Kysymys on pakollinen
Antamasi lukuarvo on virheellinen
Sähköpostiosoite on virheellinen


Sateenkaariperheet UUTISKIRJE

Isyyslaista vanhemmuuslaiksi

ELOKUU 2011

Sikspäkki-hallituksen hallitusohjelma oli sateenkaariperheille todellinen pettymys. Vaikka hallituksessa istuu eduskunnan viisi sateenkaariperheiden oikeuksiin ja hyvinvointiin suopeimmin suhtautuvaa puoluetta, ei yksikään yhdistyksen hallitusohjelmatavoitteista mennyt läpi. Ei edes yhdenvertaisuuslaista tullut kirjausta.

Hallituksen kokoonpano on kuitenkin sellainen, että ehkä jotain hyvääkin on neljän vuoden aikana luvassa. Siis vaikka mitään ei haluttu luvata. Avioliitto lakia ollaan jo yhdenvertaistamassa ja adoptiolain uudistuksessakin on ehkä jotain voitettavissa, vaikka työryhmän esitys sisälsi perivanhoillisen vaatimuksen avioliitosta yhteisen adoption edellytyksenä. Hoitakaahan eduskuntakäsittelyssä lakiesitys tälle vuosituhannelle!

Alkaneen vaalikauden tärkeimpiä hankkeita sateenkaariperheille ovat isyyslain ja perhevapaiden uudistaminen.

Edellisen hallituksen perhevapaita pohtinut ryhmä jätti alkuvuodesta esityksen, jossa ei ollut mitään esitystä. Toivon mukaan uusi hallitus onnistuu viemään hankkeen hiukan konkreettisemmalle tasolle. Perhevapaauudistusta pohtineella työryhmällä oli paljon hyvää tahtoa perheiden moninaisuuden huomioimiseksi, mutta varsinkin sateenkaariperheiden osalta asia jäi vielä konkretisoitumatta tarvittaviksi muutosehdotuksiksi. Ehkä seuraavaan työryhmään olisi hyvä saada hyvän tahdon lisäksi perheiden moninaisuuden asiantuntemusta?

Vaalikauden kuumaperuna tulee kuitenkin olemaan isyyslain uudistaminen. Oikeusministeriön virkamies valmisteli jo arviomuistion keskustelun pohjaksi. Muistiossa nostettiin esille hyvin perusteltu näkemys siitä, että isyyslaki olisi järkevää uudistaa vanhemmuuslaiksi. Toisin sanoen laiksi, jonka perusteella miehen vanhemmuuden lisäksi kyetään tunnistamaan naisen vanhemmuus niissä tilanteissa, joissa naisen vanhemmuus ei perustu lapsen synnyttämiseen. Tällainen tilanne on esimerkiksi naisparin perheessä, jossa hedelmöityshoidoilla syntyvän lapsen suhde ei-synnyttävään puolisoon on nykyään aivan tarpeetta juridisesti säätelemätön.

Toinen isyyslain suuri haaste, johon arviomuistio ei kiinnittänyt huomiota, on sen eriarvoinen suhtautuminen isyyden määräytymiseen avioliitossa ja avoliitossa. Avioliitossa laki painottaa sosiaalisen vanhemmuuden merkitystä. Avoliitossa päin vastoin biologiselle vanhemmuudelle asetetaan täysin määräävä merkitys. Parille syntyvän lapsen tarpeet eivät kuitenkaan poikkea parin siviilisäädystä riippuen. On käytävä suuri periaatteellinen keskustelu sosiaalisen ja biologisen vanhemmuuden merkityksestä eri tilanteissa ja ratkaistava vanhemmuuslaki niin, että se kohtelee kaikkia lapsia heidän sosiaalisissa tilanteissaan yhdenvertaisesti.

Kunnollinen vanhemmuuslaki on sateenkaariperheille tärkeä asia. Kunnollisen vanhemmuuslain säätämisessä tarvitaan laaja-alainen valmistelu, jossa välttämättä tarvitaan Sateenkaariperheiden asiantuntemusta. Yhdistys odottaakin kutsua uudistusta pohtivaan työryhmään

Yhteiskunnallisen vaikuttamistyön rinnalla Sateenkaariperheet ry:n toiminta jatkaa vauhdikasta kasvuaan. Ensi vuonna yhdistys palkkaa ensimmäistä kertaa ainakin yhden työntekijän ja omia tilojakin ollaan vihdoin etsimässä. Syksyn uutuutena toteutetaan parisuhdeleiri sateenkaariperheellisille ja aloitetaan nettivertaisohjaajien koulutus. Ensi vuoden alussa käynnistyy ensimmäinen sateenkaariperheiden perhevalmennus, kiitos Helsingin kaupungin avustuksen.

Anna yhdistykselle kasvun avaimet ja leveät hartiat vaikuttamistyöhön: maksa jäsenmaksusi ja haasta tuttavaperheesikin jäseniksi. Jokainen jäsenyys on yhdistykselle valtakirja suhteessa päättäjiin ja rahoittajiin. Lahjasi on rahasummaa suurempi!

Juha Jämsä
puheenjohtaja
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi


TÄSSÄ KIRJEESSÄ LISÄKSI:
* Haaste
* Parisuhdeleirin ilmoittautuminen aukeaa
* Nettivertaisohjaajan koulutus
* Eurooppapäivät Barcelonassa
* Voisitko auttaa?
* Tykkää meistä!
* Paikallistapaamiset

Haaste: kaikki tuttavaperheet jäseniksi!

Nyt kaikki jäseniksi. Se on helppo tapa osallistua. Jäsenmaksu on pieni, mutta sen konkreettinen hyöty yhdistyksen työlle on paljon rahasummaa suurempi!

Sateenkaariperheet ry:llä on mahdollisuudet saada ensi vuonna kunnollinen avustus Raha-automaattiyhdistykseltä, jolloin olisi mahdollista työllistää ensimmäistä kertaa ihmisiä tekemään työtä sateenkaariperheiden hyväksi.

Osaltaan Raha-automaattiyhdistyksen päätös perustuu jäsenmääräämme. Nyt olisi vielä syyskuu aikaa tempaista jäsenmäärän hyväksi. Haluamme haastaa kaikki jäsenet innostamaan tuttavaperheitä liittymään jäseniksi syyskuun aikana. Tiedämme kyselyistä, että vain vähemmistö yhdistyksen palveluita käyttävistä perheistä on yhdistyksen jäseniä, joten potentiaalisia haastettavia riittää. Ihan kaikki ovat tervetulleita yhdistyksen jäseniksi!

Haluamme myös rohkaista jäseniä maksamaan jäsenmaksunsa viimeistään syyskuussa, koska vain maksetut jäsenet lasketaan. Jos jäsenmaksulaskusi on hukkunut tai et muista, oletko laskun maksanut, ole yhteydessä jasenet@sateenkaariperheet.fi

Jäseneksi voit ilmoittautua yhdistyksen kotisivulla>>

Sateenkaariperheiden parisuhdeleiri 4.-6.11. Kirkkonummella

ILMOITTAUDU NETISSÄ NYT >>

Sateenkaariperheet ry järjestää marraskuussa ensimmäisen sateenkaariperheiden oman parisuhdeleirin. Viikonlopun mittaisen parisuhdeleirin vetää perhetyön asiantuntija, rovasti Liisa Tuovinen apuohjaajineen. Tuovinen on vetänyt nais- ja miesparien parisuhdekurssia Helsingissä ja toiminut aktiivisesti Yhteys-liikkeessä.

Kurssilla työskennellään erityisesti oman puolison ja osittain koko ryhmän kanssa. Etsitään oman parisuhteen vahvuuksia ja voimistutaan niistä. Samalla rikastutaan muiden osallistujien kokemuksista. Työskentelyn tärkeitä periaatteita ovat ehdoton luottamus ja vapaaehtoisuus. Osallistujilla on valta päättää mitä jakavat ryhmän kanssa ja mitä vain oman puolison kanssa.

Leiri alkaa perjantaina noin kello 18 maissa ja päättyy sunnuntaina päiväkahveihin. Työskentelytavan vuoksi leirille osallistutaan ainoastaan pareittain. Leiri ei ole tarkoitettu lapsille, ei edes pienimmille. Leirin käytännönjärjestelyistä vastaa yhdistys, mahdolliset kyselyt osoitteeseen smmiettinen@gmail.com. Leirin sisällöstä voi halutessaan keskustella leirin vetäjän kanssa jo etukäteen. Liisa Tuovinen, liisa.tuovinen@pp.inet.fi, 050 369 7238

Leiri järjestetään Räfsön leirikeskuksessa, Kirkkonummella, luonnonkauniin Porkkalaniemen edustalla sijaitsevassa saaressa. Lyhyt matka mantereelta saarelle taitetaan leirikeskuksen veneellä. Venesatamaan ei ole julkista liikennettä. Leirillä majoitutaan 2-4 hengen huoneissa niin, että kuhunkin huoneeseen majoitetaan vain yksi pariskunta. Huoneissa ei ole omaa suihkua eikä wc:tä, vaan ne löytyvät yhteisistä tiloista. Leirin aikana tarjotaan ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain päiväkahviin. Lisätietoja leirikeskuksesta löytyy leirikeskuksen kotisivuilta>>

Leirin hinta sisältää leirin ohjelman, majoittumisen ja täysihoidon:

Sateenkaariperheet ry:n jäsenet: 95 euroa henkilöltä eli 190 euroa pariskunnalta.
Muut: 125 euroa henkilöltä eli 250 euroa pariskunnalta.

ILMOITTAUDU NETISSÄ NYT >>
Leirille otetaan ensimmäiset 18 ilmoittautunutta pariskuntaa

Jäseneksi voit ilmoittautua yhdistyksen kotisivuilla>>

Talvileiri ja kesäleiri 2012

Talvileiri 2012 järjestetään jälleen helmikuun alussa. Leirille etsitään parhaillaan paikkaa. Leirille etsitään myös tekijöitä. Ilmoittaudu leiritiimiin info@sateenkaariperheet.fi

Kesällä 2012 sateenkaariperheiden kesäleiri järjestetään tavanomaista hulppeammissa ja isommissa puitteissa Itä-Suomen ikimetsien suojassa lomakeskus Metsäkartanossa.

Pistäkää kalentereihinnne 5.-8.7.2012!

Lisätietoja Metsäkartanosta>>

Nettivertaisohjaajan koulutukset alkavat - lähde mukaan

Sateenkaariperheet ry on mukana Väestöliiton Perhenetti-hankeessa, jossa tuotetaan erilaisia vertaistuen mahdollisuuksia lapsiperheille netissä vuosina 2012-2014. Tulevaisuudessa netissä järjestetään myös sateenkaariperheiden ohjattuja vertaisryhmiä. Vertaisryhmissä käsitellään teemoja, joita jäsenet keväällä 2011 tehdyssä jäsenkyselyssä toivoivat vertaisryhmien teemoiksi. Näitä ovat esimerkiksi yksinhuoltajuus, vauva-aika, hedelmöityshoidoissa, ongelmia sukulaisten kanssa, parisuhteen hoitaminen, eroaminen ja kaikki muut teemat, jotka jäsenistöstä ja vetäjistä nousevat.

Haluatko ryhtyä nettivertaisryhmien vetäjäksi? Marraskuussa 2011 alkaa ensimmäinen Nettivertaisohjaajan koulutus, johon etsitään innokkaita ja sitoutuneita ihmisiä. Koulutuksen aloittamiseen ei ole mitään erityisiä vaatimuksia. Sinulla ei tarvitse olla mitään tiettyä koulutusta eikä kokemusta ryhmänohjaamisesta. Jos vain intoa löytyy, koulutus antaa eväitä ohjaamiseen nettiympäristössä.

Peruskoulutus on laajuudeltaan kolme lauantaipäivää. Näiden koulutuspäivien jälkeen kurssilainen voi vetää jo tietynlaisia ryhmiä. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa jatkokoulutuksessa, joka antaa vielä lisää eväitä ohjaamiseen. Koulutuksen kirjalliset osiot ovat vapaaehtoisia, mutta oikeuttavat 3 + 3 opintopisteen opintosuoritukseen.

Koulutus on Väestöliiton yhdessä kumppanuusjärjestöjen kanssa järjestämä maksuton mahdollisuus. Sateenkaariperheet ry maksaa omien vapaaehtoistensa matkat. Koulutuspäivissä on maksuttomat tarjoilut. Koulutuksen tiedotustilaisuus ja motivointipäivä järjestetään lauantaina 22. lokakuuta 2011 klo 12-16 Väestöliiton tiloissa Helsingissä, Kalevankatu 16 A, kokoustila Väentupa (käynti sisäpihalta). Lopullisen päätöksen koulutukseen hakemisesta voi tehdä tiedotustilaisuuden jälkeen. Ensimmäisen peruskoulutuksen aikataulu on seuraavanlainen:

26.11.2011 klo 9-17 Koulutuspäivä 1.
28.1.2012 klo 9-17 Koulutuspäivä 2.
24.3.2012 klo 9-17 Koulutuspäivä 3.

Lisätietoja Perhenetti-hankkeesta>>
ja Nettivertaisohjaajan koulutuksesta>>

Ilmoittautuminen tiedotustilaisuuteen 22.10. tulee tehdä viimeistään 19.10. Juulia Ukkoselle juulia.ukkonen@vaestoliitto.fi. Sateenkaariperheet ry haastattelee koulutukseen hakeneet motivaation ja sitoutuneisuuden kartoittamiseksi.

Euroopan sateenkaariperheet kokoontuvat Barcelonaan

Sateenkaariperheiden 2. Eurooppapäivät järjestetään 28.4.-1.5.2012 Barcelonassa

Sateenkaariperheet ry järjestää yhdessä eurooppalaisten sateenkaariperhejärjestöjen verkoston Nelfan kanssa järjestyksessä toisen Sateenkaariperheiden Eurooppapäivät -tapahtuman Barcelonassa vappuna 2012. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin Pariisissa syyskuussa 2010.

Tapahtuma on suunnattu koko perheelle. Se on yhtä aikaa viehättävä miniloma Espanjan keväässä, sateenkaariperheiden leiri ja kansainvälinen ihmisoikeuskonferenssi. Ilmoittautumiset alkavat syksyn aikana. Sateenkaariperheet ry toivoo, että iso joukko suomalaisiakin perheitä innostuisi lähtemään mukaan. Paikalle odotetaan tuhatta osallistujaa ympäri Euroopan ja koko maailman.

Tapahtuman omilta nettisivuilta löytyvät tapahtuman tiedot jo nyt. Sivuilta löytyy tietoja esimerkiksi hotellista, ohjelmasta ja konferenssin manifesti. www.familieslgtb2012.org

Sateenkaariperheet kartoittaa suomalaisten perheiden alustavaa mielenkiintoa lähteä mukaan. Jos innostuneita tuntuu olevan paljon, voidaan selvitellä yhteisten matkajärjestelyjen mielekkyyttä. Tapahtuman ja majoituksen hinta pyritään saamaan avustusten avulla matalaksi. Hinnat varmistuvat syksyn aikana. Lisäksi tulevat lentohinnat.

Muista lähettää vastaukset kirjeen lopussa olevalla Lähetä vastaukset -painikkeella!

Lastenkirjahanke alkanut lukea käsikirjoituksia

Lastenkirjahankkeen toimituskunta etsii edelleen innokkaita vapaaehtoisia joukkoonsa. Erityisesti kulttuurin ja kirjallisuuden rahoitusta tuntevia tarvitaa auttamaan rahoituksen etsimisessä julkaistaville lastenkirjoille. Päämääränä julkaista kaksi lasten kuvakirjaa sateenkaariperheille ensi vuonna. Yhteydenotot toimituskuntaan info@sateenkaariperheet.fi.

Voisitko ystävällisesti auttaa meitä?

* Voisitko ajatella tulevasi joskus myymään yhdistyksen varainkeruutuotteita? Olethan yhteydessä info@sateenkaariperheet.fi.

* Haluaisitko auttaa kehittämään paikallistapaamisia omalla paikkakunnallasi? Ole yhteydessä oman paikkakuntasi vastaavaan.

* Innostuisitko Sateenkaariperheiden perhevalmennuksen suunnittelusta ja käytännön toteutuksesta? Tule mukaan tekemään ilmoittamalla puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi.

* Nöyrimmästi pyydämme sinua harkistemaan hallituksen jäsenyyttä ensi vuodelle. Se on vastuullinen tehtävä, joka vaatii sitoutumista. Olethan yhteydessä puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi. Hallituksen jäsenen tehtävä on vain yksi monista, johon kaipaamme apuasi.

* Saisimmeko sinut mukaan leirejä järjestämään? Leirien järjestämisessä on paljon erilaisia tehtäviä. Se on antoissa työtä ja leirityöryhmäläiset osallistuvat leirille maksutta. Nyt etsitään talvileirin tekijöitä. Pistäthän viestiä osoitteeseen info@sateenkaariperheet.fi.

* Voisitko ystävällisesti ryhtyä nettivertaisohjaajaksi? Katso ilmoitus muualla tässä jäsenkirjeessä.

* Olisiko sinulla intoa ryhtyä päivittämään yhdistyksen nettisivuja ja Facebook-sivuja? Siihen ei tarvita erityistaitoja, vain intoa. Ole yhteydessä webmaster@sateenkaariperheet.fi.

* Olisiko mitenkään mahdollista, että tulisit kehittämään jäsenhankintaa? Etsimään jäsenetuja ja palkitsemaan jäseniä ja tarjoamaan heille helppoja osallistumisen mahdollisuuksia. Olethan yhteydessä osoitteeseen jasenet@sateenkaariperheet.fi.

* Jos et muuhun ehdi, maksaisitko ystävällisesti jäsenmaksusi ja haastaisit kaikki ystäväsikin jäseniksi, jotta meillä muilla olisi paremmat mahdollisuudet tehdä tätä työtä ja saada rahoitusta.

* Yhdistys ottaa myös lahjoituksia vastaa: puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi

Tykkää meistä

Sateenkaariperheet ry ja eurooppalaisten sateenkaariperhejärjestöjen verkosto Nelfa löytyvät myös Facebookista. 'Tykkää' meistä niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Nelfasta>>

Helsinkiin pyydetään tapaamisvastaavia

Hyvät helsinkiläiset tapaamisissa kävijät. Edelliset vastaavat Anna ja Johanna ovat vetäytymässä syrjään tapaamisvastaavien tehtävästä. Nyt olisi tärkeää löytää teidän joukosta uudet tapaamisvastaavat. Tapaamisvastaavia voi olla yksi, mutta mieluummin kaksi.

Tapaamisvastaavien pakollisiin tehtäviin kuuluu sopia tapaamisajat leikkipuiston kanssa, huolehtia, että ovet ovat auki tapahtumien aikoihin ja tiedottaa tapaamisten ajankohdista, ajankohtien muutoksista ja mahdollisesta ohjelmasta jäsenkirjeessä.

Lisäksi tapaamisvastaavilla on upea tilaisuus kehittää paikallista toimintaa. Tässä työssä hallitus on mielellään apuna. Helsingin kaupunki myönsi juuri helsinkiläiselle toiminnalle 7000 euron avustuksen vuosittain. Tällä rahalla on tarkoitus järjestää ohjelmaa tapaamisiin, järjestää retkiä helsinkiläisille, järjestää ensimmäinen sateenkaariperheiden perhevalmennus sekä mahdollisesti toteuttaa parisuhdekursseja kaupungissa.

Voisitko sinä tulla puhaltamaan Helsingin tapaamisiin eloa?

Lisätietoja nykyisiltä paikallisvastaavilta Anna Alavesa anna.alavesa@welho.com ja Johanna Kuusi johannakuusi@hotmail.com

Paikalliset tapaamiset ja tapahtumat

HELSINKI

Tapaamisvastaavat: Anna Alavesa anna.alavesa@welho.com ja Johanna Kuusi johannakuusi@hotmail.com

Syksyn säännöllisiä tapaamisia ei vielä sovittu, koska uusien tapaamisvastaavien etsintä on käynnissä. Katso ilmoitus yllä.

* * Retki Reippailuhalli Huimalaan perjantaina 23.9.2011 * *

Lähde yhdessä muiden sateenkaariperheiden kanssa viettämään liikunnallinen ilta Huimalassa (Juvankartanontie 15, 02920 Espoo). Saapuminen omaan tahtiin kello 15-17 välillä ja mahdollisuus touhuiluun kello 20 saakka.

Yhdistys kustantaa jäsenilleen sisäänpääsymaksun (vuoden 2011 jäsenmaksu tulee olla suoritettuna). Kaikki ovat tervetulleita mukaan, mutta muiden kuin jäsenten täytyy maksaa sisäänpääsymaksunsa itse. Huimalassa löytyy touhua kaikenikäisille, pienimmille on oma erillinen alueensa. Lisätiedot kohteesta: http://www.huimala.fi/

Ilmoittautuminen mahdollisimman pian, mutta viimeistään 20.9.2011: kaisa.niittynen@luukku.com tai 044-5905903. Myös muita retkiä tulossa loppuvuodesta. Liity fb-ryhmään tai seuraa nettisivujemme ilmoituksia.

JOENSUU

Joensuussa selvitellään edelleen tapaamisintoa perheiden keskuudessa. Mielenkiinnon ilmaisut osoitteeseen info@sateenkaariperheet.fi

JYVÄSKYLÄ

Tapaamisvastaava: Heljä Siitari hsiitari@hotmail.com

Jyväskylässä järjestetään syyskaudella tavallisten tapaamisten lisäksi sählykerho kerran viikossa. Lisätietoja tapaamisvastaavalta.

KUOPIO

Alueelle tarvitaan edelleen uutta tapaamisvastaavaa. Innokkaat voivat olla yhteydessä info@sateenkaariperheet.fi

OULU

Uudet tapaamisvastaavat: Suvi Selin ja Jenni Häivälä oulunsateenkaariperheet@luukku.com

Syksyllä tapaamiset edelleen joka kuukauden kolmas sunnuntai klo 15.30-18 Oulun keskustan avoimessa päiväkodissa (Ns. Vihreä Talo, Uusikatu 27). Syyskuun tapaaminen on poikkeus ja se järjestetään jo sunnuntaina 11.9.!

Päiväkodilla on todella hyvät tilat leikkeihin ja paljon leluja. Tiloissa on myös hyvät lastenhoitomahdollisuudet, sittereitä, syöttötuoleja ja mikro löytyy. Tapaamiset ovat olleet perinteisesti nyyttärihengessä. Tervetuloa mukaan niin uudet kuin vanhatkin kävijät, lasten kanssa tai ilman! Oulun sateenkaariperheiden tapaamisista ilmoitellaan myös Oulun ryhmän omalla s-postilistalla. Kysy liittymisohjeet tapaamisvastaavalta.

ROVANIEMI

Tapaamisvastaava: Hanna Peltomaa hanna.peltsi@gmail.com

Rovaniemellä tavataan perheiden kotona. Kyselyt tapaamisvastaavalta.Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet! Tarjoilut nyyttäriperiaattella.

TAMPERE

Tapaamisvastaavat: Joanna Marjanen & Marjut tampereensateenkaariperheet@gmail.com

Tapaamispaikka on Napapiirillä (Kalevassa), kävelymatkan päässä keskustasta osoitteessa Kaalamonaukio 2. Löydät perille, kun käännyt Sammonkadun Siwalta oikealle Kaalamonaukiolle. Napapiirin sisäänkäynti on aukion yläpäässä oikealla, kerrostalon kivijalassa. Myös bussit 17, 25 ja 27 tuovat perille.

Syksyn kokoontumiset Napapiirillä sunnuntaisin 18.9. klo 16-18, 16.10. klo 16-18 ja 20.11. klo 16-18.

Tervetuloa isolla joukolla tapaamisiin!!! Tapaamisethan ovat ilmaisia ja eivät vaadi "jäsenyyttä"!

TURKU

Tapaamisvastaava: Anu Lankinen turunsateenkaariperheet@gmail.com

Tapaamiset järjestetään Turun Seikkailupuiston Seikkailutalossa vapaamuotoisesti nyyttärikahvittelun ja leikkimisen merkeissä. Muutakin on mahdollista järjestää, jos kiinnostusta löytyy.

Tapaamiset ovat klo 16.30-19 seuraavina sunnuntaina: 11.9., 9.10., 6.11. ja 11.12.2011.

Seikkailutalosta löytyy leluja, mikro, hoitopöytä yms. varustukset. Kysy halutessasi lisätietoja sähköpostilla, tai ilmesty paikan päälle. Lämpimästi tervetuloa kaikki uudet ja vanhat kävijät!

YHTEYSTIEDOT

Sateenkaariperheet ry c/o Seta ry
Mannerheimintie 170 A, 00300 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi -sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen. sateenkaariperheet.fi/liittyminen.html

Puheenjohtaja
Juha Jämsä, puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi, 041 - 501 2580

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2011

Juha Jämsä / puheenjohtaja
Maarit Nissilä / varapuheenjohtaja
Emmi Pihlajaniemi / sihteeri
Joanna Marjanen / rahastonhoitaja
Sini Huttunen
Sari Miettinen
Tanja Rintala
Minna Karinkanta / varajäsen
Kaisa Niittynen / varajäsen

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

1/1