Uutiskirje elokuu 2016

Tässä kirjeessä mm:

* Äitiyslaki eduskuntaan 9.9.

* Uudet toimitila - lahjoita muumimuki!

* Aikuisten viikonloppu Varkaudessa

* Turku Pride huipentuu viikonloppuna

* Perhesählyä Jyväskylässä

* Porissa tehdään lapsia

* Tampere Lasten Kuplassa!​

AJANKOHTAISET LAUSUNNOT, TIEDOTTEET JA PÖYTÄKIRJAT

Tilaa tämä uutiskirje suoraan sähköpostiisi >>
(jäsenille uutiskirje lähetetään automaattisesti)
Jäseneksi tai kannatusjäseneksi voivat liittyä kaikki, lisätietoja täällä >>

Uutisia ja ajankohtaista

Äitiyslaki luovutetaan eduskuntaan 9.9.!​

Väestörekisterikeskus vahvisti tällä viikolla kannatusilmoitusten tarkaksi, hyväksytyksi määräksi 55 707. Seuraavaksi aloite etenee eduskuntaan.

Äitiyslakikampanja luovutti kannatusilmoitukset Väestörekisterikeskuksen tarkastettavaksi kesäkuun alussa (ks. kuva). Perjantaina 9.9. aloite luovutetaan eduskunnan puhemiehelle eduskunnan käsittelyä varten.

55 707 kiitosta aloitteen allekirjoittajille!​

Uudet toimitilat Kurvissa

Sateenkaariperheet ry muutti heinäkuun alussa uusiin toimitiloihin Kurviin, osoitteeseen Hämeentie 29. Ylimmästä 7. kerroksesta avautuvatkin huikeat maisemat Kallion kattojen yli!

Valitettavasti remontti kestää huomattavasti odotettua kauemmin. Remontin keskelläkin tilat tuntuvat jo kotoisilta ja toimivilta.

Upean tilan valmistumista ja tupaantuliaisia odotellessa onkin loistavasti aikaa uuden nimen keksimiselle ja muumimukien keräämiselle!

Nimikilpailu

​Kotola kun on jätetty taakse, tarvitaan uusille toimitiloille oma, kuvaava, kotoisa nimi. Jätä oma ehdotuksesi >>

Tutkimus: Vanhempien ero parisuhteesta vaatii lapselta enemmän totuttelua kuin vanhemman uusi seksuaalinen identiteetti

Vanhempien ero on lapselle suurempi asia käsiteltäväksi kuin vanhemman uusi, eron jälkeinen LHB-identiteetti. Näin kertoivat 15 irlantilaista aikuista, joiden vanhemmat ovat eronneet heteroseksuaalisesta parisuhteesta ja toinen vanhemmista on kertonut eron jälkeen olevansa seksuaaliselta identiteetiltään homo, lesbo tai biseksuaali. Haastatellut olivat vanhempiensa eron aikaan lapsia, nuoria tai aikuisia.  

Vanhempien erotessa lapset kokivat stressiä eri määrin riippuen muun muassa lapsen iästä, vanhempien tarjoamasta tuesta, vanhempien itsensä saamasta tuesta ja vanhemman avoimuudesta. Erityisen stressaavaa oli ollut, jos vanhempi oli pyytänyt lastaan olemaan kertomatta LHB-identiteetistä jollekin läheiselle, kuten pikkusisarukselle tai toiselle vanhemmalle. Perheen ihmissuhteet olivat vähiten jännittyneitä silloin, kun perhe oli avoin ja mukautunut eroon ja seksuaalisen suuntautumisen muutokseen. Liiallinen avoimuuskaan ei tuntunut lapsista hyvältä: he eivät halunneet toimia vanhempansa luotettuna ystävänä ja kuulla tämän seksielämästä, vaikka olisivat olleet itsekin täysi-ikäisiä.

Haastatellut kertoivat myös puolustaneensa vanhempiaan suvaitsemattomia sukulaisia sekä yleisiä homofobisia asenteita vastaan. Tutkijat toteavat, että ympäristön ennakkoluulot seksuaalivähemmistöjä kohtaan voivat lujittaa vanhemman ja lapsen välistä suhdetta.

Lue lisää täältä >>

Ilmoita koululaisesi yhdistyksen tutkimushaastatteluun...

​Sateenkaariperheiden 7–10-vuotiaita lapsia kutsutaan osallistumaan haastattelututkimukseen ja heidän vanhempiaan kyselytutkimukseen, jonka aiheena on sateenkaariperheiden lasten hyvinvointi. 

Haastattelut toteutetaan Sateenkaariperheet ry:n uudella toimistolla Helsingin Sörnäisissä lauantaina 1. lokakuuta 2016 tai sopimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla tai Jyväskylän seudulla. Haastattelijana toimii yhteiskuntatieteiden tohtori Kati Kallinen Jyväskylän yliopistosta, jolla on vankka asiantuntemus ja käytännön kokemus tämän ikäisten lasten haastattelemisesta. Lapset saavat osallistumisestaan pillimehun ja elokuvalipun. Tutkimus on osa Sateenkaariperheet ry:ssä käynnissä olevaa Sateenkaariperheiden lasten hyvinvointi –tutkimushanketta (2014–2018). Osa tähän tutkimukseen osallistuvista lapsista on haastateltu jo kesän perheleirillä. Tuloksia hyödynnetään sateenkaariperheiden lasten hyvinvoinnin edistämiseen.

Lisätietoja saat järjestön omilta sivuilta kohdasta "Tutkimus" sekä tutkija Kia Aarniolta. Ilmoittautuminen Kialle: p. 0505421001, kia.aarnio@sateenkaariperheet.fi

... ja osallistu itse tärkeään väitöstutkimukseen neuvolakokemuksista!

Osallistu väitöstutkimukseen ja kerro äitiys- ja lastenneuvolakokemuksistasi! Tutkimuksen tarkoituksena on kuvata sateenkaarivanhempien osallisuutta äitiys- ja lastenneuvolapalveluissa. Osallistujan ei tarvitse olla Sateenkaariperheet ry:n tai SETA ry:n jäsen. 

Aineisto kerätään haastatteluilla, jotka toteutuvat vuoden 2016 aikana. Tutkittaville ei makseta tutkimukseen osallistumisesta. Haastatteluun kuluva aika on noin tunti. Osallistuminen on vapaaehtoista. Se voi tapahtua kasvokkain tai puhelimitse, myös täysin nimettömänä. Haastattelu tallennetaan ja tallennettu aineisto käsitellään luottamuksellisesti. Yksittäistä vastaajaa ei voida tunnistaa aineistosta. 

Tutkimuksella on Itä-Suomen yliopiston tutkimuseettisen toimikunnan puoltava lausunto. Lisätietoa tutkimuksesta sekä ajan tutkimushaastatteluun saat allekirjoittaneelta. Parhain terveisin,Jenni Kerppola-Pesu p.0503652052 kerppola@student.uef.fi​​

Tapahtumauutisia

YHDEN VANHEMMAN SATEENKAARIPERHEIDEN AIKUISTEN VIIKONLOPPULEIRI
Leiriä vietettiin heinäkuussa jo toista kertaa Hirvensalon Aurinkolahdessa Turussa. Leirillä tunnelma oli leppoisa ja viikonloppu vietettiin vertaistukikeskustelujen ja rennon oleskelun merkeissä. Sauna lämpesi joka päivä ja yhdessä valmistettu ruoka maistui kaikille. Suuren suosion ansiosta järjestämme leirin jälleen ensi kesänä.​

Kuva: Marjukka Irni​

PRIDE-HUMUA
Pirkanmaa Pride perhetapaamisessa 
askarreltiin sateenkaarevia helmiranne-koruja. Paikalla oli yhteensä 34 henkeä. Osa jatkoi puistojuhlaan kulkueen mukana, osa siirtyi suoraan tapaamisesta piknikille puistoon.​

Helsinki Prideilla ohjelmaa riitti joka päivälle. Perheille oli tarjolla mm. piknikejä, leikkipuistotreffejä, maataloretki​, muskari, satu- ja askartelutuokioita, näytelmiä ja melontaa. Aikuisia hellittiin lapsentekoluennoilla, sosiaalisten vanhempien ja alkutaipalelaisten tapaamisilla, miesten parisuhdeillalla ja henkilökohtaisella perheellistymisneuvonnalla. Kulkueen jälkeisessä puistojuhlassa oli pomppulinnan ja kasvomaalauksen lisäksi juuri lapsille suunnattuja estyksiä.Myös Lahti ja Hanko Prideilla lapset ja lapsiperheet oli huomioitu omalla ohjelmalla.​

PERHELEIRI HIEKKADYYNEILLÄ 
Kesäleirillä oli koululaisia enemmän kuin koskaan. Kaiken muunkin ikäisille löytyi kavereita, ja leirin nuorimmat seitsemän-kuukautiset kaksoset kiersivät sylistä syliin. Osa aikuisista pureutui käsittelemään leirin tämänkertaista aihetta, seksiä ja sukupuolisuutta keskusteluryhmiin ja työpajoihin. Osa aikuisista retkeili ja kuntoili sillä välin. Yhteisohjelmaa oli juuri sopivasti, jotta leiripaikan upeasta rannasta ja saunomisesta ehti nauttimaan riittävästi.

PERHEKAHVILA RETKELLÄ
Elokuun alussa reilut kaksikymmentä henkilöä vieraili Kiasmassa. Lapset tutkivat
taidetta innolla ja aikuiset pääsivät samalla vaihtamaan kuulumisia sekä nauttimaan taiteesta. Lasten ikähaitari retkellä oli 9 viikkoisesta 3-vuotiaisiin, mukana oli niin vanhoja perhekahvilan kävijöitä kuin ihan
uusiakin perheitä. 

Seuraavana vierailukohteena oli Helsingin kaupunginmuseon ilmainen Lasten kaupunki Senaatintorin reunalla. Siellä lapsetpääsivät mm. leikkimään entisajan puodeissa ja koulussa, pukeutumaan rooliasuihin sekä vierailemaan 1980-luvun mummolassa.
TAMPEREEN JA PÄÄKAUPUNKISEUDUN KOULULAISET TULIVAT PUOLIVÄLIIN VASTAAN
Tampereen ja pk-seudun koululaisryhmät järjestivät yhteisen retkipäivän Tervakosken Puuhamaassa. Osallistujia oli yli kymmenestä perheestä ja pääsipä paikalle yksi ihan paikallinenkin perhe. Koko päivä hujahti mukavissa puuhissa. Aikuiset välillä hiukan levähtivät, ja fiilistelivät grillin äärellä kouluretkimuistojaan Puuhamaassa.

Tulevat koulutukset ja tapahtumat

Miesten ja lasten leiri - ilmoittaudu 29.8. mennessä!


Räfsössä 16-18.9.

Sateenkaariperheet ry järjestää syksyllä ensimmäistä kertaa sateenkaarimiehille suunnatun perheleirin. Leirille ovat tervetulleita sateenkaarevat isät, isoisät, kummisedät, sedät, enot, naapurinsedät ja ketkä vaan isyydestä kiinnostuneet miehet lapsineen. Lapsen ei tarvitse olla oma, se voi olla ​kummilapsi, sukulaislapsi, tukilapsi tai muu tärkeä lapsihenkilö. Leirillä ovat tervetulleita siis myös vanhemmuudesta unelmoivat tai lapsiperheen perustamista suunnittelevat miehet, joko yhdessä jonkun tutun lapsen kanssa tai ilman.

Leiriohjelma koostuu kaikille yhteisestä ohjelmasta sekä eri ikäisten lasten ja aikuisten omasta ohjelmasta. Leirin tarkemman ohjelman ja muita lisätietoja löydät ilmoittautumislomakkeelta ​täällä >>

Koululaistoiminta paikkakunnilla

Koululaisille on monella paikkakunnalla omaa toimintaa, jonne ovat tapahtumasta riippuen tervetulleita joko pelkät koululaiset tai koululaiset vanhempineen. Joihinkin saavat osallistua myös koululaisten pikkusisarukset. Lisätiedot paikkakuntien tapahtumatiedoista kirjeen lopusta. Syksyllä tapahtuu ainakin: 
Kuopiossa: kootaan kouluikäisiä yhteistoimintaan - ilmoita kiinnostuksestanne!

Tampereella Trampolin park -retki
Helsingissä retki upouuteen RC-Ratakeskukseen 
Turussa peli-ilta

Aikuisten toiminnallinen viikonloppu 

Sateenkaariperheiden aikuisilla on jälleen mahdollisuus viettää elämyksellinen viikonloppu metsässä rämpimisen, kaupunkiseikkailun ja geokätköilyn parissa. Tänä vuonna haltuun otetaan Varkauden seutu pe-su 7-9.10. Yöpyminen tapahtuu mökkiolosuhteissa. Mukaan mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset täällä>>

Parisuhdekurssit ja -tapahtumat

Syksyn parisuhdekurssi Rantasalmella 
uudistetulla konseptilla!

Aivan uudenlainen parisuhdekurssi sateenkaariperheiden vanhemmille tai vanhemmuutta suunnitteleville Rantasalmella 14.-16.10.2016. Mukaan mahtuu 4 pariskuntaa. Paikkana Hotel & Spa Resort Järvisydän​. Sateenkaariperheet ry järjestää. Vetäjinä koulutettu sateenkaariperheellinen vertaispari. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä >>
AIKUISTEN VIIKONLOPPU

Tampereen paikallistiimi järjestää kaikille sateenkaariperheiden vanhemmille suunnatun mökkiviikonlopun 2-5.2.2017. Tarkempaa tieto viikonlopusta sekä ilmoittautumisohjeet lokakuun uutiskirjeessä. Leiripaikkaan voit tutustua täällä

Perhevalmennukset 2016

Kurssit on tarkoitettu kaikille lasta suunnitteleville ja lasta odottaville sateenkaariperheille. Kurssilla tarjotaan tietoa sateenkaariperheiden perheellistymiseen liittyvistä erityishaasteista, vaihtoehtoisista tavoista saada lapsi, sateenkaariperheiden juridiikasta, oikeudesta perhe-etuuksiin, perheiden kokemuksista perhepalveluissa ja läheisverkostossa sekä sateenkaariparisuhteiden ja -erojen erityispiirteistä. Kurssit ovat maksuttomia, viikonloppukursseilla maksetaan vain ylläpito. Lisätietoja valmennuksesta täällä >>


Helsingin iltakurssit

Helsingin iltakurssi järjestetään viitenä peräkkäisenä tiistai-iltana yhdistyksen toimistolla Kurvissa, osoitteessa Hämeentie 29, 7.krs,  kello 17.30-20.30. Ilmoittautumiset hyväksytään tulojärjestyksessä. Kurssille otetaan noin 40 henkeä. Kurssi on maksuton.


Syksyn 2016 kurssi 6.9.-4.10. Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset nettilomakkeella >> ​


​Turun viikonloppukurssi Meri-Karinassa 4-6.11.2016

Nyt voi ilmoittautua! Perhevalmennus järjestetään kerran vuodessa viikonloppukurssina, jotta kaikkialta Suomesta olisi mahdollista osallistua. Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset täällä >>

Turku Pride huipentuu viikonloppuna

22.-28.8. Turku Pride 2016. 

Pride-viikolla Turun Seudun Sateenkaariperheet järjestää avointen ovien alkutaipale-, yh- ja perhetapaamiset, seuraa ilmoittelua Facebookissa ja sähköpostilistalla. Turku Pride -mielenosoituskulkue ja puistojuhla järjestetään lauantaina 27.8. Seuraa myös Turku Priden omaa ilmoittelua perheohjelman osalta, lopullinen ohjelma julkaistaan heinäkuussa täällä >>

Loppukesän pridet

Turku 22-28.8.​​

Raasepori 3.9.
Parainen 3.9.

Pridejen perhetapahtumista löydät tiedot kunkin paikakkunnan kohdalta uutiskirjeen lopusta​.

Ranneliike.net ylläpitää listaa muun maailman prideista. Kurkkaa tästä linkistä​>>.​

Eronneille oma kurssi - Vanhemman neuvo

Vanhemman Neuvo on kurssi eronneille sateenkaariperheellisille. Kurssi on osallistujille maksuton. Ammatillisesti ohjattu ryhmä kokoontuu Helsingissä kahdeksana iltana. Ajankohdat sovitaan ryhmäläisten kesken. Tapaamisajaksi suunniteltu kello 17.30-20.30.

Vanhemman Neuvo -kurssilla keskitytään lapseen ja vanhemmuuteen eron jälkeen. Kurssi on tarkoitettu hlbtiq-vanhemmille, jotka ovat eronneet tai eroamassa puolisostaan. Vanhemmuuden jakaminen jatkuu eron jälkeenkin, joten ryhmä voi olla ajankohtainen vaikka erosta olisikin jo pidempi aika.

Ryhmä kokoontuu yhdistyksen toimitilassa Kotolassa. Kurssin vetää Ensi- ja turvakotien liiton Vanhemman Neuvo -koulutuksen saanut Ritva-Liisa Reinold, joka on koulutukseltaan seksuaali- ja pariterapeutti, opiskellut traumaterapiaa ja toiminut aiemmin Transtukipisteen perhetyön koordinaattorina.

Kurssille mahtuu kahdeksan osallistujaa. Kurssi alkaa, kun riittävä määrä osallistujia on ilmoittautunut. Ilmoittaudu pian! Osallistujat haastatellaan ennen kurssin alkamista. Jos sattuu niin, että ex-puolisot ilmoittautuvat samalle kurssille, lähtökohtaisesti ensimmäiseksi ilmoittautuneella on etuoikeus osallistumiseen. Kurssin järjestämistä tukee Raha-automaattiyhdistys ja Kansan Sivistystyön Liitto. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: ritva-liisa.reinold@luukku.com.

Tapahtumakalenteri 2016

16.-18.9. Miesten  ja lasten leiri Kirkkonummella

30.9.-2.10 Rikasta Minua -parisuhdekurssi Kirkkonummella

7-9.10 Aikuisten toiminnallinen viikonloppu Varkaudessa​

14-16.10 Parisuhdekurssi Rantasalmella
14.-20.11 TransHelsinki
25.11. Syyskokous Helsingissä
2.-4.12.​ Paikallistiimien virikeviikonloppu Ylöjärvellä


Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin, joka sisältää myös paikalliset tapahtumat, löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >> ​

Suurin osa toiminnasta on paikallistiimien eri paikkakunnilla toteuttamaa: 
Uutiskirjeen lopussa kaikki paikallistoiminnan tapahtumat!

Vertaistoiminta netissä - Perheaikaa.fi

​Sateenkaariperheiden neuvonta- ja aihevapaa-chatit:

Syksyllä chattaillaan kerran kuukaudessa: 

13.9, 11.10, 15.11 ja 13.12. 

Ja kellonaika on aina 12-13.30.


​​Nettiluennot: Mistä aiheesta Sinä haluaisit nettiluennon?​

Uutiskirjeen lopussa olevaan palauteosioon voit jättää aihetoiveesi. Muista lähettää palaute​.


Sateenkaariperheiden lasten hyvinvointi ja haavoittuvuudet -luento

tulossa vuoden 2017 alussa. Luennoitsija Kia Aarnio​


Tulossa 2016-2017 suljetut ryhmät aiheista

*Apilaperheys

*Lapsettomuus​

Voisitko sinä tehdä muutaman tunnin vuodessa vertaistoimintaa netissä?

Uusia perheaikaa vertaisohjaajia koulutetaan pian. Ole yhteydessä järjestösihteeriin ja kysy listietoja.


Perhevalmennuksen nettikurssi on ilmaiseksi kaikkien perhettä suunnittelevien ja lasta odottavien käytettävissä. Löytyy perheaikaa-sivuston kurssit-osiosta.


Toiveita chattien, luentojen ja suljettujen ryhmien aiheiksi voi lähettää vertaistoiminnan koordinaattorille tai kirjoittaa keskustelufoorumille. Lisätietoa yhdistyksen Perheaikaa.fi-toiminnasta myös kotisivuilla >>


Perheaikaa.fi-palvelussa on myös sateenkaariperheiden keskustelualue. Sateenkaariperheteemaisen keskustelualueen löydät toiseksi viimeisenä sivun alalaidasta Lapsi perheessä -alueelta.

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelu

PUHELIN

Neuvontaa saa numerosta 050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina, jotka ovat:

tiistaisin kello 12-13
torstaisin kello 9-10


SÄHKÖPOSTI

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse info@staankaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä kahden arkipäivän kuluessa. Jos vastausta ei kuulu, voit lähettää kyselyä tuliko viesti perille. 


CHAT

Neuvontapalveluihin kuuluu myös kuukausittainen ´kysy sateenkaariperheasiantuntijalta -chat. Reaaliajassa toimiva chat löytyy Väestöliiton Perheaikaa-sivustolta www.perheaikaa.fi. Chatiin voi tulla keskustelemaan ja esittämään kysymyksiään. Chatissa kirjoittaessa kannattaa huomioida, että muut chatissa olijat näkevät keskustelun. Muuten neuvontapalvelu on luottamuksellista eikä kysymyksiä tai muita tietoja rekisteröidä millään tavalla.

Vuoden 2016 chattiajat 13.9, 11.10, 15.11 ja 13.12. Ja kellonaika on aina 12-13.30

Muista myös Sinuiksi -neuvontapalvelu

Sinuiksi-chattien tavoitteena on auttaa ihmisiä tulemaan sinuiksi seksuaalisen suuntautumisensa ja sukupuoli-identiteettinsä kanssa.


Katso myös muut neuvontapalvelut www.sinuiksi.fi

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä on yli 3000 tykkääjää Facebookissa

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita! 'Tykkää' meistä, niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Sateenkaaripareista>>
Tykkää Monimuotoisista perheistä>>
Tykkää Nelfasta>> 

Sateenkaariperheet  myös Twitterissä>>

Voit seurata tilimme kautta järjestön kuulumisia ja saat vinkkejä sateenkaariperheitä koskeviin juttuihin netissä. Twiittejä sateenkaariperheistä löytyy myös aihetunnisteella #sateenkaariperhe.

Paikalliset tapahtumat

Paikallistiimin tarvitsemat ohjeistukset ja lomakkeet löytyvät nyt helposti kotisivuiltamme>>

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät tästä linkistä>>

UUTTA:
Sukupuoltaan pohtivien lasten perheiden tapaamisia Helsingissä
Kuukausittaiset perhetapaamiset alkavat Rovaniemellä
Lapsentekoilta Porissa
Aikuiset keilaavat Turussa


Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: info@sateenkaariperheet.fi
Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: kuopio@sateenkaariperheet.fi
Kymenlaakso:kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi
Lahti: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: pori@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: info@sateenkaariperheet.fi
Seinäjoki: seinajoki@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI​

Paikallistiimi: Essi, Kirsi, Maria x 2, Minna, Riina, Sonja ja Verna sekä koululaisasioissa Arhi helsinki@sateenkaariperheet.fi Paikallistiimin tavoittaa perhetapaamisten ja perhekahvilan aikana numerosta 050-4406517.​​

PERHEKAHVILA  

Tapaamme yhdistyksen toimistolla (Hämeentie 29 A, 7.krs) joka tiistaiaamu klo 10–12 6.9. alkaen. 

Perhekahvila tekee retken Emmaan ti 30.8. klo 11–12.30 (Ahertajantie 5, Tapiola, Espoo). Pääsylipun omavastuu on 6/5€, varaathan tasarahan. Alle 18-v. ilmaiseksi. Tavataan lipunmyynnin edessä, tunnistat sateenkaariruusukkeesta.

Perhekahvilan nuorimmat menevät ti 13.9. Vauvakinoon, Kinopalatsi. Elokuva on Kerro minulle jotain hyvää. Tavataan lipunmyynnin edessä klo 10.15. Liput 7,5€, josta omavastuu on 4€. Alle 2-vuotiaat ilmaiseksi. Ennakkoilmoittautuminen ja kyselyt: helsinki@sateenkaariperheet.fi. Toimistolla tapaavat isommat lapset vanhempineen normaalisti 13.9. klo.10-12.


Perhekahvila on mukavaa yhdessäoloa, juttelua, kahvittelua ja lasten vapaata leikkiä. Yhdistys tarjoaa kahvia, teetä, mehua ja keksiä. Rattaat saa toimistoon sisälle. Hoitopöytä, potta, mikro, syöttötuoleja yms. löytyy.


*Avoimet ovet eli tervetuloa niin uudet kuin vanhatkin!*

POP UP - TAPAAMISET

Järjestä pop up -tapaaminen! Tapaaminen voi olla mitä ja missä vaan esim. oman kodin lähileikkipuistossa, rannalla, piknik Suomenlinnassa, aikuisten terassi-ilta... Tapaamisen järjestäminen on todella helppoa: ilmoita missä ja mihin aikaan tapaaminen on sekä millaisesta tapaamisesta on kyse helsinki(a)sateenkaariperheet.fi. Paikallistiimiltä voit kysyä asiasta lisää sekä autamme tarvittaessa tapahtuman tiedottamisen kanssa.


KAIKILLE SUUNNATUT PERHETAPAAMISET Lp LINJASSA
Perhetapaamiset jatkuvat syksyllä 2016 Leikkipuisto Linjan sisätiloissa (Toinen Linja 6, 00530 Helsinki). Perhetapaamiset ovat kaikille avoimia ja yleensä lapsille on järjestettynä pientä ohjelmaa tai askartelua. Yhdistys tarjoaa kahvia, teetä ja mehua, muut tarjoilut nyyttärimeiningillä. Julkisilla on helppo tulla Linjaan ja leikkipuiston edessä on ilmaisia parkkipaikkoja. Tule tutustumaan muihin sateenkaariperheisiin! Syksyn tapaamiset ovat: 
Su 18.9. klo. 15-17 Pannarikestit!
Su 9.10. klo. 15-17
Su 13.11. klo. 15-17
Su 11.12. klo. 15-17 Pikkujoulut

Tervetuloa  mukaan!
Pannarikesteille tarvitaan kahvinkeittoapua, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi helsinki@sateenkaariperheet.fi. Paikalla paikallistiimin jäsen/iä, jotka hoitavat pannarien valmistuksen. 
Lisäksi suunnitteilla on luontoretki syksylle. Lisätietoa retkestä seuraavassa uutiskirjeessä sekä perhetapaamisissa.TAAPEROTAPAAMISET

Taaperotapaamisiin voivat tulla kaikenikäisten lasten perheet ja vielä lapsettomat ihmiset. Tapaamiset sopivat kuitenkin ehkä parhaiten pienille lapsille, koska erityistä ohjelmaa ei ole. Jutellaan yhdessä ajankohtaisista aiheista ja seuraillaan lasten touhuja. Yhdistys tarjoaa teetä, kahvia, mehua ja keksejä. Nyyttärimeiningillä voi tuoda muuta tarjottavaa. Syksyn 2016 tapaamiset aika kello 15-17. Tapaamispäivät: la 3.9., la 8.10., la 19.11. ja la 3.12. Paikka: Sateenkaariperheiden toimisto Kurvissa, Hämeentie 29, 7krs. 

ALKUTAIPALE-ILLAT

Alkutaipale-illat on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnitteleville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme. Ellei muuta ilmoiteta kokoonnumme Kotolassa. Olet tervetullut mukaan olit/tte sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet. Alkutaipale-illat ovat kaikille avoimia, eli voit osallistua tapaamisiin milloin haluat. Tapaamispaikkana Sateenkaariperheiden toimisto Kurvissa, Hämeentie 29, 7krs, ellei muuta ilmoiteta. Yhteydenotot ja kyselyt: info@sateenkaariperheet.fi. Syksyn tapaamiset ovat torstaisin klo 18-20: 8.9, 13.10, 10.11 ja 8.12.


Alkutaipaleen omaan salaiseen facebook-ryhmään pääset tulemalla Alkutaipale-tapaamiseen. Ohjeet liittymiseen saat paikan päällä.


SUKUPUOLTAAN POHTIVIEN LASTEN PERHEIDEN TAPAAMISET​

Onko lapsesi päiväkoti- tai kouluiässä ja miettii sukupuoltaan? Transtukipiste ja Sateenkaariperheet ry järjestävät yhteistyössä sukupuoleltaan erityislaatuisten lasten vertaistapaamisia syksyllä 2016 seuraavina päivinä: Lauantaina 24.9. klo 14-16 ja  lauantaina 22.10. klo 11-13). Tapaamiset ovat Sateenkaariperheiden tiloissa osoitteessa Hämeentie 29, 7. kerros. 

Tiedossa tutustumista, leikkiä ja juttelua. Pidetään ensin esittäytymiskierros, jossa sekä lapset että vanhemmat ovat mukana. Sitten jakaudumme lasten ja aikuisten ryhmiin. Lapsille on oma ohjelmaa Sateenkaariperheiden Kaisa Niittysen, Transtukipisteen palveluohjaaja Miska Salakan sekä vertaisohjaajan kanssa. Vanhemmille pidetään samaan aikaan vertaiskeskustelupiiri, jota ohjaa Transtukipisteen sosiaalityöntekijä Maarit Huuska.​

HETEROSUHTEESSA LAPSIA SAANEET
Ryhmä miehille ja naisille, jotka ovat saaneet lapsia heterosuhteessa, ja jotka ovat eronneet tai harkitsevat sitä homo-/bi-identiteetin löytymisen myötä tai elävät yhä heterosuhteessa, mutta ovat tai haluaisivat olla myös samansukupuolisessa suhteessa samaan aikaan. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ratkaisevasta elämänmuutoksesta, sen harkitsemisesta, erilaisista suhteista (ex)puolisoihin, lastenkasvatuksesta ja ulostulosta sekä saadaan ideoita ja vertaistukea uuteen, erilaiseen vanhemmuuteen homo-/bi-miehenä tai -naisena. Seuraavat tapaamiset syksyllä, päivät vertaistoiminnan koordinaattorilta kaisa.niittynen(at)sateenkaariperheet.fi ja facebookissa.


EROTOIMINTA

Vanhemman neuvo -ryhmä eronneille lapsiperheellisille järjestetään kun ryhmään on ilmoittautunut sopiva määrä ihmisiä. Ryhmä käsittää kahdeksan kertaa, ja on osallistujille ilmainen. Ryhmää ohjaa Sateenkaariperheiden Vanhemman neuvo-kursseihin erikoistunut Ritva-Liisa Reinold. Katso lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet uutiskirjeestä kohdasta "Tulevat kurssit ja tapahtumat".

 

KOULULAISET

Koululaiset tekevät retken upouuteen RC-Ratakeskukseen la 3.9. klo 12. Paikasta löytyy erilaisia autoratoja, pöytäfutista, flippereitä, pelikonsoleita, ym tekemistä. Oman kauko-ohjattavan voi ottaa mukaan. Omavastuu 5e. Ota käteisenä tasaraha mukaan. Mukaan mahtuu 12 lasta ja 6 aikuista. Alle kouluikäiset pikkusisarukset mukaan veloituksetta. Ilmoittautumiset Arhille, info@sateenkaariperheet.fi tai 045-270 6728. Tutustu tarkemmin paikan aktiviteetteihin täällä>>

Myös muuta koululaistoimintaa tulossa synksyn aikana. Seuraa ilmoittelua mm. Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheet-ryhmässä.

MISTÄ LISÄTIETOA?

Avoin Facebook-ryhmä: tiedotukseen painottuva sivusto Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheet, seuraa tykkäämällä sivusta täällä >>

Facebook-ryhmä: luottamukselliselle keskustelulle (Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheet), liity ryhmään laittamalla vertaistoiminnan koordinaattorille sähköpostia ja pyydä liittämään sinut ryhmään.

Sähköpostilista: liittyminen viestillä osoitteeseen helsinki@sateenkaariperheet.fi

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Mervi ja Saara V. 

jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

SYKSY 2016 Jyväskylän sateenkaariperheiden toiminta pyörähtää jälleen käyntiin kesätauon jälkeen. Perinteiset perhetapaamiset jatkuvat samaan malliin kerran kuussa Gloriassa. Sählyn pelaaminen jatkuu myös. Toiveiden ja suosion ansiosta sählyä pelataan tänä vuonna jopa kaksi kertaa kuussa. Alkutaipaletapaamiset ovat toistaiseksi tauolla. Mikäli tapaamisille on tilausta, pyöräytämme tapaamiset jälleen käyntiin. Keväällä alkanut sosiaalisten vanhempien ryhmä jatkaa myös toimintaansa, ryhmän tapaamisista ilmoitamme erikseen.  Tervetuloa mukaan toimintaan! 

Kaikille avoin perhetapaaminen sunnuntaina 4.9 klo 15-18 Monikulttuurikeskus Gloriassa, Matarankatu 6. Syksyn ensimmäinen tapaaminen on suunnattu erityisesti uusille jäsenille. Avoimet perhetapaamiset on tarkoitettu kaikenlaisille sateenkaareville perheille. Oletpa yksin, kaksin tai monikko, lapsellinen tai pikkuväestä vasta haaveileva - tule mukaan tapaamisiin. Tapaamisista niin aikuiset kuin lapsetkin saavat vertaistukea, juttuseuraa ja mukavaa yhdessäoloa. Kaikki vanhat ja etenkin uudet sateenkaariperheelliset tai sellaisiksi haluavat - lämpimästi tervetuloa tapaamisiin! 
Seuraavat tapaamiset ovat: 2.10, 27.11 ja 11.12. klo 15-18.

Perhesähly sunnuntaina 11.9 klo 15.30-16.30 Cygnaeuksen koululla, Voionmaankatu 18.
Perhesählyyn ovat tervetulleet kaikenikäiset sateenkaariperheelliset. Lapset saavat pelivuorosta kuitenkin enemmän irti, jos maila pysyy kädessä ja jonkinlaista juoksutaitoa löytyy. Perheen pienimmille on myös salin päädystä varattu oma tila, jossa voi pelailla omaan tahtiin.  Seuraavat sählyvuorot: 25.9, 9.10, 23.10, 6.11, 20.11, 4.12 ja 18.12 klo 15.30-16.30


MISTÄ LISÄTIETOA?

Sähköpostilista: liittyminen viestillä osoitteeseen jyvaskyla(at)sateenkaariperheet.fi.

Avoin Facebook ryhmä: tiedotukseen painottuva sivusto Jyväskylän seudun sateenkaariperheet, seuraa tykkäämällä sivusta täällä >>

Suljettu Facebook-ryhmä: luottamukselliselle keskustelulle Sateenkaariperheet Jyväskylä, liity ryhmään laittamalla pyyntö ylläpitäjälle täällä>>

KUOPIO

Sateenkaariperheet ry ja Savon seta ovat yhdessä suunnittelemassa toimia Kuopion perhetoiminnan elvyttämiseksi. Toiveita ja ideoita voit esittää tai hinkua mukaan järjestäjäksi sähköpostiviestillä osoitteeseen: kuopio@sateenkaariperheet.fi


Kuopion seudulla on paljon sateenkaariperheitä, myös koululaisperheitä, mutta Kuopion 

seutu on hetken ollut vaikka aktiivisia koolle kutsujia. Kuopion tapaamisista ilmoitellaan ja muistaa asioista keskustellaan omassa facebook-ryhmässä, johon voit liittyä täällä>>

KYMENLAAKSO/KOTKA

Paikallistiimi: Veera ja Petri kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi

Jos haluat liittyä Kymenlaakson sateenkaariperheiden Facebook-ryhmään, jossa tapaamisista sovitaan, laita sähköpostia osoitteeseen paikallistiimille.

LAHTI

Lahti Priden perhetapaamisessa oli mukavasti väkeä. Jos Lahden suunnan ihmiset ovat tulevaisuudessa kiinnostuneita järjestämään tapaamisia, voivat he ottaa yhteyttä vertaistoiminnan koordinaattoriin.

MIKKELI

Yhteyshenkilö: Iina, 050 531 1171, mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Mikkelissä tavataan perheiden kotona. Lisätietoa yhteyshenkilöltä.

OULU

Paikallistiimi: Suvi ja Jenni, oulu@sateenkaariperheet.fi


Syksyn perhetapaamiset pidetään joka kuukauden 3. sunnuntai Päiväkoti Vihreällä Talolla (Uusikatu 27) klo 14.30-17. Syksyn tapaamispäivät ovat 28.8, 18.9, 16.10, 20.11 ja 18.12.

Lisätietoja tapaamisista saa Oulun omalla sähköpostilistalla, jolle voi liittyä laittamalla viestiä osoitteeseen oulu@sateenkaariperheet.fi

PORI

Paikallistiimi: Elina, Johanna, Katri ja Mari, pori@sateenkaariperheet.fi

Porissa tavattiin ulkona läpi kesän kerran kuussa. Ohjelmassa oli esimerkiksi piknik, alpakoita ja retki lintutornille. Syksyn koittaessa tapaamiset siirtyvät jälleen sisätiloihin, tuttuun paikkaan MLL:n perhekahvilaan (Antinkatu 8, Pori).

Syksyn tapaamiset aloittaa tiistaina 20.9. klo 17.30 Miten lapsia tehdään? Tuo kerta on erityisesti kaikille perhettä suunnitteleville tarkoitettu tilaisuus, jossa puhutaan mm. sateenkaariperheiden perheellistymisen tavoista, siihen liittyvistä erityishaasteista ja byrokratiasta. Syksyn muut tapaamiset ovat sunnuntaina 16.10. klo 14-15.30, tiistaina 15.11. klo 17.30-19 ja sunnuntaina 11.12. klo 14-15.30, jolloin vietämme pikkujouluja nyyttäriperiaatteella.

Kaikista tapahtumista löytyy lisätietoja niiden omista Facebook-tapahtumista. Olemme kesän aikana päivittäneet Facebookin keskusteluryhmämme. Ryhmä on salainen eikä löydy haku-toiminnolla. Jos haluat liittyä siihen tai sähköpostilistallemme, laita mielle viestiä. Parhaiten pysyt perillä ajankohtaisista tapahtumista seuraamalla meitä Facebookissa, josta löydymme nimellä Porin sateenkaariperheet, joka löytyy mm. tästä linkistä >>​

ROVANIEMI

Lapin sateenkaariperheet alkavat kokoontua Rovaniemellä MLL:n tiloissa joka kuun ensimmäinen keskiviikko kello 17-19. Päivät ovat 7.9., 5.10., 2.11. ja 7.12. Lisätietoja ja osoitteen saat sähköpostilla, rovaniemi@sateenkaariperheet.fi

Rovaniemellä suunnitellaan uutta toimintaa kovalla vauhdilla, mm. omaa leiriä. Jos et ole velä mukana toiminnassa ota yhteyttä rovaniemi@sateenkaariperheet.fi

Pohjois-Suomen sateenkaariperheille on oma facebook-ryhmä Sateenkaariperheet Lapissa. Liity mukaan täällä>>

SEINÄJOKI

Paikallistiimi: Maria ja Karoliina, seinajoki@sateenkaariperheet.fi


Perhetapaamiset. Syyskuussa jatkamme tapaamisia joka kuukauden kolmas sunnuntai Kasperin leikkitoiminnan tiloissa, osoitteessa Lintuviita 3, klo 15.30.  Lisätietoja paikkakunnan toiminnasta omassa facebook-ryhmässä, jonne pääsee lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: seinajoki@sateenkaariperheet.fi. 


Tervetuloa mukaan kaikki sateenkaariperheelliset sekä perhettä suunnittelevat!


PS. Etsimme lisävoimia paikallistiimiin, se voit olla juuri sinä! Jos haluat tulla mukaan ideoimaan ja järjestämään tapaamisiamme, niin otathan yhteyttä!​

TAMPERE

Paikallistiimi: Sini, Sari, Marjut, Johanna, Sofia ja Hanna, tampere@sateenkaariperheet.fi


Perhetapaaminen 17.9 klo 15.30-17.30 Lasten Kuplassa (Lempääläntie 21, Koivistonkylän Prisman yläkerrassa) Ohjattua leikkiä, evästelyä ja lopuksi temppurata. Tarjoilut nyyttäriperiaatteella, ei muita kustannuksia.


Lokakuun perhetapaaminen Huushollissa (Hämeenpuisto 10) 16.10 klo 10-12

Alkutaipaletapaamiset ovat olleet suosittuja perhettä toivovien, lasta suunnittelevien, raskaana olevien ja pienten lasten vanhempien keskuudessa. Seuraava tapaaminen pidetään 12.9 klo 17-19 Setan toimistolla osoitteessa Kuninkaankatu 15 A (2 krs)

Pienten ryhmä on tarkoitettu vauvojen ja pienten lasten vanhemmille. 
28.8 Puistoilua Sorsapuiston aidatussa leikkipuistossa alkaen klo 10. Omat eväät ja vesipullot mukaan! 
9.9 klo 10-12 Lasten kulttuurikeskus Rulla. "Vedenalaisessa valtakunnassa" vauvat ja taaperot voivat vapaasti liikkua, kosketella ja kuunnella. Täällä kalat ja muut meren asukkaat uiskentelevat ja odottavat lapsia. Kokoontuminen ulko-ovella, vapaa pääsy. 
21.9 Hoplop -tapaaminen (Haarlankatu 1) klo 10-13. Alle 1 v ilmainen,1-3 v 10 €. Omat juomapullot ja sukat mukaan.

Koululaisryhmään ovat tervetulleita kaikki eskarilaisista ysiluokkalaisiin. Koululaiset tapaavat seuraavan kerran Trampolin Parkissa syys-lokakuussa, ajankohta ilmoitetaan kalenteriss​a ja facebook-ryhmässä.


Tarjoilujen ja järjestelyjen helpottamiseksi toivomme ilmoittautumista tapaamisiin. Jos ilmoittautuneita ei ole, ei aktiivitkaan välttämättä keskenään kokoonnu, vaan tapahtuma peruutetaan. Facebookissa olevan ryhmän tai paikallistiimin sähköpostin kautta voit ilmoittautua ja saada lisätietoa tapahtumista. 


Kaikki tapaamisemme tiedotetaan Sateenkaariperheiden ja Tampereen Setan kalenterissa sekä Facebook -ryhmässämme. Lisätietoa toiminnasta ja mm. face-ryhmään liittymisestä saat osoitteesta tampere@sateenkaariperheet.fi.​

Uudet perheet ovat lämpimästi tervetulleita, kaikilla meillä on joskus ollut ensimmäinen kerta sateenkaariperhetapaamisessa, rohkeasti mukaan!​

TURKU

Paikallistiimi: Tiia, Minna, Marjukka, Juha ja Jenni

turku@sateenkaariperheet.fi

Tervetuloa mukaan Turun Seudun Sateenkaariperheiden toimintaan!
Turussa järjestetään monipuolista ohjelmaa sateenkaariperheellisille. Voit ilmoittautua mukaan sähköpostilistallemme osoitteeseen turku@sateenkaariperheet.fi. Voit myös liittyä suljettuun Fb-­keskusteluryhmäämme sekä seurata tiedotusta julkisella Facebook-sivullamme.


Tulevia tapahtumia: (Tapahtumatiedot tarkentuvat vielä, joten seuraa tiedotusta!)

Su 11.9. klo: 15-17 Kaikille avoin perhetapaaminen Seikkailupuiston iltapäiväkerhon tiloissa. Voit tuoda halutessasi jotain pientä purtaavaa yhteiseen pöytään, yhdistys tarjoaa kahvin, teen ja mehun.
Su 18.9. Yhden vanhemman sateenkaariperheellisten tapaaminen.
Su 9.10. Alkutaipaletapaaminen kaikille lapsista haaveileville tai jo pikkulapsiaikaa eläville sateenkaariperheille.
Su 16.10. klo: 15-17 Kaikille avoin perhetapaaminen Seikkailupuiston iltapäiväkerhon tiloissa. Voit tuoda halutessasi jotain pientä purtavaa yhteiseen pöytään, yhdistys tarjoaa kahvin, teen ja mehun.
La 22.10. Koululaisten ja eskarien peli-ilta TuSeta:n toimistolla
Su 23.10. Yhden vanhemman sateenkaariperheellisten tapaaminen
Su 6.11. Alkutaipaletapaaminen kaikille lapsista haaveileville tai jo pikkulapsiaikaa eläville sateenkaariperheille.
Su 13.11. Yhden vanhemman sateenkaariperheellisten tapaaminen.
Su 20.11. klo: 15-17 Kaikille avoin perhetapaaminen Seikkailupuiston iltapäiväkerhon tiloissa. Voit tuoda halutessasi jotain pientä purtavaa yhteiseen pöytään, yhdistys tarjoaa kahvin, teen ja mehun.
Ma 5.12. 18.00 Sateenkaariperheaikuisten hohtogaylaus Kiitoradalla. Ilmoittaudu ennakkoon osoitteeseen turku@sateenkaariperheet.fi. Tarkemmat tiedot myöhemmin.
Su 11.12. klo: 15 Yhteinen tonttujuhla Happy Housessa (Ursininkatu 11).


22.-28.8. Turku Pride 2016. Pride-viikolla Turun Seudun Sateenkaariperheet järjestää avointen ovien alkutaipale-, yh- ja perhetapaamiset, seuraa ilmoittelua Facebookissa ja sähköpostilistalla. Turku Pride -mielenosoituskulkue ja puistojuhla järjestetään lauantaina 27.8. Seuraa myös Turku Priden omaa ilmoittelua perheohjelman osalta, lopullinen ohjelma julkaistaan heinäkuussa täällä>>

Sateenkaariperheet ry
Hämeentie 29, 00500 Helsinki 


www.sateenkaariperheet.fi
info@sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
Laura Valoma
laura.valoma@sateenkaariperheet.fi
050 525 7999​

Vertaistoiminnan koordinaattori
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976​

Koulutussuunnittelija
Sanna Nevala
sanna.nevala@sateenkaariperheet.fi
050 410 6772

Tutkija
Kia Aarnio
kia.aarnio@sateenkaariperheet.fi
050 542 1001

Puheenjohtaja
Elina Laavi
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
050 513 7765

Kaikkien perheiden Suomi -hanke

Projektipäällikkö
Anna Moring
anna.moring@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0832

Suunnittelija
Jenni Kerppola-Pesu
jenni.kerppola-pesu@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0831

Neuvontapalvelu
Puhelimitse 050 321 0048 tiistaisin kello 12-13 ja torstaisin kello 9-10
sekä sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. Katso myös neuvonta-chat-ajat muualta tästä kirjeessä.

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi-sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen.

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2016

Elina Laavi, Helsinki (puheenjohtaja)
Krister Karttunen, Helsinki (vpj)
Marjukka Irni, Turku
Tiia Kovanen, Vantaa​
Juha Ojaniemi, Turku
Paula Myöhänen, Mikkeli

Juha-Pekka Hippi, Helsinki
Joanna Marjanen, Vantaa (varajäsen)
Sari Kemppinen, Helsinki (varajäsen)

Terveisesi yhdistyksen työntekijöille ja hallitukselle

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

0%