Ilmoittautuminen lasten eroryhmään

Sateenkariperheet ja Perhesuhdekeskus järjestävät yhteistyössä lasten ja nuorten erotoiminnan asiantuntijajärjestön Kasperin kanssa eroryhmän sateenkaariperheiden lapsille, joiden vanhemmat tai vanhempi on eronnut. Kohderyhmänä ovat niin sateenkaariperheisiin syntyneet kuin sateenkaareviin uusperheisiin vanhempien eron jälkeen liittyneet lapset. Lapsi on voinut kokea syntymävanhempiensa ja/tai uusperheen aikuisten eron.

Vanhempien eron kokeneiden lasten vertaisryhmissä lapset pääsevät jakamaan kokemuksiaan ja tunteitaan muiden kanssa joilla on samankaltainen elämäntilanne. Vertaisuus on tärkeä osa ryhmien antia.

Vanhempien eroa käsitellään ikätasonmukaisesti; leikkien, piirtämisen, pelaamisen ja tarinoiden kautta. Vertaisryhmä tarjoaa lapsille tilan ja paikan käsitellä vanhempien eroa ilman lojaliteettiristiriitaa. Ryhmien tavoitteena on auttaa lasta käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia. Ryhmissä tuetaan lapsia hyväksymään vanhempien ero osaksi omaa elämäänsä.


Tämä ryhmä on suunnattu 1.-6-luokkalaisille lapsille. Ryhmään otetaan 4-10 ala-asteikäistä lasta, joka on kokenut vahempiensa tai vanhempansa eron. Ryhmässä toimivat ohjaajina oma ammattilaisemme Terhi Väisänen ja Kasperin Minna Jaakkola. Ryhmä toteutetaan Helsingissä Sateenkaariperheiden toimitiloissa, Kurvissa, os . Hämeentie 29, 00500 Hki.
Ryhmä on maksuton. Lapsille tarjotaan joka kerralla välipala.


Ryhmän kokoontumiskerrat:
ke 3.4.2019 klo 17-19
ke 10.4.2019 klo 17-19
ke 17.4.2019 klo 17-19
ke 24.4.2019 klo 17-19 ja
la 4.5.2019 klo 10-13


Ryhmään kuuluu vanhempien alku- ja lopputapaamiset. Alkutapaaminen järjestetään ennen ryhmän alkamista. Tapaamisessa mietitään yhdessä vanhempien ja lapsen kanssa ryhmän soveltumista lapselle ja päätetään yhdessä ryhmään osallistumisesta. Lopputapaaminen järjestetään ryhmän päätyttyä. Tapaamisen tarkoituksena on kerätä palautetta sekä lapselta että vanhemmilta ryhmästä ja käydä yhdessä läpi mitä ryhmässä on tehty. Lähtökohtaisesti toivomme lapsen kaikkien tai ainakin eronneiden vanhempien osallistumista alku- ja lopputapaamisiin.

Vanhempien erilleen muutosta olisi hyvä olla kulunut vähintään 4-6 kuukautta ennen ryhmään osallistumista, jotta lapselle on muodostunut käsitys eron jälkeisestä arjesta. Ylärajaa sille, kauanko vanhempien erosta on aikaa, ei ole.


Perheestä osallistuu ryhmään (täytä jokaisen tiedot erikseen)

Perheen ensimmäisen ryhmään osallistuvan lapsen nimi

Lapsen syntymäaika

Lapsen ruokavalio ja mahdolliset allergiat

Perheen toisen ryhmään osallistuvan lapsen nimi

Lapsen syntymäaika

Lapsen ruokavalio ja mahdolliset allergiat

Perheen kolmannen ryhmään osallistuvan lapsen nimi

Lapsen syntymäaika

Lapsen ruokavalio ja mahdolliset allergiat

Kerro omin sanoin lapsen (lasten) ja perheen tilanteesta. Kerro ainakin seuraavat seikat:
- ketkä ovat eronneet
- milloin ero on tapahtunut
- miten asuminen ja vanhempien tapaaminen on järjestetty
- kuka tai ketkä ovat lapsen huoltajia
- miten lapsen/lasten asioista on sovittu eron jälkeen

Muuta kerrottavaa lapsesta/lapsista

Lapsen/t ilmoittaneen vanhemman nimi

Lapsen/t ilmoittaneen vanhemman kotiosoite

Lapsen/t ilmoittaneen vanhemman postinumero ja -toimipaikka

Lapsen/t ilmoittaneen vanhemman sähköpostiosoite

Lapsen/t ilmoittaneen vanhemman puhelinnumero

Yhteydenotto vanhempiin (olemme lähtökohtaisesti yhteydessä kaikkiin vanhempiin ryhmään liittyen)

Toisen vanhemman /toisten vanhempien yhteystiedot (nimi/puh/sp) tai syy niiden puuttumiseen

Muuta tärkeää mieleen tulevaa

Lähettämällä tämän lomakkeen, annat suostumuksen käsitellä henkilötietojasi Sateenkaariperheet ry:n tietosuojaselosteen mukaisesti: sateenkaariperheet.fi/tietosuojaseloste

0%