Kysymys on pakollinen
Antamasi lukuarvo on virheellinen
Sähköpostiosoite on virheellinen


Sateenkaariperheet UUTISKIRJE

Muistutus muutamasta asiasta

Ilmoittaudu NYT: Sateenkaariperheiden parisuhdeleiri

4.-6.11. Kirkkonummella

ILMOITTAUDU NETISSÄ NYT >>
Ilmoittautumiset ihan viimeistään 15.10. mennessä

Sateenkaariperheet ry järjestää marraskuussa ensimmäisen sateenkaariperheiden oman parisuhdeleirin. Viikonlopun mittaisen parisuhdeleirin vetää perhetyön asiantuntija, rovasti Liisa Tuovinen apuohjaajineen. Tuovinen on vetänyt nais- ja miesparien parisuhdekurssia Helsingissä ja toiminut aktiivisesti Yhteys-liikkeessä.

Kurssilla työskennellään erityisesti oman puolison ja osittain koko ryhmän kanssa. Etsitään oman parisuhteen vahvuuksia ja voimistutaan niistä. Samalla rikastutaan muiden osallistujien kokemuksista. Työskentelyn tärkeitä periaatteita ovat ehdoton luottamus ja vapaaehtoisuus. Osallistujilla on valta päättää mitä jakavat ryhmän kanssa ja mitä vain oman puolison kanssa.

Leiri alkaa perjantaina noin kello 18 maissa ja päättyy sunnuntaina päiväkahveihin. Työskentelytavan vuoksi leirille osallistutaan ainoastaan pareittain. Leiri ei ole tarkoitettu lapsille, ei edes pienimmille. Leirin käytännönjärjestelyistä vastaa yhdistys, mahdolliset kyselyt osoitteeseen smmiettinen@gmail.com. Leirin sisällöstä voi halutessaan keskustella leirin vetäjän kanssa jo etukäteen. Liisa Tuovinen, liisa.tuovinen@pp.inet.fi, 050 369 7238

Leiri järjestetään Räfsön leirikeskuksessa, Kirkkonummella, luonnonkauniin Porkkalaniemen edustalla sijaitsevassa saaressa. Lyhyt matka mantereelta saarelle taitetaan leirikeskuksen veneellä. Venesatamaan ei ole julkista liikennettä. Leirillä majoitutaan 2-4 hengen huoneissa niin, että kuhunkin huoneeseen majoitetaan vain yksi pariskunta. Huoneissa ei ole omaa suihkua eikä wc:tä, vaan ne löytyvät yhteisistä tiloista. Leirin aikana tarjotaan ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain päiväkahviin. Lisätietoja leirikeskuksesta löytyy leirikeskuksen kotisivuilta>>

Leirin hinta sisältää leirin ohjelman, majoittumisen ja täysihoidon:

Sateenkaariperheet ry:n jäsenet: 95 euroa henkilöltä eli 190 euroa pariskunnalta.
Muut: 125 euroa henkilöltä eli 250 euroa pariskunnalta.

ILMOITTAUDU NETISSÄ NYT >>
Leirille otetaan ensimmäiset 18 ilmoittautunutta pariskuntaa, vielä muutama paikka vapaana.
Ilmoittautumiset ihan viimeistään 15.10. mennessä

Jäseneksi voit ilmoittautua yhdistyksen kotisivuilla>>

Helsingin seuraava tapaaminen

Helsingin tapaamisilla ei toistaiseksi ole vastaavia. Väliaikaisjärjestelyin on sovittu, että syksyn aikana pidetään ainakin yksi perheiden tapaaminen Linjan leikkipuistossa (Kallio, Toinen linja) tiistaina 25.10.2011 kello 17-19. Tervetuloa!

Jotta Helsingin tapaamiset saadaan jatkumaan, jatketaan edelleen tapaamisvastaavien etsimistä. Vastuu ei ole suuren suuri ja se suositellaankin jakamaan useamman perheen / henkilön kesken. Kiinnostuneiden yhteydenotot info@sateenkaariperheet.fi.

Talvileirin ajankohta

Talvileirin ajankohdaksi on valikoitumassa suurella todennäköisyydellä 10.-12.2.2012. Merkitkää aika kalentereihinne. Ilmoittautumiset avataan mahdollisimman pian syksyn aikana.

Ilmoittaudu NYT: Nettivertaisohjaajan koulutus

Sateenkaariperheet ry on mukana Väestöliiton Perhenetti-hankeessa, jossa tuotetaan erilaisia vertaistuen mahdollisuuksia lapsiperheille netissä vuosina 2012-2014. Tulevaisuudessa netissä järjestetään myös sateenkaariperheiden ohjattuja vertaisryhmiä. Vertaisryhmissä käsitellään teemoja, joita jäsenet keväällä 2011 tehdyssä jäsenkyselyssä toivoivat vertaisryhmien teemoiksi. Näitä ovat esimerkiksi yksinhuoltajuus, vauva-aika, hedelmöityshoidoissa, ongelmia sukulaisten kanssa, parisuhteen hoitaminen, eroaminen ja kaikki muut teemat, jotka jäsenistöstä ja vetäjistä nousevat.

Haluatko ryhtyä nettivertaisryhmien vetäjäksi? Marraskuussa 2011 alkaa ensimmäinen Nettivertaisohjaajan koulutus, johon etsitään innokkaita ja sitoutuneita ihmisiä. Koulutuksen aloittamiseen ei ole mitään erityisiä vaatimuksia. Sinulla ei tarvitse olla mitään tiettyä koulutusta eikä kokemusta ryhmänohjaamisesta. Jos vain intoa löytyy, koulutus antaa eväitä ohjaamiseen nettiympäristössä.

Peruskoulutus on laajuudeltaan kolme lauantaipäivää. Näiden koulutuspäivien jälkeen kurssilainen voi vetää jo tietynlaisia ryhmiä. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa jatkokoulutuksessa, joka antaa vielä lisää eväitä ohjaamiseen. Koulutuksen kirjalliset osiot ovat vapaaehtoisia, mutta oikeuttavat 3 + 3 opintopisteen opintosuoritukseen.

Koulutus on Väestöliiton yhdessä kumppanuusjärjestöjen kanssa järjestämä maksuton mahdollisuus. Sateenkaariperheet ry maksaa omien vapaaehtoistensa matkat. Koulutuspäivissä on maksuttomat tarjoilut. Koulutuksen tiedotustilaisuus ja motivointipäivä järjestetään lauantaina 22. lokakuuta 2011 klo 12-16 Väestöliiton tiloissa Helsingissä, Kalevankatu 16 A, kokoustila Väentupa (käynti sisäpihalta). Lopullisen päätöksen koulutukseen hakemisesta voi tehdä tiedotustilaisuuden jälkeen. Ensimmäisen peruskoulutuksen aikataulu on seuraavanlainen:

26.11.2011 klo 9-17 Koulutuspäivä 1.
28.1.2012 klo 9-17 Koulutuspäivä 2.
24.3.2012 klo 9-17 Koulutuspäivä 3.

Lisätietoja Perhenetti-hankkeesta>>
ja Nettivertaisohjaajan koulutuksesta>>

Ilmoittautuminen tiedotustilaisuuteen 22.10. tulee tehdä viimeistään 19.10. Juulia Ukkoselle juulia.ukkonen@vaestoliitto.fi. Sateenkaariperheet ry haastattelee koulutukseen hakeneet motivaation ja sitoutuneisuuden kartoittamiseksi.

Yhteystiedot

Sateenkaariperheet ry c/o Seta ry
Mannerheimintie 170 A, 00300 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi -sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen. sateenkaariperheet.fi/liittyminen.html

Puheenjohtaja
Juha Jämsä, puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi, 041 - 501 2580

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2011

Juha Jämsä / puheenjohtaja
Maarit Nissilä / varapuheenjohtaja
Emmi Pihlajaniemi / sihteeri
Joanna Marjanen / rahastonhoitaja
Sini Huttunen
Sari Miettinen
Tanja Rintala
Minna Karinkanta / varajäsen
Kaisa Niittynen / varajäsen

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

1/1