Sateenkaariperheiden kesäleiri 2016

Leiri järjestetään Suomen eteläisellä rannikolla Lappohjassa Hangon ja Tammisaaren puolivälissä. Paikkana on eräällä talvileirillä testattu Högsandin leirikeskus. Leiri on torstai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään 4-7.8.2016.


LUETHAN ALLA OLEVAN HYVIN ENNEN ILMOITTAUTUMISTA!

Huom HUOM huom HUOM
Leiri on tällä hetkellä täyteen varattu. Varasijalle voi ja kannattaa ilmoittautua. Kesäleireille tulee aika perutuuspaikkoja, kun ihmisten lopulliset kesäohjelmat selviävät. 

Leirin kaikki 4 majoitusrakennusta sijaitsevat yhdessä ryppäässä keskellä leirialueen pihaa. Osassa huoneista on oma wc ja osassa wc-tilat ovat käytävällä. Vessallisiin huoneisiin majoitetaan ensisijaisesti vauvaperheitä ja perheitä, joissa on määrättyjä erityistarpeita.  Jokainen perhe majoitetaan omaan majoitushuoneeseen elleivät he ole muuta toivoneet. Isoimmille perheille saatetaan joutua varaamaan kaksi erillistä huonetta. Majoitusrakennuksissa on yhteikeittiöt ja oleskeluhuoneet. Tässä leiripaikassa majoitustilojen äänieristys ei ole optimaalinen. Käytäviltä saattaa kantautua ääniä huoneisiin.


Valitettavasti, tähän leiripaikkaan ei voi ottaa koiraa (tai muita lemmikkejä) mukaan.

Leirihinnat saattavat laskea, kun lopullinen budjetti selviää. Alla tiedot, mitä leiri enintään tulee enintään maksamaan. Ilmoittautumalla sitoudut maksamaan maksimihinnan mukaiset leirimaksut. Yhdistyksen jäsenet saavat alennusta osallistumismaksuista. Sateenkaariperheet ry:ssä jäsenyys on henkilökohtainen. Pääjäsenen perhenjäsenet maksavat 5e/hlö/vuosi. Jäsenalennukseen ovat oikeutettuja kaikki ne, joilla on henkilökohtainen jäsenmaksu kuluvalta vuodelta suoritettu 31.5.2016 mennessä. Jos et ole varma  maksutilanteestasi, ota yhteyttä jasenet@sateenkaariperheet.fi.

Maksimi leirihinnat:
aikuiset 240 euroa, 2-17-vuotiaat 60 euroa ja alle 2-vuotiaat 30 euroa


Sateenkaariperheet ry:n vuoden 2016 jäsenmaksun 31.5. mennessä suorittaneet:
aikuiset 200 euroa, 2-17-vuotiaat 50 euroa ja alle 2-vuotiaat 20 euroa


HUOMAATHAN:
Varausmaksu on 50 e / perhe. Vasta maksettuanne varausmaksun, leiripaikkanne on varmistettu. Varauslasku lähetetään sähköpostiinne muutaman viikon sisällä ilmoittautumisesta.
Varausmaksua ei palauteta, vaikka ilmoittautuminen peruttaisiin. Varausmaksun maksamatta jättäminen ei ole ilmoittautumisen peruuttaminen. Ilmoita varauksen peruuntumisesta aina erikseen järjestösihteerille, kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi. Varsinainen leirilasku (joka on siis leirin hinta, josta on vähennetty jo maksettu varausmaksu) lähetetään myöhemmin erikseen!


Ilmoittautumisen jälkeiset toiveet majoituksen, perheenjäsenten muutosten ym suhteen otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Leiripaikat ovat keskenään hyvin erilaisia, myös majoituksen taso vaihtelee. Perheet jaetaan majoitukseen hyvin monin eri perustein.


Leiripaikka sijaitsee noin 120km Helsingistä rannikkoa pitkin länteen. Noin 200m päähän leirikeskuksesta on Lappohjan juna-asema, jonne tulee taajamajuna Hangosta ja Karjaalta. Hangosta ja Karjaalta hyvät jatkomahdollisuudet muualle Suomeen.

Leiriohjelma tulee sisältämään perheiden yhteistä ohjelmaa, touhua eri ikäryhmille erikseen sekä vapaamuotoisempaa ohjelmaa kuten saunomista ja uimista. Kaikki järjestetty ohjelma on vapaaehtoista. Leirillä on tosi eri ikäisiä lapsia ja hyvin erilaiseen meininkiin kotioloissa tottuneita. Osa yhteisleiriohjelmasta soveltuu paremmin määrätynikäisille. Joku toinen ohelma taas toisenikäisille. Jos joku leiriohjelma ei itseä tai lasta kiinnosta, on silloin oiva tilaisuus leirin ehkä kallisarvoisimpaan toimintaan, eli vapaamuotoiseen hengailuun muiden perheiden kanssa. Leirin ohjelmasisällön suunnittelevat ja toteuttavat vapaaehtoisista koostuva leiritiimi puheenjohtajanaan vertaistoiminnnan koordinaattori. Aikuisten keskustelevammasta ohjelmasta vastaa palkattu ulkopuolinen ohjaaja, Merja Rankinen. Lasten omasta ohjelmasta vastaavat vapaaehtoiset ohjaajat. Lastenohjaajat ovat pääasiassa sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita tai sateenkaariperheiden läheisiä. 

Merjan tiedote aikuisen ohjelmaan liittyen:
"Hei, minulla on vuosien varrella ollut ilo olla vetämässä Sateenkaariperheiden aikuisten työskentelyä useampaan otteeseen. Kerta toisensa jälkeen seksi aiheena on pulpahtanut esiin, mutta yhteisöllisesti sitä ei koskaan ole lähdetty käsittelemään sitten vuoden 2005 kesäleirin. Rakenteet aiemmilla leireillä eivät ole aiheen käsittelyä tukeneet ja siksi on ymmärrettävää, ettei seksistä puhumiseen ole lähdetty. Viime kesän leirillä aihe oli jälleen esillä teidän esiinnostamananne ja se hävisi käsiteltävien aiheiden äänestyksessä vain pikkiriikkisen. Joten tänä vuonna, peilaten tuohon aiempaan, yhteisymmärryksessä järjestävän tahon kanssa sovimme, että 2016 leirillä seksi olkoon aiheena aikuisten työskentelyssä. 


Seksiin ja siitä puhumiseen liittyy kuitenkin muutama tärkeä asia jo näin ennakkoon, erityisesti kontekstin (perheleiri)huomioiden. Tässä siitä: seksi on intiimi asia ja siitä puhuminen ei ole yksinkertaista eikä helppoa. Toisille toki on ja toisille ei ensinkään. Siksi luottamuksellinen ja turvallinen ympäristö on ensisijaisen tärkeä. Tästä syystä tänä vuonna ilmoittautuminen aikuisten ryhmään tarkoittaa myös sitoutumista siihen ja sen työskentelyyn. Rakennamme yhdessä turvallisen tilan käsitellä sensitiivistä aihetta, eikö vaan? Omalta osaltani pidän huolen siitä, tämä kirjoittamani on jo toki osa sitä. 


Toivon, että etukäteen, jo leirille ja aikuisten työskentelyyn osallistuessanne, tai osallistumatta jättäessänne, kerrotte, miksi näin ja mitä toivotte a) työskentelyltä b) muulta leirin aikuisten toiminnalta. Ilmoittautumislomakkeessa tälle oma kohtansa. Omasta puolestani totean, että onpa mukava päästä jälleen työskentelemään kanssanne. 


Terveisin Merja Rankinen"


* Tähdellä merkityt kysymykset ovat pakollisia

Yhteystiedot

Laskutettavan nimi

Postiosoite

Puhelinnumero

Sähköpostiosoite

Tiedot leiriläisistä

Ilmoita aluksi kaikkien tässä varauksessa olevien eri-ikäisten leiriläisten määrät (ikä leirin alkaessa).

Ilmoitan aikuisia yhteensä

Ilmoitan 2-17-vuotiaita yhteensä

Ilmoitan alle 2-vuotiaita yhteensä

1. leiriläisen nimi

Lapselta ikä leirin alkaessa

2. leiriläisen nimi

Lapselta ikä leirin alkaessa

3. leiriläisen nimi

Lapselta ikä leirin alkaessa

4. leiriläisen nimi

Lapselta ikä leirin alkaessa

5. leiriläisen nimi

Lapselta ikä leirin alkaessa

6. leiriläisen nimi

Lapselta ikä leirin alkaessa

7.leiriläisen nimi

ILapselta ikä leirin alkaessa

8. leiriläisen nimi

Lapselta ikä leirin alkaessa

9. leiriläisen nimi

Lapselta ikä leirin alkaessa

Leiriläisten mahdolliset erikoisruokavaliot ja allergiat, jotka järjestäjien on hyvä tietää

Olisiko sinun mahdollista ottaa kyytiisi lastenohjaaja tai pari? Kuinka monta ja mistä? 

Aikuisten ohjelmaan liittyvät toiveet ja ajatukset (vrt. Merjan kirje)

Yleisesti leirin ohjelmaan liittyvät toiveet ja ideat

Jos tiedät jo varmasti, että lapsesi ei aio osallistua lastenhoitoon päivällä ja/tai illalla (univahti), kuulisimme siitä mielellämme jo tässä vaiheessa.

Majoitukseen liittyvät toiveet ja ajatukset. Tarvitsetteko pinnasänkyä? Onko joku perhe, jonka kanssa toivotte majoitusta samaan huoneeseen tai mahdollisimman lähekkäin. Leiritiimi jakaa perheet majoitusrakennuksiin.

Onko sinulla mielessäsi, joku jota voisit pyytää vapaaehtoiseksi lapsenvahdiksi/-ohjaajaksi leirille? Kerro hänestä meille tässä.

Muut erityistarpeet, muita huomioita

Muista lähettää ilmoittautumisesi alla olevalla painikkeella!

1/1