Uutiskirje maaliskuu 2017

Perhepoliittisia tavoitteita seuraavalle hallitukselle

Kunnallisvaalit ovat aivan kulman takana. Sateenkaariperheet on mukana Setan ja Monimuotoisten perheiden kampanjoissa paremman ja monimuotoisemman kunnan puolesta. Lue tarkemmin kampanjoista alta.

Vaikka kunnallisvaalit järjestetään ensi kuussa, järjestön vaikuttamistyössä katseet on aika kääntää jo seuraaviin eduskuntavaaleihin, joihin on aikaa enää kaksi vuotta. 

Tämän vuoden aikana hallitus, henkilöstö ja jäsenistö yhdessä määrittelevät, mitä lainsäädännön uudistuksia pyrimme ensi vaalikaudella edistämään, ja miten priorisoimme tavoitteita. Ensi vuoden aikana viestimme näitä tavoitteita päättäjille, puolueille ja yhteistyökumppaneillemme. 


Uskomme, että Suomen seuraavan hallituksen ohjelmassa edistetään aktiivisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten sekä heidän läheistensä hyvinvointia ja oikeuksia Suomessa. 

Sateenkaariperheiden hallitus on valmistellut ensimmäisen luonnoksen perhepoliittiseksi ohjelmaksi. Kevätkokouksessa käydään tämän luonnoksen pohjalta keskustelua jäsenistön kanssa. Tervetuloa kevätkokoukseen 25.3. klo 17 Helsingin Kurvissa!​

Juha Jämsä
toiminnanjohtaja

juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956​


​PS. Avoparit, välttäkää etuuksienne mahdollinen takaisinperintä - ilmoittakaa avosuhteestanne Kelaan nyt!

Tässä kirjeessä mm:

* Tutkimustuloksia lasten hyvinvoinnista tulossa

* Kunnallisvaalit​

* Uusperheiden toimintaa

* Mikä mättää? Ja mitä sille voi tehdä?

* Ilmoittaudu: talvileiri, kesäleiri, koululaisleiri, uusperheleiri, transmaskuliinien leiri...

* Kansainvälinen sateenkaariperhepäivä

* Isäntäperheeksi vaihto-oppilaalle

* Paikallistiimien kymmenet ja sadat tapahtumat ​

AJANKOHTAISET LAUSUNNOT, TIEDOTTEET JA PÖYTÄKIRJAT

* Hallituksen kokouksen 27.1.2017 päätösluettelo >>
* Hallituksen kokouksen 4.3.2017 päätösluettelo >>

Tilaa tämä uutiskirje suoraan sähköpostiisi >>
(jäsenille uutiskirje lähetetään automaattisesti)
Jäseneksi tai kannatusjäseneksi voivat liittyä kaikki, lisätietoja täällä >>

Uutisia ja ajankohtaista

Avioliittolaki uudistui!

Mikä kaikki samalla muuttui? Miten avioliitto solmitaan? Miten rekkari muutetaan avioliitoksi? Adoptio ja yhteinen sukunimi tulivat mahdollisiksi. Osa perhevapaista uudistui: naisparin lapsen elatustuki lakkasi, miesparit pääsivät perhevapaiden piiriin. Avioliiton myötä uudistui myös avoliiton käsite, mikä vaikuttaa avopuolisoiden sosiaaliturvaan lukuisin eri tavoin. Sateenkaariperheet ja Seta on kerännyt kaiken olennaisen tiedon yhdelle nettisivulle: www.seta.fi/avioliittolaki

Kevätkokous 2017 & perhepoliittiset tavoitteet 2018-2022

Tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen lauantaina 19.3. kello 17 alkaen yhdistyksen toimitiloissa Kurvissa, Hämeentie 29, 7.krs, Helsinki. Pientä purtavaa ja kahvitarjoilu.

Kevätkokous järjestetään paikallistoiminnan kehittämispäivien yhteydessä. Kokouksessa keskustellaan yhdistyksen perhepoliittisesta ohjelmasta 2018-2022, hyväksytään vuoden 2016 tilinpäätös ja myönnetään hallitukselle vastuuvapaus. Kokouksen arvioidaan kestävän noin tunnin verran. KOKOUSPAPERIT:
* Esityslista
* Luonnos perhepoliittisesta ohjelmasta keskustelun pohjaksi
* Tilinpäätös 2016 sis. tuloslaskelma, tuloslaskelma kustannuspaikoittain, tase, toimintakertomus, tilintarkastuskertomus (toimitetaan kokoukseen)

HS kirjoittaa samaa sukupuolta olevien mahdollisuuksista adooptioon

Samaa sukupuolta olevat avioparit saavat nyt adoptoida perheen ulkopuolelta, mutta käytännössä lapsen saaminen voi olla hankalaa. Ensimmäiset parit ovat silti jo aloittamassa adoptioneuvontaa.

Kansainväliset adoptiot voivat olla käytännössä kiven alla, sillä Suomessa toimivilla järjestöillä ei ole juuri yhteyksiä maihin tai ainakaan järjestöihin, jotka sijoittavat lapsia samaa sukupuolta olevien parien perheisiin, Sateenkaariperheiden toiminnanjohtaja Juha Jämsä sanoo.

Lue juttu kokonaisuudessaan täältä >>

Kansainvälinen sateenkaariperhepäivä 7.5.

Toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina vietetään kuudetta kertaa kansainvälistä sateenkaariperhepäivää (IFED). Tänä vuonna Homo- ja transfobian vastaisen päivän (IDAHOT) teemana ovat myös perheet. Sateenkaariperheille mukavia tilaisuuksia ja perheiden näkyvyyttä lisäävää toimintaa tapahtuu ympäri maailman 7.-17.5. Suomessa tapahtumia on luvassa ainakin Turussa, Helsingissä ja Tampereella. Seuraa tiedotustamme!

Kuntavaalit on mahdollisuus parempaan

​​Sateenkaariperheet on mukana Setan ja Monimuotoiset perheet -verkoston kunnallisvaalikampanjoissa. Auta meitä viestimään vaaliteemojamme oman kuntasi ehdokkaille! Laita viestiä ja kiinnitä poliitikkojen huomiota moninaisuuden teemoihin. Vaalit käydään sunnuntaina 9.4.

Setan kampanjassa kiinnitetään huomiota sateenkaarilapsille ja sateenkaariperheiden lapsille turvalliseen kouluun ja osaaviin palveluihin. Vihapuheelle halutaan laittaa stoppi. Seta kerää tulevan kuukauden aikana vaaleihin liittyviä materiaalejaan sivulle seta.fi/kuntavaalit2017

Monimuotoiset perheet kiinnittävät vaalitavoitteissaan​ huomiota perheiden moninaisuuden huomioimiseen palveluissa ja kunnallisessa päätöksenteossa. Kunnallisen päätöksenteon tueksi verkosto on luonut erinomaisen käyttökelpoisen ja konkreettisen listauksen hyvistä käytännöistä, joilla perheen moninaisuutta voidaan kunnan palveluissa huomioida www.monimuotoisetperheet.fi/hyvatkaytannot/

Seta etsii perhettä kuntavaalikampanjan kasvoiksi

Seta toteuttaa keväällä napakan kuntavaalikampanjan. Kampanjan aikana tehdään myös mediatiedotusta sekä kuvia sosiaaliseen mediaan. Tiedotteeseen ja some-kuviin etsitään perhettä, joka voisi kertoa myönteisiä kokemuksia siitä, miten omassa kunnassa on hoidettu perhettä koskevia asioita. Perheeltä toivotaan lyhyt teksti (1000 merkkiä) ja valokuva Setan tiedotuksen käyttöön. Muita kampanjakasvoja ovat sateenkaariseniori sekä sateenkaarinuori. Lisätietoa: Eliisa Alatalo, tiedottaja, p. 050 572 3259, eliisa.alatalo@seta.fi

Tutkimustuloksia lasten hyvinvoinnista tulossa

Sateenkaariperheiden lasten hyvinvointia koskeva tutkimushanke julkaisee ensimmäiset tulokset kesäkuun 6. päivänä järjestettävässä julkistamistilaisuudessa Väestöliitossa kello 10-12.Tervetuloa! Julkistamistilaisuuden tarkempi ohjelma tiedotetaan myöhemmin.

Tulokset julkaistaan osana Väestöliiton Väestöntutkimuskeskuksen julkaisusarjaa. Nyt julkaistaan tulokset lasten itsensä antamista vastauksista 10-18-vuotiaiden kyselyaineistosta sekä 7-10-vuotiaiden haastatteluaineistosta.​ 

Alkuvuodesta​ 2018 julkaistaan vanhempien kyselyaineiston tuloksia. Lisätietoja antaa tutkija Kia Aarnio, kia.aarnio@sateenkaariperheet.fi, 050 542 1001

Uutisia lyhyesti​

Lakivaliokunta aloitti äitiyslain käsittelyn

Helmikuun 16. päivänä eduskunnassa järjestettiin julkinen kuulemistilaisuus, jossa lakivaliokunta kuuli äitiyslaki-kansalaisaloitteen edustajia. Aloitteen esittelivät Sateenkaariperheiden toiminnanjohtajan Juha Jämsän lisäksi Väestöliiton Maria Kaisa Aula, Setan Kerttu Tarjam​o ja Amnestyn Pia Puu Oksanen. Myöhemmin keväällä/kesällä valiokunta kuulee muita asiantuntijoita. Valiokunnan mietintö valmistunee vasta syyskaudella. Julkinen kuulemistilaisuus on katsottavissa kokonaisuudessaan (1,5 tuntia) täällä >> (vaatii Flash Playerin)


Uusperhetoiminta käynnistyy kunnolla

Nettiryhmä, jossa uusperheen vanhemmat pääsevät anonyymisti jakamaan ajatuksiaan, käynnistyy 3.4. ja kestää kolme viikkoa. Ryhmää varten pitää luoda oma nimimerkki perheaikaa.fi-sivustolla ja ilmoittautua mukaan tällä lomakkeella >> 

Ensimmäinen uusperheiden viikonloppuleiri koittaa heinäkuussa. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki myöhemmin kirjeessä, kohdassa "Tulevat koulutukset ja tapahtumat"

Helsingissä jatketaan säännöllisiä uusperhekokoontumisia pienen tauon jälkeen.​ Ensimmäinen kokoontuminen​ on su 9.4. klo 17-19 Sateenkaariperheiden toimitiloissa, Kurvissa, Hämeentie 29, 7.krs. Aikuisille oma rauha käydä keskustelua. Lapsille omaa ohjelmaa.

Seminaari sijaissynnytyksestä eduskunnassa 4.5.2017 

Paikka: Pikkuparlamentin Kansalaisinfo Osoite: Arkadiankatu 3, sisäänkäynti Mannerheimintien puolella 

Seminaarin tarkoituksena on nostaa kysymys sijaissynnytyksestä näkyville ja mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tavoitteena on saada sijaissynnytyslain säätäminen Suomen seuraavaan hallitusohjelmaan. Seminaaris järjestämässä Sateenkaariperheiden yhteistyökumppani Kohtuuttomat ry


Perhesuhdekeskusta käynnistellään
Sateenkaariperheet ry on käynnistämässä Perhesuhdekeskusta, joka koordinoi perhesuhteisiin liittyvää vertaistoimintaa Setan koko jäsenjärjestökentällä ja tarjoaa ammatillista tukea erityisen hankaliin perhetilanteisiin​. Nyt käynnissä ovat henkilöstön rekrytointi ja hankkeen toimintojen määrittely yhteistyökumppanien kanssa. Toiminnot käynnistyvät pikku hiljaa kesälomien jälkeen.


​Koulutushankkeen vuosi

Vuoden 2016 aikana yhdistyksemme koulutti 1813 ammattilaista. Koulutuksia järjestettiin kolmella kielellä yhteensä 61 kappaletta 22:lla eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Vapaaehtoiskouluttajien joukko kasvoi 18:an kahdeksalla eri paikkakunnalla. Tarve sateenkaariperheosaamiselle on herännyt ammattilaisten keskuudessa laajasti, ja koulutustoiminnasta saatu palaute on ollut erinomaista.

”Juuri tällaista tietoa tarvitaan ja erityisesti meille opettajille, jotka voivat työssään vaikuttaa paljon positiiviseen asenteeseen moninaisuutta kohtaan. Asiantuntevaa sisältöä ja luennon pitoa, kiitoksia!”

Tapahtumauutisia

Sateenkaariparit - seminaari ja bileet

Kataja ry:n luotsaama Sateenkaariparit-hanke juhlisti 3.3. avioliittolain voimaantuloa ja Sateenkaariparit-hankkeen jatkumista osana Perhesuhdekeskusta järjestämällä seminaarin ja iltajuhlat. Seminaarissa puhui esimerkiksi lastenpsykiatri Sanna Rantala. Iltajuhlassa kiiteltiin sateenkaariparien vertaisohjaajia ja nostettiin malja avioliittolaille. Presidentti Tarja Halonen lähetti tapahtumaan videotervehdyksensä >>

Setan työntekijäpäivät

Naistenpäivänä Setan ja Setan jäsenjärjestöjen työntekijät kokoontuivat työntekijäpäivään Sateenkaariperheiden toimistolle Kurviin. Päivän aikana keskusteltiin Setan strategiasta, hlbtiq-turvapaikanhakijoista, Perhesuhdekeskuksesta ja Sinuiksi-palvelun tulevaisuudesta.

Mikä mättää? Ja mitä sille voisi tehdä?

Miksi lomakkeissa on paikka vain kahdelle vanhemmalle? Miten lapsiperheiden kotipalvelua voisi mainostaa niin, että perheet tietäisivät, että heillä on siihen oikeus? Muun muassa näistä teemoista keskusteltiin, Kaikkien perheiden Suomi -hankkeen vaalikiertueella, joka toi yhteen kuntapäättäjiä ja monimuotoisten perheiden edustajia tammi-helmikuun aikana neljällä eri paikkakunnalla. 

Kiertueen päämäärä oli tuoda päättäjille tietoa perheiden näkökulmasta ja perheille itselleen tietoa siitä, miten kunnalliseen päätöksentekoon parhaiten voisi vaikuttaa. Päättäjien viesti oli selvä: Perheiden erilaiset elämäntilanteet halutaan huomioida mahdollisimman hyvin, mutta aina päättäjillä ei ole oikeaa tietoa siitä, mitä perheet tarvitsisivat. Puhelin siis kauniiseen käteen ja soittamaan tai sähköpostia laittamaan! 

Kuva: Tampereen tapahtumassa päättäjiä edustivat apulaiskaupunginjohtajat Leena Kostiainen (kok) ja Mikko Aaltonen (vas) sekä kaupunginvaltuutettu Johanna Loukaskorpi (SDP).

Tulevat koulutukset ja tapahtumat

Trasmaskuliinien isäviikonloppu tulee​ jälleen

Isäviikonloppu​ järjestetään 28.-30.4.2017 Naantalin Rymättylässä. Leirille ovat tervetulleita isät, vaarit, isäpuolet, osa-aikaisät sekä kaikki muut itsensä vanhemmaksi kokevat sekä isyydestä haaveilevat transmaskuliinit. Leirin vetäjät ovat itsekin trans-isiä. Ilmoittaudu mukaan täällä >>

Täydennyskoulutusseminaari ammattilaisille:

Sukupuolen moninaisuus, perhe ja lapset

Millainen haaste vanhemman tai lapsen transkokemus on perheenjäsenille? Millaisia erityiskysymyksiä liittyy transihmisten vanhemmuuteen? Miten tukea lapsen sukupuolen kokemusta? Miten voin kehittyä ammattilaisena? 

Aika: Tiistai 9.5.2017 klo 9.30-16.30. Paikka: Tampere, Monitoimitalo 13 (Satakunnankatu 13) Osallistumismaksu: 30e. Koulutuksen järjestää Sateenkaariperheet yhteistyössä Transtukipisteen kanssa. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislomake täällä >>

Lisätietoja: sanna.nevala@sateenkaariperheet.fi

Talvileiri Inarissa to-ma 13.-17.4.2017​

Talven perheleirillä loikataan Inarin valkoisille keväthan​gille. Leirin kesto on neljä vuorokautta. Ohjelmassa koko perheen yhteistä seikkailua Lapin luonnossa, jakamista ja rentoa yhdessäoloa. Mukana on erityisesti koululaisten perheitä. Kaikenlaisia perheitä mahtuu vielä mukaan. Lisätietoja ja ilmoittautumiset täällä >>

Kesäleirille ilmoittautuminen on auki

Kaikille perheille suunnattu kesäleiri järjestetään Pohjois-Virossa 6.-9.7.2017. Ohjelmassa jälleen koko perheen mukavaa yhdessäoloa sekä touhua joka ikäryhmälle. Ilmoittautumiset ja lisätietoja täällä >>

Tule mukaan uusperheleirille

Sateenkaariperheiden ihka ensimmäinen uusperheleiri on Turussa 21.-23.7.2017. Sateenkaarevat uusperheet saavat nyt omat leirinsä. Lue lisää ja ilmoita perheesi mukaan täällä >>

Sukupuoltaan pohtivien lasten perheiden tapaamiset

​Onko lapsesi päiväkoti- tai kouluiässä ja miettii sukupuoltaan? Transtukipiste ja Sateenkaariperheet ry järjestävät yhteistyössä sukupuoleltaan erityislaatuisten lasten vertaistapaamisia vuoden 2017 keväällä la 18.3. klo 11-13.30 ja la 6.5. klo 11-13.30. Tapaamiset ovat Sateenkaariperheiden tiloissa osoitteessa Hämeentie 29, 7. kerros, Helsinki. Tiedossa tutustumista, leikkiä ja juttelua. Pidetään ensin esittäytymiskierros, jossa sekä lapset että vanhemmat ovat mukana. Sitten jakaudumme lasten ja aikuisten ryhmiin. Lapsille on omaa ohjelmaa Sateenkaariperheiden Kaisa Niittysen, Transtukipisteen palveluohjaaja Miska Salakan sekä vertaisohjaajan kanssa. Vanhemmille pidetään samaan aikaan vertaiskeskustelupiiri, jota ohjaa Transtukipisteen sosiaalityöntekijä Maarit Huuska.​

Sateenkaariparien tapahtumat

25.3. Vertaisohjaajien vetämä Parisuhdeiltapäivä Helsingissä. Mukaan mahtuu vain kuusi paria, joten kannattaa ilmoittautua pian täällä >>

16.-18.6. Vertaisohjaajien vetämä Rikasta minua -viikonloppu hotelli Majvikissa Kirkkonummella. Lisätiedot ja ilmoittautumiset täällä >>

Perhevalmennukset 2017

Kurssit on tarkoitettu kaikille lasta suunnitteleville ja lasta odottaville sateenkaariperheille. Kurssilla tarjotaan tietoa sateenkaariperheiden perheellistymiseen liittyvistä erityishaasteista, vaihtoehtoisista tavoista saada lapsi, sateenkaariperheiden juridiikasta, oikeudesta perhe-etuuksiin, perheiden kokemuksista perhepalveluissa ja läheisverkostossa sekä sateenkaariparisuhteiden ja -erojen erityispiirteistä. Kurssit ovat maksuttomia, viikonloppukursseilla maksetaan vain ylläpito. Lisätietoja valmennuksesta täällä >>


Helsingin iltakurssit

Helsingin iltakurssi järjestetään viitenä peräkkäisenä tiistai-iltana yhdistyksen toimistolla Kurvissa, osoitteessa Hämeentie 29, 7.krs,  kello 17.30-20.30. Ilmoittautumiset hyväksytään tulojärjestyksessä. Kurssille otetaan noin 40 henkeä. Kurssi on maksuton.

Syksyn 2017 kurssi on 12.9.-10.10. Lisätietoja ja ilmoittautumiset täällä


Viikonloppukurssi syksyllä 2017

Syksyisin perhevalmennus järjestetään viikonloppukurssina, jotta kaikkialta Suomesta olisi mahdollista osallistua. Tänä vuonna kurssia on kaavailtu Pirkanmaalle, mahdollisesti marraskuussa.​


Perhevalmennuksen nettikurssi on ilmaiseksi kaikkien perhettä suunnittelevien ja lasta odottavien käytettävissä. Se löytyy perheaikaa.fi-sivuston kurssit-osiosta.​

Eronneille oma kurssi - viimeinen tilaisuus ilmoittautua mukaan

Vanhemman Neuvo on kurssi eronneille sateenkaariperheellisille. Kurssi on osallistujille maksuton. Ammatillisesti ohjattu ryhmä kokoontuu Helsingissä kahdeksana iltana. Ryhmä aloittaa (kevät)talvella 2017, mutta haastattelut alkavat NYT. Tarkka aloittamispäivä sovitaan haastateltujen kesken. 
Tapaamisajaksi suunniteltu kello 17.30-20.30. Tarvittaessa lastenhoito yhdistyksen puolesta.
Vanhemman Neuvo -kurssilla keskitytään lapseen ja vanhemmuuteen eron jälkeen. Kurssi on tarkoitettu hlbtiq-vanhemmille, jotka ovat eronneet tai eroamassa puolisostaan. Vanhemmuuden jakaminen jatkuu eron jälkeenkin, joten ryhmä voi olla ajankohtainen vaikka erosta olisikin jo pidempi aika.

Ryhmä kokoontuu yhdistyksen toimitiloissa Kurvissa. Kurssin vetää Ensi- ja turvakotien liiton Vanhemman Neuvo -koulutuksen saanut Ritva-Liisa Reinold, joka on koulutukseltaan seksuaali- ja pariterapeutti, opiskellut traumaterapiaa ja toiminut aiemmin Transtukipisteen perhetyön koordinaattorina.

Kurssille mahtuu kahdeksan osallistujaa. Osallistujat haastatellaan ennen kurssin alkamista. Jos sattuu niin, että ex-puolisot ilmoittautuvat samalle kurssille, lähtökohtaisesti ensimmäiseksi ilmoittautuneella on etuoikeus osallistumiseen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: ritva-liisa.reinold@luukku.com.

Nettivertaisryhmä uusperheille

Sateenkaariperheille on kuluvana vuonna tarjolla aiempaa useampia 3-4 viikon pituisia nettiryhmiä. Suljetussa nettiryhmässä pääsee jakamaan ajatuksiaan samassa elämäntilanteessa tai samankaltaisessa perheessä elävien kanssa omalta kotikoneeltasi juuri sellaiseen vuorokaudenaikaan kun sinulle sopii. Ryhmiin ilmoittaudutaan ennakkoon ja vain ryhmään hyväksytyt voivat nähdä ryhmän kirjoitukset. Ilmoittaudu mukaan 3.4. alkavaan uusperheryhmään täällä

Koululaisten toiminta paikkakunnilla

Koululaisille on monella paikkakunnalla omaa toimintaa, jonne ovat tapahtumasta riippuen tervetulleita joko pelkät koululaiset tai koululaiset vanhempineen. Joihinkin saavat osallistua myös koululaisten pikkusisarukset. Lisätiedot paikkakuntien tapahtumatiedoista kirjeen lopusta. Syksyllä tapahtuu ainakin: 
Kuopiossa: kootaan kouluikäisiä yhteistoimintaan - ilmoita kiinnostuksestanne!

Tampereella mennään Super Parkiin
Turussa tulossa peli-ilta
Helsingissä metsäretki

Pridet​

Jälleen monella paikkakunnalla järjestetään ohjelmantäyteisiä Pride-tapahtumia.
Perheohjelmaa on tiedossa ainakin:
Helsinki Pridella 26.6.-2.7.
Hanko Pridella 18-20.8.

Turku Pride​lla 21-27.8.

Muita Prideja:
Ruka Ski Pride 6-9.4.
Pohjois-Karjala Pride 16-21.5.
Kainuu Pride 7-9.7.
Sàpmi Pride Inarissa 11-13.8.
Åland Pride 16-20.8.
Monen vuoden tauon jälkeen Pridet myös Tallinnassa 12.8.

Paikallistoimintaa kehitetään maaliskuussa

Vuosittaiset paikallistoiminnan kehittämispäivät koittavat jälleen maaliskuussa. Viikonlopun aikana vapaaehtoiset eri puolilta Suomea kokoontuvat tutustumaan toisiinsa, virkistäytymään yhdessä ja kehittelemään uusia tuulia vertaistoiminnan saralle. Jos olet kiinnostunut paikallistoiminnan kehittämisestä ja järjestämisestä, ole yhteydessä oman alueesi paikallistiimiin. Yhteystiedot alla paikallisten tapahtumien yhteydessä.

Suurin osa toiminnasta on paikallistiimien eri paikkakunnilla toteuttamaa: 
Uutiskirjeen lopussa kaikki paikallistoiminnan tapahtumat!

Tapahtumakalenteri 2017

10.-12.3. Koululaisten ja vanhempien leiri Turussa

25.-26.3. Paikallistoiminnan kehittämispäivät Helsingissä
25.3. Kevätkokous Helsingissä

25.3. Parisuhdelauantai Helsingissä
13.-17.4.Talvileiri Lapin keväthangilla Inarissa
21-23.4. Aikuisten toiminnallinen vertaisviikonloppu Pieksämäellä

28.-30.4. Trans-isien viikonloppu Naantalissa
7.5. Kansainvälinen sateenkaariperhepäivä
17.5. Kansainvälinen trans- ja homofobian vastainen päivä
9.5. Koulutus: Sukupuolen moninaisuus, perhe ja lapset Tampereella
17.5. Homo- ja transfobian vastainen päivä​
16.-18.6. Rikasta minua -parisuhdeviikonloppu Kirkkonummella
6.-9.7. Kesäleiri Pohjois-Virossa
21.-23.7. Uusperheleiri Turussa
11-13.8. Yhden vanhemman perheiden aikuisten leiri Turussa

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin, joka sisältää myös paikalliset tapahtumat, löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >> ​

Vertaistoiminta netissä - Perheaikaa.fi

​Sateenkaariperheiden neuvonta- ja aihe vapaa -chatit:

Kuukausittain tiistaisin 12-13.30.
21. maaliskuuta
25. huhtikuuta

​​Nettiluennot: 

to 4.5. klo 13, Tutkija Kia Aarnio:
1. Suomalaisten sateenkaariperheiden lasten ja nuorten koulukokemukset
2. Eläminen suomalaisessa sateenkaariperheessä: lasten ja nuorten kokemukset

to 18.5. klo 13 koulutussuunnittelija Sanna Nevala:
Sateenkaariperheen lapsi aloittaa päivähoidon


Suljetut ryhmät​:

*Apilaperheys, 6-27.3.2017
Ilmoittaudu ryhmään täällä >>
*Uusperheet, 3-24.4.2017
Ilmoittaudu ryhmään, täällä >>
Syksyllä 2017 ryhmät:
*Sukupuolen moninaisuus ja vanhemmuus

*Apilaperheet 2, jos kysyntää on​,
*tai joku jäsenkyselyvastauksista nouseva aihe

Perhevalmennuksen nettikurssi on ilmaiseksi kaikkien perhettä suunnittelevien ja lasta odottavien käytettävissä. Löytyy perheaikaa-sivuston kurssit-osiosta.

Toiveita chattien, luentojen ja suljettujen ryhmien aiheiksi voi lähettää vertaistoiminnan koordinaattorille tai kirjoittaa keskustelufoorumille. Lisätietoa yhdistyksen Perheaikaa.fi-toiminnasta myös kotisivuilla >>

Perheaikaa.fi-palvelussa on myös sateenkaariperheiden keskustelualue. Sateenkaariperheteemaisen keskustelualueen löydät toiseksi viimeisenä sivun alalaidasta Lapsi perheessä -alueelta.

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelu

PUHELIN

Neuvontaa saa numerosta 050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina, jotka ovat:

tiistaisin kello 12-13
torstaisin kello 9-10


SÄHKÖPOSTI

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä kahden arkipäivän kuluessa. Jos vastausta ei kuulu, voit lähettää kyselyä tuliko viesti perille. 


CHAT

Neuvontapalveluihin kuuluu myös kuukausittainen ´kysy sateenkaariperheasiantuntijalta -chat. Reaaliajassa toimiva chat löytyy Väestöliiton Perheaikaa-sivustolta www.perheaikaa.fi. Chatiin voi tulla keskustelemaan ja esittämään kysymyksiään. Chatissa kirjoittaessa kannattaa huomioida, että muut chatissa olijat näkevät keskustelun. Muuten neuvontapalvelu on luottamuksellista eikä kysymyksiä tai muita tietoja rekisteröidä millään tavalla.

Vuoden 2017 kevään chattiajat ti 21.3 ja ti 25.4Kellonaika on aina 12-13.30. 

Muista myös Sinuiksi -neuvontapalvelu

Sinuiksi-chattien tavoitteena on auttaa ihmisiä tulemaan sinuiksi seksuaalisen suuntautumisensa ja sukupuoli-identiteettinsä kanssa.


Katso myös muut neuvontapalvelut www.sinuiksi.fi

Haastattelu- ja osallistumispyynnöt

Teen Turun yliopistossa väitöskirjaa HLBTIQ+-ihmisten kokemuksista koskien läheisen kuolemaa. Etsin ihmisiä, jotka ovat halukkaita osallistumaan tutkimukseeni kertomalla omista kokemuksistaan kirjallisesti ja/tai haastattelussa. Aineistonkeruu on käynnissä 1.3.-31.5.2017. Lisätietoa tutkimuksesta ja osallistumisohjeet ovat saatavilla osoitteessa www.hlbtiqsuru.com

Yhteistyökumppanit tiedottavat

Sateenkaariperheitä rohkaistaan:

Ryhdy isäntäperheeksi ulkomaiselle vaihto-oppilaalle 

Vietä kansainvälinen vuosi omassa kodissasi – ilmoittaudu ulkomaisen vaihto-oppilaan isäntäperheeksi. Vaihto-oppilasjärjestö YFU:n kautta saapuu elokuussa maahamme lukuvuodeksi noin 70 ulkomaista nuorta, joille etsitään parhaillaan isäntäperheitä ympäri Suomen, niin maalta kuin kaupungista. Sateenkaariperheet ovat lämpimästi tervetulleita YFU:n isäntäperheiden joukkoon! Isäntäperheenä toimiminen tuo maailman kotiisi ja luo perustan usein elinikäiselle ihmissuhteelle. Samalla kun tutustutat vaihto-oppilaan suomalaisuuteen, saat itsekin kulttuuri- ja kielikylvyn omassa kodissasi. Mukavia 14-17-vuotiaita nuoria on tulossa mm. Meksikosta, Unkarista, Thaimaasta, Japanista, Saksasta ja Indonesiasta. Katso yleisimmät syyt, miksi isäntäperheeksi ryhdytään ja tilaa heti YFU:n maksuton tietopaketti isäntäperheenä toimimisesta: www.yfu.fi/suomalaiset-ryhtyvat-isantaperheeksi/ Lisätietoja saat myös YFU:n toimistolta: ohjelmakoordinaattori Tia Laakso, puh. 09-62261319 tai tia.laakso@yfu.fi

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä on lähes 3900 tykkääjää Facebookissa

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita! 'Tykkää' meistä, niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Sateenkaaripareista>>
Tykkää Monimuotoisista perheistä>>
Tykkää Nelfasta>> 

Sateenkaariperheet  myös Twitterissä>>

Voit seurata tilimme kautta järjestön kuulumisia ja saat vinkkejä sateenkaariperheitä koskeviin juttuihin netissä. Twiittejä sateenkaariperheistä löytyy myös aihetunnisteella #sateenkaariperhe.

Paikalliset tapahtumat

Paikallistiimin tarvitsemat ohjeistukset ja lomakkeet löytyvät nyt helposti kotisivuiltamme>>

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät tästä linkistä>>

UUTTA:
Kuopiossa toiminta on uudelleenkäynnistynyt aktiivisesti

Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: info@sateenkaariperheet.fi

Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: kuopio@sateenkaariperheet.fi
Kymenlaakso:kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi
Lahti: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: pori@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: rovaniemi@sateenkaariperheet.fi
Seinäjoki: seinajoki@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI​

Paikallistiimi: Anu, Essi, Kirsi, Maria x 2, Minna, Riina, Sonja ja Verna sekä koululaisasioissa Arhi helsinki@sateenkaariperheet.fi Paikallistiimin tavoittaa perhetapaamisten ja perhekahvilan aikana numerosta 050-4406517.​​

Kaikki kokoontumiset, retket ja muu paikallistiimin toiminta järjestetään vapaaehtoisvoimin - olisiko sinulla kiinnostusta osallistua järjestelyihin ensi vuonna? Tiimissä on mukavaa suunnitella ja järjestää toimintaa. Kaikenlainen osaaminen on tervetullutta ja osallistumalla järjestelyihin pääset vaikuttamaan toiminnan sisältöihin! Ota rohkeasti yhteyttä tiimiin sähköpostitse helsinki@sateenkaariperheet.fi tai vertaistoiminnan koordinaattoriin Kaisaan.​

PERHEKAHVILA  

Tapaamme yhdistyksen toimistolla Kurvissa (Hämeentie 29, 7.krs) joka tiistaiaamu klo 10–12. 


Perhekahvila on mukavaa yhdessäoloa, juttelua, kahvittelua ja lasten vapaata leikkiä. Yhdistys tarjoaa kahvia, teetä, mehua ja keksiä. Rattaat saa toimistoon sisälle. Hoitopöytä, potta, mikro, syöttötuoleja, leikkihuone yms. löytyy. *Avoimet ovet eli tervetuloa niin uudet kuin vanhatkin!*


KAIKILLE SUUNNATUT PERHETAPAAMISET Lp LINJAN SISÄTILOISSA

Perhetapaamiset jatkuvat keväällä 2017 Leikkipuisto Linjan sisätiloissa (Toinen Linja 6, 00530 Helsinki). Perhetapaamiset ovat kaikille avoimia leppoisia ja rentoja tapaamisia, joissa

lapsille on yleensä järjestettynä pientä ohjelmaa tai askartelua. Yhdistys tarjoaa kahvia, teetä ja mehua, muut tarjoilut nyyttärimeiningillä. Julkisilla on helppo tulla Linjaan ja leikkipuiston edessä on ilmaisia parkkipaikkoja. Tule tutustumaan muihin sateenkaariperheisiin! Kevään tapaaminen 19.3. kello 15-17

Perhetapaaminen Pitäjämäellä Leikkipuisto Strömberg sisätiloissa su 23.4. Klo. 15-17 (Strömbergin polku 5, Hki)

Keväällä on tulossa vielä ainakin satuhierontatuokio, retki Harakkasaareen ja iltaperhekahvila. Päivämäärät ja lisätietoa tapahtumista ilmoitetaan myöhemmin.

ALKUTAIPALE-ILLAT

Alkutaipale-illat on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnitteleville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme. Olet tervetullut mukaan olit/te sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet. Alkutaipale-illat ovat kaikille avoimia, eli voit osallistua tapaamisiin milloin haluat. Tapaamispaikkana Sateenkaariperheiden toimisto Kurvissa, Hämeentie 29, 7krs, ellei muuta ilmoiteta. Yhteydenotot ja kyselyt: info@sateenkaariperheet.fi. Kevään tapaamiset ovat torstaina 9.3., 6.4. ja 11.5. klo 18.00-20.00

Alkutaipaleen omaan salaiseen facebook-ryhmään pääset tulemalla Alkutaipale-tapaamiseen. Ohjeet liittymiseen saat paikan päällä.

UUSPERHEET
Helsingissä jatketaan säännöllisiä uusperhekokoontumisia pienen tauon jälkeen.​ Ensimmäinen kokoontuminen​ on su 9.4. klo 17-19 Sateenkaariperheiden toimitiloissa, Kurvissa, Hämeentie 29, 7.krs. Aikuisille oma rauha käydä keskustelua. Lapsille omaa ohjelmaa.

SUKUPUOLTAAN POHTIVIEN LASTEN PERHEIDEN TAPAAMISET​

Onko lapsesi päiväkoti- tai kouluiässä ja miettii sukupuoltaan? Transtukipiste ja Sateenkaariperheet ry järjestävät yhteistyössä sukupuoleltaan erityislaatuisten lasten vertaistapaamisia keväällä 2017 seuraavina päivinä: lauantaina 18.3. klo 11-13.30. ja 6.5. klo 11-13.30 Tapaamiset ovat Sateenkaariperheiden tiloissa osoitteessa Hämeentie 29, 7. kerros.  

HETEROSUHTEESSA LAPSIA SAANEET

Ryhmä miehille ja naisille, jotka ovat saaneet lapsia heterosuhteessa, ja jotka ovat eronneet tai harkitsevat sitä homo-/bi-identiteetin löytymisen myötä tai elävät yhä heterosuhteessa, mutta ovat tai haluaisivat olla myös samansukupuolisessa suhteessa samaan aikaan. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ratkaisevasta elämänmuutoksesta, sen harkitsemisesta, erilaisista suhteista (ex)puolisoihin, lastenkasvatuksesta ja ulostulosta sekä saadaan ideoita ja vertaistukea uuteen, erilaiseen vanhemmuuteen homo-/bi-miehenä tai -naisena. Seuraava tapaaminen ma 10.4. klo 18-20 Kurvissa, Hämeentie 29, 7krs.

EROTOIMINTA

Vanhemman neuvo -ryhmä eronneille lapsiperheellisille alkaa alkuvuodesta 2017. Ilmoittaudu mukaan NYT. Ryhmä käsittää kahdeksan kertaa, ja on osallistujille ilmainen. Tarvittaessa järjestetään lastenhoito. Sateenkaariperheiden Vanhemman neuvo-kursseihin erikoistunut Ritva-Liisa Reinold. Katso lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet uutiskirjeestä kohdasta "Tulevat kurssit ja tapahtumat"

KOULULAISET
Tulossa koululaisille perheineen suunnattu metsäretki vol. 2 toukokuussa. Retki tehdään joko Tammelaan Ruostejärvelle, jossa mm. käsivoimalla toimiva lossi, tai Sipoonkorpeen Postipojan lenkille. Seuraa ilmoittelua mm. facebookissa. Voit myös laittaa viestiä info@sateenkaariperheet.fi ja pyytää laittamaan teille sähköpostitse lisätietoja heti kun suunnitelmat tarkentuvat.

Kuva maaliskuiselta koululaisretkeltä Pilvijärvelle. Ihana ilma, grillaus ja geokätköjen etsintä saivat viisi metsätuntia hurahtamaan siivillä.

MISTÄ LISÄTIETOA?

Avoin Facebook-ryhmä: tiedotukseen painottuva sivusto Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheet, seuraa tykkäämällä sivusta täällä >>

Facebook-ryhmä: luottamukselliselle keskustelulle (Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheet), liity ryhmään laittamalla vertaistoiminnan koordinaattorille sähköpostia ja pyydä liittämään sinut ryhmään.

Sähköpostilista: liittyminen viestillä osoitteeseen helsinki@sateenkaariperheet.fi

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Mervi ja Saara V. 

jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

 
Kaikille avoin perhetapaaminen sunnuntaina 19.3.2017 klo 15-18 Monikulttuurikeskus Gloriassa, Matarankatu 6. Avoimet perhetapaamiset on tarkoitettu kaikenlaisille sateenkaareville perheille. Oletpa yksin, kaksin tai monikko, lapsellinen tai pikkuväestä vasta haaveileva - tule mukaan tapaamisiin. Tapaamisista niin aikuiset kuin lapsetkin saavat vertaistukea, juttuseuraa ja mukavaa yhdessäoloa. Kaikki vanhat ja etenkin uudet sateenkaariperheelliset tai sellaisiksi haluavat - lämpimästi tervetuloa tapaamisiin! Kevään muut tapaamiset ovat: 30.4 klo 15-18.

Perhesähly sunnuntaina 12.3. klo 15.30-16.30 Cygnaeuksen koululla, Voionmaankatu 18. Perhesählyyn ovat tervetulleet kaikenikäiset sateenkaariperheelliset. Lapset saavat pelivuorosta kuitenkin enemmän irti, jos maila pysyy kädessä ja jonkinlaista juoksutaitoa löytyy. Perheen pienimmille on myös salin päädystä varattu oma tila, jossa voi pelailla omaan tahtiin. Muut sählyvuorot 26.3. 

MISTÄ LISÄTIETOA?

Sähköpostilista: liittyminen viestillä osoitteeseen jyvaskyla(at)sateenkaariperheet.fi.

Avoin Facebook ryhmä: tiedotukseen painottuva sivusto Jyväskylän seudun sateenkaariperheet, seuraa tykkäämällä sivusta täällä >>

Suljettu Facebook-ryhmä: luottamukselliselle keskustelulle Sateenkaariperheet Jyväskylä, liity ryhmään laittamalla pyyntö ylläpitäjälle täällä>>

KUOPIO

Kuopion sateenkaariperheet ovat kokoontuneet kaksi kertaa, helmi- ja maaliskuussa. Seuraava perhetapaaminen on ke 19.4. klo 17-19. Paikka torin alla sijaitsevassa Apajassa toimiva Kuopion Perheentalo. Tule mukaan tapaamaan muita alueen perheitä ja ideoimaan Kuopion perheiden tulevaisuutta. Toiveita ja ideoita voit esittää tai hinkua mukaan järjestäjäksi sähköpostiviestillä osoitteeseen: kuopio@sateenkaariperheet.fi

Kuopion seudulla on paljon sateenkaariperheitä, myös koululaisperheitä. Nyt toiminta on käynnistynyt uudelleen. Kuopion tapaamisista ilmoitellaan ja muistaa asioista keskustellaan omassa facebook-ryhmässä, johon voit liittyä täällä>>

KYMENLAAKSO/KOTKA

Paikallistiimi: Veera ja Petri, kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi

​Jos haluat liittyä Kymenlaakson sateenkaariperheiden Facebook-ryhmään, jossa tapaamisista sovitaan, laita sähköpostia osoitteeseen paikallistiimille.

LAHTI

Lahti Priden perhetapaamisessa oli mukavasti väkeä. Jos Lahden suunnan ihmiset ovat tulevaisuudessa kiinnostuneita järjestämään tapaamisia, voivat he ottaa yhteyttä vertaistoiminnan koordinaattoriin.

MIKKELI

Yhteyshenkilö: Iina, 050 531 1171, mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Mikkelissä tavataan perheiden kotona. Lisätietoa yhteyshenkilöltä.

OULU

Paikallistiimi: Suvi ja Jenni, oulu@sateenkaariperheet.fi

Keväällä 2017 perhetapaamiset jatkuvan kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 14.30-17 Vihreällä Talolla (Uusikatu 27). Kevään aikana tavataan 19.3, 23.4 ja 21.5.

Lisätietoja tapaamisista saa Oulun omalla sähköpostilistalla, jolle voi liittyä laittamalla viestiä osoitteeseen oulu@sateenkaariperheet.fi. Oululla on myös salainen facebook-ryhmä.

PORI

Paikallistiimi: Elina, Johanna, Katri ja Mari, pori@sateenkaariperheet.fi

Porin perhetapaamisten paikka vaihtuu. Uutena paikkana on Lapsis ry:n Lintula osoitteessa Rautatienpuistokatu 6A, käynti sisäpihalta, ilmaisia parkkipaikkoja on kadun varressa. Maaliskuussa tavataan tiistaina 14.3. klo 17.30-19. Lisätietoja kustakin tapahtumasta Facebook-sivuiltamme Porin sateenkaariperheet, joka löytyy mm. tästä linkistä >>​

Jos olet kiinnostunut liittymään sähköpostilistallemme tai salaiseen Facebookin keskusteluryhmään, laita meille viestiä joko sähköpostilla pori@sateenkaariperheet.fi tai Facebookissa. Kaikkiin tapaamisiin ovat tervetulleita sekä perheelliset että perheestä haaveilevat.

ROVANIEMI

Lapin sateenkaariperheet kokoontuivat syksyn ajan Rovaniemellä MLL:n tiloissa kerran kuukaudessa. Osallistujamäärän niukkuuden takia paikkakunnalla siirrytään jälleen epäsäännöllisempään tapaamismalliin.  Lisätietoja, päivät ja osoitteen saat sähköpostilla, rovaniemi@sateenkaariperheet.fi


Rovaniemellä suunnitellaan uutta toimintaa kovalla vauhdilla, mm. omaa leiriä. Jos et ole velä mukana toiminnassa, ota yhteyttä rovaniemi@sateenkaariperheet.fi

Pääsiäisenä leirieillään Inarissa. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet aiempana uutiskirjeessä.


Pohjois-Suomen sateenkaariperheille on oma facebook-ryhmä Sateenkaariperheet Lapissa. Liity mukaan täällä >>

SEINÄJOKI

Paikallistiimi: Maria ja Karoliina, seinajoki@sateenkaariperheet.fi

Seinäjoen tapaamisista tiedotamme Seinäjoen Sateenkaariperheiden omassa facebook-ryhmässä, jonne pääset lähettämällä sähköpostia osoitteeseen seinajoki@sateenkaariperheet.fi.

Vuonna 2017 järjestämme tapaamisia leikkipuistoissa, Touhutalossa, kahviloissa ym. paikoissa osallistujien innokkuuden mukaan. Tervetuloa mukaan kaikki sateenkaariperheelliset sekä perhettä suunnittelevat!


PS. Etsimme lisävoimia paikallistiimiin, se voit olla juuri sinä! Jos haluat tulla mukaan ideoimaan ja järjestämään tapaamisiamme, niin otathan yhteyttä!​

TAMPERE

Paikallistiimi: Sini, Sari, Marjut, Johanna, Sofia ja Hanna, tampere@sateenkaariperheet.fi


Pienten tapaaminen pe 10.3 Setan toimistolla (Kuninkaankatu 15 A) klo 10-13. Tavataan toimistolla leppoisan yhdessäolon ja kahvittelun merkeissä. Voit tulla tapaamiseen klo 10-13 välillä, silloin kun sinulle ja lapsellesi parhaiten sopii. Tällä kerralla mahdollisuus kuulla kestovaippojen salatusta maailmasta ja saada opastusta Hannalta niiden käyttöön.
Seuraavat Pienten tapaamisen 22.3 ja 5.4 Setan tstolla klo 10-13


Koko perheen sähly la 11.3. klo 15-16 Ikurin liikuntahallilla (Tesomankatu 33). Rentomielistä pelaamista, hauskaa yhdessä lasten kera. Lapsilla suojalasit pakolliset ja sisäliikuntakenkiä suositellaan. Kerro ilmoittautuessa, mikäli tarvitset mailan lainaan, yritetään järjestää. Ilmoita myös kätisyys. Muista juomapullo! Kevään muut sählykerrat ovat 22.4 ja 6.5.

Perhetapaaminen 18.3 klo 15-17 Huushollissa (Hämeenpuisto 10). Rentoa yhdessäoloa kahvittelun ja leikkien merkeissä. Paikka on päiväkoti, joten puitteet ovat hyvät myös ihan pienimpiä ajatellen. Lattiat saattavat olla pakkasella viileät, ota villasukat/sisätossut mukaan

Superpark seikkailu Särkänniemessä 19.3 alkaen klo 15, Omavastuu 12 €, ilmoittautuminen 17.3 mennessä tampere@sateenkaariperheet.fi​

Kuinka lapsia tehdään? -tilaisuus 3.5 klo 17. Ilta kaikille sateenkaariperheestä haaveileville ja alkutaipaleella oleville. Alustamassa koulutussuunnittelija Sanna Nevala (Sateenkaariperheet ry) ja mukana Tampereen Sateenkaariperheiden paikallistiimin Johanna ja Sari. Tervetuloa mukaan haaveilemaan, tutustumaan ja keskustelemaan. Paikka ilmoitetaan myöhemmin, seuraa tiedotusta Facebookissa ja kalenterissa

7.5 juhlistetaan Kansainvälistä Sateenkaariperhepäivää ulkoilemalla yhdessä Sorsapuistossa, paistellaan myös muurikkalettuja juhlan kunniaksi. Tarkempi kellonaika ilmoitetaan lähempänä.

10.6 Perhetapaaminen Pirkanmaan Pridejen yhteydessä. Kellonaika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.


Tarjoilujen ja järjestelyjen helpottamiseksi toivomme ilmoittautumista tapaamisiin. Jos ilmoittautuneita ei ole, ei aktiivitkaan välttämättä keskenään kokoonnu, vaan tapahtuma peruutetaan. Facebookissa olevan ryhmän tai paikallistiimin sähköpostin kautta voit ilmoittautua ja saada lisätietoa tapahtumista. 


Kaikki tapaamisemme tiedotetaan Sateenkaariperheiden ja Tampereen Setan kalenterissa sekä Facebook -ryhmässämme. Lisätietoa toiminnasta ja mm. face-ryhmään liittymisestä saat osoitteesta tampere@sateenkaariperheet.fi.​

Uudet perheet ovat lämpimästi tervetulleita, kaikilla meillä on joskus ollut ensimmäinen kerta sateenkaariperhetapaamisessa, rohkeasti mukaan!​

Helmikuussa Tampereen seudun perheet kävivät kurkistelemassa Pikku Kakkosen kulisseihin ja osallistuivat nauhoituksen tekemiseen.

TURKU

Paikallistiimi: Tanja, Tiia, Minna, Marjukka, Juha ja Jenni

turku@sateenkaariperheet.fi

Tervetuloa mukaan Turun Seudun Sateenkaariperheiden toimintaan!
Turussa järjestetään monipuolista ohjelmaa sateenkaariperheellisille. Voit ilmoittautua mukaan sähköpostilistallemme osoitteeseen turku@sateenkaariperheet.fi. Voit myös liittyä suljettuun Fb-­keskusteluryhmäämme sekä seurata tiedotusta julkisella Facebook-sivullamme.


Huom! Tapaamisemme ovat siirtyneet Turun Tyttöjen talolle (Yliopistonkatu 26 B, 2.krs.).

Kansainvälisenä sateenkaariperhepäivänä, 7.5., 
juhlitaan kaikenlaisten sateenkaariperheiden voimin Happy Housessa. Lisätietoja myöhemmin

Turun paikallistiimi järjestää valtakunnallisen yhden vanhemman sateenkaariperheiden aikuisten viikonloppuleirin elokuussa 11.-13.8. Aurinkolahdessa Turussa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset toukokuun uutiskirjeessä.

Myöhemmin keväällä käymme ainakin Ruissalon Kasvitieteellisessä puutarhassa tutustumassa ja samalla jahtaamme Pokemoneja. Koululaisille tulossa taas pelitapaaminen!

Sateenkaariperheet ry
Hämeentie 29, 00500 Helsinki 


www.sateenkaariperheet.fi
info@sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
Laura Valoma
laura.valoma@sateenkaariperheet.fi
050 525 7999​

Vertaistoiminnan koordinaattori
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976​

Koulutussuunnittelija
Sanna Nevala
sanna.nevala@sateenkaariperheet.fi
050 410 6772

Tutkija
Kia Aarnio
kia.aarnio@sateenkaariperheet.fi
050 542 1001

Puheenjohtaja
Krister Karttunen 
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
050 513 7765

Kaikkien perheiden Suomi -hanke

Projektipäällikkö
Anna Moring
anna.moring@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0832

Suunnittelija
Jenni Kerppola-Pesu
jenni.kerppola-pesu@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0831

Neuvontapalvelu
Puhelimitse 050 321 0048 tiistaisin kello 12-13 ja torstaisin kello 9-10
sekä sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. Katso myös neuvonta-chat-ajat muualta tästä kirjeessä.

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi-sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen.

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2017

Krister Karttunen, Helsinki (puheenjohtaja)
Marjukka Irni, Turku
Tiia Kovanen, Vantaa​
Paula Myöhänen, Mikkeli
Juha-Pekka Hippi, Helsinki
Petri Segerholm, Kotka
Anu Kantola, Vantaa
Tiia Sudenkaarne, Turku
Emil Hellsten, Helsinki
Sari Kemppinen, Helsinki (varajäsen)
Markus Oja, Lempäälä (varajäsen)

Terveisesi yhdistyksen työntekijöille ja hallitukselle

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

0%