TAKUn Jäsenkoulutus:
Sukellus selkokieleen

Aika: torstai 21.3.2019 klo 17–20 

Paikka:  TAKUn toimisto, Pohjoisesplanadi 21 b 7, 00100 Helsinki + stream


Mitä selkokieli on? Kuka sitä tarvitsee, kuka siitä hyötyy ja mitä etua sen soveltamisesta on kulttuurialan työssä - kirjoittaessa tai puhuessa?

Koulutuksessa pohditaan selkokieltä erityisesti Taide- ja kulttuurialan, museoalan ja kieliasiantuntijoiden eri professioiden näkökulmasta ja hyvin käytännönläheisesti.


Koulutuksessa käydään läpi perustietoa selkokielestä, sen kohderyhmistä, tarpeesta ja kirjoitusohjeista sekä selkovuorovaikukutusta. Koulutus järjestetään yhteistyössä Kieliasiantuntijat ry:n ja Museoalan ammattiliitto MAL:n kanssa.

Koulutus on jatkoa maaliskuussa 2018 järjestettyyn Selkokieli – Mitä se on? Kuka tarvitsee selkokieltä? -koulutukseen ja luotaa syvemmälle, mutta myös perusasiat kerrataan. Koulutus sisältää luennon, ennakkotehtävän, keskustelua ja pieniä harjoitteita.


Kouluttajana on FM Satu Itkonen. Hän on Selkokeskuksen kouluttama asiantuntija ja työskentelee Ateneumin taidemuseon yleisötyöpäällikkönä. Hän on kouluttanut selkokieltä 2000-luvun puolivälistä alkaen ja myös kirjoittanut useita selkokielisiä taidekirjoja.


Mukaan koulutukseen paikanpäälle mahtuu 7 ja streamia seuraamaan 66 TAKUn jäsentä. Lisäksi varasijoille otetaan kaksi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Varasijalla oleville ilmoitetaan mahdollisesta aukeavasta paikasta viimeistään 13.3. erikseen.


Jäsenkoulutus on maksuton mutta ilmoittautuminen sitova. Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen koulutusta, viimeistään 12.3.. Ilmoittamatta jätetyistä tai määräajan jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 20 euron peruutusmaksun. Koulutuksessa on välipala- ja kahvitarjoilu.


Lisätietoja: 

Sini Myllyniemi|sini.myllyniemi@taku.fi|puh. 040 561 8967

Ilmoittaudun: 

Valitse ensisijaisesti ylempi vaihtoehto eli varsinainen ilmoittautuminen. Kun varsinaiset paikat on täytetty voi vielä ilmoittautua varasijalle koulutukseen. Voit ilmoittautua myös katsomaan koulutusta Livestreamin kautta.

Etu- ja sukunimi

Sähköpostiosoite

Allergiat

Erikoisruokavalio

Tapahtumissamme on tarjolla oletuksena kasvisruokaa. Merkitse alle mikäli noudatat jotain muuta erityisruokavaliota.

Taustatietoa kouluttajalle

Tietoja käytetään ainostaan osallistujiin ennakkoon tutustumiseen sekä osallistujien virittämiseen tulevaan koulutukseen. Tietoja ei tuoda koulutuksessa yksilökohtaisesti esille, mutta yhteenvetoa vastauksista saatetaan esittää. 

Mihin kysymykseen toivot saavasi vastauksen koulutuksessa?

Ennakkotehtävä osallistujille:

Tee muutaman lauseen mittainen, selkeä teksti, jossa kerrot omasta työstäsi. Käytä sidoksista kieltä ja lyhyehköjä rivejä. Vältä ammattisanastoa, abstrakteja ilmaisuja sekä pitkiä ja hankalia lauserakenteita. Pidä tavoitteena, että joku aivan toisen ammattialan ihminen, toisesta elinpiiristä ymmärtää tekstin (vaikkapa maaseudun ”Elsa-täti” tai 12-vuotias skeittaajapoika). 


Lähetä tekstisi 13.3.2019 mennessä suoraan kouluttajalle: 

satu.itkonen@itkonen.info

Ennakkotehtävä:

Halutessasi voit palauttaa ennakkotehtävän tässä ja se välitetään kouluttajalle.

0%