Uutiskirje lokakuu 2017

Sateenkaariperheitä
koko Suomen mitalta

Haluamme tavoittaa ja tukea sateenkaariperheitä koko maassa, olla todella valtakunnallinen toimija. Olemme löytäneet tapoja toimia yhä valtakunnallisemmin, mutta kaipaamme myös lisää ideoita ja vihjeitä. 

Järjestämme paikallista vertaistoimintaa 13 kaupunkiseudulla Suomessa. Toivon mukaan tulevaisuudessa toimintaa on yhä useammassa paikassa. Toiminnalle on kuitenkin kaksi ehdotonta edellytystä: paikallinen vertaistoiminta vaatii A. osallistujia ja B. tekijöitä. Kaikki paikallinen vertaistoimintamme pääkaupunkiseutua myöten on vapaaehtoisten toimijoiden järjestämää. Yksikin innokas henkilö riittää, että paikkakunnalle saadaan toimintaa! Tosin joskus pienillä paikkakunnilla ongelmaksi muodostuu myös se, että osallistujia ei vain kerta kaikkiaan löydy / ole.


Onneksi valtakunnallisuutta voidaan toteuttaa muutenkin kuin järjestämällä sateenkaariperhetapaamisia joka kirkonkylällä. Järjestämme mahdollisimman suuren osan vertais-, tuki- ja valmennustoiminnastamme leirimuotoisesti viikonloppuisin, jotta kaikkialta Suomesta olisi mahdollista osallistua. Järjestämme tapahtumamme suunnitelmallisesti eri puolilla Suomea, aivan maan laidasta laitaan. Joskus Itä- ja Pohjois-Suomen harvaan asutuilla seuduilla järjestetyt tapahtumat jäävät pieniksi tai peruuntuvat osallistujien puutteessa, mutta kuitenkin niillekin seuduilla palataan aina ajoittain yrittämään. Esimerkiksi talvileiri on järjestetty kahteen kertaan Inarissa.


Järjestämme vertaistoimintaa myös netissä Perheaikaa.fi-palvelussa yhteistyössä Väestöliiton kanssa. Verkossa järjestämme eriteemaisten nettiryhmien lisäksi esimerkiksi avoimia chat-keskusteluja ja nettiluentoja. Myös perhevalmennus löytyy nettikurssina palvelusta. Yhdistyksen tarjoamat neuvontapalvelut ja uuden Perhesuhdekeskuksen tukipalvelut palvelevat tietysti valtakunnallisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Vaikuttamistyömme palvelee samoin kaikkia suomalaisia sateenkaariperheitä. Ammattilaisten koulutuksia hoidamme ympäri maan valtakunnallisen vapaaehtoiskouluttajaverkostomme voimin.

Selvitysten mukaan puolet Suomen sateenkaariperheistä asuu pääkaupunkiseudulla, samoin kuin puolet yhdistyksemme jäsenistä. Tämän seurauksena pääkaupunkiseudulta löytyy myös enemmän vapaaehtoisia tekijöitä ja ennen kaikkea enemmän osallistujia paikallisiin tapahtumiin. Osa erityisryhmille suunnatusta toiminnasta tavoittaa riittävästi osallistujia vain pääkaupunkiseudulla. Kyselyiden mukaan esimerkiksi apilaperheet ja hbt-miesten perheet keskittyvät pääkaupunkiseudulle vielä kaikkia sateenkaariperheitä huomattavasti selkeämmin.

Toiminnan järjestäminen muualla Suomessa vaatii suurempaa panostusta. Hallitus on esimerkiksi varannut muiden paikkakuntien toimintaan suhteellisesti enemmän rahaa kuin pääkaupunkiseudulle. Henkilökunnan työpanos kohdistuu valtakunnallisen vertaistoiminnan tapahtumien järjestämiseen ja paikallistoiminnan vapaaehtoisten tukemiseen. Vaikka yhdistyksen toimisto on Helsingissä, palkattu henkilökunta ei järjestä pääkaupunkiseudun paikallista toimintaa, vaan keskittyy valtakunnalliseen tehtäväänsä.

Hallitus, henkilökunta ja vapaaehtoisista koostuvat paikallistiimit toivovat ideoita, miten voisimme hoitaa valtakunnallista tehtäväämme entistä paremmin. Ajatuksia voi laittaa vaikkapa sähköpostilla osoitteeseen info@sateenkaariperheet.fi.

Juha Jämsä

juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956


PS. Toiminnastamme ja perhepoliittisista tavoitteistamme päätetään jälleen syyskokouksessa 24.11. Mikkelissä. Tervetuloa mukaan päättämään!

Sisällysluettelo:

* Uutisia ja ajankohtaista
* Tapahtumauutisia
* Tulevia koulutuksia ja tapahtumia
* Vertaistoiminta netissä
* Neuvontapalvelu
* Haastattelupyynnöt
* KAIKKI PAIKALLISET TAPAHTUMAT
   uutiskirjeen lopussa

AJANKOHTAISET LAUSUNNOT, TIEDOTTEET JA PÖYTÄKIRJAT

* Lausunto 2.6.2017 nimilain uudistamisesta >>
* Hallituksen kokouksen 23.9.2017 päätösluettelo >>

Tilaa tämä uutiskirje suoraan sähköpostiisi >>
(jäsenille uutiskirje lähetetään automaattisesti)
Jäseneksi tai kannatusjäseneksi voivat liittyä kaikki, lisätietoja täällä >>

Uutisia ja ajankohtaista

Tervetuloa juhlimaan

koko perheen voimin!Sateenkaariperheet ry juhlii 20-vuotista taivaltaan perheiden Halloweenjuhlassa Kaapelitehtaalla lauantaina 28.10. klo 10-16.

Juhlassa on kahvitarjoilu, Musiikkiteatteri Käpsäkin esityksiä, lapsille toimintapisteitä ja vauvoillekin oma mönkimisalue.

Kaikille teeman mukaisesti pukeutuneille lapsille palkintopussi!

Musiikkiteatteri Kapsäkki tarjoaa juhlapäivän kunniaksi makupaloja Katriina Rosavaara uudesta teoksesta, jonka on säveltänyt Tuija Rantalainen. Esitys n. klo 10.30.Musiikkiteatteri Kapsäkin Vahtikoiran vieraanvara – hulvaton musiikkiteatteriseikkailu klo 11.00. Vahtikoira Veikko järjestää juhlat. Mitä vieraille tarjotaan? Minkälaista ohjelmaa Veikko järjestää? Ja miksi aika aina kiiruhtaa, kun on kivaa?

Esitys jatkaa duo Tuija Rantalaisen ja Veini Nupposen aiempien esitysten osallistavaa linjaa; lapset saavat laulaa ja leikkiä mukana! Esityksen kesto n. 40min, ikäsuositus yli 3-vuotiaille.

Mukana juhlahumussa näppärä Jenni Peikko, joka loihtii ilmapalloeläimiä koko juhlan ajan!

Juhlaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, kaikki ovat tervetulleita!
Facebook-tapahtumaa saa jakaa! https://www.facebook.com/event...


Ps. Onko sinulla muistoja Sateenkaariperheiden toiminnasta vuosien varrelta? Haluatko sanoa sanasen tai jakaa muistosi? Iltapäivään varataan aikaa puheille, ole yhteydessä juhlajärjestelyistä vastaavaan Anu Kantolaan: anu.k.kantola@gmail.com.

Virstanpylväitä 20 vuoden matkalta

1997 Sateenkaariperheet ry perustetaan, tarkalleen 11. marraskuuta
1998 Ensimmäiset sateenkaariperheleirit järjestetään
1999 Ensimmäinen Miten lapsia tehdään -tilaisuus
2001 Nykymuotoiset perheleirit vakiintuvat osaksi Sateenkaariperheet ry:n toimintaa
2002 Laki rekisteröidystä parisuhteesta astuu voimaan
2003 Ensimmäinen talvileiri
2004 Laki yhdenvertaisuudesta astuu voimaan
2006 Hedelmöityshoitolaki säädetään
2007 Sateenkaariperheet juhlii 10-vuotsijuhlia Lapsen oikeuksien päivänä
2007 Sateenkaariperheet ja hyvinvointi -käsikirja julkaistaan
2008 Perheitä sateenkaaren väreissä -video kuvataan
2009 Perheen sisäinen adoptio tulee mahdolliseksi
2012 Sateenkaariperheet ry:n ensimmäinen palkallinen työntekijä, Juha Jämsä aloittaa
2012 Sateenkaariperheet ry:n koulutushanke aloittaa
2012 Ensimmäinen perhevalmennus
2012 Ensimmäinen perhekahvila
2013 Kaikkien perheiden Suomi -hanke aloittaa
2013 Ensimmäinen kansainvälinen sateenkaariperhepäivä Suomessa
2014 Tahdon-kampanja, eduskunta äänestää tasa-arvoisesta avioliittolaista
2014 Sateenkaariperheet ry:n tutkimushanke aloittaa
2015 Uudet tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslait
2016 Sateenkaariperheet muuttaa omiin tiloihin Kurviin
2016 Äitiyslaki-kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle
2017 Tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan
2017 Uudet perheitä sateenkaaren väreissä -videot julkaistaan
2017 Perhesuhdekeskus aloittaa toimintansa
2017 Tutkimushankkeen tutkimusraportin 1. osa julkaistaan
2017 Sateenkaariperheet ry juhlii 20-vuotisjuhlia perheiden voimin!Ps. Tunnistaisitko työntekijät 20 vuoden takaisista valokuvista? :)

Hyviä uutisia apilaperheille!

Tapaamisoikeus sosiaaliselle vanhemmalle?
Oheishuoltajuudesta, asumisesta ja tiedonsaantioikeudesta sopiminen mahdolliseksi?

Sateenkaariperheet ry iloitsee pari viikkoa sitten julkaistusta, lapsenhuoltolain uudistamista koskevasta oikeusministeriön työryhmämietinnöstä, jossa ehdotetaan useita uudistuksia, jotka lisäisivät myös sateenkaariperheiden, ennen kaikkea apilaperheiden lasten turvaa.

Ehdotuksen mukaan lapselle voitaisiin tulevaisuudessa määrätä tapaamisoikeus "erityisen läheiseen henkilöön", jos se olisi lapsen edun mukaista. Nykyisin tapaaminen voidaan vahvistaa vain oikeudelliseen vanhempaan. Lapsen vanhemmat voisivat myös sopia keskenään tapaamisoikeuden vahvistamisesta muuhun kuin oikeudelliseen vanhempaan.

Ehdotuksen mukaan sosiaalilautakunta voisi tulevaisuudessa vahvistaa myös vanhempien välisen sopimuksen siitä, että lapsen huolto vahvistetaan lapsen vanhempien ohella jollekulle muulle. Vastaavasti vanhemmat voisivat sopia lapsen asumisesta muun kuin vanhemman luona. Muulle kuin vanhemmalle voitaisiin lisäksi sopia tiedonsaantioikeus lapsen asioista.

Sosiaalisen vanhemman tapaamisoikeus on ollut Sateenkaariperheet ry:n tärkeimpiä tavoitteita jo pitkään. Nyt maali häämöttää. Yhdistys on tehnyt erityisen aktiivista vaikuttamistyötä asiassa vuodesta 2014 lähtien, yhdessä Monimuotoiset perheet -verkoston kanssa.

Työryhmämietintö etenee nyt lausuntokierrokselle, jonka jälkeen hallitus tekee asiasta lopullisen esityksensä. Eduskuntakäsittelyn aikana hallituksen esitys hiotaan muotoon, jossa se lopulta hyväksytään. Seuraamme tilannetta ja avaamme ehdotuksen sisältöä enemmän myöhemmässä tiedotuksessamme.

Oikeusministeriön tiedote ja mietintö kokonaisuudessaan täällä >>

Äitiyslaki etenee

Lakivaliokunta äänesti syyskuun loppupuolella huikean selvin luvuin 14 – 3, että valiokunta valmistelee äitiyslaki-aloitetta puoltavan mietinnön!

Kun mietintö valmistuu, eduskunnan suuri sali äänestää lain lopullisesta hyväksymisestä. Kun ratkaisevan äänestyksen ajankohta lähestyy, kutsumme teitä kaikkia mukaan seuraamaan historiallista hetkeä. Olemmehan luvanneet, että äitiyslaki tulee olemaan historian toinen kansalaisaloite, joka menee läpi.

Ennakoimme, että lopullinen äänestys tapahtuu joko juuri ennen eduskunnan joulutaukoa, tai sitten istuntokauden jatkuttua helmikuussa. Muistutamme jälleen kerran, että laki tulee koskemaan niitä lapsia, jotka saavat alkunsa lain voimaantulon jälkeen. Vasta sitten naispari voi antaa yhteisen suostumuksen hedelmöityshoitoon, mikä on edellytyksenä äitiyden tunnustamiselle. Ennen lain voimaantuloa viranomaiselle on tarve varata pitkähkö toimeenpanoaika, joten saattaa olla, että laki tulee voimaan vasta esimerkiksi vuoden 2019 alusta.

www.äitiyslaki.fi

Helsingin Sanomien laaja artikkeli >> Oksasten perheestä kuvaa erinomaisella tavalla, miksi äitiyslaki on välttämätön. ”Kun heteropari saa lapsen, he voivat keskittyä vauvaperhe-elämään ja vieraisiin, jotka tulevat tervehtimään lasta. Me jouduimme pohtimaan vastauksia kysymyksiin, millainen oli oma lapsuutemme, miten lapsi on muuttanut meitä ja miten sukulaisemme suhtautuvat parisuhteeseemme”, Marjo Oksanen kertoo. (Kuva linkin uutisesta, kuvaaja Reijo Hietanen)

Perhepoliittiset tavoitteet vuosille 2018–2022
– painopisteenä sukupuolen moninaisuus

”Hlbti-toimintaohjelma, translaki, sijaissynnytys, perhevapaat, vanhemmuuslaki ja useamman kuin kahden juridinen vanhemmuus”

Yhdistyksen perhepoliittiset tavoitteet vahvistetaan syyskokouksessa 24.11. Mikkelissä. Hallitus on luonut pohjaesityksen>> syyskokoukselle. Tervetuloa linjaamaan yhdistyksen vaikuttamistyötä!

Sateenkaariperheet ry on tehnyt perhepoliittista vaikuttamistyötä jo viime vuosituhannen puolelta lähtien. Monia tärkeitä tavoitteita on saavutettu. Tärkeimpinä voi mainita perheen sisäisen adoption ja avioliiton. Merkittäviä saavutuksia on myös saatu perhevapaiden osalta. Moni asia on kuitenkin vielä kesken. Sateenkaariperheiden lasten ja vanhempien asemasta löytyy vielä lukuisia puutteita, jotka olisivat korjattavissa lainsäädännöllisin uudistuksin.

Perhepoliittisesta ohjelmaa fokusoidaan asettamalla painopistealue. Kaudelle 2018–2022 painopistealueeksi on valittu sukupuolen moninaisuus. Tarkoitus on kiinnittää huomioita sukupuolivähemmistöihin kuuluvien vanhempien, heidän perheidensä ja perhettä suunnittelevien tilanteisiin. Sukupuolivähemmistöihin kuuluvat esimerkiksi trans-, inter- ja muunsukupuoliset sekä transvestiitit.

Sateenkaariperheet ry:n tavoitteet liittyvät lapsiperheellisyyteen, vanhemmuuteen ja perheellistymismahdollisuuksiin. Sukupuolen moninaisuuden näkökulmasta keskeisiä lapsiperheellisyyteen liittyviä asioita ovat translain vanhemmuuteen ja perheellistymiseen liittyvät ulottuvuudet, hedelmöityshoitojen saatavuus sekä luopuminen vanhemmuuden sukupuolittamisesta väestötietojärjestelmässä ja vanhemmuuslainsäädännössä.

Sateenkaariaktivismin
superviikonloppu 24.-26.11. Mikkelissä

Sateenkaariperheiden syyskokous

Syyskokous järjestetään perjantaina 24.11.2017 kello 19 Mikkelissä, hotelli Cumuluksessa, Mikonkatu 9. Tarjolla on suolaista ja makeaa purtavaa. Kokous kestänee noin 1-1,5 tuntia.   Sateenkaariperheiden hallitus kutsuu kaikki jäsenet yhdistyksen syyskokoukseen. Syyskokous valitsee yhdistyksen hallituksen jäsenet sekä tilintarkastajat ja vahvistaa ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Lisäksi syyskokous vahvistaa yhdistyksen perhepoliittiset tavoitteet vuosille 2018–2022.

KOKOUSPAPERIT:
* Esityslista
* Toimintasuunnitelma 2018
* Talousarvio 2018
* Perhepoliittiset tavoitteet 2018-2022


Lähde Sateenkaariperheet ry:n hallitukseen kaudelle 2018-2019

Hallituksen jäsenyydestä kiinnostuneita rohkaistaan ottamaan yhteyttä puheenjohtajaan jo ennen kokousta: Krister Karttunen, puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi, 050 513 7765

Setan edustajakokous

Setan edustajakokous järjestetään la-su 25.–26.11. Mikkelin Paukkulan opistolla. Sateenkaariperheet ry käyttää äänivaltaa Setan kokouksessa kokousedustajiensa välityksellä. Sateenkaariperheet ry:llä on oikeus nimetä 19 kokousedustajaa. Jäsenten, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan yhdistyksen kokous-edustajina Setan edustajakokouksessa, tulee olla yhteydessä järjestösihteeriin: laura.valoma@sateenkaariperheet.fi,
050 525 7999 keskiviikkoon 1.11. mennessä.
Seta maksaa edustajakokouksen äänivaltaisten kokousedustajien matkakulut, ruokailut ja majoituksen (la-su), jos kokousedustaja osallistuu molempien päivien ohjelmaan. Jos joku osallistuu sekä Sateenkaariperheiden syyskokoukseen että Setan edustajakokoukseen Sateenkaariperheet ry:n kokousedustajana, Sateenkaariperheet ry maksaa majoituksen (pe-la) majoitusta tarvitseville hotelli Cumuluksessa. Majoitus voidaan järjestää vain niille, jotka ilmoittavat tarpeesta 1.11. mennessä.

Nimilakia ollaan uudistamassa

Eduskunnan käsittelyssä oleva hallituksen esitys on monin tavoin ongelmallinen niin sukupuolen kuin perheidenkin moninaisuuden näkökulmasta. Sukupuolen moninaisuuteen liittyvät ongelmalliset ehdotukset liittyvät ennen kaikkea etunimen valintaan. Perheiden moninaisuuteen liittyvät ongelmalliset ehdotukset liittyvät ennen kaikkea lapsen sukunimen valintaan.

Lakiesitys pysyttäytyy etunimien sukupuolisidonnaisuudessa. Poikkeussäännökset huomioivat sukupuolen moninaisuuden tietyissä tilanteissa ja ehdoilla. Säädökset eivät tuo varsinaisesti mitään uusia joustonmahdollisuuksia, vaan ainoastaan vakiinnuttavat nykykäytännön. Alkujaan sukupuolineutraalit uudisnimet uhkaavat väkisinkin ajan myötä sukupuolittua ehdotetun tilastollisen tarkastelun nojalla.

Hallitus esittää myös sukunimisuojassa pysyttäytymistä. Tämä estää jossain tilanteissa lapsen sukunimen valinnan hänen tosiasiallisten perhesuhteidensa mukaisesti. Hallitus kuitenkin esittää aiempaa laajempia poikkeussääntöjä sukunimen ottamiseen. Jatkossa esimerkiksi avoparit voisivat ottaa toistensa sukunimen, jolloin myös avoparien lapsiperheillä voisi kaikilla olla sama nimi. Yhdistyksen vaikuttamistyön ansiosta hallituksen esityksen perusteluissa huomioidaan esimerkiksi apilaperheet erityisenä tilanteena, jossa lapselle voisi tietyin edellytyksin antaa tosiasiallisen vanhemman sukunimen ilman, että sukunimisuoja sitä estäisi. Sukunimisuojasta luopuminen olisi kuitenkin ollut ainoa tapa varmistaa, että lapsen sukunimi voidaan aina valita lapsen tosiasiallisten perhesuhteiden ja lapsen edun mukaisesti.

Yhdistys on lausunut>> oikeusministeriön työryhmämietinnöstä kesäkuussa ja on menossa eduskunnan lakivaliokunnan kuultavaksi 18.10.

Uutisia lyhyesti

Vanhempia kutsutaan keskustelutilaisuuteen tutkimushankkeen tiimoilta

Sateenkaariperheiden noin 7–20-vuotiaiden lasten vanhempia kutsutaan Helsingin toimitilaan keskustelemaan vanhempien kyselytutkimuksen tuloksista ja miettimään niihin pohjautuvia toimenpide-ehdotuksia. Tammikuussa kertaalleen kokoontuvaan niin sanottuun fokusryhmään haetaan nyt kuutta osallistujaa. Tilaisuudessa tutkija Kia Aarnio esittelee sateenkaariperheiden vanhempien alustavia kyselytuloksia, jotka koskettavat lasten hyvinvointia ja perheen tukiverkostoja. 

Vanhemmat saavat keskustella tuloksista ja miettiä niiden syitä ja niistä seuraavia johtopäätöksiä. Ryhmän ideoita käytetään pohjana, kun luodaan toimenpide-ehdotukset Sateenkaariperheiden lasten ja nuorten hyvinvointi -hankkeen lopuksi.

Keskustelun puhe nauhoitetaan, jotta tutkija voi palata siihen jälkikäteen ja puhenauhoitus tuhotaan viimeistään maaliskuussa 2018 hankkeen loppuessa. Tilaisuudessa on kahvi- ja pullatarjoilu. Tarkka ajankohta sovitaan osallistujien kesken: mahdollisia, vaihtoehtoisia päiviä ovat ainakin su 14.1. TAI la 20.1. iltapäivä tai jokin arki-ilta. Tilaisuuden kesto on pari tuntia. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Kialle: kia.aarnio@sateenkaariperheet.fi tai 050 542 1001.

Lasta odottava miespari synnytti tärkeän keskustelun lainuudistustarpeista 

Lännen media uutisoi viime viikolla miesparista, joka odottaa lasta. Kyse on tiettävästi ensimmäisestä kerrasta kun juridinen mies on raskaana Suomessa. Uutinen on herättänyt ikävääkin keskustelua kommenttipalstoilla ja sosiaalisessa mediassa. Valtamedia on kuitenkin käsitellyt asiaa ilahduttavan asiallisesti. Media lähti välittömästi tekemään uutisia, joissa kysyttiin asiantuntijoilta ja päättäjiltä, miten voitaisiin korjata ne epäkohdat, joita tämä perhe tulee kohtaamaan. Epäkohdat liittyvät ainakin terveydenhuollon tietojärjestelmiin, perhe-etuuksiin, translakiin ja vanhemmuuslainsäädännön puutteellisuuteen vanhemmuuden vahvistamisen osalta.


THL julkaisi tutkimustuloksia  sateenkaarinuorten hyvinvoinnista 

Kouluterveyskyselyn tulosten perusteella:
- Kiusaamis-, uhkailu- ja väkivaltakokemukset ovat sateenkaarinuorilla, erityisesti pojilla, moninkertaisesti yleisempiä kuin heteronuorilla.
- Sateenkaarinuoret kokevat terveydentilansa heikommaksi ja he ovat ahdistuneempia kuin heteronuoret.
- Sateenkaarinuoret kokevat heteronuoria harvemmin voivansa kertoa asioistaan tai huolistaan muille, oli sitten kyseessä ystävä, vanhempi, oppilaitoksen terveydenhoitaja tai joku muu.

Tutkimuksen johtopäätöksenä on, että "...nuorten parissa toimivien aikuisten valmiuksia havaita syrjintää, puuttua siihen ja tukea syrjintää kokeneita nuoria tulee parantaa." 

Lähde: THL


Rakkaussuhdetoiminta Katajasta Perhesuhdekeskukseen

Parisuhdekeskus Katajan Sateenkaariparit-hanke päättyi keväällä, mutta toiminnot jatkuvat Perhesuhdekeskuksessa. Sateenkaari-ihmisten omista Rakkaussuhdetuokioista ja Rikasta minua –viikonlopuista pääsee jatkossakin iloitsemaan eri puolilla Suomea. Katajan kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä ja uudenlaisia toimintojakin on jo kehitteillä. Katso Tapahtumia-osiosta tämän syksyn rakkaussuhdetapahtumat!


Ruotsissa adoptioita samaa sukupuolta oleville pareille

Ruotsissa ensimmäinen samaa sukupuolta oleva pari adoptoi lapsen ulkomailta loppukesästä. Aivan viime päivinä on kantautunut uutinen toisesta vahvistetusta adoptiosta. Laki Ruotsissa on mahdollistanut adoptiot jo vuosia.

Suomessa laki mahdollisti saman maaliskuun alusta. Toivomme, että Suomessa ensimmäistä todellista adoptiota ei jouduta odottamaan näin kauaa.

Kansainvälisessä adoptiossa lapsen lähtömaa tekee lapsen sijoituspäätöksen. Maailmassa on vain muutamia lapsia adoptioon luovuttavia maita, jotka sijoittavat lapsia myös samaa sukupuolta olevien parien perheisiin. Kolumbia on yksi näistä harvoista maista. Suomalaisista adoptiopalveluntarjoajista yhteistyötä Kolumbian kanssa tekee Interpedia ry.

Kotimaisessa adoptiossa ei vastaavia esteitä pitäisi olla. Samaa sukupuolta olevat parit pitäisi kotimaisessa adoptiossa olla samalla viivalla muiden kanssa. Käytäntö näyttää kykeneekö suomalainen lastensuojelu tekemään syrjimättömiä ja vain lapsen edusta nousevia adoptiosijoituksia.


Oletteko hakeutuneet adoptiohakijoiksi sateenkaariparina?

Yhdistys kerää tietoa sateenkaaripareista, jotka ovat lähteneet adoptioneuvontaan lain mahdollistettua samaa sukupuolta olevien yhteisen adoption maaliskuun alusta. Meitä kiinnostaa kuinka moni pari on lähtenyt selvittämään prosessia, minkä tahojen adoptioneuvontaan olette osallistuneet, minkälaisia kokemuksia teillä on ollut jne. Tietoja käytämme edistääksemme samaa sukupuolta olevien parien sujuvaa osallistumista adoptioprosessiin, yhteistyössä adoptioalan toimijoiden kanssa. Sateenkaariperheet ry on Valviran adoptiolautakunnan jäsen. Suunnitelmissa on myös järjestää jossain vaiheessa tilaisuus samaa sukupuolta oleville adoptiohakijoille yhteistyössä Adoptioperheet ry:n kanssa. Pyydämme yhteydenottojanne myös, jotta voimme aikanaan lähettää teille kutsun tähän tilaisuuteen. Yhteydenotot Toiminnanjohtaja Juha Jämsälle juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi.

Jäsenkyselyn tuloksia

Viime vuodenvaihteessa toteutettiin yhdistyksen ensimmäinen jäsenkysely, johon vastasi 281 sateenkaariperheen vanhempaa tai vanhemmuudesta haaveilevaa. Kysely on ensiarvoisen tärkeä tapa kerätä tietoa Suomen sateenkaarevista perheistä, heidän toiveistaan ja tarpeistaan. Kyselyn tuloksia käytetään sekä vaikutustyössä että toimintaa kehitettäessä. Kysely tehdään vuosittain. Seuraavan kerran ajatuksia kerätään tammikuussa 2018. Kyselyn 2017 tuloksia julkaistaan laajemmin marraskuun aikana nettisivuillamme.

Tapahtumauutisia

Verkostopäivät Perungassa – Viisaat päät yhteen

Monimuotoiset perheet -verkoston verkostopäiviä vietettiin 18-19.9. Peurungan Kylpylähotellissa Laukaassa. Päivien tarkoituksena oli saada tietoa Lasten ja perheiden palvelu-uudistuksesta (LAPE) ja SOTE-uudistuksesta sekä pohtia erityisesti järjestöjen roolia ja mukana oloa näissä ajankohtaisissa ja tärkeissä uudistuksissa. Teemoja avattiin luentojen muodossa ja yhdessä keskustellen. Verkostopäivät osoittivat jälleen, kuinka tärkeää on yhteisvoimin ajaa monimuotoisten perheiden asiaa.

Lukuisten uutuusleirien kesä 2017

Kesän leirit aloitti ensimmäistä kertaa, ja yhteistyössä Pienperheyhdistyksen kanssa järjestetty, yhden vanhemman sateenkaariperheiden leiri Sipoossa.

Historiaa tehtiin myös viemällä perheleiri ensimmäistä kertaa ulkomaille, Viroon, Jänedan kartanon alueelle. Harmillisesti ketään paikallisia perheitä ei yrityksistä huolimatta onnistuttu houkuttelemaan paikanpäälle. Iloisen yhdessäolon, hyvien keskustelujen ja runsaan ohjelman lisäksi elämyksiä tarjosivat virolainen ruokakulttuuri, alueen autiotalot, sammakkolampi ja kartano, jota saattoi tutkia ullakkoa ja kellaria myöten kenenkään häiritsemättä.

Ensimmäinen uusperheleiri keräsi mukavan porukan Turun Hirvensalon rannalle. Rentoon viikonloppuun mahtui mm. keskusteluja, mustikanpoimintaa, vesileikkejä, voimauttavaa perhevalokuvausta ja kunkin perheen itse suunnittelemia ja toteuttamia ohjelmanumeroita.

Perhesuhdekeskuksen perhetyöntekijä Terhi Väisänen osallistui kouluttajan/ryhmänvetäjän ominaisuudessa kaikille kesän uutuusleireille.

Rakkaussuhdetoiminnan vapaaehtoiset kouluttautumassa

Rakkaussuhdetoiminnan vapaaehtoiset kokoontuivat syyskuussa virkistäytymään ja kouluttautumaan. Ohjaajat saivat tietoa Perhesuhdekeskuksesta, ottivat haltuun uuden Rakkaussuhdetuokio-teeman ja pohtivat ryhmien ohjaamista työnohjaustuokiossa. Valtavan upea joukko tarjoaa sateenkaari-ihmisille omaa rakkaussuhdetoimintaa!

Tulevat koulutukset ja tapahtumat

Setan ainutlaatuinen koulutuspäivä ammattilaisille

Tänä vuonna Seta järjestää koulutuspäivän ammattilaisille sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta pari- ja monisuhteissa 1.11.2017 klo 9.30-16 Helsingissä. Myös Sateenkaariperheet ja Perhesuhdekeskus ovat mukana kouluttamassa. Katso lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet tästä. Tervetuloa mukaan!

Valtakunnallinen parisuhdeviikko marraskuussa

Parisuhdeviikon tiimoilta Perhesuhdekeskus järjestää monenlaisia mahdollisuuksia sateenkaari-ihmisille hoitaa omaa rakkaussuhdettaan. Ilmoittautuminen tapahtumiin on käynnistynyt, katso lisätietoja Perhesuhdekeskuksen verkkosivuilta >> Lämpimästi tervetuloa mukaan!

OHJELMA:
Ma 13.11. klo 18-20 SINUIKSI-chat Tukinetissä: Moninaiset rakkaussuhteet
Ti 14.11. klo 17.30-19 Luento Helsingissä: Läheisyys, seksuaalisuus ja seksi
To 16.11. klo 17.30-20.30 Rakkaussuhdetuokio Kotkassa
To 16.11. klo 17.30-20.30 Rakkaussuhdetuokio Helsingissä
Pe 17.11. klo 17.30-20.30 Rakkaussuhdetuokio Turussa
Pe 17.11. klo 17.30-20.30 Rakkaussuhdetuokio nuorille ja nuorille aikuisille Helsingissä

Sukupuoltaan pohtivien lasten
perheiden tapaamiset

Onko lapsesi päiväkoti- tai kouluiässä ja miettii sukupuoltaan? Transtukipiste ja Sateenkaariperheet ry järjestävät yhteistyössä sukupuoleltaan erityislaatuisten lasten vertaistapaamisen 11.11. klo 11-13.30. Tapaamiset ovat Sateenkaariperheiden tiloissa osoitteessa Hämeentie 29, 7. kerros, Helsinki. Tiedossa tutustumista, leikkiä ja juttelua. Pidetään ensin esittäytymiskierros, jossa sekä lapset että vanhemmat ovat mukana jonka jälkeen jakaudumme lasten ja aikuisten ryhmiin. 

Perhevalmennusviikonloppu 3.-5.11.2017 Pirkanmaalla

Perhevalmennus on tarkoitettu kaikille lasta suunnitteleville ja lasta odottaville sateenkaariperheille. Kurssilla tarjotaan tietoa sateenkaariperheiden perheellistymiseen liittyvistä erityishaasteista, vaihtoehtoisista tavoista saada lapsi, sateenkaariperheiden juridiikasta, oikeudesta perhe-etuuksiin, perheiden kokemuksista perhepalveluissa ja läheisverkostossa sekä sateenkaariparisuhteiden ja -erojen erityispiirteistä. Kurssit ovat maksuttomia, viikonloppukursseilla maksetaan vain ylläpito. Lisätietoja valmennuksesta täällä >>


Ilmoittaudu viikonloppukurssille Kangasalle 3.-5.11.2017

Syksyisin perhevalmennus järjestetään viikonloppukurssina, jotta kaikkialta Suomesta olisi mahdollista osallistua.
Kurssille mahtuu vielä mukaan! Lisätietoja ja ilmoittautumiset täällä >>

Eronneille vanhemmille oma kurssi

Vanhemman Neuvo on kurssi eronneille sateenkaariperheellisille. Kurssi on osallistujille maksuton. Ammatillisesti ohjattu ryhmä kokoontuu Helsingissä kahdeksana iltana. Ryhmä aloittaa tammi-helmikussa 2018, mutta haastattelut alkavat NYT.  
Tapaamisajaksi suunniteltu kello 17.30-20.30. Tarvittaessa lastenhoito yhdistyksen puolesta.
Vanhemman Neuvo -kurssilla keskitytään lapseen ja vanhemmuuteen eron jälkeen. Kurssi on tarkoitettu hlbtiq-vanhemmille, jotka ovat eronneet tai eroamassa puolisostaan. Vanhemmuuden jakaminen jatkuu eron jälkeenkin, joten ryhmä voi olla ajankohtainen vaikka erosta olisikin jo pidempi aika.

Ryhmä kokoontuu yhdistyksen toimitiloissa Kurvissa. Kurssin vetää Ensi- ja turvakotien liiton Vanhemman Neuvo -koulutuksen saanut Ritva-Liisa Reinold, joka on koulutukseltaan seksuaali- ja pariterapeutti, opiskellut traumaterapiaa ja toiminut aiemmin Transtukipisteen perhetyön koordinaattorina.

Kurssille mahtuu kahdeksan osallistujaa. Osallistujat haastatellaan ennen kurssin alkamista. Jos sattuu niin, että ex-puolisot ilmoittautuvat samalle kurssille, lähtökohtaisesti ensimmäiseksi ilmoittautuneella on etuoikeus osallistumiseen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: ritva-liisa.reinold@luukku.com.

Aikuisten toiminnallinen ja vertaistuellinen viikonloppu Kuopiossa 10.-12.11.2017

Sateenkaariperheiden aikuisilla on jälleen mahdollisuus viettää elämyksellinen viikonloppu metsässä rämpimisen, kaupunkiseikkailun ja geokätköilyn parissa. Luvassa armotonta kätköjen perässä juoksemista. Tänä keväänä haltuun otetaan Kuopion seutu. Viikonloppu on maksuton, jokainen järjestää itsensä paikanpäälle ja ostaa viikonlopun aikana ruokansa. Ilmoittautumiset täällä>>

Vanhempien vapaa viikonloppu 2.-4.2.2018

Aikuisten vertaistuellinen mökkiviikonloppu 2.-4.2.2018 Nokialla. Leiripaikkaan pääset tutustumaan täällä>>. Leirimaksu 80 €/osallistuja, vastineeksi saa viikonlopun majoituksen omilla liinavaatteilla sekä talkoilla tehdyn ruuan. Leiri alkaa perjantaina päivällisellä ja loppuu sunnuntaina lounaaseen ja loppusiivoukseen.

Ilmoittaudu 15.11.2017 mennessä lähettämällä sähköposti osoitteeseen tampere@sateenkaariperheet.fi ja kerro seuraavat asiat: Ilmoittajan nimi ja yhteystiedot laskutusta ja postia varten, muiden samasta perheestä osallistuvien nimet, allergiat ja erityisruokavaliot.

Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja on 12 hengelle. Varausmaksu 30 €/perhe, minkä maksamisen jälkeen leiripaikka on vasta varmistettu. Varausmaksua ei palauteta. Varauslasku lähetetään sähköpostiin muutaman viikon sisällä ilmoittautumisesta. Varausmaksun maksamatta jättäminen ei ole ilmoittautumisen peruuttaminen, vaan perumisesta on aina ilmoitettava erikseen.

Vanhemmat yhdessä vaeltamaan syksyllä 2018

Su-ke 2.-5.9. 2018 sateenkariperheiden vanhemmat ystävineen valtaavat Hetta-Pallaksen. Kolmessa vuorokaudessa keskellä alkavaa ruskaa. Kaksi tunturia, kolme autiotupaa, sauna, veneretki, nuotiohetkiä... Päivässä vaelletaan n. 15km.

Hinta 70e/hlö sisältää yöpymiset, kuljetukset Hetta-Pallaksen alueella autolla ja veneellä sekä saunan. Matkat paikanpäälle voidaan pyrkiä järjestämään kimppakyydeillä, jolloin matkakulut jäävät mahdollisimman pieniksi. Ilmoittaudu mukaan täällä>>

Suurin osa toiminnasta on paikallistiimien
eri paikkakunnilla toteuttamaa: 

Uutiskirjeen lopussa kaikki paikallistoiminnan tapahtumat!

TransHelsinki

Tänä vuonna TransHelsinki tarjoaa kulttuuria ja muuta mukavaa 18.11.alkaen.
Sateenkaariperheet ry järjestää seuraavat tapahtumat:

Ti 21.11. klo 17-19 Sukupuolivähemmistöön kuuluvat vanhemmat ja vanhemmuudesta haaveilevat –vertaisryhmä. Tapaaminen transihmisille, muunsukupuolisille, sukupuolettomille ja intersukupuolisille, jotka toimivat vanhempina tai haaveilevat vanhemmuudesta. Ohjaajina toimivat Transtukipisteen kouluttamat Sateenkaariperheet ry:n vapaaehtoiset ohjaajat Emil ja Petri. Ohjaajistosta löytyy omakohtaista kokemusta sekä sukupuoli- että seksuaalivähemmistöön kuulumisesta ja monenlaisista perhemalleista. Tule tapaamaan vertaisiasi ja keskustelemaan heidän kanssaan ryhmässä! Hämeentie 29, 00500 Helsinki.

27.11.-18.12. Sukupuolen moninaisuus ja vanhemmuus -suljettu nettiryhmä. Kolmeksi viikoksi transihmiset kumppaneineen voivat käydä ryhmässä keskustelua vanhemmuudesta, lapsensaannin mahdollisuuksista ja elämästä ylipäätänsä. Ryhmään pääsee vain ilmoittautumalla ennakkoon. Ilmoittautumisaika 23.11.saakka täällä>>

La 18.11. klo 16-18 Polyjen perhetapaaminen
Polyamoria – monisuhteisuus yhdistys järjestää yhteistyössä Sateenkaariperheiden kanssa perhetapaamisen Hämeentie 29, 00500 Helsinki.
Tustustumista, kahvittelua, kakkua, vapaata leikkiä, mukavaa yhdessäoloa.
Perhetapaaminen perheille, joissa vanhempana transihminen. Paikka ja ajankohta julkaistaan myöhemmin.
Koko ohjelma kootaan lokakuu aikana tänne>>

Tapahtumakalenteri 2017-2018


28.10. Sateenkaariperheet ry:n 20-vuotisjuhla
1.11. Setan koulutuspäivä ammattilaisille
3.-5.11. Perhevalmennusviikonloppu Kangasalla
10.-12.11. Aikuisten toiminnallinen ja vertaistuellinen viikonloppu Kuopiossa
13.-19.11. Parisuhdeviikko
24.11. Syyskokous Mikkelissä
25.-26.11. Setan edustajakokous Mikkelissä
2.-4.2. Vanhempien vapaa viikonloppu Nokialla
23.-25.3. Paikallistiimien kehittämispäivät Helsingissä
24.3. Kevätkokous Helsingissä
5.-8.7. Kesän perheleiri Kotkassa
2.-5.9. Aikuisten vaellus Hetta-Pallaksella

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin, joka sisältää myös paikalliset tapahtumat, löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >> 

Vertaistoiminta netissä - Perheaikaa.fi

Sateenkaariperheiden neuvonta- ja aihe vapaa -chatit:

ti 24.10.
ti 28.11.
ti 19.12.

Nettiluennot: 
Kevään aikana pidetyt luennot löytyvät sivuilta talleenteena täältä >>
1. Suomalaisten sateenkaariperheiden lasten ja nuorten koulukokemukset
2. Eläminen suomalaisessa sateenkaariperheessä: lasten ja nuorten kokemukset
3. Saariperheen lapsi aloittaa päivähoidon
4. Päivähoito ja sateenkaariperhe - luento varhaiskasvatuksen ammattilaisille


Suljetut ryhmät:

*Sukupuolen moninaisuus ja vanhemmuus 27.11.-18.12.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset täällä>

Toiveita chattien, luentojen ja suljettujen ryhmien aiheiksi voi lähettää vertaistoiminnan koordinaattorille tai kirjoittaa keskustelufoorumille. Lisätietoa yhdistyksen Perheaikaa.fi-toiminnasta myös kotisivuilla >>

Perheaikaa.fi-palvelussa on myös sateenkaariperheiden keskustelualue. Sateenkaariperheteemaisen keskustelualueen löydät toiseksi viimeisenä sivun alalaidasta Lapsi perheessä -alueelta.

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelu


PUHELIN
050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina, jotka ovat:

tiistaisin kello 12-13
torstaisin kello 9-10


SÄHKÖPOSTI

Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä kahden arkipäivän kuluessa. Jos vastausta ei kuulu, voit lähettää kyselyä tuliko viesti perille. 


CHAT
Neuvontapalveluihin kuuluu myös kysy sateenkaariperheasiantuntijalta -chat. Reaaliajassa toimiva chat löytyy Väestöliiton Perheaikaa-sivustolta www.perheaikaa.fi. Chatiin voi tulla keskustelemaan ja esittämään kysymyksiään. Chatissa kirjoittaessa kannattaa huomioida, että muut chatissa olijat näkevät keskustelun. Muuten neuvontapalvelu on luottamuksellista eikä kysymyksiä tai muita tietoja rekisteröidä millään tavalla.

2017 loppuvuoden chat-ajat
ti 24.10.
ti 28.11.
ti 19.12.

PERHESUHDEKESKUKSEN PUHELINPALVELU

Perhesuhdekeskuksen puhelinpalvelusta saat tukea perhesuhteesi haastavaan tilanteeseen. Olitpa itse sateenkaari-ihminen tai sateenkaari-ihmisen puoliso,
vanhempi, lapsi, sisarus tai
muu läheinen, voit olla yhteydessä perhetyöntekijään.

Palvelu on auki:
maanantaisin klo 15-17 ja
perjantaisin klo 8-10
numerossa 050 444 4446.
Ota rohkeasti yhteyttä!


Muista myös Sinuiksi -neuvontapalvelu

Sinuiksi-chattien tavoitteena on auttaa ihmisiä tulemaan sinuiksi seksuaalisen suuntautumisensa ja sukupuoli-identiteettinsä kanssa.


Katso myös muut neuvontapalvelut www.sinuiksi.fi

Haastattelu- ja osallistumispyynnöt

Sosiaali- ja terveysministeriö toteuttaa marraskuussa 2017 kampanjan, jonka tavoitteena on perhevapaiden tasa-arvoisempi jakautuminen ja isien perhevapaiden käytön lisääminen. Kampanjaan on haussa kokemusasiantuntijoita; perhevapaalla olleita, erilaisia ja eri ammateissa toimivia isiä ja isyysmyönteisiä esimiehiä.

Kokemusasiantuntijoiden toivotaan kuvastavan isiä mahdollisimman monimuotoisesti. Kampanjan toteutuksesta vastaava viestintätoimisto haastattelee valitut kokemusasiantuntijat sekä laatii haastattelujen pohjalta lyhyet aiheeseen liittyvä tarinat kampanjan verkkosivuille. Kokemusasiantuntijoiden toivotaan esiintyvän jutuissa omalla nimellään, kuvan kera. Toivomme pikaisia yhteydenottoja. Viestintätoimisto Hill+Knowlton Strategies Heini Malin, heini.malin@hkstrategies.com, p. 040 739 3347 Tiina Valkia, tiina.valkia@hkstrategies.com, p. 045 132 242

Etsitään haastateltavia naisparien kotityönjakoa käsittelevään gradutyöhön!
Kumpi teillä useimmiten laittaa ruokaa, huoltaa pyörän, viikkaa pyykit tai pitää lapsen oikeankokoisissa vaatteissa? Teen Helsingin yliopistossa sosiologian pro gradu -työtäni kotitöiden jakamisesta naisparien sateenkaariperheissä. Etsin nyt haastateltavaksi pariskuntia, joissa molemmat puolisot käyvät töissä tai opiskelevat, ja joilla on ainakin yksi alaikäinen lapsi.

Puolisot haastatellaan erikseen, ja yksi haastattelu kestää noin 45 minuuttia. Haastateltaviksi sopivat pariskunnat, joiden molemmat puolisot määrittelevät itsensä naisiksi. Haastattelut ovat luottamuksellisia, eikä vastaajia voi tunnistaa tutkimuksesta. Voin haastatella teitä sopivana aikana kasvokkain pääkaupunkiseudulla tai Oulun seudulla. Jos asutte muualla Suomessa, myös Skype-haastattelu on mahdollinen.
Lähtisittekö haastateltavaksi? Minulta voi kysyä lisää sähköpostitse, veera.adolfsen(at)helsinki.fi. Voit myös mielellään levittää tietoa eteenpäin mahdollisesti kiinnostuneille tutuille. Suurkiitos avusta.


Yhteistyökumppanit tiedottavat

26. Vinokino tulee!

Vinokino, Suomen ainoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarinoihin keskittyvä elokuvafestivaali järjestetään tänä vuonna 26. kerran.
Festivaalia vietetään Turussa 19.–22.10 ja Helsingissä 9.–12.11. Pääfestivaalien lisäksi elokuvanäytöksiä järjestetään myös Tampereella 25.–27.10. ja Jyväskylässä 1.11.

Elokuvien teemoissa ja sisällössä on tänä vuonna huomioitu kaikki sateenkaarin värit.
Lisätietoja ohjelmasta löydät täältä>>

Sateenkaariperheet ry:n jäsenet ovat oikeutettuja alennukseen leffalipuista. Alennus on 25% ja sen voi lunastaa verkkokaupassa alennuskoodilla "Sateenkaari".
Vinokinon verkkokaupan löydät täältä>>

Sateenkaarevat mielenterveysomaisten vertaisryhmät alkavat Hämeenlinnassa

FinFami – KantaHämeen mielenterveysomaiset ry aloittaa tänä syksynä kolme ammatillisesti ohjattua vertaisryhmää ihmisille, joiden sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön kuuluva läheinen on sairastunut tai oireilee psyykkisesti. Ensimmäisenä alkaa ryhmä sateenkaarinuorten ja nuorten aikuisten vanhemmille tai muille läheisille, joilla on huoli nuoren hyvinvoinnista. Lue lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet täältä

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä on yli 4000 tykkääjää Facebookissa

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita! 'Tykkää' meistä, niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Perhesuhdekeskuksesta>>

Tykkää Sateenkaaripareista>>
Tykkää Monimuotoisista perheistä>>
Tykkää Nelfasta>> 

Sateenkaariperheet  myös Twitterissä>>

Voit seurata tilimme kautta järjestön kuulumisia ja saat vinkkejä sateenkaariperheitä koskeviin juttuihin netissä. Twiittejä sateenkaariperheistä löytyy myös aihetunnisteella #sateenkaariperhe.

Paikalliset tapahtumat

Paikallistiimiläisten kehittämispäivät keväällä!
Tällä kertaa vapaaehtoisille tarjotaan koulutusta, virkistäytymistä ja toiminnan kehittämistä perjantaista sunnuntaihin 23.-25.3.2018 Helsingissä.
Laitathan päivämäärät muistiin!


UUTTA
Miten lapsia tehdään -tilaisuus Jyväskylässä
Kuopiossa tavataan taas kerran kuukaudessa

Tampereella osallistutaan Pikku Kakkosen kuvauksiin

Polyperheiden tapaaminen Helsingissä


Paikallistiimin tarvitsemat ohjeistukset ja lomakkeet löytyvät nyt helposti kotisivuiltamme>>

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät tästä linkistä>>

Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: info@sateenkaariperheet.fi

Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: kuopio@sateenkaariperheet.fi
Kymenlaakso:kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi
Lahti: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: pori@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: rovaniemi@sateenkaariperheet.fi
Seinäjoki: seinajoki@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI​

Paikallistiimi: Essi, Johanna, Kirsi, Maria x 2, Minna, Riina, Saara, Sonja ja Verna sekä koululaisasioissa Arhi, helsinki@sateenkaariperheet.fi
Paikallistiimin tavoittaa perhetapaamisten ja perhekahvilan aikana numerosta 050-4406517.​​

Kaikki kokoontumiset, retket ja muu paikallistiimin toiminta järjestetään vapaaehtoisvoimin - olisiko sinulla kiinnostusta osallistua järjestelyihin? Tiimissä on mukavaa suunnitella ja järjestää toimintaa. Kaikenlainen osaaminen on tervetullutta ja osallistumalla järjestelyihin pääset vaikuttamaan toiminnan sisältöihin! Ota rohkeasti yhteyttä tiimiin sähköpostitse helsinki@sateenkaariperheet.fi tai vertaistoiminnan koordinaattoriin Kaisaan.​

PERHEKAHVILA  

tiistaiaamuisin klo 10–12 
Kurvissa (Hämeentie 29, 7. krs).
Perhekahvila on mukavaa yhdessäoloa, juttelua, kahvittelua ja lasten vapaata leikkiä. Yhdistys tarjoaa kahvia, teetä, mehua ja keksiä. Rattaat saa toimistoon sisälle. Hoitopöytä, potta, mikro, syöttötuoleja, leikkihuone yms. löytyy. *Avoimet ovet eli tervetuloa niin uudet kuin vanhatkin!*

PERHETAPAAMISET
Kaikille suunnatut perhetapaamiset jatkuvat syksyllä 2017 Sateenkaariperheiden toimitiloissa (Hämeentie 29) ja Leikkipuisto Linjan sisätiloissa (Toinen Linja 6, 00530 Helsinki). Perhetapaamiset ovat jatkossa vaihdellen sekä arki-iltaisin että viikonloppuisin. Perhetapaamiset ovat kaikille avoimia leppoisia ja rentoja tapaamisia. Yhdistys tarjoaa kahvia, teetä ja mehua, muut tarjoilut nyyttärimeiningillä. Tervetuloa tutustumaan muihin sateenkaareviin perheisiin!

To 19.10. 16.30-19 Iltaperhekahvila Kurvissa

Su 12.11. klo 15-17 Perhetapaaminen, leikkipuisto Linja (sisätiloissa)

Su 10.12. klo 15-17 Pikkujoulut, leikkipuisto Linja (sisätiloissa)

ALKUTAIPALE-ILLAT
Alkutaipale-illat on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnitteleville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme. Olet tervetullut mukaan olit/te sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet. Alkutaipale-illat ovat kaikille avoimia, eli voit osallistua tapaamisiin milloin haluat. Tapaamispaikkana Sateenkaariperheiden toimisto Kurvissa, Hämeentie 29, 7krs, ellei muuta ilmoiteta. Yhteydenotot ja kyselyt: info@sateenkaariperheet.fi.

Alkutaipaleen omaan salaiseen facebook-ryhmään pääset tulemalla Alkutaipale-tapaamiseen. Ohjeet liittymiseen saat paikan päällä. Seuraavat tapaamiset to 12.10., 9.11. ja 14.12. klo 17-19.

KOULULAISTEN TOIMINTA
Koululaiset kaupunkiseikkailevat syyslomalla. Pe 20.10. klo 11 tavataan Hgin Rautatieasemalla (tarkka paikka sovitaan ilmoittautuneiden kanssa). Siitä lähdetään ryhmissä (1 aikuinen per ryhmä) kiertämään Helsinkiä kaupunkiseikkailun viitoittamaa tietä. Seikkailu kestää n. 3h. Osallistujat tarvitsevat hsl:n lipun. Jossain välissä kokoonnutaan yhdessä Raxiin syömään. Omavastuu 10e. Ilmoittaudu mukaan info@roomescaperunningrabbit.fi. Ilmoitautumiset mielellään 17.10 mennessä. Päivä päättyy klo 16 Rautatieasemalle.

SUKUPUOLTAAN POHTIVIEN LASTEN PERHEIDEN TAPAAMISET

Onko lapsesi päiväkoti- tai kouluiässä ja miettii sukupuoltaan? Transtukipiste ja Sateenkaariperheet ry järjestävät yhteistyössä sukupuoleltaan erityislaatuisten lasten vertaistapaamisia syksyllä 2017 lauantaina 11.11. klo 11-13.30 Tapaaminen on Sateenkaariperheiden tiloissa osoitteessa Hämeentie 29, 7. kerros.  

SUKUPUOLIVÄHEMMISTÖÖN KUULUVAT VANHEMMAT JA VANHEMMUUDESTA HAAVEILEVAT -RYHMÄ
Tapaaminen transihmisille, muunsukupuolisille, sukupuolettomille ja intersukupuolisille, jotka toimivat vanhempina tai haaveilevat vanhemmuudesta
Ti 21.11. klo 17-19 . Ohjaajina toimivat Transtukipisteen kouluttamat Sateenkaariperheet ry:n vapaaehtoiset ohjaajat Emil ja Petri. Ohjaajistosta löytyy omakohtaista kokemusta sekä sukupuoli- että seksuaalivähemmistöön kuulumisesta ja monenlaisista perhemalleista. Tule tapaamaan vertaisiasi ja keskustelemaan heidän kanssaan ryhmässä! Hämeentie 29, 00500 Helsinki.

EROTOIMINTA

Vanhemman neuvo -ryhmä eronneille lapsiperheellisille alkaa tammi-helmikuussa 2018. Ilmoittaudu mukaan NYT. Ryhmä käsittää kahdeksan kertaa, ja on osallistujille ilmainen. Tarvittaessa järjestetään lastenhoito. Sateenkaariperheiden Vanhemman neuvo-kursseihin erikoistunut Ritva-Liisa Reinold. Katso lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet uutiskirjeestä kohdasta "Tulevat kurssit ja tapahtumat"


POLYJEN PERHETAPAAMINEN
Polyamoria – monisuhteisuus yhdistys järjestää yhteistyössä Sateenkaariperheiden kanssa perhetapaamisen la 18.11. klo 16-18, Hämeentie 29, 00500 Helsinki.
Tustustumista, kahvittelua, kakkua, vapaata leikkiä, mukavaa yhdessäoloa.

MISTÄ LISÄTIETOA?

Avoin Facebook-ryhmä: tiedotukseen painottuva sivusto Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheet, seuraa tykkäämällä sivusta täällä >>

Facebook-ryhmä: luottamukselliselle keskustelulle (Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheet), liity ryhmään laittamalla vertaistoiminnan koordinaattorille sähköpostia ja pyydä liittämään sinut ryhmään.

Sähköpostilista: liittyminen viestillä osoitteeseen helsinki@sateenkaariperheet.fi

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Mervi ja Saara V., jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi 

Perinteiset perhetapaamiset jatkuvat samaan malliin kerran kuussa Gloriassa.
Sählyn pelaaminen jatkuu myös edellisvuoden tapaan kaksi kertaa kuussa. Alkutaipaletapaamiset ovat toistaiseksi tauolla. Mikäli tapaamisille on tilausta, pyöräytämme tapaamiset jälleen käyntiin. Sosiaalisten vanhempien ryhmä jatkaa myös toimintaansa, ryhmän tapaamisista ilmoitamme erikseen.  
Tervetuloa mukaan toimintaan!  

KAIKILLE AVOIMET PERHETAPAAMISET
Monikulttuurikeskus Gloriassa, Matarankatu 6. Avoimet perhetapaamiset on tarkoitettu kaikenlaisille sateenkaareville perheille. Oletpa yksin, kaksin tai monikko, lapsellinen tai pikkuväestä vasta haaveileva - tule mukaan tapaamisiin. Tapaamisista niin aikuiset kuin lapsetkin saavat vertaistukea, juttuseuraa ja mukavaa yhdessäoloa. Kaikki vanhat ja etenkin uudet sateenkaariperheelliset tai sellaisiksi haluavat - lämpimästi tervetuloa tapaamisiin! Seuraavat tapaamiset ovat: 15.10., 19.11. ja 10.12. klo 15-18. 

PERHESÄHLY SUNNUNTAISIN  klo 16:30-17:30 Cygnaeuksen koululla, Voionmaankatu 18. Perhesählyyn ovat tervetulleet kaikenikäiset sateenkaariperheelliset. Lapset saavat pelivuorosta kuitenkin enemmän irti, jos maila pysyy kädessä ja jonkinlaista juoksutaitoa löytyy. Perheen pienimmille on myös salin päädystä varattu oma tila, jossa voi pelailla omaan tahtiin.   Seuraavat sählyvuorot: 15.10., 29.10., 12.11., 26.11., 10.12. klo 16.30-17.30.

MITEN LAPSIA TEHDÄÄN -TILAISUUS

Tilaisuus kaikille lasta suunnitteleville hlbtiq-ihmisille. Puhutaan perheellistymisen tavoista, siihen liittyvistä eritysihaasteista ja byrokratiasta. Olet lämpimästi tervetullut olipa perheellistyminen lähivuosien suunnitelmissa tai vasta kaukainen haave.
Ti 28.11. klo 17.00-19.00, Kansalaistoiminnankeskus Matara.


MISTÄ LISÄTIETOA?
Sähköpostilista
: liittyminen viestillä osoitteeseen jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi.
Avoin Facebook ryhmä:
tiedotukseen painottuva sivusto Jyväskylän seudun sateenkaariperheet, seuraa tykkäämällä sivusta täällä >>
Suljettu Facebook-ryhmä:
luottamukselliselle keskustelulle Sateenkaariperheet Jyväskylä, liity ryhmään laittamalla pyyntö ylläpitäjälle täällä>>

KUOPIO

Paikallistiimi: Hertta ja Sofia, kuopio@sateenkaariperheet.fi.


Perhetapaamiset Pe 27.10. klo 17-19 ja pe 24.11. klo 17-19
Kuopion Perheentalo Apajassa


Sateenkaariperheiden häppeninki Kuopio-Hallin voimistelualueella
sunnuntaina 17.12. kello 11-12
.
Ilmesty mukaan hallin telinevoikkapäätyyn. Päälle rennot vaatteet ja mukaan vesipullo.
Kuopio-halli, Opistontie 4, 70200 Kuopio

Kuopion seudulla on paljon sateenkaariperheitä, myös koululaisperheitä. Nyt toiminta on käynnistynyt uudelleen. Kuopion tapaamisista ilmoitellaan ja muistaa asioista keskustellaan omassa facebook-ryhmässä, johon voit liittyä täällä>>

KYMENLAAKSO/KOTKA

Paikallistiimi: Veera ja Petri, kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi.

Syksyn aikana on tarkoitus järjestää luontoretki Moronvuorelle sekä parisuhdeiltapäivä. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan tapahtumiin, laita sähköpostia paikallistiimille ja kysy tarkempia tietoja.

Jos haluat liittyä Kymenlaakson sateenkaariperheiden Facebook-ryhmään, jossa tapaamisista sovitaan, laita sähköpostia osoitteeseen paikallistiimille.

LAHTI

Jos Lahden suunnan ihmiset ovat tulevaisuudessa kiinnostuneita järjestämään tapaamisia, voivat he ottaa yhteyttä vertaistoiminnan koordinaattoriin. Lahden alueen sateenkaariperheet -nimisessä suljetusssa facebook-ryhmässä pääsee kontaktiin alueen muiden perheiden kanssa. Ryhmän löydät täältä>>

MIKKELI

Yhteyshenkilö: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Mikkelissä tavataan perheiden kotona. Lisätietoa yhteyshenkilöltä.

OULU

Paikallistiimi: Suvi, oulu@sateenkaariperheet.fi

Sateenkaariperhetapaamiset jatkuvat lähes jouluun asti 
Vihreän talon avoimessa päiväkodissa. Loppuvuoden aikana tavataan kerran kuussa seuraavina sunnuntaina:19.11., 17.12. Tapaamispaikan osoite on Uusikatu 27 ja tapaamisaika klo 14.30-17. Tuolla välillä saa tulla paikalle, miten teidän perheelle parhaiten sopii. Tapaamiset ovat vapaamuotoisia ja eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Jos on jotain erityistä tiedossa tapaamisiin liittyen, niin ilmoitamme tästä sähköpostilistalle. Tarjoilut nyyttärimeiningillä. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

Jos haluat liittyä maililistalle se onnistuu laittamalla viestiä osoitteeseen info@sateenkaariperheet.fi.

PORI

Paikallistiimi: Elina, Johanna, Katri ja Mari, pori@sateenkaariperheet.fi

Tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki perheelliset ja perheestä haaveilevat.

Loppuvuoden perhetapaamisia Lapsis ry:n Lintulassa (osoitteessa Rautatienpuistokatu 6A) on enää yksi, 6.11. klo 17:30-19. 

Joulukuussa teemme RETKEN Merikarvialle, miniMuumaan pikkujouluihin su 3.12. Tapahtuma alkaa klo 14:00, joten tapaamme parkkipaikalla klo 13:45.
Ilmoittautumiset retkeen osallistumisesta viimeistään 19.11. joko Facebook-sivullemme tai sähköpostiin pori@sateenkaariperheet.fi.


Jos olet kiinnostunut liittymään sähköpostilistallemme tai salaiseen Facebookin keskusteluryhmään, laita meille viestiä joko sähköpostilla pori@sateenkaariperheet.fi tai Facebookissa. Kaikkiin tapaamisiin ovat tervetulleita sekä perheelliset että perheestä haaveilevat.

ROVANIEMI

Lapin sateenkaariperheet kokoontuivat syksyn ajan Rovaniemellä MLL:n tiloissa kerran kuukaudessa. Osallistujamäärän niukkuuden takia paikkakunnalla siirrytään jälleen epäsäännöllisempään tapaamismalliin.  Lisätietoja, päivät ja osoitteen saat sähköpostilla, rovaniemi@sateenkaariperheet.fi.

Rovaniemellä suunnitellaan uutta toimintaa kovalla vauhdilla, mm. omaa leiriä. Jos et ole velä mukana toiminnassa, ota yhteyttä rovaniemi@sateenkaariperheet.fi.

Pohjois-Suomen sateenkaariperheille on oma facebook-ryhmä Sateenkaariperheet Lapissa. Liity mukaan täällä >>

SEINÄJOKI

Paikallistiimi: Maria ja Karoliina, seinajoki@sateenkaariperheet.fi

Seinäjoen tapaamisista tiedotamme Seinäjoen Sateenkaariperheiden omassa facebook-ryhmässä, jonne pääset lähettämällä sähköpostia osoitteeseen seinajoki@sateenkaariperheet.fi.

PS. Etsimme lisävoimia paikallistiimii, se voit olla juuri sinä! Jos haluat tulla mukaan ideoimaan ja järjestämään tapaamisiamme, niin otathan yhteyttä!

TAMPERE

Paikallistiimi: Sini, Marjut, Johanna x 2, Sari ja Laura, tampere@sateenkaariperheet.fi


Pienten tapaaminen Setan toimistolla (Kuninkaankatu 15 A T1)  12.10 ja 26.10 klo 10-12. Rentoa yhdessäoloa, vertaistukea ja leikkiä - kahvittelua unohtamatta. Lämpimästi tervetuloa myös uudet tuttavuudet!

Pienten tapaamisia 2 x kuussa, marraskuun tapaamisten päivämääriä ei vielä sovittu, seuraa yhdistyksen / Tre Setan kalenteria

 

Alkutaival -tapaaminen 19.10 klo 17.30-19.30 Lapsettomien yhdistys Simpukka ry:n tiloissa (Verstaankatu 5 A LH 3). Teemana perheensisäinen adoptio.

Pelastakaa lapset Ry:stä tulee sosiaalityöntekijä Anu Övermark kertomaan aiheesta ja samalla on loistava mahdollisuus kaikille aiheeseen liittyville kysymyksille.
Vuoden viimeinen alkutaival 13.12. klo 17.30-19.30 pikkujoulujen merkeissä. Jälleen tapaamispaikkana Simpukka ry.

 

Perhetapaaminen Leikkitoimintakeskus Huushollissa 29.10 klo 10-12.30.

Rentoa yhdessä oloa ja vertaisjutustelua kahvittelun ja mehustelun lomassa. Mikro käytettävissä, joten lasten ruuan saa lämmitettyä.

Tilassa viileät lattiat, joten villasukat/sisäkengät kannattaa varata mukaan
 

Aikuisten pikkujoulut 4.11. Mennään porukalla Room Escapeen ja sen jälkeen syömään ja iltaa istumaan. Kokoontuminen ja neuvoa-antavat klo

17.00 Plevnassa Finlaysonilla. Omavastuu pelistä 10 €/hlö ja ruokailu omakustanteisesti. Ilmoittautuminen 28.10. mennessä tampere@sateenkaariperheet.fi

 

Koululaisten tapaaminen Superparkissa 19.11. klo 12 alkaen. Yhdistys tukee koululaisen lipun hintaa min. 10 €, lopullinen summa määräytyy mukaantulijoiden lukumäärästä.

 

Pikku Kakkosen Seikkailukoneen nauhoitukset 9.12. klo 13.40-15.40 Mediapolis Tampere (Tohlopinranta 31) Studionauhoituksessa lapsille on varattu istuimet lavan edestä ja he osallistuvat leikkeihin, lauluihin ja tehtäviin ilman aikuista. Aikuiset istuvat studion takaosassa tai studion ulkopuolella, mistä nauhoitusta voi seurata kuvaruudulta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 15.11 mennessä tampere@sateenkaariperheet.fi

 

Perhetapaaminen Sorin sirkuksessa 16.12. Valitettavasti kaikki liput on jo varattu. Peruutuspaikkoja voit tiedustella sähköpostitse.

Vanhempien vapaa viikonloppu

Aikuisten vertaistuellinen mökkiviikonloppu 2.-4.2.2018 Nokialla.
Leiripaikkaan pääset tutustumaan täällä>>. Leirimaksu 80 €/osallistuja, vastineeksi saa viikonlopun majoituksen omilla liinavaatteilla sekä talkoilla tehdyn ruuan. Leiri alkaa perjantaina päivällisellä ja loppuu sunnuntaina lounaaseen ja loppusiivoukseen.
Ilmoittautumisohjeet aiempana kohdassa "Tulevat tapahtumat ja koulutukset"


Tarjoilujen ja järjestelyjen helpottamiseksi toivomme ilmoittautumista tapaamisiin. Jos ilmoittautuneita ei ole, ei aktiivitkaan välttämättä keskenään kokoonnu, vaan tapahtuma peruutetaan. Facebookissa olevan ryhmän tai paikallistiimin sähköpostin kautta voit ilmoittautua ja saada lisätietoa tapahtumista. Kaikki tapaamisemme tiedotetaan Sateenkaariperheiden ja Tampereen Setan kalenterissa sekä Facebook -ryhmässämme.

Lisätietoa toiminnasta ja
mm. face-ryhmään liittymisestä saat osoitteesta
tampere@sateenkaariperheet.fi.​
Uudet perheet ovat lämpimästi
tervetulleita, kaikilla meillä on joskus ollut ensimmäinen kerta sateenkaari-perhetapaamisessa, rohkeasti mukaan!​

TURKU

Paikallistiimi: Tanja, Tiia, Minna ja Marjukka, turku@sateenkaariperheet.fi


Turun seudun sateenkaariperheiden tapaamiset Turun Tyttöjen talolla,
osoite Yliopistonkatu 26 B, 2.krs, ellei toisin mainita.

Sateenkaariperheiden koululaisten syystapaaminen 14.10. klo 14-16 

Askarrellaan Fimo-massasta koruja, pikkueläimiä ja dinosaurusfossiileja. Luvassa myös jutustelua ja tietenkin herkuttelua! Omaa aikuista ei tarvitse mukaan, paikalla vetäjä ohjaamassa ja valvomassa lapsia. Myös uudet osallistujat oikein tervetulleita, vanhemman ei tarvitse olla millään tavalla yhdistyksen toiminnassa mukana. Kaikille sateenkaariperheelliseksi itsensä kokeville perhemuotoon ja vanhempien lukumäärään/sukupuoleen katsomatta! Fb-tapahtuma täällä>>

 

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaaminen 5.11. klo 14-17 

 Mindfulness-työpaja "Tietoinen läsnäolo eli mindfulness jaksamisen tukena",

ohjaajana psykologi, mindfulness-ohjaaja Saara Laitinen. Lastenhoito pyritään

järjestämään. FB-tapahtuma tästä>>

 

Kaikille avoin perhetapaaminen 19.11. klo 15-17 

Vertaiskeskustelua ja kahvittelua. HUOM: Alkutaipaleella olevat, eli lasta suunnittelevat, yrittävät, pikkulapsiaikaa jo elävät, tämä ryhmä on myös teille!

 

Joulukuussa tulossa myös tonttujuhla! Seuraa ilmoittelua FB:ssa ja sähköpostilistalla (voit ilmoittautua listalle osoitteessa turku@sateenkaariperheet.fi). Lämpimästi tervetuloa uudet ja vanhat!


Voit ilmoittautua mukaan sähköpostilistallemme osoitteeseen turku@sateenkaariperheet.fi. Voit myös liittyä suljettuun Fb-­keskusteluryhmäämme, täällä>> sekä seurata tiedotusta julkisella Facebook-sivullamme, täällä>>

Sateenkaariperheet ry
Hämeentie 29, 00500 Helsinki 


www.sateenkaariperheet.fi
info@sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
Laura Valoma
laura.valoma@sateenkaariperheet.fi
050 525 7999

Vertaistoiminnan koordinaattori
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976​

Tutkija
Kia Aarnio
kia.aarnio@sateenkaariperheet.fi
050 542 1001

Puheenjohtaja
Krister Karttunen 

puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi

050 513 7765

Perhesuhdekeskus

Projektipäällikkö
Sanna Nevala
sanna.nevala@sateenkaariperheet.fi
050 410 6772

Perhetyöntekijä
Terhi Väisänen
terhi.vaisanen@sateenkaariperheet.fi
050 431 4600

Kaikkien perheiden Suomi -hanke

Projektipäällikkö
Anna Moring
anna.moring@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0832

Suunnittelija
Jenni Kerppola-Pesu
jenni.kerppola-pesu@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0831

Neuvontapalvelu
Puhelimitse 050 321 0048 tiistaisin kello 12-13 ja torstaisin kello 9-10
sekä sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. Katso myös neuvonta-chat-ajat muualta tästä kirjeessä.

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi-sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen.

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2017

Krister Karttunen, Helsinki (puheenjohtaja)
Tiia Kovanen, Vantaa (varapuheenjohtaja)
Marjukka Irni, Turku
Paula Myöhänen, Mikkeli
Juha-Pekka Hippi, Helsinki
Petri Segerholm, Kotka
Anu Kantola, Vantaa
Tiia Sudenkaarne, Turku
Emil Hellsten, Helsinki
Sari Kemppinen, Helsinki (varajäsen)
Markus Oja, Lempäälä (varajäsen)

Terveisesi yhdistyksen työntekijöille ja hallitukselle

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

0%