uusi puheenjohtaja ja viisi uutta hallituksen jäsentä. Ensimmäistä kertaa yhdistyksen historiassa puolet hallituksen varsinaisista jäsenistä on miehiä! Uusi puheenjohtaja ja hallitus esitellään paremmin seuraavassa uutiskirjeessä 6.3.2015

Elina Laavi, Helsinki (puheenjohtaja)
Juha Ojaniemi, Turku
Tanja Rintala, Helsinki
Olli-Pekka Koponen, Helsinki
Paula Myöhänen, Mikkeli
Juha-Pekka Hippi, Helsinki
Leena Tarjamo, Helsinki
Krister Karttunen, Helsinki
Iina Särkkä, Mikkeli
Joanna Marjanen, Vantaa  (varajäsen)
Anu Pellinen, Espoo (varajäsen)
Anneli Gustafsson, Vantaa (asiantuntijajäsen)
Sari Kemppinen, Helsinki (asiantuntijajäsen)

Kaamoshorroksesta kohti valoa

Sateenkaariperheiden blogistina toimii Suvi Pilvi Kivelä, joka pohdiskelee blogissaan perhe-elämää uudessa elämäntilanteessa. Kivelä on juuri muuttanut kauas etelään Kaustisille, mutta osa perheestä on yhä kotikunnassa Inarissa. Kivelän perheeseen kuuluvat puolison lisäksi 6- ja 11-vuotiaat lapset. Hän toimii viestintäalan yrittäjänä ja on virkavapaalla saamelaisarkistosta. Uusi kirjoitus julkaistaan kuusi kertaa vuodessa aina kun Sateenkaariperheiden uutiskirje ilmestyy.

Hiljaisuus. Syvä sininen kaamoksen hetki unen ja valveen rajalla. Katson ikkunasta järvelle, jonka lumipeite näyttää aavistuksen verran vaaleammalle kuin syvänsininen taivas sen yllä. Mustanpuhuvien lumettomien mäntyjen rivi niemen kärjessä rikkoo horisonttia. Lounaistuulen piti säätiedotuksen mukaan kääntyä koilliseen, mutta ihan tyyntä on. Etelän myrskyt ja sähkökatkokset ovat jossakin kaukana, uutisissa. Ihan niin kuin kaikki häly.


Kerran eräs sähkölaitokselta jo eläkkeelle jäänyt mies muisteli, että läheisestä Angelin kylästä olivat joskus 1980-luvulla sähköt menneet pitkäksi aikaa poikki. Oli kova talvipakkanen. Reilun viikon jälkeen, kun pakkasmittari lähenteli -40C astetta viimein joku kyläläinen soitti ja kyseli, että ”koskahan ne sähköt taas saataisiin pellaamaan”. Sähköt saatiin takaisin välittömästi ja oltaisiin kuulemma saatu jo paljon aikaisemmin, jos joku vain olisi asiasta ilmoittanut.

Niin se on, että täällä on totuttu pärjäämään. Tämänkin loman aktiviteetteihin on kuulunut jäätyneiden putkien sulattelu. Yhden jos toisen naapurin kaivo on jäässä tai kaivosta on vesi loppunut ja vedet on haettu avannosta. Leivinuunin lämmittäminen on ollut lomapuuhista tärkein. Kauas ei ole voinut lähteä, kun hiillosta on pitänyt vahtia, jotta ehtisi sulkemaan pellin ennen kuin kylmä hiipii piipusta sisään. Samalla leivinuunissa ovat hautuneet monenlaiset padat, puurot ja paistit.

Päivät ovat kuluneet verkkaisasti lueskellen ja elokuvia katsellen. Lapset ovat uhmanneet pakkasia ja luistelleet joka päivä. Olemme tavanneet ystäviä ja pelanneet joulupukin tuomia lautapelejä. Hipsutelleet villasukissa, lämmitelleet piisin loisteessa, täyttäneet ristikkoja ja kutoneet villasukkaa. Rapsutelleet samojedi-ystäväämme, mummoilleet ja hoitaneet parisuhdetta. On mukava huomata, että se voi hyvin kuukausienkin erossa olon jälkeen. Siitä huolimatta vai sen takia, kuka tietää.

Revontulet ovat loimunneet pohjoisella taivaalla harva se yö. Päivät ovat jo kai kukon askeleen pidentyneet, mutta aurinko nousee ensi kerran vasta viikkojen kuluttua. Kaksi viikkoa kotona Inarissa ovat tuntuneet toisaalta kuukaudelta, toisaalta päivältä. Kaamos ja kellottomuus ovat kääntäneet vuorokausirytmin päälaelleen. Lapsetkin menevät puolen yön jälkeen nukkumaan ja vetelevät sikeitä pitkälle aamupäivään.

Ja aamunkoitossa pitäisi taas lähteä. Kohti etelää, arkea, koulua, töitä, aamuherätyksiä, aikatauluja, harrastuksia. Sanat kuulostavat ihan vierailta. Mutta vieraastakin on jo tulossa tuttu. Arki on tuttu. Etelä on tuttu. Siellä on toinen koti. Toinen todellisuus ja kuitenkin niin sama. Samat ilot ja murheet.

Jotakin säpinää tähän horrokseenkin on jo aika saada. Tervetuloa jooga, kaurapuuro, judo, lätkä, tanhu, muskari, ihanat (ja toivottavasti lomalla rentoutuneet) opiskelijat ja opettajat, Voice of Finlandin uusi tuotantokausi ja pitenevät päivät! Tervetuloa vuosi 2015. Tule sellaisena kuin olet. Otan sinut vastaan avosylin, lempeästi ja hyväksyen.                

Kaikki aiemmatkin blogikirjoitukset löytyvät osoitteesta www.sateenkaariperheet.fi/blogi. Siellä voit myös kommentoida Suvin kirjoitusta. Blogi julkaistaan Sateenkaariperheiden uutiskirjeen lisäksi Perheaikaa.fi -nettipalvelussa. 

 Muita sateenkaariperhe -blogeja löydät täältä>>

Tapahtumauutisia

Rakkaudenilmaisu tasa-arvoisen avioliittolain puolesta

Pe 28.11. Helsingin kansalaistorille kokoontui useita tuhansia ihmisiä jännittämään eduskunnan suuren salin äänestystä tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Sateenkaariperheet ry jakoi kylttejä, joissa oli lasten oikeuksiin liittyviä tekstejä sekä lasten yhdessä yhdistyksen harjoittelijoiden kanssa kuvaamia barbie- ja muita leluperheitä. Torilla vallitsi huikea yhteenkuuluvuuden ja rakkauden tunnelma, kun vihdoin eduskunnasta saatiin viesti, että tasa-arvoisesta avioliittolaista on tulossa totta.

Moni perhe oli lähestynyt kansanedustajia kertomalla lain tarpeellisuudesta. Myös kouluikäiset lapset innostuivat kirjoittamaan edustajille omia ajatuksiaan. Sosiaalisessa mediassa yhdenvertaisuuden puolesta otettiin kantaa mm. tahdon-profiilikuvilla.

Koululaiset viihtyvät sateenkaariperhetoiminnassa

Tampereella koululaisille suunnattu kuukausittainen toiminta aloitettiin vuonna 2014. Helsingissä koululaistoimintaa on ollut jo useimpina vuosina. Turussa koululaisten toiminta on suunniteltu alkavaksi kuluvan vuoden aikana. Koululaisten tapaamisissa ei istuta vain pöydän ääressä keksejä mutustellen ja "tylsistä" aiheista jutellen vaan touhutaan aina jotakin yhdessä. Tapaamisiin uskaltautuneet koululaiset ja koululaisten perheet ovat viihtyneet tapaamisissa ja koululaisten omalle toiminnalle on selvästi tilausta. Joihinkin tapaamisiin ovat myös pikkusisarukset tervetulleita.

Perheleireillä on vuosikausia huomioitu koululaiset ja koululaisille onkin joka leirillä vain heille suunnattua ohjelmaa. Muutaman viimeisen kesän lerieillä koululaisia on ollut yli kaksikymmentä per leiri. Jo perinteeksi on myös muodostunut pelkästään koululaisille ja heidän vanhemmilleen suunnattu keväinen viikonloppu Ylöjärvellä. Koululaistoiminta lisääntyy ja kehittyy sitä mukaan kun koululaisten määrä kasvaa.
Vanhemmat voivat kysellä koululaisiltaan millaista toimintaa he kaipaisivat, mitä he haluaisivat tehdä. Toiveita koululaistoiminnan suhteen voi lähettää oman paikakkunnan paikallistiimille tai järjestösihteerille.

Tekemisen lomassa voi saada uusia tuttavuuksia, mutta ainakin pääsee porukalla tekemään jotakin hauskaa, jopa ikimuistoista.

Tulevat koulutukset

Koulutus  Joensuussa sateenkaariperheiden kohtaamisesta

Miten lapsia tehdään Joensuussa?

- lasten ja perheiden kanssa työskenteleville ja ammattiin opiskeleville Joensuun seudulla

Aika: Tiistai 27. tammikuuta 2015, klo 9-16
Paikka: Iso auditorio, Karelia-ammattikorkeakoulu, Tikkarinne 9, Joensuu

Koulutus on maksuton.
Ilmoittautumiset 13.1.2015 mennessä: tiia.forsstrom@sateenkaariperheet.fi

Sydämellisesti tervetuloa!

Koulutuspäivän järjestävät Sateenkaariperheet ry ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke Sateenkaariperheiden lasten ja vanhemmuuden haavoittuvuudet ammattilaisten tietoisuuteen yhteistyössä Joensuun Seta Hobiles ry:n ja Karelia- ammattikorkeakoulun kanssa.

Vauvakuume?

Apilaperhe? Vanhempainetuudet? Koti-inseminaatio? Isyyden tunnustaminen? Ovulaatio? Huoltajuus? Adoptio? Tukivanhemmuus? Lapsettomuusklinikat?

Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan moninaisista tavoista perustaa perhe ja tulla vanhemmaksi, kyselemään, vaihtamaan kokemuksia ja verkostoitumaan muiden vanhemmuudesta haaveilevien, lasta odottavien sekä vauvaperheiden kanssa.

Koulutussuunnittelija Tiia Forsström alustaa aiheesta Joensuun Perheentalon Porinakammarissa osoitteessa Rantakatu 15.


Seminaari transihmisten perhekysymyksistä

Lähtisitkö kouluttajakoulutukseen?

Kaksipäiväinen täydennyskoulutusseminaari otsikolla "Sukupuolen moninaisuus, perhe ja lapset" järjestetään yhteistyössä Setan Transtukipisteen ja Trasek ry:n kanssa 26.-27. maaliskuuta 2015. Paikka on Helsingin yliopiston Aurora-auditorio osoitteessa Siltavuorenpenger 10.

Lisätietoja koulutussuunnittelijalta.

Koulutushanke kouluttaa keväällä 2015 uusia kouluttajia antamaan ammatillista täydennyskoulutusta sateenkaariperheiden kohtaamisesta. Kouluttajakoulutus järjestetään Helsingissä viikonloppuna 11.-12. huhtikuuta, ja haku koulutukseen avataan alkuvuodesta.

Vuoden 2015 parisuhdekurssit
- kaikki ilmoittautumiset nyt auki!

Toimiva parisuhde on lapsen turva. Sateenkaariperheet ry haluaa turvata lasten hyvinvointia tarjoamalla ennalta ehkäisevää ja voimistavaa parisuhdetoimintaa kaikille sateenkaariperheellisille tai perheellistymistä suunnitteleville pareille. Lisätietoa parisuhdetoiminnasta täällä >>

Yhdistys on mukana Sateenkaariparit-hankkeessa, jossa kehitetään parisuhdevertaistoimintaa kaikille sateenkaaripareille Setan jäsenjärjestöissä. Lisätietoa hankkeesta täällä >>

Rikasta minua-parisuhdeviikonloppu 6.-8.3.2015
Seuraava Rikasta minua -parisuhdekurssi järjestetään  6.-8.3.2015 Kirkkonummella, hotelli Majvikissa. Leirin vetävät koulutetut vertaisohjaajat Tarja & Sari.
    
Viikonloppu on parisuhderetriitti, jossa työskennellään pareittain. Lapset eivätkä vauvat voi osallistua retriittiin. Viikonloppuna majoitutaan 2 hengen huoneissa. Viikonlopun hintaan kuuluvat kaikki ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain lounaaseen. Hotelli on lyhyen kävelymatkan päässä paikallisjunan seisakkeelta. Lisätietoja hotellista löytyy täältä >>
    
Viikonlopun hinta sisältää kurssin ohjelman, majoittumisen ja täysihoidon. Koska viikonloppu järjestetään hotellissa, ovat hinnat korkeampia kuin tavallisesti. Hinnat Sateenkaariperheet ry:n jäsenille 150 euroa henkilöltä eli 300 euroa pariskunnalta. Muille 175 euroa henkilöltä eli 350 euroa pariskunnalta. Ilmoittautumisprosessissa huomioidaan, että esimerkiksi ex-puolisot eivät vastoin tahtoaan joudu samalle kurssille. Jos kurssiin liittyy lisäkysymyksiä tai jokin asia mietityttää, ole yhteydessä toiminnanjohtaja Juha Jämsään juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi, 044 997 1956. Ilmoittaudu 15.2.2015 mennessä! Ensimmäiset kahdeksan pariskuntaa mahtuu kurssille. Ilmoittaudu kurssille täällä >>

Pariviestinnän kurssi 22.-24.5.2015
Toukokuussa järjestetään Räfsön leirikeskuksessa, Kirkkonummella, aivan uudentyyppinen parisuhdekurssi: pariviestinnän kurssi. Kurssi tukee myös vertaisohjaajien työtä. Vertaisohjaajat osallistuvat puoleen hintaan. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä >>

Rikasta minua-parisuhdeviikonloppu 4.-6.9.2015
Vuoden toinen Rikasta minua -parisuhdekurssi järjestetään  4.-6.9.2015 Kirkkonummella, Porkkalanniemen Räfsön saaressa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä >>

Sateenkaariparit –projekti starttaa jo toista toimintavuottaan

Sateenkaariparit –projektin ensimmäinen toimintavuosi on onnistuneesti takana. Iloitsemme siitä miten hienosti sateenkaareva, vahvistava parisuhdetoiminta on otettu  vastaan eri puolella Suomea. Ensimmäisenä toimintavuonna tapahtumat laajenivat pääkaupunkiseudun lisäksi Pirkanmaalle ja Jyväskylään. Vuonna 2015 tapahtumia järjestetään myös Turussa ja Pohjois-Suomessa. Uutena hankkeessa on tarjolla SETA:n jäsenjärjestöjen kanssa yhteistyössä järjestettävät Parisuhdelauantai –tapahtumat, jotka ovat maksuttomia, kaikille parisuhteen hyvinvoinnista kiinnostuneille sateenkaaripareille. Tutustu kaikkiin tapahtumiin >>

Perhevalmennukset 2015

Kurssit on tarkoitettu kaikille lasta suunnitteleville ja lasta odottaville sateenkaariperheille. Kurssilla tarjotaan tietoa sateenkaariperheiden perheellistymiseen liittyvistä erityishaasteista, vaihtoehtoisista tavoista saada lapsi, sateenkaariperheiden juridiikasta, oikeudesta perhe-etuuksiin, perheiden kokemuksista perhepalveluissa ja läheisverkostossa sekä sateenkaariparisuhteiden ja -erojen erityispiirteistä. Kurssit ovat maksuttomia, viikonloppukursseilla maksetaan vain ylläpito. Lisätietoja valmennuksesta täällä >>

Helsingin iltakurssit
Helsingin iltakurssi järjestetään viitenä peräkkäisenä tiistai-iltana yhdistyksen toimistolla ydinkeskustassa, osoitteessa Yrjönkatu 29 A 1 (Forumin kortteli) kello 17.30-20.30
14.4.-12.5.2015 sitovat ilmoittautumiset 31.3. mennessä nettilomakkeella >>
8.9.-6.10.2015 sitovat ilmoittautumiset 31.8. mennessä nettilomakkeella >>
Ilmoittautumiset hyväksytään tulojärjestyksessä. Kurssille otetaan maks 40 henkeä. Kurssi on maksuton.

Jyväskylän viikonloppukurssi 20.-22.11.2015
Perhevalmennus järjestetään kerran vuodessa viikonloppukurssina, jotta kaikkialta Suomesta olisi mahdollista osallistua. Vuoden 2015 kurssi järjestetään Jyväskylän seudulla leirikeskuksessa. Ilmoittautumiset hyväksytään tulojärjestyksessä. Kurssille otetaan noin 25 henkeä. Kurssi itsessään on maksuton, mutta veloitamme majoituksesta ja täysihoidosta kurssikeskuksessa omakustannehinnan. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet maalikuussa ilmestyvässä uutiskirjeessä.

Tulevat tapahtumat

Koululaisten ja vanhempien oma suosittu leiri tulee jälleen

Kesäleiri 30.7-2.8.

Koululaiset vanhempineen leireilevät jälleen keväisessä Antaverkassa, Ylöjärvellä. Leiri järjestetään tällä kertaa huhtikuussa, 17.-19.4.2015.

Leirillä touhutaan etupäässä koko leiriläisjoukon kesken monipuolisen ohjelman parissa. Joku hetki lapsille varmaan turvataan myös ilman vanhempia. Leirillä majoitutaan kaksi perhettä per huone. Leiriä ohjaa ammattilainen. Leiri täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinnat jäsenille:
60e/aikuinen
40e/lapsi

Ilmoittautua voit täällä>>

Kesäleiri järjestetään Rautavaaralla Metsäkartanon leirikeskuksessa. Ilmoittautuminen leirille alkaa maaliskuun uutiskirjeen ilmestyttyä.

Eronneille oma kurssi - Vanhemman Neuvo

Vanhemman Neuvo on kurssi eronneille sateenkaariperheellisille. Kurssi on osallistujille maksuton. Ammatillisesti ohjattu ryhmä kokoontuu Helsingissä kahdeksana peräkkäisenä torstai-iltana 19.3-7.5.

Vanhemman Neuvo -kurssilla keskitytään lapseen ja vanhemmuuteen eron jälkeen. Kurssi on tarkoitettu hlbtiq-vanhemmille, jotka ovat eronneet tai eroamassa puolisostaan. Vanhemmuuden jakaminen jatkuu eron jälkeenkin, joten ryhmä voi olla ajankohtainen vaikka erosta olisikin jo pidempi aika.Tulevina vuosina selvitetään mahdollisuuksia järjestää toimintaa myös leirimuotoisena, jotta osallistuminen olisi mahdollista useammille.

Ryhmä kokoontuu yhdistyksen toimitilassa Kotolassa torstai-iltaisin 19.3.-7.5.2015 kello 17.30-20.30. Kurssin vetää Ensi- ja turvakotien liiton Vanhemman Neuvo -koulutuksen saanut Ritva-Liisa Reinold, joka on koulutukseltaan seksuaali- ja pariterapeutti, opiskellut traumaterapiaa ja toiminut aiemmin Transtukipisteen perhetyön koordinaattorina. Ritva-Liisa ohjasi Sateenkaariperheiden ensimmäisen Vanhemman Neuvon syksyllä 2013. Kurssi oli menestys.

Kurssille mahtuu kahdeksan osallistujaa. Osallistujat haastatellaan ennen kurssin alkamista. Jos sattuu niin, että ex-puolisot ilmoittautuvat samalle kurssille, lähtökohtaisesti ensimmäiseksi ilmoittautuneella on etuoikeus osallistumiseen. Kurssin järjestämistä tukee Raha-automaattiyhdistys ja Kansan Sivistystyön Liitto. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: ritva-liisa.reinold@luukku.com.

Tapahtumakalenteri 2015

6.-8.2.           Talven perheleiri Janakkalassa (täynnä)
6.-8.3.           Rikasta minua - parisuhdekurssi Kirkkonummella
19.3.-7.5.      Vanhemman neuvo -kurssi erovanhemmille Hgissä
21.3.              Kevätkokous Helsingissä
21.-22.3.       Paikallistoiminnan kehittämispäivät Helsingissä
26.-27.3.       Sukupuolen moninaisuus, perhe ja lapset -seminaari Helsingissä
11.-12.4.       Kouluttajakoulutus, ammatillinen koulutus
14.4.-12.5.    Perhevalmennus, Helsinki, iltakurssi
17.-19.4.       Koululaisten ja vanhempien viikonloppuleiri Ylöjärvellä
3.5.                Kansainvälisen sateenkaariperhepäivän tapahtumat eri puolilla Suomea
22.-24.5.       Pariviestinnän kurssi pariskunnille Kirkkonummella    
22.-28.6.       Helsinki Pride -viikon tapahtumat
30.7.-2.8.      Perheleiri Rautavaaralla
30.7.-2.8.      Koululaisten leiri Rautavaaralla
4.-6.9.           Rikasta minua -parisuhdekurssi Kirkkonummella
8.9.-6.10.      Perhevalmennus, Helsinki, iltakurssi
20.-22.11.     Perhevalmennus, Jyväskylä, viikonloppukurssi
27.11.            Syyskokous Helsingissä

Suurin osa toiminnasta on paikallistiimien eri paikkakunnilla toteuttamaa:
Uutiskirjeen lopussa kaikki paikallistoiminnan tapahtumat!

Vertaisryhmätoiminta netissä - perheaikaa.fi

SEURAAVAT TAPAHTUMAT PERHEAJASSA:Perheaikaa sai jatkorahoituksen. Uusi kausi alkaa hiukan supistetuin voimin. Huhtikuussa sivusto starttaa jälleen uudella energialla.

Neuvonta- ja aihevapaa-chatit:
to 29.1. klo 17-18.30 ja
ti 31.3. klo 9.30-10.30

Nettiluento:
Sateenkaariperheiden lasten hyvinvointi
To 12.2. klo 17-18.30

Luennoitsijana tutkija PsT Kia Aarnio

Perhevalmennuksen nettikurssi on ilmaiseksi kaikkien perhettä suunnittelevien ja lasta odottavien käytettävissä. Löytyy perheaikaa-sivuston kurssit-osiosta.

Toiveita chattien, luentojen ja suljettujen ryhmien aiheiksi vuodelle 2015 voi lähettää järjetösihteerille tai kirjoittaa keskustelufoorumille. Lisätietoa yhdistyksen Perheaikaa.fi-toiminnasta myös kotisivuilla >>

Vaikka yhdistyksen oma keskustelupalsta on palannut toimimaan, Perheaikaa.fi-palvelussa jatkuvat myös sateenkaariperheiden keskustelut. Sateenkaariperheteemaisen keskustelualueen löydät toiseksi viimeisenä sivun alalaidasta Lapsi perheessä -alueelta.

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelu

Pohdituttaako perheen perustaminen? Onko haasteita viranomaistahojen, palvelujen tai suvun kanssa? Kuinka toimii KELA ja hedelmöityshoitoklinikat? Kuinka lakeja tulkitaan? Mietityttääkö jokin asia arjessa, perhe-elämässä tai lasten asioissa?

HUOM! Neuvonta- ja aihevapaa-chatit poikkeukselliseen aikaan alkuvuodesta 2015:
to 29.1. klo 17-18.30 ja
ti 31.3. klo 9.30-10.30

PUHELIN

Neuvontaa saa numerosta 050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina, jotka ovat

tiistaisin kello 12-13
torstaisin kello  9-10


SÄHKÖPOSTI

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse info@staankaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä kahden arkipäivän kuluessa. Jos vastausta ei kuulu, voit lähettää kyselyä tuliko viesti perille.

Muista myös Pirkanmaan Setan valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu: www.sinuiksi.fi
Kysy seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-identiteetistä.

Haastattelupyyntöjä

KOULUIKÄISET LAPSET RAHAOPIIN - juttu, jonka pointti ei ole sateenkaariperheys
Meidän Perhe -lehden juttuun etsitöön perhettä, jossa olisi 7–12 -vuotiaita lapsia/lapsi.
Juttu tulee lehden Perhe testaa -palstalle. Kyseisessä jutussa lapsille opetetaan (leikinomaisesti) järkevää rahankäyttöä. Ennen oli Kultapossukerho ja muut pankkien lapsille suunnatut systeemit, mutta nykyään tällaisia ei ole. Kuinka vanhemmat voivat kannustaa lapsia säästämään? Samalla vanhemmatkin voivat pohtia, miten rahasta heidän mielestään pitäisi lapsille puhua. Pitäisikö edes? Vai onko se asia, jonka opimme itsestään? Kasvatuksen asiantuntijalta perhe saa käyttöönsä kolmeksi viikoksi hauskoja vinkkejä säästämiseen. Testiajan jälkeen pohditaan syntyikö oivalluksia. Mitä lapset ja mitä aikuiset saivat kokeilusta? Perhe kuvataan juttuun. Perheen löytymisellä on kiire.
yhteydenotot: Leena Lukkari, leenailukkari@gmail.com,  0500 599 241

KOKEMUKSIA  SOSIAALI- JA TERVEYSALAN PALVELUIDEN SYRJIVISTÄ KÄYTÄNNÖISTÄ KERÄTÄÄN
Kolme terveydenhoitajaopiskelijaa Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoulusta on tekemässä opinnäytetyötä pääkaupunkiseudun sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kokemuksista syrjinnästä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Kyselyn vastauksia käytetään opinnäytetyössä.
Lisätietoja antaa tarvittaessa Aino Isotalo, aino.isotalo@student.diak.fi.
Kyselyyn voit käydä vastaamassa täällä>>

Yhteistyökumppanit tiedottavat

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden olohuone -toiminta

Päksy ry järjestää:
Sateenkaareva olkkari on tarkoitettu yhden vanhemman sateenkaariperheellisille, ja muille perheille, jotka kokevat itsensä ja perheensä yhden vanhemman perheeksi. Ryhmän jäseniä yhdistävät samansuuntaiset kokemukset lapsiperhearjesta yhden aikuisen voimin, vanhemmuuden jakaminen etävanhemman/vanhempien kanssa, kokemus sateenkaariperheen erosta jne.

Rentoa jutustelua luottamuksellisessa ilmapiirissä luvassa tänä keväänä kerran kuussa lauantaina klo 14-16: 10.1, 14.2, 14.3, 18.4 ja 23.5.2015. Osoite on Vetehisenkuja 3, 00530 Helsinki.
Tarjolla pientä naposteltavaa ja lastenhoitoa, joita varten ilmoitathan tulostasi (+ lasten lukumäärä) osoitteeseen peake@mappi.helsinki.fi viimeistään edeltävän viikon perjantaina. Ei pakollista kuitenkaan :) Liity myös ryhmäämme Facebookissa
tästä linkistä. Lisätietoja yhdistyksestä ja Olohuone-toiminnasta löydät täältä >>

Pääkaupunkiseudun kunnat kutsuvat myös sateenkaariperheitä sijaisvanhemmiksi

Setan kouluttajakoulutus Turussa 31.1.–1.2.2015

Vuoden ensimmäinen kouluttajakoulutus toteutetaan Turussa, TuSetan toimistolla 31.1.–1.2.2015.

Koulutus on suunnattu kaikille vapaaehtoiskouluttamisesta kiinnostuneille aktiiveille. Koulutuksessa saat perusvalmiudet toteuttaa kouluvierailuja sekä vierailuja nuorisotaloille. Koulutuksessa käsitellään perusasiat hlbtiq-teemasta, tutustutaan Setan koulutustoiminnan rakenteisiin, koulutusmateriaaliin ja -videoihin, perehdytään esiintymisen saloihin, mietitään omaa tarinaa ja kokemuksia sekä niihin liittyviä rajoja ja eettisiä kysymyksiä. Koulutuksessa on myös osio, missä mietitään haastavien tilanteiden hallintaa.

Alustavan aikataulun mukaan koulutus alkaa lauantaina 31.8. klo 12 ja päättyy klo 19.30, sunnuntaina jatkamme klo 10 ja koulutusviikonloppu päättyy klo 16.30. Koulutus toteutetaan yhteistyössä KSL:n kanssa. Ilmoittautumiset ja lisätietoa koulutuksesta Setan koulutussuunnittelijalta: marita.karvinen@seta.fi 7.1.2015 alkaen.

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä on yli 2000  tykkääjää!

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita!

Myös Sateenkaariparit-hanke, sateenkaariperhejärjestöjen kattojärjestö Nelfa ja  Monimuotoiset perheet -verkosto löytyvät Facebookista. 'Tykkää' meistä niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Sateenkaaripareista>>
Tykkää Monimuotoisista perheistä>>
Tykkää Nelfasta>>

Tapahtumakalenteri

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >>

Paikalliset tapaamiset ja tapahtumat

Paikallistoiminnan kehittämispäivät tulevat jälleen!

Paikallistoimintaa järjestäville vapaaehtoisille järjestetään jälleen kehittämisviikonloppu Helsingissä 21.-22.3.2015. Koko viikonloppu täynnä mukavaa ohjelmaa, virkistäytymistä unohtamatta! Pistäkäähän välittömästi päivämäärä kalentereihinne, ettei tule sovittua päällekkäisiä menoja. Lisätietoja tämän kuun aikana suoraan paikallistiimeille. Jos olet kiinnostunut toimimaan paikallistiimin jäsenenä ja osallistumaan kehittämispäiville, ole yhteydessä lähimpään paikallistiimiin. Yhteystiedot alla.

Uutta paikallistoiminnassa

* Lahdessa perhetapaaminen
* Kotkassa ulkoilmatapahtuma
* Heterosuhteessa lapsia saaneille tiaisuus myös Turussa
* Seinäjoella pizzasunnuntai

Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: info@sateenkaariperheet.fi
Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: kuopio@sateenkaariperheet.fi
Kymenlaakso:kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi
Lahti
: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: pori@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: rovaniemi@sateenkaariperheet.fi
Seinäjoki: seinajoki@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI

Paikallistiimi: Kirsi, Anu, Maria, Minna, Reeta, Riina ja Sanna  helsinki@sateenkaariperheet.fi

ARKITAPAAMISET
Arkitapaamiset jatkuvat JOKA TIISTAI klo 10-12. Kotola: Yrjönkatu 29 A1, 00100 Hki. Nyt käytössä Kotolan isoin tila, Salonki. Tervetulleita ovat kaikenlaiset perheet, lasta odottavat ja omasta lapsesta haaveilevat, ja heidän lähi-ihmisensä. Välillä jotain alustusta tai teemaa, mutta etupäässä yhdessä oleskelua,vapaamuotoista juttelua, lasten leikkiä ja kahvittelua. Nyyttäripöytään saa halutessaan tuoda syötävää. Mahdollisuus ruoan lämmittämiseen yms.

KAIKILLE SUUNNATUT PERHETAPAAMISET
Helmikuussa tavataan perhetapaamisen merkeissä Kotolassa la 7.2. klo 15-18. Lapsille iloista puuhaa. Tarjoilut nyyttäriperiaatteella. Keskustelu klo 16-17 aiheesta paikallistiimi: mitä se tekee, mitä siltä toivotaan, ketä siihen kuuluu, miten siihen pääsee mukaan?

Maaliskuussa noitajuhlat leikkipuisto Mustakivessä Vuosaaressa. Ohjelmassa: kasvomaalausta,pääsiäismunien koristelua (tusseilla), pajunoksien koristelua. Lapsille noitapuvut päälle, paras asu palkitaan. Ennakkoilmoittautumisia toivotaan tarvikkeiden vuoksi, kunhan päivämäärä varmistuu.

Huhtikuussa viikonlopputapaaminen (ehkä) Kotolassa.

Toukokuussa opastettu retki Fallkullaan, alustava aika Kansainvälisenä sateenkaariperhepäivänä su 3.5. klo 10-12.

TAAPEROTAPAAMISET
Uutena toimintamuotona taaperotapaamiset, jonne voivat tulla kaikenikäisten lasten perheet ja vielä lapsettomat ihmiset. Tapaamiset sopivat kuitenkin ehkä parhaiten pienille lapsille, koska erityistä ohjelmaa ei ole. Jutellaan yhdessä ajankohtaisista aiheista ja seuraillaan lasten touhuja. Yhdistys tarjoaa teetä, kahvia, mehua ja keksejä. Nyyttärimeiningillä voi tuoda muuta tarjottavaa.
Tapaamiset keväällä 17.1., 14.2., 7.3.,18.4. ja 16.5. Tapaamisaika on aina kello 15-17. Paikka: Kotola, Yrjönkatu 29 A 1, Hki.

SOSIAALISET VANHEMMAT
Sosiaaliset vanhemmat kokoontuvat Kotolassa (Yrjönkatu 29 A) torstaina 29.1. ja 19.2. klo 17:30-19:30. Ryhmä on tarkoitettu sekä tuleville että jo lapsellisille sosiaalisille vanhemmille. Ryhmän tarkoitus on jakaa tuntemuksia ja kokemuksia siitä millaista on olla ei-synnyttävä/ei-biologinen vanhempi.

Sosiaalisilla vanhemmilla on nyt myös oma facebook-ryhmä. Pyydä Helsingin paikallistiimiä liittämään sinun mukaan.

KOULULAISET
Miten olisi ruuduton peliaika? 13-vuotiaat ja sitä vanhemmilla on mahdollisuus päästä liveseikkailupelin testipelaajiksi ennen paikan varsinaista avaamista. Pelaamisessa hyödyksi on päättelykyky ja tarkkaavaisuus. Mitään etukäteisvalmisteluja tai varusteita pelaaminen ei vaadi. Mukana tulevilla vanhemmilla on halutessaan mahdollisuus myös osallistua. Ilmoittautumiset järjestösihteerille. Peli-ilta on osallistujille maksuton. Sateenkaariperheiden koululaisten peli-ilta pe 23.1.2015 kello 18. Paikka Mekaanikonkatu 15 A, Herttoniemi, Helsinki. Ennakkoilmoittautumisia toivotaan: info@sateenkaariperheet.fi.

ALKUTAIPALE-ILLAT
Alkutaipale-illat on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnitteleville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme. Ellei muuta ilmoiteta kokoonnumme yleensä Kotolassa. Olet tervetullut mukaan olit/tte sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet. Alkutaipaleillat ovat kaikille avoimia, eli voit osallistua tapaamisiin milloin haluat.
Yhteydenotot ja kyselyt: info@sateenkaariperheet.fi.
Seuraavat tapaamiset: Tiistaina 27.1. ja 24.2. klo 17:30-19:30.

Alkutaipaleen omaan facebook-ryhmään voi pyytää jäsenyyttä laittamalla pyynnön sähköpostiosoitteeseen: helsinki@sateenkaariperheet.fi. Alkutaipalesivun ylläpitäjä lähettää sinulle tämän jälkeen sähköpostitse liittymiskutsun. Facebookryhmässä päivitetään tulevat tapahtumat ja vaihdetaan kuulumisia.

Alkutaipaleryhmä etsii uutta koollekutsujaa
edellisten siirryttyä alkutaipaleelta eteenpäin. Koollekutsuja sopii järjestösihteerin kanssa päivistä ja hoitaa ovien avaamisen. Hänellä on hyvä mahdollisuus vaikuttaa ryhmän sisältöön. Ilmoita innokkuudestasi järjestösihteerille.

HETEROLIITOSSA LAPSIA SAANEET

Ryhmä miehille ja naisille, jotka ovat saaneet lapsia heterosuhteessa, ja jotka ovat eronneet tai harkitsevat sitä homo-/bi-identiteetin löytymisen myötä tai elävät yhä heteroliitossa, mutta ovat tai haluaisivat olla myös samasukupuolisessa suhteessa samaan aikaan. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ratkaisevasta elämänmuutoksesta, sen harkitsemisesta, erilaisista suhteista (ex)puolisoihin, lastenkasvatuksesta ja ulostulosta sekä saadaan ideoita ja vertaistukea uuteen, erilaiseen vanhemmuuteen homo-/bi-miehenä tai -naisena.Tapaamiset pidetään Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Hki. Seuraavat tapaamiset: To 15.1.kello 17.30-19.30

EROTOIMINTA
Vanhemman neuvo -ryhmä eronneille lapsiperheellisille järjestetään keväällä 2015. Ryhmä käsittää kahdeksan kertaa, ja on osallistujille ilmainen. Ryhmää ohjaa Sateenkaariperheiden Vanhemman neuvo-kursseihin erikoistunut Ritva-Liisa Reinold. Katso lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet jäsenkirjeen kohdasta "Tulevat tapahtumat".

Pääkaupunkiseudun oma facebook-ryhmä
Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheillä on oma suljettu facebook-ryhmä, "Pääkaupunkiseudun Sateenkaariperheet". Ryhmän jäsenyys ja sinne kirjoittelut eivät näy kenellekään muulle kuin ryhmän jäsenille. Ryhmään pääsee vain sen ylläpitäjien tai jo jäsenenä olevien lisäämänä. Jos haluat liittyä ryhmään kysy fb-kavereiltasi ovatko he jo ryhmän jäseniä, ja voisivatko lisätä sinut. Tai pyydä järjestösihteeriä sähköpostitse liittämään sinut ryhmään. Jo ryhmään kuuluvat, liittäkää kavereitanne ryhmään, jotta mahdollisimman moni pääsisi osalliseksi ryhmän annista.

JOENSUU

Paikallistiimi: info@sateenkaariperheet.fi

Joensuussa etsitään uutta tapaamisten koollekutsujaa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan vapaamuotoiseen seurusteluun ja toimintaan, ota yhteyttä.

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Heli, jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

Jyväskylässä tavataan tänä vuonna aiempaa useammin. Kokoonnumme kaksi kertaa kuukaudessa sunnuntaisin klo 16-19 Monikulttuurikeskus Gloriassa, Matarankatu 6. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta jos haluat osallistua nyyttäreihin, voit laittaa viestiä sähköpostitse.

Kevään 2015 tapaamispäivät ovat: 18.1.,1.2., 15.2., 1.3., 15.3., 29.3., 12.4., 26.4., 3.5. ja 17.5. Suunnitelmissa on laskettelua, leikkipuistotapaamisia ja mahdollisesti retkiä.

Lisätietoa tapaamisten sisällöstä ynnä muusta toiminnasta saat sähköpostitse ja Sateenkaariperheet Jyväskylä-Facebook-sivuilta.

Kaikki vanhat ja etenkin uudet sateenkaariperheelliset tai sellaiseksi haluavat - lämpimästi tervetuloa tapaamisiin!

KUOPIO

Paikallistiimi: Outi, kuopio@sateenkaariperheet.fi

Kuopion paikallistiimi toivottaa tervetulleiksi innostuneet uudet tiimiläiset. Yhteisten tapaamisten suunnittelu on kivaa ja helppoa. Tule mukaan! Kuopion tapaamisista ilmoitellaan ja muistaa asioista keskustellaan omassa facebook-ryhmässä, johon voit liittyä täällä>>

KYMENLAAKSO / KOTKA

Paikallistiimi: Veera, kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi

Kymenlaakson sateenkaariperheiden ja perhettä suunnittelevien talvinen ulkoilutapahtuma Kotkan Korkeakoskella partiolippukunta Karhulan Kanttarellien kodalla (Mäenpääntie 80) sunnuntaina 8.2. klo 15-17. Omat makkarat mukaan. Lisätietoja: Veera Haverinen, p. 0407275422.

Huom. Jos haluat liittyä Kymenlaakson sateenkaariperheiden Facebook-ryhmään, laita sähköpostia osoitteeseen kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi.

LAHTI

Lahden ensimmäinen virallinen perhetapaaminen

La 14.3. kello 16-18 Multi-Cultissa, Päijänteenkatu 1, 15140 Lahti.


Tarjolla välipalaa ja kahvia/teetä/mehua. Tervetuloa tutustumaan muihin Lahden seudun sateenkaariperheisiin ja perhettä suunnitteleviin. Tutustumista, leikkiä ja ajankohtaisista asioista jutustelua. Paikalla läsnä Sateenkaariperheet ry:n järjestösihteeri, jolta saa halutessaan lisätietoja yhdistyksestä, tietoa perheellistymismahdollisuuksista jne.

Tule mukaan viemään Lahti perhetapaamisten kartalle!

MIKKELI

Yhteyshenkilö: Iina, 050 531 1171, mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Mikkelissä tavataan perheiden kotona. Lisätietoa yhteyshenkilöltä.

OULU

Paikallistiimi: Suvi ja Jenni, oulu@sateenkaariperheet.fi

Perhetapaamiset. Tapaamispaikkana Avoin Päiväkoti Vihreä Talo. Ohjelmassa piparkakkujen koristelua.

Ensi kevään tapaamiset pidetään joka kuukauden 3.sunnuntai Päiväkoti Vihreällä Talolla klo 14.30-17. Kevään tapaamispäivät ovat 18.1, 15.2, 15.3, 19.4 ja 17.5
.

Tapaamispäivistä ja -paikoista tiedotetaan Oulun omalla sähköpostilistalla, jolle voi liittyä laittamalla viestiä osoitteeseen oulu@sateenkaariperheet.fi

PORI

Paikallistiimi: Elina ja Johanna, pori@sateenkaariperheet.fi

Kevään perhetapaamiset ovat
su 18.1. klo 14-15.30,
ma 16.2. klo 17.30-19,
su 15.3 klo 14-15.30,
ma 13.4. klo 17.30-19 ja
su 24.5. klo 14-15.30.
Tapaamisten paikkana on MLL:n perhekahvilan tilat osoitteessa Antinkatu 8, Pori.
Jos lumitilannesallii, helmikuussa mennään porukalla pulkkailemaan.

Kansainvälisenä sateenkaariperhepäivänä 3.5. on myös luvassa ohjelmaa. Kaikkiin tapaamisiin ovat tervetulleita sekä perheelliset että perheestä haaveilevat. Tul ny poikkee ainaki kaffeel!

Parhaiten pysyt perillä sateenkaariperhetoiminnasta Porissa seuraamalla meitä Facebookissa, meidät löydät nimellä Porin sateenkaariperheet.

ROVANIEMI

Rovaniemellä etsitään innokkaita koollekutsujia.
Löytyisikö teidän perheestä innokkuutta pistää pystyyn sateenkaariperheiden kokoontuminen Arctic Prideilla (20-22.2.)? Ota yhteys info@sateenkaariperheet.fi

SEINÄJOKI

Paikallistiimi: Maria ja Karoliina, seinajoki@sateenkaariperheet.fi

Lämpimästi tervetuloa Seinäjoen sateenkaariperheiden tapaamisiin! Tapaamiset ovat Kepossa (Kivistöntie 23) joka kuukauden kolmantena sunnuntaina. Tarjoilut nyyttäriperiaatteella. Seuraavassa tapaamisessa 18.1. teemme pizzaa. Tarjoamme pohjat, tomaattikastikkeen ja juuston – tuo itsellesi mieluisat täytteet mukanasi.

1.2. menemme pulkkamäkeen Jouppiskalle klo 10. Säävaraus.

Vuoden 2015 aikana aiomme myös mennä mm. laavulle, järjestää viini-illan aikuisille, käydä Touhutalossa sekä Siirilän eläinmaailmassa.

Lisätietoa tapaamisistamme saa fb-ryhmästämme, jonne pääsee lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: seinajoki@sateenkaariperheet.fi.

Tervetuloa kaikki sateenkaariperheelliset sekä perhettä suunnittelevat!

TAMPERE

Paikallistiimi: Anne, Marjut, Mia ja Sini,tampere@sateenkaariperheet.fi

Tammikuun perhetapaaminen 11.1 Napapiirillä (Kaalamonaukio 2 ) klo 14-16. Lastenhoitajat varattu lapsia viihdyttämään, aikuisten keskustelunaiheeksi kaavailtu kiusaamista, mutta perinteisesti sana on vapaa.

Helmikuun perhetapaaminen 22.2 rusettiluistelun, mäenlaskun tai muun ulkoiluaktiviteetin merkeissä.
Paikka ja kellonaika tarkennetaan myöhemmin. Kysy tiimiltä tai seuraa fb-sivuja.

Koululaiset tapaavat 25.1 klo 15-17 Ylöjärven urheilumajalla.
Hiihtovarustus mukaan. Lenkin jälkeen luvassa makkaranpaistoa mehun kera.

Alkutaipale -ryhmä kokoontuu ainakin helmi-, huhti-, syys- ja marraskuussa. Näiden tapaamisten tarkemmat ajankohdat selviävät myöhemmin.

Tänä vuonna polkaistaan käyntiin uusi ryhmä - Sateenkaarevat YH-perheet.
Ryhmä on tarkoitettu yhden vanhemman sateenkaariperheellisille, sateenkaariuusperheellisille, apilaperheellisille, ystäväperheellisille ja polyperheellisille, jotka kokevat itsensä ja perheensä (ainakin jossain määrin) yhden vanhemman perheeksi. Ryhmän jäseniä yhdistävät samansuuntaiset kokemukset lapsiperhearjesta yhden aikuisen voimin, vanhemmuuden jakaminen etävanhemman/vanhempien kanssa, kokemus sateenkaariperheen erosta jne. Ryhmän tarkoituksena on verkostoituminen, vertaistuen saaminen ja tarjoaminen sekä tiedottaminen ja keskusteleminen jäseniä kiinnostavista tapahtumista ja aiheista. Ensimmäinen tapaaminen 15.2. Paikka ja kellonaika varmistuvat myöhemmin.

Tarjoilujen ja järjestelyjen helpottamiseksi toivomme ilmoittautumista tapaamisiin. Jos ilmoittautuneita ei ole, ei aktiivitkaan välttämättä keskenään kokoonnu, vaan tapahtuma peruutetaan. Facebookissa olevan ryhmän taipaikallistiimin sähköpostin kautta voit ilmoittautua ja saada lisätietoa tapahtumista.

Kaikki tapaamisemme tiedotetaan Sateenkaariperheiden  ja Tampereen Setan kalenterissa sekä Facebook -ryhmässämme. Lisätietoa toiminnasta ja mm. face-ryhmään liittymisestä saat osoitteesta tampere@sateenkaariperheet.fi

Uudet perheet ovat lämpimästi tervetulleita, kaikilla meillä on joskus ollut ensimmäinen kerta sateenkaariperhetapaamisessa, rohkeasti mukaan!

Tapaamisiin voi tulla, vaikkei vielä olisi Sateenkaariperheet ry:n jäsen.

TURKU

Paikallistiimi: Minna S., Minna I. Marjukka, Juha, Emmi ja Anu, turku@sateenkaariperheet.fi

 Kevään tapaamiset Turussa

Su 11.1. klo 15-17 Seikkailupuisto iltapäiväkerhon tilat (sisäänkäynti pitkän vihreän rakennuksen takaa): Heterosuhteessa lapsia saaneiden yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaaminen. Keskustelua identiteetistä, muutoksesta, sateenkaariperheellisyydestä, avoimuudesta, löytämisestä, erosta ja uusista suhteista heteroliiton jälkeen... Tapaaminen on kaikille yhdenvanhemman perheille avoin, mutta keskustelussa erityisesti heterosuhteessa lapsia saaneita koskettavat aiheet. Nyyttärit
 
Su 25.1. klo 15-17 Kaikille avoin perhetapaaminen, esittelyssä sateenkaariperheaiheisia kirjoja. Seikkailupuiston ip-kerhon tiloissa (sisäänkäynti pitkän vihreän rakennuksen takaa). Juttu- ja leikkiseuraa, vertaiskeskustelua ja nyyttärikahvittelua.

La 31.1. klo 15-17 Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaaminen, Seikkis iltapäiväkerhon tilat: Asiantuntijan puheenvuoro: Johdatus parinmuodostukseen - kuinka löytää se oikea? ;) KM, ET pariterapeutti, seksuaali- ja uusperheneuvoja, työnohjaaja Milla Sahla alustaa keskustelua ja ohjaa toiminnallisia harjoitteita. Lastenhoito järjestetty. Etukäteisilmoittautuminen: emmichristensen78@gmail.com

Su 8.2. klo 16-18 Alkutaipaletapaaminen Seikkailupuiston ip-kerhontiloissa. Alkutaipaletoiminta on suunnattu kaikille lapsesta haaveileville, lasta yrittäville, odottaville ja vauva- ja pikkulapsielämää jo eläville.Tarjoilut nyyttäriperiaatteella.

Su 22.2. klo 14-16 Kaikille avoin perhetapaaminen, pulkkamäkeä ja laskiaispullia (tai säästä riippuen sisätapaaminen). Lisätietoa myöhemmin.

Su 8.3. klo 15-17 Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaaminen, Seikkis iltapäiväkerhon tilat: Yhden vanhemman perheen vahvuudet ja vaikeudet: valita vapautuneesti ja hehkuta ilolla. Mitä hyvää on yhden vanhemman voimin pyörivässä perheessä? Mikä toimii? Mikä ei?

La 28.3. klo 15 alkaen perhetapaaminen, pääsiäisaskartelua, munan etsintää ja nyyttärikahvittelua Raisiossa. Tarkemmat osoitetiedot saa ilmoittautumalla mukaan (ei-sitovasti) 21.3. mennessä: turku@sateenkaariperheet.fi

Su 12.4. klo 15-17: Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaaminen, Seikkis iltapäiväkerhon tilat: Elämää vanhemmuuden ulkopuolella? Onko sitä? Keskustelua työelämästä, urasta, parisuhteista, ystävyydestä, harrastuksista, identiteetistä ennen ja nyt…

Su 3.5. Kansainvälinen sateenkaariperhepäivä. Ohjelma tarkentuu myöhemmin

Yhden vanhemman perheiden tapaamisissa on lastenhoito.

Turun seudun sateenkaariperheillä on tiedottamista varten sähköpostilista, johon voi ilmoittautua mukaan ilmoittamalla sähköpostiosoitteensa: turku@sateenkaariperheet.fi.


Olemme myös facebookissa: Tiedotukseen painottuva sivusto löytyy täältä >> Lisäksi Turun seudun sateenkaariperheilleon perustettu suljettu facebook-ryhmä, jossa myös voi keskustella toiminnasta  ja muista sateenkaariperheasioista luottamuksellisemmin.  Ryhmään pääsee laittamalla pyynnön ylläpitäjälle täällä>>

Sateenkaariperheet ry
Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi
info@sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976

Koulutussuunnittelija
Tiia Forsström
tiia.aarnipuu@sateenkaariperheet.fi
050 410 6772

Tutkija
Kia Aarnio
kia.aarnio@sateenkaariperheet.fi
050 542 1001

Puheenjohtaja
Elina Laavi
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
050 513 7765

Kaikkien perheiden Suomi -hanke

Projektipäällikkö
Anna Moring
anna.moring@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0832

Suunnittelija
Jenni Kerppola-Pesu
jenni.kerppola-pesu@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0831

Neuvontapalvelu
Puhelimitse 050 321 0048 tiistaisin kello 12-13 ja torstaisin kello  9-10
sekä sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. Katso myös neuvonta-chat-ajat muualta tästä kirjeessä.

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi-sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen.

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2015

Elina Laavi, Helsinki (puheenjohtaja)
Juha Ojaniemi, Turku
Tanja Rintala, Helsinki
Olli-Pekka Koponen, Helsinki
Paula Myöhänen, Mikkeli
Juha-Pekka Hippi, Helsinki
Leena Tarjamo, Helsinki
Krister Karttunen, Helsinki
Iina Särkkä, Mikkeli
Joanna Marjanen, Vantaa  (varajäsen)
Anu Pellinen, Espoo (varajäsen)
Anneli Gustafsson, Vantaa (asiantuntijajäsen)
Sari Kemppinen, Helsinki (asiantuntijajäsen)

Terveisesi yhdistyksen työntekijöille ja hallitukselle

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

1/1