Rakentamisen laatuteko 2017
äänestys yleisön suosikista


Kenelle rakentamisen hyvä laatu on kunnia-asia? Kenen asenteesta ja ammattitaidosta kannattaa ottaa oppia? Kuka ansaitsee näkyvän tunnustuksen laadukkaasta työstään?


Tänä vuonna Rakentamisen laatuteko -kilpailun voittajan valitsee eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Eero Heinäluoma. Lue lisää kilpailusta Rakennusteollisuus RT:n kilpailusivustolta. Voittaja julkistetaan 16.11.


Myös yleisö saa valita oman suosikkinsa - tutustu finalisteihin videoilla ja äänestä parasta laadun tekijää! Yleisöäänestyksen voittanut rakentaja tai rakentajatiimi palkitaan 300 euron lahjakortilla rautakauppaan. Yleisöäänestys on käynnissä 12.11. saakka.

Jarmo Grön | vastaava työnjohtaja, Destia

”Rakentaminen on joukkuepeliä. Kukaan ei saavuta yksinään mitään. Laatu varmistetaan jo suunnitteluvaiheessa. Kun toteutuksen tekniset työsuunnitelmat käydään läpi myös työntekijöiden kanssa, tieto kulkee joka portaalle”, kertoo Jarmo Grön.

Juha-Matti Ritakallio | vuositakuukorjaaja, YIT

”Kaikkien pitäisi katsoa eteensä ja jättää työpisteensä seuraavan työvaiheen tekijälle siistissä kunnossa. Yhteistyö muiden työntekijöiden kanssa on myös jokaisen oma etu”, muistuttaa Juha-Matti Ritakallio.

Jaakko Jäväjä | vastaava työnjohtaja, NCC

”Laadukkaaseen tekemiseen liittyy aina myös turvallisuus. Siistillä ja turvallisella työmaalla laatukin kohentuu”. Tätä mieltä on NCC:n vastaava työnjohtaja Jaakko Jäväjä.

Jani Himanen | porari, Lemminkäinen

”Tehdään hyvin, mitä tahansa tehdään. Aina voi kysyä itseään kokeneemmilta. Vanhempia työntekijöitä ei pidä vähätellä”, porari Jani Himanen kertoo reseptinsä hyvän laadun tuottamiseen.

Jean Lindström | maalari, Consti Julkisivut Oy

"Laatu on huolellisuutta ja sitä, että tehdään juuri niin kuin työselosteessa lukee, sekä nimenomaan sitä, mitä asiakas on tilannut, eikä muuta”. Näin Jean Lindström määrittelee laadun omalta kannaltaan.

Työmaatiimi | Peab

"Laatua saadaan aikaan, kun kommunikaatio työmaalla toimii ja kaikki työntekijät ymmärtävät oman työnsä tärkeyden osana suurempaa kokonaisuutta. Ammattiylpeys on kaiken lähtökohta". Tätä mieltä on Turussa Peabin korjausrakennuskohteessa työskentelevä tiimi, Kim Mäkiruoho, Tytti Nurminen ja Juho Tamminen.

Työmaatiimi | Skanska Infra Oy

"Laatua syntyy, kun kerralla tehdään valmista, ja aikataulut sekä kustannukset pitävät. Laadunhallintaa auttaa se, että kaikki tieto on helposti saatavissa." Skanskan työmaatiimissä ovat mukana työmaapäällikkö Antti Kuokkanen, aluevastaavat Kalle Willman, Juha Vartiainen ja Juuso Häkämies sekä mittaustyönjohtaja Harri Taina ja työmaainsinööri Lotta Kamunen.

Jouni Korkiakoski | vastaava työnjohtaja, YIT

”Asuinrakennuksen rakentaminen on laadukasta, kun asiakas on tyytyväinen lopputulokseen, ja ihastuu uuteen kotiinsa. Katsonkin laatua aina asiakkaan silmin. Omat laatuvaatimukseni ylittävät RYL:in ja normien vaatimukset”, sanoo Espoon Kauklahdessa YIT:n työmaan vastaava työnjohtaja Jouni Korkiakoski. 

Äänestä omaa suosikkiasi!

Äänestysaikaa on 12.11. saakka.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti rautakauppaan. Jätä yhteystietosi (nimesi ja sähköpostiosoitteesi), mikäli haluat osallistua arvontaan. Yhteystietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin, luovuteta eteenpäin eikä säilytetä arvonnan jälkeen.

Rakentamisen laatuteko -kilpailun järjestävät

0%