Hakulomake lasten sururyhmään


Tällä lomakkeella voit hakea lasten sururyhmään, joka on vertaistukiryhmä lapsille, joiden toinen vanhempi on kuollut. Ryhmän järjestävät Suomen Mielenterveysseura ja Suomen nuoret lesket ry yhteistyössä. Ryhmä on suunnattu alakouluikäisille lapsille.


Ryhmä toteutetaan kahtena lauantaipäivänä ​1.4 ja 8.4.2017 klo 10-16 Suomen Mielenterveysseuran SOS-kriisikeskuksen tiloissa Pasilassa, osoitteessa: Maistraatinportti 4 A, 4. krs, 00240 Helsinki. 


Ryhmän ohjaavat Kati Kärkkäinen ja ​Kirsi Kuusjärvi.  He vastaavat myös ryhmän kokoamisesta ja osallistujien valinnasta. Haastattelut toteutetaan puhelimitse.


​​Vertaistukiryhmässä lapsi saa tavata ikätovereitaan, joilta on kuollut toinen vanhempi. Ohjaajat luotsaavat käsittelemään suruun ja vanhemman kuolemaan liittyviä kysymyksiä. Ryhmän teemoja ovat mm. tunteet, selviytymiskeinot, oman perheen tarina ja perhesuhteet, muistot ja voimavarat. Ryhmässä menetystä käsitellään lapsille soveltuvin luovin ja toiminnallisin tavoin turvallisessa ilmapiirissä.


Ryhmään voi hakea asuinpaikasta riippumatta ja osallistuminen on maksutonta. ​

​Hakemuksen tulee olla perillä 28.2.2017. Täytäthän alla olevat kentät​. Jos ryhmään hakee useampi lapsi perheestänne, täytä jokaisesta lapsesta oma hakulomake. 

Lapsen nimi

Lapsen syntymäaika

Osoite

Vanhemman puhelinnumero

Vanhemman sähköposti

Milloin ja miten lapsen toisen vanhemman kuolema on tapahtunut?

Miten lapsi on reagoinut asiaan / ilmaissut suruaan?

Onko lapsesi saanut aiemmin ryhmämuotoista / muuta lisätukea vanhemman kuoleman suhteen?

Millaisia toiveita lapsella / sinulla vanhempana on ryhmää ajatellen?

Mitä muuta haluat kertoa lapsestasi?

Muita ajatuksia / kysyttävää​

Kiitos hakemuksesta. Sinuun ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä.

0%