Kysymys on pakollinen
Antamasi lukuarvo on virheellinen
Sähköpostiosoite on virheellinen


Sateenkaariperheet UUTISKIRJE

Aina muiden jäljessä

KESÄKUU 2012

Suurin osa sateenkaariperheiden oikeuksista on saavutettu kansainvälisen kehityksen myötä. Suomessa katse on kiinnitetty perinteisesti Ruotsin kehitykseen. Joskus olisi hienoa, jos Suomi toimisi tiennäyttäjänä muiden seuraamisen sijaan.

Eurooppalaisten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjärjestöjen kattojärjestö Ilga-Europe on päivittänyt kartan, johon ovat keränneet ajankohtaisen tiedon HLBTI-ihmisten oikeudellisesta asemasta eri Euroopan maissa. Mukana kartassa ovat kaikki Euroopan maat.

Aiemmin Suomi on sinnitellyt ihan mukavasti kehityksen mukana, toki aina muutaman askeleen Länsi-Euroopan sivistysmaita jäljessä. Nyt kehitys kuitenkin näyttää jo huonommalta. Suomi on syrjäytynyt samaan kategoriaan Etelä-Euroopan ja ex-sosialistisen Itä-Euroopan kanssa. Hyvää tahtoa suomalaisessa yhteiskunnassa tuntuu riittävän - miksi kaikki vain jumittaa paikallaan?

Itsestään selväähän on, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema on lopulta laitettava ojennukseen - ihan kunnolla. Yhtä selvää on, että valtiovallan täytyy lopulta kantaa täysi vastuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöpolitiikasta. Ei siis ole kyse lainkaan siitä, mitä pitäisi tehdä, vaan milloin! Ketä hyödyttää se, että pakollisia uudistuksia hidastetaan ja oikeuksia roikutetaan narun päässä ihmisten nenän edessä? Poliittiselle järjestelmälle vuosikymmenet saattavat olla lyhyitä aikoja, mutta LHBTI-nuorten ja sateenkaariperheiden lasten elämä kulkee hurjaa vauhtia eteenpäin.

Eikö olisi upeaa, jos edes jossain seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvässä asiassa Suomi joskus näyttäisi mallia muulle Euroopalle? Yhdenvertainen avioliitto, täysi mahdollisuus tulla harkituksi adoptiovanhempana ja ihmisoikeuksien mukainen translaki ovat kaikki jo toteutettu monessa eurooppalaisessa maassa. Voisiko Suomi ottaa tavoitteekseen olla ensimmäinen maa Euroopassa, joka ei vaadi ketään luopumasta vanhemmuudestaan perheen sisäisen adoption yhteydessä? Tällöin juridinen vanhemmuus tulisi perheen sisäisen adoption kautta mahdolliseksi kaikille vanhemmille niissä sateenkaariperheissä, joissa kolme tai neljä vanhempaa ovat yhdessä toivottaneet lapsensa tervetulleeksi elämänpolulle.

Rohkeutta välttämättömän edessä, Suomi!

Juha Jämsä
toiminnanjohtaja

juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

TÄSSÄ KIRJEESSÄ LISÄKSI MM:
* Adoptiolautakunta & vanhemmuuslaki
* Alkutaipele-ryhmä starttasi
* Etsitään koulutussuunnittelijaa
* Kansainvälisen sateenkaariperhepäivän humua
* Sateenkaariperheiden Eurooppapäivien humua
* Toimiston avajaiset & nimikilpailu
* Perheiden pridetapahtumat
* Paikallisen vaikuttamisen koulutus
* Koululaisten omat tapahtumat
* Kesäleiri Metsäkartanossa
* Parisuhdeviikonloppu Keuruulla
* Syksyllä 2 perhevalmennuskurssia
* Kaikki paikalliset tapahtumat

Kaksi vuotta sateenkaariperhekoulutuksia eri puolilla Suomea

Adoptiolaki voimaan 1.7.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi toukokuussa 100 000 euroa avustusta Sateenkaariperheet ry:n koulutushankkeelle. Hanke käynnistyy syksyllä 2012 ja kestää ainakin kaksi vuotta. Hankkeen työnä toteutetaan noin 50  koulutustilaisuutta eri paikkakunnilla ympäri Suomen lasten ja perheiden kanssa työskenteleville. Helsingin seutu on rajattu pois hankkeesta.

Hankkeen nimi on Sateenkaariperheiden lasten ja vanhemmuuden haavoittuvuudet ammattilaisten tietoisuuteen. Hankkeelle etsitään parhaillaan työntekijää. Katso ilmoitus muualla tässä lehdessä.

Hankkeen hankesuunnitelma >>

Viime syksynä vahvistettu adoptiolaki astuu voimaan 1.7. Kokonaan uudistetun adoptiolain myötä poistuu 8 viikon mittainen harkinta-aika silloin kun naisparin osapuoli adoptoi perheen sisäisesti hedelmöityshoidoilla syntyneen lapsen. Tämä on turhaan hidastanut lapsen juridisen aseman selviämistä.

Uuden lain myötä tulee mahdolliseksi myös vahvistaa juridisesta vanhemmuudesta luopuvalle vanhemmalle tapaamisoikeus myös sen jälkeen kun adoptio on vahvistettu. Näin esimerkiksi apilaperheissä isä voi ensin tunnustaa isyytensä ja saada tapaamisoikeuden lapseen, vaikka lapsi olisi tarkoitus lopulta adoptoida perheen sisäisesti toisen äidin juridiseksi lapseksi. Tämä on pieni parannus niille apilaperheille, joille tämä järjestely vastaa vanhempien toiveita.

Adoptiolautakunta ja vanhemmuuslaki

Helsingissä aloitti alkutaipale-ryhmä

Sateenkaariperheet ry on saanut toukokuun aikana kutsun nimetä asiantuntijajäsen kahteen merkittävään kokoonpanoon.

Heinäkuun alussa voimaan tulevan adoptiolain mukaisessa adoptiolautakunnan täysistunnossa Sateenkaariperheiden asiantuntemus auttaa kehittämään ja valvomaan adoptioasioita Suomessa.

Isyyslaki uudistetaan kokonaisuudessaan tällä hallituskaudella ja uudistuksen pohtimiseksi on nimitetty virkamiestyöryhmä ja sen rinnalla toimiva laajempi seurantaryhmä. Seurantaryhmän jäsenenä Sateenkaariperheet on mukana uuden vanhemmuuslain suunnittelussa.

Ensimmäisen sateenkaariperheiden perhevalmennuksen sivutuotteena syntyi uusi Alkutaipale-ryhmä. Ryhmä on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnittelelville tai perheen jo perustaneille. Katso tarkemmat tiedot ja ajankohdat kirjeen loppuosasta paikallisten tapahtumien listauksesta.

Syksyllä sateenkaariperheiden perhevalmennus aloitetaan uudestaan iltakurssina Helsingissä ja viikonloppukurssina Ylöjärvellä. Lisätietoa muualla tässä kirjeessä.

Työpaikka Sateenkaariperheissä: koulutussuunnittelija

Sateenkaariperheet ry etsii koulutussuunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen 1.9.2012-31.5.2014

Koulutussuunnittelija toimii ainoana työntekijänä OKM:n rahoittamassa hankkeessa Sateenkaariperheiden lasten ja vanhemmuuden haavoittuvuudet ammattilaisten tietoisuuteen. Hankkeeseen on myönnetty rahoitus 31.5.2014 saakka. Yksi jatkovuosi on mahdollinen.

Koulutussuunnittelijan työtehtäviin kuuluu sateenkaariperheitä koskevien koulutusmateriaalien kerääminen ja muokkaaminen, koulutusten sisällön suunnittelu eri kohderyhmille, koulutusten markkinointi ja käytännönjärjestelyt, tiedottaminen ja projektinhallinta (toimintasuunnitelmien ja -kertomusten valmistelu, ohjausryhmän kokousten valmistelu sekä sihteerinä toimiminen, hankkeen väli- ja loppuarviointi, yhteistyöverkoston rakentaminen). Lisäksi koulutussuunnittelija toimii kouluttajana osassa hankkeen koulutuksia koskien sateenkaariperheiden kohtaamista lapsi- ja perhetyössä.

Lisätietoa ja hakuohjeet kotisivuilla >>

Kansainvälisen sateenkaariperhepäivän tapahtumiin osallistui Suomessa yli 300

Toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina vietettiin ensimmäistä kertaa kansainvälistä sateenkaariperhepäivää, jolloin sateenkaariperheet kerääntyivät iloisiin tapahtumiin ympäri maailman. Päivä oli ilon ja ylpeyden juhla.

Katso kuvat ja videot tapahtumista.
Tervetuloa mukaan taas ensi vuonna!

TURKU

Turussa järjestettiin kansainvälisenä sateenkaariperhepäivänä koko perheen valokuvapaja.

Valokuvatyöpajassa työskenneltiin pareittain siten, että lapsi toimi kuvaajana oman vanhemman opastuksella. Valokuvat otettiin ulkona sinne rakennetulla reitillä, jossa oli erilaisia pysäkkejä. Näillä pysäkeillä oli jokaisessa tehtävä, joka suoritettiin valokuvaamalla. Reitin jälkeen kuvat tulostettiin ja kokoonnuttiin kaikki yhdessä katsomaan kaikkien valokuvat, työstämään ja keskustelemaan niistä.

Oheiset kuvat ottanut: Marjukka Irni

HELSINKI

Helsingin tapahtumaan uudistuneessa dtm-ravintolassaosallistui yli 150 osallistujaa. Sateenkaariperheet ry:n toiminnanjohtaja JuhaJämsä kertoi osallistujille, että tänä päivänä on meidän upein perheiden päivä.Meillä kaikilla on omanlaiset perheemme ja me kaikki saamme olla valtavanylpeitä omista perheistämme. Tänään juhlitaan kaikkien perheidenyhdenvertaisuutta.


Tapahtumaan osallistuneet lapset pääsivät pomppimaanpomppulinnassa, näkivät Mimin ja Kukun esiintyvän, askartelivat kortteja muidenmaiden sateenkaariperheille ja tekivät rintamerkkejä. Mehubileiden pellet jaeläimet viihdyttivät lapsia ja dtm tarjosi syötävää ja juotavaa. Tapahtuman järjestelyjä koordinoi Kristiina Puukko.

SAKSA

ISRAEL

KANADA

YHDYSVALLAT


Yli 1000 kokoontui Sateenkaariperheiden Eurooppapäiville

Sateenkaariperheiden Eurooppapäiville Kataloniassa, Espanjassa osallistui vappuna 24 suomalaista, yhteensä osallistujia oli 1001 yhteensä 23 eri maasta. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään Saksassa 2014. Tervetuloa mukaan! Sateenkaariperheet ry on yksi tapahtuman järjestäjistä.


Lisää kuvia Katalonian tapahtumasta >>

Yrjönkadun AVAJAISET taiteidenyönä - tervetuloa!

Sateenkaariperheiden, Adoptioperheiden ja Familia Clubin yhteisen toimitilan avajaiset Helsingin taiteiden yönä, to 23.8 kello 17-21. Tervetuloa tutustumaan tiloihin! Tapahtuma on suunnattu koko perheelle. (Samana päivänä järjestetään yhteistyökumppaneille suunnatut avajaiset kello 13-16.)

Illan aikana yhdistysten jäsenperheet pääsevät tutustumaan uusiin tiloihin, nauttimaan hyvästä purtavasta ja osallistumaan kaikenikäisille suunnattuun ohjelmaan. Yhdessä huoneessa soi musiikki, toisessa kokeillaan kädentaitoja jne. Poikkea matkallasi taiteiden yön rientoihin!

Yhdistysten yhteiset toimitilat sijaitsevat osoitteessa Yrjönkatu 29 A. Osoite löytyy Forumin korttelista, Partioaittaa vastapäätä, pizzerian yläkerrasta. Sydämellisesti tervetuloa!

Nimikilpailu

Sateenkaariperheiden, Adoptioperheiden ja Familia Clubin yhteinen tila kaipaa nimeä, rakas lapsi kuin on! Julistamme nimikilpailun jäsenillemme ja yhteistyökumppaneillemme.

Mikä olisi sinusta hyvä nimi tälle yhteiselle tilallemme? Minkä nimiseen paikkaan sinusta olisi mukava tulla? Pyydämme myös ehdotuksia neljälle kokous/tapaamistilallemme.

Parhaat ehdotukset palkitaan!

Lähetä nimiehdotuksesi tämän linkin kautta >>

Sateenkaariperheiden Helsinki Pride

Helsinki Priden yhteydessä järjestetään lähes joka päivä ohjelmaa sateenkaariperheille. Viikolla järjestettävät tapahtumat järjestetään yhdistyksen uudessa toimitilassa osoitteessa Yrjönkatu 29 A (Forumin kortteli).

Sateenkaariperheiden avoimet ovet
tiistaina 26.6. kello 17-20

Tule tutustumaan Sateenkaariperheiden uuteen toimitilaan Helsingin ydinkeskustassa. Luvassa kahvittelua, oleilua, leikkiä ja mahdollisuus askarrella kylttejä ja muuta rekvisiittaa viikonlopun kulkueeseen. Tilaisuus koko perheellä. Toimistolla on lapsille oma huone leluineen ja peleineen.


Isätapaaminen
keskiviikkona 27.6. kello 18 alkaen

Sateenkaariperheiden valtakunnallinen isätapaaminen Sateenkaariperheiden toimitilassa. Tervetuloa kaikki sateenkaariperheiden miehet ja miehenmieliset lapsineen sekä perhettä toivovat.

Miten lapsia tehdään?
torstaina 28.6. kello 18 alkaen

Tilaisuus kaikille, jotka ovat kiinnostuneita miten lapsia sateenkaariperheissä saadaan. Tutkija ja Sateenkaariperheet ry:n pitkäaikainen aktivisti Anna Moring kertoo eri poluista vanhemmuuteen, polulla vastaan tulevista haasteista, juridiikasta, perhe-etuuksista ja muista kommervenkeista, joita sateenkaariperhettä suunnittelevan on hyvä olla tietoinen. Illan aikana on mahdollista esittää kaikki mieltä kutkuttavat kysymykset.

Koululaisten iltamat
perjantaina 29.6. kello 17-20

Sateenkaariperheiden koululaisten toiminnallinen perjantai-ilta starttaa toimistolta Yrjönkatu 29 A. Mukaan ovat tervetulleita kaikki 8-17-vuotiaat sateenkaariperheiden lapset. Lisätiedot järjestösihteeri Kaisa Niittynen, kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi, 050 321 7976

Perhepiknik
lauantaina 30.6. kello 10-12

Kaisaniemen puistossa järjestetään perinteinen perhepiknik juuri ennen lauantain suurta kulkuetta ja puistojuhlaa. Tiedossa yhteistä hengailua, eväiden syöntiä, leikkiä ja valmistautumista kulkueeseen. Tavataan suuren suihkulähteen päädyssä olevalla leikkikentällä ja sen viereisellä nurmikolla. Kaisaniemestä siirrytään yhdessä kulkueen kokoontumisalueelle.

Puistojuhla
lauantaina 30.6. kello 14 alkaen

Pride-kulkueen jälkeen koko juhla kansa kokoontuu Hakaniemen puistoon puistojuhlaan. Puistojuhlan aikana Sateenkaariperheiden myyntipöytä on jälleen pystytettynä ja sinne kaivataan vapaaehtoisia myyjiä (info@sateenkaariperheet.fi). HeSetan suunnittelmissa on etsiä puistojuhlaan myös lapsille suunnattuja esityksiä ja esimerkiksi kasvomaalausta.

Tule mukaan tekemään sateenkaariperheiden Helsinki Pridea

Kulkueen jälkeiseen puistojuhlaan kaivattaisiin taas iloisia keikkatyöläisiä yhdistyksen myyntipöydän taakse. Yhdistyksen varainkeruutuotteet viedään Pridessa perinteisesti käsistä ja pöydän taakse tarvitaan vähintään pari-kolme henkilöä kerrallaan. Jotta kolmen tunnin puistojuhlasta pääsisivät kaikki vuorollaan nauttimaan, toivotaan, että saataisiin niin monta vapaaehtoista, että kenenkään ei tarvitse seistä pöydän takana koko juhlan ajan. Myyntityö on ollut aina hauskaa ja Priden myynnin tuotoilla on todellista merkitystä yhdistykselle edelleen.

Myyntipöydän lisäksi kaivataan apukäsiä tiistain avoimien ovien vetämiseen ja koululaisten iltamiin. Näissä voit tehdä mitä osaat tai haluat: järjestellä tarjoiluja, vetää leikkejä, askarteluja tms.

Ilmoittaudu järjestösihteerille!

Sateenkaariperheiden North Pride


Oulun Seta järjestää North Pride tapahtuman 19.-22.7. Sateenkaariperheet tapaavat pridejen yhteydessä sunnuntaina 22.7. kello 14. Paikka selviää myöhemmin. Lisätietoja oulu@sateenkaariperheet.fi

Paikallisen vaikuttamisen koulutus

Aika: La 8.9.2011 klo 12.30-17.00. Paikka: Yrjönkatu 29 A, Helsinki

Päivän tavoitteena on saada valmiuksia paikalliseen vaikuttamiseen ja tutustua oman alueen muihin yhdistystoimijoihin. Tarkentunut ohjelma ja ilmoittautumiset kotisivuilla >>

Koululaisille paljon omaa ohjelmaa

Lapsenvahdiksi tai koululaisten ohjaajaksi kesäleirille?


Koululaisille on nyt suunniteltu monanlaista omaa toimintaa. Ensiksi Helsinki Pride-viikolla järjestetään koululaisten omat iltamat pe 29.6. ja heti seuraavalla viikolla perheleirin yhteydessä Rautavaaralla koululaisille on koko leirin ajan omaa ohjelmaa. (Molemmista tapahtumista tarkemmin muualla tässä kirjeessä)

Syksyllä koululaisille järjestetään viikonlopun mittainen päiväleiri Helsingissä. Leirillä Jani Toivola vetää elämäntaitoa, itsetuntoa, omana itsenään olemista, vuorovaikutustaitoja ja paljon muuta käsittelevän lauantaipäivän. Lisäksi jo aikuisiksi ehtineistä, sateenkaariperheissä varttuneista ihmisistä koostuva paneeli sekä rentoa puuhailua ja yhdessäoloa. Päiväleirin ajankohta ei ole vielä ihan varma, todennäköisesti kuitenkin syyskuussa. Ulkopaikkakuntalaisille järjestetään mahdollisuus kotimajoitukseen viikonlopun aikana.

Oletko lapseton, mutta lasten kanssa mielelläsi puuhaava aikuinen, jolla on ehkä toiveissa oma perhe? Kesän perheleirille kaivattaisiin vielä muutama lapsenvahti. Tämä on mainio tilaisuus päästä hengailemaan sateenkaariperheiden kanssa, kuulemaan kokemuksia, tutustumaan lähes 30 perheeseen ja nauttimaan leiritunnelmasta.

Kesäleiri pidetään to-su 5-8.7.2012 Rautavaaralla (hieman Kuopiosta koilliseen). Lapsenvahtien työnkuvaan kuuluu hoitaa pareittain lapsia aikuisten ohjelman aikana 3-6 tuntia päivässä sekä illalla 3 tuntia lasten nukkuessa. Muun ajan lapsenvahdit voivat käyttää kuten haluavat. He voivat osallistua leirin ohjelmaan, nauttia luonnosta, uida tai mitä vain haluavat. Matkakulut ja täysihoito korvataan, mutta työ on vapaaehtoistyötä. Jos kiinnostaa, ota pian yhteys järjestösihteeriin.

Kesän perheleiri

Leirille on ilmoittautunut 26 perhettä Helsinki-Inari-väliltä!

Kesäleirille voi ilmoittautua vielä tämän viikon.Tänä kesänä sateenkaariperheet leireilevät Metsäkartanossa Pohjois-Savossa, Rautavaaran mahtavissa maisemissa to-su 5-8.7. Perheleirin yhteydessä järjestetään koululaisten leiri. Koululaisilla on osittain yhteinen ohjelma perheleirin kanssa, mutta paljon omaa ohjelmaa.

Aikuisten vetäjänä toimii seksuaalipedagogi Juha kilpiä. Lapset on jaettu lasten hoitoryhmiin iän mukaan. Jokaisella ryhmällä on monipuolista ikätason mukaista toimintaan aikuisten oman ohjelman aikana. Ohjelma alkaa pikkuhiljaa valmistua. Tällä hetkellä se näyttää tältä >>

ILMOITTAUDU LEIRILLE nettilomakkeella >>
Lisätietoja järjestösihteeriltä.

Syksyn parisuhdeviikonloppu Keuruulla 2.-4.11.

Syksyn parisuhdeviikonloppua varten on nyt varattu Isohiekan leirikeskus Keuruulta ajaksi 2.-4.11.2012 Laittakaa päivämäärä kalentereihinne. Kesän jälkeen tarkempaa tietoa ja ilmoittautumiset. Viikonlopun hinta tullee olemaan reilu 100 euroa / jäsen (hiukan enemmän muut)  sisältäen kurssin, ruokailut ja majoituksen.

Leirin vetäjäksi on lupautunut Henna-Mari (Hensku) Kettusaari, joka on vetänyt Helsingissä jo neljä parisuhdekurssia samaa sukupuolta oleville pareille.

Keuruun viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki sateenkaariperheelliset ja sateenkaariperheellisyyttä suunnittelevat. Kurssille osallistuvilla on mahdollisuus harkita ensi vuonna osallistumista parisuhderyhmän vertaisohjaajan koulutukseen, jota varten Sateenkaariperheet ry on yhdessä Parisuhdekeskus Katajan kanssa hakenut hankerahoitusta Raha-automaattiyhdistykseltä.

Syksyn perhevalmennukset

Sateenkaariperheiden perhevalmennukset syksyllä 2012 iltakurssina Helsingissä ja viikonloppukurssina Ylöjärvellä

Kaikille lasta suunnitteleville, lasta odottaville ja lapsen hiljattain saaneille perheille suunnattu Sateenkaariperheiden perhevalmennus toteutetaan joko seitsemänä luentona tai viikonloppukurssina. Perhevalmennus on osallistujille sinänsä maksutonta, viikonloppukursseilla osallistujat joutuvat kuitenkin maksamaan majoittumisesta ja ruokailuista. Kouluttajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset kouluttajat ja kokemuskouluttajina tavalliset sateenkaariperheiden vanhemmat.

Valmennus täydentää kunnan tarjoamaan synnytys- ja perhevalmennusta. Kurssilla tarjotaan tietoa erityisesti sateenkaariperheiden perheellistymiseen liittyvistä erityishaasteista, käydään läpi perheiden oikeuksia etuuksiin ja ongelmiin etuuksien haussa, syntymässä olevan lapsen juridisen tilanteen turvaamiseen liittyvissä hakemuksissa, sateenkaariperheiden parisuhteen tyypillisistä sudenkuopista, kolmen ja neljän vanhemman perheiden erityishaasteista jne. Sateenkaariperheiden oma perhevalmennuskurssi tukee perheiden ongelmien ennaltaehkäisyä, palveluneuvontaa ja toimii myös vahvana vertaistuen paikkana ja muodostaa vertaisverkostoja, jotka kokemusten mukaan helposti jatkuvat koko lasten lapsuuden ajan. Valmennus ei korvaa kunnan järjestämää synnytys-/perhevalmennusta vaan täydentää sitä.

Tarkemmat tiedot kurssin sisällöstä ja syksyn 2012 kursseista nettisivulta >>
 
Helsingin iltakurssi 18.9.-30.10.2012

Helsingin iltakurssi järjestetään seitsemänä peräkkäisenä tiistai-iltana yhdistyksen toimistolla ydinkeskustassa, osoitteessa Yrjönkatu 29 A (Forumin kortteli) kello 18.00-20.30

Sitovat ilmoittautumiset 7.9. mennessä nettilomakkeella >>

Ylöjärven viikonloppukurssi 16.-18.11.2012

Ylöjärven viikonloppukurssi järjestetään yhden viikonlopun aikana (21 oppituntia) Ylöjärvellä, Antaverkan leirikeskuksessa. Valmennus alkaa perjantaina noin kello 18 ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Majoituksen ja ruokailujen hinta viikonlopun ajalta on 80 euroa yhdistyksen jäseniltä, 120 euroa muilta.

Sitovat ilmoittautumiset 2.11. mennessä nettilomakkeella >>

Yhteistyökumppanit järjestävät:
Yhteinen elämämme - ryhmä samaa sukupuolta oleville pareille

Olet tervetullut mukaan pohtimaan parisuhdettasi ja siihen liittyviä kysymyksiä yhdessä kumppanisi kanssa. Ryhmä toteutetaan viidettä kertaa Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön keskuksessa, Snellussa. Ryhmään mahtuu yhteensä kuusi nais- tai miesparia.

Aloitamme tiistaina 2.10.2012 klo 18-20 ja tapaamme kuusi kertaa. Ryhmän hinta on 30 € /pari, jolla katetaan tarjoilukuluja. Ohjaajina ryhmässä toimivat Henna-Mari "Hensku" Kettusaari ja Juha Kilpiä. Ilmoittautumiset Henskulle 2.9.2012 mennessä. Parit tavataan erikseen ennen ryhmän alkua, jolloin voitte vielä tarkastella, onko ryhmä juuri teitä palveleva.

Ohjaajien yhteystiedot: Henna-Mari Kettusaari - hkettusaari@evl.fi, Juha Kilpiä - juha.kilpia@aktuaali.fi

Jäsenkorttiasiaa

Haastattelupyyntöjä

Jäsenkortit on nyt lähetetty niille, jotka ovat maksaneet vuoden 2012 jäsenmaksunsa helmikuun loppuun mennessä. Uusi erä lähtee painatukseen ensi viikolla, joten tällä viikolla kun maksaa jäsenmaksun, niin varmistaa kortin saamisen mahdollisimman pian. Kolmas erä menee painoon vasta syksyllä.

Kortti kannattaa säilyttää hyvin, sillä tulevaisuudessa ei joka vuosi lähetetä uutta korttia, vaan korttiin liimattava vuositarra. Jos kortissasi on häiritseviä virheitä tai nimesi muuttuu, pyydä uusi kortti järjestösihteeriltä. Muutama ehti jo kortteja odotellessa ilmoittaa uudesta sukunimestä. Nämä muutokset eivät valitettavasti ehtineet tähän satsiin mukaan, mutta ne on huomioitu ja korjatut kortit tulevat seuraavassa painoerässä.

Tuleva äiti, haluaisitko ikuistaa tärkeät hetkesi? Aito Media etsii äitejä uuteen tv-sarjaan!

Aito Media Oy kuvaa kesällä 2012 tv-sarjaa odottavista äideistä. Sarjassa seurataan pääkaupunkiseudulla ja Tampereella tulevia äitejä, joiden laskettu aika on kesä-elokuussa. Ohjelma esitetään Ava-kanavalla syyskaudella 2012. Tarkoituksenamme on kuvata monipuolisesti erilaisten äitien ja perheiden näkökulmia, koskien odotusaikaa ja vanhemmuutta. Olit yksinhuoltaja tai suurperheellinen, edustat mitä kulttuuria tai uskontoa tahansa, olemme kiinnostuneita odotusajan kokemuksistasi ja mielipiteistäsi. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä osoitteeseen aidit@aitomedia.fi, niin kerromme mielellämme lisää! Tuotantopäällikkö, Eveliina Pitkänen

Latvialainen IR - "analyyttinen aikakauslehti" - etsii 15-20-vuotiaiden lasten sateenkaarivanhempia pohjoismaista haastateltavaksi lehdessä julkaistavaan artikkeliin

Yhteydenotot toiminnanjohtajan kautta. Yhteystiedot uutiskirjeen lopussa.

Toimisto suljettu kesällä

Toiminnanjohtaja lomailee 18.6.-3.8. ja järjestösihteeri heinäkuun ajan. Seuraava uutiskirje ilmestyy elokuussa.

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä jo yli 550 tykkääjää!

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita!

Myös sateenkaariperhejärjestöjen kattojärjestö Nelfa löytyy Facebookista. 'Tykkää' meistä niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Nelfasta>>

Poimintoja Facebookista


Suomi jäämässä pikku hiljaa muiden Länsi-Euroopan maiden kelkasta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämisessä. Oheisen kartan aineiston keräsi Ilga-Europe. Artikkeli >>

Tapahtumakalenteri

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >>

Paikalliset tapaamiset ja tapahtumat

Lahdessa ja Lappeenrannassa mielenkiintoa aloittaa oma paikallistoiminta. Ilmoita mielenkiinnostasi osallistua info@sateenkaariperheet.fi.

Kaikkien kaupunkien paikallistiimeille luotu yhtenevät sähköpostit: kaupunki@sateenkaariperheet.fi.

Lähde mukaan paikallistiimien toimintaan!

Uusia jäseniä paikallistiimeihin etsitään erityisesti Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Kuopiossa. Myös muissa kaupungeissa kaikki innokkaat ovat tervetulleita mukaan paikallistiimin toimintaan. Huolehdi omalta osaltasi, että tärkeä tapaamistoiminta jatkuu paikkakunnallasi. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä. Voimme kertoa asiasta enemmän ilman, että joudut sitoutumaan mihinkään.

Useimmilla paikkakunnilla perhetapaamisten järjestäminen on toistaiseksi ollut yhden perheen harteilla. Muutamilla paikkakunnilla on erittäin myönteisiä kokemuksia siitä, että tapaamisia järjestetään tiimityönä. Tällöin yksi perhe ei ole aina sidottu olemaan avaamassa ovia tai kasaamassa ihmisiä retkelle ja yhdessä isommalla joukolla on ollut mukavaa pohtia, mitä haluattaisiin tehdä ja jokainen on päässyt toteuttamaan omia toiveitaan.

Paikallisen tapaamistoiminnan pyörittämiseen osallistuminen ei vaadi paikallistiimin jäseniltä kovinkaan paljoa ja toiminnalle saa täyden tuen yhdistyksen järjestösihteeriltä. Voimme olla avuksi tilojen varaamisessa, tiedottamisessa ja ideoinnissa. Lisäksi uuden avustuksen myötä kykenemme järjestämään paikallistiimien jäsenille koulutuksia ja virkistäytymistä. Ole yhteydessä:

Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: joensuu@sateenkaariperheet.fi
Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: info@sateenkaariperheet.fi
Lahti
: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: rovaniemi@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI

Paikallistiimi: helsinki@sateenkaariperheet.fi

Katso Helsinki Priden tapahtumat muualta tästä kirjeestä

Leikkipuisto Linja on varattu syyskaudelle joka kuun toinen sunnuntai 9.9., 14.10., 11.11., 9.12., mutta toistaiseksi ei ole riittävästi tekijöitä. Pääkaupunkiseudun paikallistiimiin kaivattaisiin siis lisää osallistujia. Yhdistyksen tapaamisiin saa pääkaupunkiseudun muitakin leikkipuistoja ilmaiseksi tai hyvin pienellä maksulla. Olisi kiva tutustua eri puistoihin ja mahdollistaa se, että vuorotellen perheillä olisi lyhyt matka tapaamiseen. Tämä onnistuisi kun mahdollisimman moni perhe pitäisi yhden tapaamisen omassa lähi- (tai lempi-) puistossaan. Yhden tapaamisen järjestäminen ei vaadi suuria ponnistuksia, kun tapana on että yhdessä siivotaan lopuksi jäljet. Varaa tila ja ilmoita siitä toimistolle tai pyydä lisätietoja. Tai ilmoita mielenkiinnostasi olla osana paikallistiimiä.

Luomuisäryhmä

Ryhmä miehille, jotka ovat saaneet lapsia heteroliitossa ja jotka ovat eronneet tai harkitsevat sitä homo-/bi-identiteetin löytymisen myötä. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ratkaisevasta elämänmuutoksesta, erilaisista suhteista (ex)puolisoihin, lastenkasvatuksesta ja ulostulosta sekä saadaan ideoita ja vertaistukea uuteen, erilaiseen vanhemmuuteen homo-/bi-miehenä. Ryhmä ottaa uusia jäseniä ajoittain, minkä jälkeen ryhmä jatkaa hetken aikaa suljettuna. Ryhmän kokoontuu Sateenkaariperheiden toimistolla osoitteessa Yrjönkatu 29 A. Yhteydenotot toiminnanjohtajan kautta. Yhteystiedot uutiskirjeen lopussa.

Alkutaipale-ryhmä

Alkutaipale-ryhmä on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnittelelville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme. Kesällä teemme retkiä ja piknikejä. Kokoonnumme yleensä tiistaisin. Olet tervetullut mukaan olit/tte sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet.

Seuraavat tapaamiset:
ti 12.6.2012  klo 18. Kokoonnumme toimistossa (Yrjönkatu 29 A) ja jatkamme n. klo 19 piknikille Töölönlahdelle. Suunnitellaan kesän tapaamisia.
ti 26.6. klo 18  Kokoonnumme toimistossa (Avoimet ovet - Helsinki Pride 2012) ja siirrymme jossain vaiheessa kaupungille.

JOENSUU

Paikallistiimi: Tuulia, joensuu@sateenkaariperheet.fi

Joensuussa järjestetään kesän aikana tapaamisia, joista sovitaan perheiden kesken sähköpostitse. Jos olet kiinnostunut osallistumaan vapaamuotoiseen kesäiseen seurusteluun ja toimintaan, ota yhteyttä joensuu@sateenkaariperheet.fi, niin liitetään sinut sähköpostilistallemme. Tervetuloa mukaan!

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Heljä Siitari, jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

Sähly tauolla kesän ajan, jatketaan syyskuussa sähläilyä, paikka ja aika vielä avoin,
niistä lisätietoja loppukesän jäsenkirjeessä/paikallistiimiltä.
 
Kesätapaaminen ke 13.6. Nokkakiven huvipuistossa Lievestuoreella klo 12.30 alkaen.
Muuten kuukausitapaamiset tauolla kesällä, jatketaan syyskuussa kansalaistoiminnan
keskuksessa Matarankadulla.

KUOPIO

Alueelle tarvitaan edelleen uusia jäseniä paikallistiimiin. Kuopion aikoinaan aktiiviset tapaamiset ovat olleet nyt puolitoista vuotta katkolla tekijöiden puutteessa. Paikallisen tapaamistoiminnan pyörittäminen ei vaadi paikallistiimin jäseniltä kovinkaan paljoa ja toiminnalle saa täyden tuen yhdistyksen järjestösihteeriltä. Voimme olla avuksi tilojen varaamisessa, tiedottamisessa ja ideoinnissa. Innokkaat voivat olla yhteydessä info@sateenkaariperheet.fi.

MIKKELI

Paikallistiimi: Iina Särkkä, 050 531 1171, mikkeli@sateenkaariperheet.fi

Mikkelissä on tavattu tämän kevään aikana ensimmäistä kertaa perheiden yhteisiin tapaamisiin. Kysy kesän ja syksyn tapaamisista tarkemmin paikallistiimiltä.

OULU

Paikallistiimi: Suvi ja Jenni, oulu@sateenkaariperheet.fi

North Pride -tapahtuman yhteydessä sateenkaariperheet tapaavat su 22.7. kello 14 jossain päin Oulua. Paikka vielä avoinna. Paikallistiimiltä.

Tapaamisia ollut toistaiseksi joka kuukauden kolmas sunnuntai klo 14.30-17 Oulun keskustan avoimessa päiväkodissa (Ns. Vihreä Talo, Uusikatu 27).  Syksyn tapaamisista tarkempaa tietoa tapaamistiimiltä.  Oulun sateenkaariperheiden tapaamisista ilmoitellaan myös Oulun ryhmän omalla s-postilistalla. Kysy liittymisohjeet paikallistiimiltä.

ROVANIEMI

Paikallistiimi: Riikka, rovaniemi@sateenkaariperheet.fi

Rovaniemellä tavataan perheiden kotona. Kyselyt paikallistiimille.Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet! Tarjoilut nyyttäriperiaatteella.

TAMPERE

Paikallistiimi: Marjut ja Sini, tampere@sateenkaariperheet.fi

Seuraavan kerran tavataan sunnuntaina 17.6. klo 16-18, jolloin tehdään retki Ylöjärven Pikku-Ahvenistolle. Kokoonnumme kolmekulman ABC-huoltoasemalla (Rounionkatu 140, Nokia) klo 16, josta jatkamme yhdessä matkaa ja jalkaudumme makkaranpaistopaikalle johtavalle reitille (onnistuu myös vaunuilla/rattailla). Yhdistys tarjoaa makkarat! Jos tiedät tulevasi eri aikataululla, kysele tarkempia tietoja osoitteesta tampere@sateenkaariperheet.fi. Informaatiota luvassa myös facebook-ryhmässämme, kysele liittymisohjeet samaisesta sähköpostiosoitteesta.

Heinäkuussa lomaillaan, Pridenkään yhteyteen ei ole suunnitteilla tapaamista. Elokuussa tavataan su 19.8. Pyynikin uimarannalla klo 15-17. Syyskuussa palataan sisätapaamisiin Virelään, tarkemmat aikataulut tulevat myöhemmin.

TURKU

Paikallistiimi: Anu Lankinen, turku@sateenkaariperheet.fi
 
Helsingin Pride-viikon kunniaksi lähdemme Turussa katsomaan Peppi Pitkätossua Vartiovuoren kesäteatteriin tiistaina 26.6. klo 19. Sateenkaariperheet ry:n tuen ansiosta lippuhinnan omavastuuosuudeksi jää 10 euroa per vähintään 3-vuotias katsoja (normaalihinta olisi 23/21/17 e ja tähän näytökseen 17 e). Alle 3-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen sylissä. Mukaan pääsee niin kauan kuin lippuja riittää. Pikaiset ilmoittautumiset: turku@sateenkaariperheet.fi. Huom! Liput pitää maksaa heti, joten ilmoittautumiset ovat sitovia.

Kesätauon jälkeen tapaamiset jatkuvat Turun Seikkailupuiston Seikkailutalossa. Luvassa on myös erityisesti uusille suunnattu Miten lapsia tehdään? -tilaisuus, joka järjestetään todennäköisesti tiistaina 11.9. klo 18-20. Lisätietoa myöhemmin. Hyvää kesää kaikille!  

YHTEYSTIEDOT

Sateenkaariperheet ry
Yrjönkatu 29 A, 00100 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
044 590 5903

Puheenjohtaja
Emmi Pihlajaniemi, puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi, 040 5621 767

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi -sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen. sateenkaariperheet.fi/liittyminen.html

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2012.

Emmi Pihlajaniemi / puheenjohtaja
Joanna Marjanen / varapuheenjohtaja
Sari Makkonen
Paula Myöhänen
Liisa Rytkönen-Kontturi
Sini Huttunen
Tanja Rintala / varajäsen
Taina Jääskeläinen / varajäsen

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

1/1